Ministrul Sănătății a anunțat blocarea concursurilor de manager de spital pe 1 iunie, dar pe 14 iunie Spitalul Județean Ilfov anunță că managerul a câștigat concursul!

La ”Floreasca” concursul a fost stopat, dar la Spitalul din Ilfov el a mers pe repede înainte, cu un singur candidat, probele având loc după anunțul Ministerului, iar declararea câștigătorului s-a petrecut acum patru zile

sâmbătă, 18 iunie 2016, 2:04

manager
Miercuri, 1 iunie 2016, într-o conferință de presă, Ministerul Sănătății anunța:”Decizia ministrului e că nici un concurs pentru manageri nu va avea loc până nu se vor face modificările la procedura de selecție”.

Purtătorul de cuvânt dă și exemplu unui concurs în derulare care a fost stopat: cel de la Spitalul de Urgență ”Floreasca”.

La fix o săptămână de la anunț, pe 8 iunie, la Spitalul Județean Ilfov are loc proba scrisă pentru concursul de manager. Participă un singur candidat: doctorul Patricia Delia Ene.

Spitalul Județean Ilfov are sediul central în București.

Iar Ene este deja director interimar.

Potrivit unor surse ”ea a venit pe filiera șefului Consiliului Județean: liberalul Petrache”.

Procedura de concurs începuse în mai, însă poziția ministerului era de blocare a tuturor concursurilor, indiferent de etapa în care se găseau.

Pe 14 iunie, Delia Ene își prezintă proiectul de management și este anunțată câștigătoare cu media 9,50. Semnează șeful comisiei, doctorul Eduard Voicu.

Spitalele județene aparțin de Consiliul Județean, dar, așa cum a fost formulat anunțul din 1 iunie, blocarea concursurilor pentru pozițiile de manager se referea la toate spitalele din România pentru că, din perspectivă medicală, ele răspund în fața Ministerului Sănătății.

Contactat azi, Ministerul Sănătății a comunicat că ”după ce vom vedea exact documentele de la Spitalul Ilfov vom oferi un răspuns”.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Mihai  •  18 iunie 2016, 14:40

Au incalcat legea! Este un abuz incredibil! Sa deschida toate dulapurile, cine tine cheia de la dulapul cu antibiotice? Toate dulapurile cu medicamente sa ramana permanent deschise chiar si acum....nu mai tarziu, sa fie clar. Putem crapa linistiti ca astia au alte treburi. Comisia putea acorda nota 10 dar au fost intransigenti...10 a luat doar Diana Lupescu notata de Mircea Diaconu pentru un post la teatru....astia au avut obraz mai subtire domnule draga!

Cris  •  18 iunie 2016, 14:52

Solutia de bun simt ,anularea concursului. Romania este asemenea unei galeti gaurite cu care, noi- fraierii, caram apa. In sanatate Hydra supravietuieste indiferent cate capete i se taie. Singura solutie ar fi cea aplicata in Georgia, pentru stoparea coruptiei endemice din politie. i-au dat afara PE TOTI. timp de 3 luni pana au angajat altii cu contracte noi, rata criminalitatii a fost identica. Si la noi nu cred ca o sa moara mai multi oameni .

fotbal  •  18 iunie 2016, 15:05

eficient si nesuferit! auzi, nu prea inteleg, hartia aia oficiala a venit pe fax la voi sau cum? de cate ori fac o magarie astia trimit, ca penitenta, o copie si la voi 😛daca ziceai un titlu de carte misto, alta decat lecturile obligatorii, nu-mi mai veneau intrebari de arsita in cap

LucianD  •  18 iunie 2016, 16:06

@fotbal, hartia aia oficiala o gasesti pe site la autoritatile de care tine spitalul Ilfov, si o poti descarca si tu de acolo fara probleme. Eu nu cred ca s-a facut ceva nelegal in povestea asta, mai degraba cred ca interpretam noi gresit pentru ca nu avem suficiente informatii. E foarte simplu sa tragi concluzii si sa dai solutii categorice pe baza unor franturi de date oficiale. Ca la orice articol din acesta "incendiar", de cele mai multe ori avem in spatele cortinei diverse interese ce tin de competitia comerciala, politica sau intre profesionisti din acelasi domeniu. E valabil pentru multe articole cu audienta mare, pe care, daca stii sa le "citesti", mai si intelegi ceva in urma lor.

Ionut  •  18 iunie 2016, 16:22

cine a organizat concursul probabil ca a consultat legislatia in vigoare....sunt sigur convin ca domnul ministru care incearca sa invete cum e sa fii ministru a redactat si publicat in Monitorul Oficial actul normativ care sa blocheze organizarea de concursuri de catre unitatile administrative locale, vezi descentralizare.....domnule tolontan va rugam sa verificati acest aspect pentru ca declarativ domnul ministru nu blocheaza numai organizarea concursurilor ci si intreg sistemul . Va rog sa intrebati cum decurg discutiile pentru conturarea unui caiet de sarcini unitar ..... de catre consulierul primului ministru , la baza chimist care nu are nici o idee despre departajarea substantelor pe clase de utilizare, categorii , locatii in care se folosesc...si va rugam sa nu intrati intr un mic joc de intoxicare cu aceasta unitate sanitara ..... Va multumesc si daca aveti nevoie de date suplimentare adresa de e mail este binevenita .....

fotbal  •  18 iunie 2016, 16:28

@LucianD, mersi de explicatie. am doua intrebari: 1. de ce esti atat de suparat? 2. ce intelegi prin nelegal/legal in cazul prezentat de tolo? zi lung, fara franturi. am timp sa ascult si sa invat

Don Basil de Castellion y Azevedo  •  18 iunie 2016, 16:33

@LucianD, ce poate fi mai simplu si mai logic decat atat, nici un concurs de manager nu se va organiza incepand cu 1 iunie prin decizie a ministrului sanatatii pana la modificarea procedurilor de selectie iar domniile lor au organizat imediat concurs. Unde sunt jocurile de culise, perdelele, substratul, jocurile de interese... e ca in bancul cu sotia infidela prinsa goala pusca de sot cu amantul , cand se apara spunand "Stai sa-ti explic, nu e ceea ce pare"

Marchi  •  18 iunie 2016, 16:34

Revoltător, dar asta-i cam de multișor poveste. La vremuri noi, năravuri vechi. Ca pe vremea conducătorului unic. În România, orice fel de competiție (în politică sau aiurea) e compromisă din start. Cum altfel se explică faptul că (în ciuda evidentelor încălcări ale legii) dinozauri de teapa lui Vasile Astărăstoaie nu se dau duși din funcții, decât la „sugestiile” DNA? Tare m-aș bucura ca domnul ministru Vlad Voiculescu să aibă curajul (și tăria) să ia taurul de coarne! Să curețe grajdurile lui Augias, să facă lumină în cel mai tenebros (și dureros) domeniu...

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2016, 17:02

@Ionut: [email protected]. Multumim.

antonia  •  18 iunie 2016, 17:59

Exact acelasi lucru se intampla in toate spitalele subordonate administratiilor judetene. Managerii isi consolideaza pozitia si isi rasplatesc colaboratorii cu care au facut ilegalitatile. Grav este ca sunt sustinuti si de functionari din Ministerul Sanatatii, aceeasi functionari care au mai avut probleme cu legea, dar care nu au fost miscati de pe functiile de conducere si care continua sa sustina acest lant infractional. Nu cred ca actualul ministru "a fost numit" sa faca ceva in sensul bun, cred ca e doar "pazitorul" gastilor si a afacerilor necurate derulate in sistem. Cred ca procesul de distrugere totala a sistemului public de sanatate nu va putea fi oprit, cei interesati sa puna mana pe banii din sanatate controleaza puterea executiva si actioneaza impotriva intereselor cetatenilor romani. Daca s-ar extinde investigatiile in teritoriu si ar fi dezvaluite haosul si infractionalitatea din spitale, casele judetene de asigurari de sanatate, DSP-uri, administratiile locale, toate girate de Ministerul Sanatatii, atunci s-ar vedea dimensiunea dezastrului in care ne aflam.

