Prima reacție a autorităților. Directorul CAS București dezvăluie: ”Vitalaire a comis o ilegalitate când a luat bani și de la pacienți, și de la Casă! Sediul Vitalaire din București este în aceeași clădire cu CAS!”

Noua conducere a Casei de Sănătate București recunoaște că deși au existat plângeri de la oameni, ”controalele din 2011 și 2013 nu au găsit nicio neregulă la Air Liquide Vitalaire”

marți, 22 noiembrie 2016, 2:06

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

”Casa de Asigurări de Sănătate București a început de ieri un control la punctul de lucru al Vitalaire din Capitală”, spune Lucian Bara, președintele CASMB.

Președintele conduce de un an instituția.

La discuția de azi participă mai mulți oficiali ai Casei.

Directorul confirmă că ”la cererea ziarului, am verificat dacă există reclamații și sesizări de la pacienți în privința firmei Vitalaire. Există”.

”Și am descoperit că sunt foarte multe față de ce primim noi de regulă”, îl completează  Ovidiu Munteanu, directorul de la Relații contractuale.

”Munteanu a venit tot de un an la CASMB, de la Corpul de control din Casa Națională și e foarte ferm când e vorba de control”, spune cineva din sistem.

”Și de ce n-ați făcut nimic?!”.

Asta e o întrebare mai grea.

”Stați să vă explicăm și să cântăriți cât am făcut”, răspund ei.

Deocamdată, s-au dezarhivat plângerile din 2015 și 2016.

11 plângeri despre Air Liquide Vitalaire s-au descoperit.

-Și 11 plângeri e mult?
-Noi suntem doar Casa de Asigurări de Sănătate din București. Sunt 42 de case în toată țara. Pentru noi, 11 plângeri din toamna anului trecut și până acum e foarte mult față de câte reclamații avem în general.

-Cu ce comparați?
-Cu numărul de reclamații pe care le primim în cazul celor 85 de furnizori de dispozitive medicale. Aici intră orteze, proteze, unde sunt mult mai mulți pacienți decât la aparatele de oxigen. Vitalaire e un caz aparte la numărul de plângeri, asta am constatat acum!

Abia acum. Sigur că e frustrant, dar e nevoie să asculți părțile ca să încerci să înțelegi.

Pentru că e la fel de adevărat că doar trei oameni se ocupă pe București de toate cererile de decontare venite de la cele 2.300 de firme-furnizoare care lucrează cu Casa.

2.700 de lei este salariul maxim la care poate ajunge

Și că oamenii sunt prost plătiți, salariul de intrare fiind de 900 de lei.

Directorii povestesc că oameni care au venit la CASMB au întrebat în scris dacă li s-au decontat taloanele, adică dacă Vitalaire și-a încasat în cazurile lor sumele de la CAS. ”Acum, după ce am citit ce dezvăluie ziarul, înțelegem de ce asigurații ne cereau asta: probabil aveau suspiciunea că firma le spusese că noi nu plătiserăm și doreau să verifice”, explică președintele Lucian Bara.

-Și care era situația?
-În unele cazuri plătiserăm, în altele, nu.

1.200 de decizii de concentratoare de oxigen emite trimestrial Casa de Sănătate București. Potrivit evaluărilor Vitalaire, firma are o cotă de piață de aproape 50%

Bolnavii mai cereau ceva: duplicat după decizie. ”Pentru că, probabil, asigurații dați în judecată doreau să arate că a plătit Casa”.

Interlocutorii demontează orice posibilitate ca o firmă de dispozitive medicale, în acest caz Vitalaire, să poată încasa sume din ambele părți.

Asta apropo de ceea ce a dezvăluit Gazeta Sporturilor în ediția de azi. Ziarul a prezentat acte din interiorul multinaționalei, din instanță și de la Casa de Sănătate Vâlcea care arată indubitabil că Air Liquide Vitalaire a taxat dublu un pacient grav bolnav!

Și acesta este doar unul dintre cazurile documentate de ziar.

”Vitalaire nu a avut voie niciodată să ia bani și de la pacienți, și de la Casă. Coplata la aparatele de oxigen e ilegală!”, declară Ovidiu Munteanu, directorul de la Relații contractuale. Mihaela Tănase, din direcția sa, îl întărește.

-Sunteți siguri că nici în 2010 și nici în alt an nu putea să încaseze și de la pacient, și de la Casă?
-Absolut siguri! Aceasta este legea. Indiferent cum a fost modificată, ea a prevăzut clar că nu se poate taxa și asiguratul, și Casa.

-E vorba doar despre concentratoarele de oxigen?
-La niciun dispozitiv medical, fie că e proteză, fie că e concentrator de oxigen sau orice altceva, este ilegal să faci asta ca furnizor.

-Dar poate că au camuflat plata în alt serviciu?
-Legea interzice clar să disimulezi plata!

-Care au fost ultimele controale făcute de CASMB la Vitalaire?
-În 2011 și 2013.

-Rezultatul?
-Nu s-au găsit nereguli.

-Și cum vă sună asta dumneavoastră acum?
-Vreți să vă spunem ce am găsit când am venit noi aici, acum un an?

-Dacă asta răspunde la întrebarea de mai sus.
-Acum un an, eu, ca președinte, am fost în sediul nostru din Țițeica și am văzut că stăteam în același sediu cu Vitalaire.

-Mai spuneți o dată!
-Ați înțeles bine.

”Vitalaire are sediul în clădirea unde era și biroul CASMB unde veneau oamenii să-și ia deciziile pentru concentratoarele de oxigen. Acesta e adevărul!” Lucian Bara, președinte Casa de Sănătate București

-Poate e o mare clădire de birouri. 
-Nu e atât de mare! Eram noi și încă trei firme. Eram la etaje diferite, dar tot nu am considerat normal ce se întâmplă. Mi s-a explicat că Vitalaire a venit după noi, dar nu m-a interesat! Am mers la proprietar, l-am întrebat dacă poate face ceva, a spus că nu și atunci am mutat acel birou al CASMB pentru dispozitive medicale în alt sediu. CASMB e în continuare în același sediu cu Vitalaire București, dar am mutat ceea ce mi s-a părut ciudat că coexiste.

-Iar acum ce veți face?
-Am început un control la Vitalaire. Avem mijloacele noastre.

-Adică vă controlați vecinii?
-V-am explicat ce am găsit și ce am făcut.

Câtă vreme biroul Casei pentru dispozitive medicale era în acea clădire, lucrurile se petreceau astfel.

”La intrarea în clădire, cei de la Vitalaire puseseră o urnă a lor, de carton pur și simplu, unde oamenii puneau taloanele ca să nu le mai trimită prin poștă”, povestește cineva cu vechime în CASMB.

”Asta e o alterare a regulilor jocului, pentru că, în mod normal, Casa dă pacientului o listă cu toți furnizorii acreditați pentru ca el să aleagă. Ce să mai aleagă când erau chiar acolo, cu urna?”.

Și ce au văzut prima oară, când au ajuns ieri în control?

Vitalaire își ștergea sigla de pe ușă.

Ca și Lucian Bentu, directorul general al corporației, care și-a șters contul de Facebook.

 

Citește și celelalte episoade:

1. Mărturii și documente dintr-o multinațională pharma: “Firma noastră înșală bolnavii săraci din România!”

2. Parchetul din Iași a deschis ieri un dosar de evaziune fiscală! Noi acte interne confirmă: Vitalaire încasa bani și de la CAS, și de la pacienți. Bolnavii restanți sînt amendați cu 73% pe an!

 

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Isacstelu  •  22 noiembrie 2016, 16:13

Care e diferenta ca HEXI PHARMA avea biroul in blocul S.R.I si VITALAIRE usa in usa cu CASMB...un mare circ tot ce se intampla in tara asta !

Ilie  •  22 noiembrie 2016, 16:14

”Munteanu a venit tot de un an la CASMB, de la corpul de control din Casa Națională și e foarte ferm cînd e vorba de control”, spune cineva din sistem. Personal nu cred in sinceritatea celui care spune asa ceva. Un an a dormit Munteanu, sau ce a facut? Suspect

Ilie  •  22 noiembrie 2016, 16:30

Cum de sefii institutiilor vad neregulile doar dupa ce sunt scoase la suprafata de ziaristi,etc.? Eu asta nu inteleg. Si la Hexy Pharma si la Vitalaire, cei din institutiile de stat, care ar fi trebuit sa vegheze, nu au sesizat nimic. ESTE CIUDAT.

Simba  •  22 noiembrie 2016, 16:42

Tara asta nu mai poate fi salvata. Pana cand nu se modifica pedepsele, pana nu se curata justitia de judecatori corupti, toti o sa fure pentru ca nu patesc nimic. Cu cat furi mai mult, cu atat ai sanse mai mici sa patesti ceva. Ultima gaselnita? Metoda Basescu! Arest la domiciuliu, proces prelungit, dupa care, in caz ca se primeste cu executare, se considera executata pentru ca omul a stat in arest la domiciliu. Mai lipseste sa dea si statul in judecata la CEDO, ca ei au stat in arest la domiciliu 14 luni, iar pedeapsa cerea doar 12 luni, deci doua luni de suferinta pentru sarmanii oameni. Deci, ce pot sa pateasca cei care fura in Romania? Ca sunt blocati cateva luni pe domeniile lor de lux de zeci de hectare?

Florin  •  22 noiembrie 2016, 16:59

@Ilie: stai linistit, s-au sesizat, ca doar sunt parte a sistemului; ce crezi, ca nu au vazut urna Vitalaire de la intrarea in sediu ?

Cătălin Tolontan  •  22 noiembrie 2016, 17:04

@Simba: tara asta este sinteza noastra. Suma fiecaruia dintre noi. Noi decidem daca vrem sa ne salvam sau nu.

Luca  •  22 noiembrie 2016, 17:26

Faptul ca francezii ( Paris ul :-) ) tac , inseamna ceva ! Acest articol EXCEPTIONAL , ar trebui publicat in toate tarile unde firma VITALAIRE este prezenta .

Stefan  •  22 noiembrie 2016, 17:36

SRI e in acelasi bloc cu diluantii, CAS e in aceeasi cladire cu Voltaire Baudelaire Jean Eire, la noi numai si numai coincidente sunt. Matematica e o prostie, probabilitatile matematice niste fantezii absurde. La noi ca sa fii condamnat tre sa te filmeze trei cu camera cand incerci sa omori un om, si cineva sa prezinte organelor problele video, declaratia ta ca iti recunosti vina, si eventual si cea a victimei ca ai incercat sa o omori. Si chiar si atunci e probabil sa apara tot felul de coincidente "logice" care sa mature pe jos cu probele video si declaratiile anterior pomenite.

marian  •  22 noiembrie 2016, 17:43

Problema reala este ca aparatele pentru apnee (de exemplu) nu sunt decontate de CAS, De ce nu ati pus aceasta intrebare ? Pe dumneavoastra ce va intereseaza mai mult: succesul anchetei jurnalistice pe care o efectuati sau situatia disperata a oamenilor care inchiriaza 100% pe banii lor aparate pe care Casa NATIONALA nu le are in "nomenclator" ? Fiti om pana la capat, dle. Tolontan.

Stefan  •  22 noiembrie 2016, 18:14

Smecheria asta cu "sunt in functie doar de 1 an, sau de 5 luni, si am gasit lucrurile asa" e praf in ochi. Rotirea de cadre la noi e in multe locuri politica de lucru, sa poti arunca pisica moarta de la unul la altul in ograda. Daca esti in functie de un an si nu ai remediat situatia inseamna ca esti platit degeaba, si tu iti folosesti timpul in scopuri mai practice, cum ar fi taiatul frunzei la caini, acoperirea urmelor administratiei anterioare, in spiritul bunei cooperari, afaceri personale, samd.

Maistru  •  22 noiembrie 2016, 19:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  22 noiembrie 2016, 20:32

Inteleg ca exista doar plata integrala fie de catre CAS, fie de catre bolnav. Inteleg si ca nu este datoria CAS sa ne explice de ce si ca reglementarile privind astfel de proceduri medicale nu sunt in centrul investigatiei dumneavoastra, ci inselaciunea facuta de firma si care nu pare a fi legata de legislatie. Insa ar fi in interesul publicului sa aflam care sunt criteriile si care este logica existentei co-platii in alte situatii si nu pentru asta. Aici clar nu coruptia este cauza, ci viziunea legiuitorului si ar merita stiut cine si de ce. Dl Ministru baga insa in tot povestea cu coruptia, asa cum face legat de antibiotice ca sa faca povestea mai interesanta. Oare chiar crede ca oamenii sunt atat de prosti ca nu ar putea sa inteleaga cauzele reale? Fiind campanie electorala imi imaginez ca e nevoie sa promoveze mesajul “coruptia e totul” printr-o campanie de PR a guvernului ca si evitarea rememorarii programului de privatizare a sistemului de sanatate al lui Basescu si PDL pe care poate il sprijina. Dar oamenii au nevoie sa inteleaga sistemul si disfunctiile lui! Atat cele datorate lipsei de resurse, asa cum ati facut legat de numarul de angajati la CAS, cat si cele datorate legislatiei care ar putea sa fir usor si rapid schimbata.

Ted  •  22 noiembrie 2016, 21:00

Multinationalele numai sunt de mult ce stiam sau credeam noi ca sunt (a se vedea si scandalul de la Sanofi dezvaluit aici si cel de zilele astea la Kinder dezvaluit de The Sun). Codurile de conduita si conformitate sunt doar de fatada. Daca merg vanzarile si iese profit, bosii mari si actionarii nu vor sa stie cum e obtinut. CEO-ul local are mana libera cat timp face bani si stie sa-i imparta si cu cine trebuie. Controalele interne vin, confirma ca totul e in regula si pleaca fericite. Bosii mari nu vor controale care sa gaseasca nereguli si sa schimbe starea de fapt si circuitul banilor, ci care sa confirme in ochii actionarilor si al opiniei publice ca totul e controlat si e ok.

Bogdan  •  22 noiembrie 2016, 21:05

Catalin, din cele 3 episoade de pana acum imi dau seama ca e frauda pe care nu firma multinationala o coordona ci cei doi "prieteni" de la conducerea ei. As putea pune pariu ca banii se incasau prin firma de avocatură iar banii nu ajungeau niciodata la airliquide. Sunt multe cazuri de genul asta in multinaționale si nu numai in romania. De obicei, multinationalele ii dau afara pe indivizi fara a face mult tam-tam ca nu da bine la afaceri in general. Cele mai multe de genul acesta sunt in banci unde de obicei si tentatia de a fura este mai mare. Ce au fcut cei doi golani este o mârșăvie ordinara, de genul celor care fura din buzunarele mortilor sau ranitilor in accidente. Problema care se pune e cine a facut auditul ibtern cat si extern ca din ce vad eu cei de la casmb ori erau depasiti ori au facut de ohii lumii controlul desi nu cred ca isi puteau permite sa treaca cu vederea acest lucru dqca l-ar fi descoperit. Keep walking tolo.ro Bogdan

vanea  •  22 noiembrie 2016, 21:21

SEDIUL VITALAIRE DIN BUCUREȘTI ESTE ÎN ACEEAȘI CLĂDIRE CU CAS - sunt sigur ca e doar o coincidenta... ca multe altele... stati linistiti ca nu va plati nimeni... in schimb va fi totul anchetat cu rigurozitate - in urmatorii 25 de ani !

Bogdan  •  22 noiembrie 2016, 21:23

Au doi auditori externi, Mazars si EY- cateva intrebari si acolo nu ar strica , mai ales ca Airliquide e cotata la *** Paris - nu se pot ascunde ca nu pot da informatiile acestea - ele tebuie raportate la grup daca sunt observate fraude . Ei oricum trebuiau sa vada ca sunt atat de multe procese si sa inteleaga de ce, daca nu au inteles si-au neglijat meseria ceea ce nu ii disculpa in cazul acesta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Holostencu  •  22 noiembrie 2016, 21:38

De la un moment dat nici nu mai citeşti detaliile...parcă am mai văzut filmul...şi asta nu e bine.

Marian  •  22 noiembrie 2016, 22:37

Mi se pare mult tupeu pentru a incerca sa iei bani si de la Casa dar si de la pacienti, fara sa-ti pese ca esti aproape la vedere si risti sa fii prins. Acesti 2 prieteni, au actionat fara teama. Ma gandesc ca cineva ia protejat. Suspected faptul ca sunt implicati si din CAS. Chiar nimeni de acolo sa nu fi sesizat ceva, desi reclamatii erau.

Marian  •  22 noiembrie 2016, 22:46

Este evident ca pedepsele din Romania nu-i sperie pe infractori. Pedepsele sunt prea mici, ele trebuiesc marite. Cei care fura milioane de euro sau lei, le convine sa stea 2-3 ani la puscarie. Pana la scandalul Hexy Pharma, credeam ca Romania se indreapta in directia buna, dar m-am inselat. De 10 ani sunt arestari si condamnari, dar infractionalitatea nu scade,este incredibil.

genu  •  23 noiembrie 2016, 1:39

E minunat demersul Dvs civic, dar nu inteleg de ce nu va folositi doar de blog pentru aceste anchete? Fara a afecta spatiul ziarului. Si mai ales specificul sau. Afara de cazul in care faceti niste dezvaluiri legate de nereguli in lumea sportului. Iar daca nu va convine, puteti colabora la o publicatie mai potrivita, cu alonja tematica adecvata. In rest, publicatia duduie de eseuri si barfe. Multe barfe. Dar un rand despre meciul pentru titlu mondial la sah, nimic. La fel, despre partida de box Ward - Kovalev de la Vegas, din week-end. Vad ca aveti/ sunteti 15 parerologi pe statele de plata, dar nu aveti niciun uvrier care sa acceseze o stire banala? Poate ca se dau lupte decisive pentru viitorul tarisoarei, domnule Tolontan, dar eu vreau sa citesc GSP la cafea chiar si pe tsunami, intelegeti? La fel cum Martin Strikland din ''Toate panzele sus'' era interesat doar de whisky-ul sau in timpul furtunii. Mi-e indiferenta situatia corabiei, maestre! Am o problema destul de urata la menisc - multumita dezvaluirilor Dvs am renuntat la operatie. E adevarul gol - golut.

avi  •  23 noiembrie 2016, 4:52

imi place investigatia dar ce putem face daca mai sunt 200 cazuri asemantoare.

liviu  •  23 noiembrie 2016, 5:58

Marian, din pacate nici eu nu vad schimbarea si asta dintr-un motiv foarte simplu. In primul rand cine trebuie sa controleze in orice domeniu o face superficial si uneori cu rea credinta indiferent in ce directie merge reaua credinta uneori sa infunzi persoana respectiva alteori sa o scapi.Dar atata timp cat un hot care fura si face o paguba de 500 de lei dintr-un garaj , masina apartament , portofel ia intre 3-5 ani din care executa de regula 2-3 ani , iar un Mircea Basescu , pt. infractiuni mult mai grave si cu prejudiciu infinit mai mare ia tot atata din care executa la propiu 6 luni ca 1-2 ani a stat in arest la domiciliu nu se va schimba nimic. Doua lucruri trebuie regandite fundamental .1 Pedeapsa pe masura prejudiciului si recuperarea lui sau transformarea in zile,luni inchisoare . 2. Raspunderea inclusiv materiala a magistratilor (absolut necesara) , ca acuma o sa inceapa sarabanda CEDO si se va vedea cum multe doasare de politicieni prezentate cu surle si trambite vor fii intoarse de CEDO si tot noi vom plati despagubiri. Asta nu inseamna ca sunt nevinovati ci doar ca daca tu ca procuror esti partener cu Livia Stanciu nu te mai intereseaza cum faci dosarul ala doar stii ca partenerul tau da condamnarea indiferent de probe ceea ce din nou nu e bine. Si da Kovesi trebuie sa plece , plagiatul ei se taraganeaza pt. ca tuturor le ie frica de binom. La cea mai mica suspiciune trebuie raspuns imediat ca altfel se pierde increderea si o luam de la capat .Dosarul lui Basescu se plimba intre parchete de ani buni , procesele lui Udrea treneaza, procurori vin cu probe si supozitii hazli, comice dea dreptul daca in joc nu ar fii vieti de oamenii nevinovati sau nu .Dar vinovatia trebuie probata nu doar afirmata.

bg  •  23 noiembrie 2016, 5:59

EFICACITATE SI ACCESIBILITATE PENTRU SANATATE! Este motto-ul scris pe frontispiciul CNAS. Nimic din toate acestea pentru pacienti, conform zicalei:"Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul". Ca asa-i la noi, nimic nu este adevarat, totul este minciuna. In 2014, am depus o petitie la registratura CNAS si functionara de la ghiseu vorbea la telefon si mi-a lasat sa inteleg ca o deranjez. Nici pana in prezent cei de la CNAS nu mi-au trimis raspuns. Cei care impart banii nostri ptr. sanatate se cred Dumnezei? Cred ca au drept de viata si de moarte asupra noastra? Ce daca angajatii CNAS au salarii mici si personal putin? Cand s-au angajat acolo stiau acest lucru. Si noi avem salarii mici, contributii mici...Asta este Romania reala. Nu, dar nu, problema este ca salariatii din CNAS, CSAMB, Casele de sanatate judetene ***. medicale, cab. medicale, etc... Mai inchid si ei ochii la nereguli...Aici este buba...Curatenie...in sistem... Mai este mult pana departe.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dana  •  23 noiembrie 2016, 14:13

asta e un exemplu de dat tuturor celor care inca nu pricep de ce e mult mai usor sa te imbogatesti in tarile sarace decit in tarile bogate.... In primul rind pt ca nu se aplica legea, nu se verifica neregulile, nu se dau amenzi, nimic. Nimic faci, nimic primesti, doar ca nimic + nimic ne da cu minus la finalul vietii.

Coplata ilegala?  •  23 noiembrie 2016, 17:50

Dl. Ovidiu Munteanu, directorul de la Relații contractuale. si dna. Mihaela Tănase de la CASMB au idee despre normele de decontare? Catalin, voi chiar inghititi totul ca pescarusii sau sunteti profesionisti pana la capat? http://www.cnas.ro/casot/media/postFiles/proiect%20Ordin%20Norme.pdf Pagina 448, art 8 (3) (3) Casele de asigurări de sănătate decontează integral suma de închiriere a dispozitivului medical, dacă aceasta este mai mică decât suma de închiriere stabilită conform metodologiei aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Dacă suma de închiriere a dispozitivului medical este mai mare decât suma de închiriere stabilită conform metodologiei aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, diferenţa se suportă de asigurat prin contribuţie personală şi se achită direct furnizorului, care eliberează chitanţă sau bon fiscal sau, la cererea asiguratului, şi factură

adrian  •  23 noiembrie 2016, 18:18

Buna seara! Apreciez anchetele dvs.,dar,cu tot respectul,imi permit sa va spun ca va raciti gura degeaba!In acest moment,CNAS a organizat o intilnire de 3 zile cu conducerile CJAS,la Sibiu.Ganditi-va ca toti presedintii judeteni sunt interimari,multi dintre ei fiind cei care au participat si au picat la concursul de ocupare a posturilor.Multi din cei care ocupa functii de conducere la judete sunt tot interimari.Ce decizii se pot lua acolo?Se cheltuiesc banii asiguratilor fara numar si fara nici un beneficiu.Exemplu:de la CJAS Constanta au plecat presedintele(interimar) cu un jeep Mitsubishi al institutiei (personal si separat) si directorul de contracte (interimar),inlocuitorul directorului economic si medicul sef cu un VW Passat,tot al institutiei,cu sofer.Va las sa trageti concluziile despre sumele cheltuite!Spor la treaba!

Eu  •  27 noiembrie 2016, 18:15

Nu înghit ca pescăruși,fac audienta(bani) restul ce mai contează!

Teo  •  30 noiembrie 2016, 6:31

Ce a facut omul in timp ce ocupa functiile de mai jos? www.cnas.ro/.../Lucian%20Vasile%20BARA_CV-Europass-20151101-Bara-RO.pdf Curriculum vitae INFORMAŢII PERSONALE Lucian Vasile Bara 01/2015–09/2015 Director Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Direcția Control și Monitorizare CAS 10/2014–12/2014 Director General Adjunct Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Direcția Generală Monitorizare, Control și Antifraudă

Vlad  •  1 decembrie 2016, 16:00

Va rog să cercetați si documentări bine și despre Casmb cum fac cu policlinicile private care au laboratoare,cum împart banii pt.paraclinic,dupa metoda cât de mare este cadoul.angajatii primesc șpăgii grele pt.a oferi bani privatilor.acum vine crăciunul,parca si vad " regina Maria" ce lanțuri,bratari etc din aur primesc acum în ajun de crăciun.va rog să faceți anchete si la ei,ca pacienții înjură spitalele ca nu au fonduri.nu au fonduri ca se dau la privați.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează