Un medic de la Spitalul Județean din Galați le face maimuțe pe mamele care au cerut ”să naștem în condiții civilizate”

Doctorul rezident Iulian Mihăilă, de la Spitalul Județean din Galați, răspunde pe Facebook unei paciente: ”Poți să naști stând în cap” și ”Cum îți sună fofoloancă cu puroi?”. Iar pe mamele care au sărit în apărarea pacientei le ilustrează drept maimuțe

miercuri, 22 iunie 2016, 12:52

UPDATE: Ileana Benga deschide, din Statele Unite, un alt unghi al relației dintre medici și pacienți. 

Povestea a început astfel: Raluca Simion, o pacientă care urma să nască în 8 iulie la Focșani, a trimis, la începutul lui iunie, o adresă către Spitalul Județean din localitate.

În document, femeia întreba care sînt condițiile de care vor beneficia la naștere ea și copilul. De asemenea, adresa anumite cereri și solicita un răspuns dacă sînt posibile.

Raluca Simion a uzat în adresă de argumentul legii accesului la informațiile de interes public, ea apreciind că toate condițiile pe care spitalul asigură pacienților constituie o informație de interes public.

Cristi Irimia, ziarist la Vrancea Media, a relatat cazul.

Spitalul nu a răspuns încă.

În schimb, medicul rezident Iulian Mihăilă de la alt spital, ”Județeanul” din Galați, a intervenit pe Facebook. Iritat de întrebările și cererile pacientei, doctorul a adresat viitoarei mame fraze precum: ”Poți să naști stând în cap” sau ”Cum îți sună fofoloancă cu puroi?”.

Vrancea Media trece în revistă reacția medicului gălățean.

Doctorul Iulian Mihăilă o numește pe pacientă ”ignorantă mică” și scrie că ”99% dintre români habar n-au pe ce planetă trăiesc. Habar n-au de legislație. Habar n-au nimic”. 

În privința durerilor de la naștere, medicul îi scrie astfel pacientei: ”Habar n-ai despre ce vorbești. Nașterea naturală implică dureri. Negestionabile așa cum bănuiești tu. Dacă nu te poți împăca cu ideea asta mai bine nu fă copii”.

Apoi el o invită, ironic, să mănînce: ”Și da, bea și mănâncă, să ai ce voma în momentul în care începi să împingi. Pentru că exact asta lipsea, tu vomitând în timp ce naști”.

Reacția medicului i-a adus un val de critici pe Facebook, în primul rînd de la alte mămici.

Doctorul Iulian Mihăilă le-a răspuns publicînd o fotografie cu maimuțe care strigă, referire la”mămicile alea care au ținut morțiș să o aducă pe mama în discuție”.

blog

Comentarii (99)Adaugă comentariu

MP  •  22 iunie 2016, 18:29

Ceea ce ignora "medicul" in cauza este conceptul de "proiect de nastere" (e.g. http://www.psychologies.com/Famille/Maternite/Accouchement/Articles-et-Dossiers/Pour-un-accouchement-respecte/Le-projet-de-naissance-penser-son-accouchement), un document pe care mamele din statele civilizate (a nu se citi Romania) il redacteaza impreuna cu staff-ul maternitatii. Pentru o schimbare de perspectiva, Feldsher-ul nostru ar putea urma un stagiu intr-o structura medicala occidentala... Nici un curs de buna-crestere sau de umanitate n-ar fi redundant!!!

Ela  •  22 iunie 2016, 18:30

Sunt de acord ca dupa cel putin 6 ani de studii sa duci o viata decenta ,dar sunt sigura ca nici dc.se dubleaza salariile comportamentul medicilor fata de pacienti nu se schimba.Pana la urma.traim in Romania,am luat contact cu sistemul de sanatate din Franta,e o diferenta de la cer la pamant,nu ma refer doar la dotarii ci in primul rand la omenia medicilor....da,OMENIA!!!!

Andreea  •  22 iunie 2016, 18:31

Incredibil! Medic resident?!?! Noua generatie?! Asta inca are service?!?!!? Locuiesc in Statele Unite si vreau sa va spun asa: inainte de nastere la 38 de saptamani am petrecut o ora cu doctoral ca sa discutam detalii importante pentru mine si familia mea la nastere! Exact ceea ce cere aceasta mamica. Nasterea mea a fost prin cezariana: am cerut ca sotu sa fie alaturi de mine (anestezistul mia zis ca daca ma face mai fericita si calma pot sa aduc oricate personae vreau sa asiste la nastere), bebele mia fost asezat pe piept imediat si nu a fost despartit de mine, am fost ajutata si incurajata sa alaptez, am avut salonul meu unde eu si sotul ne-am putut bucura de micut, sotul a fost langa mine in toate cele 4 zile (a dormit cu mine in salon pe o canapea), etc. De ce ne miram ca mamele cer confort?!?! Nasterea este cea mai memorabilia experienta in viata unei femei! Mie rau la stomac doar gandinduma la felul in care acest *** trateaza femeile.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nicolae  •  22 iunie 2016, 18:32

Daca îi raspundea cu rabdare femeii tot atîta timp îi lua, deci doctorul aici a facut o operatie gresita (haha). Femeia, la rîndul ei, a scris note pe un ton cam întepat si care undeva presupunea ca doctorii si spitalul ala nu vor decît s-o însele pe Ea, Sfînta Viitoare Mama, asa ca doctorul s-a simtit jignit. Iar el, ziaristul, citeaza din regulamente si pretinde ca îl contrazic pe doctor cînd de fapt nu e cazul. Ce mai, Rashomon curat bai tata.

Cristi  •  22 iunie 2016, 18:32

P.S., Draga laur22, Mama mea e pensionara, bolnava cu inima. La 70+ de ani mi se pare normal. Dupa 35+ de ani de plata a asigurarilor de santate, stii cat primeste compensatie pentru medicamente? Exact, ZERO. De cate ori a mers la spital la stat, in ultimii 10 ani, dupa ce ne-au spus sa-i cumparam sicriu? Da, NICIODATA. Cine ii plateste vizitele la particular? Ea, din pensia ei, apoi am mai platit noi, copiii. Crede-ma, NU ESTE NEVOIE DE *** in spitalele romanesti. Ca nu suntem pe plantatia lor. Ba mai mult, consider ca mama mea a fost si este furata de sistemul de sanatate de stat. Daca ar vorbi vreun medic cu ea macar 10% cum s-a exprimat vasile ala, ar fi multe parastase, te asigur.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  22 iunie 2016, 18:40

Pun pariu ca exista in tara asta o localitate, un grup social/profesional etc al caror membri in proportie de 70% aproba comportamentul **** astuia (exact cum 70% dintre baimareni l-au votat pe spagarul ala). Pe termen lung si cu o miscare sinuoasa, totul evolueaza spre bine, si tara asta evolueaza spre bine si va continua asa, dar viteza e dezastrous de mica. Pentru cine ca nu se identifica cu oamenii din tara asta si care nici n-are nervi sa incearce sa se implice in a mai schimba ceva aici, plecati fratilor. Eu voi face tot posibilul sa emigrez. De ce sa traiesc in, sa zicem, Suedia lui 1900, cand exista langa mine Suedia lui 2016?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Veghetor  •  22 iunie 2016, 18:43

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pene  •  22 iunie 2016, 19:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  22 iunie 2016, 19:01

"Pe de alta parte, salariile mari vin impreuna cu multe alte responsabilitati, inclusiv cu a-l trata pe pacient ca pe egalul tau, a explica, a avea rabdare." Cum vine asta? Daca nu castigi cat ai dori te porti urat cu lumea si nu iti faci treaba din fisa postului? Deci personalul responsabil cu curatenia salarizat sub asteptarile sale poate sa se poarte necuvincios cu cei din jur si sa ascunda mizeria sub pres? Sa inteleg ca doar jurnalistii care se poarta respectuos si au o exprimare elevata sunt bine platiti iar cei care insulta non stop, dezinformeaza si fac alte magarii o fac ca nu castiga suficienti bani? Daca ar fi remunerati mai bine nu are face tot felul de mizerii? Ca sa nu mai vorbim de politicieni... Deci hai sa fim seriosi. Acesta le este caracterul, educatia si constiinta. Atat ii duce capul. Din pacate la noi nu ii cerne cumva piata iar majoritatea populatiei e prea needucata sa sustina o schimbare constructiva.

Maria  •  22 iunie 2016, 19:16

Sunt asa de mahnita si cu lacrimi in ochi.... citind aceste dezvaluiri. :(...Nu gasesc cuvintele potrivite ptr astfel de CALAU si needucat medic.. Este un corigent la tot ... Astfel de medic ar trebui ca prin lege sa fie scos din sistem... Daca ar stii ca isi pierde locul de munca...poate multi si-ar controla comportamentul macar de frica . Sa stiti ca si in epoca ceausista erau medici fara suflet, bun simt si profesionalism... Atunci lunar toate femeile erau controlate lunar ca sa creasca natalitatea. Femeia care era depistata ca-i insarcinata era imediat inregistrata... Personal am trait o mare tragedie... am pierdut sarcina spontan in luna a II-a noaptea . Era in anul 1974 primavara ....ora 23 :00 Am mers la urgenta si toata noaptea am auzit cum strigau unele femei de durere la nastere naturala. Medicii si asistentele f le vorbeau f urat..jignitor la fel ca acest medic... Ex "" Ce ragi ca *** .!! .. Cand ti-a fost bine nu rageai asa ??? '' si multe alte trivialitati... Pana dimineata nu mi-a dat nimic medicul.. Dimineata dupa ce am fost chestionata ca sa-mi faca fisa medicala in dublu exemplar ( unul mergea la cei de la securitate si partid PCR ca sa stie motivul avortului si eventual trimitere in judecata in caz ca era provocat ) Nici odata nu am trait astfel de experienta . Era tanata de 22 ani proaspat casatorita... Am astfel amintiri ff dureroase.. si care m-au marcat pe viata.. Am fost chiurotata pe viu ..fara anesteziere locala .... A fost groaznic.. un cosmar .simteam cum rupe ceva si auzeam .. jigniri oribile... si amenintare cu puscaria. ( se facea dosar penal si daca pierdeai sarcina spontan neprovocat ).. In urma interventiei brutale am lesinat.pe masa medicala .. de durere si m-am trezit din lesin intr-un pat cu un lac de sange... si dureri groaznice..In urma interventiei mutilante am fost la limita pierderii echilibrului firesc psihic.. Plangeam continuu asa din senin... tot timpul multe luni.. .Acea doctorita ginecolog avea o situatie materiala super VILA, MASINA concedii in strainatate.. Bine i-a fost pe timpul epocii ceausescu si apoi si mai bine dupa revolutie... Daca ii dadem bani altfel s-ar fi purtat cu mine ( am aflat pe urma cand cineva m-a intrebat daca i-am dat bani doctoritei ca sa imi faca anestezie ) Aceasta interventie a avut repercursiuni tragice ca nu am mai reusit sa fac copii..Ca mine mii si mii de femei au ramas mutilate pe viata.. Imi amintesc ca si acest fapt a facut sa ne dorim dupa revolutie un sistem sanitar civilizat... Regretam ca in unele situatii nimic nu s-a schimbat legat de spaga dar si comportament al unor medici... Dupa revolutie am adoptat o fetita pe care am iubit-i, educat-o ca pe propia mea fetita.. Fiica mea dupa terminarea liceului cu multe examene date a fost admisa sa studiaza medicina peste hotare dincolo de ocean...este casatorita . are o fetita adorabila . Ma bucur ca ele au sansa sa traiasca astfel decat ceia ce ne ofera sistemul de sanatate romanesc .Multumim d-ului Tolontan si mult succes si protectie divina in tot ce ancheteaza si ne prezinta romanilor .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

viorel  •  22 iunie 2016, 19:33

***.Prea multe conditii cere si ea ce da de cere atata?Nu ma refer la mita.Ce a dat ea statului de are atatea pretentii?Nu-i convine, out, unde vrea ea sa nasca.Cumnata mea a nascut si nu a cerut atatea ca ***,si isa acordat cea mai mare atentie. Fara mita dragilor,ca stiu ca multi or saa zica :pai daca ai dat si-ai dres si-o fi, si-o pati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ted  •  22 iunie 2016, 19:46

Multumesc dle Tolontan pentru link-ul catre articolul dnei Dr. Benga. O analiza excelenta si necesara a unui sistem defect in foarte multe privinte.

adrian  •  22 iunie 2016, 19:54

Nu va puteti imagina ce se petrece in sistemul medical romanesc. Genul acesta de rezidenti sunt cei care raman in tara si culmea "cumva" ajung si sa primeasca cate un post prin spitalele de stat. Restu de fraieri care mai au o ramasita de bun simt si stiu si un pic de meserie prefera sa plece peste hotare unde pot sa ofere un act medical de calitate

IAD  •  22 iunie 2016, 20:13

Păi în cazul ăsta cred că este mai bine fără medic!!! Ajunge o moaşă care ştie ce face! Nu se justifică prin nimic comportamentul, omul, pardon, individul nu are ce căuta printre pacienţi. Găsiţii loc pe la vreo Hexifarmă!!!

kamouniyak  •  22 iunie 2016, 22:27

A facut si omul o remarca pentru niste femei *** ce i-au vorbit urat si gata....i-au sarit in cap *** c***. Dragi barbati, va meritati soarta daca le lasati sa vi se urce in cap asa. Daca ar fi zis o doctorita asa unui barbat ar mai fi sarit vreo ***??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mowgli  •  22 iunie 2016, 22:54

Din pacate, astfel de oameni care isi urasc meseria si pe ei insisi, se intalnesc in foarte multe spitale, mai ales in provincie. Frustrati si infatuati in acelasi timp. Pentru ei a fi omenos inseamna a fi sclav. Oamenii cu probleme de sanatate care au nesansa sa le treaca pragul cabinetului sunt din start tratati cu dispret sau cu bascalie. Daca este tolerata prezenta "pacientilor" intre peretii cabinetului pentru cateva minute se intampla doar pentru spaga ce o va primi membrul rasei superioare.

Dan  •  22 iunie 2016, 22:59

Aceasta atitudine este specific carpacilor care n-au inclinatii pt meseria care o practica fie ea medic, magistrat, preot, etc ci o fac pentru bani. De regula ei provin din familiile fostilor militieni, securisti, si alte *** care erau obisnuti sa trateze omul ca o vita si le facea placere. i*** numele de Viorel creste cu ideea ca viata de viata este normala, deci de ce sa ceri drepturi? Romania este plina din pacate de astfel de ***e ce lucreaza in sistemul public, *** sociale *** lor si va asigur ca poporulse va satura curand de mitocansmul lor si asa vor proceda cu ei...raul trebuie scos de la radacina din Romania, altfel se va infecta planeta de *** care se inmultesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

GigiM  •  22 iunie 2016, 23:03

Pentru doamna Maria: Anestezierea locala cu Xilina/Lidocaina permite doar o dilatare mai usoara a colului, nu ajuta atat de mult cu durerea. Pentru unele femei, asemenea nasterii, un chiuretaj este mai dureros decat pentru altele. Fiecare chiuretaj presupune riscuri, de la cele mai mici si frecvente gen sangerare si tulburari de menstruatie, la sterilitate, perforarea uterului (ce necesita interventie chirurgicala), ramanerea pe loc a sarcinii, infectie si altele. Si limbajul anumitor cadre medicale, ar fi partial scuzabil prin nr. foarte crescut de tiganci, nespalate, cu pretentii si care nu asculta de medic/moasa. Credeti-ma ca am vazut femeie cu care s-a vorbit frumos si nu asculta, si femeie care a fost certata si a nascut. Daca femeile nu stiu cum sa nasca (e drept, si personalul trebuie sa educe dar pentru asta trebuie timp, bani, cursuri etc), este foarte periculos pentru fat. Ramane blocat si ramane cu sechele sau moare. Si dupa asta tot noi suntem de vina! Pentru domnul Cristi: Fonduri nu sunt. Trebuie sa intelegeti ceva, o data pentru totdeauna. Fiecare salariat cotizeaza pentru sanatate. Acei bani ajung intai la Guvern!!! si abia de acolo sunt alocati catre Sanatate. Asta inseamna, ca in loc de suma completa ce ar reveni Sanatatii, Guvernul ne da cat crede el de cuvinta, dupa bunul plac. Deci si daca cotizam 50% din salar la sanatate, toata lumea, ar fi degeaba. Cat timp banii nu ajung direct la Sanatate, vorbim degeaba. Catre IAD: Nu ajunge moasa. Moasa nu face cezariana. Varsta la care romancele raman gravide a crescut. La fel si greutatea lor. E nevoie la multe dintre ele de cezariana.

sile  •  22 iunie 2016, 23:15

Medicii sunt si ei oameni. Nu putini dintre studentii la medicina se dedau la mita pentru a apuca o specializare grasa. Prost este ca sitemul permite. Cunosc un tip care avea niste dioptri extrem de mari si "s-a facut" chirurg - cu ce a carat tat-su. Multi doctori dau spaga grasa pentru posturi caldute. In schimb se vad indreptatiti sa tipe la pacienti pentru ca au tupeul la conditii civilizate. Precum seful de la ATI care urla la un alt medic "tu tii cu pacientii, sau cu spitalul care te plateste?!". Oricat ai plati acesti medici, nu le ajunge. Oricand este altul care are mai mult ca ei si asta ii face profund nefericiti.

Vasile  •  23 iunie 2016, 0:31

Deci primul lucru pe care il vede un copil care se naste e mutra individului asta? Bun venit in Romania! Locul de unde toata lumea vrea sa plece.

Victor  •  23 iunie 2016, 0:33

@GigiM: 'daca femeile nu stiu sa nasca....' exact despre genul asta de atitudine este articolul asta; despre personal medical ca dvs., care nu are nici macar inceputul unei notiuni de comportament fata de pacient; adica puneti vina pe pacient, daca ceva nu va convine; scuzati un comportament absolut incalificabil (cum adica e ok sa ii vorbesti urat unei gravide aflat in travaliu, ca sa nasca mai bine?! ce fel de concept medical e asta, unde ati auzit asa ceva ???????). sunteti acolo ca personal medical pentru a ajuta o femeie intr-o situatie cumplit de vulnerabila sa treaca cu bine - pt ca sunteti experti; o femeie nu trebuie sa 'stie' cum sa nasca, sau sa raspunda la comanda militareasca si limbaj cazon - trebuie sprijinita. daca asta va e atitudinea, degeaba expertiza tehnica, cea umana va lipseste, ca si medicului din articol de altfel.

Ovoodo  •  23 iunie 2016, 0:39

Romania de azi il justifica pe Pol Pot..si ma refer aici la mizeria oraselor, ... (nu) va doresc sa fiti normali!

Petru  •  23 iunie 2016, 1:28

Autorul articolului ar putea sa se abțină sa folosească diminutive de genul "mămici", ca nu suntem o nație de ***. Folosește domnule cuvântul "mame" ca nu este nicio rușine!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan Nica  •  23 iunie 2016, 6:59

medic rezident? probabil niciodată nu o să depăşescă acest nivel,un medic făcut la apelul bocancilor, de care a uitat să se descalţe când a intrat în acest sanctuar al lui Hipocrate...cu asemenea medic autorităţile locale vor intra în alertă...trebuie să găsească terenuri pentru construirea de cimitire noi...

joe  •  23 iunie 2016, 8:19

Pentru Andreea din USA cate mii de dolarii ai platit ca sa nasti intr-o rezerva

Atat  •  23 iunie 2016, 8:36

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

EUEU  •  23 iunie 2016, 8:45

D-l Gigi M, daca nu va pricepeti mai bine nu deschideti gura, banii ajung intr-un fond de sanatate de unde nu se pot folosi decat in sanatate pentru ca altfel e deturnare de fonduri si parnaie. Chiar si in acest caz fondurile sunt insuficiente. De ce? Pai pentru ca exista Hexi Pharma si alte o mie de astfel de aranjamente, pentru ca unii medici, asistente etc in contumacie cu directorii de spital, sefi de sectie etc tratateaza pacientii ca niste Dumnezei ,, Cine merita sa traiasca", ca restul fiolelor le palmam sa le vanda pe sub mana. Corpul medical dupa ce ca nu scoate un sunet despre astea, dupa ce mai sta si cu buzunarul intins macar nu au o minima atitudine de OM in relatia cu pacientul. Astia sunteti marea majoritate din angajatii spitalelor. N-ati priceput inca ca sunteti angajatul fiecarui pacient care va intra pe usa, ala e angajatorul vostru.

Dr. Haos  •  23 iunie 2016, 9:22

Stimate Domnule Tolontan, Prima certitudine: Medicul rezident de la Galati a gresit grav, intrand in aceasta polemica si folosind un limbaj necorespunzator, pe marginea unui subiect cu care nu avea nicio legatura directa! A doua certitudine: Medicul rezident s-a lasat condus de sentimente, permitand iesirea la suprafata a tuturor frustrarilor acumulate in anii de pregatire si in practica medicala curenta! O mie de incertitudini: Credeti ca este oportuna educarea medicala a populatiei de catre habarnisti in domeniu, cum ar fi jurnalistii sportivi, sub pretextul unor investigatii menite sa repare neregulile din sistem??? Oare atitudinea acelei doamne, care face o lista de "solicitari" pentru personalul medical, fara a avea idee la ce riscuri si-ar putea expune organismul sau fatul, reprezinta consecinta acestor investigatii de succes??? Credeti ca putinii medici ramasi in aceasta tara vor avea performante profesionale mai mari in conditiile in care sunt scuipati zilnic de pacienti, apartinatori, mass-media, DNA, DIICOT, ANAF, samd??? Credeti ca suma de 20 RON decontata de CNAS pentru o consultatie IN PRIVAT, PENTRU UN MEDIC CARE NU IA SPAGA (LUCRAND IN PRIVAT), reprezinta un nivel de respect acceptabil pentru aceasta profesie??? Ce credeti ca s-ar intampla daca timp de 48-72 ore, medicii ar refuza sa consulte pacienti, lasandu-se ghidati de sentimente si frustrari mai mari decat ale rezidentului din Galati??? Oare ce s-ar intampla daca TOTI medicii care profeseaza in Romania ar pleca in tari civilizate (va asigur ca oferte sunt nenumarate)??? Credeti, domnule Tolontan, ca v-ati descurca, cu experienta acumulata dupa aceste investigatii medicale (unele oportune, ca principiu), sa-i tratati dumneavoastra pe bolnavi??? Nu credeti ca ati cazut in capcana pe care ne-au intins-o cei care conduc de 26 ani aceasta tara, de a invrajbi diferite clase sociale, pentru a distrage atentia de la problemele reale, adica furtul a sute de milioane de euro din BANII NOSTRI, de catre un grup restrans de "baieti destepti"???

Dr. Haos  •  23 iunie 2016, 11:12

As mai avea niste nelamuriri: de cand dialogul pe facebook intre 2 personaje necunoscute devine subiect national? Credeti ca foloseste cuiva razboiul pacienti-medici? Credeti ca exista vreun domeniu de activitate sau vreo profesie in care sa nu gasim un imbecil care sa bata campii? Ar trebui evaluati toti jurnalistii din Romania avandu-l drept reper moral pe Banciu de Labe1tv? Toti profesorii si educatorii sunt agresori de minori? Toti cantaretii de muzica pop sunt pedofili? Orice iesire a unui personaj dintr-o categorie sociala sau profesionala este definitorie pentru intreaga comunitate? Mi-as permite sa dau eu raspunsul: CATEGORIC DA, pentru ca grija noastra principala este sa moara in chinuri capra vecinului! Eu sap santuri si castig 800 lei pe luna, nenorocitul de medic spagar vrea mai mult??? Da, pentru ca are optiunea de a decola la un salariu de 5000 euro! C-asa-i in comunism!

Simona  •  23 iunie 2016, 11:51

Ce sistem??Trebuie sa fii omul în primul rand!!!Nu sa-ți tratezi pacienții ca pe animale!!Sa nu se mai facă doctori dacă se vaită atât! !

Dr. Haos  •  23 iunie 2016, 12:10

@Simona: Stai linistita, nu se mai fac! Si aia care s-au facut deja, parasesc incinta, asa ca o sa ne tratam singuri in curand, pentru ca nu stim sa respectam profesia si pregatirea unui om, indiferent de domeniu! Ni se pare ca numai noi muncim si inventam apa calda, deci meritam, ceilalti sunt niste *** care merita sa ne slujeasca!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  23 iunie 2016, 12:12

Intrebare interbatoare. A fost sanctionat doctorul rezident respectiv de catre spital pentru declaratie? Pentru ca daca nu a fost, atunci conducerea spitalului inseamna ca incurajeaza comportamentul asta ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

de  •  23 iunie 2016, 13:46

maimutze ca el n-ar trebui sa mai gasim in spitalele de stat

Malina  •  23 iunie 2016, 16:02

Asa sunt tratate in Romania femeile care dau viata,care vor creste si educa oamenii mari de maine. ..femeile care au platit taxe pentru a putea fii tratate decent intr-un moment atat de delicat cum e experienta nasterii...pacat,mare pacat! Mai rau e ca nu e un caz izolat cel prezentat aici.

Loredana  •  23 iunie 2016, 16:05

http://stiridegalati.ro/reactie-ciudata-a-unui-medic-rezident/ Poate aveti curiozitatea sa vedeti si ce anume cerea viitoarea mama. Oricum, multe dintre cerintele ei nu au de-a face cu conditiile civilizate.

ionescu alexandra  •  23 iunie 2016, 16:29

daca nu i convin regulile si protocoalele din spital, sa nasca acasa, in baie, asistata de sot. o alta frustrata care vrea sa nasca natural, natural, sa nu puna mana pe ea sau pe copil nici un medic, o frustrata care a citi prea mult pe net despre nasterile , din tarile civilizate, gen olanda, care se apropie f mult de imaginea absoluta a degradarii umane a femeii. bine i a raspuns doctorul, ea nici macar nu a citit regulamentul din spital referitor la nastere. tin sa precizez ca am nascut de 2 ori, la spitalul Universitar din Bucuresti, prin cezariana, pt ca asa mi se pare civilizat si elegant, iar in spital am fost mereu informata despre ce tratament mi se face atat mie cat si copilului. am fost intrebata inclusiv daca vreau sa fie vaccinat copilul in primele 24 de ore de la nastere. asa ca respectiva abereaza la greu, a vrut sa se faca si ea cunoscuta pe fb. inca o data felicitari domnului doctor pt modul in care i a raspuns. la scrisoarea ei jignitoare la adresa cadrelor medicale merita un astfel de raspuns.

SILION VASILE  •  23 iunie 2016, 20:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

GigiM  •  23 iunie 2016, 21:17

Catre Dl-ul EUEU: Poate nu ma pricep asa bine in management medical, dar sa stiti ca fondurile CASS ajung intai in Bugetului Asigurărilor Sociale şi Fonduri Speciale (BASS), si apoi ulterior ajung in Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Sunteti naiv daca aveti impresia ca toti banii din CASS ajung in Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. Credeti-ma ca cei ce fura si iau spaga, in majoritatea cazurilor, nu sunt rezidentii. Cititi acest comentariu: "Cei care nu lucreaza in spital , ca medici rezidenti, nu prea au dreptul sa judece. Cu toate acestea, limbajul pe care l-a utilizat respectivul nu a fost demn de profesie. Acum, cateva precizari, cel putin unde lucrez eu: 1. aprox. 70% din cele care nasc sunt ***; asta se traduce prin amenintari, tipete, blesteme, istericale, scandal si multe multe altele; avem un singur portar pe toata clinica (are vreo 60 locuri in total) 2. pacientii au pretentii, dar o data nu am auzit sa faca un protest pentru imbunatatirea conditiilor din spital sau sa fie solidari cu medicii; pahare pt urina n-avem, spirt n-avem, n-avem teste de sarcina, lenjeriile de pat sunt rupte, pansamentele se ingalbenesc de la atata resterilizare si asa mai departe; 3. rezidentii isi iau cam cele mai multe suturi; noi suntem certati, noi facem toata hartogaraia, de noi se iau pacientii si asa mai departe; eu fac 6 garzi pe luna, neplatite, in plus fata de programul normal; dupa ce termin rezidentiatul nu am post, respectat nu sunt , atunci despre ce discutam? 4. spitalele cam sunt proprietatea marilor nume si a profesorilor, interesul de a ne invata (pe noi, competitia), este scazut. Este o lege a junglei. 5. si sa nu uitam, fiecare medic primar foloseste clinica de stat ca o clinica privata, chemandu-si pacientii direct acolo. Nu judecati atat de usor! Si eu lucrez mult, nu-mi ridica nimeni statuie si nu sunt apreciat. Si sa nu credeti ca eu primesc vreun plic, medicul mare va primi intotdeauna "rasplata". " Catre Dl-ul Victor: Cititi de asemenea, comentariul de mai sus. Cat timp nu lucrati in domeniu si nu stiti situatia, nu aveti dreptul sa judecati. Nu neg ca limbajul medicului rezident respectiv a fost jalnic , si ar merita sanctionat. Dar sa ne puneti pe toti in aceeasi oala... Si legat de ce am spus cu "pacientele nu stiu sa nasca", iar nu intelegeti. Daca in momentul in care i se spune, femeia nu impinge, copilul va deveni hipoxic, va avea complicatii si are sanse mari sa moara. Nu inteleg cu ce v-a deranjat comentariul meu atat de mult. Noi trebuie sa facem pacientele sa nasca. La unele merge cu vorba buna, la altele nu. Nu ne comparam cu Vestul unde femeilor li se acorda educatie pentru gravide, si stiu ce se va intampla cand vor naste. Si nu am precizat nicaieri ca eu as fi vorbit urat cu vreo pacienta, cred ca am fost printre putinii rezidenti care chiar au avut rabdare cu toate pacientele, si le-am vorbit respectuos, desi nu a fost reciproc. Si pentru restul cititorilor, cum va asteptati ca medicul sa fie altfel, in conditiile in care medicul este tot un cetatean roman? Nu observati ca peste tot, ca e vorba de Finante, magazine, soferi, preoti si multe alte exemple, multa lume este nesimtita si lipsita de rabdare si omenie? De ce va asteptati ca medicii sa fie altfel? Tot din aceeasi masa de oameni provin.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  23 iunie 2016, 23:42

Il stiu pe amarat dintr-o alta interventie, tot pe facebook. Cineva a adresat o intrebare in grup, cu bun simt, iar el a fost singurul care s-a gandit sa-l certe pe un ton foarte agresiv, desi acea intrebare nici macar nu ii era adresata. Se pare ca rezidentiatul i se cam urcase la cap, ca deh... nimeni nu mai e ca el. Nu m-ar mira sa aflu ca e pe vre-o specialitate de 2 bani.

angela  •  24 iunie 2016, 14:51

mai comentati mult la adresa medicilor si o sa va trateze mama acasa cu supa,si asa pleaca pe capete din tara,pacientele precum *** asta o sa nasca in iesle ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi  •  25 iunie 2016, 1:10

Nu s-a schimbat nimic. Bietele mame sunt tratate ca niste animale mai rau ca pe vremea lui Ceausescu cand am nascut primul meu copil, in 1988. Aceleasi jigniri, aceiasi gandaci din salon, aceeasi mizerie, aceeasi nelipsita spaga. Recunosc ca nu eu am primit rafala de incurajari ci o "colega de suferinta". Din cate stiu, toleranta la durere nu este aceeasi pentru fiecare. De teama sa nu-mi fie adresate si mie aceleasi cuvinte "de incurajare" mi-am muscat buzele pana la sange. Numai cine nu a trecut prin asa ceva nu intelege. La vremea respectiva am dat spaga ca sa ies mai devreme cu copilul din spital. Mizerie multa. Peste sapte ani povestea s-a repetat. In 1995. Democratie si sperante multe. Nicio schimbare. Si iata ca nici in anul de gratie 2016.l nu este mai bine. Apropo! Ce mai cauta *** ala ce isi spune medic in sistem???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Simona  •  25 iunie 2016, 17:40

Cum adica nu are acea femeie dreptul sa ceara acele conditii si ca, daca i se accepta, asta inseamna sa-si expuna cipolul la pericole??? Adica, femeile din spitalele celorlalte tari primesc toate aceste lucruri fara sa le ceara, si asta inseamna ca toti copiii din acele tari sunt in pericol "pentru ca sunt doctorii si sistemul prosti", iar in Romania totul se face mult mai bine si nu sunt riscuri la nastere fiindca minunatii medici romani si sistemul romanesc au gasit solutia miraculoasa, si anume tratarea cu dispret si lipsa de omenie a mamelor? Voi sunteti *** sau doar va prefaceti???? Sunt chiar revoltata! Foarte bine ca acea mamica isi cunoaste drepturile si si le-a cerut, poate ar trebui toate mamele sa faca la fel; in felul acesta, s-ar t***e un semnal de alarma la adresa managerilor de spitale si a ministerului si poate-poate s-ar schimba ceva in bine si in tara noastra. Cum adica "zi mersi ca m-am facut medic si vin la serviciu, asa ca trebuie sa rabzi sa *** la tine ca la un gunoi, ca eu sunt cineva"??? Ca asta e mesajul pe care l-am tras din postarile "medicilor" de mai sus... NU, frate! Nu-ti convine salariul, gaseste-ti alta cariera! Sau tu te-ai dus la medicina cu gandul ca "lasa, nu o sa am salariu mare, insa o sa urlu a pacienti ca sa-i intimidez si sa le scot ochii daca nu-mi dau bani...sau o sa-i fac sa sufere"??? Inseamna ca voi chiar nu meritati sa va numiti oameni, ci *** nu ar trebui sa aiba acces la deciziile de viata ale unor oameni deja in suferinta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mary  •  25 iunie 2016, 18:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

barbu  •  27 iunie 2016, 13:46

constat faptul ca datul cu parerea si bagatul in seama a devenit preocuparea principala pentru romanul fudul si sarac...si nici nu da pe afara de inteligenta.Este tras la raspundere medicul pentru faptul ca spitalul,proprietate a statului,nu da raspunsuri unei tanti care necatadicsind sa viziteze un medic,prefera sa discute discutii prin intermediul internetului. Asa cum spuneam,fudulul nu e fudul destul daca nu e si ,,neinformat'',se culpabilizeaza medicul care in fond este doar un prectician,un meserias care trebuie lasat in pace sa practice meseria la locul de munca,care poate fi intr-o clinica privata,in Anglia sau Germania...sau Romania, ori in spitalul public de stat de a carei functionare raspunde administratorul acestuia....adica statul,adica politicienii nostri dragi pe care noi romanii i-am ales. Deci daca e sa injuram pe cineva de activitatea spitalelor noastre publice,ar trebui sa incepem cu noi,alegatorii...fiindca de noi depinde cine se ocupa de administrarea spitalelor. Insa romanul ,nu si nu....batman,batman....medicul e de vina...oare de ce ne miram ca medicii pleaca? Pai ce pot sa faca cand au dea face cu asemenea indivizi?...pentru deciziile lor,pentru ipotenta lor financiara,intelectuala,de perceptie,sunt vinovati medicii....nu ei insisi,nu politicienii,nu managerul de spital...medicul ca nu-si face ziua de 56 de ore,medicul ca nu are patru maini sa opereze in tandem,medicul care in afara de asta nu-si face timp si sa discute asa la o sueta,explicand tuturor persoanelor, indiferent de capacitatea de intelegere,cum functioneaza celula si cum poate el sa-l faca ca nou dupa o viata de fumat,baut alcool,drogat si mancat cefe la gratar. Oare ce vrea sa insemne cuvantul ,,ipocrizie"?

barbu  •  27 iunie 2016, 13:53

aa...si inca ceva,de ce nu a mers tanti la medicul de familie sa-i explice ce si cum?...la medicul de policlinica...? Dar nu...dumneaei...dansa,a vrut sa discute online cu medicul de la spital in timp ce-si bea ,,nesul si cognacul'' tolanita pe canapea....pai la cat plateste contribuabilul roman...si culmea e ca nici macar banutii aia nu ajung la medici decat dupa ce sunt dijmuiti de cateva ori de catre politicieni.

Sabina  •  29 iunie 2016, 11:03

Personal mi se pare impertinenta "mamica" Daca ai pretentii, merg la privat. Intr-adevar medicii din spitale nu sunt un exemplu de amabilitate, dar nici nu trebuie sa fie. Prea mult zgomot pt nimic. Va rupeti parul din cap pentru un motiv stupid

Adrian  •  4 iulie 2016, 23:13

Mi se pare ca articolu nu relateaza faptele concret si ca directioneaza ura impotriva doctorului.

Valentin  •  4 iulie 2016, 23:25

@sabina Pai atunci hai sa implementam asigurarile alea de sanatate private draga. Ca sa nu mai platim ca prostii cu zecile de mii de lei pe an sa ni se spuna de unii si altii du-te la privat dar da-ne banii noua... Are pretentii pentru ca EA PLATESTE. Daca pe tine te doare la basca atunci taci, sau iti doresc ca la o problema medicala serioasa (pe care nu ti-o doresc) sa te operezi la bagdasar arseni. sau fundeni. sau pantelimon, sau alege tu, ca tot aia e.

Ionut  •  11 iulie 2018, 13:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează