Împotriva legii și a propriilor coduri etice, Sanofi-Zentiva, liderul pieței de medicamente din România, plătește de 6 ani un șef de spital public în Consiliul său de Administrație!

1972 de medici apar pe statul firmei. Deși legea o obligă, Sanofi-Zentiva nu a declarat cel mai mare contract: cel cu Gabriel Prada, director medical la ”Ana Aslan”

luni, 7 noiembrie 2016, 6:58

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

Sanofi-Zentiva plătește  1.973 de medici români pe an.

1.972 sînt făcuți publici de companie, unul nu.

Sanofi reprezintă partea de medicamente inovative, iar Zentiva cea de medicamente generice ale aceluiași trust, două jumătăți de pastilă everfescentă care sfîrîie în milioane de case din întreaga lume.

Cînd citiți Sanofi, citiți numele unei megacorporații globale. Iar, în România, cînd citiți Sanofi-Zentiva, citiți numele liderului. În Europa, e tot numărul 1.

Șeful clasei.

Aproape 5% dintre medicii români, plătiți de Sanofi-Zentiva

264 de milioane de euro achită românii, în principal prin spitalele publice, pentru medicamentele Sanofi-Zentiva, potrivit rapoartelor oficiale ale companiei.

1.030.000 de euro a plătit în 2015 Sanofi-Zentiva medicilor din România

Doctorii care, în diverse forme, primesc oficial bani de la Sanofi-Zentiva reprezintă aproximativ 5% din totalul medicilor care au liberă practică în România.

Pe această listă, care e doar cea din 2015, printre miile de nume nu apare doctorul Gabriel Prada.

Nu apare, deși directorul medical de la Institutul de Gerontologie ”Ana Aslan” încasează cifra cea mai mare: 54.000 de lei brut pe an, ca membru în Consiliul de Administrație al Zentiva. 

Asta înseamnă cam 700 de euro net pe lună, conform declarației de avere a lui Gabriel Prada.

De ce nu apare pe listă?

Click pe imagine pentru a vedea varianta mărită
Click pe imagine pentru a vedea varianta mărită. Căutarea numelui „Prada” în dreptul doctorilor plătiți de Zentiva ori Sanofi nu găsește nimic, deși el are un contract de 54.000 de lei pe an

Companiile farmaceutice numesc plățile ”transferuri de valoare”

Legea Sănătății, 95 din 2006, rectificată prin Ordonanța de Urgență 2/2014 și Ordinul MS 194/2015, prevede că toate companiile farmaceutice sau de echipamente medicale din România ”au obligaţia să declare Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului toate activităţile de sponsorizare, precum şi orice alte cheltuieli suportate pentru medici, asistenţi medicali, organizaţii profesionale, organizaţii de pacienţi şi orice alt tip de organizaţii care au activităţi în domeniul sănătăţii”.

”Toate” înseamnă toate. Și ”orice alte cheltuieli” înseamnă, după cum ne dăm seama, orice alte cheltuieli.

Ce rezultă? Conform legii românești, corporațiile pharma au obligația să declare ceea ce ele numesc, cu o admirabilă drăgălășenie de limbaj,  ”transferurile de valoare” către profesioniștii din sănătate.

”Transferuri de valoare”! Acum, fără invidie, e o idee excelentă!

Data viitoare cînd bateți la ușa șefului spuneți-i: ”Am o belea axiologică. Am venit să reglăm puțin transferul de valoare dintre mine și companie”. Dacă nu se prinde că ați cerut o mărire de salariu, dați-i un link cu site-ul unei multinaționale din pharma. Oricare. Și reveniți peste o oră.

Puteți vedea numele și sumele în baza de date a Agenției Naționale a Medicamentului

Numele și sumele din casieria companiilor de farmaceutice sînt declarate la Ministerul Sănătății și apoi devin publice pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului.

Conform legii, le raportează atît sponsorii, firmele, cît și beneficiarii, medicii, spitalele și asociațiile.

Practica transparentizării a început cu anul 2015.

Puteți găsi sumele aici.

Dacă vreți, de pildă, să aflați ce ”transferuri de valoare” au primit, în 2015, directorul medical de la ”Ana Aslan”, Gabriel Prada, și fosta sa soție, farmacista șefă Speranța Prada, aveți rezultatele.

Click pe imagine pentru a vedea varianta mărită.
Click pe imagine pentru a vedea varianta mărită. Toate sponsorizările declarate ca primite de Prada și fosta sa soție în 2015. Nu apar Zentiva ori Sanofi.

Important și enervant! Dacă veți surfa printre datele publice de pe siteul agenției medicamentelor, atenție că baza de date rezultată din declarațiile sponsorilor nu coincide cu cea alcătuită din declarațiile beneficiarilor. Ocazie cu care o altă firmă va livra pentru ANM un soft făcut în blocurile înalte din Pipera la preț de Silicon Valley.

Oricum, toate cifrele și numele din acest articol merg pe ceea ce a declarat Sanofi-Zentiva. Sau, în cazul lui Gabriel Prada, pe ce n-a declarat Sanofi-Zentiva.

”Declararea transparentă a sumelor e un pas înainte. Lista e legală, așa că e normal să știm cine și pentru ce primește bani de la firmele de medicamente” Vasile Barbu, președinte Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienților

De ce nu apare Gabriel Prada pe lista Sanofi-Zentiva?

Gabriel Prada
Gabriel Prada

În cazul Sanofi-Zentiva apar 3.449 contracte achitate celor aproape două mii de medici.

1.972 de medici au fost plătiți în 2015 de către Sanofi-Zentiva

Diferența dintre numărul doctorilor și cel al contractelor provine din faptul că unii dintre medici au făcut mai multe ”schimburi de valoare” cu liderul.

Există contracte cu Sanofi, există contracte cu Zentiva. Am făcut reuniunea mulțimilor. Le-am unit și am eliminat duplicarea numelor de medici care apăreau la ambele firme.

Plățile individuale nu sînt mari.

Media e de 500 de euro pe an, dar sînt medici care iau și 3.800 de euro pe an, cum ar fi medicul Grațiela Chicin, epidemiolog la Timișoara.

De ce nu apare Gabriel Prada pe această listă legală?

Pentru că nu e legal ca un manager sau director de spital public să fie membru într-un Consiliu de Administrație! În nici un Consiliu de Administrație, nici la circ. Cu atît mai puțin în board-ul executiv de directori al unei companii care produce medicamente pe care propriul spital le achiziționează.

N-au rubrică!

Sanofi-Zentiva nu a raportat cei 54.000 de lei către Gabriel Prada din mai multe motive.

  1. Nu e legal. În fine, poate că nu contează prea mult în România.
  2. Nu e conform codurilor interne ale Sanofi-Zentiva și nici conform codurilor asociațiilor industriei la care compania a aderat în România. Cu o vechime de 21 de ani, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) are și ea propriul cod generos de etică și mecanisme prin care își poate sancționa membrii care încalcă declararea banilor către lumea medicală. Vom vedea.
  3. Nu există rubrică pentru așa ceva. Ăsta pare un argument pe care te poți baza.

Cum nu există rubrică?

Nici directorul și nici corporația n-au declarat contractul la minister

Companiile îi plătesc pe medici, și acum cităm chiar din codul etic al Sanofi, pentru ”întâlniri educative, onorarii pentru conferențieri, activități de consultanță și comitete consultative”.

Nu pentru participarea în Consiliul de Administrație, ceea ce legea interzice explicit managerilor din sistemul public de sănătate!

Și nu numai managerilor, ci și medicilor, de vreme ce Legea Sănătății prevede că ”exercitarea profesiei de medic este incompatibilă cu calitatea de angajat sau colaborator al unităților de producție ori de distribuție de produse farmaceutice”. 

Ca membru în CA nu ești doar angajat, ești angajatul-angajaților, de vreme ce, după cum arată actul constitutiv al Zentiva, cei din CA ”Angajează şi concediază directorii Societății, stabilind drepturile şi obligațiile acestora”.

Așadar, nu aveau cum transcrie în codurile etice ceva ce legea nu permite. Și nici nu puteau să declare la Ministerul Sănătății o plată interzisă prin lege. Nici Sanofi-Zentiva și nici medicul Gabriel Prada nu au declarat la MS acest contract.

Matrix

Astăzi, cînd ușile se vor da de perete la Departamentul Transferuri de Valoare, sau cum s-o numi el în cadrul Sanofi-Zentiva, și vor intra șefii îmbrăcați ca-n Matrix, o contabilă îi va privi cu ochii mari!

De ce mă certați? O fi treaba mea să declar 1.972 nume de medici, dar la ce rubrică să-l declar pe recordmanul plăților, medicul Gabriel Prada de la ”Ana Aslan”?!!!

Și nu e vina ei.

ANI l-a declarat în conflict penal de interese

Sanofi-Zentiva avea de unde să afle că e ilegal să angajeze în C.A. un director de spital.

Chiar dacă probabil  nu are avocați, pentru că e de notorietate planetară că firmele de medicamente au probleme cu vînzările, cu banii și cu avocații.

De pildă, puteau afla de la ANI.

În mai 2015, Agenția Națională de Integritate constată că directorul medical de la ”Ana Aslan”, Gabriel Prada, este de peste 4 ani în conflict penal de interese pentru relația sa cu Zentiva. ”Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager (…) inclusiv funcții specifice Comitetului director”.

Gestul corect al corporației

După ce media preia decizia ANI din decembrie 2015 și lumea medicală află, Sanofi-Zentiva face un gest de indiscutabilă integritate.

Ceea ce urmează e un tur de forță etică.

O dovadă că firma se respectă pe sine.

Așa cum scrie ferm în codurile sale etice (aici și aici), ”colaborările și interacțiunile companiei Zentiva cu profesioniștii din domeniul medical respectă întotdeauna cele mai înalte standarde etice”, așa că Sanofi-Zentiva îi lasă neatinsă lui Gabriel Prada prelungirea contractului în Consiliul de Administrație pe încă 4 ani!

Conform Monitorului Oficial, alături de directorul general al Zentiva, Christophe Gourlet, și de alți trei membri, ”Gabriel Prada este numit în funcția de administrator al societății  pe perioada 2016-2020”.

Nici compania, nici medicul Prada nu se clintesc.

Rugat de către Gazeta Sporturilor să comenteze situația sa, Gabriel Prada oferă următoarea explicație: ”Este o eroare aici! Eram în funcția de consultant științific, nu am fost anunțat de acea mutare din 2015, în care apar în Consiliul de Administrație”. 

Extras din Monitorul Oficial: Gabriel Ioan Prada apare în dreptul administratorilor Zentiva
Extras din Monitorul Oficial: Gabriel Ioan Prada apare în dreptul administratorilor Zentiva

În fața cui răspunde directorul: în fața Sanofi-Zentiva sau în fața pacientului?

În calitate de membru în CA Zentiva, medicul Gabriel Prada ”răspunde în fața Societății Zentiva” după cum e normal și după cum scrie în regulamentele Zentiva. Un membru CA lucrează, legitim, pentru profitul companiei care-l plătește.

În calitate de membru în Comitetul Director al ”Ana Aslan”, medicul Gabriel Prada răspunde în fața Ministerului Sănătății. El lucrează pentru pacientul care-i plătește salariul.

În prima calitate, Gabriel Prada s-ar bucura dacă prețul medicamentelor ar fi mai mare, în cea de-a doua calitate, el s-ar bucura să fie mai mic. 

Vorba medicului: ”Este o eroare aici”.

Imaginați-vă cîți avocați angajați de Sanofi-Zentiva vor citi, în birourile lor cu aerul condiționat dat la maxim, acest articol în căutarea unor virgule în plus.

Încă o zi în care avocații cîștigă indiferent ce se întîmplă!

Așa că noi nu dăm textul la citit nici unui avocat. Doar punem întrebări corporației.

”Zentiva a respectat și respectă legislația în vigoare”

Filmul discuțiilor e interesant.

Întîi de toate, Gazeta Sporturilor întreabă pe Sanofi-Zentiva dacă nu cumva l-au angajat pe Gabriel Prada pentru altceva, nu pentru funcția din Consiliul de Administrație.

Ca să nu greșim.

Răspunsul Zentiva este: ”Din datele disponibile intern, nu există altă formă de angajare”.

Revenire.

Rugăm Sanofi-Zentiva să spună publicului dacă atunci cînd a angajat un director de spital public în postura de administrator al propriei companii, în timp ce ”Ana Aslan” cumpără medicamente de la Sanofi-Zentiva, a respectat ceea ce corporația numește ”un cod etic intern strict, pentru a asigura aplicarea unor practici comerciale responsabile”.

.
.

Răspunsul Zentiva este: ”Zentiva a respectat și respectă legislația în vigoare. În situația în care vor exista alte recomandări/decizii ale instituțiilor abilitate, ne vom conforma”.

După cum vedeți, de asta sînt marile companii mari, pentru că fac economie de mijloace. Ele vorbesc puțin cînd ajung pe punte cu o furnică.

”Nu crede Sanofi-Zentiva că angajarea directorului Prada în CA este un vehicul prin care acest director a încălcat legea?”

Mai puțin economicos și vădit mai mic, ziarul insistă și amintește companiei Sanofi-Zentiva că nu la lege s-a referit întrebarea jurnaliștilor, ci la codul etic, care, după cum însăși firma arată, e o plasă cu ochiuri mult mai înguste decît legea.

Pe linia tăierii înțelepte de costuri, răspunsul companiei este tăcerea pe e-mail și un sms că se lucrează.

Revenim.

”Legea Sănătății interzice directorilor de spital angajarea în Consiliile de Administrație. Ca lider al pieței de medicamente din Romania, Sanofi-Zentiva nu crede că angajarea directorului Gabriel Prada în propriul CA este un vehicul prin care acesta a încălcat legea?”.

Minimalismul atinge perfecțiunea.

Nu mai răspund nimic.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Ionutz  •  7 noiembrie 2016, 7:28

Felicitari pentru articol domnilor ....RESPECT

Luca  •  7 noiembrie 2016, 8:13

F bun articolul ! Toata lumea stie ca marile corporatii nu sunt usa de biserica . Bravo !

dan  •  7 noiembrie 2016, 8:44

In fine, se vede si vinovatul din umbra al sistemului medical romanesc. Companiile farmaceutice profita de vulnerabilitatea, dar si de lacomia medicilor si asa ajuns sa convietuiasca in complictate si in defavoarea pacientului. Bravo pentru articol. O radiografie a sistemului. Mergeti dupa sistem.

o femeie  •  7 noiembrie 2016, 9:49

si nu e singura firma care da "comisioane", si nu e singurul caz in care este confict de interese si medicul devine agent de vanzari: uitati numai la ce le intra in conturi medicilor virulenti din presa!! Luati director dupa director care sta mai mult de 4-5 ani in pozitia de sefie, uitati-va si la sefii de sectie ce primesc si 2000 euro comision doar pt ca au pus un anumit medicament pe lista necesarului, etc. Doar ca multi medici uita ca pentru greseli asemanatoare Mencinicopschi a facut puscarie. Dragi medici, nu uitati ca nu aia mari platesc primii ci voi urmati.

tamisa  •  7 noiembrie 2016, 9:56

In lipsa unor replici prompte, ar fi bine ca acest articol sa ajunga si la dl (critic literar) Nicolae Manolescu, care, in ultimul timp, din motive greu de inteles, nu oboseste scriind articole de infierare obsesiva a investigatiilor intreprinse de GSP in domenii "incompatibile" cu si "indepartate" de profilul sau de activitate. Poate, citindu-l cu atentie si in cheie logica, dl Manolescu va intelege, in sfarsit, ca a documenta si a aduce la cunostinta publicului incalcari ale legii si moralei, indeosebi de catre ziaristi profesionisti, nu inseamna A TURNA, cum sustine el intr-un recent editorial, fara a avea proprietatea termenilor, ci A INFORMA, in interes public!

tancau  •  7 noiembrie 2016, 10:13

Sal! Ca niște jurnaliști serioși ne relatati niște povești adevărate.ok.ms!bravo! Poate nu intra in ,meseria,voastra,dar pentru a înțelege bine problema,eu as vrea sa ne sugerați si cine nu își face treaba dintre autoritățile statului si cum poate fi tras la raspundere.as vrea informații și din perspectiva asta.de exemplu: un director din minister a făcut o ,hoție,. Cine trebuie să se sesizeze( politie,procuratura....) Si ce zice legea,care e pedeapsa.

elle  •  7 noiembrie 2016, 10:26

D-nule Tolontan, de unde scoate-ti aceste articole? "Eu sunt Vlad" o sa fie "negru" de suparare. Nu mai stim cine este cine. Va multumim Echipa ca ne dezvaluiti alte coruptii din sistem. "Eu sunt Vlad" est débordé!

Cătălin Tolontan  •  7 noiembrie 2016, 10:41

@tamisa: multumim, insa, ca oricare dintre noi, Nicolae Manolescu are dreptul sa aiba orice opinie despre munca noastra. E foarte bine ca sintem criticati. Asta ne ajuta sa invatam. In legatura cu rolul presei, aveti dreptate, acesta este nenegociabil. Vorba lui George Orwell, “Journalism is printing what someone else does not want printed: everything else is public relations.” Noi sintem o miza infima in toata povestea. Lucrul cu adevarat important e ca informatiile sa ajunga la oameni si ei sa-si dea seama care sint fortele care le modeleaza viata.

Ilie  •  7 noiembrie 2016, 11:39

Foarte bine ca mergeti dupa sistem si scoateti la iveala jocurile murdare din sistemul sanitar. DNA ar trebui sa se implice mai mult in sistemul sanitar din Romania. Eu nu inteleg un lucru: cand se cer bani mai multi pentru sanatate sau cand e vorba de o investitie majora in sanatate, nu sunt bani si risca sa ajunga la sapa de lemn sanatatea. Dar cand se fura miliarde din sistem, cum de nu falimenteaza sistemul?

Gilda  •  7 noiembrie 2016, 13:24

Pe Rafila cand puneti reflectorul? Asteptam rechinii, nu pestisorii.

Micul Actionar  •  7 noiembrie 2016, 15:09

Ar fi interesant sa mergeti la AGOA, sa vedeti lupta cu actionarii minoritari ai Zentiva. Actionari minoritari care de altfel au si cerut rapoarte de audit si expertize independente, firma Zentiva SA fiind listata la BVB. Daca puneti mana pe un proces verbal de sedinta AGOA, este mina de aur, ce pun actionarii pe masa e fenomen. Daca nu ma insel, subiectul dl. Prada a fost adus deja in discutie in cadrul AGOA, dar nu a fost de interes pentru francezi. Mult succes in demascarea coruptiei si imposturii, care ucid! http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=scd

Cătălin Tolontan  •  7 noiembrie 2016, 15:32

@Micul Actionar: scopul nostru nu e acela de a vedea cum isi gospodareste Sanofi-Zentiva afacerile. Ci acela de a vedea ce s-a intimplat si de ce nimeni, nici compania, nici statul, nici asociatia producatorilor, nu a sesizat conflictul de interese, nici macar dupa ce ANI l-a trimis in instanta. Incercam sa oferim oamenilor cit mai multe repere ca sa intelegem impreuna sistemul.

Doctoru’  •  7 noiembrie 2016, 15:51

Interesant articolul, contine cateva inexactitati: 1. Sanofi NU este lider de piata in Europa, este depasit de Novartis, Roche, GSK si AbbVie in 2016 (http://www.genengnews.com/the-lists/top-10-pharma-companies-of-2016/77900744) 2. Problema nu este ca o firma plateste cu contract legal niste servicii (+ transparenta obligatorie din 2015) - problema este cand acest contract este illegal si/sau netransparent - cum este cazul acum. Dar dupa cum vedeti din comentarii majoritatea generalizeaza.

Cătălin Tolontan  •  7 noiembrie 2016, 16:20

@Doctoru': in general, pentru statistici se ia un an incheiat, anul anterior. In privinta generalizarii aveti dreptate. Luptam cu generalizarile, marile firme trebuie, prin ceea ce fac, sa aduca propria explicatie catre public.

Micul Actionar  •  7 noiembrie 2016, 17:14

@ Catalin Tolontan Ce ati descoperit dumneavoastra domnule Tolontan este doar un simptom. Problema la Sanofi / Zentiva este mult mai purulenta si dureaza de mult prea mult timp. Iar modul in care corporatia Sanofi intelege sa isi administreze afacerile in Romania ne afecteaza pe toti, cei de buna credinta: actionari, contribuabili, pacienti. La Zentiva actionari sunt Fonduri de Pensii, mici actionari captivi, nu doar corporatia Sanofi; acesti actionari care au sesizat neregulile din companie catre managementul companiei, catre HQ Paris si auditor (Ernst & Young) inca de acum 3-4 ani sunt prejudiciati: nerespectarea legii, transfer pricing, schemele financiare de transfer a vanzarilor si cash-ului din companie catre Sanofi, etc. Din pacate, ASF si autoritatile romane, in general, sunt oarbe si surde cand vine vorba de respectarea legii de catre multinationale. Sanofi a tolerat cu buna stiinta ceea ce se intampla in Romania. Nu cred ca le pasa. Coruptia UCIDE!

17 mentori Dementori  •  7 noiembrie 2016, 17:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Idei de afaceri  •  7 noiembrie 2016, 21:17

Se stie ca multi medici sunt sponsorizati de companiile farmaceutice pentru a le promova medicamentele in randul pacientilor.

marian  •  7 noiembrie 2016, 21:43

Domnule Tolontan, va propun sa revedeti o anumita parte a materialului dvs. Ma refer la faptul ca firma Zentiva nu l-a angajat (in 2012 sau oricand altadata) pe dl. dr. Prada in consiliul sau de administratie. Doctorul Prada, ca orice alt administrator, a fost desemnat si nu angajat ca membru al CA si, ca atare, nu este salariat (angajat) al societatii in discutie , acesta prestand o activitate independenta pentru care plateste impozit pe venitul global si nu impozit pe salariu. Va adresez acest mesaj in nume personal (nu doresc sa fie publicat pe site), pentru a va ajuta sa evitati o obiectiune formala din partea companiei farmaceutice. Daca veti citi procesele verbale ale AGA tinute de societate din 2010 pana in 2016 vet mai afla lucruri interesante, Cu stima.

koko  •  7 noiembrie 2016, 23:04

Foarte bun articolul, relatarile, documentarea si, desigur, expunerea faptelor. Dar ma intreb daca ne sunt totusi de folos astfel de articole. Spun asta pentru ca am urmarit cu interes cazul HEXI PHARMA. In urma "scoaterii in decor" a lui Dan Condrea (probabil pentru protectia lui si nu numai) s-a ajuns sa fie acuzat chiar Tolo! Iar nou ni s-a incercat inocularea ideii ca firma este "un inger". Deci daca dupa tot scandalul acela nu s-a intamplat nimic, de ce ne mai ostenim?

alex  •  7 noiembrie 2016, 23:22

Bateti cimpii cu gratie,nu va mai duceti la medici,nu va mai cumparati medicamente si ati rezolvat problema.Mai bine ocupati-va de cei care conduc tara ca e mai important decit sa latrati la luna si sa nu faceti nimic.Cu articolele astea faceti reclama f buna si gratis, nici nu va dati seama,asa ca dormiti linistiti.

sly  •  7 noiembrie 2016, 23:52

Este penal contractul acesta daca nu e declarat. Daca a fost declarat in REVISAL atunci e foarte simplu de verificat. Se aude oare pe la Ministerul Muncii???

R  •  8 noiembrie 2016, 1:39

Oare toate valorile care se transfara catre medici sunt declarate? Unele "valori" sunt mobilier, posete etc. pe care mi-e greu sa cred ca le declara. Poate ca si aparatele de aer conditionat de la maternitatea Giulesti au fost "valori" ale unei companii farma. Luate la reducere si oferite sponsorizare. Montaj inclus. Cand se duce cate un directoras de la o companie farma la un Flanco sau Altex ca sa-si aleaga "valorile" pentru medici, atat de mult cumpara incat sunt primiti cu covoras rosu si spaga.

Vasile  •  8 noiembrie 2016, 12:48

Interesant ar fi sa mergeti la registrul comertului sa vedeti daca medicul Prada a depus specimen de semnatura (cam asta ar trebui sa faca administratorul). In cazul in care raspunsul este afirmativ (datele din registru comertului sunt publice) nu poate spune ca nu stia ca a fost numit ca administrator.

Constantin Marian  •  10 noiembrie 2016, 17:55

Bun, domnule Tolontan. Am inteles, doctorul Prada e un *** si-n lat, si-n dunga, si oricum ar fi. Dar despre actuala doamna manager de ce nu scrieti absolut nimic? Doar n-a picat ieri de pe Marte??? Ca sa nu mai raspundeti la intrebarile referitoare la doamna manager Silvi Ifrim se pare ca v-ati plagiat propriul articol. Frumos, foarte frumos! De ce nu spuneti absolut nimic despre domnia sa? Nu ati gasit oameni sa va dea relatii? Sau nu aveti voie sa scrieti? Oricum ar fi, sa stiti ca se pregateste de alta publicatie o ancheta pe aceasta tema, si o sa va ia si caimacul, o sa va taie si macaroana. Daca aveti macar jumatate din bunul simt pe care il afisati ati scrie despre toti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează