”Gala Bute” se termină, Elenei Udrea i se deschide un alt dosar

Cinci capete de acuzare pentru fostul ministru și un nou dosar: cel legat de finanțarea ilegală a PD-L

marți, 21 aprilie 2015, 9:23

UPDATE: DNA confirmă trimiterea în judecată a 8 inculpați din Gala Bute, printre care se numără fostul ministru al turismului Elena Udrea și fostul ministru al economiei Ion Ariton.

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

La patru ani de la primul articol al Gazetei Sporturilor, trei ani și jumătate de la începerea controlului DLAF și trei ani de la deschiderea investigației DNA, ancheta Gala Bute se termină și va ajunge în instanță. ”E o chestiune de zile pînă cînd rechizitoriul va fi redactat integral”, a spus o sursă judiciară pentru ziar.

În frunte cu Elena Udrea, va fi trimis în judecată grupul de înalți funcționari din MDRT și din administrația locală, oameni de afaceri și prieteni ai fostului ministru care, conform procurorilor, au comis fapte de corupție legate de meciul de box profesionist desfășurat pe 9 iulie 2011 între Lucian Bute și Jean Paul Mendy.

Udrea va fi acuzată în cinci capete: trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu și încercarea de a deconta fonduri europene cu documente false.

Sursele Gazetei susțin că ”spălarea de bani, pentru care procurorii au început cercetarea recent, va fi disjunsă într-un nou dosar pentru că DNA are indicii noi despre finanțarea PD-L din bani proveniți din corupție și vrea să identifice participanții”.

”Gala Bute – bani pentru partid”, afirmația făcută de o sursă a Gazetei Sporturilor și publicată încă din 2013 a devenit miza acestui nou dosar.

În el, procurorii anticorupție au audiat deja zeci de oameni care figurează că au donat bani la partid la alegerile din 2012. Unii dintre ei au recunoscut că nu au fost banii lor, ci doar li s-a indicat de către terțe persoane să se ducă la sediul PD-L și să-i depună în contabilitate.

Bazîndu-se pe mărturii din interior, procurorii au început să reconstituie o amplă rețea din care fac parte oameni de afaceri care luau banii de la stat, figuri din publicitate și oameni politici care coordonau fluxul sumelor în interesul PD-L.

DNA a pornit recent mai multe dosare în care a atacat finanțările ilegale ale partidelor, PSD, PNL și, acum, PD-L.

”Banii murdari vărsați către politică este una dintre formele de manifestare ale mafiei, prin care ea asigura vicierea procesului electoral și, totodată, propria supraviețuire prin menținerea la butoane a acelorași personaje”, a explicat o altă sursă pentru Gazeta Sporturilor. ”Investigațiile vor mai dura și de aceea procurorii au decis să trimită Gala Bute în instanță și să separe dosarul legat de finanțările negre”.

„Ne așteptam ca dosarul să se termine repede și această viteză a procurorilor spune ceva despre intențiile lor. Din perspectiva noastră procurorii nu au dovezi împotriva Elenei Udrea și se va vedea în instanță!”, a declarat pentru ziar o persoană din echipa de apărare a fostului ministru.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Razvan  •  21 aprilie 2015, 9:30

Sper ca este doar inceputul si aceasta Elena de trista amintire pentru Romania sa plateasca macar pentru jumatate din banii furati in perioada in care a fost mare capetenie in mafia lui Basescu.

Acum predau cuvantul postacilor binomului Basescu Udrea care ne vor incanta cu urmatoarele abordari:
– „credeam ca e site de sport, nu mai intru, nu mai citesc”
-„dar despre varan, ponta si tariceanu de ce nu scrie autorul. Sa ne spuna una alta despre tariceanu si contractul Sterling”
-„doamna Udrea este o victima a polinomului SRI-DNA-U Cluj-OMG-PETA si asociatia de locatari Marasti 21. Doamna udrea e puternica, rezista si va infrange”
– „autorul demonstreaza ca are o obsesie fata de femeile din jurul presedintelui Basescu. Mai bine sa ne spuna Tolontan cati bani a primit pentru aceasta campanie”
…and so on, and so on – depinde de cat de inspirat este seful postacilor in aceasta dimineata

nea caisa  •  21 aprilie 2015, 9:35

Ati copiat de undeva, organizatia antifraunda europeana se numeste OLAF si nu DLAF. Eroarea dactilo este exclusa, pe tastatura D nu e langa O.

vasglo  •  21 aprilie 2015, 9:48

Printre cei cercetati in noul dosar o fi si unul, „discret si modest”, pe nume Blaga??? „Adio PDL, adio!..”. Omul a inteles „mesajul” si s-a dus la Iohannis, zis si „liberalul”…:)

Broscuţa Oac  •  21 aprilie 2015, 10:02

Să stai comod în redacţie şi să primeşti mailuri amicale de la DNA – pardon, ”surse” – nu prea seamănă a ”investigaţie”. În filme parcă se face altfel. E drept că sunt filme americane…

Cătălin Tolontan  •  21 aprilie 2015, 11:04

@nea caisa:
n-am copiat de nicaieri, inspectorii DLAF (filiala OLAF in Romania) au facut ancheta

@Broscuta Oac:
DNA a inceput investigatia la un an dupa ce noi scriam. Asa ca nu stiu cine de unde si-a luat informatiile 🙂 Asta asa, de vanitate, ca evident ca lucrurile nu seamana si ca o investigatie jurnalistica are cu totul alte repere decit una a procurorilor. Diferenta vine si din faptul ca noi nu putem obliga pe nimeni sa se intilneasca si sa vorbeasca.
Asta cu anchetele servite, las-o balta! 4 ani am muncit mai multi oameni din gsp la Gala Bute. Daca si asta e servita…

”GALA BUTE” SE TERMINĂ, ELENEI UDREA I SE DESCHIDE UN ALT DOSAR – Pe Bloguri  •  21 aprilie 2015, 11:24

[…] Sursa […]

doina  •  21 aprilie 2015, 11:27

razvan, ai uitat ceva: base cel mai tare!

mihai  •  21 aprilie 2015, 11:51

Felicitari, domnilor jurnalisti. Ati fost inaintea DLAF si a DNA si nu sunt putini cei care stiu asta, ci doar cei carora le e greu sa recunoasca. Ati facut o munca super si ancheta continua pana la banii pentru partid.
Felicitari, Tolo si Neag!

moses  •  21 aprilie 2015, 11:52

voi sinteti procurorii, nu? Ca asa scrieti, ca si cind.

ogarulcenusiu  •  21 aprilie 2015, 12:51

in mod normal daca s-au terminat cercetarile arestarea preventiva nu se mai justifica deci sa vedem daca elena udrea va fi eliberata . acum ne vom da seama daca procurorii fac un abuz.

cei7pitici  •  21 aprilie 2015, 13:03

Felicitari! O rugaminte. Nu slabiti ancheta. Nu s-a terminat…

Radu  •  21 aprilie 2015, 13:11

Sa fim seriosi, o alta facatura la comanda si stiti bine de ce d-le Tolontan.
Nu au gasit probele in Gala Bute, nu au dovada sarsanalei doldora de bani carata cu greutate in amiaza mare prin minister, merg pe „suspiciunea rezonabila” de vai mama lor, le plang de mila! Si daca n-au gasit sarsanaua, au trecut la actul de a pune sfarsitul l-a inceput.
Adica: desi nu exista mita in realitate, cea de 900 de mii, decat in mintea lui Gardean si Nastasie (cred ca rad astia pe ascuns de se prapadesc) si. zic ei, cei care „ancheteaza” sa se lege de niste sponsorizari venite in PDL (vai ce noutate in politica) doar-doar gasec un iddiot care sa zica cam ca la Gala, ca Udrea i-a dat banii ‘tui mama ei de nenorocita, Udrea l-a pus, i-a siluit, i-a violat……cu Udrea s-a intalnit un cutare loc si le-a ps pistolul la tampla, huooooo blondooooo !
Dvs. nu faceti decat sa transmite niste mesaje care seamana a presiune, asa cum v-am mai spus. Nu aveti dovezi nici domniile voastre care faceti „investigatii” ,mergeti tot pe „rezonabilitate” ori, sa acuzati blonda doar ca TREBUIE spunand la plezneala: ca stia, facea, dregea, ca influenta, ca impunea etc. e prea mult, suna a inchizitie, executie in Piata ca sa se dea sange boborului sarc lipit si sa i se mai potoleasca foamea.
Ei dragii mosului, asta nu este Justitie intr-un stat european, ci poate printr-un stat din lumea a treia. Asta nu-i jurnalistica de investigatie, ci ordin. Asta nu este ceea ce a lasat Marele Base, ci mai degraba ceea ce vrea Ficusul de la Palat, evident prin impunere.
D-le Tolontan, m-am cam prins de jocul dvs. Mai bagati cate una impotriva Binomului, mai aratati plebei ca Udrea n-a mintit si ca are dreptate, lasati sa treaca cateva zile si bagati cate un serial acuzator chipurile „investigatii” ca sa puneti presiune si sa manipulati turma. Si asa nu puteti fi suspectat ca ati face jocurile „cuiva”! Eu nu prea pun botul la astfel de treburi nebarbatesti. Prefer omul dintr-o bucata care isi recunoaste servilismul … l-as nota ca adevarat barbat. Gresesc?

Moment decisiv în dosarul Gala Bute. + Un nou dosar care dă fiori fostului PDL | Club Oferteproprietari.ro  •  21 aprilie 2015, 13:23

[…] anunţ oficial care va va fiori reci liderilor fostului PDL. Sursele Gazetei Sporturilor, citate de tolo.ro, susțin că „spălarea de bani, pentru care procurorii au început cercetarea recent, va fi […]

Florian  •  21 aprilie 2015, 13:58

Noul dosar e din ciclul ” X Files ” . Filmarile facandu-se in Papua Noua Guinee in regia faimosului @#$%^& mai asteptam pana filmul va rula pe ecranele Romanesti.

”Gala Bute” se termină, Elenei Udrea i se deschide un alt dosar | România curată  •  21 aprilie 2015, 14:25

[…] Citește textul integral pe Tolo.ro. […]

vasglo  •  21 aprilie 2015, 14:44

http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-operatiunea-stirpiti-l-de-pe-acum-pe-traian-basescu.html Totusi, subiectul e Udrea, ce naiba!!..:)))

ion  •  21 aprilie 2015, 16:44

Felicitari Catalin Tolontan si echipa! Asa a fost si in dosarul transferurilor si pina la urma s-a facut dreptate.
Trebuia sa vina Judgement day si pentru Udrea and co. A vrut sa-l aduca pe Bute in Romania, daca o intrebai in 2010 nici nu stia cine-i Bute. Gala Pute din iulie 2011 a fost o mare magarie vorba lui Doroftei. A fost o mizerie si dpdv sportiv, meciul ala trucat nu a avut nici o semnificatie, iar dpdv financiar a produs o gaura la buget de cateva milioane de euro. Asta in timp ce se taiau salarii.
Cea mai mare eroare a fost in momentul in care Udrea a fost numita ministru, nimic nu o recomanda pentru asa o functie. Era o neica nimeni, un zero barat.
Opinia publica a fost prostita cu finantari europene cand in final tot din banii contribuabililor s-a platit acea porcarie.

alfo  •  21 aprilie 2015, 16:54

Felicitari Catalin pt investigatie! Si celorlalti, care au muncit alaturi de tine! Urmeaza si alte investigatii la fel de puternice? Adica ai ceva pe „teava”? 🙂

Giginio  •  22 aprilie 2015, 3:55

Pai , trebuie sa justifice cumva arestarea preventiva. Gala bute fiind un insucces mai deschidem un dosar. Tare!

Comentează