Greu de apărat: un soft din șpagă pe iPad-ul lui Udrea și un bancher dispărut

Punctele tari ale acuzării. Cum a ajuns pe tableta Elenei Udrea un soft de 18.000 de euro cumpărat din mită și cum i-a vîndut ea cu 5.000 de euro un Porsche Cayenne celui care astăzi îi este ministrului singurul martor favorabil!

marți, 3 martie 2015, 10:06

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Punctele tari ale acuzării. Cum a ajuns pe tableta Elenei Udrea un soft de 18.000 de euro cumpărat din mită și cum i-a vîndut ea cu 5.000 de euro un Porsche Cayenne celui care astăzi îi este ministrului singurul martor favorabil!

Cea mai gravă acuzație sistemică pe care DNA i-o aduce Elenei Udrea este aceea că a patronat la MDRT un sistem de extorcare a bugetului public, în favoarea unor partide și oameni.

Procurorii susțin că banii erau furați din relația buget – afaceriști prin șantaj. Șantajul ministerului era: ”Dacă nu întorci, nu primești”. Practic, pornind de la dosarul Gala Bute, DNA developează sistemul piramidal prin care se finanțează campaniile electorale și partidele.

Uneori, oamenii vorbesc. Alteori, dispar.

(unu) Udrea a profitat personal de șpăgile întoarse de Gărdean

În 27 iulie 2010, Termogaz primește două plăți în valoare de 4,99 milioane de lei. Banii sînt trimiși în avans, eveniment rarisim la MDRT.

Procurorii care se ocupă de caz, Ana Dana și Marius Bulancea, notează că în doi ani, 2010 și 2011, ministerul a făcut doar trei plăți în avans, două dintre ele fiind către Termogaz. Taman plățile cercetate în dosar.

”Din această sumă, un procent de aproximativ 10 %, respectiv 499.739,9 RON, a fost transferat de Termogaz Company către Lungu Ştefan”, notează anchetatorii. Șpaga a fost camuflată printr-un contract în urma căruia firma lui Lungu, Last Time Studio, a vîndut un transformator către Termogaz. Aici apar două străpungeri ale procurorilor, din care orice apărărare își revine greu:

1. Lungu a cumpărat transformatorul de la Electrotehno SRL cu 119.861,97 RON și l-a vîndut cu 619.601,87 RON către Termogaz. Observați că Lungu își face calculul (619 – 119) astfel încît lui să-i rămînă 500.000 de lei, adică 10% din cît plătise ministerul către Termogaz! La scoțieni, ”partea îngerilor” e cît se evaporă natural din butoaiele cu whisky. La MDRT, 10% era partea sfîntă a mitei. Amin!

2. Prețul real al unui transformator este cel cu care Electrotehno SRL i l-a vîndut lui Lungu: 119.000 de lei. Cum știm asta? Păi procurorii îl audiază pe directorul lui Electrotehno SRL și îl anunță pe judecător: ”Martorul a arătat că reprezentanţii Termogaz Company achiziţionaseră cu puţin timp înainte transformatoare direct de la Electrotehno SRL şi cunoşteau valoarea reală a acestor bunuri”. Nașpa! Termogaz cumpărase cu preț normal de la Electrotehno și, mai apoi, cu preț de 5 ori mai mare de la Lungu. De ce au făcut asta e clar. Amin!

Identic se petrec lucrurile cu altă sumă de 2 milioane de lei din care Lungu, consilierul ministrului Udrea, își trage tot 10%: 200.000 de lei.

Ce face Lungu cu banii? Inițial, un depozit bancar și, mai apoi, finanțează din firma Last Time Studio, unde luase șpaga, următoarele:

A. Evenimentul alegerii Elenei Udrea ca președinte ale PD-L București (19.659 RON către New Consulting & Engineering Grup Srl. – Alexandru Copaci).

B. Servicii de monitorizare online pentru Elena Udrea (71.920 RON către Xyz Servicii Online Srl, Alin Zăinescu).
În acest caz B, procurorii află că softul de monitorizare este instalat chiar pe tableta Elenei Udrea, ”un Ipad alb”. Cu softul cumpărat de la Zăinescu, Udrea primea o alertă la orice apariție a numelui ei pe o listă de siteuri și bloguri. Ea citește cu sfințenie orice se scrie despre ea și monitorizarea se face din banii de mită.

Aceste beneficii ale Elenei Udrea sînt reconstituite de către DNA din documente comerciale și bancare, nu din depoziții. S-au uitat în contabilitatea lui Lungu, au văzut unde s-au dus banii, au vorbit cu firmele și au aflat ce au prestat pentru Udrea.

Nu e epoca delațiunii, e procuratură ”old fashion”, cu hîrtii ștampilate de la firme și bănci.

