DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în fața mesajului lui Secureanu – ”Îi am înregistrați pe toți!”

Florin Secureanu deține sute de ore de înregistrări cu discuții fără echivoc despre bani și destinatari

luni, 5 decembrie 2016, 6:58

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Era imposibil de anticipat.

Ceea ce părea, inclusiv pentru autorii acestor rînduri, drept cazul unui manager rapace și excentric de la un spital mediu bucureștean, se poate transforma într-o avalanșă de proporții.

Care amenință să măture copaci înalți de pe ambii versanți politici.

Florin Secureanu este în țară, undeva la munte, și nu e singur. Îl însoțesc multe voci familiare.

Este cercetat pentru ”cumpărare de influență”

”El are înregistrări audio pe care le-a făcut în acești ani cu toți contractorii și emisarii politicienilor în momentul în care le dădea bani”, declară pentru Gazetă o sursă din apropierea lui.

Secureanu vrea să-și negocieze situația cu procurorii, mai ales că, după cum ziarul a aflat abia în această noapte, el mai are un dosar la DNA! Exact un dosar de mită!

Pe 27 octombrie 2016, Tribunalul București a admis cererea DNA de a redeschide urmărirea penală în dosarul în care Florin Secureanu este acuzat de ”infracţiunea de cumpărare de influenţă” la postul de televiziune OTV.
captura

L-a plătit pe Dan Diaconescu să-l ajute la OTV

Povestea este un mic roman în marea epopee a lui Secureanu. Pînă în februarie 2016, faptele ei au fost confuze și pentru procurori.

”Acum cîțiva ani, Florin Secureanu a cumpărat o casă pe bulevardul Pache Protopopescu. La un moment dat, el s-a certat cu proprietarul, care s-a considerat înșelat, dat afară din casă și neplătit integral, și l-a amenințat pe manager că se duce la Dan Diaconescu”, povestește o sursă a ziarului.

Inițial, televiziunea ar fi relatat cazul, dar, mai apoi, Florin Secureanu a plătit și l-ar fi făcut pe Dan Diaconescu să dea faptelor turnura care-i convenea medicului.

Banii ar fi mers prin intermediari.

Inițial era ”parte vătămată”, apoi a devenit învinuit

Cînd a ajuns inițial la procurori, dosarul i-a fost favorabil lui Secureanu.

El figura drept ”parte vătămată”.

Dar, prin Ordonanța 161 din februarie 2016, Șeful Secției 1 de la DNA, cere instanței redeschiderea cercetărilor și-i încadrează pe Dan Diaconescu și pe directoarea sa economică Diana Voiculescu la ”infracțiunea de șantaj”, pe alți angajați ai OTV la complicitate la șantaj și favorizarea făptuitorului și pe Florin Secureanu la ”infracțiunea de cumpărare de influență”. 

Instanța admite acum o lună ca procurorii să continue cercetările în noua formă a acuzațiilor, cu Secureanu învinuit și nu victimă.

A fugit luni din apartament, pe o ieșire din spate

Pe acest fond vine investigația Gazetei Sporturilor.

Și dispariția lui Secureanu.

Din noi informații aflate în posesia ziarului, el a părăsit apartamentul RAPPS din centrul Bucureștiului luni, pe o ieșire din spate, care dă spre o curte greu vizibilă.

”A rămas în țară și a plecat la munte”, susține un cunoscut.

În acest timp, a luat legătura cu unii dintre protectori și s-a gîndit care e șansa lui de a scăpa cu o pedeapsă cît mai mică după ce zeci de facturi false și contracte pe bani publici au fost expuse de ziar.

”Discuta într-o cameră separată, unde îi înregistra!”

În mai multe convorbiri cu apropiații, Secureanu le-a spus că ”tot ce mi s-a întîmplat va fi suportat și de cei cărora le-am dat. Îi am înregistrați pe toți!”.

Pasiunea lui pentru înregistrări este confirmată de mai mulți oameni din ”Malaxa”.

”De fiecare dată cînd dorea să discute ceva delicat, despre bani sau combinații, ieșea din biroul său și se ducea, în spatele anticamerei, unde este o încăpere mică. Acolo avea microfoane. Dar nu numai acolo!”, relatează o sursă.

În cazul politicienilor, banii mergeau prin intermediari, care aceștia sînt înregistrați și au intrat în panică.

”Își pregătise șampania indiferent de rezultatul alegerilor”

Florin Secureanu le-a spus apropiaților, încă de acum ceva vreme, că merge la ambele capete ale acestor alegeri parlamentare și că ”le-am dat tuturor, primării, politicieni și firme”.

Unora le-a dat lucrări supraevaluate, adică ocazia de a scoate bani, iar altora, direct bani.

”Ca mare băutor de șampanie, asta e băutura lui preferată!, el își pregătise șampania din timp pentru 11 decembrie, că oricum urma să iasă bine”, povestește un om din spital.

”Acum, este speriat și, în același timp, furios pentru că nu vrea să plătească singur”.

Întrebarea e cînd se va preda Florin Secureanu la DNA?

Și dacă statul român va folosi ocazia pe care o are ca, pe baza acestui fidel băutor de șampanie și pasionat meloman al vocilor altora, să facă un pic de curățenie prin ograda cu mari promisiuni ale politicii noastre.

 

 

 

 

Comentarii (78)Adaugă comentariu

…si eu  •  5 decembrie 2016, 7:32

Pe cand la Sfanta Maria?

Bogdan  •  5 decembrie 2016, 7:34

Nu ar strica sa vedem și noi lista "protectorilor" acestui om. Dacă am putea sa o vedem și inainte de alegeri ar fi cu atât mai de folos.

Luca  •  5 decembrie 2016, 7:35

Bravo Tolo ! Poti sa fii un scriitor de romane politiste exceptional ! Daca Secureanu RASTOARNA politica ( putreziciunea ) romaneasca sunt dispus sa il iert ! :-) Eu , ca votant roman ... De aceea bomba ar trebui sa explodeze INAINTE de alegeri !!!

Florian B  •  5 decembrie 2016, 7:54

Domnule Tolontan, n-ați mai pomenit nimic, și e evident de ce, despre Vitalaire (Secureanu ăsta e o comoară). După atâta vreme, ați primit până la urmă o poziție oficială a companiei-mamă față de cele petrecute în filiala românească?

Cătălin Tolontan  •  5 decembrie 2016, 8:00

@Florian B: nu, nu au dat nici un raspuns cei din Franta, de la Air Liquide Vitalaire. Dar acel caz nu e nici pe departe incheiat.

Florian B  •  5 decembrie 2016, 8:06

Dacă pianul, balonul, operația de la Monza, casa diformă, roamingul și bijuteriile lui Vrabi sunt doar o fracțiune mică din ceea ce s-a 'decontat' prin spital, atunci să nu-i dea nicio zi de bulău, DACĂ îi toarnă pe TOȚI 'beneficiarii'. Dacă în SUA au lăsat liberi asasini în schimbul turnării unor capi de mafie, îl putem lăsa și pe ăsta. Singurul lucru de neiertat e limbajul folosit față de acele femei, dar buna-creștere nu e de domeniul penalului.

Cătălin Tolontan  •  5 decembrie 2016, 8:07

@Florian B: asta e treaba sistemului judiciar. Ei cintaresc cum vor proceda si daca fac o intelegere cu Secureanu. Nu doar DNA, ci si judecatorii, ca ei au ultimul cuvint la orice intelegere acuzat - procuror. Au toata autoritatea si obligatia sa faca asa cum scrie in lege si cum ajuta mai mult nu doar ideea de justitie, ci si binele public.

si noi  •  5 decembrie 2016, 8:08

Pe când la capitolul vaccinuri????

Cristi  •  5 decembrie 2016, 8:15

Secureanu va reaparea dupa 11 dec si-i va da in gat pe cei care vor pierde alegerile. Asemeni lui Cocos, va ciripi pana cand se va asigura ca scapa cu vreo 2 ani, 11 luni si 29 ziele cu suspendare si 49.990 euro confiscati.

Cătălin Tolontan  •  5 decembrie 2016, 8:26

@cristi: se poate intimpla orice, dar mai exista citeva ”detalii”: presa, cetatenii si faptele care pot iesi la iveala independent de Secureanu, ceea ce deja se intimpla :-) El are o carte in mina, e adevarat, dar nu e singurul. Ce se face daca inaintea lui vorbesc intermediarii?

Lucian  •  5 decembrie 2016, 8:29

@bogdan! Ce lista îți trebuie? PSD, PNL, ALDE, PRU,PMP, toți o apa și-un pământ! Parca nu ai fi trăit prin țara asta! Altceva doare : cât de incompetente și corupte sunt instituțiile statului, adică tot oamenii care le le alcătuiesc , pot fi? De fapt politicul este oglinda " nației"!

22  •  5 decembrie 2016, 8:33

orice neinsemnat delict ai fi comis, pana acum, dupa atatea zileerai gasit...cred ca nu se doreste asta...totul va ramane doar un...maner...fara secure...

Andrei F  •  5 decembrie 2016, 8:36

@... și eu. Se pare că urmează Floreasca (Ministru Sănătății declarație publică ca răspuns la o întrebare despre o întîlnire informală cu presa)... Își amintește cineva despre Hrebenciuc care ni se spunea că este creierul de la ANRP? A dat bine la o campanie electorală...Ce a contat că marile personaje au apărut după alegeri? Apropo... d-le Tolontan a avut și GSP un reprezentant la întâlnirea informală cu Ministrul Sănătății? Sper ca nu a fost o doamnă pentru că limbajul ministrului părea asemănător cu a lui Secureanu...Asta o fi de bine?...

dorel  •  5 decembrie 2016, 8:37

Oare cati secureni din astia s-ar descoperi daca s-ar verifica platile facute in toate spitalele din Romania? Cine ar trebui sa verifice ce plati se fac, catre cine, si cine se apuca de treaba asta la nivel national?

Alex Pau  •  5 decembrie 2016, 8:38

Bogdan : chiar conteaza lista aia? sunt toti manjiti,din toate 3 partidele (psd,pnl,udmr). Tocmai m-a luat un val de optimism,dar imi e frica ca va fi din nou spulberat.se va incheia si povestea cu 2-3 intermediari care vor cadea si aia e, de fapt asta ar trebui sa fie un capat de ata de care sa tragem sa descoasem toata tesatura sa ii vedem pe mai multi in fundul gol

Florian B  •  5 decembrie 2016, 8:41

De ce cred toți ca e o conspirație faptul ca nu l-au săltat pe Secureanu? Nu e niciun mandat de arestare pe numele lui, omul nu se ascunde de lege (încă), se ascunde de presă.

sorin vlaiduc  •  5 decembrie 2016, 8:46

Catalin, Excelenta treaba care o faceti voi acolo dar am vaga senzatie ca va urma un nou accident nefericit in stilul consacrat de cazul Condrea ...

Ioan  •  5 decembrie 2016, 9:00

Tara asta nu se insanatoşeşte niciodată. Niciodată!!!!

Dan  •  5 decembrie 2016, 9:02

"Întrebarea e cînd se va preda Florin Secureanu la DNA?" Dar il cauta cineva? Este urmarit adica? La Spital mai lucreaza sau a fost demis? Poate fi demis in lipsa?

Florian Mates  •  5 decembrie 2016, 9:08

Un sistem mafiot bine pus la punct .Plurarismul politic este un mare praf in ochi .Secureanu este mic personaj fata de cei care il protejeaza . Ma intreb cate replici mai exista de acest fel ? Cu siguranta acest mecanism scos la iveala nu este singular . Sunt confuz , "eu cu cine votez ", spunea saracul Caragiale ? Dar voi ?

Silviu  •  5 decembrie 2016, 9:18

Domnule Catalin, din ceea ce scrieti, constat ca individul se comporta ca un mujic si face murdarii de 9 ani. De noua ! Nu 1 an, nu doi ani, ci 9 (noua). De ce credeti ca societatii ii este necesar un timp atit de lung pentru a dezvalui miseliile?

Nela  •  5 decembrie 2016, 9:25

Continua ce faci ca faci bine!!!! Si uitate in urma ta ca s-a ajuns la un nivel unde acesti mafioti sunt in stare de orice....Felicitari!

Flaviu  •  5 decembrie 2016, 9:30

Stau si ma gândesc daca ceea ce este descris in acest serial , nu e chiar realitatea românească de zi cu zi , cu care ne întâlnim toți , indiferent de categorie socială si de opinii politice. Am tot scris aici ca astfel de articole nu ar trebui sa se regaseasca intr-un ziar de sport, dar aceste dezvaluiri trebuie publicate .. Felicitări pt documentare si pt consecventa.. Poate odată si odată nenorocita asta de , construcție românească'destinată nimicirii banului public , va fii distrusă .. Măcar parțial

…si eu  •  5 decembrie 2016, 9:49

Revin cu intrebarea: pe cand Sfanta Maria? Masoneria sperie? M.ar interesa parerea ta despre scandalul transplanturilor

Maistru  •  5 decembrie 2016, 9:56

Acum ar fi bine de iesit in strada pe 11 decembrie ....dar nu la vot......la MARS impotriva sistemului Multumesccc

Costy Doctorul  •  5 decembrie 2016, 10:03

Mai mult ca sigur , sunt toate sansele ca o cat de mica parte dintre "alesii" nostri de pe 11 Decembrie sa fie ulterior inlocuiti din cauze penale, pentru ca este (cred eu) imposibil sa se "limpezeasca" cazul pana la alegeri.

re  •  5 decembrie 2016, 10:11

Ca sunt toti niste ***...stim de mult, dar RESTUL PRESEI CE FACE? ESTI ZIARIST CA FACI TRADUCERI DUPA ARTICOLE SCRISE DE ALTII SAU PUI LINK LA YOUTUBE??? FELICITARI D-ului Tolontan.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bamse1901  •  5 decembrie 2016, 10:16

Bravo Cataline!

Cătălin Tolontan  •  5 decembrie 2016, 10:24

...…si eu: ne certati pentru ca nu investigam tot ce se intimpla? :-) Nu avem pareri despre transplanturi, preferam sa prezentam faptele despre Malaxa, de care ne-am apucat.

cpt.ahab  •  5 decembrie 2016, 10:29

Vad ca unii considera ca ipochimenul ar trebui lasat in libertate, doar pe baza faptului ca ii "toarna" pe altii. Eu as zice ca n-ar trebui sa infunde puscaria pentru minimum zece ani, pentru ca-i un individ cu un caracter mizerabil, daunator societatii.

Campanie electorala  •  5 decembrie 2016, 10:34

Vad ca se intreaba unii de ce s-a "descoperit" abia dupa 9 ani. Simplu: raspunsul il dau ceilalti, care mor de nerabdare sa afle raspunsul inainte de alegeri. Asta e director de 9 ani, deci a prins toate regimurile politice. Sa vedem daca ne spune despre toti, sau selectiv. Facem pariu ca miercuri sau joi o sa apara si declaratii cu nume din partea lui Secureanu asta?

Rares  •  5 decembrie 2016, 10:36

Meloman înseamnă iubitor de muzică. Deci meloman al vocilor altora ar deveni iubitor de muzică al vocilor altora. Ciudată construcție.

fotbal  •  5 decembrie 2016, 10:46

DA..sa vedem ce livreaza impodobitul in ghetutze sau sub brad. ca e mai bine sub brad decat pe😛

brod  •  5 decembrie 2016, 10:55

le recomand celor care nu mai rabdă cele văzute pe la Sf. Maria - Copcă și pe la Oftalmologie-Pop să aibă curaj să spună tot ce au pe suflet... și prin fișete. La. Sf. Maria,reabilitările durează de 20 de ani, și numai predecesorul lui Copcă, un anume dr. Guțiu a finisat (cu forțele de acolo) o scară la un bloc de 10 din Piața Victoriei. După care, a rămas Copcă la butoane...

daniel  •  5 decembrie 2016, 10:56

nu cred ca va face curatenie ,,statul roman"..asta ar insemna, ca si in alte cazuri prezentate de d-voastra, desfiintarea parlamentului, a unor partide si ce-i mai greu de crezut, infiintarea unui penitenciar special pentru medici ,,de-ai nostri, dintre noi, pentru noi..."

Gareth Edwards  •  5 decembrie 2016, 11:14

Toti merita pedepsiti. Toti!!! In piata publica, in fata bolnavilor fara resurse financiare, a rudelor celor decedati din cauza unui sistem medical putred de coruptie, in fata tuturor romanilor umiliti de 25 ani de catre o clasa politica degenerata si de acolitii acesteia...Nu o vad pe "Vrabi" jucand rolul Clarei Petacci.

Catalin S.  •  5 decembrie 2016, 11:15

Sunt curios cat la suta din banii dati de primarita capitalei domunlui Secureanu s-au "intors" la... Voluntari. :) Am asa o vaga impresie ca "se contureaza" un dosarel la DNA pentru tanti Firea... Si de regula nu ma insel in astfel de cazuri. O zi excelenta va doresc!

dan  •  5 decembrie 2016, 11:18

Pentru oameni ca asta, bine nici om nu il pot numii, nici lagarele nu sunt suficiente. Sa infunde puscaria el si toti politicienii astia corupti care au vandut tara asta...imi e scarba...

pilu  •  5 decembrie 2016, 11:31

...in titlu ar fi fost fair sa se afle intreg ,numele lui Diaconescu,cred ca altfel o categorisesc ca si manipulare.Nu cred ca este dar...este...

‘Directoarea’  •  5 decembrie 2016, 11:42

Nu cred ca Tolo a scris acest articol si sa spun de ce: unu: de obicei el se informeaza si, in articol apare Diana Voiculescu ca fiind ' directoare economica'. Fals! A fost Administrator si director general la toate firmele din grupul OTV. Dl Tolo ar fi trebuit sa stie asta pentru ca GSP a avut un contract de barter / publicitate cu OTV printr-o firma de media (contract de altfel derulat normal intre parti)! Doi : nu cred ca Tolo ar fi scris ' directoare' pentru ca ciuntzea limba romana in care nu exista feminin pentru acest substantiv asa cum, nu exista feminin pentru cuvantul doctor. Spun asta pentru ca tot in articolele lui Tolo mai apare si cuvantul ' doctora' care este folosit doar de cei care au trecut degeaba pe la scoala sau deloc. Din cand in cand apare pe GSP si cuvantul ' mingie'....Chiar asa Tolo? Sunteti jurnalisti, se presupune ca ati mancat limba romana si gramatica ashishderea pe paine, nu? Sorry, chiar munciti mult la aceste investigatii dar nu are asta legatura cu greselile din text....

addriann  •  5 decembrie 2016, 11:44

Nu-mi dau seama de ce mai este tinut in libertate Secureanu...Pentru a fi implicat in campania electorala, este cu mult prea tarziu, orice declaratie a lui va avea un randament scazut... Declaratii ,, explozive" ar fi putut face in octombrie-noiembrie, ar fi fost destul timp pentru a fi comentate, analizate...Iar inregistrarile puteau fi gasite de autoritati,pana acum, fara a fi nevoie de vreo intelegere cu Secureanu...

stefania  •  5 decembrie 2016, 11:44

Adevarul este ca, situatia asta generalizata, ma prosteste in asa mod, incat imi vine sa-mi dau palme, ca sa ma trezesc. O digestie dificila, tinand cont de numarul mare de persoane involucrate, lipsa de moralitate si constiinta in usurinta de a darui si cheltui uriase sume din banul public, dat fiind ca niciodata nu sunt bani pentru a mari nenorocitul de salariu minim pe economie, care este singura sursa de venit pentru multe familii din Romania. Cinic, trist si rusinos, caci au trecut 10 ani de la intrarea in UE si, in ciuda declaratiilor de buna credinta a tuturor partidelor, nava se scufunda dar nici un partid nu se grabeste sa arunce balastul si sa remedieze problema. Explicatiile au diferite ingrediente, ca o ciulama care cade greu la stomac. Pe de o pe parte, sunt cei care l-au alimentat, pe cealalta parte sunt cei pe care i-a alimentat: a primit functie si bani, a dat bani si servicii; situatia nu pare sa aiba alternative. Fara sa mai punem la socoteala, ca i-au alimentat propriul ego, umflandu-l la propriu si la figurat. La asta trebuie adaugat ca, in afara de demisie, nimeni nu a luat nici o masura pana acum; fara presiuni, timpul le rezolva pe toate.... In plus, entitatile responsabile nu se grabesc, ca de fapt, o buna parte din cei ce arunca cu noroi in bietul om, sunt vulturi care l-ar vrea consumat pana la os... Cu acest scenariu, trebuie sa asteptam sa scoata inregistrarile, daca s-o hotari vreodata, sau sa-l dea in gat, vreun acolit de al lui. Intre timp, beneficiarii de salar minim, trebuie sa se descurce sa aiba ce pune pe masa de Craciun...

dg  •  5 decembrie 2016, 11:44

Nu se ascunde. A fost ascuns.

mojojojo  •  5 decembrie 2016, 11:44

In bacau, un anume doctor a fost manager nu mai mult de doi ani, timp in care a reusit sa isi faca o clinica privata. Cand vin alegeri locale, angajatilor spitalului li se spune exact cu cine sa voteze, si eventual angajatii sa transmita si rudelor si apropiatilor cu cine sa voteze. Se fura ca in codru la municplal in sensul ca fiecare pleaca de acolo cu diferite materiale, care mai mult ca sigur ar fi fost necesare pentru pacienti. Dar cea mai mare problema e incompetenta, majoritatea cazurilor nu neaparat grave fiind trimise la iasi sau bucuresti ( adica timp pierdut pe drum ori doua ore inspre iasi ori 4 spre bucuresti). Si inca un detaliu care l-am observat atat la bacau cat si la iasi ,in spital nu miroase niciodata a dezinfectant! Cel mai frecvent se simte miros de tocanita urmat de transpiratie, picioare nespalate, tutun si pe la sfarsit se simte un miros de iodoform, probabil de la pansamentele pe care le mai vezi prin cosurile de gunoi.

Dacul liber  •  5 decembrie 2016, 11:47

@Catalin S dar ca s-a dus cu Blaga si Gorghiu la taieri de panglici, asta n-ai vazut ? oare de ce ? cine l-a numit director, Firea? pe cand inca nici nu era primarita? eu sunt curios cat la suta din banii de la Malaxa si din alte spitale din tara s-au dus in campaniile PDL-ului, pe cand ni se spunea ca NU sunt bani, iar oamenii mureau cu zile in spitale cumparandu-si pana si ata chirurgicala din bani proprii desi au cotizat luna de luna, ani la rand; eu cred ca asa e peste tot si nu ma insel in astfel de cazuri, am avut de-a face cu sistemul medical cu varf si indesat, numai loaze cu titluri pretentioase care nu stiu sa vaorbeasca frumos cu pacientii ,numai personalitati marcante si de neinlocuit ; mi-e greata si de televiziunile care n-au difuzat nimic despre Secureanu (protv, antene, realitati ) si care pupa in dos minunatii medici eroi, pentru ca probabil si ei sau neamurile lor au beneficiat de tratamente preferentiale; cand se stie cat de corupt e sistemul medical si ca toti banii se scurg pe langa medicina iar un ministru al sanatatii spune IN SFARSIT lucrurilor pe nume, atunci toate televiziunile ii sar in cap, pai Dumnezeu sa ii ierte pe nemernici, pentru ca eu n-o sa-i pot ierta niciodata pentru crima si umilinte repetate si pentru ca mi-e efectiv frica sa mai intru intr-un cabinet medical de stat sau privat (deoarece acolo gasesc aceiasi hamesiti de bani si care n-au alt scop decat imbogatirea , nicidecum rezultate benefice pentru pacient)

cristi  •  5 decembrie 2016, 11:53

Nu cred :)) Dupa ce ca are atatia bani, mai sta si intr-un apartament RAPPS. Bai oameni buni, astia nu sug doar de la o tata. Sug de la toate tatele posibile ! Hai cu ei la racoare si banii inapoi la sanatate. Iesiti la vot !

Zeno  •  5 decembrie 2016, 11:56

Inteleg ca lista protectorilor si a intermediarilor ne poate da, dar daca Dan Diaconescu a ''colaborat" cu acest Secureanu, este de presupus ca unii dintre acolitii sai - si ma refer la cei care au intrat in parlament pe lista partidului sau- sa nu fie chiar straini de multe di actiunile respectivului, inclusiv de "colaborare". Ar fi interesant sa vedem unde au ajuns acesti parlamentari- ma refer la partide- pe principiul "spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti". Ca doar n-au plecat cu mana goala acolo, macar sursele de bani negrii sau dus cu ei!

morphstar  •  5 decembrie 2016, 12:08

Deja vad titlurile, Oprescu, ceva Ministrii, Banicioiu si co. + Doamna Firea pe turnanta :) Hai sa facem o lume mai buna, eu ma duc sa votez.

Stefan  •  5 decembrie 2016, 12:25

Pe ideea lui Florian B. Poate ca legea ar trebui sa fie mai clara in astfel de situatii si sa ofere procurorilor puteri depline pentru a oferi amnistie totala celor care ofera dovezi despre fapte de coruptie de proportii superioare. Si apoi sa mediatizeze legea. Poate ca sunt oameni care s-au saturat sa fie o rotita dintr-un sistem corupt, indiferent de motivatia lor. Poate nu le convine ca ei duc greul si castiga cel mai putin, poate ii impinge constiinta de la spate, poate vor sa se razbune pe fosti parteneri, irelevant. Cum zicea Florian, asasini platiti au primit imunitate si o identitate noua, de ce niste amarati de carausi sau intermediari nu ar putea acelasi lucru? Pentru ca ar pica prea multe capete? Sa scape Secureanu si sa pice 20 de politicieni corupti si eu as fi incantat. Sa fii scapat HexiPharma si sa fii dat in gat laturile din SRI, politica sau ce institutii au mai participat activ contra cost la ce a facut respectivul, si era minunat.

Stefan  •  5 decembrie 2016, 12:37

Si pe langa legea asta cu imunitatea, eu as mai face ceva. As aspri legile care pedepsesc evaziunea fiscala, dar rau de tot, as avea grija sa fiu in top 3 ca duritate in Europa, nu primii, ca sa avem totusi niste colegi in curtea carora sa aruncam pisica. Si apoi as da o amnistie fiscala pe 6 sau 12 luni pentru cei care isi scot banii la suprafata si platesc taxele pentru ei, evident, atata timp cat banii au fost facuti cinstit. Apoi, in aceeasi lege as oferi comisioane sau premii celor care ofera informatii si dovezi de netagaduit care pun pe tava bani negri sifonati de diversi indivizi. Pentru ca e simplu. Daca un om a ascuns 5 milioane de EURO neplatind taxe pentru ei, si alt om ofera dovezile necesare pentru arestarea acestuia, sa primeasca si el un chilipir, un 500 de mii de EURO pentru ca a ajutat statul. Stat care isi va recupera banii de la cel care nu a platit taxe, avand grija ca amenzile suplimentare sa acopere si premiul respectiv. Sunt convins ca sunt destui contabili care ar fi bucurosi sa castige o juma de milion de EURO dand in gat pe unii sau altii. Chiar nu vad neajunsurile in imunitate si amnistia fiscala practitata rar, evident + comisioane, premii. In America exista inclusiv bounty hunters, pentru diverse infractiuni, de ce nu vrea statul roman sa isi usureze munca?

Comentează