Ei produc, ei se controlează și Ministerul Sănătății se face că nu le găsește sediul!

Când DSP Arad a descoperit în 2013 un dezinfectant cu probleme, șefii de la București au răspuns că nu localizează societatea ca s-o controleze. Nu găseau cel mai mare producător din România care tocmai luase 176 de contracte cu spitalele

marți, 26 aprilie 2016, 7:02

UPDATE: MINISTRUL RECUNOAȘTE: ”Noi controlăm hîrtii!”. Astăzi a avut loc lansarea unui program național împotriva infecțiilor intraspitalicești. La întrebările presei, atît ministrul Cadariu-Achimaș, cît și șefii inspecțiilor sanitare, prezenți în sală, au confirmat dezvăluirile: ”Nu facem analize de laborator pe dezinfectante, e adevărat ce ați scris. Noi controlăm hîrtii. Asta se va schimba”. 

UPDATE: HEXI PHARMA SPUNE CĂ PUTEA FOLOSI CE CONCENTRAȚIE DOREȘTE! Într-un comunicat prezentat de Hotnews, Hexi Pharma nu mai pomenește nimic de rețetele cu o concentrație scăzută! În schimb, cu o nunață care pregătește apărarea sa ulterioară, spune că putea pune orice concentrație, atîta vreme cît produsele sînt eficiente! 

UPDATE: PARCHETUL S-A AUTOSESIZAT. Procurorul general Bogdan Licu a declarat azi la CSM, consemnează Agerpres, după ce Realitatea TV a furnizat la prima oră știrea, că a cerut o anchetă pe situația dezinfectanților din spitale.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan și Alex Nicodim (foto)

13072204_1180834768616467_549206087_o

”Imediat am umplut camioanele cu dezinfectanți și le-am trimis în spitale ca donație”, își amintește cu emoție Dan Alexandru Condrea.

Pe 2 noiembrie, pagina de Facebook a firmei Hexi Pharma oferă condoleanțe familiilor de la Colectiv. Panglica neagră flutură ca un steag de doliu deasupra siglei companiei. Frumos gest.

Au trecut aproape 6 luni și viața merge înainte.

Hei, hei, bună dimineața!

Până acum a fost bună pentru doamna inspector-șef.

Discuție cu Simona Pârvu, șefa Inspecției Sanitare de Stat din Ministerul Sănătății.

– Bună dimineața, puteți să ne explicați, vă rugăm, care este rațiunea pentru care instituția dumneavoastră nu verifică în laborator substanțele dezinfectante din spitale?
– Să știți că legea nu ne obligă nici pe noi și nici pe DSP-urile locale să facem asta.

– Dacă legea nu vă obligă nu înseamnă că nu vă permite.
– Da, înțeleg. Dar chiar dacă s-ar face o analiză de concentrație a substanței active n-am avea certitudinea că antisepticele sunt în regulă.

– ?
– Există mai multe substanțe în biocide, nu doar substanța activă.

– Există, însă…
– Dacă aceste substanțe secundare nu sunt în regulă, efectul pe total nu e cel necesar.

– Spuneți publicului că, până și în situația în care substanța activă e conformă, se poate ca biocidul să nu fie eficient.
– Exact!

– Dar, nu vă supărați, acesta nu e un argument pentru ca să nu faceți analiza substanței active!
– De ce?

– Dacă substanța activă e conformă, produsul poate să nu fie corect, dar dacă substanța activă e diminuată, atunci sigur produsul nu e corect! Adică mașina se poate strica oricum, dar sigur fără benzină nu merge!
– Asemenea analize sunt scumpe, între 10.000 și 20.000 de euro.

– Noi știm că determinările de laborator pe substanțe active sunt de ordinul sutelor de euro, dar poate vă referiți la altceva.
– Să știți că nici în alte țări nu se fac analize de laborator pe biocide. Producătorul aduce analizele pe care le face el în momentul avizării.

– Sînteți sigură că nu se fac în străinătate? Lucrați de mult la Inspecția Sanitară?
– Nu, din februarie anul acesta.

– Și pînă acum unde ați lucrat?
– La secretariatul ministerului.

– Ați făcut tot inspecție sanitară?
– Am avut alte însărcinări.

– Și sînteți convinsă că nu se fac analize chimice în alte țări după ce autoritățile sanitare descoperă produsele drept „neconforme”?!
– Nu știu, la ce vă referiți?!

Chiar așa, la cine ne referim?

La aproape 4 milioane de oameni.

La ei ne referim.

„3,8 milioane de români ajung să se interneze anual în spitale”, spune profesorul dr. Cristian Vlădescu, directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică.

„Vorbim despre 3,8 milioane de CNP-uri unice, pentru că unii oameni vin de mai multe ori”, precizează el.

Școala de Sănătate Publică este sursa cea mai autorizată în domeniu pentru că ea centralizează informația spitalelor. Doar pe baza acestor cifre Casa de Sănătate decontează spitalizările.

„Și în acest număr nu sunt prinși cei internați peste zi sau ambulatoriu”, spune doctorul Vlădescu.

Dintre cei internați, 20% sunt copii, conform unui studiu din Strategia națională pentru protecția copilului, elaborat de Ministerul Muncii.

3.000.000de adulți sunt anual internați în  România

800.000de copii sunt anual internați în România

Pentru niciunul dintre acești copii și adulți, femei și bărbați, mame și surori, statul român nu verifică în laborator substanțele folosite pentru dezinfecția spitalelor.

Bine, asta ne-ați mai spus-o!

Uitați una nouă.

Ce fac autoritățile când sesizează că un antiseptic nu e în regulă?

Cei de la Arad au descoperit ceva

Direcția de Sănătate Publică Arad a notificat în 2013 șefii săi de la București, adică DSP și Inspecția Sanitară, că „POLYODINE SCRUB are neconformități”.

Ce face Inspecția Sanitară cu care tocmai am vorbit?

Inspecția răspunde în Raportul de activitate al DSP București pe 2013: „neconformități constatate la produsul biocid POLYODINE SCRUB produs de SC Hexi Pharma Co SRL. Având în vedere că nu s-a putut contacta niciun reprezentant al societății s-a înaintat adresa către Oficiul Registrului Comerțului pentru obținerea informațiilor privind punctul de lucru al firmei în vederea aplicării măsurilor care se impun”.

176 de contracte cu spitalele Ministerului Sănătății a semnat Hexi Pharma în 2012-2013, cînd Ministerul Sănătății nu știa de unde să ia firma

Serios?

Da, cât se poate de serios.

Nu au găsit „niciun reprezentant al societății” și au trimis o hârtie către Registrul Comerțului!

E mișto să fii genul de stat care să nu clipești nici cînd spui cele mai ridicole chestii.

Tu, stat, te trezești cu un antiseptic care se folosește „pentru dezinfectarea chirurgicală a mâinilor personalului medical și spălarea tegumentelor pacienților” și care are o problemă.

Vă spunem și ce neconformitate avea POLYODINE SCRUB, că neoficial am aflat.

Era problema de concentrație, bine-cunoscuta problemă: una scrie pe eticheta produsului și alta pe avizul de punere pe piață.

Dar asta, tu, ca stat, nu mai scrii în raport. Sună mai bine pentru public să-i zici „neconformitate” decât să vorbești despre „concentrație mai mică”.

Și ce face Inspecția de Sănătate din București în fața semnalului de la Arad?

Zice că nu poate să-l găsească pe producător. Care producător era cel mai mare din România!

.

„Sunați mai de dimineață!”

Ziarul i-a rugat pe cei de la DSP Arad să spună ce neconformitate au depistat. Și când.

Astea le povestim așa, ca să rămînă.

I-am rugat și pe cei de la DSP București, cu Inspecția de Sănătate cu tot, să ne spună când i-au reperat, în sfîrșit, pe cei de la Hexi Pharma.

De la Arad am aflat că răspunsul e redactat, dar s-a oprit în cabinetul directorului Daniela Cârnațu.

„Sunați și dumneavoastră mai de dimineață că doamna directoare a plecat”, a comunicat ieri, pe la patru după-amiază, o doamnă drăguță de la permanența DSP Arad. De cîteva zile totul s-a blocat. Stă pasărea în aer de frică.

Bună dimineața!

Din București, directoarea DSP Cristina Pelin ne-a spus: „Căutăm în arhivă ce s-a întâmplat când n-am găsit adresa Hexi Pharma. Eu nu eram atunci în instituție”.

Apoi a oftat cu sinceritate: „Avem probleme cu depozitarea”.

Biocidul se întoarce. Tot neconform

Treaba cu autoritățile e plictisitoare, dar palpitant e ce s-a întâmplat cu POLYODINE.

Că dacă producătorul a dispărut în ditamai hala, de nu l-a găsit ministerul care îi plătea milioane de euro pe an, dezinfectantul săracu’ nu se lasă!

POLYODINE, nu SCRUB, dar un produs fix din aceeași gamă, reapare în Raportul din 2014 al DSP, tot la „neconformități”.

„Produsul POLYODINE, fabricat de Hexi Pharma – aria de aplicație nu corespunde în totalitate cu cele din avizul sanitar, în avizul sanitar nu este menționată «dezinfecția plăgilor, arsurilor, escarelor, leziunilor dermatologice»„.

L-au ars pe producător cu măsura clasică: „Produsul a fost etichetat”.

Au făcut și un control al produsului în laborator? Nu.

Lasă că fac alții controlul produselor. În laboratorul de casă.

Nedenumit235 schema_unilab

Hexi Pharma susține că își testează în mod regulat produsele în laborator. Așa face. Și că la fel procedează și spitalele. Aici minte.

Spitalele nu fac analize de laborator pentru substanțe, fac doar teste microbiologice, adică văd dacă au mai rămas viruși după utilizare. Nu o mai luăm de la capăt, nimeni din întreg sistemul de sănătate nu face determinări chimice în laborator pentru biocide. Punct.

Hexi Pharma face, într-adevăr, analize de laborator.

Unde?

Dan Alexandru Condrea, 41 de ani, asociatul majoritar al Hexi Pharma, apare în 6 firme active. În afară de Hexi Pharma, numele său e prezent în Hexi Med SRL, Ochmed SRL, Signum Service SRL, Health Services Company SRL, Medical Cleaning SRL.

Ultima firmă, Medical Cleaning SRL, derulează contracte de curățenie cu spitalele, Condrea fiind acționar.

Conform Registrului Comerţului, administratorul persoană juridică al Medical Cleaning SRL este Emex Cont SRL. Firmă care este administrator şi la Unilab. Laborator unde Condrea face analizele pentru Hexi Pharma.

Nu e nevoie de o divizie de intelligence ca să vezi legăturile adînci ale acestui grup care distribuie în peste 300 de spitale și care, în ultimul deceniu, a semnat un contract cu statul la fiecare trei zile lucrătoare!

Mai ales că administratorii nu sunt singura legătură între companiile aflate sub protecția bunăvoinței publice.

Între firmele lui Condrea și Unilab există un intens schimb de personal, de prietenii, de vacanțe comune. Unul dintre șefii de la Unilab, Traian Mirel Doncea, a devenit și acționar al laboratorului după ce a evoluat într-o poziție de top la Medical Cleaning, compania lui Condrea. Sînt multe exemple.

„E de notorietate încrengătura lui Condrea. Mereu îi bagă pe alții în față. Acum sunt speriați că i-ați prins și vor merge pe ideea că substanțele sunt eficiente, chiar dacă au mici probleme de producție. Dar nu sunt mici problemele acestea!” sursă a Gazetei din Hexi Pharma

Ieri, nici Dan Condrea și nici directorul general Flori Dinu nu au fost văzuți prea mult pe la sediu. „În schimb și-au luat acasă rețetarele”, spune o sursă a ziarului.

Fabrica a fost închisă o zi, o redeschid azi.

Tactica de comunicare publică aleasă între cei cîțiva de la vîrf este să spună: ”Produsele sînt eficiente!”. Dar nici între ei nu mai au încredere și au început să vorbească. 

Speriat este și Mihai Leva, directorul de producție, care știe foarte bine de unde primea rețetele, spune aceeași sursă. „Leva știe că toate documentele prezentate sunt reale”, conchide sursa. Șefii încearcă să-și contureze un cerc de suspecți „care au turnat la presă”.

În același timp, fiecare dintre cei cu răspundere, din fabrică și pînă la contabilitate, se gîndește că celălalt va începe să vorbească primul cu autoritățile, ca să-și scape pielea. Piese importante sînt și agenții de vînzări ”care au un tip de relație specială cu spitalele”.

Un alt om care știe bine ce se petrece în Hexi Pharma susține că una dintre cheile raiului se află chiar în calculatorul patronului firmei.

„Dacă DNA vrea să scuture sistemul medical din România, să vadă ce se găsește în calculatorul lui Condrea! Acolo este o listă pentru care directorii de spitale ar da orice să nu ajungă niciodată la procurori” sursă a Gazetei

fkshshInterviu cu un fost director medical al unui spital bucureștean, acum medic în sistemul privat

– Când ați sesizat probleme la produsele biocide?
– De multe ori. Nu erau constanți în calitate. Am vorbit cu epidemiologul. Eram director medical de spital, dar n-am reușit să-l conving.

– Ce să-l convingeți?
– Să aducem produse mai bune. Cele de la Hexi Pharma erau inconstante! Și apoi am avut un șoc.

– Ce șoc?
– Am văzut în laboratoarele private substanțe dezinfectante mult mai bune, ale unor firme mari din străinătate. Costau mai puțin! M-am întors la spital și mi-au spus cei de la comercial că nu putem, pentru că cele străine nu îndeplinesc condițiile.

– În ce sens?
– Nu știu exact, m-au amețit de m-am plictisit. Pur și simplu, vreme de cinci ani am încercat să înlocuiesc produsele Hexi Pharma și n-am reușit.

– E totuși ceva ciudat. Vorbim mereu cu oameni care își clamează neputința de a reacționa. Ați fost director, sunteți ditamai doctorul!
– Da, dar aici vorbim nu de o firmă, ci de un sistem bine protejat. Să vă povestesc ceva. Zilele trecute eram la un spital privat important și am văzut produse Hexi Pharma.

– Asta înseamnă că sunt bune.
– Asta înseamnă că cineva de la Ministerul Sănătății, care alcătuiește criteriile de achiziție, are grijă să împingă și spitalele private în aceeași direcție.

– Sună a teoria conspirației.
– Câți bani se cheltuiesc anual în sănătate?

– Aproximativ 7 miliarde de euro.
– Și nu vi se pare o miză? Am văzut multe. Am văzut un tomograf care a ruginit la Spitalul Militar în curte. Am văzut antibiotice luate cu de zece ori prețul! Nu dublu, de zece ori! Gândiți-vă ce se va întâmpla dacă cineva, SRI, DNA, habar n-am cine, o să ia treaba asta în serios. Când îți mor mii de oameni din cauza bacteriilor poate că o să o și ia. Dar am dubii.

– De ce aveți dubii?
– Pentru că ar fi fost cazul s-o facă până acum. Suntem o țară cu sănătatea furată.

„Ca jurnaliști, luptați cu un adversar extrem de puternic. Nu uitați un lucru: subfinanțarea sistemului sanitar este o mare minciună. Bani există, dar se fură! Și ei au construit averi, puteri și complicități greu de clătinat” fost director medical de spital

Nedenumit23Interviu cu doctorul Elena Copaciu, de la Alianța Medicilor

– Dumneavoastră, cei de la Alianță, sunteți priviți drept niște ciudați.
– Ziceți mai bine nebuni! (zâmbește).

– Ce credeți despre infecțiile din spitale?
– Când eu am făcut rezidențiatul, cu mulți ani în urmă, existau o altă atitudine și o altă atenție față de infecții. Sanepidul era Sanepid! Și epidemiologul era poliția sanitară a spitalului! Nimeni nu glumea cu ei. Cînd venea Sanepidul tremuram toți. Acum cînd vine DSP-ul, toată lumea e anunțată dinainte!

– Am involuat?
– În anumite aspecte, da! În ciuda banilor care se bagă în sistem. Știu că sună straniu, dar e adevărat. Nu sunt o nostalgică, însă orice medic vă poate spune cât s-a degradat atitudinea față de pacient în chestiunea infecțiilor. Acum avem antibioticele și le suprautilizăm. Ceea ce duce la apariția unor bacterii extrem de rezistente. Cele mai rezistente din Europa.

– În privința dezinfectanților?
– Cu inima strânsă, vă felicit pentru anchetă! Refuzam să cred că e așa fără aceste dovezi. Dar vă mai spun ceva, la fel de important. Directorii de spitale sunt validați de marile firme de medicamente. Așa că nu e simplu. Se joacă niște mize mari de tot.

„Unii directori de spitale nu renunță la funcție pentru că următorul venit ar chema imediat DNA când ar vedea cum s-au făcut achizițiile” doctor Elena Copaciu, Alianța Medicilor

Nedenumit2Una din sursele Gazetei spune că un control de fond declanşat de autorităţile statului la Hexi Pharma ar scoate la lumină adevărul

Fost angajat al celui mai mare producător de dezinfectante din România, unul dintre cei care au oferit Gazetei informaţii legate de diluarea din procesul tehnologic al produselor destinate spitalelor, aduce noi mărturii în aces caz.

– Cât timp aţi lucrat la Hexi Pharma?
– Ani întregi. Suficient cât să-mi dau seama ce se întâmplă în hala de producţie.

– Şi cum ați realizat că este o problemă cu dezinfectanții fabricați acolo?
– La două, trei luni de la angajare. Noi, cei din hala de producție, nu vedeam produsul finit. Într-o zi însă observ pe o masă trei bidoane cu etichetă. Citesc etichetele şi imediat am observat că există o diferență între concentrațiile substanțelor active de pe etichete și cele din reţetele după care produceam soluţiile. De bună-credință, prima dată când l-am văzut pe patron, pe Condrea, i-am spus că etichetele sunt tipărite greșit. Nu a comentat, dar nici nu a luat vreo măsură.

– De câte ori i-ați sesizat eroarea?
– De două, trei ori. Ultima dată mi-a transmis răspicat să-mi văd de munca mea.

– Ce s-a întâmplat în continuare?
– Atunci am realizat că e vorba de o greşeală premeditată. Şi tot atunci am decis să plec pentru că nu puteam să fiu părtaș la așa ceva.

– De ce nu aţi sesizat autorităţile statului?
– Iniţial, asta mi-am propus, dar îmi trebuiau dovezi. Am căutat un laborator care să-mi facă analize de compoziţie, altul decât Unilab, despre care toţi angajaţii ştiu că e controlat de Condrea. Nu am găsit în România, am contactat unul din Germania, dar când am aflat preţul, două mii de euro, am renunţat. Prea mulţi bani pentru mine!

– Cât timp ați lucrat la Hexi Pharma a venit vreun control din afară, de la instituțiile statului?
– Cât privește producția, niciodată. Nici măcar în perioada avizărilor. Au venit niște inspectori după incendiul de la Maternitatea Giulești pentru a verifica culoarea unui dezinfectant. Acela conținea albastru de metil. Voiau să ştie dacă poate fi confundat cu spirtul şi dacă este inflamabil.

– Mai știe cineva despre diluarea dezinfectanților?
– Sigur! Știu patronul, directorul general, şeful de producţie și câțiva agenți de vânzare. Dar ştiţi ceva?! Și acum produsele sunt diluate din reţetă! Dacă statul îşi doreşte să afle adevărul este suficient să demareze un control de fond la firmă, să verifice inventarul şi o să constate că există o mare diferenţă între cantităţile de substanţe active achiziţionate şi cantităţile ce reies din produsele finite ce sînt livrate pe poarta fabricii.

„Vorbim despre tone de substanțe produse în fiecare zi. Un control de fond ar scoate adevărul la lumină” fost angajat Hexi Pharma

NedenumitttStatistica europeană sumbră arată că, din 10 cazuri de români infestaţi, 6 dintre ei nu scapă de bacterie în urma tratamentului cu antibiotic. Asta nu înseamnă că decedează, ci că vor continua să trăiască infectați cu bacteria căpătată în spital.

Într-un raport întocmit în 2014 de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), România se află pe primul în clasamentul rezistenței bacteriilor intraspitaliceşti la orice tratament.

Aceleaşi bacterii pe care dezinfectanţii ar trebui să îi combată în sălile de operaţii, ATI şi de pe echipamentul medical.

Cu piocianic, Acinetobacter şi stafilococ auriu au fost infectate, conform dosarelor medicale, cel puţin 15 dintre victimele decedate după incendiul din clubul Colectiv.

Câteva exemple din studiul ECDC:

Piocianic (pseudomonas aeruginosa)

– Suntem pe primul loc din toată Europa la rezistenţa piocianicului la toate antibioticele cunoscute.
– De exemplu, la antibioticele din clasa cefalosporine, bacteriile cu care se confruntă pacientul român rezistă în 59,1% dintre cazuri.
– Românii sînt de două ori mai expuși decît următorii europeni, bulgarii, unde bacteria a rezistat în 29% din situaţii.

 

Acinetobacter

.

La antibiotice din clasa fluoroquinolone, bacteriile au rezistat în 83,7% din cazuri. Acinetobacter este singurul germene în care suntem întrecuţi de alte țări.

 

Pneumococ (streptococcus pneumoniae)

.

– Bacteriile din spitalele noastre au supravieţuit în 46,7% dintre teste;

Stafilococul auriu (staphylococcus aureus)

.

– Stafilococul auriu a rezistat în 56% din cazuri la meticilină; suntem singura ţară din Europa în care procentul este de peste 50%. Următoarea, Portugalia, vine cu 47%.

De fapt, cam așa arată toate graficele.

Pacientul român nu e doar pe ultimul loc, o coloană umflată, care sare în ochi și care strică ordinea paginii.

Pacientul român e de 3 sau chiar de 4 ori mai expus la bacterii rezistente decît europeanul mediu.

Pacientul român se întreabă deasupra cui flutură panglica neagră pe Facebook?

Măcar o dată.

 

 

Tabelul din care reiese că suntem primii în Europa, în 2014, la rezistenţa piocianicului la un antibiotic

Comunicat

Prima parte a investigației:

Comentarii (109)Adaugă comentariu

Stefan  •  26 aprilie 2016, 16:02

Domnule Tolontan, daca ati putea vizualiza marimea fraudei din sistemul medical ( farmacii, spitale, clinici, producatori, distribuitori, etc ), probabil ati suferi un soc. Am fost multi ani foarte apropiat sistemului, si la cate informatii am avut eu acces, va pot spune ca majoritatea contractelor semnificative sunt combinatii, si ca plicurile sau varianta moderna a lor este o regula, plata in Cipru si alte offshoruri o normalitate ( taxe mari la noi, plus ca majoritatea banilor nu pot fi justificati ), inspectiile la clinici noi se fac dupa ureche, chiar daca e vorba de clinici oncologice private unde statul pompeaza averi in compensare, etc, etc, etc. E monstruos ce se intampla, desi poate ca in ultima vreme totul se face mult mai discret si mai ferit de ochii lumii, de frica legii. Cum imi spunea un fost coleg acum vreo doi ani, el lucrand la SRI. Dosare si probe au o gramada in diverse domenii, dar prea multe dintre ele sunt bagate la dulap. Iar ei, astia mai tineri si neprihaniti inca, sunt umpluti de lehamite cand vad ca luni si ani intregi de munca de teren si investigatii soldate cu munti de dosare si dovezi sunt puse la pastrare si ignorate. In tara asta, prea putini oameni bogati pot sa fie transparenti cu felul in care si-au facut milioanele. Sute de ani de traditie nu pot fi schimbati cu cateva decade de pseudo democratie si pseudo reforme.

Cătălin Tolontan  •  26 aprilie 2016, 16:06

@jap jap: jurnalistii nu ”sesizeaza organele la timp” asa cum spuneti dvs. Sau sesizeaza, dar in Coreea de Nord. Ei scriu, nu colaboreaza cu DNA sau SRI. Cit despre faptul ca lucrurile sint degeaba si nu vor avea efect, haideti sa mai vedem. O zi buna!

Gicu  •  26 aprilie 2016, 16:09

Umplutură! Scrieti exact ce vrea lumea să audă, cu Colectiv, cu infecții severe, cu moarte! Cea mai interesantă parte e cea cu rezistența la antibiotice, care nu are nici o tangență cu compania investigată, ori ei nici nu prescriu nici nu produc antibiotice..iar un dezinfectant nu duce la rezistență la antibiotice! Ar putea fi vinovați doar dacă singuri utilizează aiurea antibiotice..aceasta fiind problema mare a Romăniei.. Deci umplutură! Partea cu "directori validați de mari firme de medicamente"..ce caută în articol despre dezinfectante? Și iarași rămân niște dialoguri bine scrise.. Nu mai ungeți uchii și urechile, puneți ceva substanțial!

lemon  •  26 aprilie 2016, 16:11

@jap jap, nu e treaba jurnaliștilor să avertizeze autoritățile sau să le ajute, că nu-s nici procurori nici polițiști. Treaba lor e să ne spună nouă, tuturor, ce se întâmplă. Și înainte de a ne spune, de a se documenta și de a verifica tot cât mai bine, pentru a nu transmite informații eronate, incomplete, sau care nu vor fi luate în serios. Fiecare are profesia și misiunea lui, parte din problemă e că unii nu și-o respectă iar alții se bagă peste treaba altora.

Silviu  •  26 aprilie 2016, 16:11

Felicitari pentru articol. Ati mai descoperit un noi buboi din frumoasa noastra tara. Mai sunt multe dar trebuie inceput cu ceva. Patronii acestia trebuie sa mearga la puscarie, au calcat pe cadavre practic pentru bani. Sper ca DNA-ul sa fie deja la usa lor. Auzi la ei impertinenta, ei se gandesc sa va dea in judecata ... PS: ma mir ca mai sunt unii care se intreaba ce cauta acest articol pe un ziar de sport in loc sa se bucure ca macar cineva face ceva.

Fost…  •  26 aprilie 2016, 16:13

Revin cu dezvaluirile: sunt angajate și angajati in Hexi Pharma care prezinta probleme grave de sanatate,urmare a anilor lucrati in firma,escoliatii,pete tegumentare si patronul Dan Condrea Alexandru ce a facut pentru acesti angajati si angajate? Nimic! Absolut nimic! Sa va scriu cum erau realizate aceste produse pana a fost definitivata Hala Hexi din Mogosoaia! Va ganditi la niste recipienti din plastic unde erau introduse manual prin turnare diverse solutii si multa apa! Angajatul lua un facalet si le amesteca! Rezervoarele aveau in baza de jos robineti! Alti angajati umpleau manual din recipientii de plastic de 500 litrii amestecati cu facaletul si umpleau manual recipientii de 1 litru! Lipirea etichetelor se facea manual de alti angajati,paletarea se facea tot manual! Au avut sediul pe bv Timisoara si platea chirie 2000€!!! De aici ideea de a avea propuriul spatiu unde sa nu il vada nimeni si sa faca ce vrea el numitul Condrea Dan Alexandru si biochimista Dinu Flori! ***..revin

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu  •  26 aprilie 2016, 16:16

@jap jap: in urma altor anchete ale domnului Tolontan si GSP s-a dat cu executare, deci sa vedem ce va fi si cu asta.

Pavel  •  26 aprilie 2016, 16:38

Catalin, nu pot sa nu observ ca pe harta asta, Romania are culoarea sangelui coagulat..

Gicu  •  26 aprilie 2016, 16:45

Articolul e despre faptul că dezinfectantele sunt ineficiente, fapt ce a dus la deces..ce după mine este greșit! Din câte scrie mai sus firma aprovizionează peste 100 clinici private, și nu au avut nici o sesizare..ori dacă o clinică privată ar observa ceva suspect, atunci nimic nu o mai poate impune să cumpere acel produs!!! Prin urmare el este eficient! Iar moartea..aici ne vine în ajutor ultima parte a acestui articol cu rezistența la antibiotice, aceasta e problema..ori dezinfectantele nu se administrează pacienților! Germenii ajung în spitale din mediu extern și acolo devin rezistente datorită contectului continu cu antibiotice..dacă cu ajutorul dezinfectantului am dori combate această problemă, atunci ar trebui să dezinfectăm toate străzile si blocurile orașului!

Alin  •  26 aprilie 2016, 17:23

In conditiile in care sistemul privat de servicii medicale este atat de dezvoltat in Romania este clar ca cel de stat este foarte ineficient. Apreciez ca scrieti despre aceste lurcuri dar din punctul meu de vedere este o pierdere de timp. Este doar o picatura intr-un ocean. Romanii ca si popor au tendinta de a uita foarte usor si se multumesc cu putin. Am vazut oameni care traiesc de pe o zi pe alta cum le plangeau de mila persoanelor publice care erau condamnate, fara sa realizeze ca ei traiesc de pe o zi pe alta si din cauza lor.

Gicu  •  26 aprilie 2016, 17:28

"Personal am fost azi la un director de clinică, iată discuția noastră: - Folosiți dezinfectant de la HexiPharma? -da, de mulți ani (față foarte satisfăcută) -sunteți mulțumiți? -da, foarte! (ochii lucesc de bucurie?" Cam așa arată articolul până la momentul dat!

jap jap  •  26 aprilie 2016, 17:31

raman la convingerea mea, megresit, dupa dvs modul in care functioneaza societatea e treaba si responsabilitatea exclusiva a organelor. Cu alte cuvinte, cetatenii nu impartasesc niciun interes comun in apararea moralei publice sau a institutiilor, tara o fi cumva un concert sublim de interese si responsabilitati private, separate. Tocmai ma strofocasem si demonstrasem asta. Degeaba. Zicea Jeff Bezos, "the mission". Un vizionar. Cum ar suna un Churchill la noi in Parlament? sau la tv? A gol, ridicol. "I have myself full confidence that if all do their duty and if nothing is neglected and if the best arrangements are made, and they are being made, we shall prove ourselves once more able to defend our island home, ride out the storm of war and to outlive the menace of tyranny, if necessary, for years, if necessary, alone. At any rate, that is what we are going to try to do. That is the resolve of His Majesty's Government, every man of them. That is the will of Parliament and the nation. The British Empire and the French Republic, linked together in their cause and in their need, will defend to the death their native soil, aiding each other like good comrades to the utmost of their strength. We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air. We shall defend our island whatever the cost may be. We shall fight on beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in fields and in the streets, we shall fight in the hills. We shall never surrender and if, which I do not for the moment believe, this island or a large part of it were subjugated and starving, then our empire beyond the seas, armed and guarded by the British Fleet, will carry on the struggle until in God's good time the New World with all its power and might, steps forth to the rescue and liberation of the Old."

benaflek  •  26 aprilie 2016, 17:46

cum se poate asa ceva? fa tu firma romaneasca un targ din asta prin israel ca aia te considerau terorist si te jupuiau de viu in piata publica.totusi ceva ma face sa cred ca romanasii nostrii poate au facut o manevra si au botezat ei dezinfectantul cu pricina.sau nu

biochimist  •  26 aprilie 2016, 17:52

@Gicu: Dezinfectantele sunt biocide. Biocide+antibiotice=distrug bacterii (biocidele sunt active si pe latura virala). Orice forma slaba de biocid si/sau antibiotic slab sau folosit in exces, nealternat corespunzator poate duce la cresterea rezistentei bacteriene la substanta respectiva si chiar si la altele.

George C  •  26 aprilie 2016, 17:56

@Gicu stim ca esti angajat Hexi / permanent sau temporar, ***. Cred ca acesti jurnalisti au mai multe investigatii in spate profesionale decat ani de scoala de-ai tai. Am inteles problema ta, dar cineva a gresit si trebuie sa raspunda pentru ceea ce a gresit. Mai nou avem situatia ca de fapt concentratia este de cat vor ei, dar atunci de ce prin documente de laborator, prin etichete de produs, etc. te conformezi cu toate concentratiile iar in practica intalnim altceva. Sincer nu stiu daca ai fost intr-un spital in ultimii ani, eu am fost sa-mi vizitez o ruda (oamenii se mai si imbolnavesc uneori) iar situatia de acolo nu mi s-a parut deloc una buna. Ne batem joc de sanatatea si banii acestui popor pentru o solutie la figurat spus "apa cu sapun fermecat" asa ca in locul tau as gandii de 3 ori inainte sa am atata sustinere cauzei tale. Gandeste-te ca in locul oricarui om/copil din spital pot fi rudele tale cele mai apropiate. Haide sa vedem daca cineva isi va face treaba corespunzator sau nu, oricum ar fi, fi fericit ca deja toate produsele din spitale au fost inlocuite in aceste nopti. Inchei cu faptul ca daca produsul/produsele erau asa de bune precum sustii de ce acestea sunt inlocuite prin decizii interne ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  26 aprilie 2016, 17:57

@Silviu: nimeni nu merge la puscarie inainte de proces. Si nu discutam aici despre aspectul penal, asta nu e treaba noastra. In primul rind discutam despre un sistem care nu controleaza substantele! De aici pleaca tot. In fata noastra, ca cetateni, nu Hexi Pharma raspunde, ci autoritatile.

jap jap  •  26 aprilie 2016, 18:04

Moise Guran e, dupa parerea mea, un tip si destept si onest: "nici la nivelul unor elite sociale şi intelectuale, aşa cum sunt magistraţii, partea asta cu democraţia nu ţine de principii, cât ţine de oportunităţi. Aşa că haideţi să ne reanalizăm cu toţii ca societate. Nici Dragnea, nici PSD-ul, nici chiar condamnarea uşoară pe care acesta a primit-o acesta de la Înalta Curte nu sunt cauzele coruperii societăţii noastre. Pervertirea gravă a unor valori, lipsa unor lideri şi a unor modele credibile şi curate, ba chiar şi absenţa unor perspective de curăţare morală a societăţii… acestea sunt cauzele reale ale corupţiei. Să fim sinceri! Societatea noastră nici nu poate fi mai mult decât este, atâta timp cât fiecare dintre noi nu îşi depăşeşte propria ipocrizie precum şi comfortul călduţ al nepăsării."

A.D.  •  26 aprilie 2016, 18:11

Ma bucur pentru dvs., d-le Tolontan. Luati contact cu realitatile Democratiei. Cand va luati licenta in Romania (ca detectiv), va parasutam in inima Democratiei, sa vedeti ce-i acolo! Bastinasii lor spun ca asa e in Democratie: ei produc, ei scriu legile, ei controleaza, ei aleg reprezentantii in legislativ si executiv etc., ei fac tot (inclusiv schimbarile de regim). Bastinasii Democratiei o stiu deja. Noi, astia mai noi, ne facem ca nu pricepem cum functioneaza Sistemul. BHO a negociat zilele astea TTIP cu AM (care a glumit amar: "Ne place competitia, dar vrem sa mai si castigam!"). Bastinasii lui AM au manifestat in strada ca nu vor TTIP. Degeaba. Ma bucur pentru dvs.: va meritati banii.

director 5 ani  •  26 aprilie 2016, 18:32

Domnule director medical Dr,nu va mai ascundeti sub anonimat, ca stie toata lumea care este interesul dumneavoastra si cum ati incercat 5ani sa înlocuiti produsele Hexi cu ale acelei firme germane pe care o promovati intens si ati fost refuzat pe motive de calitate.

Vlad  •  26 aprilie 2016, 18:51

Domnule, daramati naibii spitalele decat sa fie surse de ciuma netratabila. Inloc sa te simti in siguranta, ca si-asa ai ajuns acolo datorita problemelor, ti-e mai multa teama sa nu te omoare spitalul insusi. Ce dracu e asta ? La ce s-a ajuns din cauza goanei nebune dupa functii si bani... Medicii astia uita de ce sunt medici ?

Vlad  •  26 aprilie 2016, 18:55

Asta nu e atentat la siguranta nationala ? Ceva mai clar de atat ce isi doresc ? Bombele biologice nu sunt tot bombe ? Unde este SRI in momentele astea ? Alearga dupa Udre, Ponti si Basesti ?!?

Nationalistu  •  26 aprilie 2016, 18:59

Domun Tolontan, inainte sa dati in producatorul de dezinfecanti trebuia sa verficati un pic cum se folosesc produsele in spitale. Eu unu am cumparat de la o ingrijitoare de la Budimex 5l de Thor din ala concetrat, de care am fost foarte multumit. Cumparam si din magazin da nu am stiut atunci de unde. Acum va intreb oare cit Thor au folosit la Budimex la dezinfectie de l-a mai ramas sa si vinda. Problema nu e in concentratia produsului vindut ci daca in spitale il folosesc cum trebuie.De aia nu gasesti in spitale medicamente, fase strile, ace, siringi ..... nimic, da daca iesi la farmacia din coltu spitalului au de toate. Acest caz e inca o dovada de mica coruptie de "ne furam singuri caciula" intr-o Romanie a lucrului bine facut in care nimic nu e facut bine, nici macar ancheta asta... Ma intristreaza ca un om ca Dumneanvoastra care se vrea un Investigator Adevarat si Echidistant nu face decit o ancheta superficiala si partinitoare.

Fost…  •  26 aprilie 2016, 19:30

Nota explicativa: domnul Condrea Dan Alexandru nu a facut dupa 2008,de cand a infiintat Unilab, analize la produsele Hexi Pharma in alta parte! De ce? Pentru ca este zgarcit si nu plateste! Nu plateste decat si numai daca stie ca este ieftin,chiar dacă nu este calitativ! Domnul Bobaru Viorel este directorul Medical Claning iar Traian Doncea actionarul Unilab SRL este varul lui Bobaru Viorel! Verificati in SEAP,contractele Medical Cleaning cu spitalul Colentina- si vedeti valoarea contractului! Contractul este al doamnei Flori Dinu! Vorbim de miliarde incasate lunar de la un spital! Daca multiplicam serviciile firmei Medical Cleaning vedem ce incasari au! Firma a fost facuta când Ministerul Sanatatii a decis externalizarea serviciilor in spitale! Au aflat cei de la Hexi Pharma și au facut Medical Cleaning! Doamna Flori Dinu face pe nevinovata dar nu este! Stie foarte bine... Detaliez? Cineva trebuie sa raspunda in fata legii pentru toate actiunile lor de la nivelul aranjamentelor cu tertii (spitale) la nivelul **** date lunar! Coruptia este mega si trebuie dovedita de institutiile abilitate! Multumesc tuturor pentru comentariile facute si consider ca daca va trebui sa ajutam Gazeta Sporturilor va trebui sa o facem impreuna!

Gicu  •  26 aprilie 2016, 19:50

Merg zilnic în spital de stat și nu în vizită la rude! "iar situatia de acolo nu mi s-a parut deloc una buna" nu cred că aici te referi la bacterii și viruși pe pereți..atârnarea față de pacient, lipsa medicamentelor, cozi mari până la o anumită investigație etc ...poate la asta?! Și cineva mă întreba dacă aș interna rude de ale mele într-un spital unde știu că dezinfectantul are efec, da!

Cornel  •  26 aprilie 2016, 20:18

Domnule Tolontan, Nici nu am citit articolul, nu ma intereseaza. Poate sa fie adevarat, dar este al nu stiu catelea pe teme similare si cu o conotatie profund negativa. Domnule, dumneata nu ai ochi sa vezi ca in tara asta se mai intampla si lucruri bune. Scrie macar odata ca ai vazut si ceva pozitiv, ca altfel ma faci sa cred ca te inscrii in randul celor care vor sa ne faca sa intelegem ca nu mai e de trait in tara asta. Mi-ar parea rau sa cred ca esti vreun..... stipendiat, vreau sa cred ca ramai macar de buna credinta, cum erai ca jurnalist sportiv (apropo, de ce nu te muti la alta publicatie de profil, ca vad ca nu prea mai ai treaba cu sportul?)

anomin  •  26 aprilie 2016, 20:52

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Click  •  26 aprilie 2016, 20:53

Cel mai trist lucru aici? Un jurnalist sportiv face anchetă în domeniul medicinei! De lăudat inițiativa, ancheta în ansamblu si principiile jurnalistice de care nu se desparte Tolo precum popa de biblie la fel, cred totuși că în urma #Colectiv statul ar fi trebuit să pună mai repede pe foaie toate problemele care au condus la incident precum și evoluțiile de după. Învățăm în ceasul al 12-lea măcar din greșeli sau de la un jurnalist sportiv 😈 Felicitări pentru articolul!

Lica  •  26 aprilie 2016, 21:00

Felicitări dle Tolontan. Faceti o ancheta si la Spitalul județean Buzău.De 9 ani acelasi om castiga licitatia de antiseptice si dezinfectanti...dar de fiecare data cu alta firmă.DSP-ul il recomanda pana si in privat.Astept rezultatele anchetei.

Ingrid  •  26 aprilie 2016, 23:05

Eu nu doresc sa verificați decât Treistoreanu înainte la Curatenie aveam 6o oameni acum cu medical avem 30 bani mai mulți înainte aveam produse franțuzești acum hexi înainte avem tura de noapte acum nimic aveam moduri bune acum cârpe aveam de toate acum stam si ne uitam lung si încă ceva muncim noi angajații spitalului ca domni nu fac peste tot au suprafețe reduse....

Drona Vesela  •  26 aprilie 2016, 23:35

E intamplator ca pe SEAP top achizitii publice este o firma farmaceutica? Jaful cel mai mare se face in sanatate. De exemplu o canula traheala daca o cumperi de la importator direct costa cam 120 lei. Statul roman „sponsorizeaza” 4 canule / an la pretul de 400 lei / buc. Cum se face ca statul cumpara de peste 3 ori mai scump decat un „end user”. Orice en-grosist ar fi obtinut o reducere. Deci daca statul roman este cel mai prost manager, cat de destepti sunt guvernantii nostrii?

Btw  •  26 aprilie 2016, 23:39

Cand v-am scris despre afacere Ghita-Ponta Huawei pe fonduri europene - in traducere un firewall, un router si un access point la pret de 50.000 lei ati spus ca nu intra in sfera sportiva.

gigi  •  27 aprilie 2016, 0:40

Cea mai mare coruptie se afla in sistemul medical! Bravo, domnilor jurnalisti!

Di  •  27 aprilie 2016, 9:30

un spital privat din Brasov e pe primul loc in reusita combaterii infectiilor intraspitalicesti. Ar fi interesant de intrebat ce dezinfectanti folosesc!

Manolescu Dan  •  27 aprilie 2016, 9:55

Domnule Tolontan, va multumesc pentru tot ce faceti. Indiferent ca este vorba despre anchetele legate de coruptia din politica, de anchetele din administratie, din sistemul sanitar. Ma astept si la anchete din sistemul de invatamant (sefi de inspectorate care parcheaza fara nicio apasare, in fata institutiilor, masini de zeci de mii de euro), etc etc. Din pacate coruptia nu a lasat neatins niciun domeniu al vietii: politica, administratie, sport, sindicate, afaceri, invatamant, sanitar, religios...

Ion  •  27 aprilie 2016, 11:04

Buna ziua Uitati-va putin si la Spitalul Judetean Timisoara unde seful Craina e mana in mana cu firma SC Karl Storz Endoscopia România SRL http://www.pressalert.ro/2014/06/directorul-financiar-contabil-al-spitalului-judetean-timisoara-pedelista-maria-saracan-semnat-contracte-pe-bani-publici-cu-sotul-vezi-ce-afacere-imobiliara-excelenta-au-facut-cu-unul-dintre-abona/ http://voceatimisului.ro/exclusiv-spitalul-judetean-timisoara-devalizat-ca-n-codru-de-firmele-de-partid-v/

Marian  •  27 aprilie 2016, 12:06

Dar despre marile companii din afară nu se sufla nimic, doar companiile românești sunt vinovate pentru tot. A se vedea cazurile Bbraun , Gsk , Siemens, etc. Dar ei sunt mult prea mari și pot coordona astfel de campanii de presa...

Fermier  •  27 aprilie 2016, 15:41

Dle Tolontan, nu stiu "ploile" carei firme le faceti, insa in activitatea mea de peste 24 ani in industria cresterii de animale nu am intalnit un produs dezinfectant care sa anihileze infectatiile cu Salmonella Infantis asa cum au facut-o produsele Teravet si Supravet din portofoliul Hexi Pharma. Virkon-ul este "apa de ploaie" pe langa respectivele produse. In cazul produselor despre care ati discutat dumneavoastra nu sunt in masura sa comentez, insa produsele Teravet si Supravet, pe care le-am folos au avut rezultate exceptionale. Daca doriti, va pot trimite testele de sanitatie. Producatorii romani ar trebui sustinuti, atat de institutiile statului cat si de noi, consumatorii. Medicamentele produse in Romania nu mai sunt bune, dau reactii adverse...sunt bune cele de afara care au concentratie mai mica.

Ioana  •  27 aprilie 2016, 15:42

Bravo GSP! Si BRAVO celor care VORBESC (medici., fosti angajati, oameni din sistemul public etc)!!!

alt fost  •  27 aprilie 2016, 17:31

@FERMIER: Acele produse nu sunt fabricate de hexi. uitati-va, va rog, la producator.

George  •  27 aprilie 2016, 17:54

Aici mai este un reportaj pe acest subiect al dezinfectantilor din spitale, achizitionare si fraude. http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/mafia-din-domeniul-biocidelor-a-ucis-pe-cei-13-tineri-de-la-colectiv/

Primul fost  •  27 aprilie 2016, 18:01

@Fermier: Stimate domn,ancheta domnului Tolontan este facuta in si pentru sprijinul populatiei! Va rog pe aceasta cale sa va delimitati de acuze la adresa redactiei si a angajatilor! Doi la mana produsele HEXI PHARMA CO SUNT PENTRU UZ UMAN SI SE FOLOSESC IN MAREA MAJORITATE IN SPITALE,CLINICI CABINETE! Exista www.hexi.ro unde va puteti documenta! Revenind la subiectul dezvaluirilor,se stia in domeniul medical ca produsele sunt slab calitative! Si laboratorul Unilab este slab calitativ! Avem pentru asa ceva Germania si/sau Franta! Se fac spectre microbiene,se analizeaza reactiile acestor spectre pe gama de produse ale Hexi sau a altor producatori! Hexi se simte lezata vezi doamne ca cineva a avut tupeul sa le dea peste bot! Sa vezi cand vor veni rezultatele anchetei... Vor mai avea tupeul sa reactioneze trimitand drepturi la replica scrise de juridicul de la Hexi impreuna cu doamna Flori,amenintand ziarul si conducerea cu judecata? Nu este frumos si nici decent,stimati patroni si directori generali...asteptam raspunsul autoritatilor,oprim productia,sigilam ca Lactate Bradet, si dupa rezultat povestim cine si ce trebuie sa plateasca! Fiti mai atenti la redactare si la ceea ce faceti! Mare grija!

alt fost  •  27 aprilie 2016, 18:57

@PRIMUL FOST: ideea este ca vom vedea ce se va intampla. La cum o stiu eu pe D-na Biochimist Director Flori Dinu se va da totul uitarii si tare imi e ca vor plati cei mai de jos, ca dansa nu stie chimie

alt fost  •  27 aprilie 2016, 19:17

@PRIMUL FOST: ce sa le mai povestesc si eu oamenilor? Tu ai spus multe, toate adevarate. Ai uitat amanunte: unii angajati erau model, altii....TURNATORI PUTUROSI!....si ghiciti cine erau preferatii!? Pai cum altfel sa se poata controla si productia, soferii si agentii? Spunea D-na CUMNATA Bica de la contabilitate tot, dep. jur. nu mai spun....Macar daca pe acestia ii si ducea un pic mintea...era altceva. Cine a fost destept, a plecat...Cine avea ceva de spus in fata d-lui Condrea, D-nei Dir. Dinu (Gurlui pana in casatorie), D-nei Bica sau M. Nedeloiu, era curajos. Daca avea prea mult curaj pleca si el din firma. Ia zi, nea` Mitica, cum te-ai angajat dumneata? Va spun eu: cu demisia in alb. Va pup si mai vb

Primul fost  •  27 aprilie 2016, 19:57

@alt fost Sincer te felicit! I know who you are... De colegi nu vorbesc! Nu imi place sa vorbesc! Eu am ajutat pe toata lumea din Hexi si oriunde am fost! Nu pot sa fac comentarii referitoare la colegi,dar pot aduce afirmatii legale si insotite de probe! Te felicit pt comentarii! Stima si deosebit respect redactiei!

medic veterinar Sibiu  •  27 aprilie 2016, 21:25

Sunt medic veterinar si sunt de acord cu dl fermier.Folosesc uzual Hexio-scrub, Hexio-A si Teravet.Toate fiind produse de compania Hexi Pharma.Sunt foarte multumit de acest produse. @toti fostii - nu mai sunteti pusi la punct cu produsele Hexi Pharma si cu evolutia acestora.Produsele Teravet si Supravet sunt produse destinate uzului veterinar si sunt produse de Hexi Pharma. Dl dr Grig I., Sibiul va este alaturi in aceste clipe si ne rugam sa se sfarseasca cat mai repede, pentru ca in meseria noastra,aceea de medici veterinari, avem nevoie de produsele minunate pe care ni le oferiti, deoarece animalele sunt purtatoare de mult mai multe bacterii, virusuri, care pot fi letale oamenilor. nu degeaba a spus Pasteur ca "Medicul uman salveaza omul, iar veterinarul omenirea" . Sarbatori Fericite! M.F. , F****Vet Sibiu

no name  •  27 aprilie 2016, 21:50

Domnule fost, care numele tau e anagrama unui organ-sper ca se intelege...cu radacini adanci in Patria Hotilor mai lasa-ne, e Saptamana Mare, la biserica se tin slujbele de Denii! Dar pardon, nu poti trimite pe cineva fara nici un Dumnezeu la biserica!

alt fost  •  27 aprilie 2016, 22:15

http://www.ms.ro/documente/Registrul%20National%20al%20Produselor%20Biocide,%20actualizat%20pana%20la%20data%20de%2001%20septembrie%202015_3233_12604.pdf @medic veterinar sibiu: imi cer scuze, nu stiam. Dar m-am lamurit (link-ul de sus). Aveti dreptate. Ceea ce discutam aici este despre produse dezinfectante umane, mai vechi, asta nu inseamna ca nu au si produse bune, lucru care m-ar bucura (sa puna in produs cat scrie pe eticheta). Dar daca se descopera ca nu coincide produsul cu eticheta, este GRAV!

medic veterinar Sibiu  •  27 aprilie 2016, 22:48

@fermier - si eu sunt foarte multumita de produsele Hexio-scrub,Hexio-A,Polivet si Teravet. @ toti fostii - Toate produsele enumerate mai sus fac parte din portofoliul de produse al Diviziei Veterinare Hexi Pharma si sunt produse minunate, care ne ajuta foarte mult in meseria de medic veterinar. Cu tot respectul, dar cred ca dvs nu sunteti la curent cu evolutia companiei. Dl dr Grig Ionescu, este un adevarat profesionist, o personalitate remarcabila in domeniul veterinar, fiind persoana care dezvoltat cel mai mare spital veterinar privat din Romania...ar trebui sa primeasca o medalie din partea CMV pentru "amprenta" pe care si-a pus-o asupra profesiei prin organizarea primului workshop pe animalul viu si astfel a deschis ochii firmelor de medicamente spre dezvoltarea profesiei prin evenimente practice, ci nu doar prin cele teoretice. Dle Dr, veterinarii din Sibiu va saluta si va sunt alaturi, deoarece avem nevoie de calitatea produselor dvs la preturile corecte, produse in tara noastra, fara sa platim comisioane de transport si taxe vamale. In cazul produselor dvs se potrivesc foarte bine vorbele rostite de Pasteur:" medicul uman salveaza omul, dar cel veterinar salveaza omenirea". Va doresc Sarbatori linistite, luminate si multa sanatate si fericire! Dr M.F de la F****vet Sibiu

margo  •  28 aprilie 2016, 0:58

tot ce pot sa spun e ca....cred in acest articol,cred ca aceste substante nu-si fac treaba,nu-si fac treaba nici femeile de serviciu,nici infirmierele,nici asistentele.....mama a fost internata, i s-a pus o proteza la genunchi si ghici....dupa o luna a facut septicemie, infectie cu streptcocul auriu,abia abia a scapat din ghearele mortii,i-a fost scoasa proteza si inlocuita cu una cimentata...si aici internata fiind la septici se facea curatenie 1 data pe saptamana!!! .dupa alta luna a facut tromboza, a fost internata si ghici cu ce a iesit din spital...cu clostridium dificile....6 saptamani diaree...

Primul fost  •  28 aprilie 2016, 3:45

@no name Stimate domn/doamna,va pot spune cu sinceritate ca nu am nici origini cum spuneti dumneavoastră, nu sunt nici anagrama la care faceti dumneavoastra referire,cat despre treaba cu Dumnezeu,nu sta in atributul dumneavoastra sa judecati cine si ce crede!Nu este nici frumos,nici civilizat modul in care reactionati dumneavoastra! Fara sa fac alte comentarii sunt de sex feminin si sunt avocat,fapt pentru care va informez ca exista sanctiuni in codul civil/penal pentru postari pe site-uri.Daca nu stiati,v-am spus eu acum! Daca va simtiti lezat ca cineva a facut sau face referire la firma x sau aduce prejudicii de imagine sau de alta natura este foarte simplu,il dati in judecata si va probati temeinic ceea ce afirmati! Sper sa ma fi facut inteleasa si sa ne oprim aici in a face afirmatii si a aduce jigniri anumitor persoane care posteaza!

Comentează