Cum se apără politicianul? Udrea susține în fața instanței că ”este posibil ca Lungu Ştefan să fi finanţat sau să fi făcut anumite acţiuni într-un eveniment al Partidului Democrat Liberal la Bucureşti întrucât de regulă acesta făcea anumite lucruri pentru partid, care ţineau de ceea ce trebuia el să facă, de creaţie”. Schimbă vorba, ce ar putea să facă? De fapt, aici discutăm de acțiuni făcute pentru ea, nu pentru partid. Există și prestații pentru partid în dosar, dar acum ne concentrăm pe acestea două, direct în folosul lui Udrea.

Fostul ministru declară că ”Niciodată nu a venit Lungu la mine să spună că face asta din bani primiţi ca şpagă de la cineva. (…) Declarațiile lui Lungu Ştefan sunt elocvente în cauză, întrucât acesta nu şi-ar fi permis niciodată să-i spună acesteia că primeşte bani din care face ceva pentru partid”.

Apărătorii Elenei Udrea susțin ipoteza generică potrivit căreia Lungu lua șpagă de la Gărdean pentru el, nu pentru Udrea.  Dar atunci de ce Lungu a finanțat servicii politice pentru Udrea, care devine beneficiar din orice unghi ai privi faptele? Apărarea va încerca să sape în zona plăților făcute de Lungu, pentru a dovedi că ele nu sînt reale.

(doi) Descrierea sistemului piramidal de finanțat partidele. Bancherul BRD a dispărut!

Ministerul funcționa ca ”un întreg sistem de corupţie coordonat şi controlat de către inculpata Udrea Elena Gabriela”, spun procurorii. Ei au cercetat trei firme și au constatat că întorceau 10% din toate plățile primite de la MDRT.

”Din ceea ce cunosc, toate plăţile erau analizate de către ministru, împreună cu ordonatorul de credite Nastasia Gheorghe. Ultimul cuvînt era al ministrului. Secretarul general prezenta o listă cu propunerile de plăţi, iar ministrul aproba care dintre aceste plăţi se va efectua. Aceeaşi procedură se aplica şi cu privire la plăţile efectuate de companiile din subordinea ministerului, printre care Compania Naţională de Investiţii”, spune Ștefan Lungu, consilierul lui Udrea.

DNA susține că există mărturii din minister că la fel se proceda ”cvasigeneralizat”, cu aproape toate firmele. Cînd ministerul nu putea el da banii, atunci se apela la BRD, unde intervenea direct Udrea, precum în Gala Bute. Omul de legătură al ministrului la BRD era Sorin Popa, director general adjunct.

Sistemul acesta mafiot țese Legături Periculoase, ca în expoziția de păianjeni și scorpioni deschisă recent la ”Antipa”. Bancherul Sorin Popa a dispărut în străinătate și procurorii susțin că nu l-au putut găsi ca să obțină depoziția lui. Sorin Popa a fost implicat și în Dosarul Bancherilor, un caz instrumentat de DIICOT și aflat acum în instanță. Unele surse îl dau ca freelancer la Paris, dar de ce nu l-a găsit DNA?!

„În perioada în care am lucrat în minister, am constatat că acesta era organizat piramidal şi fiecare palier avea un „garant” politic, respectiv o persoană cu funcţie de conducere în partid care îl propusese. Fondurile provenind din fiecare palier se îndreptau cu precădere spre zona reprezentată de acel garant politic, care nu era, neapărat, PDL”Ștefan Lungu, consilierul personal al Elenei Udrea

Declarația lui Lungu din fața procurorilor DNA este, probabil, cea mai succintă descriere a sistemului de extorcare a bugetului în folosul campaniilor electorale ale partidelor.

Problema lui Udrea vine din faptul că, dincolo de cei care declară direct împotriva ei, mulți oameni din minister schițează sistemul al cărui șef era. Aceștia nu sînt inculpați, nu au fost vizați de procurori, ci, pur și simplu, povestesc cum se foloseau bani negri în folosul demnitarilor sau al partidelor.

(trei) Udrea i-a vîndut administratorului moșiei Nana un Porsche Cayenne cu 5.000 de euro

Tudor Breazu a fost asistentul personal al Elenei Udrea, este actualul administrator al moșiei Nana și reprezintă singura voce favorabilă lui Udrea dintre cei inculpați în dosar.

Procurorii susțin că toți banii lui Breazu proveneau din șpăgile de la minister sau de la Udrea. Ea îl lăsa să ia bani din șpăgi, îl alimenta la negru și îl punea să-i achiziționeze proprietăți în numele ei. E dependent de Udrea, ce vreți să declare?, au spus procurorii în fața judecătorului.

