Optimismul rentează. Două imagini pentru istorie

Fotografii de colecție despre Gheorghe Hagi și cei care ”gândesc pozitiv”

miercuri, 24 mai 2017, 7:01

 

În aprilie 2009, Hagi  își cheamă invitații în câmp, ca să le prezinte proiectul Academiei.

Prietenii săi și jurnaliștii merg ca să fie drumul cu oameni.

Vorba lui Boanchiș, intră într-o cabină de telefon cei care au crezut în ideea fotbalistică a Regelui.

E soare.

În rest, liniște și întrebări la conferința de presă, prima din istoria Academiei.

Câteva betoniere pasc agale pământul Dobrogei.

Se toarnă fundația.

Pe deasupra se rotește un avion de agrement, din care fotoreporterul Gazetei, Ștefan Ciocan, imortalizează câmpul gol și animalele de fier.

Trec 8 ani.

Hagi pozează cu drona baza Viitorul. În mai 2017,  aceasta e baza campionilor României.

Vreo 6 terenuri cu nocturnă, tribune, clădiri. Totul e impecabil aliniat.

Dacă decupezi din ochi cadrul,  imaginea arată o bază sportivă din Haarlem, pe malul Mării Nordului, acolo unde puștii olandezi învață să devină cei mai scumpi fotbaliști din lume.

În jur lucrurile sunt cam la fel.

Aceleași câmpuri, aceleași drumuri și sentimentul durabil că aici nu s-a schimbat nimic, de pe vremea când Cireșarii își luau la revedere de la noi toți, în volumul 5 al lui Constantin Chiriță.

Gazeta a așezat cele două imagini una lângă alta.

Am făcut din asta o copertă dublă pentru ediția de astăzi, 24 mai 2017.

2009 – turnarea fundației.

2017 – baza campionilor.

Mereu spunem că în România nimic nu se poate.

Că nu e nimic de făcut. Că e prea multă hoție, nepricepere și sărăcie.

”Remediile cele mai de succes ale sărăciei vin din interior. Ceea ce contează sunt munca, chibzuiala, sinceritatea, răbdarea, tenacitatea”, scrie un mare nume al gândirii economice și istorice, David S. Landes.

Priviți fotografiile!

Fiecare cuvânt al istoricului li se potrivește. Munca… chibzuiala… sinceritatea… răbdarea… tenacitatea.

Ne-am pierdut încrederea.

Suntem dezgustați, resemnați, pesimiști.

Ni se pare că pesimismul e mai ușor de dus și explică totul.

De fapt, e taman invers!

”Optimismul rentează, pesimismul nu poate oferi decât consolarea goală a faptului de a fi avut dreptate”.

Priviți fotografiile!

”În această lume, optimiștii au câștig de cauză nu pentru că au întotdeauna dreptate, ci pentru că gândesc pozitiv. Chiar și atunci când se înșală gândesc pozitiv, și tocmai aceea este calea realizării, îndreptării, îmbunătățirii și succesului”.

Cine a spus asta, Hagi sau David S. Landes?

Puțin important.

Amândoi o trăiesc.

 

Comentarii (74)Adaugă comentariu

Alex  •  24 mai 2017, 7:25

Ma bucura articolul tau. Este o alta palmă data de Hagi tuturor celor care nu au facut nimic in viata, tuturor celor care rad de expresii ca DACA ITI E FRICA DE LUP NU INTRI IN PĂDURE. Iata ca in spatele acestei expresii e un om care a reusit in fotbal ca jucător, a reusit in business ca investitor in hoteluri si acum reuseste si iar in fotbal fiind creatorul singurei echipe de fotbal din Romania care are o FUNDATIE reala, solida fara umbre dubioase provenite din trecut. E 100% curat. FELICITARI HAGI

fanCraiova  •  24 mai 2017, 7:27

Sa fim seriosi echipa rejelui trebuia sa retrogradeze de 2 ori dar sa salvat cum sa salvat o stim cu totii . In alt campionat intr-o alta tara fara cumetrii si fara omenii *** nu era niciodata campion era mereu in liga a 2-a

