Octavian Morariu: ”Cine crede că un membru CIO aduce echipament contrafăcut la Olimpiadă nu e întreg la minte”

Octavian Morariu explică în ce fel a fondat firma Pax Creative, cum a lăsat-o asistentei sale și de ce Kappa ar putea să aibă o mare problemă

duminică, 14 august 2016, 3:04

Corepondență din IOC Olympic Club – Rio

 

Întâlnirea cu Octavian Morariu are loc în Clubul Olimpic.

Ascuns în spatele bazinului de natație, Clubul CIO este plasat într-o zonă de liniște, chiar pe malul lacului Jacarepagua.

Ca să scurtăm introducerea, IOC Olympic Club este probabil singura clădire din cele peste 100 de baze olimpice care are parchet pe jos.

Cum intri, zărești covorul oriental. Veioze aruncă lumină caldă. Aici, iau masa și-și primesc oaspeții Nemuritorii de la CIO.

100%

Dar Octavian Morariu are un motiv deloc cald pentru întâlnire.

Gazeta a scris că firma pe care actualul înalt oficial CIO a fondat-o și a administrat-o printr-o apropiată este cea care a livrat echipamentul Kappa pe care sportivii din delegație și, mai apoi, poliția de la București  îl suspectează ca fiind contrafăcut.

”Nu pot lăsa lucrurile așa! Am angajat un avocat american. Trebuie să-mi apăr reputația”, ne anunță el.

Dar un pahar de apă și un suc de portocale dă CIO? Dă.

Soția lui Octavian Morariu traversează și ea în lobby-ul elegant și spune: ”Aș vrea să dau și eu un comunicat pentru că mi-ați afectat imaginea și intră oamenii pe pagina mea de facebook”.

Hai că e bine!

”Ce i s-a întîmplat lui Nistor nu poate rămâne așa”

Domnule, Morariu, înainte de a ne da în judecată nu vreți să discutăm puțin despre felul în care a fost furat Mihai Nistor? V-am văzut la meci.
-Da, am fost. Eu sunt mai echilibrat. Dar, de data asta, n-am nici o rezervă să spun că am asistat la ceva rușinos pentru sport. Când o sală întreagă protestează, când mii de oameni neutri flutură steagul Braziliei ca să dezaprobe decizia arbitrilor înseamnă că avem o problemă!

-Ați depus o contestație?
-Rezultatul nu mai poate fi întors. Dar lucrurile nu pot rămâne așa, în sensul că trebuie aflați cei amestecați în așa ceva.

-Nistor a declarat că asemenea hoții îndepărtează oamenii de sport.
-Așa și e! Nu poți să pretinzi că faci Jocurile pentru public și să permiți ca la box să se petreacă așa ceva. Aș fi spus același lucru indiferent ce naționalitate avea învinsul.

-Puteți spune oamenilor ce anume exact ați făcut în cazul Nistor?
-Vă pot spune doar că lucrurile nu vor rămâne așa.

”Sunt supus unei suferințe nemeritate”

Acum să revenim la tribunal. Cînd ne vedem? E scump americanul pe care l-ați angajat?
-Păi, nu mă refer la ziar.

-Dar la cine?
-La cei care au preluat de la gsp spunînd că firma fondată de mine a livrat echipamente contrafăcute. Sunt supus unei suferințe nemeritate care trebuie să aibă o consecință. Nu pot accepta asta.

-Că ați fondat actuala firmă  e dincolo de orice dubiu.
-Așa e. Am făcut-o în 2009 împreună cu Puiu Dobrescu. Apoi, mi-am dat seama că toate costurile de marketing, de reprezentare sunt mari și firma nu făcea profit. În trei luni am ieșit din ea.

-Și ați lăsat-o unei apropiate: Mihaela Knopf.
-Așa e. Mihaela Knopf a fost asistenta mea pentru 10 ani. Cui doreați s-o las? Eu îi făcusem o promisiune lui Franco Arese, care era șefului Asics și președintele Federației Italiene de Atletism. Că o să-l ajut. Am lăsat așadar compania care aducea echipament sportiv unui om în care aveam încredere, fost mea asistentă. Între timp, ea a ieșit din firmă.

”Cine crede că un membru CIO face o firmă care premeditat dă echipament fals delegației țării sale de origine  e nebun” Octavian Morariu, membru CIO

Până la momentul echipamentului fals, spuneți-ne dacă nu e un conflict de interese ca firma fondată de dvs să facă afaceri cu COSR?
-Tocmai v-am dat exemplul din Italia al lui Franco Arese. Conducea și Asics și Federația. Arese e un gentleman, n-ar face niciodată ceva ilegal. Vedeți, ei gândesc mai suplu și mai cool când e vorba despre conflictul de interese. Repet: după trei luni n-am mai avut nimic cu firma.

”Nu m-am întâlnit la Rio cu șefa juridicului de la COSR”

-Și dacă n-ați mai avut nimic, de ce acum, când a apărut scandalul echipamentului, v-ați văzut aici, la Rio, cu doamna Tocan, șefa juridicului de la COSR și pe vremea dumneavoastră și acum?
-Cu doamna Tocan? Nu m-am văzut aici, la Rio. Am vorbit la telefon de ziua dânsei acum două zile. Am sunat-o.

-Informațiile ziarului sunt acelea că v-ați văzut în formula dumneavoastră – Petrache – Tocan. 
-M-am văzut cu Alin Petrache și cu Puiu Dobrescu. E normal. Și da, o să mă văd și cu doamna Tocan, dânsa a răspuns de legalitatea tuturor contractelor. Mi se pare normal să vreau să aflu cine mi-a făcut și ne-a făcut. Pentru mine e o mare lovitură și mizerie.

6 milioane de euro pe an este cifra de afaceri a business-urilor lui Octavian Morariu în ultimii 6 ani

”Aveam afaceri mult mai mari”

-Ce anume?
-Faptul că am ajuns în acest scandal. Am fondat firma de echipament, am ieșit din ea, despre ce vorbim? Eu am avut afaceri. Sumele vehiculate de către această firmă de echipament sportiv nu se compară cu cele ale firmelor mele. Din 2009 și până azi am avut o cifră de afaceri de 35-40 de milioane de euro. Își imaginează cineva că cei 60.000 de euro pe an făcuți cu COSR ai firmei Pax reprezentau o miză pentru mine?!

-Ce afaceri?
-Imobiliare, dezvoltări în acei ani și, apoi, gestionarea deșeurilor.

-Da, sumele vehicuate de Pax cu COSR nu sunt mari. Dar am înțeles că firma lucrează și cu cluburile.
-Poate, nu știu exact. Am înțeles că lucrează și cu publicul, direct cu oamenii. Dar nu mai am nici un contact cu această firmă. Nici Mihaela Knopf nu mai are. Cum să aducă un membru CIO echipament contrafăcut la Olimpiadă? Cine gândește așa nu e întreg la minte.

”Întrebați sportivii cine le face dinții gratis!”

-O secundă, asta nu a spus nimeni.
-Eu cred că așa s-a înțeles. Soția mea e atacată pe propriul cont de facebook. Ea este unul dintre cei mai respectați medici din profesia ei. E stomatolog de implantologie chirurgicală. Întrebați-le pe Monica Niculescu, pe Cătălina Ponor și pe alți sportivi unde își fac dinții gratis! (Face o mișcare largă în lumina blândă a Clubului) Absolut gratis.

”Asics a dat gratis către COSR în toți acești ani de trei ori mai mult echipament decât am cumpărat noi de la ei” Octavian Morariu, membru CIO

-N-ați știut nimic despre problemele cu echipamentul?
-Eu fac jogging în fiecare dimineață. (Omul arată impecabil, mai bine decât acum aproape 10 ani, când prelua COSR). Și nu am avut nici o problemă. Nu s-a rupt.

-Haideți, domnule Morariu! Dacă o să faceți și dumneavoastră teoria că au exagerat sportivii… Nu vă supărați, hainele n-au etichete de Kappa și până și firma importatoare le-a reclamat reprezentantului Kappa. Am publicat emailurile dintre ei!
-Eu n-am zis niciodată nimic depre sportivi. Vom mai vorbi despre asta. Dar dacă firma a reclamat înseamnă că a fost de bună credință. Care-i problema atunci? Despre ce vorbim? De ce ne grăbim să incriminăm?

-Vorbim despre faptul că delegația noastră poartă echipament care se comportă ca unul contrafăcut.
-Așa! Pornim de aici. Eu am o mare problemă în acest moment. Kappa trebuie să dea niște răspunsuri. Kappa s-ar putea să aibă o mare problemă! Avocatul despre care vă vorbeam o să mă sfătuiască. Pentru că nu e posibil ca cineva, indiferent cine, să-și bată joc de lotul României. Totuși e vorba de lotul României!

-Insistăm. N-ați știut nimic despre problemele cu echipamentul?
-(Se gândește) Nu. Se mai gândește o dată). Am știut de la COSR că sunt întârzieri în livrare.

-Bine, întârzieri sunt mereu.
-Exact. În rest, n-am știut absolut nimic, acesta e adevărul gol, goluț.

-Dar…
-Vreau să mai spun ceva, vă rog. Mi se pare inadmisibil să critici sportivii în plină competiție.

-De ce e inadmisibil?! Toți suntem criticabili. Publicul are dreptul acesta, media o face în toată lumea. Sunteți crescut ani mulți în Franța. De ce e inadmisibil?
– Stați. Din nou greșiți. Nu mă refer la jurnaliști sau la public.

-Dar la cine?
-…

Și acum urmează partea cu adevărat tare a interviului.

Mîine.

La jumătatea Olimpiadei, Petrache a plecat la București!

Șeful COSR Alin Petrache și Carmen Tocan, șefa departamentului juridic, au plecat urgent la București, după ce s-a aflat că poliția a ridicat documente, dar și mostre de echipament de la COSR și din depozitele firmei Pax Creative, cea care a îmbrăcat lotul României la Rio. Din informațiile ziarului, același lucru îl va face și Ioan Dobrescu în scurt timp.

”Nicoleta Morariu: Soțul meu nu semnează contracte la COSR. Sunt acolo oameni plătiți pentru asta”

Nicoleta Morariu, soția oficialului CIO, a trimis redacției următorul mesaj:

”Multumesc pentru mesajele primite , pozitive, de încurajare sau defaimatoare si josnice. Ma bucur, totuși, ca exista atitudine.
Intr-o tara democratica cum ne dorim cu toții sa fie Romania, ignoranta este la fel de periculoasa ca si nedreptatea.
Astfel, doresc sa va răspund deoarece numele pe care il port este implicat in acuzații nedrepte, jonglate cu măiestrie de cei ce le lansează.
Eu sunt doar medic stomatolog, nu am nici un drept sa fac afirmații ce țin de COSR sau de persoanele implicate, altele decât cele din familia mea.
Pot numai sa răspund in numele meu si al familiei mele, a carei reputație a fost grav afectată in urma scandalului declanșat de acest articol al d.lui Tolontan.
1) Soțul meu nu are nici o legătura cu firma care a furnizat echipamentul Kappa pentru JO. Nu cunoaște pe acționarii firmei.
In anul 2009 sau 2010, nu mai tin minte, a preluat reprezentanta pentru Romania a cunoscutei firmei Asisc, pe care a vândut-o in foarte scurt timp. De atunci s-au mai schimbat acționarii de câteva ori, nu cunosc si nu am văzut in viata mea pe actualii acționari.
2) Soțul meu nu se ocupa in prezent de COSR in afara calității pe care i-o conferă Carta Olimpica, de membru COMEX, eventual Vice-președinte (fara nici o funcție executivă). Exista acolo persoane remunerate care se ocupa de achiziții, contracte, etc.
Daca intr-adevăr echipamentul este de proasta calitate, este absolut normal sa se facă investigații iar cei găsiți vinovați sa plătească.
3)Tinerii romani , reprezentați aici la Rio de sportivi, sunt minunați, este păcat sa nu ne bucurăm de succesul acestora ca si cum ar fi al nostru personal.
Un popor unit își iubeste, încurajează si își sprijină reprezentanții săi din orice domeniu. Se tot vorbește de mentalitatea românească… este păcat…, romanii pot fi demni, luptători si solidari.
Mentalitatea de „looser” nu ne-a dat-o nimeni, bunul Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, români, americani, ruși…
Depinde numai de noi cum ne alegem sa fim, ce modele ale societății acceptam.
Avem toti copii si ne gândim impreuna in ce societate dorim ca aceștia sa trăiască.

Eu si soțul meu muncim ca toti romanii de buna credința, ne educam copiiii in valorile morale adevărate, autentice, ale poporului roman, in care credem si pe care le respectam.
Pentru viitor, nu uitați ca înainte de a acuza, sa verificați mai bine, așteptați si nu va lăsați impresionați imediat de orice informație jurnalistica.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa ne regăsim impreuna drumul drept, valorile si înțelepciunea de a ieși din degringolada ce ne înconjoara si nu ne lasă sa ne bucurăm de succesul reprezentanților noștri.

Medaliile nu vin acum „pe banda rulantă”, era o perioada cand se intampla așa dar ma întreb cati dintre cei ce au trăit acele vremuri ar dori cu adevărat ca ele sa se repete întocmai… Este oare important numărul de medalii sau daca sportivii noștri sunt sanatosi, curați si exemplari in sport, fericiti, iubiți, încurajați si respectați?
Haide Romania!
Gândiți pozitiv, întocmai ca la biserica, forța sportivilor noștri provine in mod sigur si din gandurile noastre.”

Save

Comentarii (46)Adaugă comentariu

gogu  •  14 august 2016, 15:23

Franco Arese era un gentleman, n-ar fi facut niciodata asa ceva! Dar vai? Ce pregatire are acest Morariu? Franco Arese a fost inainte de a fi "sef", un biet alergator. Au majoritatea sportivilor educatie? Ca Italia nu o fi cea mai corupta tara din Vestul Europei...

Radu Zumzaianu  •  14 august 2016, 15:30

Ce vreti, mai??? Au facut si ei o "smanarie" romaneasca ca deff, Franta, Franta, dar banutul facut usor le place si lor (ma refer la faptul ca acest Morariu a stat mai mult prin Franta si a fost adus de MARELE Tiriac)..

Ion  •  14 august 2016, 15:31

"Am lăsat așadar compania care aducea echipament sportiv unui om în care aveam încredere, fost mea asistentă" spune O.Morariu. "Sotul meu ...a preluat reprezentanta pentru Romania a cunoscutei firmei Asisc, pe care a vândut-o in foarte scurt timp" spune Dna Morariu. "Am lasat" nu e totuna cu "a vandut-o". Minciuni ... de oameni prinsi cu gainatul la poarta...

Robert  •  14 august 2016, 15:35

Cel mai penibil mi se pare aparea domnului Morariu de catre sotia sa. De se implica si doamna doctor Nicoleta Morariu?

Emilian  •  14 august 2016, 15:36

Judecand drept mie mi se pare ca intoxicati societatea cu informatii proaste, trunchiate; aruncati cu nori fara a avea prea multe informatii. Nu vad nicio logica pentru care Morariu ar fi implicat intr-un matrapazlac pe tema echipamentului. Ce ar avea de castigat? Problema s-ar putea sa fie la firma Kappa, dar asta nu mai conteaza, Morariu ramane cu o eticheta nedreapta pe frunte, indiferent de "descoperirile" ulterioare.

Dex  •  14 august 2016, 15:43

Doamna Morariu, autoproclamata mare dintar, se pare ca are probleme la gramatica. De exemplu: 1) Nu cunoaște pe acționarii firmei. Corect: nu ii cunoaste pe actionarii firmei... Alta, tot la pct. 1), de data asta doua greseli dintr-un singur foc. De atunci s-au mai schimbat acționarii de câteva ori, nu cunosc si nu am văzut in viata mea pe actualii acționari. Corect: ...nu ii cunosc si nu i-am vazut in viata mea... Mai departe nu stiu ce a mai debitat doamna pentru ca nu ma intereseaza parerile oamenilor agramati. Nu am mai citit si punctele urmatoare pentru ca e primul doctor (fie el si dintar) care faulteaza atat de grav limba romana dupa doar doua fraze.

vlad  •  14 august 2016, 15:57

Nu sunt nici curati si nici exemplari.... cate zeci au ramas la Bucuresti din cauza dopajului cu Meldonium???

Adrian  •  14 august 2016, 16:01

Petrache a fugit la Bucuresti ca sa incerce sa-si mai acopere urmele, sa mai arda ceva documente, eventual..

Mario  •  14 august 2016, 16:05

Nu va crede nimeni domnule. Nu ne mai vindeti gogosi. Nimeni nu face firme ca sa faca acte caritabile. Pentru asta exista alte institutii juridice, special create, donatia, testamentul, sponsorizarea, etc. Ati facut firma ca sa faceti bani, corect sau mai putin corect, asta este treaba voastra si a justitiei sa stabileasca adevarul. Intr o tara in care s-a furat tot, niciun decident care isi face firma sa faca afaceri cu forul pe care l-a condus sau il conduce nu mai are credibilitate. Faptul ca de data asta nu v-a iesit e ca v-ati jucat cu focul langa butelia deschisa (a se traduce echipamentul s-a vazut, a fost la vedere), altfel aflam peste 7-8 ani cand infractiunile erau prescrise sau aproape de prescriere, timp in care v-ati fi facut de cap cu alte sute de contracte. Ar fi bine ca domnii jurnalisti sa va intrebe cate contracte a avut firma de la infiintare si pana in prezent. Si inca ceva, nu mai dati vina pe asociata aceea pe care nu o cunoaste nimeni. Asocierea, indiferent de scop o faci cu oameni in care ai incredere, cu oameni cu care esti compatibil. Restul e vrajala. Si ne mai mira ca avem rezultatele pe care le avem. Din moment ce 26 de ani conducatorii nostri au fost preocupti doar sa faca bani pentru ei si familiile lor, rezultatul e normal, previzibil si dorit. Mult succes. Cat de curand vom vedea catuse pe maini, sa speram la adevaratii vinovati si nu la interpusii care semneaza pentru un amarat de salariu.

Lentz  •  14 august 2016, 16:06

Felicitari pentru investigatie! Am o senzatie de deja vu. Sper sa nu vedem iar pe cineva infipt in vreun copac.

Dan Patru  •  14 august 2016, 16:12

Un membru CIO nu aduce el echipament contrafacut, ***. Pretul la care firma respectiva a castigat licitatia este ridicol, iar profitul ar fi fost infim. Dar cu niste echipamente comandate in china la 17 dolari bucata si *** ca sa-ti faca rost de niste sigle si de niste etichete, se revolva un profit baban de-a dreptul. Ce-i asa mare smecherie de inteles ce-au facut astia. Sunt convins ca actele sunt in regula.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian  •  14 august 2016, 16:14

Nu e o practica straina de morariu. Tot el a infiintat si ***, firma de constructii ce a lucrat ca subantreprenor al Viarom(din al carui consiliu de administratie facea parte). *** a subcontractat de la Viarom o parte din lucrari, iar apoi s-au decis sa nu mai plateasca *** pentru lucrarile efectuate. *** ul a fost bagat in insolventa si furnizorii au ramas cu buza umflata. Si acum vine partea interesanta: cat am colaborat cu ei administratorul firmei a foat schimbat de 3 ori. La ultima discutie cu administratorul morariu era in camera alaturata, iar cand am ajuns la o concluzie administratorul a mers si l-a intrebat pe morariu daca e ok. Nu inghit partea cu a vandut firma catre asistenta nici impuscat. Am crezut ca e un om corect, dar ****! (Comentariul a fost moderat pentru ca el contine afirmatii care pot fi calomnii)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CIOciolina  •  14 august 2016, 16:28

Da, sigur, astia ne cred prosti. Cica ei nu au nici o legatura cu scandalul, n-au mincat usturoi si nici gura nu le miroase. E clar ca lumina zilei, si-au pus oamenii de incredere drept paravan in firma lor iar acum se disculpa ***, zeii din Olimp se ocupa cu gainarii de doi bani... Lingai nesatui

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emil Mircea  •  14 august 2016, 16:33

Dar ce-ați căutat dle Morariu să faceți afaceri chiar cu organismul care va plătea din bani publici? De ce ați adus tocmai dvs Asics în România? Nu va ajungeau indemnizațiile COSR si celelalte beneficii, plus veniturile generate de celelalte afaceri? De fapt, de ce ați revenit în România? Doreati neapărat să vă îmbogățiți colosal si prin orice mijloace, se pare. Ceea ce în Franța era mai dificil.

petrache  •  14 august 2016, 16:35

Drept dovada ca subiectul e bomba atomica si le arde *** sta faptul ca petrache *** fiu lu' tata si-a facut bagajele si deja e in avion inspre tara. ***. Ne miram apoi ca sportivii nostri alearga desculti, flaminzi si neplatiti, cum sa mai cistigam medalii ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Enescu  •  14 august 2016, 17:04

Octavian Morariu. Veolia / Franta Veolia - Apa Nova - negociator contracte concesiune Octavian Morariu. Apoi director scandal Apa Nova tarife incredibil de mari si incredibil de... nejustificate la apa pentru bucuresteni toti conducatorii Apa Nova, mai ales cei francezi, sunt "disparuti" *** - Olimpism

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai Badea  •  14 august 2016, 17:04

Faptul că unii sportivi beneficiază de servicii profesionale gratuite, oferite de o rudă a unui membru COR, este o problemă. De etică, în primul rând.

claudiu  •  14 august 2016, 17:15

Doamna Nicoleta Morariu, nu e nevoie sa va scuzati dvs sau dl Morariu. Prezumtia de nevinovatie opereaza in Romania.... dar daca simtiti nevoia sa va scuzati.... va citim (ascultam).... Dar ne e plin podu de combinatii ... iar treaba cu Kappa e o combinatie forte... pecetluita de baietii smart.... smecherii a la Romanica. Mai trebuie sa ne spuneti ca "nimeni nu e vinovat"... si sunteti de acolo... dintre smart guys.... Bleah! Mi e lehamite!

Florin  •  14 august 2016, 17:34

Stimata doamna Morariu si stimate nea Tolo, eu cred ca tocmai s-a escaladat emotional situatia si ca dvs. nu puteti avea toate informatiile pentru a fi sigura ca cei carora sotul dvs. le-a dat firma nu au calcat stramb. E un gest de mare caracter sa iesiti si sa va aparati numele si familia, pe alocuri aveti maretie in discurs si sper pentru dvs. sa iesiti cu bine din investigatii, fara sa vi se pateze numele. Doar ca ceea ce s-a intamplat este rusinos, mizerabil si inacceptabil, nu stiu daca sportivii nostri se sinucid fiziologic la antrenamente pentru a fi mangaiati pe cap, ma gandesc ca poate vor o sansa egala cu a americanilor de a castiga. Daca eu as juca fotbal incaltat cu ghete chinezesti de jumatate de kilogram, ma indoiesc ca ma voi consola cu o vorba buna dupa ce n-am atins mingea 90 de minute...sa lasam dezamagirea dezamagitilor si iesirile in cluburi (de orice fel, chiar si de afaceri) clubistilor, fie ei chiar si CIOisti etc si va cred sincer ca nu ati participat personal la niciun fel de discutii. Cu tot respectul, as fi vrut sa va angajati un avocat roman, italian sau francez, dar sa nu fi fost facuta eroarea de a-l aduce pe american in discutie la acest moment.

Adrian  •  14 august 2016, 17:36

Da domnule Morariu, dupa 26 de ani in care am vazut toate grozaviile posibile in Romania, nu mi se pare un scenariu absurd ca un membru CIO sa-si rotunjeasca veniturile cu un mic trafic de echipament fals. Nu ne serviti scuza cu "sunt om bogat, nu ma incurc cu maruntisuri". Asta o spun toti milionarii din Romania, dar nu ii mai crede nimeni. Poate ati vrut sa spuneti de fapt ca nu va ocupati personal de asemenea mizilicuri, aici va cred. Probabil asistenta sau prietena dvs pe mainile careia ati lasat business-ul face si ea un ban de omenie

Florin  •  14 august 2016, 17:38

Bai nea Tolo iar ai baut suc pe banii altora, esti un fel de Colombo ;)...

Odette  •  14 august 2016, 17:39

Vai, mi-au dat lacrimile si-am ramas ca la dentist! Cum altfel? Cum isi apara ea nevoile, neamul si tara! Mai rar asa ceva, coane Cataline! Sesizez o panica impecabila. Si de ce o jigniti, dragi romani de pe Facebook? Doar barbat-su are voie s-o faca: ,, Cine crede ca... nu e intreg la minte" ! Sa vedem ce crede Justitia, impecabilule! Politia a crezut ca trebuie sa fie mai fasneata decat ati crezut voi. Ziaristii - cei pe care ii credeti mereu vinovatii de serviciu - si care au adus la lumina din nou matrapazlacuri de ,,oameni impecabili" si-au facut datoria si meseria impecabil. Nici nu stii cat de pozitiv gandim, tanti! Ca la biserica: sa nu furi!

bibi  •  14 august 2016, 18:11

Asta a angajat avocat american sa pledeze in Romania? Fain asa. 1. Pai, avocatul ala american are dreptul sa pledeze in Romania , e cumva membru in vreun barou din Romania? 2. Avocatul ala american, cat de bun o fii el, are habar de dreptul civil aplicabil in Romania? Pentru necunoscatori, in USA se aplica dreptul comun (common law) - bazat pe cutuma, care vin din Anglia. Intreb si eu, nu dau cu parul ...

gigelos  •  14 august 2016, 18:23

Unde sunt Nike , Adidas .Reebook , marile firme ? Nu-mi dau seama , lotul olimpic al unei tari plateste echipamentul sportiv la o Olimpiada sau cand faci un contract cu o firma de genul celor de mai sus e o onoare pentru ele sa livreze echipamentul , eventual un pret modic . Cine e Kappa in comparatie ce ele si probabil ca auu vazut cum stau lucrurile si s-au dat la o parte . Auzi , singura firma care a participat la licitatie .Sportul unei tari fara sponsorizari , zero barat .Cine putea indeparta aceste firme ? Doar cei de la varful sportului . O mizerie

sase sase  •  14 august 2016, 18:33

Nu cred ca Morariu este manjit in acest caz. Cred insa ca in actuala conducere a COSR exista cel putin o neglijenta tipic Romaneasca, daca nu cumva si altceva. Sa vedem ce descopera cei din institutiile statului care cerceteaza cazul. Pana atunci a comenta fara dovezis sia denigra persoane care s-ar putea dovedi nevinovate nu este productiv. Cat despre rezultate la olimpiada, trebuie sa remarcam ca intreg sportul romanesc , la fel ca si societatea in general se afla pe un trend descerescator. Inca traim din grasimea acumulata anterior, si nu am ajuns la fundul prapastiei. Din 1990 incoace rezultatele sunt la fiecare competitie mai slabe decat la cele similare din trecutul imediat. Deci nu trebuie sa ne mire ce se intampla acum.Probabil ca sportivi care au astazi performantele stiute, in trecut nici macar nu prindeau lotul olimpic. Am ajuns sa mizam pe foste glorii care au cam imbatranit sau au pierdut din vigoarea de alta data, sau oameni care au performante in campionatele interne cu valoare din ce in ce mai scazuta. Asta este consecinta unui sistem nemotivant si a indiferentei cu care este privit sportul de catre stat si a transforsmerii acestuia in primul rand o sursa de venituri pentru oameni onerosi .Vezi participarea la pariuri a unor sportivi si antrenori din primele esaloane ale sportului, spalarea de bani negri in sport si alte matrapazlacuri. Am cunoscut pe vremuri un amtrenor la o echipa de fotbal de amatori din judeteana care a ajuns sa joace intr-o etapa destul de avansata a Cupei Romaniei, cu o echipa pretendenta la promovarea in Divizia B. Stiind ca chiar daca invinge echipa respectiva , ulterior va da peste un adversar de care oricum nu va trece, respectivul antrenor a vandut meciul laintelegere cu jucatorii pe doua lazi cu bere. Mi se pare ca in total vreo 48 de sticle de bere.Nici macar doua de fiecare jucator considerand ca antrenorul isi valua partea leului. Cam asta este si situatia sportului in momentul de fata.

dana  •  14 august 2016, 18:57

cred ca-l bate maria marinescu pe sot de nu se vede, ca-i strica imaginea cu niste cirpe chinezesti

Cătălin Tolontan  •  14 august 2016, 19:02

@sase sase: nu am scris niciodata ca cineva e minjit in acest contract. Ci ca acest contract a generat un echipament despre care sportivii sustin ca se omporta ca unul contrafacut

Flaviu  •  14 august 2016, 19:02

Corect au scris Mario, Iulian si Enescu. As mai adauga si faptul ca familia Morariu ( tatal, fiul etc) ***. Ce mai e de zis... Trist, vai de tara asta.. Scandalul asta cu echipamentul, este doar o mică dovada ca oameni ca asta au făcut extrem de mult rău, mai nimic bine si au o moralitate indoielnica.. *** transformati in corporatisti.. Jalnic..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  14 august 2016, 19:08

Mie asta mi-a placut: "Pînă la momentul echipamentului fals, spuneți-ne dacă nu e un conflict de interese ca firma fondată de dvs să facă afaceri cu COSR? -Tocmai v-am dat exemplul din Italia al lui Franco Arese. Conducea și Asics și Federația. Arese e un gentleman, n-ar face niciodată ceva ilegal. Vedeți, ei gîndesc mai suplu și mai cool cînd e vorba despre conflictul de interese." E atat de amuzanta :)))))))))))))))))))))))))) deci daca italienii o fac inseamna ca e ok ca ei sunt mai hip si mai cool cand vine vorba de conflict de interese :)))))))))))))))))

Criss  •  14 august 2016, 19:16

Nu mai poate fi schimbat nimic in cazul lui Nistor? Dupa acest raspuns si la cat de misterios este in legatura cu ce doreste sa faca, probabil ca vrea sa nu faca nimic sau ceva similar. Ba da, se pate face ceva ca sa nu se mai inatmapel asa ceva sau sa scada sansele sa se mai intample asa ceva sportivilor romania - *** (aceasta este probabil singura situatie in care tigania este buna). Ceea ce s-a intamplat in acea sala a fost ***, sa le dea ***, scandal. Dar pt a face scandal domnul MOrariu ar trebui sa se agite putin, poate sa ii deranjeze pe prietenii lui de la CIO, sa se afirme ca luptator, nu doar ca barbat care arata bine cu succes in imobiliare. Foarte blase reactia dansului la ceea ce s-a intamplat cu Nistor. Sotia sa ar trebui sa vorbeasca in nume propriu exclusiv si ar trebui sa vorbeasca intr-un mod rational, nu ca o fanatica religioasa. In ceea ce a spus l-a implicat si pe Dumnezeu si a facut si politica, aparand gasca de la COSR (o gasca numita politic), rezultatele ei proaste si atitudinea inacceptabila de aroganta si indolenta. Sa stiti, doamna Morariu, ca unele tari obtin performante si in democratie. Deci ne dorim performantele din comunism sub actualul regim democratic (sau presupus democratic). Se poate sau e prea mult? Dupa cum merg lucrurile, sa ziceti mersi ca cei din comunism v-au lasat cu bazele actuale construite, asa cum sunt ele. daca nu erau ei, d-voastra si sotul d-voastra nu erati acum in vacanta la Rio.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Criss  •  14 august 2016, 19:23

Apararea lui Arese cu 'este un gentleman' este incredibila. Nu stiu dc Morariu si sotia sunt implicati dar reactiile lor sunt INCREDIBILE. Nu se obtine adevarul de la un om acuzat de diverse, dar reactiile merita efortul. Din acest motiv se lupta, domnule Morariu - nu se va schimba rezultatul lui Nistor, dar reactiile CIO la declansarea unui scandal pe aceasta tema ar fi pretioase. Bineinteles, pt un luptator adevarat doar!

Ion Ionescu  •  14 august 2016, 19:41

Verificati-l si pe Visan de la volei...E mai grav decat Petrache

fotbal  •  14 august 2016, 19:47

si acum urmeeeaza....maine. cum maine, Catalin Tolontan??? ce e aia maine? ****Acest comentariu a fost moderat pt ca instiga la violenta 😛

gigelos  •  14 august 2016, 19:49

Nu pot intelege . Folosesti termenul de gentleman , prieten .Te-a rugat un prieten sa-l ajuti .Doi gentlemani , cel putin asa se pretind si asa arata . Tu gentleman , promiti altui gentleman , nivelul e sus , CIO altele , ca faceti o afacere impreuna si dupa 3 luni te retragi ca nu ai profit . Ce profit vrei sa ai in 3 luni ? Om de afaceri dl Morariu nu tarabagiu la Obor . Nu merge . Afaceri de milioane , ai investit cateva mii de euro , iti poti permite sa-i pierzi pentru cuvantul dat , gentleman nu ? , si pentru a tine relatia cu un tip asa important ca Arese . Cum i-a spus , Dle Arese , am pierdut 6543 de euro si nu-mi mai permit , ma retrag . Ne tinem de glume

talpaiadului  •  14 august 2016, 20:05

"Tocmai v-am dat exemplul din Italia al lui Franco Arese. Conducea și Asics și Federația. Arese e un gentleman, n-ar face niciodată ceva ilegal. Vedeți, ei gîndesc mai suplu și mai cool cînd e vorba despre conflictul de interese." Saracii italienii ei respecta intotdeauna legea, mafia au inventat-o nemtii...Tolo, nu-l scapa din vizor pe asta, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Thomas Brams  •  14 august 2016, 20:58

SA va spun ceva : TINUT IN MARE SECRET DE "COSR" si prieteniiii = BOROI este la RIO deoarece ii va lua locul lasat liber de DOBRESCU !!!! GASCA merge mai departe !!

isis  •  14 august 2016, 23:46

Pe langa ca e penibila cu agitatia, doamna doctor se pare ca stie foarte multe despre o societate pe care a vandut-o si de care a scapat sotul: de cate ori a fost revanduta, ca nu-i cunoaste pe actualii actionari. Pai nu-i cunoaste personal, dar ii stie. Voi daca ati avea zeci de afaceri cu zeci de milioane de euro cifre de afaceri, v-ati mai aduce aminte cum naiba se numea o societate pe care ai vandut-o acum multi ani, de cate ori a fost revanduta si catre cine? Eu una nu. Mai ales ca se contrazice cu sotul: ea spune ca nu-i stie pe actionari, sotul tocma' spune ca s-a intalnit cu unul din ei chiar la RIO. Muiere, stai fata acasa si vezi-ti de cabinet daca esti asa de tare in meserie, ca esti cam saraca cu duhul si mai rau faci.

mircea  •  15 august 2016, 0:11

deci dl Morariu recunoaște că a adus echipament?! dacă dl Tolontan are înregistrarea , oficialul intră direct în conflict de interese.oricîți avocați or să-l apere

Bogdan  •  15 august 2016, 1:15

Domnule Tolontan, considerati ca o parte din nereusita sportivilor romani vi se datoreaza? Reactiile unora in urma publicarii articolului, va fac sa va para rau ca l-ati publicat in timpul desfasurarii competitiei? Va comportati ca un magician care scoate din joben cate un iepure de cate ori publicul atipeste!

Pompi  •  15 august 2016, 1:16

Nu pot sa sa cred asa ceva!Parca suntem din lumea a treia!Pe pisicutele astea grase si afacerile lor cine le cerceteaza putin?

tegean  •  15 august 2016, 1:28

Pe gsp e un sondaj. În permanență, procentul celor care considerau că România nu va obține medalii olimpice era de peste 50%, ajungând chiar și la 66% (2/3). Nimeni nu-și făcea iluzii prea mari...nici Dvs. Oricare ar fi procentul de adevăr din telenovela ,,El Ekipamento,, , aceasta este o DIVERSIUNE pregătită din timp, care să acopere zestrea săracă de medalii, starea sportului din România de azi (membră UE), diversiune care, cu puțin efort (=tam-tam) ar putea ține loc chiar și de explicație-motiv pt. rezultatele și nivelul sporrtului din 2016 într-o țară cu 20 milioane cetățeni. Nu sunt interesat de telenovele dar prevăd că ultimul episod al acestei găselnițe ,,olimpice,, (Made in Romania-gspGmbH&Co.) nu se va numi nici ,,Sinuciderea,, de la hexifErma și nici ,,Amnezia,, de la țiNgareta 2. Dar atunci cum? ,,Praf în ochi,, e pt. amărâți. Dacă o telenovelă interminabilă poate avea și un...ultim episod, numele cireșei de pe tort va fi ,,Nisip pt. Struți,, în care vom vedea mormanele - munții de nisip acumulați în mii de episoade, nisp în care cei responsabili de situația sportului românesc - începând cu guvernanții și ziariștii sportivi - să-și poată ascunde capul la nesfârșit.

Florin+  •  15 august 2016, 2:04

BS! BS! BS! Ai facut muci Olimpiada asta, Tolo! Daca erai vreaun pusti de 20 de ani mai ziceam da, la aproape 50 ani sa faci tambalau pe un ***, si sa deraiezi complet focusul de la olimipiada, e chiar penibil. Pune-o si p-asta la alte isterii gen: "Auloeo a trecut 1 ora si Siveco a intarziat afisajul la nota la capacitate a lu fi-miu. INADMISIBIL INTR-O TARA CIVILIZATA!" Fi-miu are 9.99, da, nu conteaza eu tot am emotii si vreau sa fac un caz din asta, fara sa spun ca sunt direct interesat... si Auleo, BOMBA! ARENA NATIONALA NU ARE AVIZ DE LA PSI. Si o sa aiba peste cateva luni da intre timp o inchidem si nu facem nimic decat ne isterizam in vreo 10 articole pana fac astia alte hartii care o sa-i dea avizul." Daca prestatia sportivilor romani la Rio e slaba, prestatia ta la Rio, e jalnica! N-ai luat nicio medalie si tot scandalu asta cu trelinguri in mijlocu olimpiadei e penibil. Toata munca pe care ai facut-o cu Gala Bute, Colectiv, Hexi. etc. poate fi decredibilizata de isterii de genul asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Masaj public  •  15 august 2016, 5:43

Nu e di vina situatia socio-economica dezastruoasa a tarii cakapitaliste si dar exr de peste 100000000000 euro pt halu in care arata sportul de azi, ci acaru paun, pardon, pietrachi

dobre nicolae  •  15 august 2016, 6:59

Kanibalistii, smecheri mari, spre deosebire de komunisti, nu l-au abandonat pe ... Dumnezeu: si dai cu Dumnezeu " in sus " si cu el " in jos ", doar, doar vor pacali " prostimea " ! Numai ca ne aflam in sec. 21, in era computerelor, a telefoniei mobile, etc si nu prea mai putem fi pacaliti ! Scopul capitalismului este PROFITUL si nu precupetesc nimic pentru aceasta ! Ramane ca Justitia sa lamureasca acest caz si vinovatii sa plateasca. " Traiasca societatea kanibalista multilateral exploatatoare " ! Hai Romania !

AndreiH  •  16 august 2016, 3:45

Daca vom putea sa-i recunoastem si sa-i indepartam din viata noastra (privata sau publica) pe cei care ne fac rau, ne va fi mult mai bine! Un pas important este vizionarea clipului pe care il atasez. Pe mine m-a ajutat enorm. Recent s-a descoperit o metoda prin care creierul poate fi scanat si tulburarea de comportament poate fi diagnosticata. Am evolua enorm daca am aplica scanarea tuturor persoanelor aflate in pozitii de putere si am face curatenie! https://www.youtube.com/watch?v=1PNyVwA1ii4

misu  •  16 august 2016, 10:01

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează