GALA BUTE: ”Dacă i-am trata nediferențiat pe inculpați, s-ar apuca toți să îngreuneze cercetările”

Eram înjurați pe banii noștri. Asta susține DNA în referatul prin care cere prelungirea arestării Elenei Udrea

vineri, 20 martie 2015, 7:03

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Eram înjurați pe banii noștri.

Asta susține DNA în referatul prin care cere prelungirea arestării Elenei Udrea. ”Postacii” Elenei Udrea și ai PD-L erau plătiți cu sume provenite din banii deturnați de la buget, care ajungeau la 10.000 de euro pe lună, se arată în documentul pe care procurorii l-au înaintat Înaltei Curți.

Cei despre care Deutsche Welle scria că sînt ”mercenarii retoricii” intrau pe siteurile și pe blogurile considerate cu audiență și-i lăudau pe autorii favorabili sau îi insultau pe cei care făceau dezvăluiri despre Elena Udrea și PD-L.

Cum arăta circuitul?

O persoană nedezvăluită de procurori, ”care se ocupa de comunicare pentru PD-L București și, apoi, pentru Elena Udrea”, primea 3.000 de euro pe lună, banii săi. În plus, tot din șpagă, alți pînă la 10.000 pe lună mergeau la o echipă de ”postaci” cărora persoana de la comunicare le indica în fiecare zi, în scris, care era mesajul pe care urmau să-l propage.

”Postacii” erau monitorizați și plătiți ”la bucată”. Rapoartele cu frecvența în care ei intrau pe siteuri și bloguri și încercau să influențeze discuția ajungeau și la Elena Udrea. Chiar fostul ministru recunoaște că-i veneau rapoartele comentariilor de pe net, dar susține că nu le citea ”pentru că erau mii de mesaje”.

Prin echipa sa de comunicare, Udrea numește toate noile elemente ”povești nemuritoare”. Ea acuză că DNA a selectat ce i-a convenit din confruntarea de joi cu denunțătorii. De altfel, avocatul Marius Striblea a prezentat energic confruntarea drept o victorie pe linie a clientei sale.

În schimb, DNA consideră relevante noile date pe care le înaintează judecătorilor. Și cere menținerea arestării pentru Udrea, Obreja și Breazu. Procurorii susțin că este un pericol public felul în care aceștia priveau fondurile publice ”ca o sursă de care pot dispune discreţionar în funcţie de interesul propriu”.

Pentru Nastasia, Lungu și pentru primarul Resmeriță se cere prelungirea arestului la domiciliu. Iar împotriva lui Topoliceanu nu s-a cerut nici o măsură preventivă.

Procurorii explică motivele pentru care îi tratează pe inculpați diferit. Magistrații par că-și adaptează cumva pledoaria la întrebările și temele care vin dinspre public. Iată cum răspunde DNA, indirect, curentului de nedumerire în privința tratării diferențiate a celor din dosarul Gala Bute:

1. Unii dintre cei audiați au ajutat la ceea ce procurorii numesc ”stabilirea adevărului”. ”Inculpaţii au recunoscut săvârşirea faptelor, au ajutat la stabilirea adevărului şi au formulat denunţuri cu privire la fapte de corupţie şi participanţi care nu erau cunoscuţi organelor de urmărire penală”, scrie în referatul trimis instanței despre cei pentru care nu s-a cerut arestarea decît la domiciliu sau deloc.

2. DNA susține că se luptă cu un sistem infracțional complex, care mănîncă timp și bani ca să fie descifrat. Și că, de aceea, ”este esenţial ca organele judiciare să transmită mesajul că persoanele care ajută la aflarea adevărului vor avea, încă de la început, o situaţie procesuală mai avantajoasă decât cele care au o atitudine nesinceră”.

3. Gîndiți-vă, spun magistrații, că dacă n-am discerne între cei care își recunosc faptele și cei care și le ascund în continuare, atunci toți ar prefera să și le ascundă! ”Tratarea nediferenţiată a tuturor participanţilor la comiterea unei infracţiuni ar reprezenta în realitate un stimulent ca aceştia să încerce să îngreuneze cercetările, cu rezultate inacceptabile pentru eficienţa politicii penale a statului”, susține DNA.

Cererea pentru prelungirea arestării Elenei Udrea se va judeca luni, 23 martie, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ca și în primul caz, oricare dintre părți va avea dreptul la încă o cale de atac.

Comentarii (52)Adaugă comentariu

doina  •  20 martie 2015, 19:14

cum persoana nedezvaluita? e un agarici calugaru care e invitat mereu la b1 si care s-a si certat cu pora pe acolo! si era si pe la realitatea ca „analist”. o mare de golanasi care veneau la tv si manipulau prostimea si carora acum le pute iohannis si se dau de ceasu mortii ca nu face nimic, nu vorbeste, nu-l da mai repede pe ponta jos. nu mai pun la socoteala marii intelectuali care faceau asta gratis!!!! sa moara de ciuda acum ca udrea ii dadea astuia 3000 euro iar ei ii pupau minusitele gratis.

aaaa! si sa nu uit: astora le pute si dna acum, ca nu e chiar in regula, ca nu e dna-ul lui morar. da, nu e dna -ul lui morar, e mai bun!

