Mincinos cu acte! E-mailul care arată că patronul detergenților diluați își plătea datoriile din banii laboratorului unde făcea analizele

Stăpînul Hexi Pharma a susținut că nu are dezinfectante la Spitalul de Arși. Dar are. Și a spus că nu controlează Unilab. Dar îl controlează

vineri, 29 aprilie 2016, 7:02

UPDATE: ”Supăraţi că i-a dat în gât, cei de la Hexi Pharma au încercat să-l otrăvească pe Tolontan, dar şi otrava era diluată”, din poantele Times New Roman despre caz. Sau, și mai bună: ”O tonă din Suprasept, așa diluat cum e, poate omorî chiar și trei bacterii”, e reacția halucinantă a patronului Hexi Pharma. ”E drept, nu din prima zi, dar într-o săptămână, hai două, tot mor ele. Asta în condițiile în care produsul nostru este unul bio, care în mod normal nu omoară bacteriile, ci doar le deranjează și, dacă au bun simț, bacteriile pleacă singure din spitale”. 

UPDATE: Cristi Pantazi scrie pe Hotnews despre dezamăgitoarea acțiune a guvernului, care n-a luat act de energia și de supărarea activă a oamenilor în fața crizei dezinfectanților. Și n-a acționat decis. Ziaristul se întreabă, legitim, de ce i-a trimis pe aceiași oameni să controleze spitalele, ca și pînă acum. Vom afla de ce.

UPDATE: Într-o declarație oferită Evenimentului zilei, Dan Alexandru Condrea invocă un complot străin menit să scoată de pe piață firma sa românească. ”Aşa suntem noi în România, ni se pare că ce e adus de afară e perfect şi ce e produs în ţară e bun de aruncat la gunoi”, declară Condrea.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan și Alex Nicodim (foto)

 

 

Delictele care încheie vieți omenești sau le mutilează se cer spuse.

Ieri, când autoritățile au început să se dezmorțească, anunțând, pe la ora prânzului, că deschid anchete în cazul dezinfectantelor diluate, Hexi Pharma tocmai câștiga noi contracte cu statul.

Unitatea Militară 02534 din Iași, Spitalul din Marghita, Spitalul din Șimleul Silvaniei și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie din București cumpărau, fără licitație, antiseptici de la firma lui Dan Alexandru Condrea.

2016 e anul cel mai bun al patronului.

14 contracte cu spitalele de stat a cîștigat Hexi Pharma numai în ultimele trei zile, în plin dubiu de conformitate a produselor sale

Cinismul perfect. De ce a avut cele mai bune luni din viața sa de patron? Pentru că a existat „Colectiv”!

„Cât sunteți gata să plătiți pe curățenie?”

În momentul decembrie 2015, când oamenii au devenit conștienți de infecțiile din spitale, vânzările de dezinfectante au decolat.

Liderul Hexi și-a tras partea leului. De la contracte de 10 milioane de euro în 2015, în 2016 firma se îndreaptă rapid spre marele pot: bagă dublu!

Gata, e nevoie să se facă curățenie pe bune, s-a spus. Cu ce? Cu produse ca lumea, nu ca până acum!

Cât sunteți gata să plătiți pentru o curățenie adevărată? Oricât!

Imaginea de la Spitalul de Arși

Hexi Pharma e și în spitalele unde spune că nu este.

În primul drept la replică de după dezvăluirile Gazetei, pe vremea când se uita chiorâș de pe Lună la jurnaliștii-muritori, netulburatul Dan Alexandru Condrea declara: ”În ultimele 12 luni, produsele noastre nu au fost prezente în Spitalul de Arși”. În tabel, Spitalul de Arși apare cu numele Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică.

În dreptul lui apare NU.

Să vedem ce valoare are un NU pentru Condrea. Iată imaginea înregistrată în chiar aceste momente și trimisă de un medic de la Spitalul de Arși. Sau Chirurgie Plastică, dacă vreți să îi spunem așa. Oricum îi spunem, e prima minciună.

.
.

Omul care controlează totul

Cum ajung produsele Hexi Pharma în spitale e o altă poveste, că uneori nici compania pare că nu mai știe.

Dominația lui Condrea e realizată prin atâtea firme, producător, distribuitor, firmă de curățenie, „face și deszăpeziri în curțile spitalelor”, că bunăstarea și-a pierdut șirul. Am uitat ceva din enumerare? Da.

Am uitat rubinul coroanei, laboratorul Unilab. Laboratorul de analize asigură umbrela științifică a acestei nemaivăzute operațiuni de vrăjire a sistemului public de sănătate. La care au fost martori pasivi nu doar oficialii din minister, dar și cei din DNA, SRI, care aveau obligația să vegheze la o astfel de apariție în domeniul sănătății publice.

Sigur, poate că n-au văzut. Aparent, Condrea s-a ținut departe de Unilab.

Era prea mult să fie și producător, și cel care face analizele produselor pentru avizare și verificare. Bătea la ochi și îi expunea pe cei care îl țin în brațe.

Dacă vreți să revedeți dialogul de duminică, 24 aprilie 2016:

– Cele mai multe analize unde le faceți?
– La un laborator din Otopeni. (E iritat, s-a înroșit vizibil).

– Cum se numește?
– Unilab. E cel mai ieftin și avem o relație bună.

– Este adevărat că dumneavoastră controlați acest laborator?
– Nu e al meu.

– Am întrebat dacă-l controlați, nu dacă îl dețineți.

Înghite în sec. Îi întindem harta legăturilor companiilor lui, folosind date de la termene.ro, pe care ei le iau de la Registrul Comerțului.

– Uitați-vă, vă rugăm, datele de la Registrul Comerțului. Unilab e administrat de aceeași firmă ca și firma dumneavoastră Medical Cleaning. Firma administrator a ambelor se numește Emex.
– Nu știam asta. Cred că ne fac contabilitatea. Dar cum să controlez eu laboratorul, că nu mă pricep la ce se întâmplă acolo? Sunt doar prieten cu directoarea de la Unilab.

„Vă rog să luați factura pe firma Unilab!”

Și acum emailul.

Dan Alexandru Condrea are multe proprietăți. În general, case pe pământ, nu apartamente.

Pe unele le închiriază.

Pe 28 martie 2013, patronul Hexi Pharma se oferă să plătească daunele inundării unui vecin. Și-i oferă omului datele financiare ale Unilab, de unde urma să-i vireze banii.

„Da, m-am angajat să suport costul reparației daunelor cauzate de infiltrație, la prețul pieței”, îi scrie Condrea într-un email.

Să nu zâmbiți la asta cu „prețul pieței”, omul e „casual business” în fiecare împrejurare.

El adaugă: „Vă rog să luați factura pe materiale și manoperă pe firma cu datele de mai jos.

SC UNILAB SRL
Oraș Otopeni, Calea București
(…)”

mail blog tolo
Răspunsul prin care patronul Hexi Pharma susţine că-i va plăti unui vecin stricăciunile prin SC Unilab SRL

Urmează datele financiare ale laboratorului pe care ”nu-l dețin, nu-l controlez”, dar de banii căruia dispune!

După cum Condrea n-a văzut nicio problemă ca, la una dintre vilele sale, D16, din complexul Triumf – Aslan, să treacă în dreptul proprietarului „SC Hexi Farma SRL – Unilab”. Mai cinstit de atît nu se poate.

De altfel, sediul laboratorului Unilab e la doi pași.

În tabelul de întreţinere din august 2013, un imobil apare cu asocierea "SC Hexi Farma SRL - Unilab" în dreptul proprietarului
În tabelul de întreţinere din august 2013, un imobil apare cu asocierea „SC Hexi Farma SRL – Unilab” în dreptul proprietarului

Oul și găina

Rezumat. Condrea dispune cum dorește de banii Unilab. A doua minciună.

Mai era nevoie de această demonstrație? Da, este nevoie, pentru că nu Condrea a creat sistemul, ci sistemul l-a creat pe el.

Și sistemul ne interesează.

Autoritățile medicale, de avizare, de control și spitalele, au știut foarte bine cu cine lucrează. Și poate că și alții au știut. Nici unul dintre ei nu va veni să spună: cedez!

„S-au dat atât de mulți bani și e atât de multă lume complice că totul se poate mușamaliza”sursă a Gazetei

Dacă nu sîntem atenți, ne putem alege cu o forfotă și atât.

Hexi Pharma: „Vom coopera pe deplin”

Ieri, Hexi Pharma a anunțat că se pune la dispoziția autorităților, că oprește producția și că e gata să plătească toate analizele. Să nu ne grăbim, zicem și noi, cu plata! Factura va fi, credem, ceva mai detaliată. Să nu ne grăbim!

Condrea s-a predat atît de repede pentru că el știe ce concentrație se va găsi în bidoanele din toată țara. În privința concentrației, firma și autoritățile care au acoperit-o au pierdut meciul. Acum ideea e pe cine aruncă vina.

Că nu e vorba doar despre produsul Hexi-Sept. Nu uitați că laboratorul ICECHIM a confirmat rețetele diluate oferite de sursa din fabrică și publicate luni, cînd puțini le-au crezut.

Tot timpul am avut însă mai multe probe.

Sursa a afirmat că, deși rețeta oficială de fabricație trebuia să fie de 12%, Suprasept se producea diluat după o rețetă de 1,25%, semnată chiar de directorul general Flori Dinu. Și 1,17% a ieșit la laborator. Și mai exista și Thor, dar și alte produse diluate, a afirmat sursa.

Asta așa, o mică notiță dacă cineva de la stat încearcă să acopere urmele!

„Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili” este fraza care deschide comunicatul companiei.

Pe directorul de producție Mihai Leva l-a luat cu amețeală.

Omul din fabrică, primul vizat

„Patronul Condrea se pregătește să arunce totul pe Leva, directorul de producție din ultimii ani”, spune un om la curent cu frământările din firmă.

Informația e credibilă, venind de la aceeași voce care acum două zile a dezvăluit că Hexi Pharma „se va agăța de ideea că, indiferent de concentrație, produsele își fac treaba”. Își fac treaba. Exact această expresie a apărut ieri în comunicatul firmei.

E bine când ai, ca jurnalist, avans de informație. Și când publicul are, astfel, acces la ceea ce se întîmplă în culise.

Și se întîmplă că oamenii care vor vorbi întîi cu procurorii vor avea o soartă mai bună.

Patronul Dan Condrea şi directorul de producţie Mihai Leva, duminică, 24 aprilie, în fabrica Hexi Pharma din Mogoşoaia
Patronul Dan Condrea (stînga) şi directorul de producţie Mihai Leva (dreapta), duminică, 24 aprilie, în fabrica Hexi Pharma din Mogoşoaia. Patronul venise de la întîlnirea cu ziariștii Gazetei.

Condrea a luat documentele acasă

Sacrificiul ritualic al lui Leva a început, de fapt, de duminică. Dar omul de producție nu s-a prins. După ce a vorbit cu Gazeta, Condrea și-a chemat șefii la fabrică.

Au venit fiecare cu gândurile lor, iar Condrea și Flori Dinu au plecat cu documentele tuturor. Asta-i viața!

1,17% era concentrația reală a Suprasept, conform analizei plătite de ziar la laboratorul de stat ICECHIM

12% era concentrația de pe etichetă a produsului Suprasept, astăzi comercializat sub numele Hexi-Sept

Supraseptul, substanța găsită diluată de 10 ori la ICECHIM, ajungea în spitale și trebuia diluată la rîndu-i că pe el scria ”concentrat”. Despre oamenii aceștia vorbim!

