Ana Maria Popescu: ”Am învins SUA și mă duc în vestiar ca să regăsim bucuria de joc pe care noi am pierdut-o și vrem s-o arătăm în semifinală!”

Un minut de neuitat: liderul de moral al echipei a pierdut avantajul de un punct, a ajuns la minus trei, a egalat și ne-a dus în semifinală!

joi, 11 august 2016, 5:52

de Luminița Paul și Cătălin Tolontan (Arena Carioca 3 – Rio)

”A fost un meci de infarct”, spune antrenorul Dan Podeanu.

Sfertul de finală la spadă feminin România – SUA s-a terminat de cîteva minute și toată lumea tremură.

Am cîștigat cu 24-23, la tușa de aur. Americanca Courtney Hurley s-a prăbușit pur și simplu pe cea mai joasă dintre podelele sălii.

.
.

”Așa face Courtney de fiecare dată. Fie că e la Olimpiadă,  fie că e în antrenament, nu-i place să piardă! Îmi pare rău pentru ele, dar știți cum se zice, de mine mi s-ar fi rupt sufletul”, spune Ana Maria Popescu.

Șchioapătă.

Coechipierele sale, Simona Gherman și Simona Pop, au trecut trase la față.

Teoretic, scrima e un sport elegant. De fapt, e un măcel sufletesc, psihic și fizic pe care camerele de luat vederi nu-l surprind. 

Meciul România – SUA va intra în antologia disperării, abandonului și renașterii.

Vom mai scrie. Acum, esențialul.

Sfertul de finală a curs extrem de încordat și de echilibrat.

Cînd Ana Maria Popescu și Courtney Hurley au urcat pe planșă pentru final, era 16-15 pentru noi.

Cu 51 de secunde înainte se face 23-20 pentru ele! Ana pierduse patru puncte!

Și, din acel moment, așa cum spune antrenorul Podeanu, cineva a deschis cutia de minuni. Poate undeva sus, poate doar Ana, pe planșă.

A egalat uluitor! 23-23 cu cîteva secunde înainte de final!

Arbitrul decide că se va juca tușa de aur, cu prioritate pentru România, prin tragere rapidă la sorți. Vorba lui Podeanu, o mînă a mișcat bilele destinului.

Ai timp pentru tușa de aur un singur minut.

Hurley e silită să atace. Și Ana punctează pe contră, cîștigînd miraculos un meci pe care toți l-am considerat pierdut!

Apoi vine trăgîndu-și piciorul ca Peneș Curcanul în drumul spre casă. Care e casa unui sportiv nomad? Începuturile și plăcerea de a juca! 

Ana nu e exuberantă, e mai degrabă critică, e doar o sportivă încercată care spune: ”Am învins SUA și mă duc în vestiar ca să regăsim bucuria de joc pe care fetele astea din America o au, iar noi am pierdut-o.În vestiar am pierdut-o, acolo o găsim ca să o arătăm în semifinală!”.

Peste o oră și jumătate, la 19:15 ora României, vom întîlni Rusia care a învins Franța cu 44-41.

Jucăm cu medaliile pe masă.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

Mihai Manda  •  11 august 2016, 18:06

Am convingerea că az vom avea prima medalie la JO 2016 şi ceva îmi spune că va fi de aur........Prea au avut ghinion aceste minunate fete la proba individuală....mai ales Brânzica si Gherman..........HAI ROMÂNIA!!!!!!! Iar Mergea-Tecău vor juca finala..........

Ana  •  11 august 2016, 18:08

Foarte frumos! Transmiteti atat de mult! Si fara sa comentati sau sa filozofati cum ati scapat-o la interviul cu Ana Dascal!

Dan Patru  •  11 august 2016, 18:33

SUA era de departea cea mai slaba echipa din ultimele opt. Asa cum am spus, daca nici pe SUA n-o invingeam nu aveam ce sa mai cautam vreodata in acest sport cu aceste sportive. Rusia e si ea extrem de accesibila. Au avut noroc ca au scapat de Corea de Sud si de Franta si acum cu o victorie din doua asalturi au medalie. Total nemeritata, in opinia mea.

Adrian  •  11 august 2016, 18:51

Multumiri tuturor fetelor dar in special Anei insa si o mare rugaminte : nu va mai jucati cu sanatatea noastra ::))

Ion Gheorghe  •  11 august 2016, 18:56

Bravo Ana Maria-dar vezi ca lui Catalin Tontolan in fapt i se rupe inima de pierderea licuriciului(SUA); presa damboviteana e plina de astfel de "tontolani"-asa se explica ca e doar atat de..."romaneasca"

sly  •  11 august 2016, 20:08

Bravo pentru ele! Sa se bucure pentru accederea în finalape care o şi pot cîştiga.

Mihnea  •  11 august 2016, 20:12

Cel ce isi tragea piciorul nu era Penes Curcanul. Era Sergentul No Name

bakunin  •  11 august 2016, 21:26

@Dan Patru: pentru ca va exprimati incalcit, n-am inteles exact ce vreti sa spuneti. Ati zis, cumva, ca medalia cucerita de fetele noastre e total nemeritata?

brazvan  •  11 august 2016, 21:36

@dan patru (ora 18:33) daca mi-as exprima in cuvinte "sentimentele" fata de unii ca tine, m-ar da astia afara de pe blog. asa insa, recapituleaza toate "vorbele de bine" pe care le cunosti, inmulteste-le cu trei si considera ca ti-au fost adresate...

Comentează