Coloneii care-i conduc pe pompieri refuză să facă public Raportul de control al sponsorizărilor! Reacția premierului Cioloș

Deși recunoaște că nu e ”informație clasificată”, conducerea IGSU păstrează la secret ce a descoperit

sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 2:56

de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

”Nu e informație clasificată, dar nu o dăm publicului pentru că ne folosim noi intern de ea!”.

Acesta este rezumatul adresei prin care conducerea IGSU a refuzat cererea Gazetei Sporturilor de a face publică Nota-raport a Serviciului de Control nr. 75190 din 23 ianuarie 2015.

Marți am solicitat trei documente și ieri, vineri, am primit răspunsul de mai jos.
document

Conducerea pompierilor din România nu dă publicului acces la nici unul dintre cele trei documente, care toate sînt relevante pentru standardele interne de integritate ale sistemului ISU. Cel mai important dintre documentele refuzate este Raportul.

Întrebat în conferința de presă de azi, ora 14:30, despre refuzul IGSU, premierul Dacian Cioloș a spus:

„Informația ar trebui să fie publică, o să verific să văd din ce motiv nu vi s-a răspuns. Ar fi normal să știe cetățenii. Cred că sînt multe informații în momentul de față care nu sînt publice, dar ar trebui să fie. Vom asigura o transparență. Administrația e un serviciu al cetățeanului. Transparența este un element esențial al integrității. Sponsorizările nu sînt normale, astfel de derapaje există nu doar la ISU. Am avut deja discuții cu mai mulți miniștri legate de transparență și integritate. I-am sfătuit să ia măsurile pe care le consideră de cuviință.”

Coloneii care-i conduc pe pompieri refuză să facă public Raportul de control al sponsorizărilor! Detalii AICI: http://bit.ly/1X4lPhSReacția premierului Cioloș la întrebările mele (VIDEO: Digi24)

Posted by Catalin Tolontan on 21 Noiembrie 2015

Ce conține Raportul pe care îl ascund șefii pe țară ai pompierilor?

Nota-raport de control a IGSU nr. 75190/23.01.2015 a fost întocmită în urma sesizării venite în decembrie 2014 de la inspectorul șef adjunct al ISU Bacău. În conflict cu șeful său, pe care îl suspecta că l-a trimis în fața Tribunalului Militar pentru că-l prinsese băut, fiind și condamnat în primă instanță, adjunctul a decis să dezvăluie sistemul de sponsorizări de la ISU Bacău.

Pompierul a raportat atît către conducerea IGSU, cît și către DNA nume de oameni avansați pentru că erau fruntași la sponsorizări și l-a anunțat direct pe colonelul Nicolae Cornea, șeful IGSU, că ”se dau ordine pentru intervenția pe lîngă agenții economici pentru obținerea unor sponsorizări pentru Asociație, care nu mai permit executarea unui control exigent, riguros și legal”. (Raportul din 8 decembrie 2014).

IGSU a deschis un control în care a pretins că sponsorizările erau în regulă.

Cîteva citate culese de la DNA susțin că ”s-au analizat un număr de 36 de contracte de sponsorizare, fără a fi identificate elemente că inspectorul șef ar fi săvîrșit abuzuri în vederea obținerii unor sponsorizări” și că ”personalul intervievat nu a confirmat că s-ar fi recomandat omiterea trecerii unor nereguli în documentele întocmite”. (Ordonanța DNA de clasare din 12 februarie 2015, citînd din Raportul IGSU).

230.000 de lei a susținut inspectorul adjunct ISU, în denunțul făcut la DNA, că s-au adunat din ”sponsorizări” numai în 2014, în Bacău

Pe baza acestui Raport de control, pompierul de la Bacău, care dezvăluise sistemul de sponsorizări și care cerea să iasă la raport la ministrul Oprea, a primit din partea colonelului Nicolae Cornea decizia și citatul lui Raed Arafat, în care secretarul de stat îi comunica faptul că ”nu este necesară audiența, avînd în vedere cele constatate și recomandate de controlul IGSU”.   (Răspunsul IGSU către inspectorul șef adjunct de la ISU Bacău din 20 februarie 2015).

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor de acum cîteva zile, Raed Arafat recunoștea cititorilor că nu a citit Raportul, dar că el consideră că ”Da, sigur, categoric și eu îl consider de interes public. O să-l primiți”.

Nu am primit documentul, am primit un refuz și nu putem prezenta oamenilor cum a făcut IGSU cercetarea internă și care au fost concluziile.

Potrivit adresei sosite ieri de la IGSU, raportul este considerat ”neclasificat, dar de uz intern” de către conducerea IGSU, formată din coloneii Nicolae Cornea, Marian Dragne și Eugen Vișan.

După tragedia de la ”Colectiv”, Gazeta Sporturilor a scris despre sistemul de sponsorizări, iar unii dintre cei arestați susțin că pompierii le spuseseră că va urma să facă un contract pe o firmă nespecificată.

În plus, magistratul colonel Gabriel Gunescu, de la Tribunalul Militar București, a motivat decizia sa din 10 noiembrie 2015 spunînd că ”fără îndoială, în lanțul cauzal care a dus la catastrofa de la Colectiv există și mulți alți vinovați, altfel este greu de imaginat cum un agent economic care sponsorizează masiv ISU – cum se poate vedea în dosarul de urmărire penală – va putea fi controlat cu obiectivitate de inspectori”.

 

 

Comentarii (62)Adaugă comentariu

Pavel  •  21 noiembrie 2015, 15:03

Și unde-i reacția premierului Cioloș??? Cu de-astea umblați ca să atrageți oameni pe blog?! :(

Silviu  •  21 noiembrie 2015, 15:10

O scalda aiurea. E clar ca acele "sponsorizari" erau de fapt mita, clasica spaga romaneasca sub alta forma. Acum incearca sa ascunda documente pentru ca le e frica de puscarie.

Stelist=Roman  •  21 noiembrie 2015, 15:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stelist=Roman  •  21 noiembrie 2015, 15:18

Pentru toata lumea care nu stie cine e marele jurist Talpan. El provine din randul subofiterilor si a ajuns ofiter, pe filiera indirecta si cu "ajutor". In perioada in care era subofiter, era soferul generalului Popa si baiatul lui de casa. Facea cumparaturi, facea menajul etc. Dar mai facea si alte treburi indispensabile domnului general. De exemplu gasea voluntari ptr misiunile din strainatate si se ocupa cu strangerea "taxelor". Mosu se punea pe liste si mai lua cu el si pe baietii care cotizau. Si nu erau putini. Unii dadeau taxa inainte de plecare, altii lunar, din bonusul de misiune. Daca nu va e clar cine e in spatele manevrei anti Steaua dati un search pe net despre proiectul imobiliar din Ghencea. Artizanii lui sunt madam Udrea si Gabita Oprea si mai nou coptatul general Zisu, seful izmenelor din Mapn.

bbb  •  21 noiembrie 2015, 15:25

ba tolontane du-te ba fa justitie in alta parte.lasa ziarul asta curat.macani ca un disperat pe aici.

Marius  •  21 noiembrie 2015, 15:26

"Amice", in fata mea te-ai discreditat definitiv atacand inutil, in stil basist pe Arafat. Nu ti-am citit acest articol, nu o sa mai citesc NICIODATA un articol semnat *** doar tu poti sa fii atat de *** ) si din cate am vazut la comentarii, nici articolul asta nu e ädevarat"ci e in "plic". Esti jenant, parca tu ai fi colonel.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marcelp55  •  21 noiembrie 2015, 15:27

Pompierii aparțin de Ministerul de Interne, cine a fost ministru de interne? și concluzia e clară ....

Dani Corban  •  21 noiembrie 2015, 15:32

Pavel, nu vezi inregistrarea atasata articolului?

valy  •  21 noiembrie 2015, 15:46

ciolos,deocamdata face si el ce poate...aveti putina rabdare!

bicu  •  21 noiembrie 2015, 16:07

N.are nicio treaba. Niste securisti. Legea 544 spune clar ce e scutit de a fi dat publicității. Mergeti in contencios si vor fi obligati sa facă public raportul.

spinoza  •  21 noiembrie 2015, 16:10

Bagati-i la puscarie pe toti d-le Ciolos!!!

razvan  •  21 noiembrie 2015, 17:19

o gasca *** care murdaresc uniformele prin ceea ce fac si nu numai la isu cat si la armata , politie nu mai vorbim de partide care sunt pline de hoti, cat despre arafat la inceput chiar a fost de toata lauda dar banii si puterea lau transformat si pe el. pedepsele pt. toti de la stat trebuiesc marite mult si legea aplicata indiferent de nume si de functie. forza tolo

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Premierul Cioloş promite mai multă transparenţă în activitatea instituţiilor din subordine : Europa FM  •  21 noiembrie 2015, 17:32

[…] întrebarea adresată şefului guvernului, jurnalistul Cătălin Tolontan făcea referire la un raport intern al IGSU pe tema sponsorizărilor, realizat în ianuarie, ale […]

kiki  •  21 noiembrie 2015, 17:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

kiki  •  21 noiembrie 2015, 17:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Colibri  •  21 noiembrie 2015, 17:39

In sfarsit, pana la raed vad ca te ocupi de colonei ... parca e mai corect asa , pas cu pas. Ca idee sa stii ca, controalele de la isu sunt destul de ok, am 2 cunoscuti care nu au vrut sa contribuie la sponsorizare dar nu au fost amenintati sau amendati. __ Dupa ce termini cu isu ar fi ok sa te ocupi putin de cei de la itm sau mediu, sa vezi acolo spagi cerute pe fata si vorbim de la minim 500 pe control (ex magazin de cartier) pe la 1500 la mediu, ca acolo e mai "toxic". La mine nu prea tine ca am diplomele cu cursurile la "vedere" si daca vad ca, cunosti domeniul renunta. Sau mai nou, cum imi spun prietenii, ratacesti 4-5 "nuvele" cu poza lui Caragiale printre foile documentelor cerute la control ... ca doar tuturor le place sa citeasca acasa ceva din marele autor !!! __ Au si ei "mortii" lor mai ales in constructii si nu numai, dar ce conteaza cate 3-5 decedati pe luna sub maluri surpate ? nu e nimic senzational si nu se vinde ca sunt putini si lucreaza la "negru" __ si ca sa fiu carcotas am remarcat aparitia la televiziunea aceluiasi personaj cu ... reclamele la casa de pariuri ;) ... (m-a sunat un prieten ca eu nu ma uit la postul respectiv )

pawn  •  21 noiembrie 2015, 17:53

hai ca a inceput :) au revenit basistii lui la putere si-l apuca plansul cand spune: "REACTIA PREMIERULUI" (un impostor nevotat)... si, evident, asa cum drogba (iar acum diego costa) era buzduganul in teren al rautatii si agresivitatii lui mourinho, asa si tolontan (+cartianu, pora, tapalaga, realitatea tv etc) sunt releele de transmisie a neiertarii basexului catre cei pe care n-a apucat sa-i apuce. gen arafat.

fotbal  •  21 noiembrie 2015, 18:21

domnul less hate e liber azi? ca mi se ridica parul pe ceafa!

nick  •  21 noiembrie 2015, 18:28

kiki@- cred ca a facut mult mai mult decit tine sau decit mine sau multi altii care il injura pe aici,gala bute si dezvaluiri despre spagi(alti jurnalisti sunt muti si nu zic nimic de nimeni).Cred ca esti frustrate ca nu se I a de unii care nu iti sunt pe plac tie dar asta nu inseamna ca nu a facut nimic

GIGI  •  21 noiembrie 2015, 19:02

Cornea sa-si dea demisia! Eu cred ca au ascuns spaga pe care o luau pompierii de la firme