”Devenea apă de ploaie. În SUA, de pildă, sub 1,5% nici nu se folosește glutaraldehida, substanța activă din Hexi-Sept!” chimist român din America

Ei au făcut-o însă.

„Leva s-a trezit luni că toate fișele de producție, toate hârtiile care arătau cine decidea rețetele, sunt la Condrea. Și Leva  e disperat, se gîndește să spună ce știe”, descrie o sursă ce face acum directorul din hală.

De regulă, în astfel de situații, câștigă cine își dă seama că e gata, că minciuna nu mai ține.

Asta dacă sistemul va ceda.

Pentru că mai e o urmare.

Mai departe?

„Ministerul Sănătății a început propriile controale în spitale. Dar ministrului Achimaș nu-i pasă că le vor face aceeași oameni de la DSP care au fost mână în mână cu spitalele și cu agenții Hexi Pharma”, afirmă o sursă a ziarului.

Agenții Hexi erau iepurașul de Paște, Moș Crăciunii, renii și toate personajele fabuloase ale copilăriei pentu epidemiologii și diverșii directori din spitale.

Toată țara îi aștepta cu urechea pe șina de tren, când venea ziua.

„Așa încât, dacă se controlează ei pe ei, pot îngropa cazul”, crede omul. Nu știm. De pildă, o sursă susține că produsele abia fotografiate au început să dispară de la Spitalul de Arși.

Există cel puțin o vedetă de televiziune pe care cineva a încercat să o mituiască, cu o propunere printr-o rudă, în aceste zile, ca să fie blînd în chestiunea dezinfectanților.

Omul din TV s-a enervat pur și simplu, a refuzat și a relatat pe larg cazul antisepticelor diluate. Nu avem acordul ziaristului să-i dezvăluim numele, dar dacă vă gîndiți ce post TV a reflectat pe larg subiectul, veți realiza pe ce canal e omul care a refuzat dealul.

HIV, HPV, Hepatic B și C sînt printre virușii pe care Suprasept ar fi trebuit să-i anihileze în spitale, pe instrumentar, oriunde se aplica

Așa că îngrijorarea și întrebarea sînt logice.

Are Condrea și are sistemul de complicități capacitatea să retragă substanțele din județe și să refacă testele absolut de fațadă, așa cum au făcut DSP-urile și spitalele vreme de 9 ani?! S-a diluat și statul în detergenții aceștia homeopați, așa cum avertizează Alianța Medicilor?

Există o groază de medici care încearcă să reașeze pacientul în mijlocul profesiei lor.

Dar există și multe instituții și oameni din sistemul medical care au coabitat interesat cu această firmă și cu altele.

Directorii din spitale au acceptat peste 800 de contracte cu firma care le vindea substanțe diluate pe post de concentrate pentru sălile de operații, ATI și saloanele de arși. Cei de la DSP i-au acoperit.

Evident că acum sînt speriați și vor să-și scape pielea. Un rezultat rău al eficienției utilizării produselor, adică un test real, va arăta că rezultatul bun dinainte era măsluit, cum a și fost, de fapt. Sau poate ni se va explica faptul că funcționează și diluția de 10%, diluată de încă 10 ori.

„De când l-am văzut pe Dan Alexandru Condrea în poze, nu mă pot opri să vorbesc cu el, la mine în cap. Nu o să îmi răspundă niciodată, știu, și mă doare și stomacul de la atâtea întrebări. Dar, pur și simplu, nu pot opri malaxorul care le produce”, scrie jurnalista Simona Tache.

Grijă cu stomacul, Simona!

Regulile din Franța, de pildă, spun că ”la 2% substanță activă glutaraldehidă, cu aceasta nu se șterg decât radiografiile”. 

Apoi medicii ți le pun în plicul voluminos acela cît un tablou, pe care nu-l poți apuca nicicum, și te trimit acasă, pentru încă un rând de viață.

Primele 3 părți ale investigației:

Comentarii (155)Adaugă comentariu

Ciprian  •  29 aprilie 2016, 10:05

Felicitari Tolo! Super ancheta. Trebuie mers pana la decizii clare, altfel ne vom alege cu o "forfota" penibila, cum s-a intamplat de atatea ori. Super tare! Astea sunt genul de anchete dupa care se fac filme! BRAVO!!!

Alin  •  29 aprilie 2016, 10:06

Respect pentru ancheta desfășurata! Asta înseamnă jurnalism!

Mediator Penal  •  29 aprilie 2016, 10:07

De-aia zic ca doar D.N.A.-ul mai poate salva tara asta pe modelul Tepes. Caci in rest, de la politicieni la afacerisiti numai coruptie si hotie!

groni_wug  •  29 aprilie 2016, 10:08

E gresit linkul catre blogul Simonei Tache (duce pe hotnews acum). Altfel, stau cu ochii pe chestiune, multumim pentru treaba excelenta, sper sa se sparga buboiul pan la urma si pan la capat.

eduard  •  29 aprilie 2016, 10:14

Aloo domnul Avocat al Poporului , domnii procurori ce faceti ?Asteptati date de la SIE ? Adica astia ne ucid cu acte in regula si umbla liberi? Sanatatea si viata tin cumva de siguranta nationala?Lasati-i domne liberi sa continue si sa prinda si altii tupeu.Am ajuns sa fim omorati ca furnicile.Macar sa scrie pe dezincfectant ca nu e antimicrobi ci antipacienti si cati poti omori linistit cu un bidon.DNA vegheaza ?

