Unul din liderii rasiștilor din SUA a apărut, ieri, la tribunal cu un tricou cu Zelea Codreanu

Imaginile agenției Associated Press îl arată pe bărbat purtând pe piept portretul imprimat al liderului legionarilor români

marți, 15 august 2017, 5:25

Acum o zi, Matthew Heimbach, unul dintre participanții importanți la demonstrațiile rasiste din Charlottesville, a fost identificat de știrileprotv.ro drept un admirator al Gărzii de Fier, pe baza unui interviu din anii trecuți.

La scurt timp după apariția în presa română a informațiilor, a avut loc la tribunalul din Virginia audierea suspectului reținut pentru că ar fi intrat cu mașina în mulțime.

Printre cei care au venit să-l susțină se numără și  Matthew Heimbach.

În filmarea agenției Associated Press, Heimbach explică reporterilor care sunt convingerile sale purtând un tricou negru, pe care apar figura lui Corneliu Zelea Codreanu, liderul interbelic al Gărzii de Fier, și inscripția ”Corneliu Codreanu – Prezent!”.

La câțiva metri de el, opozanții rasiștilor îi strigă ”Fasciștii să plece!”.

Comentarii (112)Adaugă comentariu

vasile  •  16 august 2017, 13:01

lnb, si noi asa ne bucuram ca ai plecat si speram sa te integrezi acolo unde esti. imi aduci aminte de liberalii albi din State, toti adepti convinsi ai multiculturalismului, diversitatii, adica a tot ceea ce asigura disparitia albilor. Dupa cum se vede diversitatea este aplicata doar albilor, nimeni nu se duce in Africa sa ceara asa ceva, sau Asia, samd. Intr-o generatie va fi ca in Zimbabwe sau S Africa, sezon deschis de vanatoare la albi... Olanda pana in 2020 va avea peste 50% din populatia sub 20 de ani musulmani... Acelasi trend in restul Europei de Vest, Canada deja are peste 50% din populatie nascuta in afara granitelor, samd. Iar noi daca vrem sa ramanem romani, suntem retrograzi...

Alex  •  16 august 2017, 13:06

Omul asta, Matthew Heimbach, mi se pare ft ok. Din stirile din USA se intelege ca el ar fi intrat cu masina in acea multime, ceea ce nu-i adevarat. Si de ma rog este nazist sau rasist, sau mai stiu eu cum, doar pentru ca poarta un tricou cu chipul lui Corneliu Zelea Codreanu ? Stim cu totii ca media poate face dintr-un nevinovat vinovat si invers, depinde cum dai strirea, cum aranjezi imaginile, cum prezinti faptele etc. Iar acum vin TV-urile din Romania (apropos de asta, cam toate sunt varza, doar mesteca aiurea "politica corecta" impusa), si dau stirea asta fake-uita si fac un caz international din asta implicand istoria Romaniei si Ortodoxia, sugerand ca Ortodoxia si Crestinismul in general sunt rasite, naziste, xenofobe etc. Eu zic ca MARE TREBUIE SA FIE TICALOSIA UNORA, daca se dedau la asemenea minciuni !

Cătălin Tolontan  •  16 august 2017, 13:07

@Alex: Va explicam care e diferenta. Dreptul la libera exprimare nu inseamna ca esti liber sa propovaduiesti violenta si ura. Acestea sunt, in Romania si in Europa, fapte penale. De ce? Pentru ca societatea considera ca libertatea nu poate deveni ostateca celor care indeamna la suprimarea ei fizica.

Ovidiu  •  16 august 2017, 13:08

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ovidiu  •  16 august 2017, 13:58

Stimate domn, sau domni, unde a fost incitarea la violenta in ceea ce am postat in comentariul meu precedent ? Sau limbajul intolerant ? Va pierdeti cumva slujbele, executati ordinele cuiva ? Dupa cum bine observati, am folosit un limbaj foarte decent, dca aveti putina demnitate, publicati-l ! Daca asta este convingerea mea, exprimata intr-un limbaj corespunzator, civilizat, deranjeaza pe cineva anume ? TLC ! Acesta este adevarul care trebuie urmat ! Observati, cumva, ceva neadecvat ?

Ovidiu  •  16 august 2017, 14:11

Va multumesc. Nici o clipa nu am afirmat ca sunt de acord cu ce s-a intamplat la acel eveniment, nu sunt de acord cu violenta de nici un fel, nu am convingeri naziste sau fasciste, asta ca sa fie clar. Pentru cine cunoaste putina istorie...

gigelos  •  16 august 2017, 17:12

Codreanu una , Sima alta ... sa nu amestecam lucrurile . Sa nu fim necinstiti sufleteste

Marin  •  17 august 2017, 12:11

lipsa de cultura la cesti ziaristi/comentatori. Legionarii au fost patrioti romani (macelarit de dictatura carlista), iar Garda de Fier o inventive germana. Cele doua erau conduse de oamnei diferiti. Propaganda marsava / prosteasca dusa de grupurile elitist la adresalegionarilor romani este o minciuna sfruntata. bravo lor americanilor ca pretuiesc ideiile crestine pure/nealterate de "mancatorii de usturoi", carora nu le pute gura.

Sergiu  •  17 august 2017, 16:49

Ne-am facut de ras... Toate mizeriile alea le potenteaza pe ale noastre. Criminali, rasisti, homofobi, nazisti...astia ar trebui inchisi. Minte scurta iti trebuie sa mai crezi in ideile alea. ***...N.D. si CpF o sa ne duca si pe noi in stadiul in care mizerii de genul, vin si omoara oameni din multime. Cine le da dreptul? O ideologie datorita careia au murit milioane de oameni si prostia, necunoasterea, ignoranta. Astept ziua in care o sa faca asta...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marin  •  18 august 2017, 13:58

Sergiu-lica.....gandire mica!

carmi  •  25 septembrie 2017, 17:08

Foarte tare. Chiar nu stiam ca Zelea Codreanu a devenit un personaj multi-apreciat si peste hotare.

Smecher  •  3 iulie 2019, 11:07

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează