Clubul Primăriei a angajat un fost general MAI cu pensie de 15.000 de lei

Consilierul Cheșnoiu este unul dintre cei care au insistat ca CSM să dea în continuare 900.000 de euro pe an pentru secția de baschet a Stelei

marți, 7 noiembrie 2017, 6:56

173.400 de lei pe an ia Nicolae Cheșnoiu din pensia de fost chestor în Ministerul de Interne

48.000 de lei pe an câștigă Cheșnoiu de la CSM București, unde Gabi Szabo l-a angajat consilier

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Doamna director general, cu tot respectul, vă spun foarte clar că acest protocol cu Steaua și cu Atletic nu apără interesele Primăriei! De ce să-l prelungim?”, spune Narcis Cristea-Mic, directorul sportiv al CSM București.

La discuție sunt prezenți șapte oameni.

În curând, tot clubul află ce s-a discutat.

Din lateralul mesei de culoarea cireșului, intervine consilierul directorului general, care își ironizează interlocutorul, printr-un fitil: ”Să înțelegem, doamnă președinte Szabo, că dumneavoastră nu apărați interesele clubului nostru, al Primăriei?!”.

Acest al doilea bărbat, strălucitor ca scos din cutie, se numește Niculae Cheșnoiu.

”Cheșnoiu e un Isărescu al Ministerului de Interne”

Fost director financiar al MAI, Cheșnoiu s-a înșurubat de trei ani în sportul românesc.

”Cheșnoiu e un Isărescu al Ministerului de Interne”, îl elogiază Elisabeta Lipă, cea care a deschis cariera sportivă a chestorului pe linia Dinamo – MTS – CSM.

Dar foștii colegi din MAI, ajunși martori în instanță într-un dosar de angajări ilegale, au o perspectivă complet diferită despre competențele și integritatea chestorului.

”Ne dădea bilețele cu cine trebuie angajat”

În 2012, în ședința publică de la tribunal, Cheșnoiu a fost prezentat drept unul dintre cei care ”ne dădea pe bilețele numele pe care trebuia să le angajăm”, după cum a consemnat reporterul ziarului ”Adevărul”.

Faptele se petrecuseră în anul 2010, când Nicolae Cheșnoiu nu mai era director financiar, însă se reorientase drept consilier de încredere al ministrul PD-L Traian Igaș.

Astăzi, Cheșnoiu este tot consilier, dar al membrului PSD Gabi Szabo, numită de primarul Firea șefă la CSM București.

CSM este clubul cu cel mai mare buget din sportul românesc.

Atât de mare încât dă și la alții.

Salariul consilierului Nicolae Cheșnoiu, conform contractului cu CSM București

Banii curg de la Primărie către CSM Steaua

CSM are sediul pe Calea Victoriei 126, aproape de colțul care răspunde în Piața Amzei, exact în clădirea cu Teatrul Act.

În biroul Gabrielei Szabo de la etajul 2, directorul sportiv Cristea-Mic pierde lupta în fața lui Cheșnoiu.

Cei prezenți se foiesc pe scaunele capitonate cu piele albă.

Cristea-Mic își zdruncină și mai mult colaborarea cu șefa sa, ”alchimia contează!”, chiar după expresia favorită a Gabrielei Szabo.

Le e clar tuturor că sunt vremuri în care ”alchimia” lui Szabo cu Cheșnoiu merge ca unsă.

Astfel încât CSM semnează Protocolul prin care se continuă transferul până la totalul de 5,1 milioane de euro de la clubul Primăriei către secția de baschet Steaua.

De fapt, banii sunt gestionați de către asociația privată Atletic, a fostului baschetbalist Virgil Stănescu, cel care a apărut alături de Victor Ponta la discuții despre acest parteneriat, conform mai multor surse din Primărie.

Cheșnoiu a fost premiat și pentru Olimpiada de la Rio!

Filiera politică construiește apeductele pe care curg banii.

La final însă, totul se regăsește în avantaje personale și imediate. Metodic, oamenii aceștia vânează banii publici. 

Că e vorba de pensii imense, de convenții civile sau de sume care ajung la entitățile lor private, cum e cazul triadei CSM – Steaua – Atletic, sumele din buget sunt miza.

Cazul Cheșnoiu este uluitor și transpartinic. Chestor pe placul PD-L, apoi susținut de oameni din PSD, Nicolae Cheșnoiu face surf pe creste de bani, bani publici. Fiecare sumă o susținem cu documente.

Veniturile din 2016 ale lui Nicolae Cheșnoiu, în calitate de consilier MTS

6.000 de euro pe lună cumulează Cheșnoiu din pensie plus celelalte job-uri

El încasează 15.000 de lei din pensia de la Ministerul de Interne.

Primăria Gabrielei Firea îi mai dă încă 4.000 de lei pe lună, conform draftului de contract intrat în posesia Gazetei Sporturilor.

În plus, fostul chestor încasează încă 6.000 de lei pe lună în calitate de cenzor la filiala din România a Asociației Internaționale a Polițiștilor.

La MTS, câștiga 5.000 de lei, dar omul a fost premiat și pentru ”performanțele” de la RIO, cele mai slabe ale sportului nostru din ultimii 60 de ani!

Deși sosise în MTS cu numai 7 luni înaintea Jocurilor Olimpice, Nicolae Cheșnoiu a luat 15.000 de lei.

15.000 de lei, taman cât o pensie. A 13-a pensie.

 

Consilierul MTS Nicolae Cheșnoiu a primit 15.000 lei, reprezentând prima pentru Rio 2016

 

 

Citește și:
Aranjament pesedist al Primăriei cu banii bucureștenilor: Oprescu + Firea = 4,7 mil. euro pentru echipa de baschet Steaua

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Gigi din Trifoi  •  7 noiembrie 2017, 7:13

se mananca si se va manca bine la echipele astea sustinute de primarii ori departamentale cu bani publici, de asta s-au si creat clonele cs dinamo, csa steaua, academica rapid psd, cs u craiova, ect, suntem o tara cu o democratie..comunista

Marian  •  7 noiembrie 2017, 7:30

Am ajuns sa cred ca, peste 80 % din populatia acestei tari este corupta, altfel nu inteleg de ce ies in strada atat de putina lume pentru anumite nereguli cu justitia, de celelalte probleme ce sa mai zic, nu iese nimeni in strada. Nu mai vad nici-o scapare de acest sistem.

Cătălin Tolontan  •  7 noiembrie 2017, 7:32

@Marian: nu, nu vorbim de o majoritate, ci de o elita corupta, o elita in sens rau si fara acoperire in realizari profesionale. In Romania sunt milioane de oameni onesti, care traiesc din munca sau care au muncit din greu la viata lor si au pensii mici. Acesti oameni au inceput sa se implice civic, in moduri diverse. Miscarea lor va schimba tara.

Luca  •  7 noiembrie 2017, 7:49

Unii bugetari sunt deosebit de dotati ! Multinationalele ar plati milioane ca sa aiba asemenea angajati ! Mi se pare interesant , urmatorul paragraf din contract : " Prestatorul are libertatea de alegere a locului si a modului de desfasurare a activitatii , precum si a programului de lucru . Prestatorul are libertatea de a desfasura activitati pentru mai multi beneficiari " . Serios ??? Asta e cel mai bun job din lume !!!

ddanny  •  7 noiembrie 2017, 7:53

nu mai avem nicio sansa, noi astia de rand , incredibil ce sume se iau la pensie chiar daca e fost cadru militar ..si ce ..zici ca e dumnezeu...e o munca , ca oricare alta , astia o fac importanta prin salariile lor...nu e importanta..e munca total ca oricare alta si ar trebui platita maxim 3000 ron asta ca sa nu fiu rau...trebuiesc aliniate pensiile imeeensee..la salariile medii ceva gen...chiar asa nesimtire dao dreaq de treaba...pacat..mare pacat ca suntem asa prosti...in ***....nu intelege lumea ca ala e un om de rand ..atat..om de rand ca noi...lumea intelege altceva cand spui ..da domne da a lucrat nu stiu unde...mai hoo ca e om normal

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

arcasul Gigi  •  7 noiembrie 2017, 8:01

Cand veti ajunge si la Federatia de Tir cu Arcul, condusa de Ciusca de la... judo (care n-a muncit in viata lui dar a trait bine, din... sport), Poeana de la... canotaj (idem cu cel dinainte), Pandele (nasul lui Ciusca, dat afara de la... judo, cu pensie barosana si salariu la fel de la federatie), Hoppe (pensionara care retrage anual cate 50.000 lei pe card din conturile federatiei, deconteaza bonuri fiscale cu salam, cascaval s.a.m.d. inclusiv... mancare de pisici :D, desi federatia n-are nici o pisica - da' are doamna una, acasa :D), cantonamente *** de zeci de mii de euro, o "performanta" demna de invidiat pentru banii publici incasati, adica... nici o performanta, etc. Cand ? Asa (sau mai rau) se intampla la aproape fiecare federatie, cu deosebirea ca unii mai au si rezultate...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

arcasul Gigi  •  7 noiembrie 2017, 8:03

"miscarea lor va schimba tara", dar cum, daca ne luptam cu morile de vant ? Cum, daca ne judecam cu ei, castigam si ne rad in nas oricum, pentru simplul motiv ca... toate astea nu ajung la urechile nimanui ?

gabriel valeriu  •  7 noiembrie 2017, 8:06

Pana cand nu le vom spune oamenilor, zilnic, la scoala, in ziare, pe facebook, la tv. si peste tot, ca nu exista bani publici si ca e vorba despre banii contribuabilului, adica ai tai, cetatene!, pana atunci vom avea destui ridicatori din umeri care cred ca banii publici aterizeaza de undeva din ceruri in pusculita statului, asa ca nu e problema lor!

adi  •  7 noiembrie 2017, 8:11

Traiasca psd-ul...cum cred eu !

dan  •  7 noiembrie 2017, 8:14

@Gigi din Trifoi: nu-i adevarat ce spui, comunistii nu furau atit cit fura cei de acum !

Catalin  •  7 noiembrie 2017, 8:20

Ieri seara, intuneric. O masina depaseste pe dreapta pe o trecere de pietoni pe calea plevnei cu cel putin 70 la ora. La imediatul stop observ ca masina avea insemnele CSM Bucuresti peste tot. Oamenii se pare ca au bani de inestitii!

fdsg  •  7 noiembrie 2017, 8:40

*** toti cat le permite legea; totul e pe relatii si recomandari(e normal); dar cand rezultatele sunt asa, bunul simt ar trebui sa se ridice. premii si prime sa primeasca doar sportivii si antrenorii si doar la rezultate; bugetul csm este putin umflat si cred ca de 5milioane de euro ar putea firea sa imbunatateasca putin calitatea vietii in oras

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ady  •  7 noiembrie 2017, 8:41

Buna ziua. Ce ne mai mira, la acesti asa zisi patrioti? Un alt ex. ce se poate verifica f. usor, este situatia de la RATB. Erau 8 directori, acum sunt 30 si nici ei nu stie ce trebuie sa faca. As vrea sa cred ca nu asta e soarta poporului nostru. Unii din bunicii mei a fos prizonier de razboi si la rusi si la nemti. Cel mai rau a fost la rusi, si din pacate influenta lor in tara e f. mare.

fdsg  •  7 noiembrie 2017, 8:45

si domnii astia din mai...oare ce-au facut ei special pt aceasta pensie? ne-au aparat de hotii din tramvai? nici macar atat; poate ii intelegi pe cei care au fost pe front; dar general mai? din pacate la cadrele astea "militare" n-a putut sa umble nimeni nici iliescu nici constantinescu nici basescu nici iohanis; ei doar le-au marit pensiile; macar in ceasu 12 dragnea (cat e el de aiurit) ar putea baga legea ca cei cu pensie sa nu se maia ngajeze la stat; daca sunt competenti, oo asteapta privatul

Florea  •  7 noiembrie 2017, 8:56

Daca la urmatoarele alegeri iese tot Firea, asa-i ca ne meritam soarta si n-avem dreptul sa ne plangem?

gilos  •  7 noiembrie 2017, 8:59

Ceea ce aflam ca se intampla la PMM, in special la acest CSM, este de-a dreptul revoltator. Aceasta gabifirea nu are niciun pic de bun-simt, arunca efectiv cu banii dupa bunul plac. Ca bucurestean, eu nu sunt de acord ca banii mei sa ajunga la acest CSM, cu atat mai putin la Steaua Armatei. Oameni buni, nu putem face o petitie, o initiativa, un referendum, nu stiu cum sa-i zic, dar ceva ca sa putem avea si noi un control asupra banilor nostri ? Chiar este sat fara caini aceasta tara ?

Doru  •  7 noiembrie 2017, 9:00

Domnul Tolontan va rog sa verificați și cum se iese la pensie din sistem cu venituri crescute aberant in ultimii ani de munca și pensii mai mari decat salariul avut în timpul serviciului. Sustin ca armata, pompierii salvarea sa aiba salarii mari dar, in functie de rezultate. Sunt pompieri in orasele mici care au stins un foc pe an și au pensii uriașe.

car  •  7 noiembrie 2017, 9:07

Am mai postat asta : pe când o investigatie privind *** imens de la ANRP ? Doar să se compare averile foștilor angajați de acolo cu declaratiile lor de avere, și să vedeti diferente....sunt o grămadă de "Secureanu" care au făcut averi din banii primiti de la cei care cumparau drepturile litigioase primind informatii din dosare de la primii...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

iod  •  7 noiembrie 2017, 9:11

Inca un general *** ***; pensionati la 40-50 ani cu pensii nesimtite, desi apolitici cat au fost activi, devin imediat dupa pensionare, consilieri, formatori de opinie, directori, presedinti la Tarom, Casa de sanatate, Romatsa, MTS, primarii,Romania tv etc. Si multi dintre ei, mai ales cei dfin mapn, ar fi trebuit degradati si ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  7 noiembrie 2017, 9:15

Aveti o mica,mica scapare!!!! De fapt scapare??? Ne spuneti cine conduce CSM ,cine conduce Primaria dar uitati sa ne spuneti cine- l premiaza in 2016 pe individ!!!Cel de la MTS!!! Pai daca nu este PSD pe cine intereseaza ,nu? Pana la urma continuati cu ,,ai lor,,care trebuie zugraviti altfel decat ,,ai nostrii,,!!!La fel ca la Secureanu...Regret ca nu toti ,,***,, sunt de la PSD ca altfel nu aveati retineri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilia  •  7 noiembrie 2017, 9:17

Este evident ca cel mai mare "inamic" al poporului nostru il reprezinta *** din avutia publica. Trebuie sa ne luptam din rasputeri cu acest inamic, nu sa cautam vinovati in alta parte (Soros, strainii etc).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion  •  7 noiembrie 2017, 9:32

Cum se intampla ca toate astea, sau cel putin 80% din corupatia din tară , se intampla in acea capitala *** de pe Dambovita ???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane  •  7 noiembrie 2017, 9:38

Pai asa e,cine are mult,trebuie sa aiba si mai mult,iar cine are putin trebuie sa se tarasca in lume. Din pacate, daca or fi 10% oameni onesti,sunt si 90% subcivilizati, needucati sau ***.Sa nu ne facem iluzii,atata timp cat sunt legi avantajoase pentru unii. A fost cineva la putere care sa conteste privilegiile votate pe banda rulanta? Nici vorba,doar promisiuni,pana au dat cu nasul de casacaval. Asa ca da-i si lupta cu morile de vant.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  7 noiembrie 2017, 9:43

,,Proba de ...microfon!,,.Cum se putea scrie articolul plecand de la faptele sper adevarate ...Chijnoiu fost mare in MI , pensionat,este gasit capabil de puterea nou instalata de mitingurile pentru Colectiv sa ocupe un post in MTS de unde incaseaza 5000 lei pe luna.Desi este angajat de doar 7 luni primeste si o premiere pentru Olimpiada!!!Raii de la PSD l- au eliminat din MTS dar l- au angajat la CSM ,clubul Primariei pe 4000 lei.Reiese un castig pentru cetateni de 1000 de lei diferenta de salarii de la MTS si CSM...Cu parere de rau in articol nu am deslusit legaturile cu PDL dar nu aveam retineri in a le arata!Ei???

Octavian  •  7 noiembrie 2017, 9:50

Cum se calculeaza aceste pensii? Cine le calculeaza si dupa ce criterii? Sigur am citit si restul articolului dar mai mult m-a uimit pensia lui decat faptul ca a primit sume de bani de la stat pentru niste peeformante inexistente cu care dansul oriicum nu a avut legatura. Maica-mea a muncit 40 de ani invatamant, cu toate gradele luate, cu facultate facuta( ulterior, pana sa iasa la pensie) si totusi a iesit cu 1000 de lei pensie acum 4-5 ani, acum cred ca are 1200/1300. sa zicem 300 de euro. Cum naiba, acest domn `chestor` sau ce e, a iesit cu o pensie de 15000 de lei???? adica 3800 de euro? Este socant. Si cati ca el or mai fi. Pentru oameni de genul platim noi taxe si impozite. Pentru cei care sunt ca el, sau mai bine platiti muncim noi sa ne rupem carca, nu-i asa? Pentru ca statul sa isi poata permite astfel de `colaborari` si astfel de pensii. Doamne fereste, si mai ne luam de unii ca fug din tara asta...

Cătălin Tolontan  •  7 noiembrie 2017, 9:51

@Octavian: e normal ca anumite profesii (politisti, magistrati, agenti secreti, pompieri...) care presupun restricti pe timpul exercitarii (de pilda nu pot avea firme) si care asuma un risc special sa beneficieze de pensii bune cand termina munca. Ganditi-va la un politist sub acoperire ce viata duce ani de zile. Insa acest caz stirneste perplexitate justificata (Chesnoiu a lucrat in contabilitatea MAI, nu cu infractorii) si prejudiciaza si principiul de mai sus, acceptat in toate societatile civilizate.

Maria  •  7 noiembrie 2017, 10:08

PSD isi spune partid social-democrat, de stanga, care apara drepturile celor multi. Cum se impaca asta cu aceste pensii irationale pe care le promoveaza ? Cum sa-i dai unui om sanatos tun, la 40-50 de ani, pensie de 15.000 lei ? Si vedeti ca nu este singurul caz, sunt nenumarate cazuri de acest gen !! In Grecia, dupa criza, nicio pensie platita de statul elen nu poate depasi echivalentul a 2.000 de euro. Punct. Ce ar fi asa de greu sa impunem si noi o limita impotriva acestor impostori ?

banu romeo  •  7 noiembrie 2017, 10:13

Nimic nou sub soare : oamenii astia sunt peste tot. Citeva exemple de pe plan local din zona folclorica Mures. Actualul sef al politei locale este fost ofiter SRI, cel de la administratia pietelor cam tot asa. Mai e unul pe la complexul de agrment Week-and tot un fost ofiter din SRI sau politie . Am mai aflat ca fostul adjuct al SRI e undeva dupa pensie la UMF cu un loc caldut sub soare. Se pare ca si fostul sef SRI Cluj care era din Mures cam tot asa. Oamenii astia sunt peste tot frate unde e caldut caloriferu. Toti sunt cu pensii de nababi care le plateste natiunea romana dar pentru ca ei" poate" s-au mai angajat si in alte locuri ocupind pozitii care poate si le-ar dori alti oameni care nu au avut atita noroc in viata . Ca le-a dat statul roman salarii mari pot sa inteleg , ca le plateste pensii de nababi dupa ce nu mai sunt activi chiar nu pot sa inteleg , ca mai si lucreaza dupa ce au iest la pensie dupa max 50 de ani asta chiar nu pot intelege deloc....

Zhambon  •  7 noiembrie 2017, 10:15

I-auzi domle ce au facut tehnocioloshii aia, l-au jignit pe bietul om dindu-i prima pentru Rio 2016 ...

Octavian  •  7 noiembrie 2017, 10:19

@Catalin : Este normal ca oameni care lucreaza in medii mai putin prielnice, sa aiba anumite sporuri, atat la salariu cat si la pensie, insa discrepanta este uriasa. Sa inteleg ca acest domn Chesnoiu a fost contabil la MAI. Bun si cum se justifica atunci pensia asta uriasa? Intelegeam daca fusese vreo 10 ani prin afganistan, isi riscase viata, avea nu stiu cate misiuni indeplinite cu succes pe campul de lupta. Intelegem si noi, oamenii de rand, ca cetatenii care isi risca viata sau lucreaza in medii ostile pot avea pensii mai mari decat oamenii de rand. Insa nu e cazul aici. Nu cred ca e singurul care iese la pensie pe la 50 60 de ani, iar pe statul de plata are pensie de mii de euro. Mie mi se pare o mare nedreptate facuta cetatenilor de rand. Sunt de acord sa sa dea pensii/salarii mai mari celor care au mai multe responsabilitati decat noi, oamenii de rand, cu job-uri normale. Sau celor care lucreaza in conditii de risc maxim si asa mai departe. Sunt de acord ca salariile medicilor sa fie consistente, ale politistilor, ale popmpierulor, ale minerilor s.a.m.d Insa totul cu o limita. Nu se poate ca pensia unui contabil de la MAI, sau nu, chiar si unui General de MAI, nu-mi pasa ce functie a avut colo, 3800 de euro pe luna pensie mi se pare INCREDIBIL de mare, este de 10-12 ori mai mare decat pensia unui om de rand. Sunt de acord sa fie de 2 3 ori mai mare , hai un 2500, 3000 de lei, dar nu de peste zece ori mai mare. Pana la urma nu avem supermani in tara, sunt si ei, vorba altui user, tot oameni. Discrepanta e socanta!!!

monica  •  7 noiembrie 2017, 10:22

Catalin Chesnoiu nu e singurul din MAI ajuns la CSM, iar daca vezi cine e in CA de baschet si cat primesc lunar, te ...doare capul...

Octavian  •  7 noiembrie 2017, 10:28

oricum chiar si asta cu salariile ati dezbatut-o tot voi, recent. Medicii se plang ca au salrii de 3000 de lei. Un medic nu cred ca incheie luna fara 2 3 mii de euro in buzunar. Sigur depinde de spital dar cred ca 1 din 100 nu primeste banul in buzunar. Orice salariu ar avea, e greu sa nu primeasca banii pentru ca din pacate asta e si mentalitatea lor dar si a celor care dau bani, caci e greu de crezut ca el isi va face meseria cum trebuie daca nu dai banutul. Asta e o mentalitate gresita. Ar trebui sa stim cu totii ca nu, nu e nevoie de spaga, ca spitalele, si aboslut totul care tine de stat, sunt de fapt sustinute cu banii TAI, nu exista bani publici, exista banii tai, ai mei, ai celui de langa tine. Asa ca atunci cand pazincul spitalului, asistenta, doctorul va ia mai tare, sau credeti ca vor spaga, ganditi-va la asta. Nu trebuie sa mai dati spaga pe nicaieri. Trebuie sa luptam pentru drepturile noastre. Stadionul national nu e al primariei, e al nostru. Stadionul nou Oblemencu, nu e a lui csu craiova, e al tuturor localnicilor din zona. Si exemplele pot continua. Avem toate drepturile, noi astia care muncim, care platim taxe, impozite, suntem angajati, angajatori, nu ctz, contribuim la bugetul de stat, avem tot dreptul sa ne razvratim, sa nu mai fim luati la misto. De ce nu se impune un plafon maxim de pensie? E o idee buna pe care am citit-o intr0un comentariu anterior. E un haos total in tara asta si asta si datorita noua care doar comentam dar nu facem nimic altceva( aici ma includ si pe mine).

Andrei F  •  7 noiembrie 2017, 10:44

@monica • 7 noiembrie 2017, 10:22 Sa avem pardon!!!Chesnoiu reiese din articol ca a venit de la MTS la CSM si nu cum spuneti dv. ca ar fi venit de la MAI.Desigur ,eu daca as fi Chesnoiu as da GSP in judecata pentru ca desigur,Chesnoiu cand a fost adus in MTS a probat calitatile profesionale ca doar nu o fi venit pe pile,prietenii,spaga si mai ales fara concurs!Pai nu de aceea au venit aia buni dupa Colectiv?Si nu astia se spune in articol ca l-au adus pe Chesnoiu?7 luni pana la Olimpiada ....!Vad atatia care se plang ca Chesnoiu ar avea pensie prea mare.Asa o fi dar ce pensie ar merita un sef din MAI?Pensiile astea se gasesc si la sefii din Procuratura, din Justitie,din Armata...Chesnoiu probabil ca a fost daca nu echivalent la general macar colonel...

Marcos  •  7 noiembrie 2017, 10:46

"Transpartinic" e cuvîntul-cheie din text. Alternanţa la putere, oricum ar fi fost realizată în România (alegeri libere, alegeri fraudate, lovituri de stat) a dus la efectul contrar celui aşteptat: majoritatea (covârşitoare) a funcţionarilor mai puţin vizibili (dar altfel omnipotenţi la nivel micro) au schimbat barca fără nici o ezitare. Moralitatea în politică? De undeva de sus Caragiale ne zîmbeşte ironic. Soluţia? Se lasă aşteptată. Orice formaţiune ar veni mîine la putere, fenomenul se va repeta (şi nu numai la noi, e ceva panbalcanic).

gilos  •  7 noiembrie 2017, 11:05

Catalin, Cat de greu ar fi ca sa initiem o initiativa cetateneasca de limitare a pensiilor platite de statul roman la echivalentul a maxim 2.ooo de euro ? ( modelul Greciei ) Indiferent daca ai fost parlamentar, cosmonaut, judecator sau pompier, maxim 2000 de euro. Parerea mea este ca s-ar strange lejer un milion de semnaturi si ar trebui sa o adopte. PS Cine are venituri mai mari si isi doreste o pensie generoasa este liber sa contribuie la pensii private, fonduri private, etc ..., dar statul roman sa limiteze pensia la maxim 2000 de euro.

Catre Tolo  •  7 noiembrie 2017, 11:10

Dar de ce le ziceti ELITA? Va laudati masoneria? Pungasii astia *** sunt elita?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jules  •  7 noiembrie 2017, 11:23

Mi se pare ca la fizionomie seamana cu Secureanu!

Ion  •  7 noiembrie 2017, 11:30

Chesnoiu , acesta, dle Tolontan este ...o mica picatura intr-un ocean.Pai de ce credeti Dvoastra ca nu se vrea o lege a sportului, a sponsorizarilor, alte reglementari ? De ce Steaua are echipe profesioniste, cind menirea si activitatea ei e alta ? la fel si Dinamo. De ce exista militari activi "detasati " in sport ? De ce mai exista sportivi care au si grade militare , care fac doar sport ? Cum a ajuns Dna Iager sau Dna Lipa cu grade mari si functii sportive ? Asta nu da bine a fi discutat...Pe de alta parte ce concurenta "loaiala" mai este intre echipa de baschet militara Steaua, sustinuta si de Primarie, prin CSM, cu o echipa marunta, dintr-o localitate aiurea, sustinuta de vreo fabricuta ?. De ce se fac stadioane noi pentru Armata si Politie, de ce au sali de sport, ca nu au sportul, ca obiect de actibitate. Un Chesnoiu, un Boroi,un Talpan mananca banii statului, ba chiar sint laudati. Eu vad in sportul militar romanesc un "cancer", care distruge echitatea, morala sportiva, care nu va muri curand , pentru ca hraneste multa lume. Ca si Chesnoiu sint mii, Armata detine hoteluri, spitale, cazarme nefolosite, etc..ce-i mai trebuie si sport ? In plus la unele Primarii vine Curtea de Conturi si nu le lasa sa faca investitii sau alte cheltuieli, in sport, la altele (Bucuresti) se platesc sportivi cu salariu de peste 100 mii eurp pe an. Trist articol, si ne mai miram de ce este azi in Romania ....Nu exista nici o sansa sa dispara "cancerul asta", cind *** impart banii....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sergiu  •  7 noiembrie 2017, 14:53

Tolo, hai sa nu mai folosim salarii anuale pentru ca par mai mari. Nimeni din Romania nu se raporteaza la salariul anual. Au mai mare relevanta sumele lunare castigate. La ele se raporteaza romanul de rand. Mi se pare o strategie exact ca si la preturi cand este 4.99 lei. Toti stim ca este 5 lei, dar psihologic vedem 4 cifra mare si avem impresia ca e mai ieftin. La fel si cu sumele anuale; sa para sume colosale.

Cătălin Tolontan  •  7 noiembrie 2017, 14:54

@Sergiu: inteleg ce spuneti, dar in cazul de fata vorbiti serios? :-) Am publicat sumele asa cum sunt ele in declaratia de avere, sume anuale. La pensie de 15.000 de lei pe luna credeti ca era nevoie sa dam suma anuala ca sa para mai mare?

Pifanu  •  7 noiembrie 2017, 17:32

Vorba aia : cine puate uase ruade ....

Stefan  •  7 noiembrie 2017, 17:38

Parca este o lege care interzice fostilor functionari publici pensionati, sa desfasoare activitati in domeniul public...

Mihai  •  7 noiembrie 2017, 17:45

Strigător la cer...Mi-e greu sa ma gândesc în profunzime la suma, pentru ca efectiv mi se face rău. Suntem atâția tineri care am studiat la universități de prestigiu din țară , și unii dintre noi, sa ne fie cu iertare ca, nu avem pile, dar chiar am avut planuri și idealuri mari gândindu-ne la viitor și am ales drumul corectitudinii și al studiului... Oameni performanți, care se bazează doar pe puterile proprii, oameni care trag la jugul în care se lafaie acești răsfățați ai sistemului ...pentru ei pleava... Dar care viitor? Care planuri? Care idealuri? Ce tot vorbesc eu? Capu' sus si mergem mai departe... Voi cu furaciunea , noi cu griji si suferinte... Tolo, keep up. Păcat ca ești singur.

Olaru  •  7 noiembrie 2017, 19:56

Dacă ai cunoaște beneficiile pe care le are la IPA România pe spatele unor cotizanți din rândul MAI ai avea material pentru un an întreg

Alex One  •  7 noiembrie 2017, 21:57

D-le "Tolo. ro", de ce sunt pe black list ? Daca nu erati de acord cu postarea redata, de altfel, integral fara "moderari",referitoare la redactia, adevaruri ori minciuni, de ce nu ati sters comentul ? Voi gasi o white list. Sunteti deplorabili.

Comentează