Ion Ariton spune că ”Emil Boc mi-a cerut într-o discuție informală să sponsorizăm legal Gala Bute”

Contre la Înalta Curte. DNA spune că ministrul economiei a cerut companiilor din subordine să cotizeze la Gala Bute, banii ajungând la Rudel Obreja. Apărarea susține că ”Gala și sponsorizarea au fost asumate de Guvern”

miercuri, 23 martie 2016, 2:19

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

UPDATE: Înalta Curte a decis ca Elena Udrea și Ion Ariton să rămână sub control judiciar

Cronica unei noi zile din dosarul Gala Bute.

Termenul de azi de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost scurt. Două ore.

Ion Ariton și-a început declarația de inculpat afirmând că e nevinovat. Fostul ministru al economiei este acuzat că a determinat 10 companii din subordine să sponsorizeze ilegal Gala Bute.

În cazul Ariton, cheia acuzării e aceea că beneficiarul real a fost nu Federația Română de Box, ci firma Europlus Computers SRL, deținută de Rudel Obreja. Companiile de stat nu pot sponsoriza societăți comerciale private.

Iar argumentul forte al apărării este că ministrul a făcut ce și-a asumat Guvernul și ce i-a cerut explicit premierul Emil Boc. Și că a acționat legal.

1.742.830 lei au plătit companiile din subordinea lui Ion Ariton pentru Gala Bute către FRB, bani care au ajuns imediat la firma lui Obreja

Ministrul nu știa că banii merg la Obreja

„Dar eu nu-l cunosc pe Rudel Obreja. Aici, la proces, l-am cunoscut”, s-a apărat fostul ministru, acum senator.

Procurorul de ședință al DNA a rispotat. Pentru al doilea termen consecutiv, DNA este reprezentat de procurorul Ana Dobre.

Ea a considerat argumentul irelevant și a atacat pe ideea că Ion Ariton și-a chemat doi subordonați și i-a pus să strângă bani de la companiile din subordine, fără să verifice dacă FRB este, într-adevăr, organizatorul galei de box profesionist.

Presa relatase repetat pe parcursul primăverii lui 2011, în aceeași perioadă când companiile fuseseră contactate să ofere sponsorizări, că Federația Română de Box nu poate, prin statut, să organizeze întâlniri de pugilat profesionist. FRB este forul boxului amator, nu al celui profesionist.

Momentul de enervare a lui Ariton

Procuror DNA: Care este elementul obiectiv care v-a făcut să credeți că FRB e organizatorul Galei?

Ion Ariton: Faptul că așa s-a spus în ședința de Guvern din ianuarie 2011.

Judecătoarea: La urmărirea penală ați spus și altceva.

Ion Ariton: Da. Mai apoi, în aprilie, la o întâlnire informală, într-o pauză a unei ședințe de Guvern, domnul premier Emil Boc ne-a spus tuturor să vorbim cu niște companii din subordine și să sponsorizăm legal Gala Bute.

Judecătoarea: Și ați cerut ca acele companii să sponsorizeze cu anumite sume?

Ion Ariton: Nu. Eu nu am cerut bani pentru mine. (Se enervează și vrea să dea un exemplu prin reducere la absurd). Dacă aș fi vrut foloase pentru mine, nu ceream jumătate, ceream tot! (Pe un ton mai ridicat) De la toate companiile!

Și momentul când s-a încurcat

La puțin timp, a avut loc următorul dialog între aceeași Angela Dragne, președinta completului de trei, și Ion Ariton.

Judecătoare: La urmărirea penală ați spus că e posibil să fi fost informat de sume la momentul respectiv.

Ariton: Nu se putea vorbi de sume. Cred că asta era întrebarea procurorilor. Nu a fost așa răspunsul meu.

Judecătoare: Vă citesc din ce ați declarat la urmărirea penală.

Ariton (după o pauză de aproape 10 secunde, părând încurcat): Nu cred. Oricum, nu se putea vorbi de sume fixe.