Liviu  •  18 iunie 2016, 20:47

Domnule Tolontan, cand o sa faceti un articol despre bataia de joc a celor care au facut fularele echipei nationale la campionatul european? In loc de albastru este NEGRU !!!! Pe ambele fulare!!!!!

Liviu  •  18 iunie 2016, 20:49

:( este o rusine , nimeni nu s-a sesizat ? Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca Franta aparea in loc de albastru negru ??? O rusine

Ana  •  18 iunie 2016, 23:02

Mi se pare ca parca suna a genul de concurs ca pe retelele de socializare cand au deja castigatorul. Insa aici e putin diferit. Se va interpreta pana si acel anunt cum ca pe data de 1 iunie nu era chiar fixat, batut in cuie, dar se referea la ceva anume si nu in totalitate :)) Vor aparea documente post datate etc. Mai au timp sa bage niste Note explicative. Ce concurs poate fi acela de candidezi de unul singur? :) Deja asteptam raspunsurile cu hilaritate sa vedem ce justificari aduc

Romelu van der Lukaku  •  19 iunie 2016, 1:41

@Liviu Le-or fi cumparat second hand gata facute pentru belgieni...

Liviu  •  19 iunie 2016, 8:36

Mdaaa...trist din pacate , la un asemenea nivel ...dezinteres total din partea FRF ...acest domm Burleanu din pacate dovedeste cam multa incompetenta ...cei afectati suntem noi , suporterii echipei nationale...care suferim ....

Florin Bejan  •  19 iunie 2016, 12:33

Spit Județean Ilfov nu apare in lista spitalelor aflate in subordinea Ministerului (spre deosebire de SCUB). In plus, nu găsesc un link către vreun ordin de ministru sau altceva in care sa se fi materializat ceea ce "s-a spus" intr-o conferință de presa.

Stefan  •  19 iunie 2016, 15:30

Daca a declarat public ca se blocheaza concursurile dar practic nu a aparut nici un ordin, lege, sau ce este necesar pentru a "legaliza" declaratia, inseamna, printre altele, ori ca e amator, ori superficial, ori rauvoitor si rauintentionat, ori nestiutor, etc. Ca un singur spital a facut treaba asta nu e capat de lume, dar ce e interesant e ca ministrii nostri continua sa se perinde prin posturi doar ca sa dea din gura, cu declaratii fara acoperire, si cu o foarte mare lipsa de profesionalism. Intamplator am avut angajati de cand eram mai tinerel, pe la vreo 20 si cativa anisori am inceput, dar daca vreunul dintre ei s-ar fi comportat cum se comporta majoritatea indivizilor astia platiti pe banii nostri, zburau extrem de rapid, si foarte probabil, desi nu e un lucru frumos, primeau unii dintre ei si un spit in fund cadou de despartire. Cum ziceam, un spital nu inseamna nimic, sa fie sanatos, in schimb ministrii astia ar trebui sa aiba mai multa responsabilitate. Abuzul in serviciu ar trebui judecat si prin prisma indeplinirii sarcinilor de servici, daca nu penal, cel putin in contracte.

Stefan  •  19 iunie 2016, 15:35

Eu nu inteleg o chestie. Cum se face ca exista concursuri cu un singur participant? Care e procedura de anuntare/desfasurare etc a acestor concursuri? Cat de transparenta e? Ce criterii de departajare exista? Sper ca nu exista criteriul experientei ca si ani cumulati in functii similare, ca nu vad care e avantajul sa ai un manager care a prost manageriat ani intregi alte spitale. Pentru ca atunci unul care a ingropat 20 de ani un spital o sa aiba avantajul celor 20 de ani in fata unui tanar de perspectiva dispus sa lucreze corect si cu profesionalism.Cu profesionalism adica, pentru ca asta implica si sa fii corect.

ursu ina  •  19 iunie 2016, 17:33

Dl. Catalin Tolontan in acest Spital Judetean Ilfov si-a gasit de curand barlogul un rar exemplar de praduitor/pradator ( Panait Laurentiu Constantin ) . Dupa 8 ani de " hibernare " activa la Spitalul Bagdasar-Arseni in cadrul directiei alaturi de fostul manager Buliman Anca si de " echipa " biroului de achizitii publice si contabilitate ( Rosoi Marian ) unde a fost responsabil de toate caietele de sarcini cu "dedicatie". In urma cu un an a fost indepartat din functia de sef serviciu administrativ direct de ministrul sanatatii dupa ce s-a aflat de " preocuparile " lui . Se pare ca si-a gasit din nou " buni colaboratori " el fiind un " expert " al achizitiilor .

sorin  •  19 iunie 2016, 19:51

Tare ma tem ca aici nu aveti dreptate! Ministrul conduce exclusiv prin ordine - daca un asemenea ordin nu a fost publicat in MO - nu exista. Drept urmare titlul nu are suport. De la intentie pina la punerea in practica este o cale lunga! Este pacat deoarece oamenii au incredre in ceea ce scrieti aici!

ovidiu  •  19 iunie 2016, 20:55

Uluitoare dezvaluiri...tragice concluzii...stupefactie totala : uite in ce societate traim ! Parca retraim unele scenarii din filmele italiene ale anilor '70-'80, regizate de Damiano Damiani, Francesco Rosi, Dino Risi sau Elio Petri. Totusi, mai este aproximativ o ora pana incepe Romania-Albania, care tinde sa se transforme intr-un meci-eveniment (referitor la rezultat) si cred ca acum am avea nevoie mai mult de opinii pertinente de eminent (totusi) ziarist sportiv. Nu ca articolele-ancheta nu ar fi importante...

Stefan  •  20 iunie 2016, 2:31

In euforia rezultatului Romania Albania am ajuns la o concluzie stupefianta, intre ghilimele spus, mai degraba pare de domeniul fantasticului. Ministrii astia care se perinda ca o morisca la carma ministerelor fac parte dintr-un circuit foarte bine organizat de mascare a coruptiei. Avand in vedere ca un ministru care sa prinda unu doi ani la carmele unui minister, excluzand prim ministrul, a ajuns sa fie o raritate, ma gandesc ca chiar nu ii mai intereseaza ce zic in presa, ce fac, cum fac. Tehnic vorbind nu pot sa fie condamnati avand in vedere ca in sistemul morisca faptele se impart pe prea multe generatii de ministere si de oameni ca sa poata fii usor identificate si cuantificate. Asa ca de fiecare data cand sunt probleme, pun un ministru nou, ala spune ce da bine pe sticla, chiar daca e o aberatie, pana e prins urat de tot in offside, se trece la urmatorul, samd. Pentru oamenii de rand, exista pretextul incercarii de a schimba in bine ce nu merge. Si morisca se invarte, banii curg, coruptia e pieptanata, va pup la revedere. Si avand in vedere cat de multi sunt inhaitati, nu e o nici o problema sa aduca persoane noi de cate ori e nevoie. "Nepatati" si "neprihaniti" unii din ei. Ca in rest, incerc sa inteleg de ce chiar orice problema intai si intai trece prin procesul de mascare a ei si de dezinformare a opiniei publice.

