De ce nu a scăpat BRD de directorii compromiși

Poate pentru că nu de capul lor directorii români au privilegiat VIP-urile din business, politică și media, BRD căpătînd în același timp mult business cu ministerele și statul

miercuri, 20 mai 2015, 1:40

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

”Sunt foarte surprins de cercetarea în acest dosar a doi directori generali adjuncți în funcție, impotriva cărora, în mod evident, BRD nu a depus nicio plângere și în care îmi păstrez toată încrederea”, spune Philippe Lhotte, președinte director general al BRD Societe Generale.

În decembrie 2013, o sursă declara pentru Gazeta Sporturilor, sub condiția păstrării anonimatului: ”BRD a avut, începînd de prin 2007, cîţiva oameni care se ocupau de șmecherii cu politicienii. Acesta e adevărul oricît ar nega banca! Tot adevărul e că, după 2012, banca a încercat din răsputeri să scape de oamenii ăștia și să-și restaureze prestigiul”.

Pe 5 decembrie 2013, ziarul publica felul în care banca Societe Generale a fost complice în Gala Bute. Instituția nu doar că a acordat creditul de 10 milioane de lei împotriva propriilor norme către Rudel Obreja, prin intervenția la vîrful BRD direct de la cabinetul Elenei Udrea, dar a și presat apoi ministerul pentru recuperarea lui.

BRD a știut foarte bine că Obreja a fost plătit de un alt client politic al MDRT ca să-i dea băncii banii. Totul s-a făcut prin conturile BRD. Atunci nu aflasem cine este acesta. Peste 5 luni, în aprilie 2015, îi furnizam numele: Adrian Gărdean.

Pasaje din articolul ”Contul de piatră s-a dărîmat” (dec 2013): ”2012 avea să fie un an negru pentru BRD. Mai mulţi directori din BRD, printre care și numărul 2 al băncii, Claudiu Cercel, au fost reţinuţi în decembrie 2012. Consecinţa? Un lot de oameni de afaceri și bancheri a fost trimis în judecată în 2013 pentru păgubirea bugetului de stat printr-un mecanism de acordare de credite.

Deși derulată după alt algoritm, Gala Bute nimerise și ea în malaxor. Dragă DNA, înainte de arestările din decembrie 2012 din lotul bancherilor fusese șmecheria cu Gala Bute din februarie 2012!”.

Practic, povestea creditului preferențial din Gala Bute urmase una dintre rutele prin care BRD favoriza elita politică. Rută pe care justiția o urmărea.

BRD n-a comentat oficial articolele din 2013. Dar am înțeles, din relatările surselor aflate în interiorul băncii, că anumiți oameni încercau să-și acopere urmele.

Din punctul lor de vedere, combinația creditului pentru Gala Bute retrezea la viață interesul pentru un caz în care sperau la uitarea publicului și la clemența justiției: cazul VIP-urilor cărora banca le dădea bani pe ochi frumoși. Practic, BRD sau anumiți angajați îi cumpărau pe acești oameni, de vreme ce se știa destul de clar că sumele nu vor fi returnate. Cercetările DIICOT explică întregul mecanism. Dar de ce niște angajați ar fi vrut să cumpere politicieni? Doar dacă nu și-ar fi tras și ei bani.

După ce, în februarie 2015, DNA a făcut publice acuzele din Gala Bute, șeful BRD a încercat să pareze. „Legat de gala Bute, va pot spune ca m-am uitat la dosar. Discutam despre un tip normal de finantare, despre un parteneriat public-privat pentru un eveniment. Ni s-a solicitat o finantare. Aceste parteneriate public-private nu reprezinta ceva unic, iesit din comun”, spune  Philippe Lhotte.

Potrivit DNA, BRD a încălcat patru norme interne cînd i-a dat creditul lui Rudel Obreja. Poate nu e suficient de clar: fără finanțarea băncii, frauda din bani publici pe care o acuza procurorii în Gala Bute nu ar fi putut avea loc! Pentru că, în final, nu BRD, ci contribuabilul a plătit totul.

Observați logica evenimentelor: BRD îi oferă 3 milioane de euro Elenei Udrea și rămîne cu buza umflată, dar primește în schimb prin eforturile ministerului Elenei Udrea rambursarea celor 10 milioane de lei oferite lui Rudel Obreja.

Dubla reacție defensivă a șefului băncii, în care îi apără pe o parte dintre cei care au dat creditele VIP-urilor, inclusiv în Gala Bute, pune degetul pe întrebarea firească: au lucrat aceștia, ani în șir, de capul lor? Sau au dus la îndeplinire o politică invizibilă a băncii?

Philippe Lhotte are foarte multă grijă ca directorii săi adjuncți urmăriți penal să afle că nu banca i-a pîrît procurorilor. Se tem directorii BRD de justiție, dar și banca pare că se teme de ceea ce știu directorii săi.

„În cauză există date şi probe că Udrea Elena şi-a folosit influenţa derivată din funcţia de ministru şi de vicepreşedinte al partidului aflat la guvernare asupra lui Sorin Popa, la acel moment director general adjunct al BRD – Societe Generale”Referat DNA

Așa cum remarcă Dan Popa într-o analiză-insight pe Hotnews, Societe Generale l-a avansat peste graniță pe fostul director Sorin Popa, într-o poziție de spectator de lux al unui trecut din care e mai bine să rămînă doar sigla roșie a băncii, culoarea stelelor care se îndepărtează.

El nu a apărut pînă acum la audierile DIICOT.

 

Comentarii (33)Adaugă comentariu

doina  •  20 mai 2015, 13:47

pai nu juca tenis penala tarii in Franta cu nastase, un promotor al brd? evident ca au stiut cei din conducerea brd, a fost aplicat principiul cistig-cistig. prosti multi sa fie ca sa plateasca si sa fie manipulati cu „buna pt Romania”. cucoana acum nu-si mai aminteste in cit timp I-a fost admis creditul…tupeu, nu? pentru ca meritam!!! astept spalatii pe creier sa sara in apararea bancii si a penalei….

radu  •  20 mai 2015, 14:01

Dragă DNA, înainte de arestările din decembrie 2012 din lotul bancherilor fusese șmecheria cu Gala Bute din februarie 2012!”.
Ce ai vrut sa spui aici domnule Tolontan, cred ca lipseste o virgula care sa dea sens acestei propozitii.

sandu  •  20 mai 2015, 14:21

Povestea banilor si a conturilor BRD-Gala Bute continua….

Ali-Baba  •  20 mai 2015, 14:23

BRD a fost in pemanenta dupa 1990 un cuib de ******. Am asistat in 1993-94 la o faza tipica lor: programul ghiseelor se incheia la 13:30. Pe la 13:10 apare un papitzoi, un gen de playboy, de la Secretariat – separat de zona ghiseelor prin doua usi batante din sticla transparenta – si le spune angajatelor ca le convoaca la o SEDINTA URGENTA! Alea se conformeaza imediat si ne lasa pe noi, cei 3-4 clienti ramasi la ora aceea, „cu ochii-n soare”, si ele se aduna toate in Secretariat. Povestea era ca TOT ce se discuta in secretariat se auzea la noi, prin usile batante ce nu se inchideau complet (fiind din sticla, intre ele ramanea un spatiu vertical de cam 5 centimetri latime, ca sa nu se loveasca una de cealalta). Asa ca am auzit si am vizionat toata „sedinta”: de la Bucale erau veniti 3 smecheri care videau aspiratoare aduse din import. Aspiratoare extrem, de scumpe! Papitoiul (care s-a dovedit a fi DIRECTORUL ADJUNCT al filialei) le spunea angajatelor ca el le da o PRIMA SPECIALA ce acoperea cateva zeci de procente din costul aspiratorului daca ele cumpara , individual, pentru acasa, respectivele aspiratoare! Deci el pompa bani din banca, prin intermediul unor prime ilegale si fara acoperire, pentru ca ele sa cumpere produsele respective si el sa-si ia comisionul de la cei 3 mitici. Asa s-au facut averile la inceputuri de „capitalism”. Iar majoritatea angajatilor bancii (si mai ales directorii) nu aveau calificari in Finante-Banci ca sa ocupe posturile respective, angajarile se faceau NUMAI PE SHPAGI. Destule dintre procedurile astea au supravietuit, impreuna cu o parte din personal, la BRD dupa trecerea sub frantzuji.

bibicu  •  20 mai 2015, 14:30

Voi ati stiut toata schema de un an si jumatate si procurorii abia acum au curajul sa intocmeasca dosare! Sursa voastra e beton! Si voi la fel!

Sylverstar  •  20 mai 2015, 14:47

Catalin, combini informatiile, asa cum le ai tu, ca sa creezi story-uri dramatice, cu miza, dar asta nu e neaparat ceva rau.
Jurnalismul adevarat trebuie sa traiasca – si traieste – prin oameni ca tine, indiferent ca uneori ei mai trec pe langa tinta si produc pagube colaterale.
Sorin Popa i-a tarat dupa el in aceasta mocirla pe cativa dintre colegii lui din conducerea bancii care nu au in mod real nicio vina. La asta se refera seful bancii in declaratia de presa de aseara, chiar daca nu o spune cu aceste cuvinte.
Nici nu ar fi putut s-o faca. Daca asteptai o interpretare explicita, acum o ai. El reprezinta institutia, iar institutia nu apara pe nimeni doar pentru ca i-ar fi frica. Altfel, mesajul este clar: sa se mearga pana la capat si vinovatii sa plateasca, oriunde s-ar afla. Se aude, Sorine? Iti mai amintesti ultimul tau interviu din ZF?

mihaitza  •  20 mai 2015, 15:07

Cam fortat rationamentul,bazat pe supozitii si uitand ca BRD este o societate privata!! Elena Udrea declara ca a returnat si ultimul banut din creditul luat de la ei dar dumneavoastra spuneti ca „au ramas cu buzele umflate”!! Si apoi,ce presiune poate face un ministru pasager asupra unei institutii bancare multinationale,cu sefi straini carora nu le pasa nici de ministrii francezi,d-apai de unii ‘bastinasi”??!!! Poate gresesc dar nu-mi pare ceva profesionist din partea DNA!!

ion  •  20 mai 2015, 15:08

Domnule tolo nu vezi ca masonii ii plimba pe cei ce au vandut tara asta de colo pana colo , cand la un partid la altul ,cand o functie schimbata cu alta, rezultatul fiind acelasi pt noi: saracie, corporatism robotizat , per total nici un viitor daca nu ne dezlipim de ue…

Toma  •  20 mai 2015, 15:09

BRD parca nici nu vrea sa recupereze prejudiciul.

Intrebarea e de ce nu le lertrage BNR autoriaztia directorilor anchetati inca din 2012.

Costi  •  20 mai 2015, 15:15

Cardasie politico-bancara pe care o platim noi toti. Si cand te gandesti ca dl Guvernator stia dar nu a vrut sa intervina din varii motive (conform aceluiasi Dan Popa)…de unde si pana unde este cel mai de incredere roman ?? Sistemul supravegheat de el ne-a lasat cu 50 de ani in urma. Asa se saraceste un popor!

cornel  •  20 mai 2015, 15:44

Aceeasi directori zelosi si corupti au facut si contractul cu Hagi !

Om  •  20 mai 2015, 16:34

De mafioti monstrosi si asasini de desinte si vieti ce sunt!

Om  •  20 mai 2015, 16:36

Dosarul „bancherii” a fost instrumentat de Sorin Popa cu gasca mafioata si asasina.

George Maior  •  20 mai 2015, 16:40

Modul discretionar de lucru al bancilor face parte din manifestarea corporatismului global: statul prin reprezentantii sai corupti sunt la cheremul marii corporatii. Vulgul economic roboteste, iar corporatia prin lacheii statului sclav ofera spre digestie valoarea adaugata. De exemplu: de ce un agent economic nu plateste o singura suma pentru taxe si impozitre la stat , adica un singur comision bancar ci vreo 35 de viramente adica vreo 35 de comisioane bancare.

J&R  •  20 mai 2015, 17:33

Isarescu, guvernator BNR de 25 de ani, nu are nimic de declarat?

cristian007  •  20 mai 2015, 17:44

niste fracturi de logica : elena ar fi conditionat returnarea a 10mil lei (cca 2.5 mil euro) cu conditia ca BRD sa uite de cele 3 mil. euro imprumutate de ea.
Mai degraba : Elena a scapat de credit cesionandu l unui client la banul public, care ff probabil a furat cele 3mil umfland facturi pe numele statului roman. Mai mult ca sigur un dosar o sa apara in aceasta chestiune. Bani furati de la BRD prin intermediul lui Truica, sunt de fapt prime ilegale pentru conducerea SG. El a luat bani si ia cedat bosilor francezi ai SG.( contra comision norma:-))

Rasu’plansu’  •  20 mai 2015, 17:53

Tot nu inteleg ce are sula cu prefectura! Ce are statul cu privatul? A suferit vreun roman care are economii la BRD din cauza cuiva, implcit din cauza Elenei Udrea sau a povestii imaginare cu Gala Bute? Nu. Si atunci ce tot bateti apa in piua cu Udrea in sus, Udrea in jos, cand vedeti fratilor ca n-are nicio treaba cu bazaconiile astea?! Am o presimtire, Udrea n-ar fi incalcat vreo lege sau sa faca abuzuri ca ministru nici s-o fi picurat cineva cu ceara. Cu sigurnata nu era si nu este nebuna sa isi riste cariera, libertatea, viata in general.
Totul este legat cu un fir de ata putreda, cineva o vrea pe Udrea prinsa cu ceva, o sa treaca inca 100 de ani si nimeni nu va dovedi clar, cu documente directe nu prin invaluire, presupuneri, suspiciuni ca Udrea si-ar fi insusit macar un euro ilicit. Udrea poate fi acuzata de orice asa de dragul acuzarii, dar ca spaguit, a profitat, a abuzat, si-a insusit ilegal ceva, nu se poate spune deoarece nu exista dovezi. Vedeti penibila poveste cu sacosa plina cu euro plimbata prin minister dar nimeni n-a vazut nimic, cu lista de cumparaturi pe care i-a facut-o procurorul in baza presupusei sacose cu bani:posete, pantofi, izmene, rochii, opinci si ce-o mai p’acolo. Zau de nu e de domeniul amuzamentului toata aceasta tevatura 🙂

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2015, 18:10

@radu: ai dreptate, probabil ca nu am folosit expresia cea mai potrivita. Ce am vrut sa spunem in decembrie 2013 e ca intre creditul din Gala Bute si creditele care faceau obiectul Dosarului Bancherilor exista legaturi.
Legatura este Elena Udrea, legatura este Sorin Popa, omul ei din BRD, si legaturile sint mai multe.

Iar latri faras iunformati  •  20 mai 2015, 19:17

Cind scri de BRD scriew de Nick Danila si mafia financiara ca asta este in spatele acestor murdari Cum a putut un simplu bancher cu un salariu foarte mic sa detinca majoritatea de la BCR Poate Isarescul si mafia de consilieri din jurul lui poate face lkumina ca aceata mafie financiara a distrus tafa in rest ce scri tu e cancan ieftin

abilul  •  20 mai 2015, 19:37

Exista un domeniu in tara asta care sa nu fie contaminat de politicienii penali gen Elena Udrea? Nu cred! Iar voi doi stiti raspunsul la intrebarea din titlu… Am dreptate!

stireanu  •  20 mai 2015, 19:50

Sorin Popa a fost lasat sa plece din tara linistit pentru a nu o ingropa pe Udrea. Cei doi sunt legati de mai multe credite acordate de banca la solicitarea blondei penale. Felicitari pentru ancheta, domnilor jurnalisti

alex i  •  20 mai 2015, 20:07

Dl Tolontan, de ce BRD ar fi dat credite daca stiau ca banii nu vor fi returnati? (Doru Buscu a descris un mecanism similar aseara la digi 24). Ori imi scapa mie ceva din ceea ce scrieti, ori nu sunt toate informatiile disponibile inca? In mod evident, orice banca este interesata de un castig. Care era castigul lor in momentul in care aprobau un credit despre care stiau ca nu va fi returnat? Ma pot gandi la cateva scenarii – aceste VIP-uri aduceau bancii castiguri prin alte afaceri/credite incat sa acopere toate creditele negative si bancii nu-i mai pasa in acest caz pentru ca faceau un profit care sa acopere pierderile sau persoane din BRD care aprobau isi primeau partea (adica erau complici, si aici vorbim de coruptie individuala si nu institutionala a bancii). Daca in primul caz vad de ce sediul central din Franta al BRD ar inchide ochii, in al doilea scenariu chiar nu inteleg de ce ar tolera asa ceva, mai ales ca nu exista un castig pentru banca?

Niculae Moromete  •  20 mai 2015, 22:37

Sorin Popa a avut buget de influenta. DGSE culege livada din Romania, are de unde acoperi. Banca nu pierde . Banca este numai un mijloc, iar creditarea o metoda . Elena Udrea &Co, daca nu erau lacomi ( controlabili ) nu erau promovati !

Ionut  •  20 mai 2015, 22:52

A fost o situatie de win win in care toti au spalat bani.

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2015, 23:00

@alex i: dind credite-mita pentru politicieni, o banca avea avantajul de a avea afaceri uriase cu statul

pierderedetimp  •  20 mai 2015, 23:04

Romania s-a imprumutat 20 DE MILIARDE ca sa nu se duca astia in cap,in teorie….in practica,asta a fost o manipulare grosolana cum la fel este si acest subiect….si nu faptu ca ziaristul Tolontan vrea sa discute problema asta,ci faptul ca fondul problemei este cu totul altul….astea sunt subiecte CARE AU DEJA APROAPE 10 ANI” vechime” si care APAR IN SOCIETATE LA TIMPUL POTRIVIT. DISCUTAM ASTA ACUM TOCMAI CA altii sa fure ALTCEVA SI NOI sa discutam iar peste 10 ani….EI TREBUIE SA VANDA O ILUZIE CA DE FAPT sclavii si taratoarele de la SRI,cu tot cu acoperitii lor ,de fapt lucreaza….ca DNA ancheteaza,ca SRI-ul slujeste de fapt statul roman,etc,etc….altfel NU AR PUTEA SA JUSTIFICE CUM SE FURA ca in codru….
in timp CE ASTIA LA ANRP furau ca in codru,in timp ce bancherii faceau smenarii cu oameni cu INFLUENTA POLITICA,IN TIMP CE tara a fost devalizata,in timp ce resursele au fost vandute pe 2 lei,padurile taiate,in timp ce un ceatean a „reusit performanta” ca in plina criza cand statul nu a gasit bani pt.bolnavii de cancer, SA AIBA CONTRACTE DE 1MILIARD DE EURO ,SRI-ul,DNA-ul unde era? asa a venit ‘mericanu de la FBI si ne-a zis cat de bun este Coldea sa nu il schimbam,europenii ne zic ca o avem pe super Codruta,DNA este a 8 a minunatie a lumii,DAR CUM SE FACE CA ASTEA NU LE-A DEPISTAT NIMENI IN TIMP ? Asa SRI-ul vrea legea big brother,big sister,uncle si grandfather sa lucreze,dar PE ASTIA nu ii observa NICIODATA IN TIMP ….astea sunt lucruri pe care altii le-au stiut de acum 4-5 ani,acum „s-a trezit” si societatea civila? vreti sa va dau eu un subiect foarte cald SI MULT MAI GRAV care se intampla chiar acum si nu vorbeste nimeni despre asta? sa puna marele neamt in discutie in CSAT si MARELE SERVICIU AL SECURITATII,pardon SRI,PROBLEMA coruptiEI lobbistilor vizavi de privatizarea de la Lignitul Oltenia….CUM LOBBYISTII STRAINI fac trafic de influenta si corup si clasa politica si nu ii deranjeaza nimeni….AU VENIT STAPANII DE LA FMI pe plantatia lor,Romania,si au zis ca trebuie sa se privatizeze….insa ce sa se privatizeze? poi tot ce poate sa fie extrem de profitabil pt statul roman ,ca ei apoi fara nicio investitie,sa scoata sume imense de bani….poi le este greu si lobbystilor,trebuie sa plateasca si sa corupa atata tocmai ca aia sa distruga…poate ii ajuta nenea Coldea cu vreo 2-3 dosare bine tintite…el si cu Codruta fac echipa buna. Eu propun ca SRI-ul sa se numeasca SSI,ADICA SERVICIUL STRAIN DE INFORMATII…Ca oricum,SRI-ul nu lucreaza decat impotriva Romaniei.
Momentan sunt doar 2 banci romanesti active la noi,IAR BNR-ul are rolul de a sustine bancile straine…STATUL il imprumuta la o dobanda foarte mare,tocmai ca statul sa se imprumute afara,iar bancile straine le imprumuta foarte ieftin ca ele sa aiba mereu profit foarte mare si sa il scoata repede din tara….si asta este doar o parte a discutiei….din primele 100 de firme care exporta afara,98 sunt straine….iar asa zisele investii straine sunt praf in ochi. Niste super marketuri si retailari straine care sug toti banii din tara nu sunt investiti,dimpotriva. Daca strainii,vor sa vanda o iluzie,ok,se va merge mai departe…statul roman doar executa si sta in genuchi….nici macar pe aia 2 -3 ungurasi care au fugit la Orban in Ungaria DNA,SRI-ul nu au fost in stare sa ii judece…niste coate goale…ACUM VOI CREDETI CA ANCHETEAZA CINEVA BANCILE STRAINE? Mai repede cred in povestile cu mos craciun si zana maseluta.

gicu  •  20 mai 2015, 23:06

Udrea merita sa infunde puscaria la cata influenta sinistra a avut aceasta protejata a lui Basescu. Iar el o poate urma fara regrete pentru ca o merita cu varf si indesat. Doamne, cine ne-a condus 10 ani de zile! Cat de orb am fost!

pierderedetimp  •  20 mai 2015, 23:22

a nu se intelege ca l-am criticat pe Tolontan….din contra,ii apreciez munca si acest forum fata de altele,are un limbaj decent si lumea argumenteaza….insa asta este un subiect care chiar nu poate sa fie descalcit de noi….asta sa fie clar.
De straini nu se atinge nimeni in Romania,daca cineva crede ca lobbystii si bancherii straini respecta legea,este nebun la cap…. cine stie care e miza si ce poli de putere se lupta intre ei,insa e clar SRI-ul si DNA-ul sunt principalele unelte ale corporatilor straine care vin in Romania….precum faceau romanii acum 2000 de ani,asa si ei trebuie sa dea niste sange la populatie….insa stapanii raman aceiasi. Nu degeaba super Codruta este fecioara Maria in vest si seful FBI a venit sa ne zica ca Coldea este bun si nu care cumva sa il schimbam….nu intamplator a fost scoasa si asta cu subminarea economiei nationale din codul penal si nu intamplator ambasadele UK,Austria,Germania,USA,Olanda,adica lobbystii de elita au criticat anumite lucruri zilele astea….poi e simplu,SRI si DNA -ul sunt controlate doar de ei…SRI-ul trebuie sa ajute strainii sa mai acapareze ce este de luat de aici ,iar DNA-ul poate sa faca ce VREA atata TIMP CAT NU SE ATINGE de vreun lobbyst sau de vreun strain….Romania este colonie. Va vreti tara inapoi? educati-va copiii ca viitoarea generatie sa nu mai fie sclava pe plantatie. Pentru noi este prea tarziu….cum Coldea,Codruta,Macovei ,si toti aia din SRI ,samd au primit tara mostenire de la comunistii dinainte de 89,asa si copiii lor vor primi tara mostenire de la ei daca prin educatie nu se rupe acest ciclu….sunt sanse mari ca peste 30-40 de ani ,Romania va fie condusa de copiii astora care conduc acum….

csongi  •  21 mai 2015, 8:53

„Observați logica evenimentelor: BRD îi oferă 3 milioane de euro Elenei Udrea și rămîne cu buza umflată, dar primește în schimb prin eforturile ministerului Elenei Udrea rambursarea celor 10 milioane de lei oferite lui Rudel Obreja.”
Nu vă supărați, eu nu înțeleg logica. 3 milioane de euro sunt 13,3 milioane de lei. Adică au dat 13,3 milioane de lei pentru dobânda pe 10 milioane???

DE CE NU A SCĂPAT BRD DE DIRECTORII COMPROMIȘI – Pe Bloguri  •  21 mai 2015, 10:31

[…] Sursa: Cătălin Tolontan […]

fotbal  •  21 mai 2015, 12:21

steaua II e numai una?! haiosilor

Episodul 2. Exclusiv Reporter Virtual. BRD dă credite ilegale la șmecheri, le recuperează de la fraieri și pozează in victimă. În paralel încearcă sa-și ascundă prostiile. Dovezi | Reporter Virtual | Portal  •  27 mai 2015, 7:00

[…] lui. Cititi aici povestea acestui credit si ramnificatiile complexei relatii Udrea BRD aici si aici. Povestea creditului de 3,3 milioane este inca incompleta. Inca ne scapa ceva dar o sa mai sapam. […]

hans  •  6 iunie 2015, 9:53

@Observați logica evenimentelor: BRD îi oferă 3 milioane de euro Elenei Udrea și rămîne cu buza umflată, dar primește în schimb prin eforturile ministerului Elenei Udrea rambursarea celor 10 milioane de lei oferite lui Rudel Obreja.
Și?! Banca tot a pierdut cele 3 mil a lui Udrea? (care de faptau fost achit de altcineva)

Comentează