De ce s-a supărat Hagi pe Becali

Un document din interiorul penitenciarelor arată ce făcut nașul Hagi pentru finul Becali

marți, 23 mai 2017, 6:07

 ”Din afirmațiile ofițerului rezultă că, la momentul controlului, deținutul în cauză se afla la o masă și desena cu pixul pe o coală de hârtie în timp ce celălalt deținut spăla podeaua sălii”

Scena invocată în ”Nota Internă” cu antetul Ministerului Justiției din România se petrece pe 29 aprilie 2014.

Un comisar-șef și un subcomisar fac un control la Penitenciarul Poarta Albă.

Merg la punctele de lucru unde sunt distribuiți, peste zi, deținuții care au regim de muncă în exterior.

Printre punctele vizate este și clubul de fotbal Viitorul, al lui Gică Hagi.

Echipă care se oferise să găzduiască mai mulți deținuți, cel vizat fiind, evident, Gigi Becali, finul lui Hagi.

Pentru Gigi s-a făcut toată mișcarea.

Când intră în club, inspectorii văd ”deținuți care toarnă betoane, îngrijesc spații verzi și lucrează în zona auto”.

Lipsește moara de vânt ca să fie un tablou de hărnicie flamandă.

Comisarul-șef Mihai Mate merge la vestiare și la sala de forță.

Acolo îl găsește pe Gigi Becali cum ”desena cu pixul pe o foaie de hârtie” în timp ce colegul său ”spăla podeaua”.

Diviziunea muncii.

Comisarul îl întreabă pe Becali ce face. ”Desenez”, îi răspunde, sincer, patronul Stelei. El avea să povestească ceva și la televizor despre acest moment.

Mate află că Becali e la a doua sa zi de muncă la clubul Viitorul.

În prima i se predaseră ”normele de securitatea muncii”.

A doua zi, desenează cu pixul.

E o succesiune fără comentarii.

Se scurg trei ani.

Deși Becali îl sună insistent, Hagi nu-i mai răspunde la telefon.

”Relația noastră s-a stins”, îi transmite antrenorul Viitorului.

E mâhnit că Becali a făcut contestație la TAS după ce constănțenii au câștigat campionatul.

Așa se strică, temporar, prieteniile și, în urma lor, fâșâie o foaie de hârtie plină cu idei proaspete dintr-o dimineață însorită.

 

Save

Comentarii (43)Adaugă comentariu

ovidiu_3003  •  23 mai 2017, 6:24

Jiji recidivistul e nociv pentru fotbalul romanesc ...

Andy  •  23 mai 2017, 6:42

Daca acum 3 sau 4 ani Viitorul nu batea Steaua cu 5-2 acum marele antrenor si investitor Gica Hagi era FALIT.Deci Becali si a facut datoria de fin si nu a uitat ca Hagi la tinut la academie.

george dumitru  •  23 mai 2017, 6:50

asa este.....becali este uneori grobiandar....cred ca sa revansat fata de hagicumparand un jucator care nu cred ca cineva ai dadea mai mult de 500 mii de euro pe el ..cu numai putin de un milion si ceva de euroasa cum cred ca nu are rost sa mearga la tas...ptr ca acest campionat sa pierdut in meciul direct.....unde marea echipa a lui hagi care toata lumea o umfla....nici nu a existat pe teren si....as vrea sa mai spun ca....hagi a facut ceva normal....a facut o academie de fotbal..care deocamdata a castiat un campionat....fara sa i stirbesc meritelew lui hagi dar putin ajutata de arbitrii si chiar de voi presa ptr ca nu puteti sa l suferti pe becali.....s mai vreau sa spun ca hagi deja se umfla singur ca o sa se bata cu muriniho cu guardiola etc etc...sunt doar vorbe asa ca sa se alinte si el...nu te poti pune cu astia....adica cu echpele lor ptr ca este o dufernta foarte mare ..la toate aspectele..asa ca ....ce a exportat hagi pana acum afara ..vezi manea pe care al faxcea cel mai bun fundas dreapata din toate timpurile...pe chitu...si chiar rasvan marin pe care al numea cel mai bun mijlocas din tara care a fost vreodata numai ca sa i creasca cota si sa gaseasca niste fraieri sa i dea o caruta de bani pe el.....apropo...in tara asta a uitat de dumitru de iordanescu si scuze acum daca am omis pe altii si chiar hagi sunt sub rasvan marin?deja cred ca a luat o razna si spune ca este cel mai bun....poate aici la noi ca este si antenor si patron dar daca va pleca la o schipa e afr oricere va fi ea o sa vedeti ca nu rezita jumate de sezon cu bufeurile lui de....cel mai bun

Tehnicu…  •  23 mai 2017, 7:01

gigi, caracter 0 barat, ce pretentii să ai de la un fost şi " actual " întemnițat

Cosu  •  23 mai 2017, 7:05

*** pompos hagi , trebuia lasat sa retrogadeze . Steaua si Dinamo l-au salvat .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosu  •  23 mai 2017, 7:10

Ionut Bancruta are cel mai frumos caracter .

fotbal  •  23 mai 2017, 7:14

ce tare! ideile fashaie cand sunt rasfoite si noi. daca-mi zici ca sunt si colorate e 1-0 clar. stii tu...ca in jocul ala de barbati

utraian  •  23 mai 2017, 7:28

Inspectorii nu stiau cum arata o lucrare stiintifica , n-au stiut sa faca diferenta: nu era un simplu desen, era schitarea schemei de joc pentru sezonul urmator, cu buline, sageti, cu tot ce trebuie. Fituica aceea va fi punctul de rezistenta pentru o lucrare stiintifica viitoare "FCSB si eu, Mache si Argaseala - faza parnaie"

Ionel Pomian  •  23 mai 2017, 7:40

Domnu Tolo, De la dumneavoastra am cu totul alte pretentii.

dan65  •  23 mai 2017, 7:53

subiectul neinteresant.pe cine intereseaza ca doi militieni sunt deranjati ca ciobanul in loc sa fi dat cu matura ”desena” :))mai interesant era daca incercai sa evidentiezi intr-un articol cum a reusit binomul sa faca din Gigi Becali un detinut politic(ca pentru lumea intreaga la cap premierea chiar nu e mita si recuperarea unei masini furate nu poate fi considerata o crima)

lucid  •  23 mai 2017, 7:54

Contestatia la TAS,daca se mai face nu e un motiv de suparare serios.Daca Regulamentele sunt ambigue.

dodo  •  23 mai 2017, 7:56

Dar, Hagi, cand ti-a dat Gigi meciul in Ghencea sa nu cazi ai uitat ? Urlau Mironiucii ca dingaura de sarpe !

vasglo  •  23 mai 2017, 8:10

"E mâhnit că Becali a făcut contestație la TAS după ce constănțenii au câștigat campionatul."... In baza carei prevederi din ROAF a castigat Viitorul campionatul? "Si tu, Tolo??!!"....-:)

căpcă1  •  23 mai 2017, 8:13

Deci, da, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită !

Adrian  •  23 mai 2017, 8:20

Să se retragă din fotbal Hagi că a fost salvat de Dinamo si Steaua. Nu mai trebuie să cîstige pt că are datorii față de Bucureştenii.Forzza Constanța şi meciuri pe stadionul Farul

Luciann  •  23 mai 2017, 8:24

Cand a facut contestatie!? Stii ceva si noi nu!?

iosif_vs  •  23 mai 2017, 8:24

In acest caz caracterul lui Becali lasa de dorit , si eu am fost pacalit de acest individ . Am postat zi si noapte pentru 100 de lei , si acum nu mai sunt platit .Rusine domnule Becali , v-am iubit mai mult ca pe mama mea , m-am certat cu toti userii pentru dvs , am facut mii de conturi cum mi-ati cerut . Va rog din suflet sa ma ajutati cum m-ati ajutat si alte dati .

Andrei F  •  23 mai 2017, 8:43

Uite de aia ursul nu are coada!... Domnule jurnalist ,stiti ce lipseste articolului si dv. astazi? Jurnalistul de ieri in cazul Boc a mers mai departe si a investigat,a confruntat datele initiale...Astazi ...Si in multe alte randuri de ce nu ?

CAPITZA  •  23 mai 2017, 9:21

Daca se strica prietenia ca se vrea obtinerea deciziei corecte de la TAS , inseamna ca nu a fost prietenie niciodata .

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2017, 9:22

@CAPITZA: corect, o relatie de amicitie se probeaza in asemenea momente.

Carol K  •  23 mai 2017, 9:31

In toate comentariile mele i-am dat dreptate Viitorului si-am spus ca legal nu doar moral e campioana.Daca pe site-ul LPF/FRF a aparut acel update cu privire la departajarea la final de campionat bazat pe un vot in comitetul executiv atunci asta este.Dar daca te pui in pielea lui Becali ce putea sa faca din moment ce a iesit acea "informatie"...acea soparla venita de la "un amic a lui Alibec" (asta n-o cred nici mort,e mana lui Reghe si MM mai mult ca sigur)...Daca nu tinea cont de ea ii sarea clubul in cap adica toti cei de pe banca tehnica,managerii,jucatorii...Toti aveau bonusuri de luat si se strica rau atmosfera in vestiar cu atat mai mult cat nici nu venise noul antrenor....Plus ca toata presa incepea sa speculeze "iata noua forma de blat dintre cei doi" "daca ai aflat ca ai sanse sa iei titlul de ce nu incerci macar,de ce renunti ?"...D-astea ! Eu il cred cxapabil de multe pe Becali dar nu sa-si puna din nou machidonimea si toata opinia publica in cap pt niste adversari ceva mai lejeri in turul 3 preliminar de calificare si asta tocmai impotriva nasului sau,a mai facut-o o data si bine nu i-a fost.

Mrr  •  23 mai 2017, 9:40

eu nu cred ca gigi se va duce la tas...in schimb cred ca intre cei doi nas si fin nu a existat nici un meci corect pana acum, ca actuala ierarhie a fost acceptata de amandoi doar pentru a nu da sansa lui dinamo sa ocupe loc de ucl, altfel viitorul se impiedica...sau a doua varianta: gigi depune memoriul la tas datorita sanselor ca fcsb sa fie cap de serie , deci macar una din echipele satelit sa puna mana pe bani, bani pe care ii vor imparti intre ele in sezoanele viitoare prin meciuri trucate contra transfer de jucatori...pe scurt : nu e nici o neintelegere intre nas si fin decat pt ochii lumii...

Ion  •  23 mai 2017, 9:46

Domnule tolontan . Va apreciez dintodeauna calitatea muncii pe care o depuneti. Asa , spre edificarea dvs (si a noastra a cititorilor ) ar fi edificatoare o mica ancheta jurnalistica : FRF sustine ca a introdus 'sistemul belgian' de desfasurare a campionatului ! O simpla intrebare catre Federatia Belgiana ar lamuri situatia. Sau macar am avea un punct de vedere ! In situatia data ,in Belgia, cine ar fi campioana ? Cum ar decide ei sau care e regulamentul acestui sistem ? Si chiar nu i-am putea banui de parti-pris !

CCC  •  23 mai 2017, 9:52

S-a supărat Hagi?!?!! Wow! De ce? Pentru ca a fost desemnat campion in baza unui regulament, hai sa încerc sa fiu elegant, cel puțin neclar?! Pentru ca Liga a "decis" in baza acestui regulament "neclar" ca Viitorul este campioana iar jiji, considerându-se nedreptățit (repet, doar prin prisma regulamentului) , "îndrăznește" sa comita o lesmajestate, adresându-se TAS? OOOOO! Vai! Total imoral! Noi, deontologii si lupii moraliști îl înfierăm cu manie proletara! Cum de îndrăznește unul, care in pușcărie fiind, desena cu pixul pe hârtie in loc sa deseneze cu mopul pe podea, sa-si caute dreptatea? Când a fost ajutat de nasul lui sa aibă zile ușoare la răcoare, el vrea dreptate chiar împotriva nasului? Complet imoral! Chiar merita un editorial marca Tolo...! Penibil!

Dan Ardelean  •  23 mai 2017, 10:15

Lasă, că s-au mai certat ei. când apare maldărul de bani, se împacă repejor.

Mihai  •  23 mai 2017, 10:35

Eu cred ca Becali merge la TAS pt ca Hagi nu a respectat o intelegere. A se vedea declaratia lui Gigi dupa meciul Steaua - Viitorul 1-1. Citez din memorie: *...noi am jucat fotbal si ceilalti...dar nu are rost sa spun mai multe acum'. Comparati si declaratiile lui Hagi de dupa acest meci cu cele de dupa restul meciurilor din play off.

vasglo  •  23 mai 2017, 10:35

@Ion Conform Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Belgian_First_Division_A#Regular_season) belgienii nu recurg la rezultatele din meciurile directe in caz de egalitate de puncte la sfarsitul playoff-ului. Criteriile de departajare sunt, in ordine, rotunjirea sau nu a punctajului dupa sezonul regulat, numarul victoriilor, golaverajul, numarul golurilor marcate, numarul golurilor marcate in deplasare, numarul victoriilor in deplasare, inregistrate in playoff. De ce numai din playoff? Pentru ca in playoff se "reseteaza" la zero golaverajul si victoriile. Daca se mentine egalitatea, se organizeaza un meci-test, tur-retur, intre cele doua echipe pentru stabilirea clasamentului final. Oare de ce belgienii nu s-au gandit la departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte la finalul playoff-ului dupa rezultatele directe dintre ele? Simplu, pentru ca punctajul final se stabileste la finalul competitiei si pe baza punctelor acumulate in sezonul regular. In playoff nu se intra cu zero la punctaj. Prin urmare, ar fi fost ABUZIV SI CONTRAR MERITULUI SPORTIV ca sa se prevada ca departajarea a doua echipe aflate la egalitate de puncte la sfarsitul competitiei sa se faca pe baza rezultatelor directe NUMAI DIN DOUA dintre cele PATRU MECIURI pe care echipele respective le-au disputat intre ele pe parcursul campionatului…. Concluzie: si dupa Regulamentul Belgian, din care FRF SI LPF s-a inspirat "la greu”, dar l-au inteles gresit, Steaua este campioana, numarul de victorii si golaverajul fiind in favoarea ei……

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2017, 10:36

@Mihai: Becali merge la TAS ca sa apere interesul clubului sau si e normal sa gandeasca asa. Daca ar ceda ideii de prietenie, n-ar fi loial interesului oamenilor cu care lucreaza.

jj maibah  •  23 mai 2017, 10:40

Tolontane, vezi ca becali nu a facut nici o contestatie la nici un TAS din simplul motiv ca pentru asa ceva, trebuie ca mai intai FRF sa valideze clasamentul final si abia dupa aceea becali al vostru se poate adresa la TAS. Pana atunci nu are ce contesta.

viorel  •  23 mai 2017, 10:46

Membrii Comitetului Executiv al FRF trebuie sa aiba mare grija cum voteaza in cazul stabilirii campioanei 2016-2017. Avand in vedere cazul Mititelul versus FRF, votul dat de membrii CEx trebuie sa fie bazat exclusiv pe litera regulamentului si nu pe considerente de constiinta, de sentimentalism, de simpatii. O decizie care afecteaza interesele unei parti si genereaza prejudicii nu se poate lua pe interpretari ale regulamentului, pe constructii sau dezvoltari de logica, pe comparatii cu alte situatii din trecut, ci exclusiv in conformitate cu dispozitiile scrise ale regulamentului. Atentie mare la vot pentru ca intr-o eventuala actiune in justitie, de recuperare a prejudiciului creat, faptele celor care voteaza si decid se vor analiza pe baza regulamentului scris nu pe supozitii, interpretari, analize comparative, ori in regulament se precizeaza clar: in caz de egalitate criteriul de departajare este cel al meciurilor directe din campionat, deci toate cele 4 meciuri.

Timm  •  23 mai 2017, 10:58

E bine ca se respecta regulamentele si Viitorul e Campioana. Si Argaseala a votat ca departajarea sa se faca dupa meciurile directe DOAR din PLAYOFF. Greu de crezut ca gigi merge la TAS, stie ca nu are dreptate, stie ca sansele sunt ZERO.

Radu  •  23 mai 2017, 11:07

Ei se cearta ei, se impaca. Oricum la cate i-a facut Becali lui Hagi in conditiile in care cu ajutorul banilor lui Hagi si-a inceput afacerile in anii '90, eu nu i-as mai fi dat nici buna ziua.

MZM  •  23 mai 2017, 11:30

Acest articol putea fi scris mult mai scurt, pentru ca "morala" lui e clara: "Gigi, las-o mai moale cu TAS-ul! Desi ai dreptate, desi regulamentul FRF e de partea ta si ai castigat legal campionatul, lasa-l pe Hagi sa fie campion, pentru ca si el te-a inteles si ajutat cand erai la mititica!". Problema nu tine de bunatatea celor doi, ci de ce prevede regulamentul FRF. Hagi si Gigi nu au de ce sa se supere unul pe altul, pe aceasta tema. Interesant si foarte curios este faptul ca, in privinta deciziei cine este campioana, toti ziaristii de sport ("ca un singur om") ii iau apararea lui Hagi. Desi in ultimii 3-4 ani toti ziaristii ("caun singur om") il aratau cu degetul pe Hagi ca-i cedeaza lui Becali, fara lupta, toate jocurile! Pai, cum vine asta? Acum il iubiti cu totii??!! Curat deontologic! Domnule Tolo, dar parerea dumitale care este? Cine crezi ca a castigat campionatul? Sau, altfel spus, de ce niciun ziarist nu face ceea ce trebuie sa faca un ziarist in astfel de cazuri? Adica, sa analizeze sistemul belgian (pe care l-am preluat), sa citeasca regulamentul FRF si sa prezinte, cu argumente, un punct de vedere clar privind campioana pe anul acesta. Oricum, ne intereseaza mai putin, spre deloc, cine desena la Poarta Alba, si cine dadea cu mopul!

Andrei F  •  23 mai 2017, 12:30

@Timm • 23 mai 2017, 10:58 Dezinformezi! Stirea precum ca Argaseala a votat a fost infirmata!Becali a spus ca Argaseala a cerut si parerea celorlalti membrii care se spune ca au votat si nimeni nu a confirmat...Deci Argaseala a fost de buna credinta si a intrebat ceilalti membri ca poate a lipsit,nu a fost atent,a uitat...De fapt este doar o... Brasoveanu...

Chitu Mihail-Eugen  •  23 mai 2017, 14:02

CE nu se intelege , se subintelege. Hagi daca era curat si nu manarea cele 2 meciuri din playoff cu finul lui, iar litera REGULAMENTULUI era CLARA, Putea Jiji sa s duca si la mama TAS-ului, ca tot n-avea nicio sansa, DAR, ATENTIE, membrii LPF au mers la Federatie sa schimbe (CEVA), Hagi e suparat(ca vezi doamne jiji merge la TAS), Ziaristii (care deontologic vorbind trebuiau sa etaleze faptele ASA cum sunt nu asa cum vor ei sa fie) sunt contra lui JIJI Behehecalu', din cauza mitocaniei acestuia si a micimii sale sufletesti, dar aceiasi jurnalisti, uita sau se fac a uita cate OSANALE i-au inaltat marelui *** de atatea ori si cat l-au adulat, desi era acelasiOIER. ACUM NE PLACE ORI NU, R.O.A.F. prost editat si la fel de PROST redactat, (ca de altfel TOATE legile din tara noastra-dar asta e deja alta ciorba) indica INDUBITABIL ca FCSB, e noua Campioana a Romaniei. Altfel nici HAGI nu ar fi luat foc aiurea, nici membrii LPF (care fie vorba intre noi, nu il prea inghit pe Jiji Behehecalu'), nici celelalte Cluburi care se mentin diplomatic in expectativa, nici Burleanu care arunca pisica moarta in gradina LPF-ului, nimeni nu se comporta de maniera asta, ci il invitau pe jiji la TAS stiind ca acesta va pierde cu siguranta ACOLO BANII !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

misu  •  23 mai 2017, 14:50

sincer nu cred ca ai dreptate; povestea cu TAS e business, nimic personal, vorba aia... nu cred ca e bine sa amesteci relatiile personale cu business-ul, pentru ca intotdeauna iese prost.

fcstina becali  •  23 mai 2017, 14:59

FCSB e campioana ***, iar Steaua nu e FCSB.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Timm  •  23 mai 2017, 15:06

@Andrei F Dinnou scrii ce visezi noaptea. Pana acum am avut dreptate in toate spetele fcsb. Sigla, brandul. numele si palmaresul Steaua apartin CSA. Si atunci erai 100% ca veti avea castig de cauza. fcsb a pierdut atunci pentru ca legea da dreptate CSA. La fel acum. Viitorul este campioana pentru ca regulamentul spune acest lucru. Argaseala a votat exista transcriptul sedintei, unde se specifica si de injumatatirea punctelor. Ai priceput? Daca nu vrei sa iei in considerare acel vot....tot Viitorul e campioana. Pentru ca nu se injumatatesc punctele si Viitorul are 2 puncte in plus. Ai priceput?

Dinu Ionel  •  23 mai 2017, 16:06

Aristrocratul poate ajunge cioban , dar ciobanul aristrocrat , niciodată !!! El tot in periferie isi v-a găsi sfârșitul ..,,

Andrei F  •  23 mai 2017, 16:27

@Timm • 23 mai 2017, 15:06 Poti continua sa te faci ...ca de obicei...Deci asa judeca un jurist?Punctele au fost injumatatite pentru ca a votat Argaseala?Regulamentul de fotbal nu are nici o treaba cu Argaseala...Daca ar fi avut sau ...daca se putea sa fie ceva ca Argaseala se elimina obligativitatea jucatorului de 21 de ani...Presa a relatat ce a spus Brasoveanu dar Becali a spus ca a intrebat nu numai pe Argaseala ci si pe ceilalti membrii...si ce a spus Brasoveanu este o brasoava...

Timm  •  23 mai 2017, 18:55

@Andrei F Ce nu intelegi? Esti greu de cap? Da a fost un vot unanim, inclusiv Argadeala a votat in acea sedinta pentru injumatatirea punctelor si pentru departajarea cu meciurile directe doar din Playoff. Nu sunt trecute in regulament, este o gresala materiala, dar echipele au inceput cu punctele injumatatite asa ca logic si departajarea se va face doar dupa meciurile directe din playoff. Daca nu se tine cont de aceea sedinta, punctele nu se mai injumatetesc si tot Viitorul e Campioana pentru ca are puncte mai multe. Ai priceput? Becali este un infractor condamnat de 3 ori la inchisoare si pe cuvantul lui nu se pune nici o baza. Este recunoscut de mincinos notoriu. Nu tot el ti-a spus si cu sigla, numele, brandul, palmaresul ca sunt cumparate de el? Si? Nu va merge la TAS ca are sanse zero. Va mintii ca este credincios, nu-i orbit de avere si nu vrea sa-si supere nasul.

sadiku  •  23 mai 2017, 20:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

razvan74  •  23 mai 2017, 20:33

Andy - Steaua a castigat cu 5-2, nu Viitorul iar meciul acela a avut suspiciunile lui, ca Viitorul s-a lasat batut

Comentează