Plecarea lui Oprea de la RCS provocată de Dragomir?

Mărturiile șefului Ligii au rupt legătura invincibilă dintre milionarul Teszari și omul său de încredere, Alexandru Oprea

miercuri, 15 aprilie 2015, 11:48

Săptămîna trecută, directorul general Alexandru Oprea a dispărut brusc de la RCS-RDS, lăsînd în urmă un preaviz de două zile lucrătoare, un comunicat sec și cea mai mare companie de distribuție și conținut TV din Europa de Est, care și-a sporit cifra de afaceri de 13 ori în 10 ani.

470 mil de euro au fost în 2013 veniturile RCS-RDS

Mișcarea a fost cu atît mai surprinzătoare cu cît Oprea era de 18 ani în simbioză cu Zoltan Teszari, milionarul invizibil din Oradea. El devenise nu doar om de încredere, ci și un factotum în companie.

Directorul RCS se se definea ca un fanatic al micromanagementului. ”Orice angajare, nu doar de șef, ci pînă la nivel de reporter, în ditamai colosul RCS era avizată de Oprea. Orice factură trecea pe la el, orice investiție se făcea cu aprobarea lui. Cînd intra în concediu, aproape că nimic nu se mai mișca la achiziții”, povestesc oameni din interior.

În timp, odată cu aparția televiziunilor din galaxia Digi, Oprea prinsese gust pentru conținut. ”Nu se amesteca în ce dăm pe post, dar ținea foarte mult să ne extindem, să apară noi canale”, spun jurnaliștii de la Digi.

”Dintr-un cablist care vrea și el ceva content, Digi se transformase într-un producător de conținut scump pentru piața din România”, spune un manager al uneia dintre televiziunile concurente. DigiSport avusese, pînă la apariția Dolce, aproape un monopol pe piața drepturilor TV de sport, iar canalul de știri Digi 24 a cîștigat inițial reputație și, mai nou, audiență crescîndă datorită calității editoriale și echilibrului.

Plecarea-șoc a lui Alexandru Oprea are legătură cu tranzacțiile pe care acesta le-a făcut cu Dumitru Dragomir, susțin două surse diferite, una de la Liga Profesionistă și cealaltă din zona afacerilor. Pe 15 august 2009, RCS cumpăra 15% din firma Bodu SRL contra sumei de 3,5 milioane de euro.

18 ani a lucrat Oprea pentru compania condusă de Teszari

Bodu SRL era compania lui Dumitru Dragomir și tranzacția urma celeia prin care Liga condusă de Dragomir cedase drepturile TV către RCS. Contractul între RCS și Bodu este investigat de procurori.

Nu există în acest moment date precise privind sensul supărării lui Teszari, dar e posibil, spun surse, să fie mai mult decît dorința paronului de a-l izola pe Oprea, cu tot cu problemele lui, de companie în momentul în care va începe procesul cu Dragomir și Oprea în prim plan.

Unele variante susțin că Teszari a aflat lucruri despre Oprea chiar de la Dragomir, ”care, prins cu ușa în mai multe investigații, a început să toarne”.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Tom si Jerry  •  15 aprilie 2015, 12:03

hehe…ce-mi plac lucrurile astea :))))
Cum era vorba aia, mitica la brutarie 🙂

ImperatorRegeLidl  •  15 aprilie 2015, 12:58

În 2008, cel mai generos finanţator al PD-L la nivel naţional a fost, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, „cetăţeanul” Arpad Paszkany, cu 1,45 milioane de lei. După ce a primit un memoriu de la Paszkany, Traian Băsescu l-a înaintat în urmă cu doi ani procurorului general pentru „rezolvare”, fiind urmărit penal în mai multe dosare pentru spălare de bani.

ovidiu_3003  •  15 aprilie 2015, 14:13

…acest gainar …o sa toarne tot …si pe el o sa se toarne …

Cyrill  •  15 aprilie 2015, 14:14

Daaa

vasglo  •  15 aprilie 2015, 14:39

Catalin,
In afara de interesul publicistic al unor asa-zisi „pupili, si asta indoielnic, asta ca sa fiu „delicat”, mai reprezinta o „valoare” acest „ratat universal” pe nume Dragomir??..!!..l…

george  •  15 aprilie 2015, 14:47

Pai daca turnator a fost o viata-ntreaga militianul asta si puscarias pe deasupra, ce voiati sa devina acuma..??

Luc  •  15 aprilie 2015, 14:59

Dragomir nu mai este seful Ligii. Modificati va rog.

PLECAREA LUI OPREA DE LA RCS PROVOCATĂ DE DRAGOMIR? – Pe Bloguri  •  15 aprilie 2015, 15:04

[…] Sursă: Cătălin Tolontan […]

Cea mai surprinzătoare plecare din media şi legăturile cu DNA | Club Oferteproprietari.ro  •  15 aprilie 2015, 15:46

[…] Unele variante susțin că Teszari a aflat lucruri despre Oprea chiar de la Dragomir, ”care, prins cu ușa în mai multe investigații, a început să toarne””, scrie Tolotan pe blog. […]

Stiinta  •  15 aprilie 2015, 16:02

Nu pot sa cred! Mitica in cardasie cu gigi sport! Astia nu erau cei mai curati?

Ion  •  15 aprilie 2015, 17:00

Buna ziua,
Dl Catalin, cred ca pe undeva amestecati lucrurile, sa intram in detalii:
1. nu Oprea se ocupa de investitii si decizii, tocmai Teszari misca lucrurile mari in companie.
2. cel care semneaza ca ”primarul” este taica Bendei, nu Oprea (Oprea intradevar era ocupat de partea amoroasa a celor din televiziuni)
3. miscarea intradevar are un iz penal, daca cautati cu atentie un furt de fibra din magazia lor, o sa vedeti cum dosarul a disparut de la sectia de sector si dus la Politia Capitalei, cu numele lui Oprea pe acolo.
4. cred ca o miscare dinasta de presa este atipica pentru o companie care a stat in umbra atata timp, clar vor sa scape de imaginea lui Oprea, dar asta nu inseamna ca el a plecat din Companie, vedeti ca nici Bendei nu a plecat, doar s-a mutat administrator la alta firma… el tot in biroul de la etajul 2 sta…
5. Verificati baiatul de casa a lui Oprea, Serghei si o sa vedeti cine o sa fie ‘noul’ Presedinte al acestei minunate companii.
6. App. de Mitica si Oprea, sa vedeti ce coincidenta (casa lui Oprea este vizavi de LPF …:)
7. Povestile sunt complicate, iar sursele nu sunt credibile, dar legaturile sunt foarte adanci in toate structurile oficiale.
atat momentan…

Gogu  •  15 aprilie 2015, 17:04

Il poti sterge acum.

Ady  •  15 aprilie 2015, 17:13

Poate e numai rezultatul pierderii drepturilor pentru UCL, in urma unei „erori umane”?

kpaxcmdr  •  15 aprilie 2015, 17:30

Hopa Mitica ….
Problema acum se pune cum sa-si „recupereze” banii confiscati?Aici are el nedumeriri….sa traga cascavalul de la cineva,in schimbul tacerii,sau sa cinte precum privighetoarea si sa astepte mila statului…
Mitica,stie ca va face cel putin un 1 an de puscarie,ca se apuca omul de scris,ca toti detinutii,pe deasupra mai este si virsta,etc.

Liliana  •  15 aprilie 2015, 17:56

Ascultati ce zice Ion mai sus, ca stie ce zice.

cabrera  •  15 aprilie 2015, 17:59

Mai oameni buni,vorba lui Mitica,ce „content”,voi v-ati uitat vreodata la Sky?

m  •  15 aprilie 2015, 18:09

sa ascunda compania……………

mihai  •  15 aprilie 2015, 19:11

interesant, f. interesant

Emilian  •  15 aprilie 2015, 19:35

O observatie: nu este cea mai mare companie de distributie si continut TV din Europa de Est, cea mai mare este in Polonia. In acceptia internationala, piata de distributie TV considera Polonia (ca si Cehia sau Slovacia) ca fiind in Europa de Est.

Alex One  •  15 aprilie 2015, 20:20

Mda, ghidusia RCS-RDS- Dragomir se face in 2009 si haat in 2015 se supara Tezari. Desteapta legatura !

FYRY  •  15 aprilie 2015, 21:12

la puscarie …soon

tudor  •  15 aprilie 2015, 22:53

Tolo, cred ca ultimul post al sorinei matei pe blogul ei cere un comentariu din partea ta. Eu unul, care va citesc cu interes pe amandoi, as vrea sa stiu care e raspunsul tau.

Hamst  •  15 aprilie 2015, 23:03

Domnule Tolontan, ca mare sef la GSP va rog sa il intrebati pe webmaster de ce varianta GSP mobile nu mai exista? Am un iPhone si inainte se incarca foarte usor pagina mobile GSP. Acum trebuie sa astept foarte mult pana se incarca pagina web GSP. Oare daca ati schimbat formatul la GSP de ce webmasterul nu este profesionist sa updateze si varianta mobil GSP?
Multumesc!

Cătălin Tolontan  •  15 aprilie 2015, 23:42

tudor: libertatea presei e un lucru minunat. Fiecare are opinia lui, nu incerc sa schimb parerea nimanui. Noi mergem inainte. Daca vrei, citeste chiar miine noi dezvaluiri din Gala Bute.

Hamst: orice schimbare e dificila, dar va promitem ca lucrurile se vor regla. Multumim!

dariu  •  15 aprilie 2015, 23:43

alta inventie „pe surse”

Nutu Stelian  •  16 aprilie 2015, 10:07

pe Dragomir cand il salta? sau si asta a dat din casa si il iarta ,normal ar trbui sa intre odata la mititica ca a facut prea multe ,dar ceva nu este in regula la noi pe uniii plimba cu catuse si se descopera ca nu au facut nimic si Dragomir ia 3,500 .000 de euro si nimic ,cineva sus pe Mitica Dragomir il iubeste .

Marin  •  16 aprilie 2015, 11:04

Mare catastrofa a fost pentru fotbalul romanesc a fost acest militian analfabet, dar escroc cat cuprinde.
Multi au fost si mai sunt ca el….
Si ne intrebam de ce pleaca tinerii????????

rocky 2  •  17 aprilie 2015, 14:14

pentru cine stie cit de cit cum functiona RCS, scenariul przentata e foarte putin credibil (surse, pareri, speculatii, Dragomir, etc)
Personal, cred ca dl Tolontan a fost intoxicat. Sau s-a intoxicat. Tot personal cred ca adevaratul motiv nu va fi aflat niciodata desi sunt convins ca evenimentele viitoare vor da suficiente indicii….mai ales daca Sprachen Sie Deutsch, bien sur….

Comentează