Singurele venituri impozitate ale lui Breazu veneau din firma sa, Ekaton Consulting. Iar singurele venituri ale lui Ekaton erau din mita primită de la Consmin S.A, firmă care întorsese banii primiți de la ministerul Elenei Udrea.

Tudor Breazu cheltuia 4.000 – 5.000 de euro pe lună și, în anumite luni, ajungea la 15.000 de euro cheltuieli, spun procurorii, citînd un martor surpriză.

Pentru că Breazu a fost ”dat în gît” nu doar de Topoliceanu, Lungu și Nastasia, ci și de propriul său asistent personal, Radu Munteanu. Ce lume pestriță! Asistentul personal al asistentului personal al Elenei Udrea. Ministrul era înconjurat de o întreagă curte regală, formată din oameni care trăiau, conform procurorilor, exclusiv din banii furați de la buget:

”În perioada 2009 – 2012, inculpatul Breazu a cumpărat mai multe imobile de la persoane fizice sau juridice din subordinea Ministerului Turismului (o vilă în Eforie Sud de la S.C. Carmen Sylva S.A.) sau care aveau relaţii cu această instituţie (teren în Voineasa într-o zonă unde se executa un proiect finanţat prin programul „Schi în România”).

Iar în 2014, Breazu a primit de la Udrea Elena un automobil Porsche Cayenne Turbo în schimbul preţului declarat de 5.000 euro, cu mult mai puţin decât valoarea de piaţă.

Totodată, inculpatul este deţinătorul domeniilor de internet care conţin numele Elena Udrea şi al mai multor mărci pentru diferite mişcări politice asociate cu aceasta.

Toate aceste argumente demonstrează că Breazu Tudor Liberiu a acţionat în toată această perioadă exclusiv ca un interpus al lui Udrea Elena Gabriela, iar patrimoniul său şi actele juridice pe care le-a încheiat reprezintă în realitate patrimoniul şi actele juridice ale fostului ministru”.

Acesta este Tudor Breazu, administratorul moșiei Nana, domeniu format din punerea la comun a terenurilor deţinute de Elena Udrea și Ioana Băsescu. Și cel care spunea, într-un reportaj difuzat în octombrie 2010 pe ProTV, că e un citadin căruia îi place să se distreze așa de mult încît ”dacă aș putea să-mi fac o casă în rond la Universitate, acolo aș face-o”.

Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă!

Citește și: Aici puteți vedea care sînt punctele slabe ale acuzării și cum planifică apărarea să le atace.

Comentarii (94)Adaugă comentariu

oi  •  3 martie 2015, 8:05

Misto. Multumiri pt. articol.

antim  •  3 martie 2015, 8:20

pare o anchetă beton. Punctele slabe nici nu mai contează. Cred că sunt și elemente din dosare încă nefăcute publice, ca să nu vorbim de ce se mai poate obține acum când toate primăriile „norocoase”, care au lucrat cu fonduri de la ministerele pe unde a trecut EU, sunt în plină verificare.

Georgel  •  3 martie 2015, 8:24

nu v-ați săturat de episodul Udrea ? Aveți altul nou ? Din câți miniștri au semnat la contractele cu Microsoft, doar Lenuța mai este vinovată ? Cine a fost primul care a semnat ?

Mos Ene  •  3 martie 2015, 8:24

Ce pacat ca toate actele de coruptie din acesti ultimi 25 de ani nu s-au petrecut pe vremea lui Gheorghe Stefanescu (cel cu vinurile contrafacute), ca sa nu zic direct pe a cui vreme… M-ar mai fi stresat cineva acum cu aceste personaje?

doina  •  3 martie 2015, 8:27

sint curioasa daca „deontologii” (care vorba fie si ei au supt la greu de la buget pe vremea lui basescu reformatorul) vor lua si articolul acesta sa-l analizeze. pt ca pina acum se vaitau ca domne’ prea multe delatiuni si nu e frumos ca au furat impreuna, chiar asa sa-ti torni prietena!!!! chiar si danilet si ghica de la csm (vai de capu’ lor) apar sa spuna vaaaaai! dar justitia se face in sala de judecata nu la tv. pina acum era bine la tv…

observator  •  3 martie 2015, 8:29

Era si o competitie intre ministri: care asuce mai multe fonduri la partid. Aici a concurat prosteste si Ritzi si a fost prinsa imediat.
Ceea ce s-a descoperit este doar varful aisbergului.

biba  •  3 martie 2015, 8:31

Tolo,m-ai innebunit cu Udrea asta a ta..de cateva sapatamani numai asta vad in GSP…cand te opresti?chiar crezi ca ne intereseaza sa citim intr un ziar de sport ceea ce deja vedem pe toate canalele tv?

momo  •  3 martie 2015, 8:37

Udrea a explicat ca asta este mecanismul de finantare al campaniilor electorale ale partidelor. Adica, ce nu intelegeti??? Daca asa se fura banii, asa a facut si ea. Dar, asta nu inseamna ca este si legal…Daca te bagi in troaca, te mananca porcii

Doru Popa  •  3 martie 2015, 9:12

Domnu’ Catalin Tolontan, jurnalist GSP, v-ati explicat vreo data cum Dumnezeu apar informatii in media din dosare aflate in desfasurarea unei anchete penale? Care este modalitatea furtului acestor informatii si ce spagi se dau pentru ca ele sa intre in posesia unuia sau altuia? Sunt inclusiv procurorii spagari, iar tatnti Codruta, nenea Coldea, sweetie Stanciu asista zambind cu ingaduinta la poznele propriilor subalterni? De ce nu dezbati matale, nene Tolontane si problema asta, foarte ciudata si importanta, sau esti cumva unul dintre cei care platesc aceste scurgeri ilegale de informatii, pentru a-ti castiga painea amara si neagra de la varan? Desi nu transpare evident, simt in scriitura ta ta o satisfactie bolnavicioasa in a o discredita pe Udrea, rod al unor complexe de inferioritate…te simti un respins si-ti doresti din tot sufletul sa nu dispari in anonimat,agatandu-te cu disperare de oricine, de orice subiect care sa trezeasca interesul ghiolbanilor, chiar daca cee ce dezbati este fals si dictat, ca in celebrul caz Dreyfus…J’accuse!!!

iosub  •  3 martie 2015, 9:24

Fratilor e primul comentariu si nu stiu cine il va citi primul mafioti sau dv in ori ce caz imi expri dezgustul fata de ce se intampla in tara asta si las justitia sa hotareasca cine este vinovat

Greu de apărat: un soft din șpagă pe iPad-ul lui Udrea și un bancher dispărut | România curată  •  3 martie 2015, 9:47

[…] Citiți și celelalte puncte tari ale acuzării din perspectiva lui Cătălin Tolontan și Mirela Ne… […]

mister X  •  3 martie 2015, 9:50

Bravo mirela si catalin, frumos prezentat! Bravo pentru jurnalismul de investigatie.

marius bulancea este tipul de procuror de moda veche, el nu este adeptul interceptarilor. de aceea nu o sa vedem mari interceptari in dosar. el e genul procurorului copoi, care ia urma ince incet, dar sigur.

vasglo  •  3 martie 2015, 9:57

Catalin,

Am citit si rascitit „acuzarea” si daca singurele probe concrete, cu documente, cum ca „Udrea a profitat personal de șpăgile întoarse de Gărdean”, se rezuma la organizarea unui eveniment legat de alegerea Elenei Udrea ca președinte ale PD-L București (19.000 lei) si dotarea mobilului acesteia cu un soft de monitorizare a presei, este cam putin pentru munca de ani de zile, a procurorilor si agentilor acoperitii plasati pe langa ministru..:) Unde sunt milioanele din rechizitoriu care au ajuns in „posetele” lui Udrea?

„Dar atunci de ce Lungu a finanțat servicii politice pentru Udrea, care devine beneficiar din orice unghi ai privi faptele?” Simplu, ca sa ramana pe langa „sef” – ca asa e conceptia la noi, periatul sefului e sport national- precum „cainele langa macelar”.. Cainii raman mereu chiar daca se schimba macelarul..!

„Descrierea sistemului piramidal de finanțat partidele”, o poveste frumoasa din categoria literara „telepatia”, sau „opinia publica” e cea mai irefutabila proba intr-o tara mancata de coruptie..:)

„Udrea i-a vîndut administratorului moșiei Nana un Porsche Cayenne cu 5.000 de euro”…”Procurorii susțin că toți banii lui Breazu proveneau din șpăgile de la minister sau de la Udrea. Ea îl lăsa să ia bani din șpăgi, îl alimenta la negru și îl punea să-i achiziționeze proprietăți în numele ei. E dependent de Udrea, ce vreți să declare?, au spus procurorii în fața judecătorului.”
Ce sa inteleg de la procurori, ca pe toti ceilalti apropiati,deveniti colaboratori ai procurorilor, Udrea nu i-a lasat sa fure, sa ia spagi si de aia au turnat-o?? Ori au fost ei niste subalterni „model” care vazand ca le-a venit un ministru pus pe spaga s-au revoltat si l-au „dat in gat”??…:) Hai sa fim seriosi, Probe, Catalin, probe….

Alex  •  3 martie 2015, 10:18

Asteptam sa crape de tot. Si sa fie expus intreg sistemul.

Viorica  •  3 martie 2015, 10:19

Multumesc pentru dezvaluiri, nu mi se par „beton”, poate asteptarile mele erau prea mari… 🙂

„1. Lungu a cumpărat transformatorul de la Electrotehno SRL cu 119.861,97 RON și l-a vîndut cu 619.601,87 RON”
Oricine care are o societate comerciala poate cumpara si revinde un produs cu cat vrea el, atata timp cat plateste darile la stat.
Asa cum au spus multi avovati si judecatori din toata lumea, sa de monstrezi drumul banilor negri este foarte greu, atata timp cat banii nu sunt marcati, nu au gust/miros….
Nimeni nu poate dovedi ca daca scot azi bani din banca ii folosesc fix pentru un anumit lucru… dar daca am bani cash si acasa?

Faptul ca Elena Udrea i-a vandut lui Breazu o masina valoroasa cu numai 5.000 euro,nu demonstreaza nimic pentru acest caz, putea sa o faca din milioane de motive…

Daca numai astea sunt probele „tari” ale DNA-ului, inseamna ca sunt de rasul lumii si clar e facatura…
Caracatita este puternica si a cuprins tot ce sufla/misca in politica si SRI… Daca-i arestam pe toti nu e nici o afacere pentru noi, romanii… Ar trebui demonstrat cat au furat (toti si fiecare) si recuperati banii iar ei lasati in libertate, fara bani si functii… sunt prea multi si dupa ce ca au furat acum sa-i mai si intretinem in puscarie??? Asta chiar ar fi o prostie…. mai educativ ar fi sa ii lasam liberi dar fara nimic…
Totusi… astept cu interes dezvaluiri despre SRI… oamenii si societatile comerciale prin care ei prospera si controleaza tara asta…

Cred ca Rares Bogdan a spus ceva interesant aseara… adica a adus dovezi ca aceasta mafie este veche si solid construita…
Pentru ca sunt prea multi bagati in furatura asta avem obligatia sa revizuim legislatia.

Tudor  •  3 martie 2015, 10:21

slugile lui Voiculescu au fiecare obsesiile lor.
Unii cu Băse, alţii cu Elena Udrea.
într-o vreme te credeam onest, dar principiu care spune că „atunci când eşti cu lupii trebuie să urlii ca ei pentru că altfel te mănâncă” funcţionează, cu deosebirea că, în cazul tău, urlii mai urât ca ei, să te placă şefu´, vorba aia…

brod  •  3 martie 2015, 10:27

„Unele surse îl dau ca freelancer la Paris, dar de ce nu l-a găsit DNA?!” – păi, tocmai pe el l-or fi căutat fetele la Paris, când le-a tras în chip pozarul cel discret, de i-au sărit siguranţele lui Băsescu.
Trei doamne (toate trei!): Bica, Udrea, Topoliceanu, alergând după un bancher freelancer… ce imagine!

Cătălin Tolontan  •  3 martie 2015, 10:33

13, vasglo: cine a spus ca sint singurele probe? sau credeti ca un dosar de zeci de volume se rezuma intr-un articol?

alex  •  3 martie 2015, 10:33

Bun articolul.

Florian  •  3 martie 2015, 10:37

Maestre argumentele acuzarii sant subtziri. Majoritatea sant circumstantiale . Vezi soft-ul. Unii ishi cumpara un caine sa-i alerteze . Udrea si-a luat soft. Chestia cu transformatorul. E treaba Termogazului ca o data cumpara cu 119000 si alta data cu 699000. Daca tu azi cumperi cartofi din Obor cu 1ron/kg si maine cu 5ron/kg STIIND ca doua tarabe mai incolo sant tot 1ron/ kg is just your business. Porsche Cayenne. Citez ” Iar in 2014 A PRIMIT un un automobile de la Elena U. in SCHIMBUL pretului de E 5000 , cu mult sub pretul pietei ” Limbajul folosit e, to say the least, tendetios. ” Primit ” trebuie inlocuit cu ” vandut ” iar ” in schimbul ” cu ” contra sumei „. Apropo de cand face DNA aprecieri asupra bunurilor ? Trebuia Udrea sa intrebe procurorii cu cat sa vande masina ? Multe argumente sant de ras or de rahat. Putin dezamagit de ceace am citit azi.

Radical  •  3 martie 2015, 10:39

Nu mai are vreun Porsche la 5000 ? Ca-l cumpar cu banii jos. :)))

Gogu  •  3 martie 2015, 10:40

Daca astea sunt singurele puncte tari ale acuzarii si voi mai si credeti asta atunci Leana o sa scape si voi o sa tot scrieti despre ea pana nu va mai citeste nimeni.

„Punctele tari ale acuzării. Cum a ajuns pe tableta Elenei Udrea un soft de 18.000 de euro cumpărat din mită și cum i-a vîndut ea cu 5.000 de euro un Porsche Cayenne celui care astăzi îi este ministrului singurul martor favorabil!”

Deci intr-un dosar cu spagi de zeci de milioane, in care toti cei acuzati incasau sume de ordinul zecilor si sutelor de mii de euro, voi credeti ca vanzarea unei masini second hand unui prieten e dovada pentru marturie mincinoasa.

V-ati uitat si voi pe Autovit sa vedeti cu cat se vand Porschele Cayene? Preturile incep sub 10.000 euro. Cand dai o stire d-asta, fara sa precizezi si cam cu cat ar fi trebuit sa o vanda pare ca tragi spre dezinformare, nu spre informare.

Si daca mai adaugi si ca i-a vandut-o unei prietene atunci chiar poate justifica pretul.

doina  •  3 martie 2015, 10:41

am revazut reportajul! e epic, apare si marele butunoiu care facea agape filozofice la care invitatul de onoare era udrea…ei nu au cerut nimic de la guvern, nu, pur si simplu AU LUAT de la guvern! ei duc greul in criza…e ca o flegma in ochi pt prostii care muncesc 12-14 ore pe zi!

gogu  •  3 martie 2015, 10:41

tolo eu cred ca tu ai bolala pe udre pentru ca ,ministru fiind ,udrea ,nu ti-a dat reclama pentru proiectele ministerului !nimeni nu se mai gindeste la lucrul acesta dar este un lucru adevarat ,reclamae sau bani de reclame de la mmin dezvoltari si tineretului nu s-au prea dat pe vremea lui udrea ,de aici ….multe dezvaluiri senzationale….(sic)

Cătălin Tolontan  •  3 martie 2015, 10:43

9, doru popa: „rod al unor complexe de inferioritate…te simti un respins”… teoria asta cu udrea frumoasa si noi gelosi pe frumustetea si pe succesul ei vad ca face cariera 🙂 E tare, vorbeste despre cit de subdezvoltati sintem ca societate

doina  •  3 martie 2015, 10:44

eu cred ca si sergiu ala care e mare patron de agentie de publicitate ar trebui luat la niste intrebari…mare lucru sa nu aiba si el legatura cu niste promovari media, online, vrajeli…ale udrei!

vasglo  •  3 martie 2015, 10:45

#17 Cătălin Tolontan

Catalin, eu ma iau dupa ce ai scris in subtitlu..”Punctele tari ale acuzării”.. si din continutul articolului.Presupun ca tu, ca jurnalist ai acces mult mai facil la intregul dosar, decat mine, un simplu cititor si admirator al tau. OK, nu sunt „singurele probe”, dar asta conteaza mai putin de vreme ce sunt „punctele tari ale acuzarii”, nu „niste/unele puncte….”!!

Andrei Joanta  •  3 martie 2015, 10:46

Ce faceți dumneavoastră se numește intr-adevăr jurnalism, o mostra rar întâlnita in lumea media românească . Mulțumesc pentru ca ma faceți sa cred din nou in profesia mea de baza la care am renunțat din cauza mizeriilor din interior.

Liviu Popovici  •  3 martie 2015, 10:49

Sa nu uitam ca aceste lucruri se intamplau in momentul in care guvernul din care facea parte doamna, prin vocea presedintelui, a luat hotararea ca veniturile bugetarilor si ale pensionarilor sa scada(lucru nemaiintalnit inainte). Iar TVA sa creasca(ramanand asa pana in ziua de astazi aproape de nivelul MAXIM din Europa)fiind mentinut de toti dupa aceea, pentru ca le-a convenit.Domnul Blaga a luat hotararea sa se desfiinteze mai mult de 60% din posturile politiei locale, lucru care a condus la cresterea nesigurantei.

Toate acestea au condus la o scadere a salariilor si in mediul privat, precum si la o crestere brusca a somajului, in general.

Spagile luate in acest moment nu constituie o simpla infractiune pentru care se confisca sutienul, ci reprezinta SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE si ATAC LA BUNASTAREA, SANATATEA SI EDUCATIA INTREGII NATIUNI ROMANE. Copii nostri nu sunt de vina ca s-au nascut intr-o tara in care asemenea oameni, daca pot fi numiti asa, devin ministri, prim-ministri si presedinti.

Boc chiar nu stia ce se intampla? Nu cumva Udrea, Videanu sau G Sandu erau ministri din subordinea lui, sau din partidul al carui sef era? Sa le fie rusine si lor si celorlalte partide care i-au sustinut, pentru ca PDL-ul singur n-ar fi putut sa faca ceea ce a facut.

doina  •  3 martie 2015, 10:51

auzi la el : daca nu-mi place de tine, nu fac afaceri cu tine! eu cred ca de aia nu vorbeste cu procurorii ca nu-I place de ei, ma!! si cica nu a renuntat la principii. eu cred ca nici n-are principii! doar prostii mai au pricipii in tara asta.

Florian  •  3 martie 2015, 10:54

Pt @5 . Ca sa iti faci o parere corecta articolul trebuie analizat. Tu nu procedezi asha ? BTW : vrei sa postezi o poza cu tine ? Aia in care familia si prietenii ti-au spus ca aratzi f.f.f. bine ? Santem curioshi un pic.

Iulian  •  3 martie 2015, 11:11

http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/254702/2015/BOMBA-Iata-cum-I-A-PUS-Elena-Udrea-IN-SIGURANTA-mosia-lui-Basescu-de-la-Nana-
La o zi dupa ce a fost arestat, breazu a fost schimbat cu triff.

redknapp  •  3 martie 2015, 11:33

Nu te opri, Tolo, asa cum iti cer unii sau altii, suprasaturati, vezi Doamne, de subiectul Udrea. Impreuna cu Mirela Neag ati inceput o treba si trebuie sa o duceti la bun sfarsit. V-o spune un om care nu este insetat de ” sange „, ci de dreptate. Vreau sa se faca dreptate! Numai asa vom putea sa ne privim in ochi si sa ne acceptam viitorul.

entziu  •  3 martie 2015, 11:37

Dar ayatolahul, il capo di tutti capi, tata lor, protectorul lor si groparul Romaniei cand intra la bulau? Fara stirea lui, nimic din ce prezinti in articol nu s-ar fi intamplat. Crezi ca fura Lenuta fara stirea lui? Ce, era inconstienta? Cica ACUM la moda in comunitatile de rromi e numele INVESTITIA.

ticu  •  3 martie 2015, 11:37

Senzational articol! Unic in pressa din zilele noastre ca stil, volum de munca, ca documentare. Felicitari si tine o tot asa!!!

Florian  •  3 martie 2015, 11:44

Maestre te rog lumineaza-ne si precizeaza scopul postarii clip-lui cu Tudor Breazu. Nu vad nimic greshit in gandirea omului. Sant multi care gandesc la fel ca el dar nu le iese. Tuff luck. Sau sa-l parafrazez pe actualul Presedinte ” ghinion „.

Florin  •  3 martie 2015, 12:02

Parca altfel intelegi reportajul cu Breazu acum. Mai ales cand zice ca nu i s-a intamplat sa nu ii ajunga banii. Matherfucker-ul!

vlad  •  3 martie 2015, 12:23

Vad ca ati urmarit Angel’s Share :), dragut film.

siegfried  •  3 martie 2015, 12:26

udrea este o corupta ca si toti ceilalti dar si tu esti o persoana plina de ura,d=le tolontan!

Remo  •  3 martie 2015, 12:29

Cataline,

N-am vazut nici-un punct forte al acuzarii.
Si nu sunt vre-un fan al Elenei Udrea …
Toti cei care ajung la putere (a se citi „ciolan”) intra in tot felul de afaceri mai mult sau mai putin legale.
Ce au toti in comun?
Afaceri bazate pe bugetul de stat sau pe fonduri europene.
Altfel spus, afaceri cu grad foarte redus (aproape zero) de risc.
Elena Udrea nu face exceptie de la regula.
Cu siguranta a fentat legea in cateva cazuri.
Dar nu asta este problema majora in acest caz.
Dupa parerea mea, Elena Udrea este unul dintre cei mai MICI infractori din clasa politica romaneasca.
Vor sa prinda pestele mic pentru ca nu pot sa prinda pestii mari.
Tipul asta de justitie nu v-a ajuta Romania foarte mult in perioada urmatoare.

Mihai  •  3 martie 2015, 12:47

Mai scrie si tu ceva despre sport…ca de astia suntem satui

Elena  •  3 martie 2015, 12:47

Orice fapta de coruptie trebuie pedepsita exemplar, prin confiscarea averilor ilicite, interzicerea definitiva a dreptului de a mai participa in vreun fel la viata politica si ocuparea unor functii si ispasirea unor ani grei de detentie, fara trandaveala, televizor, calculator, confort, amestec in politica chiar de dupa gratii si trai pe vatrai! Ma intreb numai: unde naiba sunt adevaratii autori ai genocidului economic, cultural etc., care au lasat tara asta in ruina? DNA-ul are pretentia absurda ca nu este la fel de corupt ca cei carora le este subordonat? „Doamna” Udrea o fi ea pui de lele dar, daca ne laudat cu impartialitatea si echidistanta, n-a lins decat firimiturile si, trebuie s-ai dam dreptate, este falfaita ca Basescu numai ca sa ascunda metastaza! La drept vorbind, DNA-ul este alta politie politica, de acelasi tip cu fosta securitate.

Liviu  •  3 martie 2015, 12:50

subminarea economiei nationale (de la min. 49.999 euro) = pedeapsa cu moartea
sa vedem cine se mai baga la combinatii 🙂

alex91ro  •  3 martie 2015, 12:57

Am o singura concluzie dupa ce am citit articolul si am vazut videoclipul cu acest specimen: imi este greata!
Nutica pregatesc prastia, cat despre JURNALIST (cred ca e printre singurii din tara asta, nu cred ca mai exista 10 jurnalisti in activitate) trage in nuti pana pica, daca varanul a luat 10 sper ca nuti sa reuseasca sa ii egaleze performanta.

vali  •  3 martie 2015, 13:05

# 29 liviu popovici. ai perfecta dreptate.
toti astia, dar absolut TOTI (si nu stiu daca ar putea cineva sa ma acuze de extremism) ar trebui sa fie la puscarie. si cand zic TOTI , ma refer la politicieni. de la „revolutie” incoa’ toata clasa politica nu a facut altceva decat sa fure pentru interesele personale . sunt niste mafioti cu totii..

jiji  •  3 martie 2015, 13:08

E tare ca in dosar se vorbeste de milioane de euro…dar dovada maxima impotriva lui udrea e ca unu a facut 2 plati insumate de 90.000 lei in numele ei. Good job. Intr-adevar procurorii sunt blindati. Au nenorocit-o, practic.
Ah, si ca a vandut o masina cu 5000 euro. Pai poate atat facea. Trebuie sa ne vindem masinile la licitatie publica doar ca sa fim siguri ca nu starnim discutii?

cucu  •  3 martie 2015, 13:26

Ma amuz de fiecare data cand vad basistii criticand-ul pe Tolo ca ar fi omul lui Voiculescu cand la Antena3 radeau de articolele sale (acum 3 ani) Ciuvica si Radu Tudor, considerand-ul pe jurnalist a fi basist. Mentalitatea „daca nu esti cu noi esti cu ei” este atat de primitiva incat orice neutru devine „dusmanul” tuturor i d i o t ilor.

Cele doua articole sunt „bombe” mai mari decat „bombele” pe care le detoneaza Gadea in fiecare seara la TV.

Felicitari autorilor! Sper sa nu va lasati influentati de microbistii care s-au saturat sa citeasca asa ceva. Sunt destui care nu s-au saturat si asteptam cu interes viitoare articole de acest gen.

Mihai  •  3 martie 2015, 13:40

Dragă Tolo,

Hidra are multe capete. Cele mai importante, încă sunt ascunse. Mergeți până la capăt. Ce pot face să vă ajut ?

dan_  •  3 martie 2015, 13:51

asa sunt multi din proaspata clasa de mijloc. isi legitimeaza pozitia sociala prin cratime si virgule, asortate cu genul ala de creativitate care refuza materializarea. gramatica devine o forma de segregare sociala. saracii isi merita soarta, nu vezi cum vorbesc si cum se poarta.

un gand dispare, daca virgula este impresurata de spatii rebele, o idee efervescenta se fasaie, daca un acord s-a pierdut printre dubii.

eu eram liberal de dreapta, dar, din cauza acestui elitism puturos, o iau usor spre stanga.

pe de alta parte, daca vrem sa fim corecti, personajul articolului/clipului are dreptul la metafora. de exemplu, poate spune ca si-ar construi o casa la universitate, fara ca noi sa luam asta literal.

Ovy  •  3 martie 2015, 13:56

Tolo, Esti normal?
Asta se intampla cu fiecare partid, incepand de la licitatii guvernamentale pana la cele satesti. Normal ca asa se obtin contractele ca altfel, daca nu dai inapoi ceva esti Vasilica SRL. Nu inteleg ce e nou sau ce este asa uimitor in afacerea asta. Toata lumea stie ca asa se fac afacerile cu statul si treaba este legala, deoarece sunt acte si legi care favorizeaza asta.
La o licitatie normal ca se vor pune anumite conditii spre a favoriza participarea unor anumiote firme. Si cat timp eu cumpar o bere cu 1 Ron si o vand cu 10 Ron, care e problema? Daca dai chitanta te-ai scos, este Romania, nu mai induce in eroare ca sunt aberatii faza cu transformatorul. Tipul e acoperit de facturi.

Comentează