CINISMUL SRI: Serviciul spune că jurnaliștii sunt în eroare, dar adevărul e că spitalul său Agripa Ionescu nu a dat în judecată Hexi Pharma!

Ce logică ni se propune: dacă primești banii înapoi pe un produs contrafăcut care te-a îmbolnăvit, atunci e OK!

vineri, 28 aprilie 2017, 5:23

Serviciul Român de Informații afirmă pentru știripesurse.ro ”e din nou în eroare”, referindu-se la noi/mine după ce azi am scris că spitalul SRI nu s-a constituit parte civilă în cazul Hexi Pharma.

Serviciul explică faptul că Unitatea Militară 0502 Bucuresti s-a constituit parte civilă și că spitalul Spitalul Agripa Ionescu nu s-a constituit pentru că a restituit produsele și a primit promisiuni de la Hexi că va lua banii înapoi.

Să le luăm pe rând, logic, ceea ce pare că SRI nu vrea să facă:

  1. Nu există pe portalul justiției nici o parte civilă în cazul UM 0502. S-o fi constituit UM 0502, care este spitalul de la Balotești, ca parte civilă. Dar unde s-a constituit dacă nu la instanță?
  2. Când vorbește despre cel de-al doilea spital, Agripa Ionescu, SRI atinge penibilul și ne măsurăm cuvintele. Ce spune SRI? Că spitalul său a returnat produsele și că Hexi a promis că-i va da banii înapoi.

Realizați, evident, absurdul.

În primul rând, Gazeta a scris că spitalul nu s-a constituit parte civilă în proces. Ceea ce e 100% adevărat! Unde suntem în eroare?!

Că va lua sau nu va lua banii înapoi e altă discuție.

De fapt, având aerul că toți suntem proști, SRI neagă o știre care spune că spitalul său nu a intrat în procesul Hexi Pharma, dar nu face decât să explice de ce nu a intrat în proces.

Nu neagă că absentează, explică de ce absentează. 

Și ajungem la apogeul cinismului cu care SRI tratează cazul Hexi Pharma.

De fapt, cinism acordat pacienților spitalului său, care sunt angajații SRI.

Faptele sunt următoarele: timp de ani de zile, spitalul SRI a folosit produse contrafăcute și ineficiente. Ca și alte 340 de spitale din țară.

Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. dr. Agripa Ionescu” a încheiat 55 de contracte cu Hexi Pharma în perioada 2011-2015 în valoare totală de 101.000 lei.

UM 0502 a încheiat două contracte cu Hexi Pharma pentru săpun lichid dezinfectant, primul în 2013 și al doilea, în 2015, în valoare totală de 350.000 lei.

Viețile oamenilor au fost afectate.

Și pentru că returnează ultimul lot și firma promite că îi dă banii înapoi spitalul SRI, acesta susține că nu are de ce să ceară depăgubiri!

Pe înțelesul celor din SRI care își insultă oamenii făcând publică această reacție: e ca și cum v-ați duce la magazin, ați cumpăra smântână stricată, v-ați îmbolnăvi, dar pentru că vă dă banii pe cutia de smântână înapoi voi sunteți mulțumiți!

Sau, după cum explică un cititor, cu mai mult umor ca noi.

”Au plătit ani de zile apa de ploaie la preț de șampanie Moet, au returnat ultimul litru din depozit și se consideră rezolvați 🙂 Hoți, bre, și unii și alții”.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Dan Marinescu  •  28 aprilie 2017, 17:46

Pai cum sa dea in judecata Hexi cand s-a tot speculat ca raposatul Condrea era de-al lor? Iata cum adevarul iese la iveala. Slowly, slowly...

Mircea  •  28 aprilie 2017, 17:46

Sau pe principiul am furat 100 mil de euro si am fost prins va dau banii inapoi si ma lasati in pace. nu?

Dr. Dan Patru Tudosie  •  28 aprilie 2017, 17:57

Salut Catalin, N-am avut timp sa citesc textul. Am silabisit titlul, din viteza, si nu vreau sa zic decat: ***. Dar asta nu se poate spune pe sleau..., din pacate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tavi  •  28 aprilie 2017, 18:11

Logica si limbajul de lemn sunt evidente. Cu exagerarea care sper sa imi fie permisa, "te omor cu un medicament/tratament de la mine si in final iti returnez banii pe care i-am primit de la tine". Cum se cuantifica viata!?

Claudia  •  28 aprilie 2017, 18:11

Stii ca you pissed them off major cand dau replica pe siteul stiripeNEsurse.ro :))

lucian  •  28 aprilie 2017, 18:12

Naivitatea ta e demonstrata! Idem jurnalismul din tine! In tara in care un hot este egal sau chiar superior ca si decizie de executare cu un afacerist, sau bugetar corupt,ce vrei? Sa zica ceva SRI? Intreaba-i de ce accepta ca sabotajul sa nu fie infractiune? Asta cu Hexi e sabotaj. Economia romaneasca este unde edte tot datorita sabotajului unor bugetari corupti care nu au valorificat ptr stat ce a laaat Ceausescu! Asta e o tema de care fugiti toti! 100 mii ron? 200 de sriisti tratati? Mizilic de si ptr tolontan! &Co!

marcelp55  •  28 aprilie 2017, 19:07

SRI se află în secolul trecut, înainte de 1989, și-a schimbat doar numele, nu se mai numește Securitate !!!

julian_8204  •  28 aprilie 2017, 20:27

O fi fost posibil oare că spitalul SRI ului sa fi beneficiat de produse conforme iar restul muritorilor de produse diluate ?????? Doar asa se explica o astfel de reactie din partea SRI ului !!!!

Adevarul  •  28 aprilie 2017, 22:04

O mana se spala pe alta...

Cata  •  28 aprilie 2017, 22:10

e condrea mort? raspunsul ar clarifica bilbielile sri... pentru ca ce e mai sus nu e o explicatie ci mai degraba acoperire de penibil. in plus, ne fac pe toti prosti in fata. nu e nevoie sa o spuna. ci sa raspunda cum au raspuns.

Gabriel Valeriu  •  28 aprilie 2017, 22:14

Se simte dispretul SRI pentru cetatenii din ai caror bani serviciul traieste. Si isi permite sa ia "la pret de matineu" pericolul imens creat de coruptia din sanatate, pericol pe care SRI n-a fost in stare sa-l semnaleze corespunzator si sa-l "impinga" in atentia publica. In aceeasi atitudine de dispret se inscrie si faptul ca SRI refuza sa desecretizeze niste informari - daca or exista - care privesc direct cetatenii si vietile lor. Nu cerem sa ne spuna ce salarii au, nici cati sunt ei de fapt acolo, ca asta le vine greu.... ci le cerem sa ne arate ca si-au facut partea de treaba intr-un caz de infractiune la nivel national si care priveste direct vietile a zeci de mii de oameni - pacienti, medici si asistenti, din ai caror bani traieste SRI.

Cătălin Tolontan  •  28 aprilie 2017, 22:15

@Gabriel Valeriu: da, aveti dreptate. Din pacate, din alcatuirea raspunsului, logica si mesaj, se simte acea latura a SRI care lucreaza pentru chestii conceptual-ridicole si nu pentru cetateni. Si care se acopera pana si la un fapt marunt.

Luca  •  28 aprilie 2017, 23:09

Nu cumva a vorbit sotul doamnei Comanici , din partea SRI ului ? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cvm  •  28 aprilie 2017, 23:41

te-ai gândit că poate nu aveau nevoie, că pentru ei nu au fost livrate produse diluate? m-am operat de 3 (trei) ori acolo. răspuns? im-pe-ca-bil!

Miky  •  29 aprilie 2017, 0:34

Fiind aceasta increngatura intre SRI si Hexi de unde stim noi Catalin ca si lor le-au livrat tot produse diluate ?Faptul ca unul din cei ce-au comentat a zis ca s-ar fi operat de 3 ori n-are nici o relevanta , nu putem verifica . Cred ca toata lumea si-a dat seama ca aceasta companie nu putea sa reziste atatia ani daca nu era sustinuta . Serviciul este una din puterile din stat , daca asa cum s-au vehiculat informatiile mai era cine din SRI in Hexi ? Chiar daca nu ar fi asa , numai faptul ca stiau ce se intampla in Hexi si cat de diluate erau biocidele lor , pune serviciul intr-o lumina proasta . Poate de aceea nici nu vor sa se mai aminteasca de ei , cu atat mai putin de spitalul lor . Daca unul din interior incepe sa faca sapaturi pe cont propriu si mai iese ceva neplacut la suprafata ?Asa tac precum vaca in papusoi .

SDB  •  29 aprilie 2017, 0:53

Ia întrebați-i, dacă au știut, de ce nu au zis nimic? De ce au returnat produsele? Fiindcă și-au dat seama că nu sunt în regulă și au tăcut mâlc? Sau fiindcă au știut și și-au dorit, în mod sinistru, să sufere oamenii de prin spitale, ca să se mai "curețe" spitalele de bolnavi? Până la urmă, ca cetățean, te gândești la tot felul de scenarii. Or fi sataniști, or fi masoni, or fi sadici. Nu știu ce or fi, dar, ieșiți din minți, sigur sunt.

StefanCM  •  29 aprilie 2017, 1:51

Cum spuneam in comentariile din articolul precedent, sfideaza logica sa spui ca au vandut 10 ani produse stricate la spitale iar cei de la spitale, sau cel putin o mare parte din ei nu stiau de probleme. SRI doar vrea sa certifice acest lucru prin masurile pe care nu le ia cand vine vorba de spitalul sau. *** vreo 20-30 de manageri de spital care au participat la jocul de-a biocidele nu rezolva nimic, judeca doar o parte din vinovati. Sau poate primesc niste prime pentru rezultate deosebite respectivii manageri de spitale, si niste fonduri noi de la buget pentru aripi noi, ca nu le sunt de ajuns parasutele. Aripi de cladire am vrut sa spun.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  29 aprilie 2017, 10:16

@MIcky, cvm: faptele spun altceva. SRI nu putea primi dezinfectanti conformi pentru ca nu au existat dezinfectanti conformi produsi de Hexi. Nu exista decat o linie de productie in care retelete erau toate falsificate. Acestea sunt marturiile si analizele stiintifice. Oricat de neinspirat, superior si nedrept fata de public e comunicatul SRI, nu e cazul sa-i suspectam ca au primit produse eficiente pe sub mana. Au au primit aceleasi produse falsificate ca toate cele 340 de spitale.

sri srl  •  29 aprilie 2017, 10:21

Daca SRI lucra pentru cetateni *** oameni nevinovati in toate spitalele din Romania cu dezinfectanti diluati?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sri srl  •  29 aprilie 2017, 17:25

Daca SRI lucra pentru cetateni, adica in sinteresul nostru, mai exista Hexipharma? Mai decedau oameni nevinovati in toate spitalele din Romania din cauza dezinfectantilor diluati?

bg  •  29 aprilie 2017, 19:10

Acesta atitudine indiferenta, aroganta, cinica fara de proprii cetateni este din ce in ce mai raspandita la noi si cred ca initial a fost atributul multora care fac parte din "sistem"(generali SRI, armata, politie, unii procurori, judecatori si o structura formata din prof. universitari, academicieni), iar apoi a diseminat la simpatizanti , la politicieni, oameni de afaceri. Banii fara numar si puterea absoluta dezumanizeaza pe oricine care se afla intr-o pozitie in stat de unde poate controla societatea stiind ca deasupra lui nu mai exista nimic. Ceea ce mi se pare mie periculos este sa controlezi populatia civila, viata de zi cu zi a omului de rand pe care-l consideri dusman al poporului, folosind mijloace militare: dezinformarea, intoxicarea, manipularea, dezbinarea sociala, ascultarea, lipsa de transparenta, lipsa de comunicare, secretizarea unor documente de interes public, frica, insecuritatea. Drepturile si libertatile cetatenilor raman doar pe hartie si constati ca de ele nu poti beneficia in realitate. Ca sa vorbesti de ocrotirea sanatatii populatiei, trebuie sa ai un sist. sanitar format din spitale si laboratoare acreditate, proceduri si protocoale de interventie, personal calificat si instruit, sa pui pe primul plan siguranta si interesul pacientului,sa ai un sistem de control intern eficient. In sanatate, responsabilitatea este mare, iar greselile se contabilizeaza in vieti omenesti.

me  •  1 mai 2017, 15:38

Si ca sa fie treaba bine facuta pana la capat, le da banii inapoi doar pe smanatana care a mai ramas in cutie, nu pe toata cutia cumparata :D. Logica din titlu e cam permisiva.

MihneaS  •  1 mai 2017, 17:46

Sa nu uitam, sigur nu știți, de altfel:)), ca 0502, ani de zile nu a făcut licitații pe SEAP , pentru achiziții. De la consumabile, pana la medicamente. Ani întregi. Sa facă publice achizițiile, și veți vedea ca nu are confirmare prin SEAP. Nici măcar din aceea "de forma"...

vasile  •  1 mai 2017, 21:47

io personal nu cred ca cineva din tara asta isi permite sa ofere SRI (sau spitalului lor) produse neconforme, fie ca e vorba de dezinfectanti, cirpe de sters pe jos sau hirtie igienica.

domnul Geo  •  2 mai 2017, 16:53

Apogeul cinismului e cum au scapat de Condrea.Din cauza asta a fugit Ghita la sarbi.Sa nu pateasca si el la fel ca Condrea.Abea apoi a vorbi.Ehi eee e can a vorbi,pe multi va popi.

Comentează