Ridzi – Udrea, derby penal de la distanță. Bomba lui Tudor Breazu

Ceva le-a legat pe Ridzi şi pe Udrea de la început

marți, 10 februarie 2015, 6:57

de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan

În iunie 2009 documentam cazul “2 Mai”. Sînt atîtea amintiri care-și păstrează prospeţimea și astăzi… Unul dintre operatorii TV care filmaseră la Costinești mărturisea că șefii din București îl puseseră să facă “un cadru strîns” ca să dea sentimentul că s-a adunat multă lume. Primise indicaţii să o caute neapărat pe Monica Ridzi, care urma să dea declaraţii.

Un coleg de-ai săi, de la ProTV, avea să confirme în faţa procurorilor DNA că filmarea avea un caracter special. Practic,propagandistic. Antena 1, Realitatea TV și ProTV au fost televiziunile care au luat bani publici ca să promoveze evenimentul.

“O discuție revine în actualitate: cum am mai spus, Simona a făcut o greșeală de un milion de dolari în meciul cu Ivanovici” Ben Rothenberg, New York Times

Conform monitorizărilor TV, canalele din contract nu au promovat “2 Mai – Ziua tineretului”, ci le-au promovat predilect pe Ridzi și pe EBA.

„Ridzi era invidioasă pe imaginea lui Udrea!”

În aceeași zi de vară a lui 2009, mai pe seară, într-o cafenea “dark” din București, ne-am întîlnit cu un alt om. Făcea parte din echipa lui Ridzi și dorea să vorbească. “Ridzi este, cum să spun, aproape obsedată de ceea ce face Udrea! Pe de o parte o admiră, pe de altă parte o invidiază pe Udrea pentru că știe să adune mai multă imagine decît ea. Tot timpul ne zicea: vreau și eu cum face Elena!”. 

Noi am notat ce zicea sursa și ne-am îndoit.

Dar, într-o conferinţă de presă, singura ţinută de ministru în acele zile fierbinţi, am primit o confirmare neașteptată. Înghesuită de întrebări, Monica Ridzi a răbufnit: “Spuneţi că a costat mult evenimentul? Păi, putea să coste și mai mult. De ce nu vă uitaţi la evenimentele altor ministere?!”. Tăcere în sală.

Momentul din ochii ei

N-a rostit nici un nume, dar uneori nu e nevoie de nume ca să simţi, cu precizia evenimentului trăit pe viu, la cine se referă. Privirea lui Ridzi bătea dincolo de ziduri, către Elena Udrea, modelul său de politician. Omul nostru din cafenea nu vorbea prostii.

La finalul conferinţei, fără să se ferească nici o secundă, Octavian Belu, care era secretarul de stat al lui Ridzi, s-a ridicat de la prezidiu, a străpuns mulţimea și ne-a întins mîna.

Am privit-o pe Ridzi. Albă la faţă, își aduna hîrtiile de pe care citise.

„Să ţineţi minte!”

Apoi s-a stîrnit tăvălugul. Gazeta a venit cu noi date despre trucarea contractelor, iar procurorii au pus sub urmărire “grupul infracţional de la MTS”. Un angajat al ministerului a acceptat să poarte microfoanele și DNA i-a înregistrat pe Ridzi&Co atunci cînd complotau să șteargă probele falsurilor.

A urmat demisia ministrului și, la scurt timp, cererea de ridicare a imunităţii. Pe 27 iulie 2009, într-o zi de luni, Parlamentul s-a întrunit ca să voteze. Pe hol, chiar cînd Ridzi vorbea la tribună, s-a apropiat Elena Udrea.

S-a postat la 30 de centimetri, lăsînd un spaţiu personal cît în metroul din Mumbai, și m-a ameninţat. Că va strînge informaţii, că am avut nu știu ce interese. Ridzi însăși spunea pe TV că voi ajunge în guvernul PSD, stîrnind furia unui editorial al lui Cristian Tudor Popescu împotriva tupeului politicienilor.

Udrea a încheiat pe același ton amenințător, spunînd că ea are resuse pe care le va mobiliza împotriva noastră. “Să ţineţi minte: eu nu sînt Ridzi!”, a aruncat ea înainte de a pleca în sala unde plenul Camerei vota.

Ieri, Udrea a fost Ridzi. Așa le potrivește destinul.

Luni, 9 februarie 2015, Ridzi era la Înalta Curte, la fel de albă la faţă după 5 ani de proces. Iar Udrea aștepta ceea ce aștepta Ridzi în 2009: votul Camerei Deputaţilor pentru ridicarea imunităţii.

În 2009, pe Ridzi procurorii au vrut s-o aresteze cînd s-au prins că vrea să distrugă probele. Dar au preferat varianta de a o înregistra ca să-și facă un dosar beton.

Și pe Udrea vor s-o aresteze, pentru fraude cu bani publici în operaţiunea de imagine intitulată “Gala Bute”. Așa cum o invidia mimetic Ridzi, Udrea a făcut-o mult mai tare!

“Abuz în serviciu” e prima acuzaţie în cazul ambelor foste demnitare, dar, în rest, Udrea a adunat mult mai multă mediatizare și capete de acuzare în dosarul său. Mereu e mai bună.

Ridzi şi Udrea îşi acuză subordonaţii

Două ore au durat ieri declaraţiile Monicăi Ridzi. Tot ieri, din surse, am aflat că în 2009 a mai existat un om al ministerului cu microfon pus de DNA.

Avocatul lui Ridzi, Marian Nazat, a încercat să o oprească de cîteva ori, sesizînd reacţia completului. Dar acuzata a continuat, dînd vina pe subordonaţii săi.

Din acest punct de vedere, cazurile “2 Mai” și “Gala Bute” au fost trase la indigo. Cîteva etape sînt vizibile:

  1. La început, ambii miniștri au spus că “totul a fost legal”.
  2. Apoi au admis că “dacă a fost vreo problemă, e la firmele cu care am lucrat, nu la oamenii din minister”.
  3. Puţin mai tîrziu, și Ridzi, și Udrea au nuanțat că “cine a comis ilegalităţi, de oriunde ar fi, să plătească”.
  4. Următoarea etapă a fost aceea de a-și acuza propriii oameni. Ridzi a făcut- o în faţa instanţei, iar Udrea la televizor, cînd a spus că toate declaraţiile funcţionarilor din minister împotriva sa sînt false și făcute exclusiv ca ei să-și scape pielea.

E același drum, același ciclu al încrederii absolute, transformată mai apoi în furie, în suspiciuni și în victimizare. De fiecare dată cînd un funcționar execută în orb ordinele unui superior să știe că întotdeauna se ajunge aici: va fi tras după el, iar șeful se va delimita. Udrea e Ridzi.

Ce ascunde arestarea omului de încredere?

Acum două zile, DNA l-a arestat pe Tudor Breazu, fost consilier al lui Udrea și actual administrator al moșiei Nana.

Judecătorii au fost de acord cu reţinerea pentru 29 de zile, iar referatul procurorilor este supersecret. “Cei din DNA se tem că, dacă se va afla ce scrie în el despre Udrea și Breazu, le va afecta ancheta”, spune cineva bine informat.

DNA îl acuză pe Breazu că a primit, de la o firmă implicată în Gala Bute, 50.000 de euro, bani care reprezentau mită luată pentru Udrea.

Breazu e și el născut ca personaj public pe aceeași linie de mediatizare care le unește pe Ridzi și pe Udrea.

În Dosarul “2 Mai”, apare o convorbire între Monica Ridzi și Maria Apostol, fost PR la ProTV, anumită recent pe aceeași poziţie la Antena 3. Ridzi îi cerea sprijinul lui Apostol.

Dar o și mai mare prietenie este cea între Elena Udrea și Maria Apostol. Mereu Udrea este peste Ridzi. Ridzi a dat ceva bani către ProTV de “2 Mai”, dar Udrea a dat infinit mai mulţi bani către aceeași televiziune.

„Reuşesc să producă într-o ţară care mai mult consumă”

Tudor Breazu este fostul soț al Mariei Apostol. Iar ProTV l-a prezentat pe Breazu drept un exponent al tinerei generaţii de succes a României.

“Avem și noi modelele noastre. Băieţi pînă în 30 de ani care au reușit să cîștige bani frumoși bazîndu-se numai pe inteligenţa lor!”, sună începutul reportajului difuzat pe 10 octombrie 2010 pe ProTV despre Tudor Breazu și alţi colegi de succes.

Continuarea este nepereche: “Fără să fure, fără să ia împrumuturi de la bănci și fără să ceară bani de la părinţi. Se îmbracă de la Londra, conduc mașini pretenţioase, umblă în cele mai bune cluburi din București și reușesc să producă într-o ţară în care cei mai mulţi consumă!”.

« Tudor Breazu. 36 de ani. Consultant financiar. Locuiește într-o mansardă elegantă în centrul Bucureștiului. Un excentric pasionat de modă care-şi iubește decapotabila și este foarte legat de prietenii săi» ProTV despre consilierul lui Udrea

V-aţi prins. Proștii și leneșii consumă, iar Breazu produce! Iată omagiul statului minimal într-o formă care astăzi, cînd Breazu este arestat pentru complicitate la luare de mită, îţi dă sîngele în fiert.

Sînt, pînă la urmă, oameni din aceeași lume. Oameni care se învîrt printre localuri, valori și ministere comune. Oameni cu egouri construite în ceremoniale pe bani publici. Pentru că, exact invers decît în reportajul omagial de mai sus, procurorii susţin că atît în Gala Bute, cît și în alte investiţii ale ministerului Elenei Udrea banii erau practic vămuiţi de un cerc de iniţiaţi care luau 10% din toate plăţile. Breazu e unul dintre ei.

Ce zi!

Între timp, la Înalta Curte, Monica Ridzi are un schimb de replici cu Paul Diaconu, fostul său director economic, pe care-l acuză că a dezinformat-o.

“O să te bată Dumnezeu!”, strigă Diaconu. Ridzi continuă să bea sticle de apă plată, una după alta. Au trecut aproape 8 ore de cînd au început audierile finale.

udrea

Dincolo, Udrea se pregătește să intre în focuri. La Camera Deputaţilor stă să înceapă ședinţa care o vizează pentru Gala Bute și Microsoft.

Sorţii se rostogolesc în paralel. Și, ori de cîte ori spunem că nu avem încredere în justiţie, să ne amintim cît de puţin probabilă ni se părea o astfel de zi: rămînerea în pronunţare finală în cazul Monicăi Ridzi și cererea de arestare pentru Elena Udrea.

„Viaţa mea şi a copiilor mei e în mîinile dumneavoastră”

În sala Înaltei Curţi, Ioana Vârstă, fosta consilieră a ministrului, face semne și pronunță din buze către reporterii gsp cum că Ridzi minte și bate cîmpii.

Urmează ultimul cuvînt al fostului ministru al Tineretului și Sportului. Își invocă sănătatea șubrezită și pe cea a copiilor săi, pe care-i prezintă drept victime ale stresului.

“Acest scandal m-a dărîmat. Am grave probleme medicale. Am fost internată săptămîna trecută. Copiii mei s-au născut cu probleme, din cauza stresului. Au fost 5 ani de linșaj mediatic. Umilinţă profundă. Simţeam că mor cu dreptatea în mînă. M-au ţinut cei doi copii, vreau ca ei să știe că n-am fost o coruptă. Vă rog să faceţi dreptate! Am avut o încredere prea mare în oameni. Viaţa mea și a copiilor mei e în mîinile dumneavoastră!”, spune Ridzi.

Nici una dintre tragediile invocate n-a împiedicat-o să candideze, să intre din nou în Parlament, să schimbe partidele, să facă ceea ce fac oamenii politici.

Completul anunţă că rămîne în pronunţare. Verdictul se va anunţa luni, 16 februarie. Atenţia se mută în sala Parlamentului. Udrea afișează o mină relaxată, vorbește cu colegii săi. E ca Ridzi de acum 6 ani.

A comparat situaţia sa cu cea de la Holocaust!

Elena Udrea ia cuvîntul de la tribună. “Politicienii, buni sau răi, trebuie să exercite puterea în România. Asta în timp ce oameni precum cei din serviciile de informaţii pot face exces de putere fără ca oamenii să-i poată sancţiona”. Poartă o ţinută aproape severă: bluză albă și sacou negru.

Vorbește despre “slăbiciunea Parlamentului care fragilizează democraţia”. Ea spune că, oricînd, Ponta sau Antonescu ar fi putut fi în locul ei. Reia ideea că “în România aproape oricine poate fi găsit vinovat, chiar și de vini închipuite”. Numește chemarea la DNA și punerea sub acuzare drept „o nebunie declanșată împotriva mea”.

Se prezintă ca „un om care face un sacrificiu personal ca să se afle adevărul”. Observă că „noi, ca parlamentari, trebuie să fim egali în fața legii”. Imediat însă, cere colegilor deputați să aprobe urmărirea penală, dar să voteze împotriva arestării preventive.

Pe final, citează un text care făcea trimitere la Holocaust! „Dacă astăzi mă iau pe mine, mîine pe dumneavoastră, atunci nu va mai rămîne nimeni să spună adevărul”, încheie ea.

Votul durează ore întregi şi îi este nefavorabil. DNA o poate aresta. ”Adevărul a fost suprimat”, postează Elena Udrea pe facebook. Poate de aceea a început ninsoarea și Bucureștiul s-a făcut, dintr-o dată, alb ca un doliu oriental.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

costello  •  10 februarie 2015, 7:39

Stimate domnul Tolontan,
Felicitari pentru pasiunea dumneavoastra. Nu ma intereseaza nici doamna Udrea nici doamna Ridzi nici pasiunile sau emotiile dumnealor care probabil nu accepta usor ca lumea in jurul lor se schimba si nici ce spun oamenii care le erau candva apropiati penru ca presupunerea mea este ca asta are legatura cu instinctul lor de conservare.

Insa ma intereseaza ca sistemul sa functioneze si faptul ca exista oameni ca dumneata care nu renunta.

Chiar daca nu promit sa citesc articolele despre aceste personaje care nu ma inspira si nu ma intereseaza, eu te rog sa continui pentru ca dumneata ajuti un sistem sa functioneze si sa dea speranta.

Speranta ca lucrurile pot fi indreptate si pot deveni mai bune.

doina  •  10 februarie 2015, 8:32

mie imaginea infractoarei cu degetul la nas mi se pare ca exprima f bine imaginea celor 10 ani in care au facut EXACT ce au vrut. nimeni nu a mai apucat sa vorbeasca de discursul lui Iohannis de 20 minute si de un bun-simt contrastant cu golanelile facute de cele doua si nu numai.

valy  •  10 februarie 2015, 8:38

bai tolo,ti-am mai zis,vezi ca si la galati s-au facut niste magarii!nu ai nici cel mai mic respect fata de valorile acestei tari,dupa ce ca sunt putine si pe astia la calca in piciore unul ca tont-tolan!ziarist sportiv ce te crezi…

re  •  10 februarie 2015, 8:41

MULTUMESC!

marcel zadda  •  10 februarie 2015, 8:54

vivat, crescat, floreat!
pentru gsp, din toată inima.
multumesc, domnule tolontan și dragă cătălin!

gio  •  10 februarie 2015, 9:24

ridzi+ udrea prejudiciu 1 milion. Stadionul national, sala craiova, sala piatra neamt etc = prejudiuciu minim 100 de milioane. Tare preocupati sunteti de banii sportului, dar probabil sunteti niste aserviti

Scooby  •  10 februarie 2015, 9:27

Catalin, te-am urmarit intotdeauna si apreciez faptul ca mereu ai avut coloana verticala, iar articolele tale sunt logice si pragmatice. Felicitari pentru ceea ce faci, tine-o tot asa. PS> “Dacă astăzi mă iau pe mine, mîine pe dumneavoastră, atunci nu va mai rămîne nimeni să spună adevărul” – parca seamana cu ce spunea mai colorat Mazare acum cateva luni, intr-o sala rosie.

birlic  •  10 februarie 2015, 9:28

Satisfacutule ,felicitari pentru infierarea ta comunista ,iate de mana cu smucitul ala de „muschi vorbitor”CTP amandoi cavalerii ai dreptatii

mihnea  •  10 februarie 2015, 9:28

Domnule Tolo,
nu pot sa nu zic ca nu ma bucur ca Ritzi este condamnata ori ca Udrea va fi anchetata, dar trebuie sa stiti ca si noi stim ca sunteti un ipocrit, subiectiv. Sunteti un fel de TucaShow amestecat cu Dana Grecu. In Gazeta nu intra si Voiculescu? Sau drepturile de TV cu santaj de la RCS nu fac obiectul interesului obiectivitatii dumneavoastra de mare ziarist?
Coardele dumneavoastra vocale nu suporta pronuntarea numelor din securitate sau din partidul comunist?

lover  •  10 februarie 2015, 9:49

FOarte interesant. Am vazut ca Breaza are in comun cu Topoliceanu(amica de la Paris) un apartament http://www.cni.com.ro/decl/Ana_Maria_Topoliceanu.pdf. Deci totul se face in cerc !!

Alexbibirica  •  10 februarie 2015, 9:59

macar de s-ar recupera prejudiciul ! nu e de ajuns sa fie doar arestate si condamnate,ci sa se si recupereze prejudiciul !

Robert_Vulcan  •  10 februarie 2015, 10:13

„Oameni cu egouri construite în ceremoniale pe bani publici.” DA! Exceptional!

Bravo la scena deschisa pentru ambele investigatii. Sper ca la un moment dat se va face un film din amintirile voastre.

BIRO  •  10 februarie 2015, 10:20

dar ce parere aveti udrea nu are dreptate in privinta generalului Florian Coldea, el este curat asa cum zice el sau e si el patat de coruptie?

coman  •  10 februarie 2015, 10:32

D-le Tolontan , cred ca satisfactia pe care o are un om care vede ca munca lui este incununata de succes , este maxima. nimeni nu va poate contesta meritele in finalizarea cazurilor udrea si ritzi. acum este momentul sa mergeti mai departe. ma gandesc ca ar fi extraordinar sa aflam cum a ajuns cel mai important simbol al sportului , steaua , pe mana lui brcali. de asemenea nu ar fi lipsit de interes cum si cine a finantat cea mai mare paranghelie de lansare a unui candidat la presedintie , ma refer desigur la lansarea lui ponta de pe stadionul national. cred ca cercetarea celor doua cazuri , ar aduce in atentia romanilor lucruri foarte interesante.

florinel  •  10 februarie 2015, 10:47

BRAVO TOLONTAN! BRAVO NEAG! Doi gazetari sportivi au reusit sa invinga doi ministri grei la vremea lor, sa invinga un sistem profund corupt.
BRAVO!

releniki  •  10 februarie 2015, 10:47

Multumiri si felicitari pentru munca pe care o duceti si pentru spiritul de adevar, de justa informare, de jurnalism intr-un cuvant care se transmite din tot ceea ce scrieti.
Felicitari si sa va tina si sporeasca Dumnezeu darul!
Pentru ca aveti pentru cine scrie si sper ca acest mesaj al meu de cititor, unul din atat de multe de pe acest blog, sa fie o cat de mica incurajare si rasplata morala pentru ceea ce faceti.
Mult curaj si multa putere!
Cu mult drag!

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2015, 11:16

16, releniki: fara suportul publicului nimic nu era posibil. Daca nu interesa pe nimeni ceea ce scriam insemna ca sintem pe un drum gresit. Faptul ca oamenii au fost curiosi a miscat lucrurile. Multumim!

9, mihnea: gresesti. Cind am investigat cazul Loteria, Copos era vicepremier din partea Partidului Conservator. Iar de 400 de sali de sport ale lui Nastase probabil ca nu-ti amintesti. Cind noi eram pe lista neagra a lui Nastase, Udrea era in aceeasi gasca de afaceri cu mafia lui personala. Asa ca nu ne da lectii, te rugam. De Piatra Arsa, investitie PSD si, mai apoi, CD, nu-ti amintesti nici atit. Dar noi eram la fel si atunci, sa stii. O zi buna.

mihai  •  10 februarie 2015, 11:28

Va felicit pentru aceste anchete spctaculoase.

Au multe in comun cele doua, iar concluzia e una: in timp ce la Ridzi s-a dat mana libera, la Udrea s-a mers cu frana trasa si blocata.

Dar avem happy end si asta inseamna ca statul de drept nu a fost acaparat in intregime de mafioti.
Inca o data, felicitari!

andrei  •  10 februarie 2015, 11:38

Deci sa intelegem ca Udrea si Ridzi, indiferent de modul cum s-a ajuns la ele, mai lent sau mai accelerat sunt „cancerul” care e bine ca a fost extirpat, ideea e ca incerci prea mult Cataline sa ocolesti realitatea, personajele astea nu existau fara cel care le-a pastrorit si le-a adus in varf, vad ce atatea luni incercari aproape ridicole ale celor care au crezut in regimul Basescu sa disocieze camarila de lider, o veste proasta nu se poate..

radu  •  10 februarie 2015, 11:39

niste hoti si tilhari…in loc sa lucreze pentru tara nemernicii astia nu fac altceva decit sa fure cu patru miini…confiscarea averilor este cea mai buna pedeapsa pt acesti tilhari!

Tudor  •  10 februarie 2015, 11:48

ai probleme grave de logică, spui că ministrele au dat vina pe subalterni, Ridzi a dat vina încă de atunci, Elena Udrea nu a dat vina pe niciun subaltern. Elena Udrea a spus doar că acei subalterni care au vorbit împotriva ei au minţit pentru că au vrut să-şi scape pielea. Unde vezi tu că a dat vina pe subalterni aici ? ce interesat eşti să falsifici lucrurile …

Pistache  •  10 februarie 2015, 11:55

Vezi ca ai scris „anumita” in loc de „numita”. Hai pa, te pup

fotbal  •  10 februarie 2015, 12:16

pai, cum ar veni mai clar, braavooo!

ps. fac cinste cu un Visine 🙂

SORIN  •  10 februarie 2015, 12:16

RESPECT…

banks  •  10 februarie 2015, 12:19

Ma uimeste de fiecare data, cu fiecare nou articol din aceasta serie, cum intreg paienjenisul acestor zeci de ite infractionale, atat de incurcate, de tenebroase…se aseaza atat de limpede si clar „sub pana” lui Catalin si a Mirelei. In plus, mai incape si ceva umor, chiar daca amar.

Ce inseamna sa fii nu numai talentat ci si bine intentionat si rezistent si hotarat si cu temele atat de bine facute !

Fiecare articol e un cadou pentru toti cei care vor si trebuie sa stie pe ce lume traiesc in spatiul nostru mai mult „lupesc” decat mioritic.

Multumim, Catalin Tolontan si Mirela Neag!

Vasile  •  10 februarie 2015, 12:28

Nu m-ar mira ca Ridzi sa fi cazut din cauza Udrei. A fost data public ca exemplu ca justitia e impartiala, dar de fapt atunci erau doua femei care incercau sa se bage sub pielea marinarului. Nu imi pot imagina o dusmanie mai mare. Este de fapt o poveste de secolul XIV cu regele, femeile de la curte, garda regala, paharnici si degustatori.

tardelli  •  10 februarie 2015, 12:35

Domnule Tolontan nu sunt un admirator al Elenei Udrea,ba dimpotriva,dar sa spuneti ca a vorbit de Holocaust ca sa se disculpe e penibil.Nu ati inteles acea poezie spusa de ea!!!Era vorba in poezie de un sistem totalitar in care rand pe rand dispar fizic toti oponentii!!!Regimul nazist nu a avut oponenti doar evrei !!!S-au opus nazistilor multi intelectuali germani,multi politicieni cu alte orientari,multi actori etc.Nu-mi vine sa cred ca inca nu ati sters aceasta bazaconie scrisa de dvs!!!!

Vasile  •  10 februarie 2015, 12:40

Ah, uitasem de cei trei bufoni. In vremurile noastre li se spune „intele tualii”

banks  •  10 februarie 2015, 13:17

Multumesc pentru completari, cu atat mai mult cu cat, chiar imi dadusem seama de „nedreptate” imediat dupa „submit” si n-am mai avut posibilitatea sa revin. In aparare vreau sa spun ca, desi stiu ca e o munca de echipa, instinctiv desemnez prin „Catalin Tolontan” tot ceea ce se intampla pe „tolo.ro”.

casillas  •  10 februarie 2015, 13:34

Atat: de ce woodrea n-a fost intrebata de sanatate pana in noiembrie anul trecut?
Restul e tacere…

ady  •  10 februarie 2015, 14:09

Nu mai am incotro si trebuie sa recunosc ca ai avut dreptate. Ridzi si Udrea, doua anchete superbe.
Cu admiratie,

Catalin  •  10 februarie 2015, 14:19

Foarte buna ancheta si uite ca dupa ani si ani ati reusit sa ii aduceti in fata justitiei. Ma macina totusi o intrebare: daca ati fi facut cateva anchete in cercul din jurul infractorului dovedit Dan Voiculescu, ati fi reusit mai mult decat procurorii DNA?

Azorica  •  10 februarie 2015, 14:22

„Dacă ar trăi în Statele Unite, Catalin Tolontan ar primi premiul Pulitzer pentru serviciu public.” Vlad Mixich, Facebook.

Ciprian Postolache  •  10 februarie 2015, 14:26

Felicitari, Tolo, (mai ales) Mirela si Razvan! In sfarsit puteti trece acum la bazele sportive „disparute”! 🙂

Cipak  •  10 februarie 2015, 14:43

Nu am simpatie fata de nici un partid din Romania. Dar observ ca un simplu cititor ca latri doar la cei ostili familiei Voiculescu.Cand Voiculescu a fost arestat ai scris doar cateva randuri plictisitoare. Ai o tehnica de exprimare asemanatoare cu cei care au petrecut timpul prin Piata Rosie din Moscova.

altona  •  10 februarie 2015, 14:57

Zimbesc amar cind citesc niste comentarii gen „va legati de astea care au furat un million si nu-I vedeti pe cei care fura o suta de milioane”. Mi se par penibile.

keno  •  10 februarie 2015, 15:24

Felicitari!
Mi a tras insa atentia o afirmatie:”Iată omagiul statului minimal într-o formă care astăzi, cînd Breazu este arestat pentru complicitate la luare de mită, îţi dă sîngele în fiert.”
Eu cred ca acesti oameni nu pot exista decat in conditiilie statului maximal. pentru ca intr-un stat minimal nu ar fi existat niciodata Ministerul Dezvolatrii sau vreun minister al turismului. Defapt sistemul devoalat astazi ne arata ca nici un politician nu are vreun interes in promovarea reala a statului minimal. Statul minimal presupune o reducere drastica a parghiilor de influenta si a banilor drenati catre ei. Pe scurt: politicienii sunt interesati sa ajunga robinetele cu bani publici si sa le foloseasca in interes propriu nu sa faca stat minimal. Asta este si motivul pentru care nu exista o dezbatere reala in spatiul public despre acest subiect. Vesnicul subiect este despre cum ii dam la o parte pe cei care abuzeaza de robinetul cu bani publici si nu cum eliminam sau macar sa limitam presiunea acestui robinet.

Romică și Ticuleț  •  10 februarie 2015, 15:53

Suculent, dar trist, fiindcă se întâmplă la noi. Vesel, fiindcă și alții fac la fel – în Anglia, Franța, Italia, SUA și aiurea. Banii, ce se întâmplă cu banii? Cine a propulsat-o? Și cine a lansat-o, chiar nu știa de trecutul ei din Ștefan Furtună, prietenia cu Ilie Stan sau acestea erau tocmai calități, atuuri care o recomandau?

Tulai, Doamne!

moses  •  10 februarie 2015, 16:12

traiasca Voiculescu-Crescent si mana lui lunga si foarte bine platita, Tolontan.

Orice ai scrie, scrii de pe plantatia Varanului, intelegi? Restul e deontologie.

moses  •  10 februarie 2015, 16:16

Făcea parte din echipa lui Ridzi și dorea să vorbească. “Ridzi este, cum să spun, aproape obsedată de ceea ce face Udrea! Pe de o parte o admiră, pe de altă parte o invidiază pe Udrea pentru că știe să adune mai multă imagine decît ea. Tot timpul ne zicea: vreau și eu cum face Elena!”.

asta e un citat sau un citat imaginat? Daca nu e citat exact,se cheama ca manipulati din ghilimele.

joenegut  •  10 februarie 2015, 16:30

Vă admir consecvenţa!

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2015, 16:35

39, moses: este un citat exact

Daniela  •  10 februarie 2015, 16:58

Maria Apostol NU a fost căsătorită cu Tudor Brezu.

Nasul TV » Ridzi – Udrea, derby penal de la distanță | Bomba lui Tudor Breazu  •  10 februarie 2015, 17:40

[…] sursa tolo.ro […]

Bogdan  •  10 februarie 2015, 19:04

In tara asta se intampla lucruri cu adevarat grave, iar noi suntem preocupati de o proasta penala

moses  •  10 februarie 2015, 19:16

42, Catalin Tolontan: din cine? Si de ce as crede un jurnalist platit de Voiculescu?

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2015, 20:54

46, moses: asta inseamna o sursa confidentiala. Ca cineva vorbeste si, indiferent cine intreaba, noi zimbim si nu o tradam niciodata. Asa ca nu vei afla cu cine vorbim.

Nu trebuie sa ne crezi, stai linistit. Nu trebuie nimic. Nu ne crezi, foarte bine, e dreptul tau.

Bogdan  •  10 februarie 2015, 22:52

Catalin,

Poate nu ar strica si o ancheta despre cluburile de fotbal din Romania, o mare miniciuna s-a dezvoltat in anii deceniul trecut ca acum sa vedem una dupa alta campioane ale Romaniei sau de pe podium cum se desfiinteaza sau intra in reorganizare.
Citeam zilele trecute cum FC Vaslui ave atatea datorii la bugetul de stat de parca ai fi zis ca e CFR Marfa nu un club de fotbal din unul din cele mai sarace judete din tara. Cum a fost posibil ca un club ca acesta sa traisca la picior mare cu vedete si patroni zilnic la TV si sa nu plateasca niciun lei timp de 12 ani la ANAF iar ANAF-ul sa nu ii deranjeze cu nimic.
In schimb persoanele fizice, in special, si comoanii mici si mijlocii se umilesc la fisc ca sa isi plateasca datoriile la timp si sunt besteliti de angajati ai statului care ar trebui sa ii ajute – sunt in cunostinta de cauza fiind un freelancer si stiu cate umilinte sunt la ANAF la depuneri de declaratii sau plati de impozite, in plus iti mai iau banii si inainte de a incepe activitatea efectiva pe principiul „asta e legea” iar unor indivizi ca astia de la Vaslui si mai mult ca sigur majoritatea cluburilor din romania sa fie „jmecheri” de TV.

Silviu  •  10 februarie 2015, 23:44

Daca nu mai e loc in tara…http://www.businessmagazin.ro/actualitate/suedia-inchide-patru-inchisori-din-lipsa-de-infractori-numarul-condamnarilor-atinge-un-minim-istoric-13798374

haiducul  •  10 februarie 2015, 23:49

Multumesc pentru ca tu ai ales sa crezi in adevar, in timp ce noi, ceilalti, l-am abandonat.

Asta face diferenta dintre curaj si lasitate.

Multumesc tie si coechipierilor tai. Bravo!

Comentează