Cristina  •  20 iunie 2016, 11:58

Din luna februarie stiam ca ea da examen pe 8 iunie :))) ea este sustinuta dragii mei si de Cirstoiu, managerul din spitalul municipal, dar si de *** Marian Petrache, presedintele consiliului judetean. Voicu Dorin care tot este pus manager interimar, nici macar nu a aratat niciodata diploma de doctor. Probabil e dr... asa este, dar e unul veterinar probabil :))) Stiti de ce a fost Eduard Armeanu (fostul manager) dat afara??? Pt ca nu a vrut sa semneze receptia pavilionului H, reabilitat din fonduri europene! Pt ca in acea receptie e un jaf! Ene Delia Patricia si dr Radu Sgarbura medic chirurg, actual director medical si-au asumat ce au semnat! :))) toti acesti bani au fost furati de Marian Petrache si oameni grei. Contactati-l domnule Tolontan pe dr Eduard Armeanu si o sa va spuna dansul mai multe. In acest spital nu exista firma de curatenie, iar infirmierele saracele sunt nevoite sa smotruiasca holurile spitalului. Nu exista circuite. Bolnavii operati sunt scosi din blocul operator prin holul spitalului, trecuti prin sectia de radiologie (unde bolnavii care asteapta sa fie examinati tusesc si expectoreaza), iar abia apoi urcati cu liftul din corpul nou, care se blocheaza de 2-3 ori pe zi, pana la etajul 4 in pavilionul nou, unde se afla sectia de terapie intensiva. :))) nu avem cu ce lucra... nu exista materiale. Cumparam totul din banii nostrii. Nimeni nu face o ancheta sa vada cat s-a furat! Daca ii dai un picior la peretele din corpul nou iti iese piciorul pe partea cealalta. In afara de pereti frumosi si paturi nu exista nimic. E cumplit ce se intampla. Iar ministrul nu poate face nimic, deoarece nu poate trece peste consiliul judetean. Spitalul se afla in subordinea consiliului judetean din pacate. Si tot ceea ce reclamam pe la minister ajunge la spital inapoi pentru solutionare :))) Fosta directoare medicala, dr popescu elena nu a continuat mandatul de director medical pentru ca nu a vrut sa faca puscarie semnand acea receptie. De-aia s-a tot amanat mutarea sectiilor in pavilionul nou.... dar ce sa zicem! Mergem mai departe!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nelu  •  20 iunie 2016, 14:59

ce spune Cristina este total adevarat si este un nonsens sa probezi ceva evident,cunoscut de tot spitalul,constatat de orice pacient ce are ghinionul de a fi internat ...e oare necesar sa se prezinte bonul fiscal pentru materialele necesare operatiilor ,ecografiilor(ata,hartie,etc) pe care medicii le cumpara din banii lor? Poate in virtutea faptului ca ,,politicul'' la nivel de judet nu raspunde ,,decat in fata alegatorilor'' alasii neamului se comporta precum proprietarii de sclavi pe plantatie cu medicii,ei considerand ca nu doar spitalul este ,,mosia'' lor ci tot ce misca le apartine. Meseria de medic desi este o profesie liberala ,o activitate de a carei rezultat este raspunzator doar el,nu se poate face decat devenind obedient mafiei politice care poate decide cine,cum,cand ,in ce fel sa munceasca. Lucrurile stau chiar mai grav decat se prezinta sau se stie...managerii de spitale,majoritari pusi la comanda politica,desi ar trebui sa se preocupe de administarea economica a unitatii, neimplicandu-se in actul medical decat indirect prin asigurarea logisticii necesare,se preocupa de sforarii la nivel de sectie prin sustinerea sau dimpotriva ,punerea de bete-n roate,a unor medici in functie de interese. Oare concursul de medic primar pentru sectia obstretica ginecologie pus la cale tot de managera sustinuta de domnul Petrache , este conform procedurilor?...fiindca acest concurs sa dorit a fi tot cu un singur concurent daca e sa ne luam dupa faptul ca cei din sectie nici nu stiau ca este scos un post la concurs,anunturile de la avizierul spitalului si cel din viata medicala fiind neidentice,ambigue,neconforme procedurii legale...si daca e sa luam in calcul si faptul ca cel ce ar fi trebuit sa fie unicul concurent este un ,,sponsor''al campaniilor politice...

La fel  •  20 iunie 2016, 15:53

Si la Spitalul Sf. Ioan Bucuresti s-a dat concurs de manager pe 08.06.2016 : http://www.sfib.ro/p/12

Doru  •  20 iunie 2016, 22:26

Afirm si eu lipsa materialelor din spital. Am fost operat in luna aprilie in acest spital si am cumparat leocoplast, perfuzoare, calmante, comprese, spirt si vata deoarece spitalul nu avea nimic. Multa mizerie. Multi pacienti operati in urma cu o saptamana, doua se intorceau cu operatia plina de puroi si operatia le era umflata si ii puneau pe antibiotice puternice care erau nevoiti sa si le cumpere singuri. Erau infectati cu stafilococi luati din spital. Eu personal am fost infectat cu clostridium. Am tras 3 saptamani de nu mai stiam de mine. Am slabit 15 kg. Abia mi-a trecut *** cu vankomicina dizolvata si luata pe gura, cumparata tot din banii mei. Un flacon e un milion. Am cumparat 10 flacoane... iar cand am fost cu bonurile sa mi se deconteze cheltuiala am fost flituit de domnul Panait Laurentiu care mi-a spus sa las bonurile acolo si decontarea poate dura pana la un an, deoarece spitalul nu are bani. Pai bine... bine... si banii pe serviciile medicale facute de doctori unde se duc??? Tot in buzunarul consiliului??? Sa-i multumesc lui Dumnezeu ca am scapat cu viata! Banii se fac la loc. Dar bine ca nu am fost infectat cu alte bacterii intraspitalicesti mai grave decat clostridium. Cand m-au adus pe sectie de la terapia intensiva, am fost trecut prin sectia de urologie unde erau zeci de bolnavi pe hol. Mi se pare jenant... si apoi am fost urcat cu o platforma care s-a blocat, pana la etajul 1. Daca stiam ma operam in privat. Tot banii aia ii dadeam. Cat am dat la dr sef de sectie Radu Sgarbura... la medicul anestezist, asistentele de sala, de la terapie si cele de pe sectia de chirurgie plus toate medicamenteld si materialele sanitare... totul m-a dus in jur de 50 milioane. Si nici macar nu sunt conditii. Am fost infectat cu bacterii intraspitalicesti. Jenant!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mariana  •  20 iunie 2016, 23:09

Sunt asistenta medicala. De cand s-a schimbat conducerea totul a luat o intorsatura la 180 grade, in rau. Noi personalul din ambulator, am fost mutati ca niste vite in incaperi mici si neaerisite intr-o singura zi, deoarece in spital venea acreditarea. Suntem nevoiti sa impartim cabinetele cu restul colegilor si nu avem o sala de asteptare adecvata. Am fost amenintati de directorul medical Radu Sgarbura cu introducerea noastra in comisia de disciplina pentru ca ne-am manifestat nemultumirea fata de conditiile inumane in care lucram. Mutarea a fost una abuziva. Radu Sgarbura este privilegiat de managera. Tipa la noi, ne jigneste! Ne ameninta cu concedierea. A spus ca daca nu ne convine sa ne scriem demisia. Este normal asa ceva? Este normal ca pe doamna dr Berghea medic oncolog sa o mute cu sectia sa pe fosta sectie de terapie intensiva unde pioceanicul traieste in pereti? Vi se pare normal ca peretii sectiei sa nu fie incendiati sau daramati cu buldozerul asa cum este procedura? Vi se pare normal ca dansa sa zugraveasca si sa dezinfecteze cat de cat fosta sectie de terapie intensiva in care a fost mutata? Si stiti de ce a facut asta?? Deoarece actuala conducere a spus ca nu are timp sa zugraveasca si sa dezinfecteze! Si dansa a decis sa plateasca firma de curatenie inainte de mutarea sectiei acolo. Pacientii dansei bolnavi de cancer sunt deprimati imun. O infectie cu pioceanic le-ar fi fatala. Le fel si noi impreuna cu medicii cumparam hartie igienica si de consultatii, coli de hartie, incarcam cartuse pentru imprimanta, hartie de ecograf... etc. Este rusinos ce se intampla. Si ce este si mai nedrept, faptul ca nu ne putem plange nimanui, deoarece suntem amenintati cu comisia de disciplina sau cu concedierea! Ajutor domnule ministru!!!! Scapati-ne de sclavie! Veniti in control aici sa vedeti ce se intampla!

PDG  •  21 iunie 2016, 7:01

Sesizati comisia de etica a spitalului dl Vasile Barbu este presedintele comisiei(presedintele asociatiei pacientilor din România) si corpul de control -al Ministerului Sanatatii! Tot spitalul este cu susul in jos de la venirea acestei protejate Ene Delia Patricia! Toti faceti drepti in fata uneia de 35 de ani venita din privat,din Targoviste! Fiind protejata lui Marian Petrache va imaginati in ce conditii a sustinut dansa concursul de manager! Luati atitudine impotriva abuzurilor, nu mai acceptati sa fiti calcati in picioare,oricine ati fi,medici,asistenti,tesa,etc,luati atitudine! Asa a fost si pe vremea fotografului oltean manager aruncat in strada pe incompatibilitate! ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Asistenta bloc operator  •  21 iunie 2016, 12:37

Sustin si eu cele scrise de colegii mei. Desi in acte sunt ok cu dezinfectia... dezinfectia nu se face conform procedurii. Cum este scos bolnavul ce efectueaza interventia chirurgicala, imediat este pusa infirmiera sa spele putin pe jos cu un mop murdar, lasam 5 minute sa se usuce si imediat este adus in sala urmatorul bolnav ce urmeaza a fi operat. Nu avem dezinfectant de suprafete. Nu avem tifon sa facem comprese... nu avem multe, dar nimeni nu face nimic. Suntem tratate ca niste sclave pe plantatie. Se opereaza pe banda rulanta, nu avem o pauza de masa, iar daca stam si noi sa mancam vine sefu' dr sgarbura si incepe sa urle, dar domnia sa prajeste toata ziua carnati cu restul colegilor si au o pauza de masa. Pe noi nu da 2 bani. In biroul dansului se tin petreceri, unde se consuma alcool, iar la aceste petreceri vin si studente. Toate acestea se intampla in celebrul spital judetean ilfov. I s-a urcat sefia la cap de cand este director medical. Ne jigneste, ne imbranceste si orice facem nu este bine. Are de obiectat mereu. Bosorogul! Vrem inlaturarea din functie a acestuia. ce face este un abuz! Totul in spital este dirijat de panait laurentiu. Desi nu este angajat al spitalului, acesta participa la toate sedintele tinute in spital, ia decizii si are acces la toate actele oficiale. Revoltator! Si nu putem spune nimic deoarece ne este frica de concediere. Nu avem materiale. A fost o perioada in care le dadeam medicilor pe maini cu spirt ( inlocuitor al dezinfectantului de maini) inainte de a intra in sala de operatie. De-aia se infectau pacientii! Pentru ca nu aveam de niciunele!

antonia  •  21 iunie 2016, 22:24

Genul acesta de derbedei conduc toate spitalele judetene si municipale, sunt sustinuti de consiliile judetene (dar nu doar de CJ), au adus spitalele in pragul falimentului, gastile de infractori de la conducerea spitalelor continua nestingherite sa comita ilegalitati pe banda rulanta, oamenii striga pe toate canalele media in speranta ca cineva va face ceva, a ajunge sa fi internat acum intr-un spital din Romania e egal cu a te sinucide. Scandalul HEXI se stinge incet si sigur, iar UDREA, BASESCU, PONTA, DRAGNEA SI ALTI DERBEDEI apar la televizor si incearca sa ne faca sa uitam, ei fiind protagonistii circului la care asistam de atatia ani. Pana cand si de ce....

mihai  •  22 iunie 2016, 9:03

Domnule Tolontan, doar 50 de spitale din Romania se subordoneaza in vreun fel ministerului sanatatii. in toate celelalte ministrul sanatatii are exact aceeasi autoritatea ca un vizitator de muzeu. le poate vizita dar nu poate face nimic.

Medic spit jud  •  22 iunie 2016, 10:30

Sunt medic aici in spital. Nu avem cu ce sa lucram. Si avem ca pacienti doar oameni batrani. Suntem nevoiti sa le dam sa cumpere medicamente. Este infiorator.

Viorel  •  22 iunie 2016, 12:57

Suntem pe mosia lui Marian Petrache! Spitalul acesta este un lagar! Nu ne respecta nimeni munca.

Qwerty  •  30 iunie 2016, 13:16

Fam. Ene posesori de clinici private dar lucreaza la stat: http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol--belle-vie-medical-prima-clinica-medicala-profesionista,13793.html

Comentează