Vineri începe procesul ”Gala Bute”

16 cereri și excepții i-au fost respinse Elenei Udrea

miercuri, 14 octombrie 2015, 1:32

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Înalta Curte de Casație și Justiție a programat pentru vineri, 16 octombrie 2015, primul termen al dosarului ”Gala Bute”.

Dosarul a trecut de camera preliminară, unde atît la prima judecată, cît și la contestația completului de doi judecători, instanța a considerat că urmărirea penală a fost legal făcută și că poate începe procesul. Din toate cele 16 cereri și excepții ale apărării Elenei Udrea, judecătorii nu au admis nici una!

E posibil ca, în momentul intrării pe fond, unii dintre inculpați să-și recunoască vinovăția, susțin surse care cunosc dosarul. Nu e vorba de Elena Udrea, ci în principal de denunțătorii săi.

În acest caz, instanța va aprecia dacă îi lasă în dosar pe cei care recunosc faptele sau dacă disjunge cauza, ceea ce poate duce la o întîrziere a judecății.

În dosar sînt 8 inculpați: Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Marius Botoroagă.

În parte civilă s-au constituit Ministerul Dezvoltării, ANAF și toate companiile de stat, cele zece, care au sponsorizat gala profesionistă de box din 9 iulie 2011.

 

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Vineri începe procesul ”Gala Bute” | Punctul pe știri  •  14 octombrie 2015, 13:43

[…] By Cătălin Tolontan […]

Ovidiu  •  14 octombrie 2015, 13:45

In afara de faptul ca ceea ce scrieti Dvs mai sus putem citi si pe portalul justitiei, mai trebuie sa inteleg ceva din acest articol?

Lucian  •  14 octombrie 2015, 14:01

fratilor, dar voua nu va convine nicio stire, de fiecare data cand ma uit la comentarii, majoritatea jigniti si va crederi superiori. numai bine.

VINERI ÎNCEPE PROCESUL ”GALA BUTE” – Pe Bloguri  •  14 octombrie 2015, 14:02

[…] Sursa: Catalin Tolontan […]

art vandalay  •  14 octombrie 2015, 14:08

@ovidiu: acest anunt reprezinta incununarea a zeci de ore de munca de investigatie jurnalistica, au aparut zeci de articole si informatii pe aceasta tema, informatii care la momentul respectiv nu apareau pe "portalul justitiei" ci doar aici.

Dan  •  14 octombrie 2015, 14:13

Inteleg ca alte investigatii numai sunt de facut in tara asta in care 3 din 5 fura, nu? Sau n-a venit comanda de la Jilava?

tmi  •  14 octombrie 2015, 14:15

era neaparat nevoie de 2 autori pt intrarea asta?

stela  •  14 octombrie 2015, 14:16

„Prostia şi îngâmfarea sunt două surori care foarte rar se despart.” Şi nu mă refer la voi neapărat ... Anyway , când o să terminaţi a vă freca palmele mustind a victorie ... dezamăgirea ... cioc cioc ... o bate iarăşi la uşile voastre virgine . Sunteţi atât de singuri şi mi'e atât de milă ! Luaţi-vă o viaţă ... zic !!!

Tom  •  14 octombrie 2015, 14:24

E bine că începe procesul! Să sperăm că adevărul va ieși la suprafață. Sunt curios să văd, atât cât vor fi făcute publice, dovezile reale, nu doar denunțurile și cum se vor apăra inculpații. S-ar putea ca acest proces, ca și cel cu Microsoft să scoată la iveală lucruri la care nu ne-am fi gândit.

LEFTER POPESCU  •  14 octombrie 2015, 15:18

In sfarsit incepe procesul in "gala Bute". Sper intr-o judecata dreapta in urma careia vinovatii sa fie aspru pedepsiti .

doina  •  14 octombrie 2015, 15:34

eu astept cu interes numele "marilor ziaristi ai patriei" sponsorizati de creatura asta jalnica

dan m  •  14 octombrie 2015, 15:35

mi-e greu sa realizez ca reactiile celor din jur, in asemenea contexte, frizeaza absurdul. cand mai toata massmedia e aservita unei tabere politice sau alteia, cand jurnalismul in genere se face asa cum se face, eforturile unor oameni de a scoate la iveala dovezi ale jafului care pare ca nu se mai termina lasa pe mai toata lumea intr-o stare de indiferenta greu de explicat. in loc sa ii incurajam si sa speram ca aerul din scarba asta de tara va deveni mai respirabil, ne scufundam letargici in mocirla celor care au calarit legea cum au poftit. si mi-e tare teama ca asta nu e drumul bun. de ani de zile sunt convins ca numai o societate civila puternica si prompta ne mai poate scoate la lumina, societate civila care, cel putin deocamdata, e sublima dar lipseste cu desavarsire.

John  •  14 octombrie 2015, 16:18

Eu am crezut ca mai bate iara Bute pe cineva. Procesul Elodiei cand se reia? Noroc ca se fura zilnic in Romania, avem subiecte pentru toate ziarele.

dac.impielitzat  •  14 octombrie 2015, 17:15

@ovidiu: eu ma bucur ca am citit scris de Tolo si Mirela aceste noutati. ia-o mai usor tata, mai usurez, "easy going" :) Tolo, Mirelo & Co multumim pentru tot ce faceti, pentru toata munca voastra. e incredibil de bine si important pentru norodul asta (era sa zic narodul) sa existe oameni ca voi printre noi. usor usor ne-om trezi si noi. usor usor, "easy going" :)

Adrian  •  14 octombrie 2015, 17:31

Poza este exceptionala.

Petre Ispas  •  14 octombrie 2015, 17:41

Adica inutul totul si pierdere de bani de la bugetul statului. Acest dosar este o facatura. Cei care au spaguit pe langa Gala Bute sa plateasca, nu inteleg ce treaba are Udrea, i-a pus ea sa faca nelegiuri ca sa se imbogateasca? Nu. Si atunci care-i treaba ei? Pute a executie si mie nu-mi plac treburile astea intr-un stat de drept, in caz ca mai suntem.

Bibicul  •  14 octombrie 2015, 17:45

2 autori pentru o stire de 14 randuri. Felicitari.

marcel zadda  •  14 octombrie 2015, 17:49

păi, ce să zic? felicitări autorilor anchetei jurnalistice și, pentru inculpați, cum se spune în sport: cel mai bun să cîștige! altfel, chapeau bas!, cătălin!

Cătălin Tolontan  •  14 octombrie 2015, 20:59

@bibicul: aveti dreptate, e doar o stire de 14 rinduri care vine dupa 4 ani si jumatate de la publicarea primului rind @ovidiu: dintr-o stire nu trebuie sa intelegeti nimic. O aflati si credeti ceea ce doriti. Dupa ce ati citit-o, stiti un pic mai mult decit inainte de a o citi @art vandalai: multumim!

Tata Glontzu’  •  14 octombrie 2015, 21:35

Asta si cu Ridzi in orice tara ar fi luat cel putin 10 ani cu executare ... la noi insa ....s-a inventat arestul crancen la domiciliu, apoi are voie sa iasa din casa dar e pus sub control judiciar ... si rama cu banii. Precum Cocos si Hrebe. Merita sa stai cateva saptamani dupa gratii si sa ramai cu "meleoanele de coco" ? MERITA !!!

Ovidiu  •  14 octombrie 2015, 22:33

Catalin, as vrea sa-ti spun ca am citit/analizat/savurat toate articolele voastre (Catalin&Mirela) pe tema Gala Bute. Dupa fiecare scriere aveam o teama teribila ca nu veti merge mai departe cu Informatia care este esenta unei Stiri. Cei ca mine care comenteaza pe acest blog ar trebui sa stie ca voi ati trecut prin momente cumplite ca sa ajungeti la acest nivel al investigatiei. Din punctul meu de vedere, sunteti un Mega Sisif al jurnalismului de investigatie. Revenind la articolul de astazi, cu tot respectul, o Stire trebuie sa contina o Informatie, cum informatia este o data cu caracter de noutate, articolul vostru nu este o stire, este un info pentru cei care nu acceseaza datele publice. Toate celelalte articole ale voastre pe aceasta tema au fost STIRI pentru noi si multumesc pentru acest lucru!

Cătălin Tolontan  •  14 octombrie 2015, 23:16

@ovidu: sintem flatati, ceea ce e de nepermis pentru niste ziaristi :-) Iti multumim, dar nu sintem de acord. Indiferent de surse, ca sint publice sau exclusive, e treaba noastra sa aducem la cunostinta oamenilor noutatile. Tu stiai de proces ca incepe vineri? Noi nu. Si probabil ca 99% dintre oameni nu stiau. Am aflat, am verificat din sursa publica si am postat. Nu e, ai dreptare, nici o mare stire, e un maruntis, dar meseria asta e facuta din maruntisuri 100 de zile si din stire exclusiva o zi. Oricum, multumim mult, conteaza!

adi  •  14 octombrie 2015, 23:17

voi care analizati sau incercati sa aratati niste asa hoti,o parte dintre ei...,sinteti mai cinstiti....in asa zisa romania nu cred se mai gaseste roman.

cei7pitici  •  15 octombrie 2015, 0:15

Dupa atata munca, iata ca a sosit si momentul procesului... Mereu am fost sceptici, mereu v-am admirat incapatanarea jurnalistica si mereu am fost alaturi de voi. Cu mintea si cu sufletul. Stim, suna patetic, dar chiar va admiram si va respectam pentru aceasta investigatie, pentru toate celelalte articole. Pentru ca, fara suparare, stim ca redactia e formata din mai multi oameni, articolele dumnevoastra si ale colegei Neag, chiar si cele scrise separat, ies in evidenta. Ale dumneavoastra, prin scriitura, ale colegei, prin informatie, Cu respect si admiratie, noi, cei 7 pitici

viorel  •  15 octombrie 2015, 0:42

"Gala Pute" a fost cea mai mare mascarada organizata in ultimii 15 ani. In primul rand ca eveniment sportiv a fost un fiasco, Bute, un campion de carton umflat de clubul Interbox si de niste atarnatori de meserie de pe langa el, a boxat cu un neica nimeni in box, un francez de 39 de ani care nu insemna nimic in box si nici nu si-a aparat corect sansele simuland si aruncandu-se la podea in repriza a 4 a. Trebuie mentionat acest fapt pentru ca publicul sa inteleaga ca nu a fost nici macar vreun eveniment sportiv care sa conteze. In al 2 lea rand statul roman a ajuns sa plateasca din banii contribuabililor aceasta mascarada, ministerul turismului achitand firmei de 2 bani a unui impostor creditul accesat pentru organizarea "galei". Banii europeni nu au mai venit dupa ce DLAF a sesizat nereguli grave facute de Obreja and co. Acum a venit momentul ca toti sa dea socoteala, speram intr-un proces judecat cu celeritatea, iar cei vinovati sa plateasca atat cu ani de inchisoare cat si cu bani frauda comisa. Udrea la puscarie!

viorel  •  15 octombrie 2015, 1:11

P.S. L-am revazut pe impostorul ala de Bute cum ii dojenea pe spectatorii prezenti la mascarada de acum 4 ani de la Romexpo ca o fluierau si injurau pe inculpata Udrea. Le spunea ca trebuie sa fie mandrii de el :-))) Nu e de mirare pentru ca Bute a fost si este un impostor in box cum a fost Udrea in politica. "Doamna, multumeste-i lu' doamna"! Jalnic, ne este sila!

cristi-paul  •  15 octombrie 2015, 11:04

as dori o amanare

mihai  •  15 octombrie 2015, 12:55

O judecata dreapta, dar rapida, ca sa-i vedem pe vinovati ca platesc pentru ceea ce au facut. Multumesc jurnalistilor, binomului si oricarei alte forme de actiune care au facut acest proces posibil. Cu respect,

brod  •  15 octombrie 2015, 13:41

” susțin surse care cunosc dosarul”. dacă îmi amintesc eu bine, unele surse -cărora li s-a și dat cuvântul în ziar - erau de părere / susțineau ceva despre amestecul ocult, în demersul juridic, și al unor actanți care nu sunt direct implicați. m-a mirat, atunci, acest punct de vedere. dacă lucrurile merg, totuși, înainte, s-ar putea ca, în ciuda unor interese și piedici, adevărul să iasă la iveală. nu foarte curând, dar, orișicât... e pur si muove.

dan  •  15 octombrie 2015, 23:02

Succes in continuare. Mult a fost, putin a mai ramas...

Udrea contestă faptul că patru inculpați din Gala Bute își recunosc faptele. Care-i miza |  •  16 octombrie 2015, 11:41

[…] Bute”. Patru dintre cei opt inculpați își recunosc faptele așa cum apar ele în rechizitoriu, sursele Gazetei de acum două zile au fost bune, și cer procedură simplificată. Trei dintre ei sînt foști oameni de încredere ai Elenei […]

Comentează