N.M.P  •  29 aprilie 2016, 10:15

Dl Tolontan o intrebare : un prieten a dat UN PUMN si a furat un rucsac cu 50 mii eur,bani ce proveneau din schimb ilegal de valuta, a primit 13+3 ani CONDAMNARE ! Pentru acest *** ce pedeapsa trebuie,stiu ca nu sunteti judecator dar pt multe cazuri pe care le-ai demascat ar trebui sa fiti !!! Stiu ca "hora" e mare si nu o sa vi se permita sa faceti totul public referitor HEXI-PHARMA !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

R  •  29 aprilie 2016, 10:16

Condrea o sa dea statul in judecata ca il tine in puscarie prost dezinfectata la cabinet, in speta cu produse Hexi, si o sa castige.

Florin  •  29 aprilie 2016, 10:23

"Criminala" ancheta, sincere felicitari! Si o sugestie pentru anchetatori: daca vor compara achizitiile de substante active din ultimii 5 ani cu livrarile efective, va rezuta o diferenta uriasa intre intrarile in gestiune si iesirile din gestiune. Desi recunosc ca falsificarea evidentelor contabile este ultima acuzatie despre care sa-si mai faca griji cei de la Hexi Pharma... :-)

Mimi  •  29 aprilie 2016, 10:24

În timp ce noi despicam firul în patru, în spitale sunt oameni. Pana ajung anchetele la o concluzie igienizarea se face tot cu produse neconforme? Ce simt pacienții care citesc ancheta jurnalistica înainte sau după operație? Nu exista un protocol pentru situația asta? La cate procese se pot declanșa de aici...Pana la pedepsirea vinovaților, pe care cu toții ne-o dorim, sunt mii de întrebări la care nu găsesc răspuns.

Shoric  •  29 aprilie 2016, 10:31

iata ca vorba batraneasca " mergi la spital cu o boala si te intorci cu 3 " are alt sens

Costin 10  •  29 aprilie 2016, 10:33

Domnule Tolontan,România are nevoie de oameni ca dumneavoastră cu "boașe". Ar fi extraordinar daca ati fi candidat la președinția României sau măcar la șefia Bucureștiului. E incredibil ce se întâmplă în tara noastră.Eu cred ca suntem pierduți ca nație v-o spun din experiențele trăite ca profesor,fotbalist,arbitru de fotbal la nivel de liga a 2 a. Tot sistemul e corupt: medici,profesori,polițiști,procurori,judecători,funcționari publici,primari,viceprimari,jandarmi,pompieri,arbitri si mai ales politicieni care au luat, iau și vor șpagă pentru ca e în ADN-ul lor credeți ca o sa se schimbe ceva la alegerile locale sau guvernamentale?Eu nu cred. 80% din populația României are IQ-ul mai scăzut decât al unui băștinaș din Africa,atunci... la ce vreți sa ne așteptăm? Am avut elevi care la clasa a 12 a nu știau sa scrie și sa citească,"rupeau pixul cand scriau" și apoi au absolvit facultati devenind unii dintre ei manageri și conducând "România". Sistemul de învățământ este printre cele mai slabe din lume(nu mă refer la licee și facultăți de top unde au acces în mare majoritate doar copii de bani gata tot ai șacalilor). Ca arbitru și ca fotbalist ce sa va zic ca știți și dumneavoastră cum se promovează și cum se retrogradează,cine câștiga și cine pierde la fel și la arbitraj unde sunt rude toți cred ca sunt făcuți de aceiași mama . Am mai zis și o repet: arbitrii romani sunt ca politicienii au imunitate. Mă bucur totuși ca am plecat la timp din România și acum duc o viață normală. Am o curiozitate în ceea ce privește anchetele dumneavoastră: O sa aveți resurse sa continuați lupta asta eroica? Pentru mine personal sunteți singurul roman(inclusiv echipa dumneavoastră) cu coloana vertebrala. Mult succes și la cât mai multe anchete "tolontaniene"

Adrian  •  29 aprilie 2016, 10:34

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Spitale+dezinfectate+cu+apa+si+incredere+Corpul+de+control+verif

Sampras  •  29 aprilie 2016, 10:35

***...nesimtitul asta tb dus intr-o puscarie din Siberia si tinut acolo vreo 25 de ani!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doru  •  29 aprilie 2016, 10:37

Incredibil !!! Punem pariu ca vor lua 2 luni cu suspendare ?

florin  •  29 aprilie 2016, 10:40

*** Alooo, institutiile statul a-ti luat spaga si in acest caz? Daca da, sunteti complici si TREBUIE sa raspundeti impreuna cu frustratul de la SC fexi farma SRL – unilab! ! ! BRAVO TOLO ! ! !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gigi  •  29 aprilie 2016, 10:41

Felicitari pentru ancheta! Sunteti formidabili! Nu va lasati!

Mr. X.  •  29 aprilie 2016, 10:47

Urma banilor ati luat-o? Ca omu daca a furat, a dat si el mai departe sa ramina in sistem. Pe model leasing: avansmai mare la inceput, apoi rate lunare :)

Bogdan  •  29 aprilie 2016, 10:55

Si cand te gandesti ca tatal lui a fost un doctor respectat al Spitalului Universitar din Bucuresti, si ca Dan a facut clasa de Fizica-Chimie la Ghe. Lazar, Colegiu national de renume si absolvent de facultate de Medicina jurand ceva .......pentru vietile oamenilor pe care ii va trata si ajuta..........No comment.

Pandelea eusebiu  •  29 aprilie 2016, 10:57

Dispretul clasei politice pt. banul public si cetateanul roman este inadmisibil inacceptabil si intolerabil . Sper ca in doi ani sa mi relochez familia in Austria si sa scap de cosmarul de a trai in aceasta tara.

je  •  29 aprilie 2016, 11:08

oameni buni , aici e vorba de crima cu premeditare .din cauza infectiilor din spitale au murit f multi oameni, asta s-a intamplat din cauza acestiu" om" , dar cu complicitatea multor oameni , ba politici , ba directori de spitale , ba oameni din servicii.acest ins ar trebui judecat si inchis pe viata si confiscarea intregii averi.iar cei ce i-au favorizat ascensiunea prin complicitatea lor inchisi si ei .e un caz cat se poate de serios , e vorba de *** .sa ne ierte Dumnezeul, suntem un popor fara speranta .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

toto  •  29 aprilie 2016, 11:09

domnilor suntem pierduti.din tastatura si prezenta la vot nu se va schimba nimic...stiti ce este de facut.pana nu dam jos de la putere derbedeii si legi foarte dure pentru coruptie si furt din banii statului, nu o sa schimbam nimic.schimb jucatorii ,dar jocul ramane acelasi sau mai rau, vin unii care sunt "saraci lipiti".o socitate se schimba doar cu legi dure si amenzi.

Fost angajat  •  29 aprilie 2016, 11:11

Este o problema veche nu ceva nou,patronul ar fi făcut dezinfectant si din.... Sa-si aducă aminte ca intr-un an nu a primit la timp aviz pt.marfa ce o făcea si o livra si ne-a pus sa ștampilat etichetele cu avizul vechi, iar termenul de utilizare a substanțelor era după placul sau , se folosea iod fără număr iar angajații erau supuși la multe alte lucruri pe care in fisa postului nu erau responsabili, totul se făcea in așa numitul laborator din bulevardul Timișoara actual Mogoșoaia si testate unde dorea dansul ( tot laboratoarele sale) .....o firma ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

costi  •  29 aprilie 2016, 11:13

hmm.. nu te-ai saturat sa tot "vezi" lucuri, sa scrii despre ele, sa dezvalui, etc etc etc? nu vrei sa si "faci" altceva? adica sa candidezi... sa te implici in groapa cu lei (hmm.. hiene mai degraba).. oricat de mult ai dezvalui, totusi esti undeva pe margine si relatezi, nu esti in ring... cum spunea un antevorbitor, e nevoie de astfel de oameni.. stiu ca nu e de ajuns.. dar daca te simti un bun leader, un bun organizator, hai in arena.. nu incerc sa te provoc.. te intreb numai.. sper ca ai avut intelepciunea sa "cresti" tineri care sa-ti continue munca la un moment dat..

Corneliu  •  29 aprilie 2016, 11:26

Cei vinovati trebui sa stie ca vor prinsi, cel mai bine pentru ei este sa recunoasca ce au facut, in felul acesta poate vor primi clementa. Insa trebuie sa o faca acum.

Maria  •  29 aprilie 2016, 11:28

Felicitari domnule Tolontan si felicitari echipei cu care colaborati. Este dureros de mizerabil sa vezi in ce hal de josnici suntem, in general, noi romanii. Ne-am complacut si ne complacem in tot felul de mizerii doar de dragul de a castiga bani fara pic de munca. Ma intreb cati oameni au murit in toti acesti ani datorita infectiilor intraspitalicesti... si nici nu-i de mirare ce se intampla cata vreme daca stai si analizezi, 90% din personalul care lucreaza "la stat" si includ aici absolut orice institutie de stat din tara asta, este angajat pe spagi si relatii, si nicidecum cu pe baza de compententa profesionala. Nu trebuie sa ne aratam surprinsi cata vreme nu facem nimic sa stopam acest flagel. Ar trebui sa ne fie rusine cu ce incompetenti si cu ce mincinosi defilam. Mi-ar placea sa cred ca se va indrepta ceva, mi-ar placea sa cred ca ceeace ati descoperit va fi dus pana la capat si TOTI dar absolut TOTI cei vinovati sa plateasca. Mi-ar placea sa iasa la iveala cam cati si care au fost implicati in mizeria asta si ce sume au fost invartite, si totodata sper ca acesti mizerabili sa nu-si gaseasca linistea vreodata gandindu-se cati oameni au murit "multumita" lacomiei lor. Nu in ultimul rand, imi amintesc de un articol citit dupa moartea tanarului Alexandru Hogea, tanar prins in incendiul de la Colectiv, articol in care tatal sau acuza sistemul medical si spitalul, si sustinea ca moartea fiului sau s-a datorat bacteriilor si virusilor "capatati" datorita proastei dezinfectii, si culmea nu stiu ce "mare sef"...imi scapa numele acum, a iesit in fata si a sustinut contrariul. Iata cum, incep sa iasa la iveala adevaratele cauze pentru care au fost atatea victime dupa incendiul de la Colectiv. Jenant si umilitor...

Ilie  •  29 aprilie 2016, 11:32

Acum inteleg de ce au murit atatia oameni din cauza infectiilor. Efectiv datorita diluarii dezinfectantiilor, nu mureau bacteriile, in schimb mureau oameni. In acest caz, toate institutiile statului trebuie sa se implice pentru a aduce vinovatii in fata instantei.

Cristi  •  29 aprilie 2016, 11:37

Tot respectul pentru echipa de investigatie. Mergeti mai departe, sigur sunt responsabilii directi si in clasa politica. Nu putea face asa ceva omusorul asta fara sustinere. Pentru mine asta e crima si o infractiune impotriva securitatii nationale. Va incurajez sa mariti echipa de investigatie. Un alt subiect ar putea fi taierea padurilor, dar acolo e destul de periculos si informatiile nu sunt concentrate intr-o arie restransa.

puiu  •  29 aprilie 2016, 11:37

Felicitari, D-le TOLONTAN! Va rog sa extindeti investigatiiile si la substantele folosite pt combaterea daunatorilor la pomi fructiferi si legume, sigur sunt aceleasi falsuri. altfel nu-mi explic faptul ca ,,tratez'' de fapt hranesc daunatorii la pomi fructiferi si vie de doi ani si nu mor. exemplu: de doua zile am dat la pomi cu topsin, ditane, talent; chiar am recoltat cateva frunze de mar pe care am pus solutia de mai sus si dupa doua zile surpriza a fost ca *** si larvele, chiar se dezvolta mai mult un viermisor si acarieni se deplasau pe dosul frunzei. La fel este si Shavit, Nisorun cu care ,,tratez,, basicaria, paianjenul rosu (la vita de vie) de trei ani si nici un rezultat. am folosit tot fara succes midos, difo, zebra recomandate de comercianti. va rog sa verificati. Cu mult respect !

Catre fost angajat de la PDG  •  29 aprilie 2016, 11:40

Onoarea si stima fata de cei total nevinovati m-au determinat sa nu dau in ei,cand am fost alungat! Nu le-am facut rau,au crezut in prostii care turnau la Condrea,Flori,Mari juridic si altii ca Feli Bica(cumnata)! Acum as fi fost bun... Catelusul schiop de Tudor Arghezi! Inca nu am vorbit,dar nu se stie... Cineva...stiu cine la ora 21:50 isi permitea sa faca anumite aluzii la anumite organe si Patria Hotilor sub semnatura " no name" Dragi fosti colegi stiti ce va urma? Vreti sa aveti si alte probleme! Cat de ***sa fii si sa crezi ca eu as fi in spatele anumitor postari!!! Verificati copii sursele-insiderii!!! *** va las cu problemele voastre si cu gandirea voastra care sincer lasa de dorit! Retineti daca ma apuc sa scriu si sa vorbesc nu mai iesiti din beci! Sa va vedeti de ancheta voastra si de problemele voastre! Mie mi-a comunicat cineva din firma ca "no name" face aluzii la mine( se afla in comentariile de marti episodul 2 Hexi Pharma ora 21:50) Ma si semnez si va scriu sa va vedeti numai si numai de problema voastra actuala! PDG

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  29 aprilie 2016, 11:44

@costi: hai sa ne facem fiecare meseria pe care incercam sa o stim,ca mereu invatam. Meseria mea nu e de administrator de oras. Cit despre tineri, Razvan Lutac, care a muncit enorm la investigatia aceasta are 23 de ani. Cind ma gindesc cite investigatii va mai face in urmatorii 20 ani rid singur gindindu-ma la citi sefi se vor trezi cu documente ale smecheriei lor puse pe masa si nu stiu inca :-) Indraznesc sa spun ca asta inseamna un sistem. Sa stii ce se va intimpla peste citiva ani. Asa a fost si cu dezinfectantii. Vinovatii principali sint cei de la MS si autoritatile sanitare. Daca nu controlezi un deceniu sticlele cu dezinfectanti ce crezi ca vei gasi in ele?

daniel  •  29 aprilie 2016, 11:48

*** ! Exista legii in care substituirea de produse se sanctioneaza cu inchisoarea si confiscarea prejudiciului. Trebuie facuta o balanta comparativa intre materiile prime achizitionate, consumuri facute si livrari ( conform retetarului ) ; in mod sigur va rezulta ca nu aveau cum sa produca atat cat au livrat fara sa achizitioneze materii prime pe masura. Nici macar nu este nevoie sa mai facem analiza produselor, falsul si prejudiciul va iesi la iveala din calculele matematice ; este trist ca institutiile statului nu au verificat acest aspect care in mod sigur a dus la moartea multor romani. In aceste cazuri am vrea sa ascultam opinia presedintelui ales, a prim-ministrului si a persoanelor care conduc institutiile cu atributiuni de control in domeniul sanatatii, dar si al controlului de gestiune etc. *** !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

81ack  •  29 aprilie 2016, 11:51

Felicitări pentru investigație. Am avut un gol în stomac luni când am citit primul articol din serie. Primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost faptul că acum 2 săptămăni soția a născut la un spital din București. După care mi-am adus aminte de fiecare vizită pe care am făcut-o în ultima vreme la un spital. Nu trebuie să scape nimeni. Așa cum spuneai, sistemul trebuie schimbat nu doar vinovatul punctual acum. Mă-nclin in fața voastră!

Cătălin Tolontan  •  29 aprilie 2016, 11:51

@fost angajat: daca doriti sa ne spuneti mai multe dati-ne va rugam, un mail la [email protected] sau [email protected]. Multumim!

savantul  •  29 aprilie 2016, 11:52

a cata ancheta jurnalistica impecabila marca,,Tolontan''? si cate mai trebuie sa faca pentru a se pune capat coruptiei generalizate? pare o picatura de apa intr-un ocean,dar vedem ca face valuri!....autoritatile se misca mai greu, ca de obicei, dar se misca, de voie de nevoie! trei intrebari as pune: 1.ce-au pazit SRI, DNA pana acum?2. ce spun rudele celor morti in spitale din cauza infectiilor intraspitalicesti? pentru ca cei infectati si salvati cu bani grei nu mai fac scandal, se bucura ca au scapat! 3. acest neobosit Tolontan celebru pentru anchetele sale de exceptie nu poate fi clonat? nu de alta dar cred ca daca am avea cel putin 10 ca el poate s-ar starpi coruptia in biata Romanica!...

Mario  •  29 aprilie 2016, 11:53

...si oare ce-ti vine sa faci cand vezi asemenea fapte? I-as lua si i-as pune pe masa de operatie sa fie ei toti in liniste si impacati ca nu li se va intampla nimic rau. Nici nu vreau sa ma gandesc, am 2 saptamani de cand am fost externat de la spitalul de arsi. Si e reala poza, fix asa arata o masuta cu produse de curatat/dezinfectat.

Laura  •  29 aprilie 2016, 11:57

Incredibil cat de putina importanta prezinta subiectul, daca e sa ne luam dupa media. Adica faptul ca milioane de romani isi risca sanatatea si viata cand iau contact cu sistemul de sanatate (sic!) e mai putin relevant decat nu stiu ce scandal de la opera si nu stiu ce ministru de la cultura. Nu-ti ramane decat sa dai in teoria conspiratiei, daca citesti si modul grotesc in care este spalat individul asta in evz (auzi, e vina femeilor de serviciu care pun apa in canistre!!!), sau incercarea de influentare a realizatorului, la care va referiti. Dupa Colectiv au fost defilati cu catuse tot felul de indivizi, de regula potential vinovati de mana a 10-a, Sistemul e bine merci. A suferit o resetare minora. Asa va fi probabil si acum, poate dupa Pasti ( ca acuma a picat cam prost scandalul, lumea nu are chef de vesti proaste, de anchete, e cu drobul si lumina sfanta) vor fi luati baietii cu duba, arest preventiv-arest la domiciliu-control judiciar, iar adevaratii responsabili, incepand cu toti ministrii sanatatii ai ultimelor decenii, in jos, DSP-uri, pana la directorii medicali ai sutelor de spitale, nu vor avea nimic sa-si reproseze sau sa li se impute. E atat de revoltator incat trebuie sa ai stomac puternic sa nu-ti vina sa versi. Nu exista termen de comparatie pentru crima asta, poate faptul ca in lipsa infrastructurii drumurile romanesti par a traversa cimitire, atatea cruci exista la marginea lor. Acolo au murit zeci de mii de nevinovati tot din cauza Sistemului, tot despre drenarea banului public e vorba. Nu inchei inainte de a va felicita pentru campania dvs, meritati toata admiratia de care poate avea parte un om in viata. Va doresc mult succes, dvs. si colegilor. Multumesc!

Dr. Ov  •  29 aprilie 2016, 12:01

VHC, HIV, VHB Sunt virusuri destul de sensibile care DOAR EXPUNEREA LA MEDIUL EXTERN (la temperatura camerei) pentru o anumita perioada de timp uneori le e fatala. Problemele sunt prezentate de bacterii si fungi(Staphylococcus Aureus- foarte multe infectii nosocomiale in special in maternitati, bacilul piocianic, Klebsiella, acinetobacter, enterobacili si proteus in ATI etc.)

MARLEN  •  29 aprilie 2016, 12:10

....esti tare DOMNULE......TOLONTAN....

o sugestie…  •  29 aprilie 2016, 12:42

Dupa ce terminati cu cazul "Dezinfectantii" si sperand ca autoritatile isi vor face datoria sa pedepseasca vinovatii, va mai dau o idee de ancheta: hartia de imprimanta achizitionata de catre institutiile publice. La licitatii se cere o hartie de calitate buna, iar anumite firme castiga aceste licitatii pentru ca au pretul foarte scazut. Ce nu stie lumea este ca aceste firme isi permit sa vanda cu pret mic pentru ca, de fapt, ulterior vor face livrarile cu hartie de calitate mult mai proasta, bineinteles mult mai mai ieftina. Hartia livrata e atat de proasta ca de multe ori blocheaza imprimantele. Este adevarat ca nu mor oameni din cauza asta, dar la cantitatea imensa de hartie consumata de catre institutiile publice, rezulta o diferenta de pret significant de mare in favoarea firmelor de distributie. La fel ca si in cazul dezinfectantilor, nicio insitutie publica nu comanda teste la laboratoare independente, pentru ca aceste teste costa bani iar bugetele lor nu au prevazute fonduri pentru asa ceva. Mafia hartiei, inca una dintre numeroasele mafii care au saracit tarisoara asta!

drako  •  29 aprilie 2016, 12:44

acest "patron" merita inchisoare pe viata pentru omor deosebit de grav...ma indoiesc,insa,justitia va vedea vina acestui monstru la justa ei gravitate.

Stan Alexandra  •  29 aprilie 2016, 12:49

Multumim pentru ancheta. Romanii sunt letargici, vor sta cu mainile in san insa, ca si pana acum..Totusi, ave nevoie de oameni ca voi care sa traga semnalul de alarma..

andrei  •  29 aprilie 2016, 12:49

Interesant, dar vad ca se insista iarasi foarte mult pe.....privat; Normal ca ala profita de toate slabiciunile si castiga toate licitatiile; dar de ce????????? ca doar singur nu ar putea face asa ceva; deci buba e la STAT, ca de obicei; asta bareaza calea concurentei, inclusiv prin legislatia de licitatii tampita si prin coruptia generalizata din siastem; pe aia ii vrem, patronul nu este decat un profitor; Pe mine ma enerveaza la culme atitudinea asta, generalizata din pacate, de evidentiere a patronilor, firmelor, etc si nu a reprezentantilor statului care sunt corupti, comit abuzuri si mai fac si pe grandomanii cu firmele mai mici care vor si ele un segment din piata; Fara coruptia din sistemul de stat nici o firma, nici un patron, nimeni nu poate produce pagube; nici cu ....detergenti, nici la....Collectiv; De ce nu sunt asemenea probleme la spitalele private? Si detergentii trebuie si folositi; daca sunt diluati la sosire si ii mai dilueaza si angajatii, ca deh, trebuie sa-si ia si acasa si ii folosesc din trei in trei, ne mai miram de "rezultate"? Importanta este curatenia, chiar daca "detergentul" este mai slab;

Stan Alexandra  •  29 aprilie 2016, 13:02

Cu cat reflectez mai mult la ceea ce am citit aici, cu atat mai inspaimantatoare mi se par consecintele..Oare cati oameni au avut de suferit de pe urma acestui monstru? Fara dezinfectante suntem ca in evul mediu...Cum au permis autoritatile asa ceva? De ce oamenii stau cu mana in san? Mie mi s eparee un motiv suficient de grav incat sa iasa in strada zeci de mii de oameni..

Emanuel  •  29 aprilie 2016, 13:04

Nu cred ca mai are sens sa imi exprim uimirea cu privire la ceea ce se întâmpla. Se pare ca noi, ca si popor, nu reușim sa ne schimbam de bunăvoința si totdeauna trebuie sa avem o revoluție, proteste, un colectiv, ori asemenea dezvăluiri pentru a lua atitudine fata de lucruri care știm ca nu se desfășoară conform eticii, sau macar legii. Observ din ce in ce mai multi doctori, care s-au saturat sa joace conform regulilor sistemului, ci mai presus de orice pun binele pacientului. Suntem intr-o schimbare, desi din nou, trebuie sa o facem pe calea mai dureroasa!

Emanuel  •  29 aprilie 2016, 13:10

Pentru corectitudinea articolului: pluralul pentru virus, in domeniul medical, este virusuri. Pluralul viruși este pentru virusul din informatica.

Vlad  •  29 aprilie 2016, 13:23

Felicitari Catalin Tolontan, felicitari echipei de investigatii.

Dr.Elias Ervin  •  29 aprilie 2016, 13:45

Numai *** scriu la plural viruși și nu VIRUSURI!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costel  •  29 aprilie 2016, 13:47

Stimate domnule Tolontan, nu voi fi de acord cu unul dintre comentariile dumneavoastra. Este o chestiune de perspectiva cine sunt adevaratii vinovati. Daca ne uitam la cine e platit pentru a proteja sistemul sanitar, atunci aveti dreptate dumneavoastra. Insa mie mi se pare ca acesti functionari ai autoritatilor sanitare sunt doar niste incapabili lenesi si care destul de probabil sunt fericiti sa se vanda pentru a mai primi un cadou... Cred ca asa arata functionarul tipic in Romania iar prostia acestuia poate fi usor speculata de oricine incepe sa se gandeasca cum ar putea face asta. Pe aceiasi linie insa la fel de vinovati sunt si cei care ii controleaza pe acesti functionari si apoi cine ii controleaza pe acestia din urma si etc.. si vom intra intr-un argument in cerc Perspectiva mea este insa ca adevaratii vinovati sunt oamenii inteligenti care au inteles cum functioneaza un sistem si cum poate fi folosit in folosul lor manifestand un adevarat dispret fata de consecintele actelor lor si de dimensiunea acestor consecinte. Si nu sunt absolut convins ca domnul Condrea face parte din aceasta categorie. Ganditi-va ca schema lui e destul de evidenta de indata ce oamenii din firma sau care au lucrat in firma incep sa vorbeasca, lucru pe care el nu poate sa-l controleze. Adica nu vorbim de off-shore-uri din Panama acoperite de secret bancar de care stiu trei oameni si un calculator ci de ceva care poate fi constat oricand de foarte multi oameni iar asta inseamna ca domnul Condrea este foarte expus de indata ce cineva incepe sa puna intrebari. In plus, cel mai inteligent lucru pe care s-a gandit acum sa-l faca este sa dea vina pe un amploaiat. Din faptul ca nu si-a construit din timp o aparare eu deduc ca acest domn nu vede prea departe si, in plus, din modul in care se comporta acum este evident ca pierde controlul sub presiune. Concluzia mea este ca poate nu e naiv dar nici prea sofisticat ca sa ajunga la acest nivel de capul lui. Iar stilul lui business casual din poze e mai apropiat de al unui haiduc care are o parere foarte buna despre sine decat al unui om sofisticat... Eu as zice ca avea nevoie de cineva care sa-l struneasca. Pe aceasta linie de argumentatie, credeti ca banii pe care-i castiga ii cheltuia doar dumnealui si cu domnii din sistemul sanitar? Mie intrebarea asta mi se pare mai interesanta decat intrebarea cu cati ani de inchisoare ar trebui sa-l pedepseasca justitia pe domnul Condrea caruia ii doresc sa dispara cat mai curand atat la inchisoare cat si din memoria mea.

DAN  •  29 aprilie 2016, 13:49

FELICITARI DOMNULE TOLONTAN,DUMNEAVOASTRA CAT SI ECHIPEI DUMNEAVOASTRA! OARE CEI DIN FRUNTEA TARII AU VREUN DRAM DE COMPASIUNE, SIMT EI VREO SUPARARE CAT DE MICA PENTRU SUFERINTELE CELOR CARE DAU NUMELE TARII ACESTEIA SAU POATE SE BUCURA CA SECUNDA DE SECUNDA, ZI DE ZI NUMARUL LOR SE MICSOREAZA CONSTANT,PANA LA DISPARITIE? POATE EI AU PERMANENT IN FATA STUDII DEMOGRAFICE CARE PREVIZIONEAZA CA PANA IN 2050 PE PLAIURILE ACESTEA NU VOR MAI FI DECAT CEL MULT O TREIME DINTRE ROMANI ? SI ATUNCI LA CE SA-I MAI INTERESEZE CA UNELE FAPTE ADUC AMINTE DE INTAMPLARI PETRECUTE ACUM 70-80 DE ANI IN EUROPA,PE CARE ACUM O VREM COMUNITATE, DAR NUMAI IN OBLIGATII SI MAI PUTIN IN DREPTURI. OARE VOR VENI VREODATA HELVIG SI KOVESI IN FATA DUMNEAVOASTRA SA-SI CEARA IERTARE CA ATI REUSIT SA DESCOPERITI FAPTE CARE INGROZESC O LUME INTREAGA CU O MANA DE OAMENI FATA DE SUTELE-MIILE DE CADRE SPECIALIZATE DE CARE EI DISPUN, DAR ATAT DISPUN SI NIMIC MAI MULT.

Vlad  •  29 aprilie 2016, 13:52

Din ciclul "cat de lacom sa fii?", la fel ca Porsche-ul imatriculat in Bulgaria, interesanta e si lista de intretinere prezentata in articol. Peste 1500 RON restanta la intretinere pentru cele doua locuinte, deci nu platea cu nesimtire intretinerea luni de zile.

Comentează