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K  •  24 mai 2017, 7:30

Pentru ceea ce a facut Hagi este urat de zona periferica a microbistilor din Constanta,de cei cu minte putina influentati de o administratie locala care nu se da jos din pat daca nu-i iese o spaga consistenta,care nu misca un pai daca nu-i vin multi bani publici sa merite deranjul.Acum le-a venit ideea sa "renoveze" vechiul stadion Farul si sa bage eventual 1-2 mil euro.Nu le-ar da prin cap sa darame monstruozitatea aia comunista ajunsa un fel de focar de infectie si sa ridice o arena noua moderna,cocheta...Mai ales ca li se va da drumul la robinetul de bani publici,plus banii europeni care asteapta sa fie pusi la treaba...Nu,inca gandesc romaneste,vor sa carpeasca,vor sa bage mizeria sub covor dar(important !) sa le iasa de-un comision.Asta e stilul romanesc de a face ceva in tara asta,nu de a vedea in fata un camp iar dupa cativa ani de munca si bani adusi de la tine de acasa sa ridici ceea ce vedeti pe coperta acestui ziar.De aia il urasc derbedeii din Constanta,alaturi de politrucii locali pe Hagi,pentru ca e cu totul diferit,parca ar veni de pe alta planeta special ca sa le dea lor lectii.

chromophobia  •  24 mai 2017, 7:37

Daca n-ar fi existat Hagi,am fi fost in lumea a 4-a a fotbalului.Sa speram ca se va schimba in curand si conducerea FRF si sa o avem un conducator corect.Avem sperante ca viitorul ne va surade din nou cu oameni ca Hagi

Emil  •  24 mai 2017, 7:42

Greu de înghițit succesul altora. Și mai cumplit este când succesul vine din banii proprii munciți , din muncă multă și încăpățânare. Și când mai vezi că acolo e unicul loc unde cresc fotbaliști de liga 1, te apuca boala ! :)

Facundelu  •  24 mai 2017, 7:44

Fiti si voi realisti, e usor sa fii optimist cand ai niste milioane de investit. Poti sa ai rabdare, tenacitate, etc, cate vrei, nu faci nimic fara capital. Sau Hagi s a împrumutat la banca sa faca academia?

Andy  •  24 mai 2017, 7:45

Bravo regelui Hagi pentru ceea ce a facut pentru fotbalul din Romania!

Tehnicu…  •  24 mai 2017, 7:58

...2 machedoni, 2 ***, 2 afaceristi...dar numai unul cu principii sănătoase şi acela în niciun caz nu e patronul sc fc fcsb mogoşoaia sa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jules  •  24 mai 2017, 8:03

S-au terminat problemele din sanatate dl. Tolontan? Din cate stiam Gazeta era un ziar de investigatii! :) Va doresc o zi buna!

Alexandru Chis  •  24 mai 2017, 8:06

Nu vorbiti nimic despre facilitatile care i-au fost facute, referitoare la teren, la obtinerea avizelor si la modul in care Hagi a obtinut terenul respectiv si cum l-au scos din circuitul agricol. N-ar fi rau sa faceti o ancheta si in aceasta directie. Nu de alta, dar prea v-ati inscris in "Corul Laudatorilor Regelui"! Sper sa dati dovada de obiectivitate si sa investigati si "latura mai putin luminoasa" a acestei afaceri. pentru ca, vreti sau nu, Hagi a faut si face o afacere cu "Academia", nu acte caritabile in folosul societatii!

davinci  •  24 mai 2017, 8:07

A fost un talent in fotbal asa cum altii sunt talentati in muzica, pictura, teatru, etc. Multi il considera pe Hagi un "rege" al fotbalului. La fel si ceilalti pot fi considerati regi in domeniul lor dar nu sunt atat de vizibili pentru muritori. Este greu de spus daca Hagi este un vizionar, parerea mea este ca nu, a avut in preajma oameni care sa il sprijine, iar cine cunoaste comunitatea machidoneasca stie despre ce vorbesc. Realizarile lui sunt ale comunitatii din care face parte. La fel ca si Simona Halep. El a fost doar un talent in fotbal, posibil sa stie sa faca si branza. Trebuie felicitat pentru realizari, derapajele lingvistice sunt scuzabile, nu este academician, gandeste cu piciorul. Un rege nu isi scuipa "interlocutorii".

Bogdan  •  24 mai 2017, 8:07

Trăiască regele...corectitudinii politice! Majestatea sa Tolontan lovește din nou. Regele cuvintelor mari, Principele articolelor cu aer de roman de capa si spada. Da, idee extraordinara. Da, cerbicie nespecifica romanului in punerea in practica a ideii. Dar orice afacere are nevoie si de puțin noroc pentru a reuși. Iar Hagi a primi o mâna de ajutor de câte ori a avut nevoie. Il rog pe domnul Tolontan sa facă un Exercițiu de imaginație si sa scrie aici unde S-ar fi aflat proiectul Viitorul, dacă echipa mare ar fi fructificat măcar una dintre cele doua uriașe șanse de retrogradare pe care le-a avut. Pe lumea asta sunt putine lucruri care pot fi zugrăvite in alb sau negru. Majoritatea au nuanțe de gri. Când te încăpățânezi sa nu le vezi, nu ești jurnalist, ci doar un scriitor ratat de scenarii de filme siropoase.

Cătălin Tolontan  •  24 mai 2017, 8:08

@Bogdan: ok, cinismul dumneavoastra este taios. Si ce ramine dupa el? Nu e vorba ca nu e normala distanta critica, dar la fel de normal e sa recunastem succesul cand il vedem.

Lucian Diaconu  •  24 mai 2017, 8:11

fanCraiova, nu intelegi cu siguranță ce însemană fotbalul adevarat, însă nu mă miră, dupa cum scrii in limba romană( "sa salvat", connaționalule se scrie "s-a salvat". Apoi proiectul lui Gica Hagi nu avea cum sa nu reușească, trebuie sa tinem cont că până să demareze acest proiect, HAGI a jucat la cel mai inalt nivel și a văzut astfel de academii de succes la mari cluburi în Europa. Știa ce are de făcut, doar copii talentați ce trebuiau sa fie slefuiți ii trebuiau, și a găsit câțiva. Este corect să afirmăm că anul acesta este anul lui Hagi, al proiectului său! Mi-aș dori să mai apară astfel de centre și atunci putem spune că fotbalul românesc poate renaște peste cațiva ani!

utraian  •  24 mai 2017, 8:13

#fanCraiova, chiar asa dom'le , sa fim seriosi ! Esti prea orbit de ura pentru Hagi (tu si altii) , ca sa distingi realitatea. In mod normal, fara implicarea politicului, in ce divizie trebuia sa fiti voi ca echipa nou infiintata? Cum se acordau acolo bani fara numar, in timp ce altii erau incatusati pentru cheltuirea banului public in sport? Clona, neclona, asta e treaba voastra. Cu exceptia lui Hagi , toti sunt asa in fotbalul romanesc. Ati vazut pe cineva, oricat de multi bani ar avea, care sa spuna : dom'le nu mai astept mocangeala de la stat, pun mana si fac stadion din banii mei, fac baza de pregatire , tot ce trebuie. Vezi mai nou cazul stadionului Dinamo, toti vor moca, toti fac schite, toti au gasit locatii de stadion nou deja, pe banii altora... La Hagi ce vezi? Exact ce-ti arata fotografiile alea: un om cu o idee fixa, care a vrut sa faca performanta, riscandu-si banii lui, nu pe-ai tai....Adica adevaratul INVESTITOR. Daca erau toti ca el, sau macar o parte, ai avea acum un cu totul altfel de campionat, mult mai competitiv. Chiar si daca Viitorul, acest pariu de 9 ani al lui Hagi, ar fi fost singurul lucru care l-ar fi facut in viata, ar fi meritat respect. Cum zicea reclama aia pe vremuri? "N-ai cu cine dom'le, n-ai cu cine... Niste tarani!" De fraza asta : "dar sa salvat cum sa salvat o stim cu totii ", nu ma mai leg. Poate o sa intelegi candva de ce...

dan b  •  24 mai 2017, 8:16

Ieri am fost la Academie. Am luat la pas toate terenurile: mari, mici, foarte mici; gazon, sintetic, nocturna... Totul este pus la punct. Se aud fluerele si indicatiile antrenorilor. Peste tot se munceste, de la grupele de 7 ani pana la echipa a 2-a a Viitorului. Si nu-i tot. La AGH se construieste in continuare.

haudinamo  •  24 mai 2017, 8:17

Bravo Hagi! Sa stea satelitul daca nu esti cel mai tare din perimetrul Siutghiol - Baltagesti - Ceamurlia. Anul asta a mers mai bine fotbalul, in ceilalti ani merge mai bine rapita. Win-win.

DT  •  24 mai 2017, 8:28

Domnul Stucan a vazut copertile GSP? Le-a analizat? Sunt ceva probleme? Poate nu s-a respectat proiectul, poate e ceva legat de disciplina in constructii, poate dimensiunile terenurilor nu sunt regulamentare, iarba nu-i tunsa corct... Fiti vigilent, nu va lasati! Si, va rog, demonstratia s-o faceti neaparat la televizor, pe ecranul ala destept...

Andrei F  •  24 mai 2017, 8:30

Pe undeva aveti dreptate domnule...Hagi a realizat ceva prin Academia construita de la zero, singur...Dar...nu voi presa combateati arbitrajele care greseau fara perdea,echipele care se bucurau de jocuri prietenoase,de decizii federale cu dedicatie ca pina la urma se stia cine are Academie cind se impune regula jucatorului sub 21 de ani...? Deci nu mai e singur!Nu tot bateti dv . moneda ca noi nu vrem sa fim ca cei de afara? Pai in Spania in cazuri asemanatoare Federatia a intervenit si chiar nu a tinut cont de rangul celui care greseste...A amendat pe cei de la Malaga care pe fata au declarat ca vor o campioana cu care urmau sa joace...Astia sunt ei si probabil ca ei tin la integritate.La noi? Pai voi ,presa sunteti partizani pe fata! Presedintele Federatiei declara ca Steaua ar trebui sa accepte ca Viitorul a castigat stiti de ce? Pentru ca Steaua a investit cel mai mult si pentru ca are cele mai multe titluri...Asta- i o declaratie de ieri...mai are una veche in care se lauda ca sfarsiturile de campionat stranse,jucate pana in ultima etapa este meritul sau...Curios! Nimeni nu- l intreaba cum a facut asta?!Desigur...este intamplator sa existe in fiecare an un arbitraj intre Steaua si contracandidata de tinut minte...Cine nu stie de Covaks,Coltescu si acum Petrescu? Deci domnule jurnalist,dv. -personal si chiar si majoritatea presei-si Burleanu va comportati ca niste haiduci... Vreti sa ,,luati,,de la bogati si sa dati la saraci...Interesant este cum puteti pe o parte sa radeti de Becali ca a investit cel mai mult dar iata ca preferatul investeste si el!E...dar acum e de bine! Sa ne miram de ce in Spania nimeni nu are nimic cu Barcelona sau Real - si astia au cistigat la trofee!- sau ca noi uitam ce am urat pana ieri? Nu ne deranja pana ieri aranjamentele,lipsa de implicare a unor jocuri prietenesti,arbitrajele horor,devizii federale partizane pe fata? Nu?...O sa ne reaminteasca presa peste putin timp! Ca doar urmeaza un nou campionat si iata deja rezultatele! @fanCraiova nu poate uita campionatele cind Viitorul nu a retrogradat dar deja e uitat cum a castigat Viitorul la Craiova...Balcanic...

Bunicu  •  24 mai 2017, 8:30

Ce facut finul lui Hagi decît minciuni,păcăleli a distrus campionatul luînd dea MOACA fotbalistii buni dela alte echipe să nu aibă concurență,Nu bază proprie nu echipe de copii,nimic bani luați cu japca cu Valize brichete,Tas și alte gogomănii ale arogantului,are palat ,Hagi are academie de fotbal ,BRAVO HAGI,Becali trebuie izolat de ceilalți conducători de cluburi.Rușine Becali ca mai cerșerști încă să fii campion.

Mihai Badea  •  24 mai 2017, 8:32

S-au făcut investiții serioase în baza sportivă, iar Gheorghe Hagi este un tip riguros. Nu ar trebui să fie o surpriză dacă, prin eforturi constante, a venit și un titlu.

constantin  •  24 mai 2017, 8:32

Realist vorbind, dle Fekundelu cred ca stii si d-ta ca HAGI nu a fost pe lista BANCOREX ca altii cu credite UITATE, ci a facut acei bani DIN MUNCA SI TALENTUL LUI si mai ales sunt IMPOZITATI LA SANGE in tarile unde a jucat. Cati hoti ai acestei tari au facut ceva COMPARABIL din banii furati? Cumva primarul din Constanta are ceva similar prin MADAGASCAR LA ANTANANARIVO? REGELE HAGI VA RAMANE VESNIC IUBIT PENTRU BUCURIILE DARUITE! Sa fim mandrii ca suntem contemporanii lui!

DT  •  24 mai 2017, 8:33

Scuze, uitasem, domnule Stucan, mai numarati o data scaunele de pe Stadionul Central. Da cu virgula?

serghei  •  24 mai 2017, 8:41

Da. Laudabil proiectul lui Hagi. Dar nu poate fi dat exemplu decât pentru cei care au averi de zeci de milioane de euro si nu prea fac nimic cu ele in afara de vechile smecherii financiare si tepe date Statului Roman. Nu stiu de ce apare cuvântul sărăcie intr-un articol despre unul din cei mai bogati romani. Nu prea se pupa.

Cătălin Tolontan  •  24 mai 2017, 8:42

@serghei: Nu cred ca aveti dreptate. Exemplul se potriveste oricui. Pentru ca atunci canda a inceput sa joace fotbal, Hagi el era un copil sarac intr-o tara saraca. A ajuns milionar dupa o cariera de efort si si-a investit banii acestia ca sa o ia de la zero intr-o alta cariera.

gilos  •  24 mai 2017, 8:43

O adevarata lege a sportului trebuia sa vina in sprijinul unor oameni ca Hagi, sa-i stimuleze sa investeasca, sa le creeze facilitati. Nicidecum sa dea banii publici, parte din bugetele locale si-asa mult prea mici, pe mana unor politruci, mare parte din ei total incompetenti sau pusi pe sifonat si capatuiala.

doru  •  24 mai 2017, 8:48

Este imbucurator faptul ca in presa sportiva din Romania mai poti gasi si astfel de articole. Este trist ca pentru astfel de exemple pozitive pot exista reactii de genul "FanCraiova" sau "Facundelu". Academia lui Hagi este un start-up care a reusit, dar ca orice afacere ea trebuie sa devina sustenabila. M-ar bucura enorm acest lucru, desi n-am nici un castig direct din acest lucru. Este important insa ca exemplul acesta sa fie urmat si de altii (articolul sprijina acest lucru), caci probabil "cu o floare nu se face primavara" in fotbalul romanesc.

Reddm  •  24 mai 2017, 8:53

Facand abstractie de nenumaratele meciuri in care arbitrajul a fost partinitor si in favoarea lui Hagi, si avand in vedere ca playoff-ul nu a durat mai multe etape, tot respectul pebtru ce a realizat, dar sa nu uitan ca nici de resurse nici de o influienta foarte mare, nu a dus dorul Hagi

vasglo  •  24 mai 2017, 9:03

Articol din colectia "Totul pentru front, totul pentru victoria....Viitorului!"...-:)

christiansen  •  24 mai 2017, 9:06

Succesul proiectului o sa-l vedem in Europa. As paria ca o sa fie un Gent care o sa-i scoata lejer din primul tur.

Timm  •  24 mai 2017, 9:25

@Andrei F In perioada 2003-2017 fcsb este cea mai avantajata echipa din campionatul Romaniei, este echipa cu cel mai mare buget, dar rezultate mediocre. In 2017 fcsb a investit in transferuri de jucatori 8 milioane de Euro, Viitorul a investit 30.000 de Euro, Dinamo ZERO Euro, ba a mai si vandut. Cu aceste echipe fcsb sa batut pentru titlu si a iesit lamentabil pe locul 2. Poate analizezi unde greseste fcsb?

Stelu  •  24 mai 2017, 9:28

Hagi nr 1 atat ca fotbalist cat si ca Manager si cunoscator de fenomen ! Toti cei din paranteza au imprumutat cluburile cu bani ( porumboiu, mititelu,paskani,pinalti,neculae de la brasov, etc ) ...Hagi a bagat banutu lui castigat ca si fotbalist nu din retrocedari sau din fondurile primariilor ;)

Timm  •  24 mai 2017, 9:31

@tolontan Multumim pentru poze si articol, reprezinta o lectie de viata si dovada ca un lucru normal si bine facut cu profesionisti din domeniu devine PROFITABIL si inspiratie pentru altii. fcsb deja doreste deschiderea unei academii( a vazut rezultatul, munca nu a observat-o). Spor la munca, si va doresc sa nu va inregimentati.

fleur  •  24 mai 2017, 9:35

Bravooooo HAGI!Un om deosebit,un adevarat rege.Bunul D-zeu sa-i de-a sanatate,putere de munca , cat mai multe realizarii si satisfactii in munca pe care o desfasoara.Este unic in Romania pentru ce a facut pentru fotbal.Eu personal la-m admirat cand era fotbalist si il admir si acum. FELICITARI PENTRU TOATA ECHIPA VIITORULUI.

Cristian  •  24 mai 2017, 9:36

La osanale nu ne întrece nimeni! S-a întrebat vreun ziarist cu adevărat ce s-ar fi întâmplat *** dacă nu exista blatul ordinar cu Steaua? A analizat vreun ziarist modul în care Viitorul a câștigat campionatul? Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce Hagi a urlat în campionatul regular că e vânat de FRF și LPF, iar în play-off nu i s-a mai auzit gura la adresa acestor foruri? Te-ai întrebat Tolo? Sigur că te-ai întrebat! Numai că nu avem voie să ne legăm de"tezaur"! Cine o face e trădător de neam și de țară! La ridicat statui de mucava nu întrece nimeni, dragă Tolo! Ăsta-i adevărul!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  24 mai 2017, 9:36

Frumos articol, ma bucur pentru Gica! O mica corectie: "imaginea arată o bază sportivă din Harleem" Nu este Harleem ci Haarlem.

Timm  •  24 mai 2017, 9:39

Se poate face o paralela intre Hagi si Popescu. Amandoi au facut bani multi din fotbal si aveau aceeasi experienta. Hagi areu Hotel de succes si o Academie de succes, toate constructiile fiind construite de la ZERO. Popescu a incercat cu Academie de copii, faliment, a incercat in imobiliare, faliment, a incercat ca si impresar, inchisoare. Si Popescu a investit si a fost bine intentionat dar...

Mihai  •  24 mai 2017, 9:46

Eu cred ca acest articol si mai ales ultimele paragrafe trebuie sa le citească toată suflarea românească de pretutindeni de 3 ori pe zi. Plus ăsta: http://www.contributors.ro/editorial/primejdia-care-ne-paște-despre-lehamite/ Cei care scriu genul asta de articole ne vor binele, fraților! Trebuie sa ne trezim si să înțelegem ca se poate. Cum? Ca Hagi, cu dragoste pentru cea ce faci, cu pasiune si implicare 1000%. Despre asta e vorba, ca Dragnea nu o sa îți spuna niciodată asta, pentru ca într-o astfel de lume, formata din oamenii ca Hagi, el nu are ce căuta. Daca nu, somn ușor, Putin ne asteaptă cu bratele deschise. Mama Rusia e pe noi...

copy & paste  •  24 mai 2017, 9:53

Cataline, am o intrebare pentru tine: Ce este mai de condamnat, faptul ca Becali a incercat sa premieze jucatorii de la Cluj pentru ca acestia sa joace corect si sa dea totul pe teren, sau faptul ca patronul echipei Craiova a bagat in teren copii in meciul pe care Craiova l-a avut cu echipa lui Hagi? Iti mai amintesti cand echipa lui Hagi batea Steaua acasa si scapa de retrogradare? Cat de corect crezi ca a fost acel meci?

Dan M  •  24 mai 2017, 9:53

Hagi - un jucator talentat. Oameni buni, incetati sa mai folositi cuvinte ca Regele, Extraterestrii, Galacticii etc! D-zeule, sunt doar niste oameni care isi fac treaba mai bine ca altii din domeniul lor. Eu nu am auzit ca vreunui chirurg talentat sa i se spuna Regele sau ca este Extraterestru! Sau vreunui profesor. Chiar nu ne dam seama ca vorbim de niste tipi (de obicei cu o educatie precara) care alearaga impreuna pt a introduce un plastic umflat cu aer intr-un spatiu definit ca poarta? Voi nu realizati ca un fotbalist mediocru din Anglia castiga intr-o saptamana cat castiga un profesor din Romania in toata cariera sa?! Ne plangem ca educatia e la pamant, ca medicii pleaca, ca inginerii si IT-istii sunt tot mai putini etc. In schimb, se aduc elogii pt un titlu castigat intr-un campionat fffffff slab. Dar nu calitatea ne intereseaza acum, ci modul cum se castiga aici: au mai spus si altii - o echipa care nu a retrogradat, o echipa care a avut rezultate discutabile etc. L-ati vazut pe Hagi cum ii injura pe acesti copii? Doar asa se poate face performanta? Ati avut un art despre un antrenor de la o echipa de copii care ii jignea peste masura. Oare Hagi nu face acelasi lucru? Amintiti-va permanent ca este vorba de un joc! REGELE E GOL !!!

vasglo  •  24 mai 2017, 9:53

P.S. - Tolo, pe cand un reportaj asemanator si cu noua si ultramoderna Baza din Berceni a FCSB-ului si a Academiei sale. Nu de alta, dar trebuie sa fim impartiali, nu-i asa?!....-:)

Hasan  •  24 mai 2017, 9:54

Ca antrenor Hagi m-a dezamăgit deocamdată,ca om la ce am văzut eu si ceea ce a lasat sa vedem las fel,prin cum se comporta la declarații,la meciuri etc.in schimb după ce a luat titlul jos pălăria,Am zis ca no sa mai am loc de el in tara asta,televiziuni ,laude dar nu e asa .A luat titlul si gata merge mai departe alte teluri si obiective.BRAVO DOMNULE HAGI.

CAPITZA  •  24 mai 2017, 9:55

Felicitari Gica ! Putini ca el in tara noastra , din pacate .

copy & paste  •  24 mai 2017, 9:56

Avand in vedere ca te erijezi intr-un luptator al dreptatii, pe cand o ancheta la Stadionul National? Nu ti se pare ciudat ca a costat de vreo 2 ori mai mult decat simularul din Germania? Ca sa facem o comparatie intre ce a realizat Hagi ca investitor privat si ce a facut primaria ca investitor al statului!

ciocumic  •  24 mai 2017, 10:05

Succesul Viitorului, a oamenilor care muncesc pentru aceasta "Academie", se bazeaza in buna masura pe prabusirea fotbalului romanesc. Un fel de "chiorul" e "rege" in tara orbilor. Meritul lui Hagi este meritul oricarui investitor, a avut banii, a avut relatiile, a putut influenta ca lucrurile sa se intample. Acum o sa scoata, poate, si profit. Asteptam succesul Viitorului in cupele europene, altfel vorbim despre succesul de la noi din sat. Altfel, cunosc si eu destui "campioni" de scara, de bloc, de cvartal, chiar si de asociatie de proprietari.

Lucian  •  24 mai 2017, 10:05

Imi este foarte greu sa ii inteleg pe cei care in continuare il condamna pentru niste rezultate ciudate. Sunt un om caruia ii place integritatea si uraste astfel de lucruri dar am spus-o atunci cum o spun si acum: omul acesta face ceva pentru fotbalul romanesc, un proiect de la zero fara sa cerseasca bani sau stadioane de la stat. Daca a trebuit sa faca ceea ce a facut, este gresit si totusi pentru binele sportului la nivel de juniorat oarecum scuzabil. Nationala de peste 5-6 ani se va baza pe munca acestui om, sunt sigur de asta.

ciocumic  •  24 mai 2017, 10:06

"al oamenilor care muncesc..." daca se poate corecta as aprecia, multumesc!

Andrei F  •  24 mai 2017, 10:09

@ Timm Unde greseste Becali? Dar unde gresesti tu? Spui ca Steaua are cele mai mari investitii si ca s- a luptat cu echipe care au dat la investitii 30000 euro sau nimic ...Ba punctezi ca aceste echipe au si vandut jucatori! Pai domnule jurist,Steaua o fi vandut si ea ceva jucatori? Adica Varela ,Stanciu,Chipciu,Popa,Hanrumon,Tosca poate nu crezi dar astia au fost stelisti...Dar mai greu cu logica nu?...Apoi spui ca Steaua este cea mai avantajata din 2003 la arbitaje... Citi ani ai daca nu ne spui nimic de pina in 2003? Sau atunci era permis?Si ia fa-ma de rusine,spune un meci proSteaua care sa rivalizeze cu ce a facut Coltescu sau Covaks?...Dar dupa 2003...

bogdan  •  24 mai 2017, 10:12

Catalin Tolontan - cinism zici? Nici vorba. E ca si cum ai scrie un material elogios despre atletul care a castigat maratonul arctic, idealizandu-l, fara sa-i mentionezi trecutul. Dar mai e ceva inca si mai important. Ceva ce vine din orgoliul lui nemasurat. Voi, ziaristii, declarativ admiteti ca fotbalul e pentru si despre suporteri. Principalul atu al unui club de fotbal e traditia. Nu exista suporteri fara traditie. Hagi nu da doi bani pe traditie. A refuzat sa-si asocieze proiectul cu un nume de traditie, pentru ca vrea totul (gloria si rezultatele) pe persoana fizica. Din punctul de vedere al traditiei, Viitorul este identic cu Voluntari, Chiajna, Balotesti, Clinceni, etc. Astfel de cluburi nu merita nici doua randuri intr-un ziar, daca intelegi fenomenul fotbal. Hagi nu face la Viitorul fotbal pentru suporteri, ci deruleaza un business in domeniul sportului. Pe persoana sa fizica regala. Pana si voi, ziaristii, folositi sintagma "Hagi campion" mai des decat "Viitorul campioana". Hagi putea fi campionul Constantei, de exemplu, dar prefera sa fie campion cu un sat adiacent. As mai scrie despre Viitorul in gazeta cand ar aparea in seria A echipa lui Baggio, din satul sau natal, sau in prima liga din Olanda proiectul lui van Basten, conceput in spatele vilei.

sorin  •  24 mai 2017, 10:26

@fanCraiova Egali cu voi insiva! Vesnica religie a regiunii voastre " ***". Daca voiam sa-ti raspund la acelasi nivel iti atrageam atentia ca esti fanul unui club facut iar nu nascut (vorba scripturii ) Dar n-o fac !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează