Nistor furat obscen după ce adversarul lui a fost numărat de două ori! ”Sîntem prea mici”

Acum cîteva minute, la Riocenter, s-a încheiat un meci pe care Jocurile Olimpice vor să-l uite repede. Dar noi nu!

sâmbătă, 13 august 2016, 7:59

Corespondență din Riocentro 6 – Rio de Janeiro

 

Boxul livrează una dintre cele mai tropicale săli ale Olimpiadei.

Mereu e așa, dar aici, la Rio, se mai întîlnesc cîțiva factori.

Întîi că a ieșit soarele și cariocas și-au lepădat singura hăinuță mai groasă și depresia stîrnită de cele două zile consecutive de ploaie rece.

În al doilea rînd, boxul este găzduit de Pavilionul 6 din Riocentro, un centru expozițional asemănător cu Romexpo de la București.

Sala e ridicată pe structură metalică.

Cînd boxează cîte un brazilian oamenii bat din picioare și ai certitudinea că vei pica precum eroii lui Jules Verne, direct în centrul pămîntului. Ei erau însă în Islanda.

Și al treilea motor de decibeli este pe placul brazilienilor.

În pauzele dintre reprize, camera TV a organizatorilor  caută cîte o pereche în tribună și cei doi sînt sînt încurajați de către public, prin aplauze, să se sărute.

Uneori, regizorul se joacă și insistă pînă cînd cuplul se sărută de mai multe ori.

La Riocentro, gălăgia nu se ofilește niciodată.

În această atmosferă intră azi  în luptă Mihai Nistor, singurul reprezentant al României la turneul olimpic de box.

Categoria sa, supergrea, ia coroana entuziasmului competiției și cu atît mai mare e presiunea pe umerii lui Mihai.

La + 91 de kilograme orice pumn devine destin.

18 pugiliști au luat startul la cateogoria lui Nistor

Înaintea meciului lui Nistor boxează chiar adversarii de pe partea sa de tablou.

Francezul Tony Victor James Yoka, unul dintre marii favoriți ai categoriei, îl întîlnește pe Laurent Jr. Clayton, din Insulele Virgine.

În primul tur, Clayton furnizase o surpriză, trimițîndu-l acasă pe neamțul Erik Pfeifer, mult mai bine cotat.

Prima repriză este echilibrată, cu Clayton în mijlocul ringurului și Yoka mulțumindu-se să ia pulsul rivalului.

Repriza a doua este cronica suferinței lui Clayton, pentru că francezul lovește repetat cu directa de stînga direct în figura rivalului.

În runda a treia, Clayton încearcă să vină peste Yoka, însă francezul are clasă și tot el punctează, alternînd croșeul de dreapta cu directa de stînga.

Yoka termină meciul fără să simtă nici o arsură pe față! Primește decizia unanimă.

A sosit ora. Nistor intră sigur pe el, bucurîndu-se, în sală.

Adversarul românului este Hussein Iashaish.

Purtătorul drapelului Iordaniei la ceremonia de deschidere, Iashaish s-a calificat la Olimpiadă în ultimul moment terminînd al treilea la turneul de calificare Asia-Oceania. 

Din prima secundă, Nistor mută centrul de greutate al ringului sub picioarele sale. Se duce peste Iashaish, nepăsător că iordanianul de 21 de ani are, totuși, o bună frecvență a loviturilor.

Upercurt de dreapta ”la pateu” și croșeu de stînga la figură este alternanța cu care românul încearcă să termine lupta. ”Am venit aici să atac”, declarase el chiar la sosirea în Brazilia. E clară promisiunea.

Cu 30 de secunde înainte de finalul primei reprize, un croșeu îl avertizează pe iordanian. Nerăbdător să facă KO, românul nu este atît de exact în lovituri.

Cea de-a doua rundă are exact aceeași derulare. Nistor atacă pumn cu pumn și pas cu pas. Meciul e foarte frumos, pentru că și iordanianul acceptă lupta.

Cu 37 de secunde înainte de final, un croșeu de dreapta al românului vine din zări și-l zdruncină pe adversar. Arbitrul argentinian în numără.

Repriza a treia e și mai bună pentru Nistor, publicul îi primește cu aplauze pumnii tot mai exacți. Singura problemă fizică este arcada spartă de capul, nu de pumnul  lui Iashaish.

Iordanianul e numărat și a doua oară! Iese la atac că nu mai are ce pierde și ultimul minut e încîntător, definiția boxului combativ!

Gong! Antrenorul Vali Vrânceanu îl îmbrățișează pe Mihai. Nu se pune problema învingătorului.

Ba se pune! Pentru că, în stupoarea generală, arbitrul ridică mîna iordanianului!

Publicul nu înțelege, la masa presei un american se ridică și dă din mîini iritat, Nistor este încremenit și curg secunde rușinoase pentru box și pentru Olimpiadă.

N-or fi Jocurile miezul integrității, dar boxul le depășește pe toate!

E o rușine. Nistor găsește puterea să salute publicul și mii de oameni îl ovaționează pe adevăratul învingător!

”Sîntem prea mici!” e tot ce spune Mihai la zona mixtă, în timp ce antrenorul Vrânceanu trece ca un om golit de orice înțeles al sportului pe care îl slujește de decenii. 

Vom reveni, după zeci de ani de turnee olimpice, așa ceva cu greu se poate vedea!

25de medalii olimpice are România la box, una singură de aur: Nicolae Linca, la Melbourne în 1956

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Cosmin  •  13 august 2016, 20:10

Curge secunde?😀

ovidiu_3003  •  13 august 2016, 20:13

...sa fii mata sanatos ...si sa te pricepi la box ...iordanianul a fost mai bun ...l a umplut de sange pe al nostru ...o decizie foarte obiectiva a brigazii de arbitrii ...decizia este foarte corecta ...de ce sa mearga Nistor mai departe ?...ca sa se faca si mai rau de ras?...omul a incercat ...dar l a batut pustiul arab de 20 de ani de i a sunat apa in cap ...

jalabert  •  13 august 2016, 20:15

asta e sportul din pacate, o afacere murdara. banii ofera conditii mai bune dar in acelasi timp murdaresc sportul.

baixinho  •  13 august 2016, 20:18

"Curge secunde?" e tot ce ai priceput din tot articolul?! treci înapoi ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu  •  13 august 2016, 20:23

Rusinos articol, insa nu are cine sa simta rusine la fituica asta. Zgandarim sentimentul populist pe baza unei declaratii facute de un sportiv invins, frustrat, fara cuvinte la el. Si eu cred ca Nistor a castigat lupta, dar a fost foarte strans. In momentele astea se vede ca in toata Romania nu exista un jurnalist calificat pe altceva decat fotbal, asta e adevaratul ras al lumii.

ovidiu_3003  •  13 august 2016, 20:25

...in box trebuie sa lovesti clar ...nu in aer ...daca te numara arbitrul de ring din gresala ...arbitrii judecatori nu iau in seama ...l a pus la podea pe palestinian si nu l au declarat invingator ?...unde vezi mata furt obscen ...invatati box inainte sa scrieti ...

Cristi  •  13 august 2016, 20:28

Cum naiba sa cistigi dupa ce esti numarat de 2 ori?Ovidiule, ori esti plecat cu capul ori confunzi disciplina

Mihai  •  13 august 2016, 20:29

A fost 2-1 la reprize pentru Nistor. Contestatie la CIO!

Cătălin Tolontan  •  13 august 2016, 20:38

@Mihai: orice contestatie este inutila. Nu mai exista in box contestatia.

m35m3r  •  13 august 2016, 20:42

@Cristi olteanu' ***, daca il vezi ce debiteaza pe aici iti faci cruce cu amandoua mainile...!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  13 august 2016, 20:46

@Catalin Tolontan: E pacat atunci, am urmarit cariera lui Nistor si nu e prima data cand munca lui este furata, chiar daca nu mai exista contestatie un protest al oficialilor romani ar fi binevenit la modul simbolic.

ovidiu_3003  •  13 august 2016, 20:47

...imi pare rau bai Cristi ca nu intelegi acest sport ...nu conteaza ca te numara arbitrul de ring ...daca judecatorii considera ca nu trebuia sa l numere ...palestinianul n a cazut ...si a lovit si el destul de dur ...hai sa nu mai fim subiectivi ...

Cosmin  •  13 august 2016, 20:50

@baixinho... Lasa-ma sa ghicesc! Tu din tot articolul ai inteles comentariul meu! Treci tu de unde ai iesit, troll parlit! Cand esti un jurnalist de calibrul domnului Tolontan, conducand un organ de presa si fiind platit ca atare, cand faci investigatii de tipul Colectiv, nu-ti poti permite un dezacord de tipul asta! Da, toti gresim si uite unde suntem din aceasta cauza!

faxx  •  13 august 2016, 20:55

intamplarea asta imi provoaca un sentiment de scarba totala Cataline .. cine ii trage pe ei la raspundere ? adica chiar asa se arbitreaza fara nici un fel de responsabilitate?

Sebastian  •  13 august 2016, 21:00

Si comentatorii italieni și cei de la BBC sport au rămas aiuriti de decizie... Apoi toată sala care a început sa huiduie la vederea deciziei. Câștigător era clar Mihai.

Mihai  •  13 august 2016, 21:04

Vad comentariul unui *** mai jos ovidiu _3003 care spune ca a castigat iordanianul ca l-a umplut de sange pe al nostru? i-a spart arcada cu capul bai ***, nu stii nici pe ce lume traiesti. S-au ciocnit cap in cap la un moment dat. Nistor a castigat clar reprizele 2 si 3 chiar daca a pierdut-o pe prima. Iordanianul a fost numarat de 2 ori si era groggy. Eu nu stiu cum au punctat 2 dintre arbitrii, probabil au vazut alt meci. La numaratoare pierzi un punct, au dat prima repriza arabului cu 10 -9, a 2 a in cel mai rau caz o punctai 9-9 si a treia 10 - 8 pentru roman. Desi si a 2 a a fost a lui Nistor. Decizie rusinoasa, scandaloasa. O mare furaciune!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003  •  13 august 2016, 21:05

...eu daca as fi arbitrat nu i as fi dat decizia lui Nistor ...a atacat haotic ...a lovit mult in aer ...si a incasat destul ...numarati loviturile primite si de Nistor ...faceti o analiza obiectiva ...nu ...l au furat arbitrii ca i roman si ala i arab ...

Mihai  •  13 august 2016, 21:10

P.S. Ce inseamna sa nu ai habar de box, spune acel *** ovidiu ca ce daca a fost ala numarat, ca arbitrii judecatori poate nu iau in considerare :-))))))))))))))))) Asta nu a vazut un meci de box in viata lui. E obligatoriu sa ia in considerare, arbitrul de ring este suveran. Orice numaratoare sau avertisment primit scade 1 punct din punctaj. Habar nu are pe ce lume traieste. Asa e si la profesionisti, se puncteaza la fel.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ovidiu Miron  •  13 august 2016, 21:10

Tolo, de ce nu se abordeaza problema la nivelul "oficialitatilor diplomatice ale sportului"? Cand era Obreja eram in dizgratie. Acum tot la fel suntem? De ce oamenii de la CIO ii permit boxului sa ramana nereformat la nivelul acestor hotii in ultimii 15 ani? Probabil ca a fost o decizie politica in seara asta. Important e ca domnul Iohannis respira aer curat la munte si ca ii priesc drumetiile cu rucsacul in spate.

Șerban  •  13 august 2016, 21:18

Până la urmă se vede că R. Obreja a avut dreptate! Nu cred că iordanianul este cine știe ce valoare, mi se pare o repetare a situației cu descalificarea lui Vaștag la J.O. de la Seul - adică de favorizat este favorizat altul. Să mai socotim și că Bute afirmă că i s-a falsificat proba de urină? NUUUUUUU! Hai să gândim pozitiv - că, nu-i așa , trăim într-o lume a democrației!

Montgomerry  •  13 august 2016, 21:20

S-a schimbat conducerea FIBA?Sunt tot aia pe care ia atacat Obreja? Oricum, era normal sa se intample asa,poate ca Nistor deranja pe cineva acolo sus. Fratilor,daca vreti sa vedeti cum se fura in sport,urmariti competitiile organizate de FIBA.

aius  •  13 august 2016, 21:26

Asa este,romanul a fost furat! Cum naiba ,adversarul sa fie numarat, si tot el sa castige?!

Its1134  •  13 august 2016, 21:27

Tolontane, tăticule.. am o veste proastă. Nu ești Sadoveanu. Nici la chip și cu atât mai puțin la talent. Mai ușor cu descrierile.. că mi se face rău. Cu toată stima, cea mai intrigantă parte e când ne-ai explicat cum "curge secunde". O fi vreun procedeu literar și nu știu eu. N-am putut să trec peste primele 3-4 paragrafe. Aia cu 'curge secunde' am găsit-o cu search. Nu știu ce-ai pățit mata.. sper să nu fi băut dezinfectant. Pa!

Alexandru  •  13 august 2016, 21:48

Romanul tot roman!! Lasati dracu cearta!...unde vad si eu meciul?

??????  •  13 august 2016, 22:04

Cubanezi mai sunt pe la olimpiada ?

omidiu  •  13 august 2016, 22:12

ovidiu_3003 este un troll gsp, alaturi de alti cativa. scrie doar contradictii flagrante cu realitatea si logica cu scopul de a starni alte comentarii care inseamna clickuri si continut gratis pt gsp.

ovidiu_3003  •  13 august 2016, 22:12

...astia care credeti ca Nistor a fost furat ...habar n aveti de box ...plus ca nu vreti sa fiti obiectivi ...hai sa tinem cu romanul ...desi nu merita ...

gio  •  13 august 2016, 22:14

mai da nu mai terminam odata cu suntem prea mici, suntem furati mereu? Chiar nu mai putem sa iesim din cliseul asta? Da, mai suntem furati, se mai greseste impotriva noastra dar cand e invers de ce tacem chitic? Pai daca ne convin deciziile arbitrilor cum sa mai comentam.. A fost o vreme cand aveam si noi pilele noastre in box (perioada Ion Serban de ex) si atunci evident dl tolontan nu scria articole despre cum am furat cu arbitrii. De ce nu avem un articol despre cum a furat Zenitul lui Lucescu cu arbitrii pe Rostov? Da, acel Lucescu care tzipa mereu ca din gura de sarpe ca el e mic si dezavantajat. Poate daca dedicati o pagina de ziar acestui meci, domnului Lucescu i-ar fi fost jena sa mai apara prea curand cu obisnuita lui autovictimizare. Cat despre Nistor, trebuia dat castigator dar a castigat strans, nu cum spuneti voi!

Darfcar  •  13 august 2016, 22:49

ovoidiu_2003...la fel ca si comentariile tale desprefotbal, si cele de spre box ne intaresc concluzia ca este paralel cu aceste sporturi dar, esti hotarat sa te faci de rusine cu fiecare ocazie iar dupa aceea, mai si semnalizezi. Sa stii si tu oltean care esti tu ca, era nevoie doar de o numaratoare ca Mihai sa castige dar...au fost doua. 2 KO. Exact ca si cele pe care le-ati luat voi cu clona lui Olguta.

gigelos  •  13 august 2016, 23:03

Furt obscen e ceea ce au facut cei doi ,,mahari'' cu echipamentele sportive , ceea ce a patit Nistor s-a mai vazut , sport ,subiectivitate , pacat , obscen insa nu

Odette  •  13 august 2016, 23:22

Trece lebedele-n zare / Eu ma uit, ele dispare/ Si mai sunt vreo doua runde/ Si curge secunde. / Avem aici o licenta poetica, dragilor. Hahahaha.... Meditatii ca nu se mai poate cu tine :))

gigelos  •  13 august 2016, 23:25

@Darfcar - interesant , e prima oara cand aud de doua KO intr-un singur meci , iar cel ce le-a provocat a si pierdut meciul . Esti sigur ?

4Kan  •  13 august 2016, 23:59

Intr-adevar nu e prima oara cand se da o decizie defavorabila unui roman la box la Olimpiada. Daca ne amintim la Olimpiadele trecute cum erau "punctate" unele lovituri in defavoarea alor nostrii sigur ne incearca anumite resentimente. Nistor nu e vreun mare pugilist inca (s-a vazut clar din loviturile haotice pe care le arunca) si chiar daca ar fi trecut mai departe nu ar fi putut sa ii puna deloc probleme francezului, campion mondial. Asta nu scuza sub nicio format decizia arbitrilor care s-au umplut de ridicol. In cel mai "rau" caz (ptr romani) ar fi trebuit sa fie dat meci egal si sa se mai dispuze un extra-round (nu stiu daca asa ceva este prevazut in regulament). Victoria romanului nu a fost foarte clara iar acele lovituri date in gol au dat atat meciului cat si sportivului care reprezinta tara noastra o nota de amatorism. Sa nu uitam (ptr cei care au vazut meciul) ca deciziile arbitrilor s-au putut vedea LIVE si pe ecrane in pauzele dintre reprize, insusi comentatorului roman nevenindu-i sa creada ca dupa 2 reprize Jordanianul era in avantaj. El a sperat pana in ultima clipa ca decizia ii va fi data lui Nistor, dupa care la final a rabufnit. Sa reflectam putin si la latura psihologica a mentalului colectiv romanesc care mai mereu ne pune fata in fata cu astfel de momente, indiferent de sport, in care cautam scuze de genul "ne-a furat" arbitrul, uneori pe buna dreptate sau alteori nu.

Cristi  •  14 august 2016, 0:31

Acest ovidiu_3003 este cel mai frustrat hater de pe acest site. In fiecare zi citesti din partea lui doar *** si ***, specifice ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristi tm  •  14 august 2016, 2:35

Citesc si raman interzis.romanul tot *** este.va certati ca necioplitii.daca. o sala intreaga a vazut invingatorul vine *** ovidiu 3003 si zice altceva.ce mai vreti? Aveti pretentii?tot *** suntem si vom fi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ITRobert  •  14 august 2016, 3:26

Clintoneasa e de vina.... Vrea globalizare fara sa tina cont de valori. In mod normal Romania trebuia sa aiba toate medaliile pana acum, indiferent de culoare...

Marius_Rapidus  •  14 august 2016, 9:39

Nu sunt iordanienii mai mari ca noi. Am insa senzatia ca noi mai avem de suferit de pe urma activitatilor din trecut prestate de Rudel Obreja. Nistor a dat mai tare, dar mai rar. Arbitrul a intrerupt des lupta, dezavantajandu-l pe Nistor, care il lua pe sus pe iordanian. Chiar si prin cele doua numaratori, care au fost de fapt fortate. E box de categoria supergrea, e anormal ca la fiecare pumn in plin sa se numere. Asta e stilul amator, e bine ca nu mai au casti si masini de numarat punctele, dar primeaza siguranta luptatorilor. Nistor ar fi mai bun la profesionisti, dar cu mult mai multa atentie pusa pe aparare, ca ia prea usor pumni in cap.

sorin  •  14 august 2016, 10:37

Şi eu care credeam că aveţi ceva doar cu Halep, după ce aţi pierdut nişte pariuri puse pe ea ... Dar cu ăsta ce aveţi frate? Recunosc că nu sunt un mare cunoscător de box, că mă uit doar la boxul profesionist, nu la cel amator, scârbit de astfel de decizii de pe vremea când boxa Vaştag şi Doroftei la olimpiade. Poate că eu am fost subiectiv, român fiind, dar sala care a fluierat copios la decizia arbitrilor oare tot subiectivă o fi fost? E drept că Nistor al nostru a boxat teribil de dezordonat, ca în curtea şcolii, dar şi iordanianul a boxat la fel, printre sprinturile pe care le făcea prin ring să scape de pumnii lui NIstor. Dacă nu era delimitat ringul, cred că ajungea pe Copacabana ...

Marius  •  14 august 2016, 12:12

Prima repriza a pierdut-o al nostru fara drept de apel. A doua a "cam" castigat-o, cu toate ca numaratoarea adversarului a fost nitel cam gratuita. In cea de-a treia, amandoi au inotat contra curentului si-au prins mai mult muste. Poate a contat si faptul ca al nostru era nitel cam murdarit de "hemoglobina". Dar la cum au terminat amandoi meciul (vaslind cu "pagaia" rupta) i-as fi trimis acasa pe amandoi. Asa nu mai era nimeni suparat.

Berechet Andrei  •  14 august 2016, 15:27

ovidiu_3003. Esti *** COMPLET ! :))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  14 august 2016, 22:00

Ce de romani iordanieni p-aici. D-aia suntem ciuca bataii (de joc) peste tot: nu vrem sa ne cerem dreptul nici când îl meritam. În 2016 sa te fure arbitrii.... Incalificabil!

Ionuț Razvan  •  15 august 2016, 0:56

Ovidiu 3003...daca arbitrii judecători pot trece peste decizia arbitrului de ring...ce rost mai are sa avem arbitru de ring in box?...tu nu te vezi ca esti prost?al nostru era "plin de sânge" pe tru ca și-a luat un cap in figura...dar reacția ta e tipica pe tru ce se întâmpla azi in Romania....noi nu avem nimic bun si suntem prosti si altii sunt frumoși deștepți si perfecti...mi-e scârbă de romani ca tine

Comentează