gigi_becali_4  •  20 martie 2015, 19:39

Dle Tolontan, de 3 ani il intreb pe Ponta : ” Guvernam si noi ceva ? ” si nimic… Asa ca in credulitatea mea infinita, fac greseala si va intreb si pe dvs : ” In afara de DENUNTURI , ne prezentati si dvs ceva probe din dosar ? ” Ca de probe de genul : martorul cutare a spus ca Udrea a luat spaga, a facut, a dres, a luat geanta cu bani, dadea bani la partid, ne-am cam saturat… Daca dadea bani la PDL cu geanta, unde e proba ?? O poza, o inregistrare video, ceva concret ??? Ca asa pot sa dau si eu denunt la DNA , si mai gasesc inca zece, care de amorul artei declaram in scris ca dvs, dle Tolontan, ati dat 12.000.000 euro spaga pentru campania PSD… Repet, in afara de vorbe goale ( fie ele scrise si pe hartie ) o proba , un cont in care au intrat bani fara justificare la data de … depusi de… pentru campanie, ne prezentati si noua ?? 🙂

Cătălin Tolontan  •  20 martie 2015, 19:45

2, gigi_becali_4: ati ramas in urma cu punctajele oferite de coordonator? 🙂

De peste 3 ani publicam date despre neregulile din Gala Bute.

Le-au intarit procurorii. Vreti conturi si bani? 3 milioane de lei pe ruta MDRT – Primaria Lupeni – firma lui Gardean – firma lui Obreja e suficient? E un circuit necontestat de nimeni. Sigur ca apararea, ca asta e treaba ei, spune ca ceea ce procurorii numesc mita de 3 milioane de la MDRT catre Obreja n-a avut nici o legatura cu Udrea.

Problema e ca Udrea a intervenit si pentru finantarea initiala de 10 milioane pentru firma lui Obreja, la BRD.

S-a cam ocupat de banii lui Obreja, cum ar veni.

Godot  •  20 martie 2015, 20:12

Da` postacii de pe gsp.ro, plătiţi de Maica Rusie să o spurce pe Halep, de cine-s coordonaţi?

radu  •  20 martie 2015, 20:14

Pai e normal sa-i trateze diferit pe cei ce recunosc.Si e normal ca sa fie oameni care sa recunoasca greseala facuta, iar altii sa nu recunoasca si sa persiste in minciuna. peste tot in lume se face la fel. Acum 2 ani au fost cazuri de coruptie in Quebec. au fost persoane care au reunoscut si au vorbit oferind procurorilor date si fapte despre intreg procesul de coruptie ajutand la prinderea altor faptasi.aceeste persoane au primit pedepse mult mai putin drastice chiar daca au facut parte din sistem, dar au ajutat la scoaterea la lumina a tuturor faradelegilor.pot fi vazute ca si persoane care dau in gat si fara coloana vertebrala, dar in fond poate sunt persoane care isi recunosc vinovatia si se caiesc, asta fiind si scopul final al unei justitii, de a-i face pe vinovati sa plateasca pentru faptele comise si de a-i aduce pe drumul cel bun.

Razvan  •  20 martie 2015, 20:27

Faptul ca udrea folosea echipe de postaci nu este o surpriza. Mesajele erau atat de penibile incat iti dadeai cu usurinta seama ca nici un om cu un minim simt al realitatii nu ar putea sa insiste cu asemenea texte.

Cum aparea ceva de unul din capii mafiei lui basescu cum inundau discutiile, cum blocau mesajele pertinente prin tone de minusuri. Interesant ar fi de aflat daca urmeareau si IP-urile celor care deranjau sau doar s-au rezumat la armatele de postaci.

In timp Romania va afla adevarul despre aceasta napasta, aceasta mizerie de presedinte. Zece ani de zile…mult prea mult.

zzz  •  20 martie 2015, 20:30

Era unul Cristiano80 care incontinuu posta favorabil pt Udrea(in special pe hotnews) si in permanenta intorcaea toate subiectele la ea… hmmm, makes sense now 🙂

Oby  •  20 martie 2015, 20:35

Si atunci de ce nu si-ar recunoaste „faptele” toti suspectii? N-ar mai inchide pe nimeni???
Tratarea diferentiata a infractorilor creaza premizele denunturilor mincinoasa, la comanda… Adica „te scoatem basma curata bai plevusca, daca faci denunt impotriva grangurilor mari. Iti dam scenariul sa-l inveti, coroboram povestea ta cu cele alor celorlalti guvizi din categoria ta si gata, arestam granguri sa dam bine la UE.” Cu arestul e simplu, dar oare chiar poti fi si condamnat doar pe denunturi? Fara probe? Ramane de vazut…

vasglo  •  20 martie 2015, 20:37

Catalin,
Acu, si matale ce crezi? Pentru Gala Bute, Udrea trebuie sa stea la racoare PREVENTIV, ca asta se discuta acum, ca a facilitat (sic) desfasurarea in Romania a unui eveniment sportiv de rezonanta mondiala??? Daca da, ce ar trebui sa pateasca un jurnalist(a) care a mers cu banii in mana la o echipa nationala din Europa, ca s-o motiveze suplimentar in a-si apara corect sansele (sic) intr-o partioda de care depindea calificarea Romaniei la un turneu final??..
P.S.- sper sa apara si comentarilul asta, asa ca sa dovedim ca nu altii ne dicteaza actiunea!!..:))

MOMO  •  20 martie 2015, 20:39

Sinistru comunicat. Lejeritatea cu care DNA admite ca il doare in cot de lege e reminescenta anilor 50….

Citez: „Procurorii susțin că este un pericol public felul în care aceștia priveau fondurile publice ”ca o sursă de care pot dispune discreţionar în funcţie de interesul propriu”.”

Noaptea mintii. Sigur meltenii se bucura ca intra „burjuii” la beci. Se bucurau si in anii 50… Si putin le pasa ca pentru asta DNA calca in picoare statul de drept, chestia aia care spune ca nu poti fi incarcerat daca nu esti condamnat definitiv. Ce fel de pericol public reprezinta ACUM modul in care Udrea si ciracii ei priveau banul public ATUNCI, cand erau pe functii? ACUM NU MAI SUNT PE FUNCTII!

La chestiunea cu tratarea diferentiata pur si simplu nu am cuvinte. Practic DNA recunoaste senin ca foloseste instrumentul arestarii preventive ca metoda de presiune in cercetarea penala. Asta e atat de grav si de ilegal ca ar trebui in urma comunicatului sa isi deschida singuri dosare penale pentru abuz in serviciu. Stiti ceva domnilor procurori, daca tot considerati ca nu e nici o problema sa incalcati flagrant drepturile omului in scopul „obtinerii adevarului” de ce dracu va multumiti cu jumatati de masura? Nu-i mai arestati, torturatii direct. Un pic de electricitate pe testicole si Obreja canta tot ce stie, plus daca nu stie tot inventeaza. Hai ca se poate, in 2 luni cu cativa kilowati condamnam jumatate de tara….

Nu, n-o halesc pe Udrea. Dar daca voi credeti ca pentru a ne razbuna pe ea merita sa dam unor dubiosi (aceeasi care au protejat-o ani de zile sa ne fure cu impunitate) puterea de a baga la puscarie pe cine vor ei o sa regretati amarnic. Luati aminte, o sa va muscati mainile.

dan  •  20 martie 2015, 20:40

Asta cu 3000 pana la 10,000 pe luna ca sa postezi sunt basme de aadormit copii
si mai este ceva: de aia sustin procesul cu jurati sa nu stai la mana unui judecator care si el la randul lui este la mana unui procuror..asa 15 oameni sa hotarasca sunt vinovat sau nu ???simplu si elegant.Udrea merita sa se DUCA la puscarie dar sa fim seriosi ce pericol public prezinta la ora asta?? Bernard Madoff a furat 18 miliarde si a fost judecat in libertatae ..a fost condamnat si gata la puscarie..la noi e show in direct

adi  •  20 martie 2015, 20:52

din pacate postacii sunt inca aici. habar nam cine ii mai plateste. pe evz mai ales e plin de ei. din cauza asta udrea e si mai detestata de oameni, pt ca a vrut sa ne intre cu forta in case. alti mafioti ca hrebenciuc de ex macar aveau bunul simt si nu se visau si iubiti de popor ca udrea sau ceausescu. problema e ca justitia va fi atacata tot mai mult in perioada urmatoare din toata partile. asta pt a ca deranjat toate partidele.

dariu  •  20 martie 2015, 20:55

LIBERTATE PENTRU ELENA! ELENA NEVINOVATA! HUO HOTILOR! MAFIOTILOR!

FABULOS / Se întâmplă în România… DNA pedepseşte aplaudacii profesionişti de pe Internet! | Blogul lui Ovidiu Ciutescu  •  20 martie 2015, 20:57

[…] CITEŞTE INTEGRAL ARTICOLUL LUI CĂTĂLIN TOLONTAN! […]

Ion  •  20 martie 2015, 20:57

bravo DNA! Faceți curățenie aprofundată în fiecare zi și trimiteți hoții la pușcărie! Au furat banii românilor dar nu le convine la ”beciul domnesc”! Afundații-i cât mai mult!

Dragos C.  •  20 martie 2015, 21:06

Catalin,

Acesta este un fenomen foarte periculos. Mai ales dupa imensul ajutor primit de Johannis, prin Facebook, pentru castigarea alegerilor!
Ma gandesc ca, la urmatoarele alegeri, Facebook-ul si site-urile ziarelor vor deveni mai eficiente decat campania electorala in sine! Daca ai un buget de 2-3 milioane de euro si inunzi spatiul virtual cu opinii pro „X” candidat, mai platesti cativa hackeri care sa stearga comentariile contra si paginile contracandidatului… ai castigat alegerile! Se dovedeste acum ceea ce banuiam multi dintre noi, cei care mai scriem pe aici sau pe alte bloguri, anume faptul ca unii postau la comanda, si nu un comentariu, ci mii de astfel de comentarii. Acestia devini formatori de opinie, care au, practic, aproape aceeasi putere ca ziaristii, doar ca pot fi mult mai multi si mult mai eficienti, deoarece publica pe toate site-urile si nu se mai chinuie, precum unii ziaristi, sa para impartiali.
Nu stiu ce se poate face…. Manipularea va fi uriasa!.. Nu ca pana acum nu a fost, dar de acum incolo, este reteta perfecta!.. Cine are cei mai buni informaticieni, catiga alegerile! Programe, idei, corectitudine, cinste… praf in ochi!…

Vasile  •  20 martie 2015, 21:40

Astia de la DNA au o logica de ramai ca la dentist.

Cea mai tare e treaba cu „stabilirea adevarului”.

Unul zice ca a dat o geanta cu bani, Udrea zice ca nu a primit nicio geanta. Ala care a zis ca a dat e de partea „adevarului”, iar Udrea care zice ca nu a primit e contra „adevarului”.

Daca procurorii stiu deja adevarul de ce vor sa il mai afle!?

Mai e si aia cu „mesajul pe care vor sa il transmita procurorii”. Adica arestarile se fac din ratiuni de comunicare publica !?

Chiar ii doresc Udrei sa stea la bulau cel putin atata timp cat a calarit tara asta. Dar am putea avea si procurori care sa se preocupe de justitie, nu de scris editoriale, transmis mesaje si in general creat subiecte pentru postaci? Adica sa ne dea senzatia ca se face justitie, nu punere in scena?

dan  •  20 martie 2015, 21:57

Problema ei e ca si acum se bazeaza pe postaci din moment ce gura nu-i tace nici la parnaie. Nu a invatat nimic.

Asta e culmea hotiei. Cu banii publici sa-i injuri pe cei care te critica.

Merita cu varf si indesat tot ceea ce i se intampla.

Nasul TV » Cătălin Tolontan | GALA BUTE: ”Dacă i-am trata nediferențiat pe inculpați, s-ar apuca toți să îngreuneze cercetările”  •  20 martie 2015, 22:56

[…] Sursa: tolo.ro […]

Florian  •  20 martie 2015, 22:58

Cu tot respectul va intreb d-le Tolontan : cand spuneti ca eram injurati pe banii nostri va includeti si pe d-voastra ? Unii zic ca banii de la Crescent erau ai Romaniei nu ai lui Felix. Sincer sant confuz . Puteti sa ma luminati la acest subiect ? Kind regards.

gigi_becali_4  •  20 martie 2015, 23:20

O sa postez de doua ori , ca sa imi cresc “punctajul oferit de coordinator “ 

Dle Tolontan, nu va ma faceti ca nu intelegeti 

DNA sustine ca “”A STABILIT ca inculpatii Breazu si Topoliceanu foloseau mita obtinuta pentru a plati postacii cu STIINTA ELENEI UDREA “” pentru mine nu reprezinta decat povesti nemuritoare, ca sa o citez pe Udrea.  De ce ? SIMPLU : pentru ca menirea DNA nu este aceea de A STABILI, ci de A DOVEDI !!! Adica sa aduca DOVEZI ca Breazu si Topoliceanu plateau postacii, iar apoi obligatoriu SA DOVEDEASCA faptul ca Udrea stia… Pentru ca altfel, in instanta , treaba asta cu “ noi, DNA, am stabilit ca Fat Frumos a dus geanta cu bani Zmeului cu stiinta lui Ileana Cosanzeana “ este draguta, amuzanta, dar numai pentru copii de la “Gradinita Pestisorul de Aur ”…. Grupa mica … Eu la varsta mea, nu mai cred in Mos Craciun…

POATE ca exista chestiunea asta cu postacii platiti de PSD sa faca reclama PSD-ului, cei platiti de PNL sa faca reclama PNL-ului, cei platiti de Udrea sa ii faca reclama lui Udrea , de Ponta sa ii faca reclama lui Ponta, etc. Nu neg… Dar instanta nu poate da o sentinta de genul : “ O condamnam pe inculpata Udrea Elena la 4 ani de inchisoare cu executare pentru ca POATE a platit postaci, POATE a luat mita ! “

POATE ca procurorii au si dovezi ca Elena Udrea a luat mita, insa ma indoiesc… De ce ? Pentru ca la viteza cu care se sifoneaza in presa continutul dosarelor procurorilor DNA, probele si dovezile ar fi aparut de mult in media. Atentie, nu denunturile unor inculpate, ci PROBE concrete.
Pe care asteptam sa apara. Probele … Si le asteptam… Si le asteptam… Si inca le asteptam…

Petre  •  20 martie 2015, 23:21

Cataline, din toate cele publicate pana acum, rezulta ca toti borfasii de la Gala Bute sunt cumva numai persoane din afara Ministerului Turismului! Singurul functionar care a fost implicat a fost ticalosul de Nastasia care si-a contruit o avere frumoasa; restul sunt primari, consilieri personali sau asa ceva. Deci vagabondul de Nastasia, cand nu cara gentile cu bani, fara sa se uite ce e inauntru, facea documentele necesare, le ducea la fiecare directie din minister, le semna, le stampila, si abea la final le aproba el,le platea si le expedia catre alte ministere? Am vazut ca unii plangeau,altul demisiona ca sa-si protejeze inima de socuri….
Decifunctionarii ministerului onesti, corecti,demni s-au luptat cu dintii fata de abuzurile ministrului Udrea …. Cam ridicol, nu?

gigi_becali_4  •  21 martie 2015, 0:00

Nu dle Tolontan, nu este suficient ! 🙂

Asta pentru ca MDRT a platit Primaria Lupeni in baza unui contract de achizitie publica LEGAL si CORECT, care avea ca obiect lucrarile de dezvoltare a statiunii Straja . Faptul ca altii, adica Primaria Lupeni, a deturnat fondurile si a platit Termogaz iar Termogaz a platit Europlus Computers= Obreja nu o incrimineaza pe Udrea. Pentru ca acel contract de achizitie publica facut de MDRT cu Primaria Lupeni avea ca obiect lucrarile de dezvoltare a statiunii Straja, proiectarea si realizarea alimentarii cu energie electrica a statiunii si a fost facut cu indeplinirea prevederilor legale.
Daca primarul a deturnat fondurile primite si le-a folosit pentru altceva, atunci primarul sa plateasca.

Aaaaaaaaaaa, daca acel contract de achizitie publica dintre MDRT si Primaria Lupeni a fost facut cu incalcarea prevederilor legale, atunci la puscarie cu Udrea ! Daca se DOVEDESTE ca acel contract de achizitie publica a fost semnat incalcand legea, atunci la puscarie !

Este singurul loc in care Udrea poate fi agatata. Si e usor de dovedit, pentru ca toate contractele de achizitie publica se fac pe baza de documente, iar documentele au semnaturi pe ele. E simplu. De ce dureaza atat ??

Dar nu e vina ministrului MDRT ca Primaria a deturnat fondurile. Trebuie dovedit cu probe ca Udrea stia de deturnarea fondurilor si a obtinut foloase necuvenite de pe urma manevrei. De aceea este atat de importanta geanta cu cei 900.000, geanta pe care procurorii SUSTIN ca a ajuns la Udrea, dar a carei existenta procurorii nu au cum sa O DOVEDEASCA …. 🙂

Sunt de acord ca lucrurile sunt suspecte pe traseul MDRT – Primaria Lupeni – Termogaz – Eurocomputers – Obreja.

Dar daca bagam la puscarie ministrul MDRT pentru deturnarile facute de altii, de axa Primarie – Termogaz – Europlus Computers, atunci pe aceeasi logica, trebuie sa-l bagam la puscarie si pe Eugen Teodorovici adica Ministrul Fondurilor Europene pentru deturnarile de fonduri europene facute de altii, adica de Iulian Hertanu – cumnatul domnului Ponta pe axa Consiliu Judetean Prahova – Euro Construct Trading – Grossman Engineering Group= Iulian Hertanu !

Ce ziceti, il aranjam si pe dl. Eugen Teodorovici ? 🙂 🙂

Camelia  •  21 martie 2015, 0:01

In primul rind nu cred ca Udrea este vinovata;mai mult,chestia cu „este un pericol public”este de ris…daca ea este un pericol public,ma intreb cum se numesc cei care iti dau in cap pe strada sau dau cu masina peste tine si sunt judecati in stare de libertate?Poate fi judecata ca si ceilalti,in arest la domiciliu,nu vad de ce ar fi deranjati domnii procurori.Dupa revolutie,am visat intotdeauna la niste procurori gen Giovanni Falcone si Paolo Borsellino,adevarati procurori….dar am ramas cu visul doar,ptr ca ceea ce fac procurorii nostri este un fel de frectie la picior de lemn,au devenit vedete tv,lasa liberi pe cei care fac denunturi adica pe turnatori(unii chiar turnatori mincinosi)si ii tin inchisi cu lunile,fara sa fie judecati(ptr ca nu au destule probe)pe ceilalti.Astia nu mai sunt procurori…asta e o lupta a securitatii…care pe care.Dupa ce am vazut ce se intimpla in ultimele luni si circul asta cu televiziunile cind aresteaza pe cite unul…personal,nu am nici o incredere si nici o stima ptr ei.Se spunea de unu care inviase mortii sa voteze,si???NIMIC,e bine mersi un om important in conducerea tarii.Se spunea de altu,ca si-a batut joc de diaspora(umilinta asta am probat-o pe pielea mea)…si????NIMIC,e premierul nostru „mult iubit”in continuare.Si atunci,pot eu sa am vreo stima si vreun respect ptr acesti procurori?nici vorba.Nu am fost macar norocosi nici cu un presedinte de doamne ajuta;nu-i nimic de capul lui Iohanis asta…cum am aflat ca avea o gramada de dosare,cum l-am pus imediat presedinte….ce natie mai suntem si noi?!?!

stere  •  21 martie 2015, 1:44

Cum s-ar zice „Si furat, si injurat!”

petre  •  21 martie 2015, 7:55

sincer,eu nu cred in povestea asta cu postacii platiti.stau destul de mult pe internet,mai postez uneori,insa nu mi-a dat,nu mi-a oferit nimeni nimica.mereu sunt mesaje pro si contra unei idei,pro si contra unui partid.vad ca nu se recunosc niste lucruri absolut evidente,verificate prin alegeri.votantii psd-ului sunt batranii,oamenii de la tara,persoane cu un nivel de pregatire scazut care nu beneficiaza de acces la internet.fac exceptie bugetarii pe care-i scarpina ponta in spate si carora le spune ca pentru ei guverneaza.votantii pdl-ului,asa cum rezulta din alegerile de la vremea aceea,erau oameni din mediul urban,destul de multi tineri,persoane cu o pregatire superioara,deci persoane care au acces si utilizeaza frecvent internetul.de ce trebuia udrea sa plateasca postaci?eu postez anti ponta,anti iliescu,in general anti psd de 15 ani,insa nu a venit nimeni in baia mare sa-mi dea bani pentru asta.si daca tot se spune ca johanis(pe care l-am votat si eu) a castigat alegerile cu ajutorul internetului,oare echipa lui cati bani le-a dat postacilor?daca udrea a dat 10.000 si a luat 4%,cat o fi dat johanis care a luar 60% sau ponta care a luat 40% din voturi?nu o cred nevinovata pe udrea,insa deja se sare calul.toata ziua se discuta despre udrea pentru ca romanii sa nu simta saracia lucie in care traiesc cauzata de psd care a guvernat 20 din ultimii 25 de ani.

lasacomentariu  •  21 martie 2015, 8:20

Citesc comentariile si sunt uimit.
Multi nu inteleg ce inseamna bani negri. Banii astia nu au bon fical, factura etc. Asa platea becali, „banii de buzunar” pe care ii fosnaia in tribuna in vazul tuturor. Asa au fost platiti postacii, felix propagandistu’ pdl, etc. Sursa banilor era zeciuiala practicata de consilieri, primari etc. Este o practica veche fara de partid, sa fiu bine inteles.
Ce nu inteleg multi este si traqficul de influienta, telefonul dat cuiva spre a influienta licitatii, favoruri, sentinte.
Acestea, si nu numai, fac parte din ceea ce se cheama coruptie si nu e nevoie neaparata de probe fizice.
Pentru a intelege mai bine, unii, odata se chema „ilicitu – CU LEGEA LUI”. Singura proba fizica era inavutirea fara justificare. Rezultatul verdictului juridic era CONFISCAREA INTEGRALA A AVERII (care din pacate acum nu mai este practicata si a fost eliminata de prietenii coruptilor – iliescu si haita FSN – ca doar trebuia sa se infaptuiasc adunarea primitiva de capital – renasterea capitalismului in Ronamia postdecembrista).

doina  •  21 martie 2015, 9:41

gigi becali care posteaza mai sus e de fapt turcescu sub acoperire!! cel care sufera dupa base si udrea si isi doreste enorm ca acuzatiile impotriva udrei sa nu fie adevarate ca sa nu pice de papagal ca a sustinut atita timp o echipa de borfasi! si trimbiteaza peste tot ca nu mai e dom’le justitia ce a fost odata!

Unpost:)  •  21 martie 2015, 9:59

@Catalin
Daca cineva are o opinie diferita de a ta…100% e postac si are un coordonator?

Cum ne-au curtat mercenarii de care vorbea ieri Tolo: “Vă mulțumim că ne citiți!” | La colțu' străzii  •  21 martie 2015, 10:32

[…] De la Tolo citire: O persoană anonimizată în referatul procurorilor, ”care se ocupa de comunicare pentru PD-L București și, apoi, pentru Elena Udrea”, primea 3.000 de euro pe lună, banii săi. În plus, tot din șpagă, alți pînă la 10.000 de euro lunar mergeau la o echipă de ”postaci” cărora persoana de la comunicare le indica în fiecare zi, în scris, care era mesajul pe care urmau să-l propage. ”Postacii” erau monitorizați și plătiți ”la bucată”. Rapoartele cu frecvența în care ei intrau pe siteuri și bloguri și încercau să influențeze discuția ajungeau și la Elena Udrea. Chiar fostul ministru recunoaște că-i veneau rapoartele comentariilor de pe net, dar susține că nu le citea ”pentru că erau mii de mesaje”. […]

Camelia  •  21 martie 2015, 11:33

Le place sau nu unora,Basescu a fost cel mai bun presedinte;nu sunt nici postac,nici Turcescu….dar stiu ce ar fi insemnat daca nu se luau masurile care s-au luat in timpul crizei,ptr ca lucrez de ani de zile in alta tara si pot discerne mai bine lucrurile decit cei care au ramas cu ura(in nestiinta lor)impotriva lui Basescu.Cit despre justitie pot spune ca mie personal mi se pare prea oarba,judeca la unii cu jumatati de masura iar la altii,total.Despre procurori nu am o parere buna ptr ca in afara de circ nu au facut altceva….nu merita.Vinovatii pot fi judecati si fara prea mult tam-tam facut pe televizoare…daca am fi fost o tara civilizata,dar cum nu suntem atunci deschidem televizorul si vedem pe cine va aresta in continuare marele DNA.

Eram înjurați pe banii noștri | România curată  •  21 martie 2015, 13:32

[…] continuarea pe tolo.ro […]

canadianul  •  21 martie 2015, 14:55

Cataline,

am o dilema , dilema care este influentata probabil de legile tarii in care traiesc de peste 20 ani. Si dilema asta se numeste „banul public”. Presupun ca doar in Romania banul public se scoata cu milionul in „cash” si se duce cu geanta la cumparat de favoruri sau servicii. Daca e asa atunci va mai trece multa apa pe Dimbovita pina se va curata societatea romaneasca de mizeria coruptiei. Asta imi aduce aminte de o poveste din Cuba anilor 2000 cind turist fiind am intrebat cum de au la „rental car” masini de atitea tipuri. Stii ce mi-au raspuns ? pentru ca, Cuba nu este connectata online la sistemul bancar international , banii colectati in cash de la turism sau alte afaceri se pun intr-o geanta care se da unui samsar de incredere. Acesta merge cu purcoiul de bani la purtator in Mexic sau alta tara mai bogata din america latina de unde cumpara cit mai ieftin masini noi de la dealership. Si daca nu motiveaza la intoarcere toti banii si masinile cumparate si puse pe vapor pentru a le aduce in Cuba , neamurile lui intra la puscarie pe viata sau isi pierd viata. Ce dracu domnule , Romania are cea mai buna retea de fibra optica si cel mai al naibii Internet din Europa. La noi nu se poate face totul oficial prin banca?

canadianul  •  21 martie 2015, 15:03

In Canada pentu a scoate 10000 de dolari cash din banca din contul tau ai nevoie de aprobare speciala. Dar si daca vrei sa cumperi cu cei 10000 ceva , vinnzatorul are si ele nevoie de aprobare speciala. Provenienta banilor este verificata de doua ori. Banii de ordinul „milioanelor” in cash sint povesti de adormit copiii. Apreciaza cineva „volumul” sumei de 900000 de euro intr-o geanta? Ori poate sint eu in defazaj raportind 900000 la hirtii de o suta de dolari si nu la 500 de euro (bani cu serie , usor de verificat de unde au plecat (banca probabil tine evidenta acestor bani).

Stefan Horea Petru  •  21 martie 2015, 17:13

Este limpede acest aspect și totodată logic. Ce nu este limpede este de ce unei persoane infractor primar,care fură o pâine sau ceva,de mică valoare i se dă o pedeapsă egală cu a unuia care a furat sute de mii de euro ?.Primul stă la comun și este violentat de colegii de celulă iar infractorii DE LUX au alt regim,pot scrie,au televizor,primesc pachet…

rsss  •  21 martie 2015, 17:45

În adevăr cele 3 criterii de diferențiere a ”CIRIPITORILOR„ sunt ==”povești nemuritoare”. Faptul că și d-l Tontolan aderă la ele le face de ANTOLOGIA juridicului.

Nasul TV » De la postacii Elenei Udrea, la postacii lui Dan Voiculescu… | Cine sunt și ce efect au!  •  21 martie 2015, 20:46

[…] recomanda drept „analist politic” sau „consultant politic”. Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie despre el că „potrivit relatărilor a numeroase surse”, Călugăru ar fi acum […]

codrut  •  21 martie 2015, 21:30

Eu chiar sunt un naiv! Pana acum am crezut ca „postacii” sunt niste investii ale celor care nu suporta criticile, dar de fapt e chiar o industrie a „postacilor” creata si alimentata de partide si politicieni. Si cum Romania e tara tuturor posibilitatilor, astia sunt platiti si din bani publici!
Ma crucesc!

el_capitan  •  21 martie 2015, 21:58

In alte tari, denunțătorul care descrie schema infracțională, rolul tuturor complicilor, traseul banilor, etc., primește protecție si o pedeapsa redusa sau chiar e achitat. O asemenea persoana e de aur pt organele judiciare, care pot aduna probe mult mai usor având schema infracțională in fata, si e un dezastru pt complici, care sunt expuși. In baza denunțului se aduna probe, pt ca nici un judecător nu dispune arestarea fara probe. Cam așa merg lucrurile…”poveștile nemuritoare”sunt pt copii si pt cei care încearcă decredibilizarea justitiei.

Gestionarul  •  21 martie 2015, 23:55

Avand in vedere faptul ca oamenii erau platiti, din banii nostri, ca sa manance aceleasi phecalae ca Nutzi si Base, rezulta ca am fi iesit mult mai ieftin, daca Base manca exact aceleasi phecalae, insa in portii duble.

Bobo  •  22 martie 2015, 9:24

Catalin,

Ce spune #10 MOMO e extrem de adevarat. Din pacate aceasta cutie a Pandorei a fost deschisa de Basescu si incompetenta de macovei de ceva ani. Acum doar se intoarce roata. E evident ca si nastase si voiculescu si udrea si basescu si altii au fost condamnati sau vor fi, intr-un razboi politic in care justitia a fost transformata intr-o prostituata cu catuse.
Chiar crezi ca asta e bine? Incotro ne indreptam de fapt?

vasglo  •  22 martie 2015, 11:39

Catalin,
Ce-o tot dam dupa cires!! Oricat s-ar stradui DNA-ul sa afirme altceva, (pct. 1, 2 si 3 din articol), in cazurile de coruptie (deci nu viol, nu crima, nu violenta, nu santaj cu violenta, etc) nu poate ascunde faptul ca arestul preventiv a devenit „varianta moderna” a torturii psihice, daca nu chiar fizice, avand in vedere conditiile de detentie din tara noastra!!…

vasglo  •  22 martie 2015, 14:28

P.S.

„Diferenţa de confort dintre arestul în spatele gratiilor şi cel în locuinţa personală nu îi discriminează pozitiv pe cei aflaţi în cea de-a doua postură. Este răspunsul judecătorilor Curţii Constituţionale la solicitarea procurorilor DNA ca zilele de arest la domiciliu să nu mai fie scăzute din pedeapsă. Potrivit magistraţilor, indiferent de locul în care un inculpat este arestat, libertatea îi este îngrădită.”
Quod erat demonstrandum!!
Arestul preventiv in spatele gratiilor = „tortura” psihica si fizica a unor persoane care beneficiaza de prezumtia de nevinovatie!….

George  •  22 martie 2015, 16:32

#10 Momo si altii

Este foarte normal sa existe diferentieri in ce priveste tratamentul inculpatilor, aceasta metoda se practica si in SUA sau Canada care au sisteme juridice mult mai sofisticate decat ale noastre. Deoarece metodele infractionale sunt foarte diversificate si compleze, in cazul romaniei vorbim de o adevarata mafie cu ramificatii incredibile in randul politicienilor la cel mai inalt nivel. DNA-ul face acum ce facea FBI-ul anilor 1930-1950 in America, cand Mafia si gangsterii controlau toate parghiile economico- politice ale americii. In America inca exista ” witness protection program” in acest program, care initial era dedicat numai martorilor, ulterior au fost integrate si persoane care „s-au spovedid ” de pacate si au ajutat la inchiderea unor dosare complexe. De asta spun ca nu e neobisnuit sa se aplice tratamente diferentiale inculpatilor, in diverse stadii ale anchetei, important va fi verdictul final pus de judecatori acestor inculpati.

Din pacate, pe cat de dureroasa poate fi situatia Elenei Udrea si al altora, puscaria nu e hotel, si nici loc de pelerinaj, ci chiar un loc unde se aplica tortura pshica si privarea de libertate. iar acesti infractori pe care noi cetatenii ii votam din 4 in 4 ani sii platim din buzunarele noastre sa ne reprezinte, poate data viitoare se vor gandi de doua ori, inainte sa-si insuseasca 100 Euro ( nu un milion, sau zeci de milioane, ca in cazurile de fata) .

George  •  22 martie 2015, 16:50

Masuri ce trebuie implementate urgent de presedintele ales Iohanis si sprijinit de societatea civila: pana nu se implementeaza aceste masuri nu se va schimba nimic in societatea romaneasca,

1. Dizolvarea imediata a acestui parlament al rusinii nationale, acest parlament ineficient care nu reprezinta pe nimeni si nici interesele nationale. Si inlocuirea lui cu un parlament unicameral cu maxim 250-300 politicieni, toti alesi uninominal nu pe liste de partid.
2. legea partidelor politice : implementarea unei legi transparente atat referitoare la fonduri de finantare cat si reglementari cu privire la accesul in aceste organizatii numai a persoanelor fara cazier sau fara dosare penale pe rol de nici un fel.
3. implementarea la 25 de ani de la revolutie, a puctului 8 a proclamatiei de la timisoara, prin care toti fosti securistii si nomenclatristii sa paraseasca toate functiile publice inclusiv fuctii din institutiile de forta , Politie, SRI, SIE etc, si sa nu poata fi alesi in functii publice.

Anonymous Romania  •  22 martie 2015, 16:55

Cita IPOCRIZIE …

Astia ai Udrei erau inofensivi postaci de campanie – durata determinata. Mai sint si alte categorii (periculosi) – forumuri intregi (inclusiv gsp,ro) care pot transforma in timp real ip nume_prenume, hacking peronalizat, acces la conturi bancare, pot dispune ascultari telefonice sau chiar ambientale, amenintari pentru distractie etc.

Romania este STAT CYBER-SECURIST in toata puterea cuvantului.

────────────────────────▄▄
───▄──────────────────▄███▌
──▐██▄───────────────▄█░░██
──▐█░███────────────██░░░██
──▐█▌░███──────────██▌░░░▐█
───██▌░░██▄███████▄███▌░██
───███▌░███░░░░░░░░░░█▌░█▌
────██████░░░░░░░░░░░░███
────████░░░░░░░░░░░░░░░██
────▐██░░░░░▄█░░█▄░░░░░██▌
────██▌░▄▓▓▓██░░██▓▓▓▄░██▌
────██░▐██████░░██████▌░██
───▐██░█▄▐▓▌█▓░░▓█▐▓▌▄█░██
───███░▓█▄▄▄█▓░░▓█▄▄▄█▓░██▌
───██▌░▀█████▓░░▓████▓▀░░██
──▐██░░░▀███▀░░░░▀███▀░░░██
──███░░░░░░░░▀▄▄▀░░░░░░░░██
──██▌░░░░░░░░░▐▌░░░░░░░░░██▌
──██░░░░░░░░▄▀▀▀▀▄░░░░░░░░██
─▐█▌░░░░░░░▀░░░░░░▀░░░░░░░██▌
─██░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██

mimi  •  22 martie 2015, 19:20

Suntem o tara de imbecili daca am stat pana acum si am suportat atatea tampenii din partea celor care ne conduc.
Voua, succes si rabdare

AdrianHalpert.com  •  22 martie 2015, 19:34

[…] recomanda drept „analist politic” sau „consultant politic”. Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie despre el că „potrivit relatărilor a numeroase surse”, Călugăru ar fi acum […]

george  •  22 martie 2015, 23:04

O imagine falsa, construita cu ajutor unor postaci. Asta e Udrea! Un mare fals!

dana  •  23 martie 2015, 12:51

Succes azi si in fiecare zi pentru ca ati indurat multe.

Comentează