Ionut Craciun  •  21 noiembrie 2015, 20:33

Intamplarea face ca sunt din Bacau, mai precis din Onesti, si am auzit ceva discutii despre asazisul pompier din Bacau. Ce nu stiti dvs. este faptul ca acel destoinic pompier a fost prins beat "clampa"in timpul serviciului si chiar o sa intreb si eu daca a fost scos la pensie fara sa se mai faca valva despre buna purtare a pompierului. Trebuia scos cu trei cizme din sistemul acesta. Ar trebui sa analizati mai bine toate aceste barfe care ajung la dvs. inainte de a da cu noroi. Mai sunt unii care au respect pt. uniforma pe care o poarta cu mandrie, dar din cauza unor idioti betivi si a unor recenzii de genul acesta stau si se intreaba daca aceasta este vocea strazii sau cineva speculeaza momentul si incearca reglari de conturi politice. Mai studiati cazurile pe care le primiti pe tava dle. Tolontan, daca e nevoie intrebati din usa-n usa, nu aruncati cu vorbele mai ales cand sunt scrise, fara un suport sigur 100 %.

Crimson Veritas  •  21 noiembrie 2015, 21:41

OK! Dar care este solutia ... sa interzicem sponsorizarile? In general ... sau numai in cazul ISU? ...:)) Numai in cazul institutilor publice ... sau si in cazul privatilor? Dar la fotbal? Faptul ca Joma sponsorizeaza FRF si ASA este ok? Dupa aia ... cum convingeti statele din UE sa renunte si ei la sponsorizari ... pentru a nu crea concurenta neloiala, noua Romaniei? Probleama voastra ... ca si in cazul 'premiere = mita' ... pleaca de la aceasta mentalitate DEFECTA, ILOGICA: 'altfel ESTE GREU DE IMAGINAT cum un agent economic care sponsorizează masiv ISU - cum se poate vedea în dosarul de urmărire penală - va putea fi controlat cu obiectivitate de inspectori' ... NIMIC nu este greu de imaginat ... NIMIC nu poate fi presupus ... TOTUL trebuie dovedit ... legislatia nu este facuta pentru procurori / ziaristi romani lipsiti de imaginatie ... din aceasta cauza contracte precum SPONSORIZAREA si PREMIEREA ... sunt operatiuni legale si universal folosite ... de aia si exista un PARCHET ... ca sa demonstreze prin obtinerea mijloacelor de proba ... care din aceste TRANZACTII mascheaza o cauza ilicita! Nu intelegeti ... ca daca ... am aplica astfel de presupuneri ... in cazul oricarei tranzactii ... nu am avea nevoie de Parchete ... in primul rand ... institutia Politiei ar fi suficienta ... in al 2-lea rand ... s-ar limita drastic numarul de tranzactii si puterea economica! Asta cu 'greu de presupus' ...nu zboara ... dar arata cum gandeste procurorul roman, si cat de slab pregatit este!

tancau_ioan  •  21 noiembrie 2015, 22:05

salut! am vazut in materialaul video postat aici un prim-ministru care mi-a placut. ma bucur ca am iesit in strada! hai ROMANIA!

atentu  •  21 noiembrie 2015, 22:50

Domnule Tolontan, Observ ca matale si toti colaboratorii care-ti misuna primprejur aveti un obicei, acela de a cenzura comentariile pentru ca, vezi-doamne, n-ar respecta regulile site-ului. Care reguli,mult stimate si iubite d-le Tolontan ? Sunt publicate pe undeva si nu stim noi, forumistii ? Observ chiar mai sus ca la ora 15,17 Stelist=Roman publica un comentariu punctual si pertinent , dupa parerea mea, care a fost moderat pentru ca nu respecta regulille site-ului. Era unul , mai demult , Caragiale se numea, care spunea ceva de niste reguli "de dansii inventate ". Ca sa te ajut, d-le Tolontan, Caragiale a fost un mare dramaturg, n-a jucat fotbal pe nicaieri ! Aceste reguli de voi, GSP-ul inventate sunt pe accesibile pe undeva, ca sa le putem vedea si noi, d-le Tolontan ? Asta, asa ca sa nu mai deranjam scoala de bune maniere care se vrea a fi GSP-ul ?!

Borozia  •  21 noiembrie 2015, 23:40

Cătălin Tolontan refuză să ancheteze cazul Radu Budeanu. În tot acest timp(traduc din engleză), LFC și Barca își fac de capul lor.

andreea  •  22 noiembrie 2015, 1:01

Domnule Tolontan, Coloneii de la Pompieri care nu va dau documentul de control intern au dreptate. Ei nu au dreptul sa va dea acest document din punct de vedere legal. Documentele de control constin date si pareri ale echipei de control cu caracter intern. Daca ele ajung in mana unuia ca d-voastra inseamna ca unele persoane din raport pot fi atacate pe nedrept iar d-voastra nu sunteti nici procuror si nici judecator. Avand in vedere ca IGSU a dat raportul DNA-ului, nu vad de ce trebuie sa vi dea si d-voastra. DNA -ul este o institutie a statului care si-a dovedit eficienta si are rolul de a verifica aspectele din raport. D-voastra sunteti un "jurnalist" partinitor in mod vadit si nu aveti ce caut cu astfel de documente. PRemierul v-a zis foarte clar: daca Legea permite..... si eu va spun cunsocand regulamentele foarte bine ca Legea NU PERMITE! chiar NU PERMITE! iar denigrarea unei institutii in intregimea ei pentru doi nenorociti care au facut ce au facut si sunt acum in mana justitiei.. arata cat de josnic sunteti stimate domn "jurnalist"

sorin  •  22 noiembrie 2015, 2:15

Daca firul ajunge la Arafat si el a acceptat acest sistem al sponsorizarilor la ISU, sa se duca si el la plimbare. Este compromis si el. Asta e viata...

laur  •  22 noiembrie 2015, 3:48

E mișto Cioloș, e mai naiv ca mine. Crede că un raport confidențial al unui organism militar se face în fața oricui, chiar al ambasadorului SUA, aflat primul pe lista invitaților! :))

laur  •  22 noiembrie 2015, 3:58

Adică veni ăsta să facă dreptate, ales în urma presiunii poporale semnificînd meleoane dintre ei, poporenii, adică Pupat Piața, adică *** Dumnezeu ptr. români. :)) Mă leși? :))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

laur  •  22 noiembrie 2015, 5:44

Azi am aflat că un mecanic șef de vapor după 40 de ani de muncă prin toate oceanele PLANETARE are pensia egală cu un agricultor din Bărăgan. Or fi ISU, ISO xxxx, protejați de Cioloș? Băiatul venit din flăcari și drame? Dar nu-i bătaie de batjocoră? Să vedem popîndăul la treabă în Vila 1! :))

tancau ioan  •  22 noiembrie 2015, 6:56

@bbb • 21 noiembrie 2015, 15:25 ba tolontane du-te ba fa justitie in alta parte.lasa ziarul asta curat.macani ca un disperat pe aici@@@@@@ SALUT bbb! BA bbb DU-TE BA FA COMENTARII IN ALTA PARTE.LASA BLOGUL ASTA CURAT. MACANI AICI CA UN DISPERAT -******

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tancau ioan  •  22 noiembrie 2015, 7:28

SALUT TOLO! ok aici e unul din blogurile unde e libertate de exprimare-normal fara injuraturi si altele de genul. ok asa e normal, sa poata tot omul sa.si spuna parerea chiar daca nu are cei 7 ani de-a casa si nici multa logica in ceea ce spune.DAR m.am saturat sa citesc-sa accept toate astea din partea unora care se ascund in spatele unor NICKNAME-uri.DECI propun( daca e posibil asta dpdv tehnic)sa apara comentariile doar a celor care isi asuma identitatea de om-(ceva de genul sa ai numele real-o poza...)MERSI! ( trebuie sa faceti sa fie posibil asta.nu se poate ca oricine ascuns in spatele unei adrese de e-mail sa poata sa scrie aici toate aberatiile.pai asa si MAIMUTA aia de la circ care e putin mai dresata poate sa scrie aici comentarii.

Ioan  •  22 noiembrie 2015, 7:31

Totuși, nu se spune nimic despre reacția lui Arafat? S-a aruncat cu noroi într-un om și gata?

El Condor  •  22 noiembrie 2015, 9:24

Aceasta situatie se va rezolva foarte simplu si usor, prin intermediul doamnei oarbe cu cantarul. Daca nici acolo nu, atunci la secta "martorilor lui Moise".

Cătălin Tolontan  •  22 noiembrie 2015, 9:32

@Andreea: imi pare rau, dar topica intr-o democratie este inversa. Nu fac toate ministerele, inclusiv cele militarizate, totul secret si apoi aruncati firimiturile publicului. E exact invers :-) Totul este public si, daca vreti sa pastrati doumente secrete sau nepublice, aveti o lege prin care puteti face asta. Au trecut 25 de ani de la Revolutie si inca ne straduim sa explicam ca, prin definitie, guvernarea este transparenta. Secretele sint exceptii. Cum sa fie secret un raport al unui corp de control al unui minister pe un subiect despre care un judecator spune ca face parte din lantul cauzal al unei tragedii nationale? Daca asta nu e asta de interes public atunci ce e de interes public?

jordan  •  22 noiembrie 2015, 9:36

Tot respectul pentru doctorul Arafat, dar în spatele lui s-au ascuns numai incompetenți. Începând cu accidentul din Apuseni și terminând cu harababura din primele minute după tragedia de la Colectiv, ”specialiștii” din ISU s-au făcut numai de râs. Revoltător este faptul că acești oameni plătiți din banii noștri n-au fost interesați decât de sponsorizări și șpăgi.

Bogdan  •  22 noiembrie 2015, 9:41

Poate nu au in evidenta nici Sponsorizarile astea, asa cum nu stiau nimic nici de clubul COLECTIV :)

Bogdan  •  22 noiembrie 2015, 9:57

Cititi CV-urile acestor domni colonei si veti vedea ca domnul Dragne Daniel, al doilea sef al IGSU, care trebuie sa coordoneze interventia la situatii de urgenta in toata tara, are ZERO experienta in acest domeniu. Acestia sunt profesionistii promovati la IGSU de domnul Arafat. Ei vegheaza la siguranta nostra si deja le-am vazut competenta dovedita la COLECTIV, cautarea planorului disparut in Brasov, lacul Sutghiol etc.

Bogdan  •  22 noiembrie 2015, 10:07

Parca acum cativa ani a fost un scandal media in care se spunea ca sediul IGSU prezinta RISC SEISMIC RIDICAT. Ce a facut domnul Arafat pana acum in acest sens ?

jordan  •  22 noiembrie 2015, 10:16

De ani de zile, în cazul unor accidente grave, ISU refuză să solicite sprijinul persoanelor fizice sau juridic și să le integreze în Planul general pentru situații de urgență. Așa s-a întâmplat și pe lacul de la Constanța, dar și la Colectiv, când salvărilor particulare li s-a interzis accesul în zonă.

Lucian  •  22 noiembrie 2015, 10:52

Denumirea tarii se poate schimba lejer in Secretistan. Restrictionarea accesului la informatii publice trebuie pedepsit cu puscarie grea!

iancu  •  22 noiembrie 2015, 11:15

Dl Tolo v-as ruga sa publicati pe un site si sa ne dati si noua link.ul sa citim raportul detaliat al celor de la ISU despre modul tehnic in care s-a produs si dezvoltat incendiul, modul in care s-a manifestat, substantele care s-au descompus si au facut posibila acea viteza de ardere cu consecinte atat de grave. Vrem sa stim dpv tehnic in cat timp si ce anume a facut sa apara acea explozie. Vrem sa stim in mod clar timpul de raspuns si modul in care au fost desfasurate fortele de interventie profesioniste. Trebuia ca acest raport sa fie facut public din primele zile pentru ca lumea si chiar presedintele tarii sa stie adevarul. Nu stiu de ce, dar nu pot avea deloc incredere in profesonalismul si cinstea purtatorilor de uniforma din igsu (imi cer scuze fata de cei cu adevarat profesionisti si cinstiti dar eu ma refer aici in special la un mare numar de ofiteri cu functii importante) Daca ati face asta si acel raport va fi citit de catre cei care au avut de suferit in acel club s-ar putea sa aveti parte de surprize de proportii.

Iancu  •  22 noiembrie 2015, 11:24

Dl Tolo am citit despre rezultatele unor controale comune facute la localuri, spitale, scoli etc. Personal gasesc halucinante acele cifre si proportii uriase de cladiri importante care functioneaza fara autorizatie. Dl Tolo va rog sa le cereti celor de la IGSU un raport despre incompetenta, ineficienta si rezultatele respective. Ce naiba au facut cei de prevenire si autorizare pana acum??? Sa fie dati afara si sa plateasca salariile lor nesimtite inapoi statului. Sa se organizeze concurs si sa fie angajati oameni cinstiti si compteneti care sa faca treaba. Dl Tolo pe site-ul lor veti gasi minciuni si cifre false referitoare la veniturile cadrelor. Va rog sa verificati si sa dea socoteala pentru minciunile publicate pe acel site. Acesti purtatori de uniforme din IGSU au fost mereu preocupati de bunastarea lor iar treaba a cazut pe umerii a cca 1/3 din ei (majoritatea subofiteri). In opinia mea ar trebui demilitarizat urgent si restructurat considerabil.

Tehnocratul dezastrului | în Centru  •  22 noiembrie 2015, 12:01

[…] publică la Raed Arafat. Are in ea o doză de irațional care o face suspectă. Așadar, apar niște lucruri în presă care trebuie lămurite, explicate sau îndreptate. Dl Arafat nu reușește să o facă […]

Dr.Ervin Elias  •  22 noiembrie 2015, 12:08

Când va părăsi acest TOLOLOI AL PRESSEI gsp -ul ,că numai de sport nu se ocupă.Să se ducă la AGERPRES...ACOLO ÎI ESTE poate LOCUL.E JALNIC CU ARTICOLELE SALE CARE VOR SĂ IA OCHII.

Marcel One  •  22 noiembrie 2015, 12:45

Cum reactioneaza oamenii *** politice la articolele lui Tolontan : <> .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  22 noiembrie 2015, 12:46

Postacii de serviciu sunt la datorie :) Niste papagali marunti care pentru o mana de malai si-au vandut viitorul ...

Pompilica  •  22 noiembrie 2015, 12:58

Ma Lucica, din pacate, viitorul unor mici papagali l-ati furat voi, purtatorii de uniforme scumpe si din greu platite din impoztul romanilor cinstiti.

GIGI  •  22 noiembrie 2015, 13:37

@laur: Esti cazut in cap rau!!

gigi  •  22 noiembrie 2015, 13:40

Domnule Tolontan prea multa atentie ii dai fostului adjunct de la ISU Bacau este un mincinos si un incapabil cit a lucrat la ISU Bacau a facut numai rau a uitat cite rele a facut si de cite ori a venit beat la serviciu si a fost tolerat de vechea conducere si nici macar nu e pompier habar nu avea de nimic iar acum improasca cu noroi in stinga si in dreapta sa facut dreptate i sa infundat sa vii beat la serviciu si dupa sa mai apari in fata subordonatilor ce credibilitate mai poti avea. Acum dupa ce a fost condamnat din vina lui nu inspectorul sef la pus sa vina beat si nu inspectorul sef la condamnat acum umbla peste tot si se plinge dar de ce nu a spus cind era pe functie de sponsorizari ca inspectorii erau in subordinea lui minte intruna sa stea acolo la pensie si sa ne lase in pace sa zica mersi ca are pensie si sa mearga sa presteze cele 60 de zile in folosul comunitatii. Pina sa vina el in unitate a fost liniste cum a venit el numai rau a facut un incapabil era zero in materie de pompieri de aceea a luat sub 4 la examen cu asemenea nota poti sa fii comandant.

Comentează