„Am aflat numele companiilor și sumele de la DNA”

Doi dintre oamenii lui Ion Ariton, directorul Romeo Medan și Ionica Raicu, au făcut declarații că ministrul le-a indicat să strângă bani pentru Gală. El recunoaște momentul, dar adaugă că „Nu am mai urmărit subiectul, pentru că erau probleme mai importante. Am aflat numele companiilor și sumele de la DNA”.

Ministrul susține, așadar, că a aflat numele firmelor în 2015, când el a fost audiat la DNA. Presa dezvăluise numele și sumele încă din vara lui 2011, chiar și înainte de meciul Bute – Mendy.

Cele 10 companii sunt Hidroelectrica S.A., Transelectrica S.A., Nuclearelectrica S.A., S.N.T.G.N. Transgaz S.A., Complexul Energetic Turceni S.A., Complexul Energetic Rovinari S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Oil Terminal S.A., IAR Ghimbav S.A. si Societatea Naţională a Apelor Minerale S.A.

Unul dintre oamenii din minister susține că ministrul i-a cerut, explicit, să adune 1 milion de euro. „Nu e adevărat, dovadă că s-au adunat doar 1,7 milioane de lei”, a sunat răspunsul lui Ion Ariton, după ce s-a sfătuit cu avocatul său.

El a mai insistat pe ideea că „zilnic primeam 20-30 de cereri de sponsorizare” și că „anumite companii au finanțat și competiții de șah sau altele”.

Udrea a cerut să vorbească ultima

La încheierea declarației lui Ariton, Curtea ar fi vrut să continue și să asculte declarația Elenei Udrea, ce a cerut să fie ultima care să vorbească. Dar îi lipsea avocatul titular. La termenul de azi, Udrea a fost reprezentată de avocatul lui Obreja.

„Înțelegem însă că apărătorul dumneavoastră, domnul Chiciu, nu e aici, are o problemă de sănătate”. „Da, așa e și aș dori să fie prezent. Mai doresc, de asemenea, să pot pune atunci întrebări și celor care au făcut declarații împotriva mea”, a spus Elena Udrea.

Completul i-a întrebat pe cei patru care și-au recunoscut vinovăția dacă mai au declarații de făcut și dacă, la termenul în care Elena Udrea va da declarații, ei acceptă întrebări de la ea.

Nastasia: „Sunt de acord cu propria mea declarație”

Ștefan Lungu a fost singurul care a răspuns „Da, bineînțeles!”. Ceilalți trei, Topoliceanu, Botoroagă și Nastasia, au spus că își păstrează dreptul de a merge pe procedura simplificată și de a nu mai răspunde la întrebări.

A fost momentul în care, foindu-se, Nastasia a produs o bulă pentru „Cațavencii”: „Sunt de acord cu propria mea declarație”.

Gheorghe Nastasia a fost cel adus cu pompă în minister de Elena Udrea „din mediul privat” și prezentat drept un transfer de lux. Ani de zile, Elena Udrea i-a delegat semnătura și l-a numit secretar general. Acum, Nastasia o acuză că i-a predat geanta cu 900.000 de euro, bani de șpagă.

Pledoaria avocatului Țopa

Pe tema tăcerii celor trei, a intervenit Octavian Țopa, avocatul lui Tudor Breazu.

Apărătorul a pledat în fața instanței pentru faptul că „cei trei au dreptul de a nu vorbi, dar acest drept este prevăzut de lege ca să nu te autoincriminezi. Aceasta este esența, în opinia mea. Găsesc că nu e normal ca niște inculpați care practic și-au recunoscut faptele, deci nu mai au cum să se autoincrimineze, să continue să se prevaleze de acest drept”.

Instanța nu s-a pronunțat în această chestiune, dar a rămas în pronunțare pe cererea făcută de Udrea, Obreja, Ariton și Breazu de a ieși de sub control judiciar.

Rudel a acuzat așezarea procurorului în sală!

Venit la bară, Rudel Obreja a cerut dreptul „de a circula liber” și a acuzat condițiile în care se derulează procesul ”în care sistemul vizează, de fapt, o singură persoană”. El a protestat inclusiv pentru că „nu mi se pare normal ca procurorul să stea acolo, spre instanță, și noi, acuzații, aici, în spate”. 

Obreja a mai produs o premieră, când un tribunal i-a dat dreptate, obligând penitenciarul în care era arestat să organizeze o sală de mese, astfel încât deținuții să nu mai mănânce în celule.

În cazul amplasării meselor în sală, judecătoarea l-a rugat să revină la cererea de încetare a controlului judiciar.

Chiar când era în sală pentru ”Gala Bute”,  Rudel Obreja a aflat că a fost condamnat definitiv la trei ani cu suspendare pentru că i-ar fi cerut bani lui Sorin Ovidiu Vântu ca să-i aranjeze un verdict favorabil. La ieșirea din clădirea Înaltei Curți, fostul șef al FRB a acuzat dur sistemul și justiția din România.

Udrea își anticipează achitarea, în fața judecătorilor

Elena Udrea a încheiat spunând la bară exact ceea ce a repetat la fiecare termen: „Nu există probe împotriva mea”. În plus, ea adăugat în fața judecătorilor: „Este extrem de probabil să nu fiu condamnată în acest caz, pentru că sunt nevinovată”.

Declarația ei de inculpat va fi dată la următorul termen al procesului, cel de pe 26 aprilie, când se va împlini un an de când DNA i-a trimis în judecată pe ea și pe ceilalți șapte inculpați.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Mrr  •  23 martie 2016, 14:37

cel mai frumos e cand pisica se invarte in jurul cozii dar nu o prinde niciodata...asa cum fac si procurorii DNA, ba e Ariton, ba e Udrea, ba e Obreja,ba e Boc, in timp ce cerberul basescu rade sub umbrela intinsa de SUA...procesul asta imi spune ca sunt atat de mult inculpati , ca din 20 , doar 2 sa faca puscarie, restul suspendare...

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2016, 15:04

Mrr: sint 8 inculpati, nu 20.

zare  •  23 martie 2016, 15:33

basescu a avut sri sub papuc cat a fost presedinte, eu unul l-as absolvi de toate pacatele , daca ar iesi si ar da toate informatiile pe care le are despre asa zisii alesi ai poporului

Cosmin  •  23 martie 2016, 15:35

Cuvintul cheie e "legal", adica Boc a cerut ca sponsorizarea sa se faca "legal". Nu incerc sa il apar pe Boc, dar mi se pare ca acum se incearca sa se devieze un pic atentia si sa se arunce praf in ochi...

Cătălin Tolontan  •  23 martie 2016, 15:54

@Cosmin: am relatat exact cum l-a rostit. ”Legal” a rostit, asa am scris.

vasim  •  23 martie 2016, 16:07

Catalin, e doar praf in ochi acest articol! Boc a vrut sa ajute si si-a pus oamenii sa gaseasca un mod legal de a face sponsorizari! De ce il incriminezi acum Catalin pe Boc ? Sincer te credeam mai serios ...

diodoru  •  23 martie 2016, 16:10

Sunt perfect deacord cu cosmin iar titlul articolului mi-se pare chiar rautacios Revin cu sugestia de ieri despre nationala de hanbal feminin sau disparitia academicianului Solomon Marcus nu ati scris nimic meritau citeva cuvinte O seara buna

Mrr  •  23 martie 2016, 16:10

ok...am fost prea expansiv cand am spus 20...dar fii sigur ca din 8 tot 2 fac cu executare , restul ( adica Udrea in principal) vor scapa cu suspendare...mi-as dori sa fie invers , si asa isi doreste toata Romania , dar sunt sceptic

John  •  23 martie 2016, 16:22

"Este extrem de probabil" a spus inculpata Udrea, o formulare nefericita, dar niciodata nu a banuit-o nimeni de inteligenta ci doar de o siretenie, e sireata ca o vulpe, atat. Si lacoma. Tanti Udrea ori traieste in lumea gentilor, ori incearca sa se minta singura. In afara de infractorul Obreja si cei 4 care si-au recunoscut faptele, inculpata Udrea are cele mai mari sanse sa fie condamnata pentru ca de la ea a plecat toata tarasenia. Si sa ia pedeapsa cea mai mare. Udrea este cea care a aprobat ca Ministerul sa-i plateasca firmei de 2 lei a lui Obreja banii care nu au mai fost decontati din fonduri europene cum am fost tot timpul mintiti(abuzul in serviciu). Europenii nu au mai decontat banii pentru ca Departamentul Anti Frauda l-a prins pe impostorul organizator Obreja cu deconturi fictive si contracte fictive cu firme fantoma. De altfel tot inculpata Udrea garantase creditul firmei lui Obreja la BRD, fapt nemaintalnit ca un minister public sa garanteze pentru o firma privata un credit la o banca. Iar Obreja la ultimul termen a declarat ca nu isi mai aminteste daca a garantat el cu ceva(nu avea cu ce) sau daca a garantat ministerul!!!:-))))) Nu mai vorbim de parandaratul cu Obreja via Gardean si mita mascata prin sponsorizari fictive. De altfel dosarul este public si a fost bine instrumentat de catre DNA. Iar in privinta gentii primita ca mita, nu e numai declaratia lui Nastasia care sustine ca i-a dus geanta in birou, aceasta declaratie este coroborata cu declaratia lui Gardean care sustine ca a dat banii lui Nastasia pentru Udrea. Nastasia nu avea cum sa-si fi oprit el banii si sa nu-i duca lui Udrea, e la mintea cocosului, pentru ca Udrea ar fi aflat de la Gardean ca acesta a dat banii, dar ca banii nu au ajuns la ea. Deci Gardean declara ca a dat banii cei 900 de mii iar Nastasia ca i-a inmanat fostei ministrese. Termenul urmator va fi foarte interesant pentru ca va fi audiata inculpata Udrea, sa vedem cum explica ca albul e negru si negrul e alb.

Cosmin  •  23 martie 2016, 16:27

Da, am remarcat. Am vrut numai sa subliniez acest fapt, e usor sa sara cineva cu concluzia ca si Boc e bagat pina la git...

John  •  23 martie 2016, 16:56

P.S. Este greu de crezut ca Boc ar avea vreo vina, el oricum era mai supus in general si nu a avut nici o implicare directa. Inculpata blonda Udrea a tras toate sforile si asa a picat si Ariton ca musca in lapte. La prima vedere Ioan Ariton pare doar o victima colaterala. Instanta va stabili insa cat este de vinovat. Si prostia se plateste.

John  •  23 martie 2016, 17:04

@ Mrr, Este imposibil sa scapi cu suspendare la asemenea acuzatii. Conform noului cod penal ca la o pedeapsa sa se suspende executarea sub supraveghere, trebuie ca pedeapsa primita sa fie de maxim 3 ani. La ce acuzatii are Udrea cred ca va incasa cam cat a incasat Dan Voiculescu, 10 ani. Vom trai si vom vedea.

Lukas  •  23 martie 2016, 17:08

In articol apare un nume : Romeo Medan - director . Este oare sibian ? Pana la revolutie prim secretar UTC Sibiu a fost un domn Romeo Medan . O fi aceeasi persoana ?

diodoru  •  23 martie 2016, 17:15

Da pentru ca ideea nu este de ai lua apararea cuiva dar titlul da apa la moara unei categorii de cititori poate mai superficiali si siguri anti Udrea Basescu sau PDLsi care nu vor sa afle adevarul ci doar sa li se dea dreptate pentru acele sentimente anti

Dan_Bruma  •  23 martie 2016, 17:21

E superb cum incultul de Boc poate avea inca sustinatori in RO in afara familiei sale :) Superb si incredibil.

Cine va plati pentru abuzuri?  •  23 martie 2016, 17:31

Si ute asa, avem inca o data dovada ca Udrea nu are nicio treaba cu acest proces si nici cu celelalte. Este un dosar facut pe genunchi ,atunci , in euforia aia ca DNA sa iasa din anonimat cautand sa se foloseasca de nume cu rezonanta la bobor. Restul e doar apa de polaie. O sa vedeti ca nimic n-a fost ilegal in Gala Bute. Nu suntem toti maimute ca sa nu rationam si sa nu vedem ca dosarul asta este fortat pentru a arunca praf in ochi lumii. Normalitatea inca este departe de tara asta! Predomina manipularea, minciuna, rafuilelile intre puteri, presa, opinia publica etc.

Mircius  •  23 martie 2016, 17:46

@Dan_Bruma Boc incult??? In comparatie cu cine? Am crezut ca va mai reveniti astia spalati pe creier de A3, dar vad ca sunteti iremediabili.

Mrr  •  23 martie 2016, 18:22

@"cine va plati pt abuzuri"...scuze ca va intrerup elucubratiile , dar trebuie sa va raspund: udrea sper sa plateasca 10 ani de puscarie(cel putin), si ca ea toti politicienii infractori ! avem nevoie de o putere politica care sa lucreze pentru Romania, poporul roman, nu doar pentru ei si famiilie lor, fiindca noi ii alegem si noi strangem bani pentru salariile lor...ati inteles tanti udrea? sau daca nu sunteti dvs , atunci sigur sunteti un postac ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  23 martie 2016, 18:32

@ cine va plati pentru abuzuri, CARE ABUZURI? Stai cuminte ca Udrea va merge la puscarie impreuna cu tot "lotul". De mana cu Obreja si cu Breazu doar ca ei la Rahova si ea la Targsor. Ori esti postac ori esti naiv si nu vezi faptele. Dosarul este bazat atat pe denunturi cat si pe probe chiar daca unele indirecte.

Ion  •  23 martie 2016, 18:41

Si ca sa vedeti cu ce fel de oameni au de-a face procurorii in acest dosar, de exemplu inculpatul Obreja a fost inregistrat(in alt dosar) de catre Vantu cu tehnica de interceptare de la DNA cum ii cerea bani pentru a face trafic de influenta la instanta intr-un dosar al lui Vantu . Deci inregistrat cum cerea bani pentru asta, iar el spunea ca vorbea despre drepturi litigioase!!! Oamenii astia mint si daca sunt prinsi in flagrant. De altfel ieri a si fost condamnat definitiv pentru asta la 3 ani de inchisoare, insa judecatorii i-au dat cu suspendare dandu-si probabil seama ca in fata lor era un doar gainar care a incercat sa-l escrocheze pe Vantu. Si Udrea e din acelasi aluat. Oamenii crescuti in mediu infractional sunt obisnuiti sa minta pe fatza. Ei stiu si au fost invatati ca daca recunosc ceva nu mai e cale de intoarcere. Ce e mai grav este ca astfel de specimene penale au ajuns vremelnic sa ocupe functii publice si sa jongleze cu banul public.

popasus  •  23 martie 2016, 20:04

acest imaculat boc: pleaca de la primaria cluj si lasa primar pe omul sau de incredere apostu' care intra in puscarie pentru mita luata de la dezvoltatori imobiliari pentru autorizatii semnate si pe vremea lui boc, dar piticul nu stia nimic; e primul ministru a unui guvern ai carui ministrii, in marea lor parte, sunt ori inculpati ori condamnati, iar tovarasul boc nu stia nimic. asta este.... cand faci armata in straie albastre si nu la aviatie, trebuie sa ai unele avantaje.

ioan  •  23 martie 2016, 20:20

Udrea e inteligenta, luptatoare si puternica. Daca va fi condamnata in Romania, va castiga la CEDO pentru ca nimeni nu a dovedit nimic in privinta ei. Problema mea? eu, ca si voi de altfel, o sa platim pentru acest proces, ca si pentru altele de altfel. Asa cum platim si pentru fostul arhitect sef de Bucuresti. Pe Udrea, mai bine ar fi sa o achite justitia romana si sa-i acorde o suma modica pentru zilele de puscarie. Daca ajunge la CEDO, scoate milioane de la Romania, adica de la mine si de la voi. Eu i-as baga la puscarie pe viata pe cei care inchid oameni si apoi nu gasesc motive sa-i tina acolo. In loc sa adune probe in liniste si cand dosarul e cu adevarat solid, sa-l "salte" pe infractor, procurorii nostrii aresteaza pe "supozitii rezonabile" ! Iar aceste supozitii pot insemna sume de plata fabuloase!

m  •  23 martie 2016, 20:51

Pai Boc se pregateste sa candideze pentru un nou mandat de primar, de-aia e articolul asta. Si titlul asta :) Intrebarea e: de ce titlu si de ce o relatare din instanta fara mare legatura cu titlul. Sau relatarea e despre titlu, ca nu-mi dau seama? :)

vio  •  23 martie 2016, 22:41

@ Ioan, Este surprinzator ca inculpata Udrea mai are inca postaci. Dar ca si ea, acestia sunt lipsiti de inteligenta, dar plini de tupeu. Probele sunt acolo la dosar, pentru cine vrea sa le vada. Cum spui ca nu s-a demonstrat nimic in privinta ei? Unii cred ca doar daca esti prins cu mana in buzunarul altuia sau in flagrant delict esti hot, dar nu e chiar asa. Probele pot fi si indirecte si coroborate cu denunturi. Cum e in Gala bute, o gala organizata ilegal din bani publici. Asa a fost condamnat si Nastase in 'Trofeul Calitatii" pe probe indirecte. Udrea va fi condamnata si poate apoi sa se duca si la mama lui CEDO. La CEDO te duci sa te plangi daca ti-au fost incalcate anumite drepturi in cursul procesului penal, cum ar fi dreptul la aparare sau la un proces echitabil. Inculpatei Udrea nu i s-a incalcat nici un drept, dimpotriva. Asa ca mai usor cu pianul pe scari. Nu vreau sa te jignesc, dar in final ai un tupeu de Udrea: "Mai bine sa-i plateasca statul o suma modica pentru lunile de puscarie" hahaha nu zau? Ea va trebui sa platesca prejudiciul din dosar care nu este deloc mic. Sper sa-i se confiste tot. Nu mai visati cai verzi pe pereti si nu mai scrieti prostii.

vio  •  23 martie 2016, 22:44

CEDO nu poate anula o hotarare definitiva a unei instante din Romania!

LEFTER POPESCU  •  24 martie 2016, 0:28

"Pe tema tăcerii celor trei, a intervenit Octavian Țopa, avocatul lui Tudor Breazu. Apărătorul a pledat în fața instanței pentru faptul că „cei trei au dreptul de a nu vorbi, dar acest drept este prevăzut de lege ca să nu te autoincriminezi. Aceasta este esența, în opinia mea. Găsesc că nu e normal ca niște inculpați care practic și-au recunoscut faptele, deci nu mai au cum să se autoincrimineze, să continue să se prevaleze de acest drept”. Aceasta fraza face cat tot articolul . ... Cand niste inculpati isi recunosc vina pentru ca apoi sa "vomite" orice despre oricine sau despre o anume persoana, numai ca sa scape de "parnaie" iar prin refuzul acestora de a raspunde la cateva intrebari - in fata instantei - puse tocmai de cea pe care au "vomitat" arata clar ca in declaratiile lor "pentru libertate" se afla multe neadevaruri si nu vor sa cada inca o data testul in fata instantei.

Menumorut  •  24 martie 2016, 1:45

Mai nene mai, ce avem noi aici mai nene mai ???? Dar bute? De ce nu e inculpat? El a facut manevra si suveica impreuna cu obreja, au fost tovarasi. Mai nene ma, chiar ne luati de prosti? Adica obreja ii transfera lui bute banii in Canada si in 2 zile banii se intorc Mai putin spaga. Pai asta nu e favorizarea infractorului? Mai nene Mai....

eu  •  24 martie 2016, 8:07

Formulari corecte: ION ARITON SPUNE CĂ EMIL BOC I-A CERUT... sau ION ARITON SPUNE: "EMIL BOC MI-A CERUT..."

eeeeeeee  •  24 martie 2016, 8:14

Udrea nu prea a lasat urme :)

Mihai  •  24 martie 2016, 8:33

"In vremea asta Catalin, viclean copil de casa " nu mai umple cupele stapanilor cu vin ( din motive de parnaie ), ci toarna la nesfarsit matraguna, in viata celor care facut posibila arestarea. Poate, poate o iesi ceva...

Matei  •  24 martie 2016, 9:23

Catalin, ai citit gazeta de azi, ma refer in format fizic? Eu am citit-o pe drumul spre serviciu, iar cuvantul "legal" venea chiar pe muchie si usor blurat / dublat la inceput; pana sa citesc pe net, am fost convins ca in titlu ai pus "ilegal"; nu e gluma, verifica.

functionar etica  •  24 martie 2016, 11:45

JENANT. Nici cum nu e bine, daca nu spui adevarul te acuza presa ca minti, daca spui adevarul te acuza ca efugi de raspundere sau chiar ca esti turnator. Gasiti o cale sa va cistigati painea cinstit ziariistilor (ca domn sau doamne, mai putin) ca in acest mod e prostitutie!

titi  •  24 martie 2016, 12:20

Salut nea tolo , it's me again ! De data asta te las in pace, stiu ca NU vrei sa raspaunzi cum de ti-a iesit 1800 > ( adica mai mare/mult decat ) 2500 , nici cum de ti-a iesit zilele trecute o paguba din ceva primit GRATIS ( da, da, chestia cu Cazinoul Cluj ) de aceea te las in pace si in amarul tau cu "artimetica " ta cu tot. Acum iti pun o intrebare de logica ( la care NU ASTEPT raspuns ) : Care din citatele ( aproximative ) de mai jos , este mai TOXIC pentru ROMANIA ? - Ma Ioane ( Ariton ) fa cumva sa o ajutam pe Nuti cu gala aia lui peste ( Bute ). Baga si tu niste sponsorizari de la Companiile de Stat ca doar si astea au voie sa faca sponsorizari in cadrul Legii Sponsorizarii ! Stiu sigur , ca "pretenaru' " lui domn' pontea de la Combinatul Energetic Oltenia , baga masiv la "folbal " ( pentru prostimea din Gorji ) si la kosarlabda ( mingea la cos ) pentru sufletelu' lu' domn' deputat pontea viorel victoras ! { Emil Boc } - Cameluta mea draga , ia baga lemne pe foc la iubitelul tau , daca vrei sa mai stea prin prejur , sa rezolve " problema " aia cu Digi ! Stii bine ca robinetul cu electricitate s-a inchis putin. Ai vazut ca bosorogii de la ICA s-au "iecsecutat " si am primit ce-am vrut. Hai ca inchid , ca ma suna judecatorul sa- i spun verdictul... ! { danut voiculescul dovedit felix-turnatorul } Cam asta a fost problema primita de la Busu' de la Meteo !

Dan  •  24 martie 2016, 16:41

Sunt de acord

Assamorgh  •  7 aprilie 2016, 6:05

Vina principala a acestui *** esta ca s-a nascut!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează