Avocatul unuia dintre pompierii de la „Colectiv” a demisionat pentru că ”judecătorii țin cont doar de varianta DNA!”

Apărătorul căpitanului Antonina Radu spune că la dosar există declarații care arată că ISU știa bine de Colectiv, cei din Dealul Spirii vorbind inclusiv la telefon cu organizatorii unor evenimente muzicale!

joi, 21 ianuarie 2016, 7:02

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Avocatul Marius Cehan și-a anunțat clienta, căpitanul de pompieri Antonina Radu, și pe familia acesteia, că nu mai poate continua să o reprezinte.

”A fost sincer cu noi, ne-a zis că nu poate să accepte să vadă cum judecătorul nu-i acceptă nici un argument și, în schimb, ia în brațe toate acuzele procurorilor”, povestește unul dintre cei care au asistat la discuția rezilierii.

Contactat telefonic, Marius Cehan a confirmat renunțarea la contractul cu Antonina Radu.

”Nu am reușit să asigur o apărare așa cum am vrut eu și cred că judecătorii militari în fața cărora am pledat țin cont doar de varianta DNA și nu-mi ascultau argumentele”, motivează el.

După retragerea avocatului Cehan, prima instanță a decis eliberarea celor doi inspectori ISU, Antonina Radu și George Matei, acuzați de abuz în serviciu. Dar ei au rămas deocamdată închiși, ea la Tîrgşor, el la Rahova, în așteptarea apelului înaintat de DNA.

Imediat, tatăl Antoninei Radu a făcut un denunț către șeful Parchetului de pe lîngă Curtea Militară de Apel, colonelul Adrian Nicolau.

Tatăl Antoninei Radu susține că dacă fata lui și colegului ei sînt judecați că n-au închis clubul ”Colectiv”, atunci toți inspectorii ISU din țară merită aceeași soartă în justiție, ”pentru că toți au procedat la fel”. El a înaintat Parchetului mai multe acte prin care ISU constata nereguli, dar în nici unul dintre cazuri nu s-a oprit activitatea companiei controlate.

Potrivit apărării, există mii de astfel de documente, inclusiv unul de la un magazin ”Billa”, unde de trei ori nu s-au respectat observațiile inspectorilor ISU și totuși supermarketul a continuat să funcționeze fără griji.

”Să pui în spatele acestor doi inspectori problemele unui sistem întreg și ordinele de la superiori nu e justiție!”, a spus tatăl Antoninei Radu cînd a depus denunțul său.

El susține că ”prin fișa postului, inspectorii de pompieri puteau oferi consultație sau asistență tehnică de specialitate”. Iar fișele postului au fost elaborate de conducerea IGSU, nu de angajați.

Prezența celor doi inspectori ISU în septembrie 2014 pe platforma Pionierul și la clubul ”Colectiv”, despre care judecătorii militari au consemnat că era ocazia ratată ca ISU să afle de club, este, în opinia apărării, o altă acuză simplistă.

”În afară de faxul publicat întîi în Gazeta Sporturilor, cel de la Emagic, care a ajuns și el apoi la dosar, procurorii au strîns și alte probe ale faptului că ISU știa de clubul Colectiv”, dezvăluie cineva care cunoaște dosarul.

”Căpitanul Gianina Stamate, de la Inspecția de Prevenire din cadrul ISU București Ilfov, a declarat procurorilor că ea l-a informat pe șeful ei, colonelul Giani Aldoiu, despre faxul din 23 septembrie de la Emagic, în care apărea clubul Colectiv, și că șeful i-a spus cum să răspundă”, declară sursa. ”Nu am fost pe teren să verificăm dacă era necesară autorizația, deși ar fi trebuit  să facem asta”, ar fi zis ea în momentul audierii de la DNA.

Tot Gianina Stamate a spus, susține de data asta avocatul Marius Cehan, că ”de-a lungul timpului, de la ISU s-a vorbit la telefon cu organizatorii unor evenimente de la Colectiv”.

Concluzia apărării este: cum declarația repetată a ISU că ei, ca instituție, nu știau de ”Colectiv” a căzut, de ce doar cei doi inspectori sînt încărcați cu toată responsabilitatea situației legale a clubului?!

De altfel, unul dintre motivele pentru care avocatul Cehan a renunțat este faptul că DNA i-ar fi dat acces la dosar abia după încheierea rechizitoriului. El a spus, atunci, că viteza cu care cei doi sînt trimiși în judecată nu ajută la aflarea adevărului.

Conform unor informații, după apariția faxului și declarațiile Gianinei Stamate, e posibil ca DNA să fi disjuns cazul noilor probe de cel al Antoninei Radu și al lui George Matei, pe care s-a grăbit să-l trimită în instanță.

Comentarii (92)Adaugă comentariu

Marcel  •  21 ianuarie 2016, 8:56

Păstrând proporţiile..., situaţia e similară cu cea a elevilor prinşi copiind la bac - multă frustrare că numai ei au fost prinşi în timp ce grosul e bine merci! Nu fapta deranjează ci faptul că sunt singurii care platesc pentru ea!
Eu nu văd nici o soluţie rezonabilă, pentru că nu pot să simpatizez cu inspectorii în culpă deşi ştiu că la bază problema ţine de sistem, de şefi corupţi, lipsiţi de profesionalism...

Cătălin Tolontan  •  21 ianuarie 2016, 9:13

@Marcel: nu cred ca simpatie si-ar dori ei acum. Din declaratiile avocatilor, pentru ca cei doi inspectori au decis pina acum sa-si foloseasca dreptul de a nu vorbi, vor sa nu li se deconteze doar lor tragedia dintre toti cei din ISU.

DOrin  •  21 ianuarie 2016, 9:27

Buna ziua! Va respect si va multumesc amandurora pentru profesionalismul ce mare va faceti meseria. Doresc sa ma lamuriti cu un subiect pe care vi-l pun in tema! Ca sa ai autorizatie/avizare ISU tre sa depui la dosar ACTUL de PROPIETATE si CERTIFICATUL DE URBANISM, iar aceste acte le detine NUMAI PROPIETARUL! Deci propietarul are obligatia sa intocmeasca dosarul si sa ia avizarea ISU. In cazul de fata propietarii sunt cei care detin toata platforma PIONIERUL. Eu din cate am vazut patronii Colectiv sunt chiriasi, ca si patronii de la Salsa, si celelate firme care aveau sediul in PIONIERUL, iar cei care au organizat spectacolul sunt subchiriasi! (n-au actul de propietate ca sa poata obtina avizarea ISU). Chiriasul are obligatia sa se supuna controalelor, ATAT! Intrebare este - Cine e obilgat pana la urma sa obtina avizul ISU? ca legea nu e f clara! va multumesc!

Constantin Sorin  •  21 ianuarie 2016, 9:28

Angajații la stat sunt preocupați în permanență doar de cum să facă șpagă și să obțină avantaje materiale de la companiile private,dar nu la fel se întîmplă dacă este vorba de controale la cei de la stat.
Există o lege omerta stabilită de ani mulți în România.Cei din privat sunt controlabili și sancționabili,cei de la stat...să îmi amintesc numai de două momente:cînd la bufetele din sediul Parlamentului și al Palatului Victoria nu se înregistrau încasările(nu se emiteau bonuri fiscale)ce măsuri s-au luat?Nimic.
Acum necazul celor doi căpitani(nu inspectori)pompieri care au fost un timp arestați este că ei au picat în timp ce colegii și șefii lor sunt bine mersi,ba mai fac și atmosferă că nu știau nimic,vezi Arena Națională,de cînd a fost dată în folosință și pînă a fost închisă pentru că acoperișul nu corespunde.
Legat de cei doi căpitani pomieri,cît timp au fost la intervenții pînă să fie considerați competenți să efectueze inspecții pe teren?

vasglo  •  21 ianuarie 2016, 9:29

Oriunde si oricand se gaseste un "acar Paun"!...-:)

Alexandra  •  21 ianuarie 2016, 9:35

Sotul meu a stat in camera in Arestul Central cu George Matei , acest baiat era foarte speriat si habar nu avea ce i se intampla. Mai mult in prima saptamana i s-a refuzat de catre procuror vizita sotiei in Arest .Din ce spunea el , el nu mai lucra din luna septembrie la ISU si fusese in control pe platforma Pionierul ,dar nu la clubul Colectiv , iar angajatii clubului ar fi aflat de prezenta lor acolo de la alte persoane de pe platforma Pionierul.Acelasi lucru il spunea si colegilor in camera si anume ca ei oricum nu aveau dreptul sa inchida clubul , ca oricum prima data se da doar un avertisment , abia a doua oara se putea da o amenda. Este clar ca cei doi sunt tapi ispasitori

dana  •  21 ianuarie 2016, 9:54

in 2 luni dupa ce li se dau 10-15 ani inchisoare , nu veti mai auzi de ei . mai cade un guvern, mai o inundatie , o zapada , o arestare si uitati de ei . poate tine de sistem , dar cei doi ofiteri s-au complacut in acea munca . daca nu le convenea , cereau sa fie mutati .

Catalin  •  21 ianuarie 2016, 10:17

Cand a fost ultima reforma in justitia militara? Cine judeca acolo?

Crimson Veritas  •  21 ianuarie 2016, 10:22

Daca voi credeti ca asta este justitie ... sunteti dusi cu pluta! Avem de aface cu *** si anume DNA-ul ... care actioneaza *** cu complicitatea / imputernicirea voastra, celor care nu luati pozitie ... la abuzurile acestei *** care au devenit cotidiene!
DNA-ul in loc sa se preocupe sa tina cetateni romani ... in arest preventiv, sa le incalce dreptul la aparare, sa faca apeluri dupa apeluri toate nefondate, sa faca publice bucati de stenograme din cadrul procesului, selective - propagandistice, sa diustruga imaginea oamenilor cu rea-credinta, fara ca acestia sa fie condamnati, *** sa influenteze priocesul democratic, *** ... mai bine s-ar cere singuri in AREST PREVENTIV. Daca exista vina aditionala in cazul Colectiv ... in afara de patronii / chiriasii imobilului si organizatorii ... acestia sunt cei de la DNA ... daca sistemul este corupt ... era de datoria DNA-ului si altor Parchete sa-l ancheteze ... preventiv ... asa cum le pace lor sa aresteze ... asa ar trebui de fapt sa ancheteze ... pentru ca ancheta preventiva chiar face parte din atributiunile acestei institutii.
Deci mai lasati vrajeala asta ... si vinovati inventati de DNA ... *** dupa caz incompetenta ... si obiectivul lor central de activitate ... care a fost si este ... ***
Stimabilul autor, Tolontan ... se straduie de mult timp sa imbarlige ISU, IGSU, etc... dar nu scoate un cuvant despre DNA si celelalte 3 Parchete, sau cele 7 servicii secrete (de care stim), cei cca 5.000 de ziaristi acoperiri afati pe statul de plata ai acestor servicii! Cu asemnea logistica si control al informatiei, atatea servicii si parchete, si cu atatea drepturi abuzive care le au ... astfel ca Romania seamana mai mult cu un Penitenciar sau unul din Proiectele CIA de Big Brother ... este INADMISIBIL ... ca un sistem sa ajunga asa de corupt ... cum se sugereaza ca ar fi ISU, dar si altele! Intelegeti? *** ... fie ... ne confruntam cu o *** Nu are nici o vina ISU, IGSU ... sau cei 2 scosi tapi ispasitori in cazul Colectiv, Piedone, Arafat, etc ... indiferent cum vreti sa loviti bila ... direct, cu manta, cu bolta!
Cu simulacrude justitie din Romania .... cred ca toata lumea s-a lamurit! DNA + SRI = CORUPTIE ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  21 ianuarie 2016, 10:37

De ce am senzatia de deja-vu ? O sa avem un Maternitatea Giulesti episodul 2, in care doar acarii Paun vor plati, in timp ce adevaratii vinovati, aflati pana la nivel de guvern, si mai ales vinovatul-sef (STATUL+reprezentantii sai) nici nu vor fi deranjati ?

mari maria  •  21 ianuarie 2016, 11:25

@dana: mai bine ai spune un DOAMNE FERESTE! (mare de tot!!). Uneori, oamenii merg pe strada si se pomenesc cu caramida in cap... Sigur, acei oamenii sunt vinovati pentru ca nu au mers pe trotuarul celalalt!!!! Nu? E ridicol ce se intampla! Niciodata nu se stie ce se poate intampla. Si, DA, tatal fetei are dreptate: atunci, haideti sa-i arestam pe toti inspectorii din toate structurile (nu numai cei din ISU) pentru ca , se pare, toti respecta aceleasi ordine si aceeasi legislatie... sau mergem pe ideea "hotul neprins - negustor cinstit". Crezi ca esti corecta facand aceste afirmatii? Nu, niciodata nu se stie ce se poate intampla cu oricine, oricand!!!

Las_ISU  •  21 ianuarie 2016, 11:33

Doresc sa va semnalez un fapt: din ce am auzit si citit din motivatiile procurorilor/judecatorilor publicate pe net, cei doi inspectori ISU au fost in control la platforma Pionerul in perioada 22-26 septembrie 2014. Stiti cand s-a infintat clubul Colectiv ? La 30 septembrie 2014, iar activitatea o desfasurau din 6 octombrie 2014 ! Cei 2 inspectori nu aveau cum sa mearga in control la Colectiv pentru ca acesta nu exista in planificare, iar de capul lor nu puteau merge nu aveau ordin de serviciu. Mai mult cei doi nu aveau cum sa inchida clubul pentru ca nu exista in baza de date (n.b: un fisier XLS !!), nu aveau acest drept si nici nu existau norme (in motivarea arestului gasita pe Internet se spune ca cei doi de la ISU "au permis ca clubul sa functioneze" !!) .
Daca este cineva vinovat din insitutiile statului, acesta este ISU ( vezi fax Emagic- nu au luat nici o masura), acestia ca sa scape "basma curata" vor sa dea vina pe cei doi acari paun. Mai mult, va spun una si mai tare: ISU s-a constitut parte civila in proces, au solicitat daune ca au stins incendiul !!
Cat despre patronii de la Colectiv, 2 dintre acestia au lucrat cu un an inainte la ... Emagic (firma care stia ca trebuie sa ceara autorizatie), iar acestia "au declarat" ca nu stiau ca este necesar de autorizatie ISU (au mintit si cand au mentionat in acte ca vor fi in club maxim 80 de persoane) !

gigi  •  21 ianuarie 2016, 11:43

Col.Cornea nu are nicio vina in toata tragedia asta? Eu cred ca are cea mai mare vina. De ce DNA-ul nu-l audiaza si pe el? Amintiti-va de prestatia penibila a lui la sedinta de la Dealul Spirii. Ce mai penibil de atat ati vazut?

gigi  •  21 ianuarie 2016, 11:48

Acum pe bune...un om mai penibil , mai arogant si cu limite atat de evidente precum col. Cornea ati mai vazut? Asta il intrece si pe Gabriel Oprea la aroganta. Cand o sa traim vremurile in care la conducerea IGSU vor ajunge oamenii sanatosi la cap si ancorati in realitate? Nu toti agaricii care sa sunt usor de manevrati si raspund la comenzi politice

Cloe  •  21 ianuarie 2016, 11:58

Cu siguranta sunt si altii vinovati doar ca ei au avut "ghinionul" sa fie prinsi ..

corneliu apostol  •  21 ianuarie 2016, 12:02

intreb si eu, 100 de insi nu acorda prioritate (fara probleme) dar al 101 -lea nu acorda dar face accident (grav). Il eliberezi sau exonerezi de vina pt ca alti 100 nu au acordat nici ei prioritate?

dudu  •  21 ianuarie 2016, 12:19

@gigi: ai dreptate. Sa vezi ce casa de locuit are col.Cornea in Calimanesti-Valcea! De unde a avut bani? Ca si el si sotia lui au fost toata viata bugetari. Mai ales ea, inainte sa o angajeze el la Isu Valcea era sudorita la Combinatul Oltchim din Valcea.

Torben  •  21 ianuarie 2016, 12:20

In armata, a fi acuzat inseamna a fi condamnat. Nu cred ca este un mister pentru nimeni acest fapt. Exista sisteme si organizatii in care ordinea si disciplina este mai importanta decit due process. In principiu, cind te inrolezi in acest tip de organizatie stii la ce sa te astepti si iti asumi riscurile.
Sa fim serios, nimeni, nici procurorii, nici avocatul, nici judecatorul, nici un om de pe strada, nu cred ca are vre-un dubiu despre faptul ca oamenii aia stiau de existenta clubului si despre faptul ca luau mita. Ca sistemul era viciat si ei nu faceau decit sa alunece prin gaurile create de sistem, e intr-un final problema si riscul asumat de ei.
Degeaba vine domnul avocat sa se smiorcaie in public, ca nu cred ca o sa impresioneze pe cineva. Sau poate o sa impresioneze, dar ma indoiesc ca o sa schimbe cu ceva situatia. Si e ok sa fie asa.
Vietile a sute de oameni sint distruse in mod iremediabil si noi trebuie sa inghitim ca "sistemul" este de vina. Ce e "sistemul" asta? Un organism intangibil, greu de definit, dar care e usor a fi aratat cu degetul si pe care poporul il inghite ca fiind autorul tuturor relelor; alaturi de "clasa politica". Zeci de mii de oameni au iesit in piata publica sa schimbe sistemul si cind au fost intrebati ce vor sa schimbe, nimeni nu a fost in stare sa scoate nici o fraza coerenta. Voiau sa-l dea jos pe Ponta, da Ponta demisionase de doua zile.
Personal, cred ca oamenii aia sint de vina, pentru ca s-au dus acolo si in loc sa le zica: "Bre, vezi ca ia foc cascarabeta voastra si omoriti oameni. Puneti mana si schimbati p-aci. Va zicem noi, ca sintem experti in lucruri care iau foc", le-au zis: "Dati 100 de lei, semnati aici si aveti si voi grija." Cum puteau administratorii aia sa inteleaga ca situatia lor e cu adevarat dramatica si ca ei se joaca cu chibriturile in rezervorul de benzina?

cristi  •  21 ianuarie 2016, 12:24

@gigi: am fost si eu prezent la sedinta de la ISUBIF. Absolut penibil a fost col.Cornea. Este pacat ca cei mai mici in functie ajung sa fie chinuiti de procuri, iar stabii, recte col.Cornea, o duc bine mersi. Oare nicio secunda nu se gandeste ca si hainele lui sunt patate cu sangele victimelor de la Colectiv. Poate nu direct, dar prin impasibilitatea de care a dat dovada IGSU si prin proasta organizare de acolo

anonim  •  21 ianuarie 2016, 12:29

din pacate nu se poate dreptate in acest caz aia cred ca au murit de pomana daca dreptate nu se face

lulu  •  21 ianuarie 2016, 12:30

Va mai amintiti, dragi colegi de la ISUBIF, de col.Guta Mirel care a facut plangere penala impotriva unor colegi de-ai nostri ca au postat pe facebook opinii impotriva programului 24 cu 48? Va e mila de el acum? In niciun caz. *** printre ei sa fie si Cornea. Ca militar nu ai voie sa-ti exprimi nici macar propria parere? In ce tara bananiera traim?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aldo_m  •  21 ianuarie 2016, 12:57

Cataline esti tare bine informat cum ai scris de Tg Mures cum a venit DNA-ul la usa lor sa inteleg ca tu esti un antemergator al DNA-ului bravo acum probabil urmeaza avocatul sa fie saltat de DNA ,democratia are nevoie si de oamnei ca tine .La tine mi-e greu sa te inteleg, esti *** sper sa nu te apuce vre-o criza de sinceritate asa cum l-a apucat pe turcescu ,bafta si sa ne uitam la tv diminata dupa avocati saltati de DNA

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george  •  21 ianuarie 2016, 13:34

N-ati inteles nimic.Opinia publica se relaxeaza brusc atunci cand este aratat un vinovat. Bineinteles ca sunt de departe cei mai nevinovati ( stiu e un superlativ de Dambovita si imi cer scuze ) Dar spune-le celor care au suferit sau inca mai sufera ca nu poti gasi un vinovat.
Exact ca tanara care si-a pierdut un brat pe soselele patriei. Acolo au pus-o in carca CNADNR-ului si i-au inchis gura cu 100 de mii de Euro. Aici i-au gasit pe cei doi mari "corupti" de la ISU.
Ar trebui sa le fie rusine dar conceptul nu se aplica.

Marius  •  21 ianuarie 2016, 13:50

Da, cei doi aveau rolul prin natura serviciului să facă rapoarte și eventual să închidă clubul.
Așa doar au închis ochii.
Cum adică li se pun în spate problemele sistemului ?
Păi dacă vezi că sunt atâtea probleme în "sistem" atunci de ce nu îți dai demisia ? Nu îi ținea nimeni acolo.
Ba da, de fapt îi tinea - pentru că au intrat cu bani și trebuiau să îi recupereze.
La ISU - numai șefi.
Cât despre DNA, nu îmi place Kovesi - ea a luat 60K EURO depăgubiri de la A3, pe când o persoană care a suferit traume serioase în urma unui viol primește 10K RON (mai mult nu s-a aprobat dar asta e justiția în .ro - pentru tentativă de omor iei 5 ani - pentru 20K RON iei 10.
Dacă vorbim de justiție - cine babetele spoite și sulemenite cu grave carențe când vine vorba de logică și exprimare - plătite (cu celeritate) cu bani grei - bani ai contribuabililor.

patronul mincinos  •  21 ianuarie 2016, 13:53

@Torben: le iei in zadar apararea patronilor, acestia erau obligati atunci cand au infiintat firma sa aiba autorizatie de la ISU (autorizatia nu o dau inspectorii ISU). Tu, ca patron sa spui ca nu stiai de necesitatea autorizatiei ISU este o mare minciuna, cand in actele de functionare ale firmei este necesara autorizatia. In plus, doi dintre patroni au lucrat la Emagic, firma care stia (vezi fax) ca la evenimentele cu numar mare de persoane trebuie sa soliciti "supra" autorizatie suplimentara de la ISU. Pana si adolescentul care si-a sarbatorit ziua de nastere cu artificii a stiut pe necesitatea autorizatiei (daca nu crezi cauta pe Internet).
Iar patronii de la Colectiv ce fac, organizeaza un eveniment cu 400 de oameni ( nu cu maxim 80 de persoane cat aveau voie !) si apoi spun ca nu stiau de necesitatea autorizatiei ! Ha ! ha ! Asta macane, sa i-o spuna lui "mutu". O singura data, au fost cinstiti patronii clubului atunci cand au declarat procurorilor DNA ca nu au dat mita celor doi inspectori, cand acestia au venit la club dupa orele de program.

marian  •  21 ianuarie 2016, 14:05

De unde a avut col.Cornea bani pentru casa lui din Calimanesti?Nevasta sa era sudorita la Oltchim inainte sa ajunga mare doamna la ISU Valcea.

patronul mincinos  •  21 ianuarie 2016, 14:06

@Marius: demonstreaza ce spui, nu posta aiurea. Mentioneaza un singur act singur act prin care inspectorii ISU aveau dreptul sa inchida clubul. Ai vazut tu vreun club inchis pana la Colectiv ? "Marele" Arafat a spus la TV ca pana in luna iulie 2015 nu existau norme de aplicare. Cand au fost cei 2 in control ... in luna septembrie 2014! Acum, dupa Colectiv, au inceput sa le aplice si s-au inchis n cluburi. Cine le-a inchis ... echipe mixte formate din ISU, politie, primarie.
Apropo de demisie: inspectorul ISU acuzat in dosar si-a dat demisia de la ISU in luna august 2015 (inainte de eveniment) , citeste daca nu crezi ...

xwz  •  21 ianuarie 2016, 14:14

@Torben: se pare ca tu vorbesti "discutii"... se vede ca nu ai citit acele fragmente din rechizitoriu publicate pe net.... daca ai fi citit ai fi vazut si tu ca nu se vorbeste de nicio spaga. Tu, de unde stii ca au cerut bani? Nu crezi ca faci niste acuzatii fara suport? Iar referitor la fraza "Cum puteau administratorii aia sa inteleaga ca situatia lor e cu adevarat dramatica si ca ei se joaca cu chibriturile in rezervorul de benzina?" : pai, cat de .... nestiutor!!! sa fii sa nu stii ca daca "te joci" cu chibriturile in benzina - risti sa "te arzi".... Mai ales ca acei administratori au in jur de 15 firme dintre care cateva cu acelasi profil si, culmea, parca 2 au luat, ce sa veci, FOC!!!! Inseamna ca ei nu au invatat nimic din ce au patit, sau nu au vrut sa inteleaga.... sau, cine stie, poate au "prieteni" care le fac cate-o "bucurie" din cand in cand si le mai da foc la cate-o cascarabeta... este problema lor (a administratorilor), si intr-un caz si in altul! Cert este ca, daca "Las_ISU@" are dreptate si 2 dintre patroni au lucrat la Emagic (de colaborat am inteles ca au colaborat sigur - vezi declartia reprezentantului Emagic imediat dupa descoperirea celebrului fax!), iar Emagic a declarat ca ei stiu ca trebuie sa ceara "asistenta pompierilor", conform ordinului 1045 /I.G./2007 , pentru ca ei "se ocupa de organizarea de spectacole si stiu ce obligatii au...", atunci cum afirmi tu ca administratorii nu stiau ce obligatii au? Ba stiau foarte bine... De asta au mintit ca in local nu intra decat 80 de persoane (iar in contractul de inchirere le punea conditii formatiei, in functie de cate persoane intra in club - atat de ieftina este chiria!!! cand ei declarase-ra la primarie si peste tot, ca intra in club 80 de persoane). Asta numesti tu nestiinta: negocia chiria cu "subchiriasii" cu cat mai multe persoane in club cu atat mai ieftina chiria sau deloc....! Avantajos si pentru unii si pentru altii...., iar castanele sunt scoase din foc cu mana unor amarati!!!.... care, daca primeau spaga cum spui tu nu erau ingropati in datorii!!! Cei care iau spaga nu numai ca nu sunt datori, dar au milioane in conturi si, culmea, aceia sunt liberi.... Iti mai relatez , draga @Torben, tie si celorlati, care va dati doar cu pararea in necunostinta de cauza (doar ca asa este cool!) ca indiferent daca erau avizati ISU ei trebuia sa ceara asistenta pompierilor, politiei, etc. conform ordinului 1045 (cum a facut Emagic prin acel fac) - Iti dau si continutul acelei cereri (asta ca sa iti dovedesc ca nu vorbesc sa ma aflu in treaba) - care este ANEXA 1 la normele metodologice ale unei legi ale pompierilor (scuze nu am retinut numarul legii, dar daca tii neaparat, o caut pe net si iti spun si numarul) si care are urmatorul continut: "Către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului ................../ Municipiului Bucureşti Domnului inspector-şef CERERE de emitere a acordului pentru organizarea jocului de artificii cu articole pirotehnice nr. ....... din ....... 20.. Subsemnatul/Subsemnata .................................., cu domiciliul în judeţul ..................., municipiul/oraşul/comuna ........................., sectorul/satul ...................., str. ........................... nr. ....., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ..., codul poştal ........., telefon .........., fax .........., e-mail ....................., în calitate de ............... la ..................., în conformitate cu prevederile art. 29^5 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare, solicit: 1. verificarea măsurilor ce se vor asigura privind prevenirea şi intervenţia în caz de incendiu, distrugeri sau vătămări corporale prevăzute în documentaţia anexată; 2. emiterea acordului pentru organizarea jocului de artificii cu articole pirotehnice, ce se va desfăşura în ..................................................................... . (locul, data, ora) Anexez documentele prevăzute în normele metodologice aprobate prin Ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nr. 1.045/I.G./2007, conform opisului. Declar pe propria răspundere că documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul. Data .......... Semnătura ..................... "). Deci, ....

andrei  •  21 ianuarie 2016, 14:40

@marian: ai dreptate, Marian. Acum doamna Cornea e luata si adusa cu masina la serviciu ca pe o cucoana. Asta e din cauza oamenilor care sunt obedienti acolo.
Apropo, domnule Cornea, cum ati fost dumneavoastra asociat, pana in 2014, la o firma care se ocupa cu focurile de artificii? Cand era inspectorul sef in concediu sau plecat, cine elibera autorizatiile ISU pentru firma respectiva?Nu cumva dumneavoastra? Rusine sa va fie!!!! De fapt, nu are cum sa va fie rusine deoarece aveti obrazul groooosssss

un_dinamovist  •  21 ianuarie 2016, 14:54

Cand se va reforma si IGSU asa cum s-au reformat majoritatea institutiilor din MAI? Nu e o reforma deosebita, dar tot e ceva mult mai bine decat e acum IGSU. Probabil atunci nu vom ami aveam tragedii ca cea din Colectiv. Aaa, sa nu uit. Cand IGSU se va reforma, oameni precum col.Cornea, Guta sau Dragne vor pleca singuri pentru ca nu vor mai avea intelegere si sprijin. Afara cu ei!!!!

doina  •  21 ianuarie 2016, 15:00

Va spune ceva data de 24.12.2015, sala de la ISUBIF, generalul Pop inmana decoratia ofierita de Casa Regala a Romaniei celor care au intervenit la Colectiv? Generalul le cerea comandantilor de subunitati, printre altele, sa faca lectii de educatie patriotica cu subordonatii lor. Prima data am crezut ca nu aud bine, insa acesta a continuat sa repete idea. Va dati seama de mentalitate retrograda este in unitatile IGSU? Imi venea s-l inregistrez si sa-l dau la televizor, dar ma aflam intr-o unitate militara si, totusi, respect regulamentele. In schimb nu am respect pentru astfel de oameni

danut  •  21 ianuarie 2016, 15:08

Domnilor colegi, de la ISUBIF care postatati aici. Nu-l uitati pe Arafat. In afara de Cornea, Dragne, Guta, Orlando, Giani, este el si numai el....marele Arafat. Despotul luminat ***Multumesc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andu  •  21 ianuarie 2016, 15:16

Va dati seama ca oameni precum generalul Pop se cred dumnezei. Asta in Harghita probabil are impresia ca e venerat de angajatii de acolo.Aici cand a venit nu ii venea sa creada ca cei de la ISUBIF nu-i acordau atentia pe care o astepta. In primele zile a inceput cu inspectii prin subunitati, sa arate cat de grozav e el...pana i-a adus secretara mapa cu documente ce trebuia rezolvate pana a doua zi. L-a luat capul. Oricum chiar a zis ca de abia astepta sa plece inapoi in Harghita. Grozavi de astia ca Pop tot vin in Bucuresti, ba la ISUBIF, ba in IGSU si-si rup gatul de fiecare data.Vezi cazul marelui general BAS de la Oradea. Sanki

iulian  •  21 ianuarie 2016, 15:22

ISUBIF actioneaza in instanta pe cei doi inspectori de la Prevenire si le cere daune pentru interventie. Ba, astia sunt bolnavi? Cum dracu sa ceri asa ceva?Dupa ce ca sunt vai de mama lor si, in plus, nu cred ca ei sunt vinovati si inca nu e dovedita vinovatia lor, se apuca marele ISUBIF in frunte cu generalul *** Pop sa ceara daune. Hai sictir...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

giani  •  21 ianuarie 2016, 15:33

Ce trebuie sa facem noi, oamenii, ca cei precum Cornea, Guta, Aldoiu, Schiopu sa nu mai fie la ISU? Ne-am saturat de mentalitati invechite din negura anilor '90. E timpul pentru o schimbare. Sa incepem cu Cornea. Afaraaaaa

dimi  •  21 ianuarie 2016, 15:37

Sunt absolut penibili, Arafat si Cornea, cand nu-i lasa pe oameni sa se mute la alte institutii din MAI. Mereu aceeasi placa proasta ne-o servesc ca nu exista personal. De ce au plecat oamenii domnilor din IGSU? De bine? Nu. Din cauza incompetentei, salariilor mici si mentalitatilor ce domnesc in unitatile IGSU. Sictir, nerusinatilor!!!

robin_van_persey  •  21 ianuarie 2016, 15:41

Col.Cornea are sotia angajata la ISU Valcea. Nu cumva e in conflict de interese?Ca, de exeplu, o poate avansa in grad chiar el, nu are nevoie de ministru. Nu a vazut nimeni pana acum asta?

cristocea  •  21 ianuarie 2016, 15:46

Norml ca stiau cei de la ISU de Clubul Colectiv. Toti stiau, dar nu si-au mutat fundurile sa se duca sa verifice. Acum vina pica pe saracii astia doi inspectori care au un ghinion teribil. DNA-ule, de ce pe Cornea nu-l audiezi? Audiaza-l si pe el, macar sa-l vedem *** Bafta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion  •  21 ianuarie 2016, 15:48

@dimi: Oamenii pleaca din cauza lu' Arafat

Cleo  •  21 ianuarie 2016, 15:59

Buna ziua,
Uitati de un numitor important in toata aceasta poveste: firma de pirotehnice!
Pirotehnistul se presupune a fi o persoana autorizata! O persoana profesionista care manevreaza focul! In primul rand, acest profesionist trebuie sa isi ia niste masuri de precautie inainte de a utiliza artificii de exterior( aici este o alta problema). Trebuia sa inspecteze spatiul in care pune acele artificii, sa ia aprobare de la autoritati, sa aiba asupra sa un extinctor propriu!
Cine a pus focul? Firma de pirotehnice.
Cine a solicitat serviciile acestei firme? Organizatorul.
Din pacate nimic nu ii mai poate aduce inapoi, dar familiile au dreptul la adevar si dreptate!
Domnule Tolontan, cu tot respectul, poate ar trebui sa aprofundati problema.
Multumesc!

iulian  •  21 ianuarie 2016, 16:00

Voi ati observat ca inspectorul general nu e in stare sa spuna o fraza de la el? Pe la colturi prin IGSU i se spune ,,paleta" pentru ca e obedient si usor de controlat.

dorinel  •  21 ianuarie 2016, 16:17

In 2015 cand eram in Fac. de Pompieri a venit marele Cornea si luminatul Arafat sa stea de vorba cu noi. Sanki, sa stea de vorba...sa vorbeasca doar ei, ca sa fiu mai exact. Brusc, fara nicio legatura, il apuca pe col.Cornea sa spuna ca nu ne va aproba rapoartele in cazul in care dorim sa ne mutam din IGSU dupa facultate. Pe bune? Va dati seama ca astia au devenit disperati la ideea ca oamenii vor sa plece din IGSU? Tovarase, colonel Cornea, noi avem angajament cu Ministerul Afacerilor Interne, nu cu IGSU. Asa ca ciocu mic...

Ioan  •  21 ianuarie 2016, 16:38

Cataline , intra un pic in IGSU si scormoneste un pic cu batul sa vezi ce mizerii au sa iasa la lumina....Da o raita si vezi procesele care au inceput datorita nerespectarii programului de lucru si cate vor incepe incepand cu 10 februarie 2016...Toti din fruntea IGSU sunt obedienti si dau ordine care sunt ilegale....se bazeaz pe faptul ca pompierii sunt militari si nu comenteaza, chiar daca li se cer sa faca lucruri ilegale!!! Ai sa te crucesti de cei vei descoperii!!

xwz  •  21 ianuarie 2016, 16:46

@Cleo: Ai dreptate! Si eu, dar si multi dintre cei cu care dezbat problema (asa, ca fapt divers, ca oricum DNA si judecatorii fac doar ce "trebuie" nu se apleaca ei asupra spuselor unor neinteresanti - de parca nu si-ar lua salariile si din contributiile noastre !!!), am tras concluzia aceasta din primele zile (nici nu-ti trebuie prea mult timp... ai nevoie de un pic de disponibilitate si de buna-cuviinta). Cum sa nu stii ca vinovat de arderea casei este cel ce pune focul? Bineninteles, cu autorizatie sau fara / cu concursul sau fara al celor interesati, in cazul de fata : formatia - avand ca motiv sa nu plateasca chirie mare; patronii - motivati sa vanda cat mai multa bautura alcoolica sau nonalcoolica, iar pirotehnistii si-au vandut marfa fara sa conteze ca pun artificii de exterior in interior. Restul..., e CANCAN - de ochii lumii.... pentru ca de ochii lumii au stat copiii aceia in arest preventiv pana acum. In timp ce ceilalti (patroni si pirotehnisti) au stat acasa de sarbatori. Sa nu credeti ca aceasta masura este cea corecta! Nu, ei ar trebui sa mearga la servici, sa-si poata plati ratele la banci. Dar nu conteaza aceste amanunte, important este sa fie cineva aratat cu degetul si acel cineva nu conteaza daca este vinovat sau nu. Toate cele bune!

dudu  •  21 ianuarie 2016, 16:46

In aceste momente mi-as dori *** sa-l huiduiesc pe Cornea dar nu ma lasa site-ul. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  21 ianuarie 2016, 16:52

E clar ca pompierii in cauza vor fi scosi tapi ispasitori, avocatul s-a prins de asta la timp si s-a retras din farsa. In alta ordine de idei, care-i faza cu pompierii astia? Orlando, Giani, Gianina, Antonina... sa fi fost neorealismul italian atit de popular printre parintii de viitori pompieri?

danut  •  21 ianuarie 2016, 16:52

Eu propun ca de fiecare data cand apare un articol despre ISU pe tolo.ro sa comentam si despre casa col.Cornea din Calimanesti, despre eventualul conflict de interese in care se afla si despre incompatibilitatea din 2013, cand era prim-adjunct. Poate asa incep astia sa-l caute la avere :)). Am zis

Cătălin Tolontan  •  21 ianuarie 2016, 17:02

@dudu: nu siteul nu va lasa sa huiduiti, ci colegii mei care modereaza. Si nu ei, ci regula civilizatiei.

Marius  •  21 ianuarie 2016, 17:27

@patronul mincinos :
E foarte simplu și logic, cei de la club au zis că primesc doar 80 de oameni.
În momentul când faci control și găsești 400, 1000 (au fost și 1000) este o problemă. Când de fiecare dată sunt > 200 persoane atunci poți lua măsuri.
Poate Arafat se referea și la cele sub 200 că nu știu ce norme.
La peste 200 situația era clară, dar nu și pentru tine
Tu ai postat total neinformat.
La fiecare flux de 75 persoane ai nevoie de o ușă de 80 CM lățime.
La 300 ai 80x4 = 320 CM. Mai întreb de cea de-a 2-a ieșire? Nu, nu mai întreb.
O zi mai bună.

EU  •  21 ianuarie 2016, 17:43

Președintele Consiliului director al acestei Fundații pentru S.M.U.R.D (Sfidare, Manipulare, Umilință, Răutate, Discriminare), ar fi cazul sa lase pompierilor ce este al pompierilor, iar Ministerului Sănătății ce este al ministerului(ambulanțele UPU-SMURD). Este o problemă majoră, degradarea stării morale și fizice a personalului...nemulțumirea a început să escaladeze și încă se pot lua măsuri de remediere de către cei în drept.

Comentează