Andreea în lacrimi: ”Mai am multe de învățat!”

Am pierdut o medalie ”în arena gladiatorilor”, cum îi spune Florin Bercean, dar am cîștigat o lecție de viață din judo

duminică, 7 august 2016, 10:59

De Marian Ursescu, Cătălin Tolontan și Cristi Preda, foto (Arena Carioca 2 – Rio)

E cel mai emoționant, cel mai dur, cel mai neașteptat, cel mai absurd, cel mai greu de suportat moment al Olimpiadei de pînă acum.

Puteți adăuga oricîte superlative doriți!

Andreea Chițu, 28 de ani, campioană europeană și dublă vicecampioană mondială, părăsește tatamiul și turneul în scandările Bra-sil, Bra-sil! Pentru că învingătoarea ei este brazilianca Erika Miranda.

Mutăm camera la zona mixtă, un tunel luminat, la ieșirea din arenă. Andreea intră în strălucirea care o împresoară zguduindu-se de plîns și nu e nici o metaforă la mijloc.

”Asta sînt eu!”, spune ea și e și acceptare și furie în ceea ce spune. Înțelegi cu greu ce zice, printre sughițuri. Nu e nimic prefabricat, doar viață și sport care dau una cu cealaltă de pămînt.

Românca a condus meciul de la 52 de kilograme și psihic și tactic și pe tabelă pînă cu 38 de secunde înainte.

Andreea venea după o zi complicată. Începuse, de dimineață, cu o victorie clară, prin ippon, la Laura Gomez. Judoka din Spania arăta la final de parcă întîlnise acceleratul furiei (foto).CP_01442 Laura Gomez

Apoi, Chițu a urcat pe tatami în fața italiencei Odette Giuffrida. La 21 de ani, Giuffrida este numărul 10 mondial, față de numărul 1, cu care Andreea s-a așezat în fruntea tabloului de concurs olimpic.

Destul de repede, italianca a punctat și, din acel moment, totul s-a transformat într-o fugă pe saltea.

”Nu e normal, eu nu le-am învățat să fugă nici în viață, nici în judo, dar nu caut scuze”, avea să explice mai tîrziu antrenorul Florin Bercean.

Meciul a fost frustrant pentru delegația României, care vedea cu fiecare secundă cum pierde șansa la un aur care să lumineze începutul modest de la Rio.

Secvență din lupta cu italianca Odette Giuffrida. Foto: Cristi Preda
Secvență din meciul cu italianca Odette Giuffrida. Foto: Cristi Preda

Mai avem de așteptat!

În ultima secundă, Andreea s-a pus cu fruntea pe tatami, ceva era rece, ceva era cald, totul era îngrozitor pentru ea.

Venise ca mare favorită și după-amiaza mai avea de luptat doar pentru bronz.

Sigur, ”doar bronz” e impropriu spus pentru o delegație care a terminat primele două zile, altădată glorioase, fără să prindă nici măcar un loc 6, aducător de o brumă de puncte.

Vine meciul cu Erika Miranda.

E o planetă total răsturnată. Pentru că Andreea conduce partida, domină, e stăpînă, curajoasă și ține departe scandările tribunei care vede cum se scurg secundele în defavoarea gazdei.

brasil

Numai că, la 38 de secunde de liman, cînd urma să cîștige și apoi să dispute meciul cu medalia de bronz pe masă, Miranda o provoacă, Chițu răspunde și românca se trezește la pămînt.

Iar acum, cînd mutăm acțiunea, ea plînge în hohote pe acest tunel luminat.

– Cum e să pierzi așa?
-Acesta e sportul, pierzi sau câștigi în ultima secundă. Și asta sunt eu. Sunt capabilă de bine și de rău. La Londra am pierdut în ultima secundă, acum aproape la fel.

– Conduceai, nu ai putut să conservi?
-Eu nu sînt așa. Știu că nu e bine, dar merg mereu la luptă, nu am răbdare, sînt chestii pe care am încercat să le învăț, dar nu am reușit.

-Ce ai făcut între înfrângerea cu Giuffrida și meciul cu Miranda?
-Mai aveam o șansă la medalie, am încercat să-mi spun că a fost doar un meci.

– Ai terminat meciul cu Giuffrida accidentată.
-Da, dar nu are importanță. Nu de asta am pierdut. Nu m-a durut nimic.

– Cum te-ai simțit la Rio, față de Londra?
-La Londra eram mai puțin experimentată.

-Aici ai fost mai stăpînă?
-S-a dovedit că n-am fost deloc stăpînă.

– Ai pornit din postura de favorită 1. A fost apăsător?
– Nu, eu mă cunosc. Niciodată nu m-am considerat numărul 1 pentru că am avut evoluții cu suișuri și coborâșuri. Sunt o sportivă care odată ajunsă pe locul 1, se menține greu acolo, deși am rezultate bune, cu podumiuri și medalii.

– E cel mai greu moment din carieră. Vei putea să o iei de la capăt, să te întorci în sala de judo?
– Nu știu! Voi mai găsi puterea să o iau de la capăt, cine știe? Acum nu mai am putere, dar sigur mai am foarte multe de învățat, chiar și după atâția ani de judo.

Acesta a fost dialogul. Lacrimile nu apar în cuvinte, nu există transcriere potrivită pentru ele.

Dar există ceva.

Încheiem primele două zile fără medalii ceea ce nu s-a mai întîmplat de multă vreme, de cîteva decenii.

Dar avem altceva.

Avem vorbele îndurerate ale Andreei Chițu, care nu s-a refugiat în accidentare, care nu se apără, nu dă vina pe nimeni, nu fuge de explicații și care ne îndeamnă, fără să ne dea lecții, să ne gîndim că ”mai avem multe de învățat”.

chitu plange


CUPRINS: Aici ai toate corespondenţele din zilele anterioare de la Rio

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Alin  •  7 august 2016, 23:13

Nimeni din țara nu ar trebui sa spună altceva decât încurajări la adresa sportivilor noștri. Nimeni din țara, in afara de apropiați, nu au contribuit la efortul lor. Toți din țara ar trebui sa se bucure de sport si de faptul ca avem conaționali care se ridica la standardul olimpic.

Geo Limonada  •  7 august 2016, 23:16

Mai laaaasa sentimentalismele Tolontane si emotionarea publicului din Romanica fanariota, obisnuita cu pildele de viata ale tovarasului Topescu si treceti la profesionalism jurnalistic ; cautati jurnalisti ce stiu cu ce se manaca sportul asta si vorbiti cu antrenori meseriasi... Ce s-a schimbat de la Rio incoace, cum suntem priviti de arbitri , tot tacamul... Aici nu esti pe antena 1, la biserica sfintii Martiri de la Rio, mai suntem destui ce vor sa citeasca o scurta analiza tehnica a meciului fara multa polologhie.... Mai scutiti-ne cu pildele voastre de 2 bani....

Bogdan  •  7 august 2016, 23:20

Stimabile alin, nu am nici o datorie in a ajuta pe nimeni in Tara romaneasca.......... In loc sa fie milogi Mai bine ar pune mana sa munceasca......

Kendo  •  7 august 2016, 23:25

@alin - perfect de acord. Comenta ieri un *** despre scrima, "acest pseudo-sport", cum ii spunea ***. Cati dintre astia care s-au luat de fetele de la scrima, de fetele de la handbal, au intrat in viata lor intr-o sala, la un meci de fotbal, la un turneu de scrima sau de judo?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin  •  7 august 2016, 23:33

Nu prea răspund luptătorilor de tastatura, criticilor fără baza teoretica sau practica, dar fac un efort, ca sa fie clar pentru posteritate, ca nu imi pasa ce crezi. Dupa postare te încadrezi in categoria celor numiți de postarea mea. Si cea mai mare problema e ca ăștia sunteți si cei mai comentatori si cei mai vizibili. Ma repet. Nu imi pasa ce critic-wannabe cred despre ce scriu. Imi pasa doar ca impactul a ce comentează ei sa nu fie luat ca regula pentru ceea ce crede majoritatea. (Dar Tolo oricum știe. Are studiul despre asta)

Alin  •  7 august 2016, 23:46

Cred ca am uitat sa spun cui ma adresam. Sper ca s-a înțeles. ;) @Kendo

seba  •  7 august 2016, 23:56

imi pare rau pentru ea, imi palce fata asta.

Laur  •  7 august 2016, 23:57

Impresionant, o inimă mare ce bate la unison cu un caracter pe măsura ei.

pawn  •  8 august 2016, 0:24

pai, ****** ***, tu, ca ziarist care mananca paine dulce de 30 de ani si traiesti de pe urma sportivilor, tu nu-ti asumi nicio vina?? ca faci parte din fenomen!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Odette  •  8 august 2016, 0:26

,, Nu e nimic prefabricat, doar viata si sport care dau una cu cealalta de pamant. " Frumos! Frumos! Este esenta acestui moment emotionant din viata Andreei. Asta sigur e de la Catalin! Sunt putin incurcata fiindca vad ca ati scris 3 in 1. Mereu m-am intrebat cum e posibil ca trei ziaristi sau doi sa scrie un articol? Adica unul scrie subiectul, altul predicatul, iar celalalt virgula?! In orice caz, ati redat cu caldura toti trei. Daca n-ar fi existat si Odette, aia, lucrurile erau mai bune, inteleg :) Deh! Andreea trebuie sa se ridice si sa stie ca orice-ar fi, La Vita E Bella!

Odette  •  8 august 2016, 0:37

@ Limonada, mai scuteste-ma cu ,, polologhia "ta! Vine din neo-greaca , cu doua elemente: ,, polys"= mult si ,, logos"= cuvant, asadar avem forma corecta POLILOGHIE !!!

Val Mootz  •  8 august 2016, 0:59

Chitu,lacrimile sunt de crocodil. Te-ai facut de ras si asta conteaza,nu explicatiile tale si comentariile unor *** experti in manipulare. Cine te-a trimis la Rio ar trebui sa plateasca aceasta rusine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chirca  •  8 august 2016, 1:07

Jos palaria..esti o sportiva de nota 10!!la londra ai pierdut in ultima secunda..nu aveai experienta..azi vazui un interviu cu tn sau ascultai in care ai spui ca nu vei repeta greselile anterioare..tot tu ai spus ca judo e un sport de secunda..adevarat!capul sus si tot inainte..esti o campioana!!

Klügge  •  8 august 2016, 1:16

Bine ca nu s-a intalnit cu albaneza...

Nostalgic  •  8 august 2016, 1:17

Avem altceva ...ne-am prezentat la Olimpiada pentru "altceva"!?Este o competitie ne-am prezentat sa CASTIGAM iar unul dupa altul favoritii nostri romani pierd dar invatam "altceva" sa iubim, ne iubim si sa...plangem,plangem cu toti cu tine Andreea.Ne indreptam spre cea mai dezastroasa Olimpiada din istorie...Domnilor jurnalisti sportivi sa fim corecti sa lasam "altcevaul" sa vorbim despre sport,pertinent si la obiect, poate ceva o sa schimbe altfel daca vom continua asa transformam un prilej de bucurie o Olimpiada in "doliu national"...eroii nostrii cad in fiecare zi la aceasta Olimpiada

Mircea Serban  •  8 august 2016, 1:34

...paradoxul pe care il sugereaza Tolontan -un ziarist sportiv furisat in ”presa de investigatie” si bine sesizat de dl. ”Alin” este acela ca oameni sensibili si puternici se confrunta cu o lume pentru care ei nu au mijloace de ”subzistenta”! Azi, sportul este cu totul altceva decat ceea ce scriu dictionarele explicative!

Adu  •  8 august 2016, 1:56

Iar la GSP nu zice nimeni ca Andreea Mitu joaca ACUM in primul tur cu Muguruza, din cauza ca s-a retras Jankovic. Fiindca orarul la GSP e ca la bugetari si banci: in weekend nu ne pasa!

Florin+  •  8 august 2016, 2:00

E greu sa castigi medalii in ziua de azi! Cu atat mai mult trebuie apreciat efortul celor care muncesc pentru asta si se lupta pentru ele. O data la 4 ani, ne uitam la TV si numaram medalii. Mai bine numaram povesti de viata. Iesim mult mai castigati. Multumim Andreea!

Alex  •  8 august 2016, 2:58

Prin munca au ajuns acolo, la Olimpiada... Bravo lor, respect ! Medaliile sau trofeele aduc bucurie, insa tot bucurie ne aduc prin participarea la astfel de competitii mari. Va simpatizez, admir si respect pentru efortul depus pentru ca totul conteaza in ceea ce faceti!

Cătălin Tolontan  •  8 august 2016, 3:04

@Geo Limonada: inteleg ce spui. Nu e cel mai bun text al meu sau al colegului meu Marian Ursescu. E scris la cald si patetizam inevitabil. Dar probabil ca luni vor aparea in tara imaginile video cu Andreea plingind, TVR are drepturile si ei au filmarile. Dupa ce oamenii le vor vedea poate ca isi vor aminti ca textul a incercat sa le spuna ce s-a intimplat aici.

Ed  •  8 august 2016, 5:34

Nu stiu cum s-ar astepta unii sa fie un articol, cat de "tehnica" ar vrea ei sa fie analiza. Si daca ar fi asa, cati dintre cititori ar intelege ceva. Daca n-o fi cel m bun articol, e o zi din viata unei campioane. Si uite asa invatam cum poti fi sportiv de performanta roman, avand o sinceritate de sine brutala. Multi sportivi si oameni din jurul a tot ceea ce inseam a Sport, ar trebui sa invete cate ceva de la aceasta femeie.

Dan Patru  •  8 august 2016, 7:36

Cum spunea si Geo, mai lasati-ne cu incercarea asta exacerbata de a transmite niste emotii pe care noi nu le vom simti vreodata. E deja gretos. Cat despre "o delegație care a terminat primele două zile, altădată glorioase, fără să prindă nici măcar un loc 6": Nu mai traiti in trecut. Copiii nostri nu mai trebuie sa-si sacrifice cei mai frumosi ani din viata ca sa traiasca presa semi-analfabeta doua prime zile gloriloase o data la patru ani, ca-n rest nu se uita nimeni la aceste sporturi. Iar tu Andreea, draga noastra Andrea, mai bine te retragi decat sa plangi ca proasta. Cum e posibil ca la 28 de ani sa spui, cu o seninatate *** ca asa esti tu?! Fetito, ai prizat ceva? Cum sa fii la nivelul asta si sa nu conservi un rezultat?! Asta dupa ce ti-a predat o lectie usturatoare italianca de 21 de ani. Hai, acas, si sa platesti din buzunarul tau drumurile.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi  •  8 august 2016, 7:59

@Geo Limonada .... Pai domnule Marmelada m-am uitat la comentarii sa vad daca apar ASTIA ca tine, care fac gargara. Vorbeste in numele tau, pentru ca nu stii ce vor ceilalti romani, ce fel articole asteapta, si daca au sau nu au nevoie de pilde. Si, totusi, limonado, cred ca "mai avem multe de invatat" ti se aplica 100%. Si eu am de invatat. Asa ca succes in viata si in eforturile tale de a fi om. O zi faina !

Radu Ursu  •  8 august 2016, 8:17

Fetele astea nu au nici o vina. Judo-ul romanesc este foarte urat de privit, o tehnica ce se aseamana mai degraba cu o incaierare stilul smuls shi se bazeaza foarte mult pe fortza shi pe contraatac pe atacul adversarei. Atacurile fetelor noastre arata shi sunt oribile. Trebuie adus la lotul natzional un antrenor din afara care sa le explice fetelor o tehnica clara shi procedee clasice japoneze shi care sa le incurajeze sa nu mai pacaleasca judo-ul cu aruncari din prize aiurite shi rotirea sholdului. Trebuie sa le invetze sa lucreze atacuri din mishcare shi cu dezechilibrare. Imi pare rau sa o spun, tzin cu fetele noastre cand lupta dar imi este jena de stilul lor este mare pacat sa continue asha pentru ca reprezinta Romania shi judo-ul romanesc. Maine o sa lupte Corina Caprioru care la fel o sa ne faca de ras.

bono  •  8 august 2016, 8:19

Felicitari Andreea and keep up! Ai castigat - continua! Ai pierdut - continua! Acesta e spiritul olimpiadei si al sportului!

haideusicfr  •  8 august 2016, 8:20

La 28 de ani un sportiv ar trebui sa fie experimentat.Cel putin... Nu cred sa luam vreo medalie.S-au luat in * calcul* costumele,tricourile ,mai putin valoarea sportivilor.Asta e!

Cris  •  8 august 2016, 8:45

Absolut penibil! Daca va mai amintiti, la Londra, "Fetele (autointitulate) Power Praf“, la scrima, au fost facute praf de cine...? Tot de KOREA, ca si la Rio. Cum poti sa acuzi o sportiva (cum face Ana-Maria Branza) ca puncteaza "la ciuguleala" si apoi se apara??? Nu despre asta e vorba in sport?? Se da cumva joc pasiv, ca la handbal daca nu ataci? Idem la judo.. cum poti acuzi adversarea ca doar a punctat si, in restul timpului, a alergat pe tatami ca sa evite atacul ??? Cat de puerile sunt aceste acuzatii? Ca si la Campionatul European de Fotbal din Franta, unde ne-am acoperit de penibil, si la aceasta olimpiada, media a avut grija sa transforme totul intr-un eveniment pompos - ca sa se poata vine bere ieftina si chipsuri. De aceea ne e foarte greu sa acceptam ca am plecat cu un lot praf si ne vom intoarce acasa cu rezultate praf. Pentru ca asteptarile noastre sunt nerealiste.

Sorin Acela  •  8 august 2016, 9:00

Petrache cel cu fruntea îngustă, D E M I S I A! Și Lipă cu tine de mînă!

Gliga Laurentiu  •  8 august 2016, 9:18

Numai cine cunoaste munca din spatele participarii la o competitie sportiva poate sa aprecieze corect ceea ce au facut sportivele noastre. Eu le respect oricum, pentru ca stiu cat au muncit pentru aceasta olimpiada si nu numai ... Respect Andrea, respect Monica si succes Corina !

Rossi  •  8 august 2016, 10:45

@Cris .. citește regulamentul de Judo și pe urmă comentează acest sport. În rest, multi habarniști pe aici care sunt capabili să evalueze capacitatea și performanța unui sportiv ...

gicapuia  •  8 august 2016, 11:05

Teama imi e ca vom veni de la Olimiada FARA MEDALIE. De nici o culoare. Cu exceptia lui Ponor la toate sporturile am plecat deja acasa. Intr-un mod lamentabil. Judo, tenis, scrima. La hanbal ne-a batut Angola care are cea mai slaba cotatie privind cistigarea competitiei. Fara comentarii !!!

GABI  •  8 august 2016, 11:51

Ce usor se vorbeste.......nimeni nu se intreaba cat efort necesita o ,,iesire lamentabila''din competitia olimpica.Culmea este ca toti cei care comenteaza nu sacrifica macar acea suma modesta necesara cumpararii unui bilet la un concurs sportiv!!!! ....Dar ...,,.fericiti cei saraci cu duhul'' si cu ,,gura mare''!!!!!!! Mancati in continuare sa va creasca burtile !!!!!!!!! E unica ratiune pentru care traiti!!!!!!

Ostap_Bender  •  8 august 2016, 12:25

Tolo, totusi prea siropos articol. Dus la extrem. Cu astea se ocupa filmele de serie C americane... As fi preferat o analiza lucida-realista-bruta. Nu s-o plangem de mila Chitu, care cu ocazia sper ca s a maturizat innsfarsit si o sa castige o medalie la urmatoarea olimpiada. Inca are timp. In istorie raman campionii/medaliatii, nu cei care vor sa fie fair-play, cum ne zice chitu sau antrenorul ei. Sau raman si ei, dar sunt foarte rari.

Cristina  •  8 august 2016, 13:41

Toata lumea asteapta medalii de parca au contribuit cu ceva la evolutia acestor sportivi. Ati sponsorizat voi cumva costul antrenamentelor de cand acestia erau copii mici? Sau ati contribuit cu ceva la costurile deplasarilor si participarii la concursuri? Este in intregime meritul sportivilor si a familiilor lor ca au ajuns acolo! Nu au facut pe nimeni de rusine, nici pe voi, nici tara (tara si poporul roman sunt buni doar la cules laurii ca sa se simta ei mandri ca sunt romani). Orice sportiv, dar mai ales cei din tari in care sportul nu e sustinut financiar, merita felicitari si onoruri pentru simplul fapt ca a ajuns acolo, pentru ca drumul asta nu este deloc usor. Si locuri castigatoare sunt doar 3, ceea ce nu inseamna deloc ca restul nu au fost buni sau nu au meritat sa castige. Bucurati-va pentru acesti sportivi, aplaudati-i, onorati-le eforturile si nu cautati sa va asumati meritele sau eventualele medalii. Amintiti-va ca nu ati facut nimic pentru ei.

andr.chtu  •  8 august 2016, 15:18

nu plinge andreea chitu, nu e o rusine sa pierzi, asa se cladesc campionii din durere si infringeri, fruntea sus!

JeanValjean  •  8 august 2016, 16:19

Intr-adevar Giuffrida a facut antijoc, insa nici Chitu n-a atacat eficient. Un jucator mai bun gaseste solutii, in judo daca te aperi pana la urma pierzi. Insa Miranda o cam bate pe Chitu, iata aici in 2015 ippon prin strangulare: https://www.youtube.com/watch?v=k6DDIUCLWBY

Boo  •  8 august 2016, 16:23

Ma adresez tuturor comentatorilor fără pic de bun simt . Sunt sportiva , practic judo de ani buni , cum aveți tupeul Nerușinat "s-a făcut de ras" "cine a făcut rușinea asta sa plătească" aveți voi idee ce înseamnă viața de sportiv? Anii departe de casa , zecile de ore de antrenament săptămânale , accidentările , înfrângerile , emoțiile , problemele si sacrificiile? Stați pe canapele in fata televizorului lipsiți de viața si comentați răutăcios si fără sa gândiți ! Știți ca in țara asta sportivii nu au condiții de antrenament ? Știți ca in afara de fotbal , restu mor de foame ? Știți cum e ca părinte sa îți lași copilul sa plece de acasa si sa auzi ca ...la 3 antrenamente zilnice are o singura masa ? Lucrurile astea nu va intereseaza dar aveți tupeul sa Spuneti ca ne facem țara de ras ! Din contra , cei ca voi o fac ...fata aia si-a dedicat viața acestui sport si a reprezentat cu mândrie Romania la toate concursurile , si-a pus sănătatea in pericol pentru participarea la 2 olimpiade , merita tot respectul .nu sa comenteze incapabili ca voi, care promovează si venerează toate stricatele si toți cocalarii in televiziune iar sportivii, actorii...valorile tării mor uitați de lume . Dar asa sunt romanii când avem podium nu mai putem de mândrie si când se întâmpla sa avem eșecuri..suntem rușini. Rușine sa va fie vouă !!

Boo  •  8 august 2016, 16:31

Va dați mari cunoscători de judo ..ma uit la unele comentarii si rad ..de supărare mi-e Rușine de mine ca mi-am dorit sa ramân in țara pentru a reprezenta la rândul meu România la turnee , imi pare rău ca mi-am dedicat anii respectivi Visând si Dorindu-mi sa aud imnul, sa vad steagul nostru si sa port pe spate inscripția ROU.

Kango  •  8 august 2016, 17:18

Bine punctat Boo, `Stați pe canapele in fata televizorului` cu popcornu', si berica iar apoi kommentati, parca v-ati pricepe. Habar n-avetiu ce este in sufletul unui astfel de sportiv. Capul sus Andreea Chițu!, Urmeaza dictonul olimpic `Ai castigat...continua !, Ai pierdut ... continua !`

JeanValjean  •  8 august 2016, 17:23

@Boo Cel mai bun raspuns il da ***: The winner takes it all, The loser standing small. Daca n-ai castigat nu conteaza cat ai muncit si cat de aproape ai fost. Si apoi faza cu plansul nu-i face cinste deloc, judo nu-i sport de bocitoare! Si de ce a plans? Ca n-a batut-o pe una care tragea de timp si apoi la randul ei n-a stiut sa traga de timp? Colac peste pupaza si antrenorul ala penibil ca nu le-a invatat sa fie "*** pe saltea"? Ce jenant, un magar! PS. Am facut judo si stiu ce inseamna acest sport.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor  •  8 august 2016, 18:27

Ma *** ce comenteaza aici fara sa poata sa-si ridice partea dorsala de pe canapea, fata asta e nr 1 in lume, "bah"! Intr-o tara in care se moare de foame din sport daca n ai 2 neuroni si joci turca prin liga 1(ca fotbal nu se poate chema ala). Fata asta merita ovatiile noastre indiferent de ce ratari a avut la acest concurs. Merita amintita mai des decat intr-un articol o data la un an. A muncit enorm, iar lacrimile alea curg de ciuda pt ca stie ca nu asta e valoarea ei si ca nu a concretizat toata munca asta pe care o depune zi de zi. Asta era singura ei sansa sa fie recunoscuta, sa primeasca si ea cv d la statul ala *** pe care il reprezinta si care se asteapta de la ea la mari performante fara sa ii asigure macar strictul necesar. In loc sa comentati de cineva care si-a rupt,la propriu, oasele, pt ea si tara sa, mai bine ati face si voi cv pt comunitatea in care va aflati.Baga-te intr-un ong, fa petitii la primarii sa dea drumu la terenurile de sport, faceti macar o competitie sportiva la scoala in care se afla odraslele. Absolut orice ar fi mai bun decat sa stai pe tusa si sa comentezi ca o tatza despre cei ce fac cv si sa astepti sa vina cnv sa te trag de maneca si sa faca pt tn!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristinaco71  •  9 august 2016, 9:20

Am suferit alaturi de Corina aseara....Doamne ajut-o sa se ridice si sa gândeasca precum Scarlett O'Hara: "Mă voi gândi la asta mâine. Și mâine e o zi"... Pentru mine este o MARE CAMPIOANA!!! HAI ROMÂNIAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Comentează