Gala Bute, Z 2: Lumea morală a lui Tudor Breazu

La al doilea termen, completul l-a audiat pe cel considerat mîna dreaptă a Elenei Udrea și ultimul dintre loiali

miercuri, 11 noiembrie 2015, 3:41

Reportaj de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Z 2 înseamnă Ziua a doua, dar poate însemna și Zegna, de la firma de țoale de lux Ermenegildo Zegna.

Căci așa arată Tudor Breazu, cel care vine la 9:10 la pupitru ca să-și rostească declarația.

E tînăr, e drept, e îmbrăcat într-un impecabil costum negru de parcă a ieșit prin vitrina magazinului Zegna din Milano ca să poposească taman în sala asta sufocantă, ”domnule jandarm, vă rog deschideți două geamuri aici, în mijloc!”, cere puțin aer președinta completului.

Și e foarte stăpîn pe el Tudor Breazu. Cel puțin atîta vreme cît își spune povestea, netulburat de întrebări. ”Nu recunosc acuzațiile, sînt nevinovat”.

Teoria lui e simplă. S-a descurcat întotdeauna. ”Încă din facultate aveam venituri peste cele ale mediei românilor”. Nu e arogant, e sincer.

DNA îl acuză pe Breazu de complicitate la luare de mită în dosarul Gala Bute. Și este singurul dintre oamenii de încredere care nu s-a întors împotriva Elenei Udrea.

S-a apucat de imobiliare, e singurul job concret pe care l-au scos judecătorii de la el în ora și jumătate cît a durat declarația sa. ”Prin 1993 am descoperit-o pe Ana Maria Topoliceanu. Ea a devenit mentorul meu, omul în care am avut cea mai mare încredere în viață”.

”Nici un moment nu am crezut că banii pe care i-am luat de la Ștefan Lungu pentru Ana Maria Topoliceanu puteau proveni din ceva ilegal și nici măcar imoral” Tudor Breazu, în fața instanței

Tînărul insistă pe cuvîntul ”moral” de cîteva ori de-a lungul depoziției. N-a comis nimic ilegal, și nici măcar imoral.

În 2010, Breazu a luat niște bani de la Ștefan Lungu, ”cam 37.000 de euro brut, aproximativ 26.000 de euro net, după ce firma mea a plătit taxele”. Banii proveneau din Ministerul Dezvoltării și reveniseră la Lungu drept șpagă, cel puțin așa susțin afaceristul care i-a întors și Lungu, ambii recunoscîndu-și vina.

Cum a ajuns să lucreze pentru Udrea și pentru PD-L București? ”Prin 2008-2009 afacerile nu mi-au mai mers”. Atunci, la recomandarea Anei Maria Topoliceanu, cu care se înțelege că stătea împreună, ca un cuplu, s-a angajat la PD-L București.

Sala zîmbește. Lumea morală a lui Tudor Breazu e încăpătoare.

Vine rîndul procuraturii să pună întrebări. Una dintre ele e ratată. ”Cine vă dădea cei 2.000 de euro?”. ”A răspuns deja”, spune judecătoarea și nu reține răspunsul redundant.

”Ne poate spune inculpatul cum a înregistrat în contabilitatea firmei banii de la Ștefan Lungu?”, vine a doua întrebare a DNA. De data asta e în plin.

Breazu ezită, își strînge un pic mai tare degetele. Și-și expandează lumea morală încă o dată: ”N-am avut contract, dar le-am înregistrat ca venituri”. Venituri pentru ce? ”Venituri pentru o activitate de consultanță care n-a fost, e adevărat, prestată”.

O lume morală, dar largă, largă, largă.

O lume cu bani la negru drept salariu, încasat lună de lună. O lume cu plăți fără contract între firme. O lume cu cheltuieli făcute în locul Anei Maria Topoliceanu, ”care, deși era bogată și sper că e și acum, dorea să aibă grijă de felul în care arată stilul ei de viață”.

Judecătoarele se sfătuiesc puțin între ele.

Completul insistă zece minute lungi pe episodul în care Breazu a redirecționat, prin secretarul său, cei 50.000 de euro de la Lungu la Felix Tătaru, strategul campaniilor lui Traian Băsescu.

Apoi, instanța trece la veniturile lui Breazu. ”Între 2009 și 2011 nu am avut alte venituri decît salariul”. ”Ați trăit din 2.000 de euro pe lună?”, întreabă șefa completului. ”Da, absolut, nu-mi permiteam mai mult”. Liniște îndelungă. Una dintre cele două colege ale președintei își lasă ușor privirea în jos.

„Eu n-am lucrat niciodată la stat și nu cunosc procedurile, nu aveam de unde să știu că se percepea un comision de 10% la contracte” Tudor Breazu, în fața instanței

Avocatul lui Udrea, cu clienta în ceafă, contraatacă atunci cînd îi vine rîndul la întrebări: ”Să ne spună inculpatul dacă Ștefan lungu presta servicii doar pentru PD-L București sau și pentru alte filiale?”. Breazu revine la microfon. ”Și pentru alte filiale! Îmi amintesc că Lungu avea contracte cu filiala condusă de Anca Boagiu”. Udrea dă din cap, satisfăcută.

În aer stă vechea ei întrebare, la care nimeni n-a răspuns pînă azi: ”Dacă toate campaniile erau finanțate din bani negri, de ce doar eu mă aflu aici?”. De ce nu și Blaga, Videanu sau Boagiu?

Udrea se ridică din nou și merge către apărătorul său. ”Care era relația dintre Ana Maria Topoliceanu și Maria Apostol și trezorierul PD-L Țica?”, îl întreabă avocatul Chiciu pe Breazu. ”Era prietenă foarte apropiată cu Maria Apostol și cu Țica”.

Ceilalți avocați ai inculpaților se abțin de la întrebări.

Doar avocatul Țopa, apărătorul lui Breazu, are o întrebare pentru clientul său: ”Cînd a fost momentul în care inculpatul a realizat că este ceva în neregulă cu banii primiți de la Lungu?”. Maestrul revine. ”Nu <ceva în neregulă>, ceva ilegal am vrut să zic”.

Breazu se apropie. ”Pe 5 februarie 2015, cînd Ana Maria Topoliceanu m-a căutat pe FaceTime ca să-mi spună să zicem împotriva lui Udrea ca să nu facem pușcărie. Atunci m-am șocat și m-am înfricoșat, nu mi-a venit să cred că ea a putut să facă așa ceva cu banii”.

Doar atunci, pe 5 februarie 2015. Doar atunci, la cinci ani distanță de cînd încasase fără contract și fără prestare niște bani, doar ca să-i paseze mai departe.

Doar atunci i s-a contractat lumea morală.

Și pentru foarte puțin timp. Apoi s-a extins la loc, identică și impecabilă.

Audierea se termină. ”Următorul termen e pe 9 decembrie, ora 13”, anunță judecătoarea. Lumea se împrăștie.

Pe una dintre scările înguste se aude un țipăt îngrozit. Jandarmii și personalul se reped. Cea mai tînără dintre grefiere a căzut pe treptele mici. S-a speriat de căzătură, ca oricare dintre noi.

Fata se ține de genunchi și-i roagă pe cei din jur să-i dea declarația lui Tudor Breazu. Hîrtia trebuie să rămînă doar la ea pînă ajunge la dosar. ”Da, da, stați liniștiți, n-am nimic grav, o să o aștept aici pe doamna doctor”.

Cu un icnet de durere, ridică declarația de pe jos ca pe ceva prețios, ceva moral, ceva la care fiecare are dreptul: să se apere.

 

Comentarii (52)Adaugă comentariu

lemon  •  11 noiembrie 2015, 15:55

bună asta cu lumea morală. se umflă și se contractă precum stomacul, după nevoie :)

Alex Costea  •  11 noiembrie 2015, 15:57

Puscarie!!! Singurul cuvant rezonabil. Ce mizerie de oameni.

Emil  •  11 noiembrie 2015, 16:03

”Dacă toate campaniile erau finanțate din bani negri, de ce doar eu mă aflu aici?”. De ce nu și Blaga, Videanu sau Boagiu?". Pe Blaga l-am văzut zilele astea pe la televizor, era ocupat cu reforma statului. Următoarea întrebare care curge, şi la care unii nici nu îndrăznesc să gândească: De ce nu şi Băsescu?

adriann_  •  11 noiembrie 2015, 16:29

Ce naiba, asta e cel mult asa, o relatare "pentru culoare" din sala de judecata... Intereseaza pe cineva ca asta a platit o masa ca n-avea Udrea cash la ea? Pe bune? Zici ca s-a primit ordin de zi pe unitate sa fie ingrupat subiectul in derizoriu. La modul serios vorbind, vazand cum l-au atacat ieri postacii in haita, parca incepusem sa am un pic de simpatie (sau mai bine zis intelegere, ca simpatie e prea mult spus) pentru Tolontan, in pofida cenzurii jenante pe care o practica in momentul in care nu-i convine un comentariu si nici n-are replica la el. Dar vazand insailari ca asta de azi e al naibii de greu cu intelegerea asta...

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2015, 16:34

@adriann_ : uite ca, pina la urma, ne-a prins cineva. Felicitari pentru perspicacitate! Intr-adevar, am muncit patru ani si jumatate la aceasta investigatie ca s-o ingropam acum in derizoriu. Sintem masochisti sau, cum ar spune Radu Cosasu, liberschimbisti :-) Scuze ca va supunem la tortura de a citi materiale insailate. Va recomandam siteurile si televiziunile pe care le coordona Tudor Breazu. E mai sanatos asa.

Ionut  •  11 noiembrie 2015, 16:38

Bineinteles ca tot ce a facut el a fost perfect moral si legal. Ipocrizia aceasta imi trezeste un dispret total fata de aceste ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  11 noiembrie 2015, 17:12

Mi se pare amuzant, dar de fapt e mai mult un ras care da in plans, cum multi fac legatura ca daca Udrea a folosit bani murdari inseamna ca si altii au facut la fel, doar pe jumatate. Se gandesc la Blaga, la Basescu dar in partea cealalta nu trec deloc. PSD si restul de langa ei au nu cer si n-au cerut niciodata spaga. Iar banii pentru campaniile electorale au cazut din cer, fara obligatii. Si unii se gandesc ca s-ar putea schimba ceva in tara asta...

doina  •  11 noiembrie 2015, 17:17

pariu ca aceeasi lume morala o au multi dintre cei care au iesit in strada? ba chiar unii din "moralii" astia din tot *** acesta au indemnat lumea pe retelele de socializare sa iasa in strada ca vor domne alta clasa politica...alta care sa le dea bani la negru. calugaru nu e audiat? ca si el lua salariul la negru. mi-e o sila infinita! e aceeasi lume morala ca a lui turcescu, cristoiu, pindaru si alti papagali care I-au ciugulit din mina acestei infractoare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasglo  •  11 noiembrie 2015, 17:25

E grav!.. E grav ca singurul ziar de sport care mai apare si "in print" a ajuns sa traiasca din relatarile din salile de judecata si din "copy paste-uri" din dosare aflate pe rol (deci, accesibile oricum publicului interesat..) practicate cu sarg de redactorul sau sef, desigur sub deviza "ne place de sport, poate prea mult"..-:) Intre timp, Steaua, ECHIPA SIMBOL AL FOTBALULUI NOSTRU, cea care prin performantele proprii a contribuit decisiv la intrarea in Europa, pe bani multi, si a altor echipe romanesti, precum CFR Cluj, Unirea Urziceni si Otelul Galati, a ajuns batjocura autoritatilor, fara casa si fara nume! Oare chiar atat de mare a fost deserviciul adus fotbalului de catre Steaua in era Becali, astfel incat sa nu mai merite atentia celui care este perceput de public ca "CTP"-ul sportului?!! Oare Udrea e totul? Suntem obsedati numai de Udrea??!! ...

Brad  •  11 noiembrie 2015, 17:25

Scuză-mă că politizez discuția - admirabil articol - dar nu pot să-mi reprim o observație: în materialul ProTV, domnul Breazu este prezentat drept "consultant financiar". Ar fi putut intra liniștit într-un guvern de tehnocrați. Desigur, justiția trebuie să se pronunțe asupra vinovățiilor sa nevinovățiilor. Spor la treabă.

doina  •  11 noiembrie 2015, 17:32

ooooo! a aparut vasglo nemultumit! eu cred ca e calugaru, sau turcescu, sau cristoiu, sau chiar basescu cine stie?

adriann_  •  11 noiembrie 2015, 17:33

Ce sa vezi, iar a reusit Tolontan sa "aiba dreptate" folosind cenzura =)) Tolonbtane, Tolontane, iti dai seama ca genul asta de comportament e semnul unui caracter slab, care se teme de un dialog real?

Cristian  •  11 noiembrie 2015, 17:54

Ehee, azi vad ca sunt mai lenti postacii in a comenta. Poate pentru ca li se pare material mai neutru decat expunerea cu Luluta aia. Mie mi se pare cel putin la fel de incriminant. :) Felicitari din nou celor 2 jurnalisti ca se tin de subiect. Orice ar zice unii (si postacii), e chiar interesant sa urmaresti itele povestii asteia.

vasglo  •  11 noiembrie 2015, 18:03

@doina Gresit, eu sunt "doina" pe invers!-:)

Dragos  •  11 noiembrie 2015, 18:08

Breazu ii la fel de breaz ca politicul romanesc, un ipocrit care nu stie cum sa isi gaseasca un culcus in vizuina politica. Oamenii fara demnitate, caractere zero, falsitate, parveniti, lingai, ipocriti, fanfaroni cateva dintre "calitatile" viitorilor oamenii politici.

Andrei  •  11 noiembrie 2015, 18:10

buna asta cu lumea morala. oare lumea morala alui FELIX TATARU cum se simte? ori cuntem teologi ori nu mai suntem?

tancau ioan  •  11 noiembrie 2015, 18:15

salut!E grav!.. E grav ca singurul ziar de sport care mai apare si "in print" a ajuns sa faca investigatii politice, e adevarat ca au legatura cu lumea sportului. de aceste investigatii ar trebui sa se ocupe jurnalistii care sunt specializati pe politica,pe justitie,pe probleme sociale. aceste nereguli ar trebui certetate de catre autoritatile statului. DAR daca ele inca nu fac asta,ce sa faca Mirela Neag,tolo si gsp??? sa stea pasivi,sa nu reactioneze,sa accepte ca in lumea in care traiesc sa fie ,mizerie,??eu cred ca Mirela Neag nu e pasionata sa arunce cu genti dupa politicieni,sigur are si ea alte activitati si subiecte preferate ,dar ce sa faca daca statul roman doarme? tolo sigur ar scrie cu mai multa placere despre fotbal,goluri,ratari...dar ce sa faca???TACEREA UCIDE ! deci: Investigeaza si scriu non-stop pentru ca LE PASA si MORTII NU II LASA! forta GSP! si sigur peste ani ,cand statul o sa isi faca treaba o sa puteti scrie doar despre fotbal-442 si tenis-servici voleu! multumim pentru ca VA PASA DE NOI!

Victor  •  11 noiembrie 2015, 18:25

Cataline, din materialul publicat mai sus dai senzatia ca Tudor Breazu nu ar fi spus adevaru, sau mai bine zis adevarul pe jumatate. Nu uita ca in fata unui complet de judecata orice depozitie e sub forma de juramant. Daca ai multe semne de intrbare asupra depozitiei unuia, de ce nu ai aceleasi semen de intrebare si asupra celor care si-au recunoscut in parte vina, plaseaza totul in carca Elenei Udrea? O intrebare sincera pentru tine, la care daca AI timp poti sa si raspunzi: Este, dupa parerea ta, Elena Udrea cel mai corupt om din RO? Pana acum procurorii nu au putut dovedi ca EU ar fi luat bani, desi au avut accesla conturile respectivei si la toate proprietatile ei. Dupa acuzatiile procurorlilor EU ar fi primit mita in toate cele n dosare @200 sau 300 mil euro. Unde sunt banii respective ca nu ii gaseste nimeni la EU? In rest numai bine. Daca AI timp poate raspunzi la intrebarile de mai sus.

doina  •  11 noiembrie 2015, 18:31

unii de pe aici ori fac pe prostii ori ....cum adica unde sint banii penalei? in ce tara cineva de 30 si ceva ani, fara sa fi facut ceva remarcabil (nici macar profesia!) afiseaza o asa opulenta? si nu-mi spuneti ca cocos era "om de afaceri". a fost un gainar, speculant care a avut informatii si acces la robinetul numit stat. adica voi i-ati alimentat averea! felicitari!

Florian  •  11 noiembrie 2015, 19:29

Tolontane ieri ai fost pathetic. Azi esti ca ieri. Keep going.

valentin  •  11 noiembrie 2015, 19:31

D-le victor pote nu stii ca elena udrea este vinovata si pt zecile de mii de poncarde arborate in toata tara la ultimele alegeri pezidentiale dar aici nu o poate infunda nimeni fiindca nu erau din bani negri ci toate erau cu factura si chitanta.nu poti sa o invinuiesti pe EU de data asta.tot EU este in parte vinovata si de foarte proasta gestionare a banilor in guvernarea ponta.vezi atatea studii de feabilitate pt autostrazi si drumuri de la MT,vezi haosul de nedescris de la electria cu pagube de sute de mil de euro,vezi trucarea licitatiilor de la CFR marfa,rosia montana,gaz-munay-gaz,deplasarile fara rost in china,turcia,etc etc unde au fost chetuiti sute de milioane de euro fara folos.aici EU a scapat fiindca totol s-a cheltuit cu factura adica la vedere.asa-i cand vrei sa-ti faci un nume,te iei de basescu,tiriac,udrea etc si dai si dai pote o iesi ceva.

Lucian  •  11 noiembrie 2015, 19:33

Iti vine sa vomiti cand vezi *** astea. Toti faceau bani grei din falimentarea Romaniei iar PROTV ii prezenta ca pe niste exponenti ai tinerei generatii. Exponenti nu erau amaratii care invatau si incercau sa faca ceva in pofida piedicilor puse de sistem, exponenti erau *** astea crescute in mediul nutritiv al clasei politice***, ca niste oua de sarpe.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  11 noiembrie 2015, 19:33

simt cum fac atac cerebral cand ma uit la videou' de pe pro.

doina  •  11 noiembrie 2015, 19:43

stai ca m-am uitat iarasi la spalatura de creier de film a lu' pro tv. si apare butunoiu gifiind ca cica astia duc greul in criza!!!! sa rizi sau sa plingi?

Andrei  •  11 noiembrie 2015, 19:44

domnul Tolontan, de ce nu ne spuneti nume de bloggeri care erau sponsorizati de acesti " morali" ? suntem siguri ca stiti, sunt sigur ca-s dintre acestia cu gura mare de azi, care striga " jos coruptia!", haideti sa-i vedem! sau nume de postaci de pe facebook. alta chestie ipocrita si caraghioasa, de tupeu maxim, sa vezi ce campanie " vreau o tara ca afara" si " jos coruptia" face B1 tv , hahaaa, incredibil ce *** ipocriti, sa-i vezi pe lacheii de evz cum se incrunta la coruptie! mai dati nume din presa, domnul Tolontan, ca azi joaca toti impartialitatea, dar tare mi-e ca-s cam deranjati de justitie, ii cam incomodeaza adevarata justitie independenta controlata de fosta conducere, basescu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

`mihai  •  11 noiembrie 2015, 19:55

@adriann_, daca unul nu e de acord cu tolontan sau daca-i critica vreun editorial inseamna ca e postacul cuiva, nu? eu l-am criticat ieri, stiu ca protejeaza niste persoane si basta. am zis ce-am avut de zis (spre deosebire de alte dati foarte trecute mi-a fost aprobat comentariul), mi-a raspuns, zice ca n-au fost doua, ci noua anchete si asta este. or fi fost 19, tot in sfera aia de interese. asta-i parerea mea si gata, nu-s postacu nimanui. si investigatia cu gala bute m-a facut fericit, ca n-o suport pe udrea.

alx  •  11 noiembrie 2015, 20:09

"Disgusting" (a dezgustator suna prea frumos). O adapatere pentru teatru cu manipulari grosolane pentru a forma o opinie de ura impotriva unor personaje si de simaptie pentru altele. Habar nu am cine sunt personajele dar felul "scenetei" este absolut penibil. Exemplul teatral #1: "E tînăr, e drept, e îmbrăcat într-un impecabil costum negru de parcă a ieșit prin vitrina magazinului Zegna din Milano. Asta-i prezentare de FAPTE? Data viitoare, daca-i destept asta sa vina imbracat in Kim-Ir-Sen sau Nastratin Hogea! EX teatru #2: a) "Liniște îndelungă. Una dintre cele două colege ale președintei își lasă ușor privirea în jos." De-a dreptul admirabil de disgusting. Cita "piosenie" necajita pe judecatoare cind sugerati ca "ar vera ea sa aiba banii astia". b) " Udrea dă din cap, satisfăcută"; Ce fin spirit de observatie; si ce frumos suna "satisfacuta". Cred ai ceva problem nerezolvate cu viitoarea pirnaiasha! EX teatru #3: "Dacă toate campaniile erau finanțate din bani negri, de ce doar eu mă aflu aici?”. De ce nu și Blaga, Videanu sau Boagiu?" Cind puneti "ghilimele" banuiesc ca citati; Cind contiuati cu adaugarea proprie :"De ce nu și Blaga, Videanu sau Boagiu", se cheama manipulare prin crearea unui process de intentie. Ex teatru #4: Asta-i un final apoteotic subliniat cu galben, ca doar terbuia sa simpatizam cu cineva in tearul asta, de ce nu cu "micutza grefiera"? "Fata se ține de genunchi și-i roagă pe cei din jur să-i dea declarația lui Tudor Breazu". Da' sa intre odata la puscarie madama aia si sa incepeti sa scrieti si despre altceva. Nu de alata, dar va ingropat in penibil pe zi ce trece.

alx  •  11 noiembrie 2015, 20:51

Apropos, urit e frate ala din poza cu sau fara Zenga (sau "sugerat" zeghe!) pe el. Parca-i mister bean

mihai  •  11 noiembrie 2015, 21:12

Oare cum vine asta... Cica a plătit el ziua de naștere a lui udrea cu cardul, fiindcă ea nu avea bani cash? ???????? Pai nici el nu a plătit cash...a dat cu cardul...undrea nu avea cardul la ea????? Film cu prosti ca sa prostim proștii

Paul Butoi  •  11 noiembrie 2015, 21:25

Daaa.... Breazu asta e un tip profund imoral , ca si sefa lui , Nutzi - nu-i asa ca am inteles bine articolul dv. ? Si nici macar nu poate sa priceapa ca e bine sa faca un denunt impotriva lu' Nutzi , ca ceilalti , ca sa scape cu o pedeapsa mai mica . Sau poate ca Breazu , spre deosebire de Nastasia , Ana Maria Topoliceanu , Stefan Lungu , a fost doar un birlic care nu a furat si nu are cu ce bani sa ramana ? Din pacate , in Realitate , oamenii nu sunt la fel ; inevitabil , doar un numar redus dintre ei ( elita ) poate face fata unor inalte standarde morale - distinsii dv. colegi , domnii / doamnele de la A 3 sunt un exemplu binecunoscut de moralitate inalta , dar - ce trist - reprezinta mai curand exceptia . Articolul de azi nu este chiar atat de penibil patetic ca cele doua precedente ; remarc pasajul " In aer sta vechea ei intrebare ... " , o simulare destul de reusita a obiectivitatii - iata ca se poate sa vedem si putina meserie . V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta sa inteleg cu ce am incalcat regulile site-ului in comentariul la articolul de ieri - mi-ati taiat " din banii furati " cand referirea era la patronul dv. , dom' profesor Felix . Aparent paradoxal , nu m-ati cenzurat cand - in pasajul anterior - m-am referit la banii pe care dv. si colegii dv. de la A 3 afirmati ( presupuneti ) ca i-a furat Nutzi . Din cate stiu eu , in Realitate , dom' profesor Felix , patronul dv. , a fost condamnat definitiv si are de returnat statului roman vreo 60,0 milioane de euro - aia erau banii furati cu care am afirmat ca sunt darnici oamenii de caracter - pe cand Nutzi , in acest moment ( pana la o sentinta definitiva ) nu este vinovata de furt . La prima vedere , pare ca ati cenzurati invers . Va multumesc .

Cătălin Tolontan  •  11 noiembrie 2015, 22:26

@alx: impacati-va cu acest gind, vom mai scrie ani la rind despre acest caz, pentru ca procesele vor dura :-) Nu ne oprim niciodata. Niciodata.

vio  •  11 noiembrie 2015, 23:15

Lumea lui Udrea = lumea mizeriei morale, a imposturii si a parvenirii. Inculpata penala Udrea si "oamenii" din jurul ei erau de cea mai proasta factura, de ultima spetza. Asta era aia care acum 1 an spunea cu tupeul care a caracterizat-o mereu ca e "buna pentru Romania". In ce hal am ajuns ca o asemenea *** sa spuna asa ceva. Udrea era de fapt buna pentru arestare demult. Si acum e buna pentru condamnare. Cat despre acest nefericit Breazu ce ar mai fi de spus? E creatia si servitorul Udrei cum Udrea a fost creatia lui Basescu. Breazu de foame declara ce declara, dar e naiv. Pe el nu stiu cine il va cauta cu pachete, Udrea o are *** pe naiva Ruxandra Dragomir si poate si pe Calugaru sa-i aduca de ale gurii la penitenciar.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vio  •  11 noiembrie 2015, 23:17

@ Tolontan, nu iti cer sa speculezi ci doar o parere personala. La ritmul cum se desfasoara procesul cred ca e posibil ca in primavara aprilie - mai sa avem o hotarare la fond. Ce parere ai?

alx  •  12 noiembrie 2015, 0:11

Nu am nimic impotriva ca veti scrie ani in sir de asta. Prea mult teatru si apre ca o rafuiala personala. Va pierdeti credibilitatea fiind atit de patimas sa convingeti pe un caz destul de clar de abuz in serviciu . Cine este convins nu are nevoie sa fie convins inca o data (sic1), iar cine nu s-a convins nu-l veti convinge oricum. Cu cititori ne-inregimentati si impartiali ca mine care mai intra din cind in cind sa vada ce mai este nou, nu da bine de loc atita inversunare personala. Cazul se va duce pe traseul Rahova,-Jilava oricum mai devreme sau mai tirziu. Nu cred ca cinva il poate mushamaliza. Numai ca deocamadata luati peste picior si jigniti oameni cum este cazul cu "Zegna Zeghe" asta indifferent daca este sau nu este vinovat de ceva. In comunicarea generala, ce importanta are cum se imbraca? Asta-i problema pe care ar trebui , parerea mea, sa o "slefuiti" putin. Mai putin atacuri la persoana si decrieri lyric-romantzate si mai multe fapte. Asta cred ca vor cititorii (eu fiind unul din spetza asta) : sa vada faptele si nu cum se imbraca Zeghe (na' ca i-am pus porcla lu' Mister Bean) sau altii, ssau, cum se uita in jos si'n sus, cum se scarpina dupa ceafa si isi freak degetele de la picioare.etc.

Mihai  •  12 noiembrie 2015, 0:24

Morala nemorala plata venitului in mana e evaziune fiscala din toate pozitiile.

vasi  •  12 noiembrie 2015, 6:30

"Dar ziua Elenei Udrea de la Predeal? Aceea a fost în 2012, am plătit-o într-adevăr cu cardul, dar am primit banii înapoi. De ce ați plătit dumneavoastră ziua Elenei Udrea? Elena mi-a spus că nu avea deloc cash la ea. La cîteva ore, mi-a restituit toți banii, la masa de prînz, în prezența mai multor martori." Asta e tare! Cat de mincinos sa fii mai Cici??? Udrea isi organiza ziua de nastere la Predeal din timp evident, dar pleca fara bani la ea :-)))) Cum vine asta??? Cine poate sa creada asa ceva? Si ii plateai tu cu cardul pentru ca apoi peste cateva ore brusc sa aiba cash si sa ti-i dea inapoi :-))) Cici las-o jos ca macane! Cred ca ai infundat-o pe Udrea mai mult decat denuntatorii ;-)

ulisev2  •  12 noiembrie 2015, 6:38

Felicitari Domnule Tolontan! Demascati aceste non-valori de tip Breazu! Trebuie sa se inteleaga o data pentru totdeauna ca banii se castiga greu si prin munca. Oricum pedepsele sunt mici raportate la banii furati de personaje gen Udrea. Nu se dau mai mult de 5 ani. Sentintele corecte ar fi undeva intre 15 si 25 de ani . Nu sunt de acord cu ne-pedepsirea celor care denunta : reducere de maxim 10-15 % a sentintei.

momo  •  12 noiembrie 2015, 7:29

Te si umfla rasul când te uiti la emisiunea ProTv cu *** prezentat drept consultant financiar...Asta n-ar putea fi nici vanzator la taraba in piata. Astia sunt oameni care intr-o economie normala nu ar putea functiona, nu ar face nici 5 bani. Dar in Romania ei au gasit terenul perfect, pentru ca se fura mult, banii trebuie spalati, macar acolo, asa, putin...Cum sa treci banii prin firma fara contract??? Si 37000 de euro...Nu 500, nu 1000...Eu fac contract si pe 200 lei. Si aia i-am declarat la asociatia profesionala din care fac parte, la fisc etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petrache Lupu  •  12 noiembrie 2015, 8:25

Nimeni nu stie nimica,dar banii circulau de la unul la altul.Mincinosi cu diploma.

Cătălin Tolontan  •  12 noiembrie 2015, 8:31

@alx: nu e nici o jignire, omul arata super imbracat. Si vom continua sa scriem reportaje, pentru ca ele sint, pentru unii dintre cititori, interesante. Nu pot intra zeci de mii de oameni in sala de judecata, nu se poate filma, asa incit e o provocare sa incerci sa redai atmosfera, ce se spune, stirile si replicile de acolo, dar si ce fac personajele. Uneori reusim, alteori, nu. Dar invatam si noi mereu :-) Pe scurt, reportajul e un gen jurnalistic foarte util in anumite situatii. Tocmai de aceea el rezista de sute de ani. Si va rezista. O zi buna!

utraian  •  12 noiembrie 2015, 8:53

nene Tolo, stii ca te respect... Dar Udrea e un pestisor, ratatul asta promovat de Pro Tv la un mom dat, nenea Breazu asta un parvenit, vai de el... Dar inca mai cred ca ati pierdut o parte foarte importanta a povestii. Pana acum, ne-ati zis si e clar ca au furat, au ascuns, au amenintat in toate felurile. SI daca judecatorii sunt tot ai lor? La asta v-ati gandit? Cum va explicati eliberarea lui Piedone, imediat dupa terminarea protestelor, cu 53 de de morti in batatura si inca 30 in stare grava? Va place motivarea "instantei"? Problema e mult mai grava cred eu si duce pana cel mai sus posibil, "justitia". Acum fac misto de toti eliberandu-l pe Piedone!

Catalin  •  12 noiembrie 2015, 9:00

Tolontan, de ce nu se ia nimeni de Tataru, va mai baga o publicitate online?

utraian  •  12 noiembrie 2015, 9:46

Astia suntem, domnul Tolontan! Poate aveti dreptate , poate e mai bine ca reporter de investigatie si nu procuror... Cine ii asigura cu adevarat spatele lui Udrea? Sa nu credeti ca nu ii asigura inca... Traienica! Ala de a fost referenduum si 80% il trimiteau acasa. Si super calitati avea aceasta cucoana Udrea, Las' ca stie nea Traian, eu nu am inteles inca ce c de calitati are. Ceilalti la fel, terci, *** scuze....Piata a avut dreptate, trebuie ceva nou. Din pacate i-au pacalit partidele, au trimis tineretul *** pe teren, sa strige impotriva celuilalt, furand mitingul. Pana li s-a facut scarba oamenilor. Astia suntem, unii venisera cu speranta, cu doliu si astia cu partidele lor. Chiar sunt jenanti

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

teodor  •  12 noiembrie 2015, 10:25

Trebuie vazut filmuletul de la sfarsit... Cand te gandesti ca multi s-au uitat cu invidie la ***... Cand ma gandesc cati bani a bagat ciumpalacul in acest film***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

comic  •  12 noiembrie 2015, 10:37

pana acum nimic care sa fie ilegal, nimic care sa probeze ca udrea ar fi facut ceva ilegal. vreau sa stiu despre banii negri de la usl, despre sutele de milioane de euro dati pentru campania lui iohannis, ponta si zilele de nastere , banii varanului si averile sale . asta vrem sa stim deci ,nu despre costumul lui breazu si minciunile din acest dosar . ce treaba au cu gala bute? voi nu vedeti ca totul este o minciuna, un dosar la comanda care se va sparge ca un balon pentru ca nu exista nicio ilegalitate ,doar delatiuni care fara sa fie probate raman la nivelul asta ,de delatiuni ? ! -toti politicienii isi aranjeaza articole, emisiuni etc. -toti au comunciatatori -toti au postaci in campanii dar iata ca pnl si psd,antena 3 au si acum (de unde bani?) -jurnalistii sunt tot postaci ca scriu pe bani articole cerute, fac coada la partide pentru contracte.e mana cereasca o campnaie pentru presa. ***,nu conteaza cu luau banii -reveniti-va, faceti de ras si justitia cu asa relatari, este un proces penibil, unde niste oameni sunt adusi sa povesteasca despre treburi personale, intimitati, de parca nu traim cu totii la fel -si instanta observ din relatare ca este pusa in situatii jenante,nici n-au ce intreba pentru ca nimic nu are legatura cu Gala Bute - o inventie ca sa fie rau ca sa nu fie bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasi  •  12 noiembrie 2015, 10:54

@ Comic, cat ai primit pentru comentariul asta? 50 de bani? Te-a pus Udrea inculpata sa mai apara si un comentariu pro dupa atatea contra. Stai tu linistit ca judecatorii isi fac o opinie si vor da o sentinta. Facem pariu ca Udrea merge la puscarie? ;-) Astia isi aranjau emisiuni si vacante pe bani din SPAGA. Nu justifica nimic din ceea ce au. Cum adica nu intereseaza pe nimeni? Esti un postac penibil!

Tudor  •  12 noiembrie 2015, 11:53

cetățene ziarist sportiv, după ce ai băgat în pușcărie o femeie nevinovată care nu a făcut decât ceea ce au făcut toți cei dinaintea ei, mamă a doi copii, foarte bolnavă, acum nu ți s-a potolit setea de sânge și publici ce e prin dosare, susținerile procurorilor, atenție, și nu ale apărării...nu ți-e frică de judecata de pe lumea ailaltă pentru cât rău ai făcut semenilor tăi pe lumea asta ?

vasglo  •  12 noiembrie 2015, 16:17

Daca-i vorba de un simplu "reportaj" din sala de judecata, fara implicarea autorilor, ca sunt mai multi, ce-ar fi sa mai citim si alte "reportaje": http://www.evz.ro/operatiunea-bani-pentru-partid-faza-elena-udrea-pdl-procescul-zilei.html -:)

Antoniu  •  13 noiembrie 2015, 12:07

Excelent articolul ! Iar reportajul celor de la ProTV , din 2010, cu generatia YUP , avandul ca protagonist de actualul inculpat, e cireasa de pe tort !!! Pardon , cireasa de pe tort ar trebui considerata ultima declaratie a lui Butunoiu : "tinerii de felul asta , sunt unica sansa a Romaniei " :) ! Doamne , cat putem fi de superficiali si cum ne lasam prostiti cu astfel de modele !

silicon_v  •  13 noiembrie 2015, 14:09

Dar au sarit oamenii cu gramada in apararea "nevinovatei" Udrea. "Copiii" astia de mai sus se jucau cu sume uriase de bani, mii, zeci de mii, sute de mii de euro. Bani negri, obtinuti din coruptie politica. Si isi mai tranteau si filmuletze ca cela de la ProTV. gretzoase fara limita. Scosi pe piata libera, indivizii gen Udrea sau Breazu ar muri de foame: nu stiu sa faca nimic bine. Iar acum sar unii cu "sa ii iertam, ca au facut ce faceau toti, ne vede Dumnezeu daca bagam oameni in puscarii, de fapt nu au facut nimic, e un abuz" Nu, nene, sa plateasca. Banii aia cu care se jucau ei sunt bani platiti de unii care muncesc 10-12-14 ore pe zi, pana ii ia infarctul la 49 de ani si isi lasa copiii pe drumuri. Banii aia cu care se jucau ei sunt si banii care nu ajung in spitale sau in reparatia de strazi. Ca de ce doar Udrea? Pe ea au prins-o acum. Trebuie si niste exemple. Trebuie pornit de undeva. Si nu e Udrea prima, ca sa ne intelegem, ca au mai ajuns la mitica si Nastase si Fenechiu si Voiculescu... Ea e doar cea mai aparata, ca retelele inca ii functioneaza. Incearca si ea sa se dea victima in online, asa cum Nastase si Voiculescu se dadeau victime pe sticla, la trusturi.

Comentează