Primăria încalcă dreptul la libera exprimare! De când administrația unui teatru aflat în grija Gabrielei Firea decide ce gândesc cei de pe scenă?

Când invocă neamestecul politicii în spațiile Primăriei, oamenii lui Gabi Firea uită că însuși Victor Ponta și-a lansat candidatura la președinție pe Stadionul Național!

vineri, 31 martie 2017, 11:34

UPDATE: Active Watch și Centrul pentru Jurnalism Independent califică drept ”o execuție politică” ceea ce s-a întâmplat la Teatrul Excelsior. ”Cerem Primăriei Capitalei demiterea urgentă a conducerii Teatrului Excelsior și transmiterea unui mesaj fără echivoc că instituțiile subordonate trebuie să funcționeze în interesul cetățenilor, libere de influențe politice sau de altă natură care le afectează activitatea și îndeplinirea misiunii legale”, susțin cele două ONG-uri. 

Aseară, la Teatrul Excelsior, de pe Strada Academiei, urma să aibă loc un eveniment al publicației ”Decât o revistă” (DoR).

Evenimentul a fost anulat pentru că șefii teatrului au cerut ziariștilor să elimine din filmul de prezentare a publicației imaginile cu demonstrațiile recente din București și din țară.

”E de datoria noastră, ca instituție de cultură publică, să rămânem neutri față de sfera politicului, să nu aderăm la niciun fel de manifestare cu caracter politic în sfera publică. Or, o mică parte din evenimentul vostru, cu sau fără voie, frizează sfera politică față de care noi trebuie să ne păstrăm echidistanți”, motivează administrația teatrului aflat în subordinea Gabrielei Firea.

Revista nu e de acord cu ceea ce consideră ”un act de cenzură”.

Evenimentul se anulează.

Momentul este unul extrem de semnificativ.

Și nu doar pentru că Teatrul Excelsior este inconsecvent în acțiuni.

Așa cum consemnează pagina de media, în 2016 la Excelsior s-au organizat evenimente pur politice (1) lansarea listei PSD pentru alegerile parlamentare și (2) depunerea jurământului consilierilor generali ai Capitalei.

Și nu sunt singurele exemple la nivelul Capitalei.

Dacă am accepta explicația teatrului, (3) nici pe Stadionul Național, un spațiu al sportului prin definiție, aflat de asemenea în administrarea Primăriei, nu se putea organiza în septembrie 2014 lansarea candidaturii lui Victor Ponta în cursa prezidențială.

Dincolo de aceste exemple concrete, vorbesc principiile grav încălcate.

În primul rând, Primăria nu deține imobile, fie ele teatre, stadioane sau spitale. Ea doar le are în grijă!

Ceea ce  e o diferență enormă. Nu Primăria e proprietara, ci municipiul București. Cetățenii mai direct spus.

Acest lucru pare o nuanță, dar nu e. Dovadă că dacă vrea să vândă un imobil, administrația Primăriei nu o poate face, așa cum face orice român cu bunul său privat. Primăria intră în proceduri complicate, în care cetățenii, prin reprezentanți, sunt parte a deciziei de vânzare.

Pe scurt: ”Excelsior” e un bun public cultural, al Bucureștiului, nu al lui Gabi Firea!

În al doilea rând, câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conținutul a ceea ce se petrece într-un spațiu cultural nu e treaba administrației.

Articolul 30 din Constituția României:

”1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”.

Juridic vorbind, inviolabilitatea desemnează una dintre cele mai puternice forme de exprimare a libertății. Ce e inviolabil nu doar că se respectă, dar nici nu se chestionează!

Cu alte cuvinte.

Așa cum nu explici de ce nimeni nu-ți poate intra în casă fără consimțământ, la fel nu ești obligat să demonstrezi de ce opinia ta, judecățile de valoare și exprimarea sunt libere.

Dreptul la libera exprimare nu apără doar punctele de vedere comode sau general acceptate, ci toate exprimările, indiferent cât de impopulare sau de nerezonabile sunt!

Și dacă nu apăreau cu #rezist, imagini de la o demonstrație pașnică, ci cu un film provocator pe scenă, cei de la ”Decât o Revistă” aveau dreptul să le expună public.

Îndrăgostită de propria imagine, folosind atât solidele rute de PR ale lui Sorin Oprescu, cât și un alt aparat nou-nouț de propagandă, Gabriela Firea își trădează instinctele nedemocratice prin episodul ”Excelsior”.

Și, ce ironie!, Teatrul Excelsior este o instituție pentru copii și tineret, primii care s-ar cuveni să-și asume libertatea de exprimare.

Grav nu e doar că primarul Firea o face, ci că nu realizează ce face.

Să consideri ceva ce-ți displace într-un spectacol cultural drept ”adeziune politică”, aşa, ca și cum ”adeziunea politică” ar fi o amenințare la adresa libertății, și să o cenzurezi pe banii cetățenilor, e o developare a caracterului iliberal al regimului PSD care conduce Bucureștiul.

Încă o dată.

Nu sunt relevante bunul gust, opțiunea politică sau dacă filmul este ofensator sau nu.

Pentru unii mitingurile au fost ofensatoare, pentrul alții, nu. Nu contează!

Și nu DoR a încălcat contractul cu Teatrul Excelsior, ci administrația Gabrielei Firea încalcă legea și contractul cu cetățenii.

Primarul iese din înțelegerea cu bucureștenii cărora le gestionează bunurile atunci când folosește acest patrimoniu ca să încalce drepturile  altor cetățeni!

Suntem diferiți și gândim diferit.

Ceea ce pentru unii e sublim pentru alții e nebunie curată.

Dar asta ne face puternici.

După expresia lui Wendy Kaminer, avocată și scriitoare americană, una dintre vocile esențiale ale apărării libertăților civile: ”Dacă, într-o societate, dreptul la libera exprimare ar proteja doar opiniile raționale, atunci s-ar așterne o liniște deplină în acea țară”.

Comentarii (98)Adaugă comentariu

CCC  •  31 martie 2017, 11:46

Tolo, dacă vreau sa văd oițe ma duc la munte:)))

Gareth Edwards  •  31 martie 2017, 11:51

Rusine mare noua, bucurestenilor, ca dupa unul ca Oprescu am ales-o pe aceasta individa...RUSINE!!!

Jules  •  31 martie 2017, 11:51

Sper ca iliberal este un eufemism pentru comunist!

Sorin  •  31 martie 2017, 11:51

Cu actualul regim la putere, ne-am intors in timp. Daca nu reactionam fiecare si impreuna, ne vom trezi in Romanistan. Mi se pare naucitor cum au putut alege bucurestenii drept primar pe aceasta individa...

dan  •  31 martie 2017, 11:51

https://www.media.mit.edu/posts/disobedience-award/ - altii gandesc altfel.

Vanboben  •  31 martie 2017, 11:55

Tolo! Tu le stii si te pricepi la toate! Exact ca si sarmanul Ceausescu! Dar spre deosebire de tine el nu era rau-intentionat si aservit! Spune-ne si noua cine te platestepentru ca am vazut dezinformarile si manipularile tale! Daca sunstantele de la Hexifarma era asa cum ai spus tu, acum Romania era plina de cruci ale pacientilor morti in spitale! Sau de la radiatiile de care tot ai balmajit! Vezi-ti de treaba ta!

Cătălin Tolontan  •  31 martie 2017, 11:56

@Vanboben: cand ni se spune ”Vezi-ti de treaba ta!” inseamna ca suntem pe drumul cel bun :-)

serghei  •  31 martie 2017, 11:57

Știm, Tolo. Deja articolele nu mai sunt stiri, pentru ca situatii de genul celei descrise in articol au devenit o 'normalitate'. Asta-i P$D-ul, urmasul PCR-ului. Stim ca-s corupti si hoti, intrebarea e ce ne facem cu ei?

bbb  •  31 martie 2017, 11:57

le poti vedea si in bucuresti daca deschizi ochii mai bine, CCC.

dan  •  31 martie 2017, 11:58

Multumesc, d-le Tolontan! Multumesc ca mi-ati aratat ca sunteti impartial. Multumesc ca sunteti pentru dreptate si adevar. Multumesc ca sesizati abuzul grosolan la care este supusa tara, din cauza unor oameni cu carente mari de moralitate. Multumesc pentru toate anchetele jurnalistice in care v-ati implicat si pentru spiritul civic de care a-ti dat dovada. Multumesc!

Stanciu Marius  •  31 martie 2017, 12:02

Dragă ccc... au fost vremuri în care *** treceau prin București

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stanciu Marius  •  31 martie 2017, 12:05

Perfect de acord Tolo cu articolul mai ales din punct de vedere juridic...ce s-a întâmplat ieri a fost un abuz. Un avocat sănătos ar putea face practică pe acest caz.

George Dinescu  •  31 martie 2017, 12:05

Dar dreptul celor care n-am ,,aderat" la manipularea manifestantilor din Piata, dreptul celor care aveam accesul auto blocat in zona Pietei, dupa o anumita ora, deloc rezonabila, din cauza unor manifestatii neautorizate, dreptul celor care isi doresc sa munceasca, nu sa fie exploatati de catre straini sau compatrioti, unde este?

feliks  •  31 martie 2017, 12:07

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gambeta  •  31 martie 2017, 12:08

Au avut dreptate sa nu va dea voie. Daca vreti sa faceti apologia unor manifestatii PUR POLITICE va duceti pe strada, nu le teatru. Teatrul NU este tribuna politica!

duru  •  31 martie 2017, 12:11

Prostii. Oameni sunt liberi sa-si exprime opiniile dar fara a incalca legea. Altfel este anarhie.

cszaba  •  31 martie 2017, 12:19

V-ati desteptat tarziu Dl Tolontan. Aproape fiecare primar din aceasta tara foloseste bunul public ca ceva mostenit de la ***. Ex: vezi ce face savin la Busteni. Penibilul asta o fi vreun descendent al Cantacuzinenilor si nu stim noi. Numai asa ii dadea lui bute gratuit castelul sa-si faca nunta. Sau da el ca e averea lui taica sau cate 500 mp gratuiti la cine vrea el si ii face cetateni de onoare. Sau isi trece hotelul Alexandros pe numele lui. Astia ne ia de prosti Dle, dar problema este ca se stie tot si nu se face nimic, ***. Lipitori pe banul public. Ne meritam soarta Dle.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bucur Loredan  •  31 martie 2017, 12:24

Când vor ințelege românii odată pentru tot restul vieți că libertate de exprimare și libertatea de a gândi liber se câștigă luptând in fiecare zi a vieți noastre.Aleșii noștrii pentru funcția de primar trebuie să gândească liber și nu la comanda uni partid politic,oricare va fi acel partid,Cu respect pentru lupta echipei Tolo.

cszaba  •  31 martie 2017, 12:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  31 martie 2017, 12:42

@Catalin: nu e nici o problema daca exista oameni care ne urasc pe noi, cei din redactie si cei care facem investigatii. Este dreptul lor. Treaba noastra e sa oferim informatii care sa-i determine, uneori, pe oameni sa aiba credinte contrare celor ale noastre.

Catalin  •  31 martie 2017, 12:42

Aveti grija cum si ce vorbiti de tovarasa Firea. Maine, poimaine da interviuri de la Cotroceni. 7 mil pensionari si asistati + 1,2 milioane bugetari => ca 4-5 milioane de voturi le are asigurate tovarasa fara sa transpire macar. La ce artilerie mediatica si pumni in gura li se pregatesc procurorilor si jurnalistilor care inca isi fac treaba, cred ca suntem condamnati deja. In majoritate suntem un popor de lasi si inculti. Nepasarea este "arma" favorita a românului. D-asta suntem unde suntem. Majoritatea zice - bine le-a facut! Ai idee cati oameni te urasc pentru ca iti faci treaba bine Cataline? Cred ca mult mai multi decat noi, astia care te apreciem, din pacate...

Carol K  •  31 martie 2017, 12:44

Primăriţa "care este" îşi satisface toate fanteziile,ce a văzut ea la capitolul sclipiceli pe la Viena,Milano sau Paris,ne abureşte cu mega-planuri pe hârtie până în 2025 deşi ACUM ne mănâncă viermii prin spitale şi păduchii prin şcoli sa nu mai spunem de trafic,gropi si alte amanunte din astea care n-o mai intereseaza si ne ofera ca am fost cuminti o mega-echipa de handbal de la anul ca sa ne inchida gura desi tot pe banii cetateanului Gheorghe o face si pe asta.Dupa care ne spune si un adevar,ca mananca la cantina RATB deşi ştiam asta,fiecare apariţie a dânsei pe sticlă aduce automat şi-un miros greu de ceapă prăjită de tip cantina RATB pe fundal venind o manea de top a anilor 90.Ei,după toate aceste "golănii" lasă-l şi pe cetăţeanul Gheorghe să asiste la o şedinţa a voastră să "vază" şi el de ce e şi cârpit în fund,nu are nici străzi,nici wc în casă dar are echipă de handbal supermotivata şi sclipici de Paşte.Măcar atâta lucru ar putea şi el să facă,sa asiste !

Art Vandalay  •  31 martie 2017, 12:44

"Grav nu e doar că primarul Firea o face, ci că nu realizează ce face." Foarte corect! Iar si mai grav pare ca doamna in cauza nici nu pare sa aiba capacitatea de a se schimba, de a evolua in raport cu semnalele primite. Oamenii de tipul asta-si cam toti politicienii romani sunt asa-sunt incremeniti in autosuficienta.

Jay  •  31 martie 2017, 12:48

Cum, madame Firea a cerut cenzurarea filmului? Sau sefimea din teatru? Pentru ca nu e corect sa da vina pe primarita pentru ca un director de teatru a facut un abuz (discutabil, dar abuz, in opinia mea). Hai sa nu acuzam asa, doar pentru ca Firea, ci sa separam apele si sa fim ceva "mai obiectivi". :)

Cătălin Tolontan  •  31 martie 2017, 12:49

@Jay: sigur ca nu Gabi Firea a cerut sa fie cenzurat evenimentul, dar primarul este obligat sa intrevina ca sa nu fie cenzurat! Apararea valorilor unei administratii o face, in primul rind, liderul acelei administratii.

George  •  31 martie 2017, 12:50

Acum sa fim sinceri. Dacă era un eveniment pro-PSD sau ALDE atunci nu era nicio problema. Dar așa, trebuie aplicate strict regulile de neutralitate. Nu este clar ce se are loc la primăria M. Buc??? Doar mai răzbat unele imagini de la ședințele Consiliului. Totul se face pentru ca PSD si Doamna Firea-Pandele să dea bine la televizor. In rest pumnul în gură și explicații penibile.

Darius  •  31 martie 2017, 12:53

Adevarul ca aia din piata a reprezentat pe bucuresteni si pe romanii din diaspora ca astia stiu tot fac tot si sunt cei mai harnici si destepti. Glumesc eu tot bucurestean sunt si nu ma reprezinta.Noi adica voi sunteti destepti rau puneti fault dar sa stie lumea ca este pe banii de la mine de pe strada au fost pustii pe 100 ron seara eeee nu e suparare sa aiba si ei bani de una mica la sticla sau dupa preferinta la hartiuta.Asa ca ei ne reprezinta ..Este adevarat?

dorel  •  31 martie 2017, 12:55

Daca ar fi vrut sa spanzure pe cineva(Firea) pe scena pentru Tolontan era un act normal ?

Cătălin Tolontan  •  31 martie 2017, 12:56

@dorel: dvs comparati exprimarea unei opinii cu a spanzura pe cineva?

dinamo_fan  •  31 martie 2017, 13:04

Ar trebui sa ne tragem sufletul, sa facem un pas inapoi si sa vedem adevarul trist ca Romania nu traieste in democratie. Organele si parghiile statului nu stau in slujba poporului ci sunt primele entitati care il subjuga, care ii restrang libertatile, care il fura "legal". Sa vin cu un exemplu care mi se pare halucinant: in Ro s-a dat legea ca nu mai e voie sa parchezi pe trotuar (nici cu acel metru ramas liber) ci doar in locurile special amenajate de autoritati pentru parcare. Va intreb sincer daca intr-o zi din an toata lumea care nu ar avea loc de parcare nu s-ar mai duce la serviciu..ce s-ar intampla ? Va intreb ANRPul de exemplu cand vine cu decizii aberante, cu restituiri la valori la a 100a parte din valoarea de restituire conform grilelor notariale care si asa definesc un pret minim...cine trage ANRPul la raspundere. Zilnic sunt sute, mii de roman tzepuiti si e imposibil ca toti sa apele la un avocat ca sa-si faca dreptate. Cei de la Casa de Pensii care intocmesc gresit deciziile de pensie cum sunt trasi al raspundere...ajungi sa te bati cu ei ani de zile ca sa-ti recunoasca toti anii de munca, facultatea samd iar apoi alti ani ca sa-ti recuperezi banii pe care trebuia sa-i primesti pe merit in anii in care te-ai razboit cu ei. Asta daca in cele din urma iti este data dreptate. Avem malluri, internet samd si traim cu impresia gresita ca asta e democratie cand de fapt in fiecare minut al fiecarei ore al fiecarei zi suntem furati cate un pic cate un pic de cei care in teorie ar trebui sa ne reprezinte interesele.

vlad  •  31 martie 2017, 13:22

Asta este adevarul, primaria Bucuresti a devenit o dictatura. Nu exista dezbatere publica, nu exista transparenta, nimic din ce e normal intr-o societate democratica. Am vazut toti comportamentul consilierilor PSD la ultima sedinta, am vazut cum oamenii nu pot intra la dezbateri PUBLICE!! Cum nu exista niciun fel de fundamentare pentru nimic. Cum aflam ca sunt locuri libere in consiliul general pentru ca nu au timp sa voteze reatribuirea lor!!!! Nu e timp de 6 luni!!! Am avut sperante mari de la Firea, nu am votat-o si totusi m-am gandit ca este o persoana ambitioasa, ca e bine intentionata. Cred ca este evident pt toata lumea ca nu e cazul. Uitati-va la treaba cu Pasajul de la Piata Sudului, acum 10 zile ne spunea ca il inaugureaza intr-o luna, am ocolit si eu putin sa vad daca chiar e gata si m-am prapadit de ras. Astazi se da ultimatum firmei si se spune ca gradul de realizare este 63%!!!! Cata incompetenta se vede din treaba asta??? Sincer, trebuie sa strangem semnaturi pentru referendum in orasul asta. Devine insuportabila situatia. PS: Iar astia care spuneti ca nu e normal ca Tolontan sa dea in Firea, ca poate e doar un directoras de vina.... v-ati gandit ca poate chiar reactia asta se asteapta ca sa fie pe urma scoase si dovezile implicarii primaritei???

mircea  •  31 martie 2017, 13:29

Si totusi cine e servilul director al teatrului ?

Laur  •  31 martie 2017, 13:31

Si cand te gandesti ca sunt sanse ff mari ca preanascatoarea sa fie viitorul presedintele al Romaniei.

Dinu Has  •  31 martie 2017, 13:35

Ti-am mai spus domnule Tolontan, intoarcete la sport , la sport curat . Lasa anchetele si politica. Ori daca nu te poti abtine, schimba ziarul. Dute la Gandul, la Adevaru, la Realitatea TV....Macar acolo stim de la cine primesti banii... De unde reprezentarea poporului in cei din piata? Cei cativa care mai rezista#(?!) inca nu sunt decat niste someri necajiti care isi primesc solda zilnica ( si se stie de unde...)Iar dumneata ii susti,... pai e normal, nu-i asa?!Ca doar asa mai rezista#(?) si GSP-ul! Iar toti ceilalti care tot comenteaza , care acuza PSD-ul ca ar fi comunisti,...nici macar nu stiu ce inseamna asta. Ii provoc pe toti la un dialog, despre esenta comunismului , ideologia lor ,i apoi sa-i vedem daca se incadreaza cei ce ii tot acuzati. Si cand ...dupa 27 de ani, cand eventualii nostalgici de-abia isi mai taraie piciarele prin cimitirul Ghencea pentru comemorarea tatucului lor. Habrnajisti, hahalere...Au in vocabular cateva expresii, lozinci ...si o tin asa langaaaa. Vai de noi si de voi. Ne joaca cei mari si tari cum vor ei, cum ne canta ei, iar voi spalati pe creiere...dansati precum "ursul" in lantul ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

StefanCM  •  31 martie 2017, 13:38

Sa nu ne miram daca primari din tot felul de localitati mai mult sau mai putin importante o sa ia exemplu si o sa inceapa sa cenzureze presa sau libertatea de exprimare. Daca in capitala se poate intampla asa ceva fara sa se ia masuri, atunci la periferie Dumnezeu cu mila.

Cătălin Tolontan  •  31 martie 2017, 13:56

@vlad: un director de teatru poate ca are probleme cu libertatea de exprimare. Desi vorbim despre un director de teatru. In fine. Dar ca un primar al unei capitale europene sa nu realizeze in 2017 ca este obligat sa mentina valorile democratice si sa lupte pentru ca primaria sa sa apere drepturile cetatenilor, asta e foarte greu de inteles. Si, oricum, nu e de acceptat.

fotbal  •  31 martie 2017, 13:57

cand psd e secretar cu propaganda la excelsior si aiurea atunci in noi musai trebuie sa fie un Toma Caragiu. @***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  31 martie 2017, 13:58

Primaria a procedat corect in acest caz...Manifestatiile din Piata Victoriei nu pot fi popularizate dintr-un motiv simplu.Nu au fost autorizate!Domnule Tolontan,ai vrea cumva ca lucrurile ilegale sa fie popularizate?Apoi sunteti cam demagog!Acum va aduceti aminte ca Romania are Constitutie?Ce ati facut cind s-a constatat ca Constitutia a fost incalcata?Cit timp veti avea discurs dublu?Adica manifestantii moldoveni au putut fi umflati de tehnocrati dat manifestantii neautorizati dumneavoastra ii vreti si popularizati in institutiile statului?Mai controlativa la...democratie...

Stelist  •  31 martie 2017, 14:03

Domnule investigator, de ce fcd 1948 si asfca giurgiu joaca gratis pe Arena Nationala? De ce armata controleaza justitia si intra la ,,baioneta'' in mediul privat vizand cel ami titrat, iubit si prosper club de fotbal din Romania? Sunt lucruri demne de atentia dumneavoastra ca ne-ati secat cu gala bute!

StefanCM  •  31 martie 2017, 14:07

Pe principiul asta Andrei daca unul prezinta intr-un film atentatele cu bomba ale unor teroristi, e bine sa fie cenzurat filmul pentru ca atentatele nu au fost autorizate. Pe ce planeta traim oare?... Asta ca sa nu intram intr-o discutie fara rost despre legitimitatea protestelor. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere, vorba aia.

StefanCM  •  31 martie 2017, 14:09

Urmeaza ca Firea sa calce apasat mai departe pe urmele lui Ceausescu, si sa elimine piesele de teatru cu tenta impotriva regimului. Sper sa nu se gaseasca vreun Caragiale contemporan care sa transpuna in piesa parodia de politica practicata de Firea, Dragnea si acolitii lor, pentru ca probabil ar scrie degeaba.

Ion  •  31 martie 2017, 14:13

Alta dezinformare ,tipic de dreapta!Domnule Tolontan iti amintesc despre scandalul Antena 3, Ciolos,Liiceanu...La o intilnire a GDS Ciolos a afirmat ca va merge la Antena 3 in mocirla...Intilnirea la care s-a facut aceasta remarca jurnalistii antena 3 nu au fost primiti...Deci mai incet cu libertatea presei,libertatea de exprimare,libertatea de informare...Chiar nu va prinde!Daca este cineva care are intrebari....

Andrei F  •  31 martie 2017, 14:17

@StefanCM • 31 martie 2017, 14:07 Confunzi dreptul de a fi informat cu popularizare-reclama pentru ceva...Abtinate sa mai faci aprecieri la persoana...Nu erai tu cel care paria ca Iordache va fi arestat,nu tu tipai ca s-a dat liber la furat...?

Andrei F  •  31 martie 2017, 14:20

@StefanCM • 31 martie 2017, 14:09 Nu vrei cumva ca Liiceanu sa scrie el piesa de teatru?Ba dar tie iti place sa fi pacalit...

Jay  •  31 martie 2017, 14:48

@Catalin Tolontan, si cand sa intervina, daca evenimentul a avut loc aseara? Hai sa fim realisti, e o probabilitate foarte mare ca GF sa nu fi aflat de asta. I-ati cerut un punct de vedere, asa cum jurnalistic se procedeaza? Nu vreau sa dau lectii nimanui, dar nu aprob atacurile gratuite. Adu-ti aminte cum suna "si voi sunteti niste securisti corupti!" acum cativa ani...

Cătălin Tolontan  •  31 martie 2017, 14:49

@jay: aveti dreptate, cu mare probabilitate nu a stiut. Dar faptul ca au trecut mai mult de 24 de ore (pentru ca discutia s-a purtat indelung) si nu a facut nimic arata ca primarul general nu realizeaza ce e in joc aici. Nu o revista, nu un eveniment, nu un director de teatru, ci un sistem de norme democratice.

Ion  •  31 martie 2017, 14:53

@Laur • 31 martie 2017, 13:31!!Catalin • 31 martie 2017, 12:42 ,,Si cand te gandesti ca sunt sanse ff mari ca preanascatoarea sa fie viitorul presedintele al Romaniei.,,.............................Uitati oameni isteti!Uitasem ca si Presedintele impartise lumea la aniversarea zilei nationale!A primit linga dansul pe cine a vrut!Dar vai ce rau este daca propaganda de dreapta mai intilneste si obstacole!De,se invatase ca legea pentru ea nu se aplica...Rusinica!

Cristian  •  31 martie 2017, 14:58

Manifestarile din piata au fost dupa cum bine stiti transformate intr-un spectacol regizat. Daca a fost si cultural? Se pare ca da pentru unii. Stiti exact cine si cum dirijeaza actiunile si canalizeaza opiniile unor oameni de buna credinta in directia dorita. Sunt insa de acord cu dvs. ca libertatea de exprimare este inviolabila, (desi dupa cum spun cei din conducerea teatrului ca o mica parte din eveniment friza sfera politica) si evenimentul trebuia sa aiba loc conform contractului. Observ totusi in cateva articole (unele exclusiv sportive) nuante care par sa tradeze si la dvs. anumite instincte. Cred ca ne dorim cu totii sa vina o vreme cand o sa putem citi mai des despre sport decat despre coruptia din el sau de altundeva. Succes in continuare!

max  •  31 martie 2017, 15:05

Omul simplu tolo, nu își dă seama despre ipocrizia și perfidia unui om politic. România e plina de oameni simplii și mulți dintre ei sunt credincioși și religioși. Am observat la aceasta doamna apetitul pentru expunerea la gat și la vedere a unor cruci atârnate cu ostentație. Nu e o reformatoare, e o executantă de partid și atât. Nu ne putem aștepta la altceva. E bine că aceste nesăbuinte sunt devoalate fiindcă numai așa omul simplu poate pricepe ce nu a văzut la început. Omul rău intenționat și cel incapabil nu se vor schimba in gandire și nici în fapte.

Octavian Stăncioiu  •  31 martie 2017, 15:08

”1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”. Spune-le asta celor care au iniția și apoi au aprobat Legea nr. 217/2015 . Tolo, tu chiar nu citești decât autori americani?

Comentează