Doi bărbați fericiți: Muntean și Drăgulescu

Calificările în finala de gimnastică masculină rup un pic din lanțul dezamăgirilor cu care am început Jocurile

duminică, 7 august 2016, 7:11

de Luminița Paul și Cătălin Tolontan (Rio Olympic Arena)

Într-o zi neagră aproape ca o noapte, cînd România a pierdut, unul după altul, la judo, scrimă și handbal, doi bărbați au reușit să-și atingă obiectivul.

Gimnaștii Andrei Muntean și Marian Drăgulescu s-au calificat, după un concurs dur, încheiat acum cîteva ore, în finalele pe care și le-au promis lor înșile.

La 23 de ani, Andrei Muntean a fost locul 8 și primul deasupra liniei în lista calificaților la paralele, cu 15,466.

Iar Marian Drăgulescu a luptat pînă în ultimele minute cînd și-a cîștigat, de pe locul 5, dreptul de a lupta pentru a patra sa medalie olimpică în finala de la sărituri. El a sărit întîi 15,133 și a doua oară 15,283.

Iar ambele drumuri spre finală au în spate povești dure.

Andrei, ai visat să ajungi în această finală olimpică, la prima participare.
-Da, asta am spus acum cîteva zile, că voi încerca să dau tot. Îmi pare rău că n-am reușit să prind și finala la individual compus. Dar păstrez succesul de la paralele, pînă la urmă asta contează.

Ai avut emoții?
-Am învățat în timp să capăt o liniște în concurs. Asta am simțit la execuția la paralele, o liniște care m-a ajutat. Am dormit bine noaptea, sigur, pe măsură ce se apropia concursul aveam ceva emoții, bine că n-am încercat să dorm că oricum nu aș fi putut. Dar la sală am simțit liniștea.

-Cînd ați ajuns la sală?
-Pe la patru și jumătate. Am avut o oră bună de încălzire.

-Cînd ai știut că te-ai calificat?
-Cînd am văzut lista pe ecran nu eram și am încremenit. Erau 8 finaliști și eu nu eram! Dar erau trei chinezi și cum fiecare țară are dreptul la doi, am intrat eu. În plus, am mai avut șansă că au fost mai mulți sportivi la egalitate, dar am mers eu în finală pentru că am avut execuția cea mai curată.

Apare Marian Drăgulescu.

De fapt, levitează de bucurie. Este tras la față și împinge pentru a treia oară pumnul în față, așa cum a făcut și în sală, descătușîndu-și trăirile.

-Cum e, Marian?!
-Cum să fie! Sînt fericit! Săracul de mine, după cum începusem concursul eram la pămînt. Ce ți-am zis, Andrei?!

Puștiul ezită. ”Hai, măi, zi!”, îl îndeamnă Marian.

-Ce ți-a zis Marian înainte de concurs?
-Mi-a zis că nu simte vlagă.
-Da, nu simțeam nimic. Am avut o perioadă foarte grea. Am slăbit două kilograme, am fost răcit rău, n-am reușit să mă antrenez ca lumea.

-La sol ai căzut de două ori.
-Aoleu cum am căzut! La ultima linie la sol m-am gîndit să nici nu mai intru în dublul ăla că nu mai puteam. Dar m-am gîndit că zice lumea că-mi bat joc de ea, sînt, totuși, Drăgulescu.

-Și te-ai revanșat la sărituri, ultima probă, în ultimele minute.
-La prima săritură, în elan, am simțit un cîrcel, nu știu dacă s-a observat din tribună, dar am făcut un pas mai mare. Și am reușit să sar ”Drăgulescu” pe care, din cauza stării de sănătate, am încercat-o doar o dată, acum trei zile, în ultimele două săptămîni.

-Finala?
-În finală totul se joacă! Dar, deocamdată, o zi nu vreau să văd sala. O să mă duc s-o văd pe Cătălina. Mă voi remonta și mai vedem. Lucrurile se întîmplă în viață cu un sens și poate că are un sens să fiu în această finală.

”N-am renunțat la ideea de a încerca în finală o săritură complet nouă. Mai vedem cum mă simt” Marian Drăgulescu

Finala lui Andrei Muntean este pe 15 august, iar cea a lui Marian Drăgulescu va fi pe 16 august.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Marius  •  7 august 2016, 7:38

@Luminița Paul și Cătălin Tolontan "Iar Marian Drăgulescu a luptat pînă în ultimele minute cînd și-a cîștigat, de pe locul 5, dreptul de a lupta pentru a patra sa medalie olimpică în finala de la paralele. El a sărit întîi 15,133 și a doua oară 15,283." Eu stiam ca la paralele nu se sare....... In cel maui rau caz doar la iesirea de pe aparat....... Sa fi ajuns la sarituri in finala????? Toate cele bune!

Catalynn  •  7 august 2016, 7:42

Asta o fi el bun sportiv, insa de cand i-a învinețit ochii nevestei pt mine a încetat sa existe ca om ... Intr-o tara civilizata nu doar ca facea pușcărie pt asa ceva dar in mod cert nu era lasat sa reprezinte tara la JO, cei din presa sportiva il tocau mărunt pana se cerea singur afara, nu il căutau pt interviuri ca acesta domnule deontolog Tolontan!

daniela  •  7 august 2016, 8:10

ARTICOLUL AR FI PUTUT SA FIE MINUNAT DACA NU I-AR LIPSI TOTUSI ESENTIALUL : dRAGULESCU SI aNDREI NU SUNT SINGURII ROMANI FERICITI . dE CE ? pENTRU CA TOT IERI AU CASTIGAT SI mERGEA /TECAU , TOT BARBATI SI EI .

utraian  •  7 august 2016, 8:25

Sunteti siguri ca cei de la C.O.S.R. au fost anuntati ca anul asta este Olimpiada? Par luati prin surprindere, cum sunt primariile cand vad troienele in mijlocul iernii...

vlad  •  7 august 2016, 8:32

o mica scapare probabil din cauza orei, Dragulescu s-a calificat la sarituri nu la paralele

Dan Patru  •  7 august 2016, 9:09

Nu avem cine stie ce sportivi la Rio, dar e bine ca avem cei mai puternici ziaristi! kappa...

Cerveni  •  7 august 2016, 9:13

"lor insile" sau nu era mai bine "lor insisi"

Odette  •  7 august 2016, 10:52

Daca s-au calificat, foarte bine! Dar de ce-ar vrea cineva sa se vopseasca la par ca Dragulescu? Unii barbati sunt atat de caraghiosi! De fapt, asta nu-i barbat, ci doar o persoana de sex masculin care isi batea nevasta. Un frustrat caruia ii acordati prea multa atentie. Dar ce dezamagire la handbal! Si cat a putut sa ma enerveze malaka aia angoleza! Era cat toata poarta. Nu ma asteptam la o asemenea pierdere. Daca n-ar fi aparat Paula asa cum a facut-o, scorul ar fi fost un dezastru. Cu Brazilia va fi iadul pe pamant. Ryde trebuie sa dea explicatii. Echipa de handbal e cea mai sustinuta de catre toata Romania, iar voi ii vopsiti ciuful lui Dragulescu.

adrian  •  7 august 2016, 11:08

Ei, ce mai conteaza limba romana! Ea nu mai inseamna nimic in tara, daramite la Rio, de unde ne scrie mult si, de buna seama, prost, autorul postarii. Cred ca eroarea nu e data de folosirea gresita a pronumelui de intarire/adjectivului, ci de titlul stramb. Daca autorul si-ar fi titrat interventia cu "Doua fete fericite: Muntean si Dragulescu" limba romana ar fi reusit sa ramana nesiluita...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  7 august 2016, 14:17

@Luminita Paul si Catalin Tolontan "El a sărit întîi 15,133 și a doua oară 15,283." Dragilor, nu cumva notele au fost 15.133 si 15.433, iar media a fost de 15.283????? Cica asa ar scrie pe site-ul oficial...... Inteleg ca oboseala, ca greu, ca ... in paispe...... dar nici chiar asa..... Nici nu trebuia sa fiti la Rio ca sa publicati rezultatele oficiale..... :)

Lila  •  7 august 2016, 14:31

Odette, nu pierde noptile ca faci ry....de!

Mianna  •  7 august 2016, 16:31

"lor înșile"??? asta in ce limba e?

Odette  •  7 august 2016, 16:33

Lila, nu fac ryde :) fiindca am un ADN f. bun.

Comentează