Cum ar fi evoluat dosarele Ridzi, Udrea și Secureanu dacă ar fi fost în vigoare modificările de lege propuse de Parlament

Consecințele din trei procese cunoscute arată unde bat parlamentarii

joi, 14 decembrie 2017, 3:56

Ca jurnalist, sunt obligat să am o distanță față de orice autoritate.

DNA și Laura Kovesi nu fac excepție.

Și încă ceva semnificativ.

Nu cred că în elaborarea legilor justiției criteriul urmărit ar trebui să fie ”hai să facem ca procurorii să aibă o sarcină  cât mai ușoară!”. 

Dar nu e normal nici la ce s-a ajuns acum.

Căci Parlamentul pare că vrea să le facă, intenționat, munca mai grea procurorilor.

Problema e că, oricât de bine intenționați ar fi parlamentarii, câtă vreme Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, primul condamnat și al doilea trimis în judecată, sunt pe acele poziții de conducere, modificările în Legile Justiției nu pot avea credibilitate!

Este un lucru elementar ca oamenii să nu aibă încredere în schimbările inițiate de o parte interesată în nume propriu.

Din experiența investigațiilor de presă ale Gazetei din ultimii aproape 20 de ani, dacă s-ar face modificările dorite acum de parlamentari, iată ce s-ar putea întâmpla.

1. Nu s-ar mai putea face înregistrări audio ca în cazul Monica Ridzi.

După ce ziarul a scris, în mai 2009, despre atribuirea fără licitații a contractelor, șefii din minister, în frunte cu ministrul, au început să se agite.

În public, ei amenințau presa cu procese, pentru calomnie.

În culise, erau mult mai concreți: plănuiau ștergerea urmelor.

Procurorul Mariana Alexandru, unul dintre procurorii de școală solidă ai DNA, nu s-a grăbit, deși ar fi avut motive să o ridice pe Ridzi.

Ea ”a cablat” un funcționar al Ministerului Tineretului și Sportului.

Funcționarul a așteptat să fie chemat în biroul ministrului și a asistat la o discuție în care Monica Ridzi punea la cale, cu alți șefi, chemarea omului de la IT și ștergerea urmelor.

Pentru că ei falsificaseră contractele și le antedataseră.

Omul de la IT a venit și a șters urmele care au fost, evident, ușor reconstituite mai apoi de DNA.

Toate aceste probe zdrobitoare, cu stenogramele înregistrărilor, au ajuns în dosar.

Funcționarul cu microfon a fost martor în proces.

Conform schimbărilor propuse în Parlament, o astfel de înregistrare nu ar mai putea avea loc!

Pentru că funcționarul ”nu a susținut propriile convorbiri”. Căci  așa cere noul Articol 139, alineatul 3, așa cum a observat Hotnews.

Funcționarul din MTS doar a asistat la convorbirile ministrului Ridzi cu directorii. Și, conform noii legi, magistrații n-ar mai avea dreptul să utilizeze înregistrarea ca mijloc de probă.

De ce ar fi mai puțin relevantă dovada dacă e adusă de un martor care a asistat, dar nu a participat?!

2. Consilierii-șpăgari ai Elenei Udrea din ”Gala Bute” ar fi știut imediat că li se urmăresc firmele!

Spre finalul anului 2014, DNA a luat urma unor firme prin care se întorceau către subordonații Elenei Udrea banii publici oferiți de minister firmelor de casă.

Ștefan Lungu, consilierul personal al ministrului, era unul dintre cei vizați.

DNA a apelat la ANAF ca să obțină date în timp real.

Urmăreau să vadă dacă într-adevăr există contracte între firmele care primeau contracte de la ministerul Elenei Udrea și firmele controlate de Ștefan Lungu.

Li s-au confirmat transferurile de bani!

Abia după ce au avut certitudinea, procurorii Ana Dana și Marius Bulancea au mers cu cercetările direct la companiile deținute de Ștefan Lungu.

L-au audiat pe subalternul lui Udrea și, pus în fața probelor, a recunoscut că acei bani încasați de el erau, de fapt, o șpagă întoarsă către minister.

Imediat s-a alertat și Elena Udrea.

A fost momentul în care ea a început să joace cartea opoziției la Binom, pentru că a știut, din ce se întâmpla firmelor lui Lungu, că va urma ea.

Acum.

Dacă parlamentul votează modificarea legii în sensul propus (Articolul 267, alineatul 2), procurorii vor fi obligați să înștiințeze pe cel cercetat că i se urmăresc firmele prin spălarea banilor, prin ANAF sau prin orice altă metodă!

O spune și DNA, în comunicatul de azi: ”Nu poate fi condiționat accesul procurorului și al polițistului la instrumente investigative de acordarea aceluiași drept și autorilor infracțiunilor”.

Cu alte cuvinte, Ștefan Lungu ar fi știut imediat că ruta banilor este investigată și ar fi putut ascunde urmele.

3. O percheziție informatică în cazul Secureanu ar avea interdicție să deschidă piste către noi spitale!

În cazul Spitalului „Malaxa”, procurorii DNA au făcut percheziții informatice și la biroul, și la domiciliul managerului Florin Secureanu.

Important. Toate acestea sunt avizate de judecători. 

Ceea ce căuta procurorul Constantin Irina erau probe ale fraudei de la Spitalul „Malaxa”. Contracte supraevaluate, bani luați direct din casieria spitalului, achiziții ilegale.

Dar, de-a lungul celor 9 ani când a fost protejat de autoritățile sanitare și de primării, Secureanu a aflat multe dintre culisele sistemului medical.

El are înregistrări audio cu persoane care povestesc diverse aranjamente pe banii publici din sănătate, nu neapărat legate de ”Malaxa”.

Parlamentul vrea acum, prin introducerea alineatului 151 în Articolului 168,  ca ”procurorii să șteargă definitiv” rezultatele percheziției informatice, dacă ele nu sunt folosite în cazul pentru care a fost făcută percheziția.

Cu alte cuvinte, dacă DNA descoperă în înregistrările lui Secureanu piste pentru alte dosare din medicină, din alte spitale, e obligată să le elimine, i se interzice să le folosească în alte dosare.

Sunt trei cazuri cunoscute, cercetate de procurori din generații diferite, care nu sunt în nici un caz prieteni.

Mariana Alexandru, procurorul din dosarul Ridzi, a fost împinsă la pensie în circumstanțe niciodată lămurite, după ce lucrase chiar cu Marius Bulancea, fostul consilier al Codruței Kovesi, la dosarul Gala Bute.

Dar, indiferent de specificul dosarului și de metodele folosite, toți ar fi fost legați de mîini și de picioare ca să-și dezvolte cazurile Ridzi, Udrea și Secureanu și să le ducă în instanță.

 

 

Comentarii (60)Adaugă comentariu

Mozzie  •  14 decembrie 2017, 16:01

Asta au urmarit de la bun inceput.Sa prosteasca electoratul sa-i aleaga ca sa demareze imediat aceasta desfiintare a justitieiu,sa o faca inexistenta iar ei sa mai aiba un ragaz de 3 ani sa fure nestingheriti la lumina zilei.Iar noi stam si ne uitam pe pereti de parca nu noi suntem de fapt cei jupuiti.

Adi  •  14 decembrie 2017, 16:10

Ce o sa le spunem copiilor nostri cand vor creste ? Ca nu ne-a pasat sau nu am avut timp ? Poate ca nu am stiut...

Cornel  •  14 decembrie 2017, 16:12

DNA a initiat actiuni doar in beneficiul cetatenilor care nu au functii importante in institutiile publice. Daca legile care se doresc implementate ar ingradi activitatea DNA, implicit ar fi impotriva romanilor. Nu am auzit ca DNA sa influenteze negativ traiul romanilor care nu fac parte din categoria mai sus amintita. Nu ar trebui tolerate actiunile celor care beneficiaza de pe urma modificarilor legilor justitiei, insemnand mai putin de1% din populatie.

Raoul  •  14 decembrie 2017, 16:20

Domnule Tolontan, ati devenit trompeta lui Kovesi. Nu v-am auzit vreodata vorbind de abuzurile DNA-ului. Cereti-va afara!

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2017, 16:21

@Raoul: aveti chiar in articol patru exemple de articole in care am criticat DNA si pe Kovesi. Si sunt mult mai multe.

Mrr  •  14 decembrie 2017, 16:23

de necrezut ca hotii au ajuns la putere si dau astfel de legi...

Ion  •  14 decembrie 2017, 16:24

Mi.e greata de lipsa de reactie a oamenilor care nu ies in stradă sa manifeste fată de aceste furaciuni....

f.b.  •  14 decembrie 2017, 16:32

Nu pot avea credibilitate si din: - graba in care se fac, de parca-i santajaza cineva. - nici un pic de intelegere cu opozitia, adversitate totala.

Arsenie  •  14 decembrie 2017, 16:32

Problema este ca procurorii fac abuzuri de peste 10 ani si au pus control asupra clasei politice. Cu alte cuvinte, puterea judecatoreasca (desi procurorii nu reprezinta justitia, ci doar acuzarea) a ajuns sa fie superioara celei executive si legislative. Acest lucru trebuie corectat, indiferent de consecinte. Mai bine sa scape 100 de vinovati decat sa ajunga un singur nevinovat in inchisoare. M-am saturat de circul asta, m-am saturat de DNA si m-am saturat de SRI. Tara trebuie condusa de politicieni alesi prin vot democratic, nu de procurori santajisti si spioni. Evident, este doar opinia mea si nu astept aplauze din partea reprezentantilor #rezist

ghe  •  14 decembrie 2017, 16:34

propunerile sunt scrise prost, de oameni cu interese ca sa isi salveze ei pielea, nu sa faca sa functioneze anchetele si judecata in instanta problema e ca astia pe care ne intereseaza suntem minoritari fata de majoritatea manipulata sau anesteziata de psd

Lucian  •  14 decembrie 2017, 16:36

Bine ca ai aparut si tu! Cu ce mai e pe piata voastră, multi oameni vor fi la curent! Da Doamne să ne urnim! Chiar ăștia ne cred prosti! Si indolenți! Sper ca dupa doliu să se trezească românii! Nici dupa sărbători nu-i prea tarziu! Dar daca înghițim un nicolicea, serban, iordache , tăriceanu, dragnea, o punem original de mult! Cataniciu e absolvita deja? Nu? Asta dacă Iohannis ca semna! Fac ăștia o normă CCR si nici de semnătură președintelui nu va mai fi nevoie! Sa vezi legi de azi pe mâine! Dar noi plătim taxe ca ei să fure!

criticul  •  14 decembrie 2017, 16:37

Dar dvs.,domnule Cătălin Tolontan ce ne puteți spune despre dosarele oamenilor politici,că văd că sunteți destul de bine informat aici,în zona politică?Cum de apar ca din senin dosare politice unor oameni politici?De exemplu,ce ne puteți spune despre cele două dosare ale doamnei Lia Olguța Vasilescu,pe care judecătorii le-au retrimis DE ȘAPTE ORI ÎNAPOI SPRE REFACERE D.N.A.-ului,fiindcă nu erau probe?Sau despre așa-zisa fraudă clamată de matrozul dvs,preferat,nenea Traian,care a zis că la referendumul de demitere a sa au fost fraudate 2500000 de voturi,fraudă neconfirmată nici până-n ziua de azi?Despre faptul că apar ca ciupercile după ploaie mizerii de dosare politice din partea D.N.A.-ului doar unei părți a eșichierului politic (stângii) și foarte greu sau aproape deloc celeilalte părți a eșichierului politic (dreptei)ce ne puteți spune?Chiar aș vrea să vă văd odată scriind niște articole pe această temă la adresa D.N.A.-ului și a doamnei L.C.K.,dar cred că sunt slabe speranțe să văd așa ceva,dvs.fiind un admirator nedeclarat al amândurora,ca dealtfel și al metodelor folosite de ei. P.S.Poate ar fi foarte bine dacă v-ați mai informa despre cum merg lucrurile în justiția română citind abuzurile făcute îndeosebi de D.N.A.,L.C.K.,C.S.M.sau Inspecția Judiciară a C.S.M.pe www.luju.ro.

Andrei F  •  14 decembrie 2017, 16:44

Recunosc! Nu am putut sa va citesc decat inceputul!Aveti grave probleme ...De realitate!Vorbiti ca nu ar mai fi valabile interceptarile audio?!Vai,dar nici pana acum nu au fost valabile!Noroc de domnii de la Draganesti -Olt care le-au facut publice-asta in cazul fratelui presedintelui!Procurorul Iacobescu a fost facut nebun desi vorbea de interceptari legale cu ani inainte !Vorbiti tocmai dv. de interceptari audio?Pai in interceptarile alea audio din biroul fostului presedinte tocmai s-a clasat dosarul!Si cum spunea fostul presedinte nimeni nu s-a apropiat de familia sa!De astea de ce nu vorbiti,de ce nu va pasa?Andronic care a amenintat cu justitia si apoi a acceptat ca a intrat in arhivele SIPA ce lege ar trebuii invocata sau schimbata ca sa raspunda si el?Dar domnul Portocala cine ati vrea sa-l judece si dupa ce legi?Ca si domnul are multe interceptari audio de explicat!Dumneavoastra ii vedeti pe Dragnea si pe Tariceanu?Pai astia sunt judecati si eu nu stiu sa fi scapat de un dosar pana acum!Dar pe aia care public v-au ras in nas -spusele dumneavoastra referitor la ce ati patit in docarul Galea Bute din partea Presedintelui-nu-i vreti judecati?...Cum poate legile de acum sa fie bune daca Basescu scapa de fiecare data?...Atatea cazuri intamplate cu televiziunile de fata ,astea cine ati vrea sa le judece si de ce nu se poate face acum?In ce tara un partid politic este asaltat in zi de alegeri?Are dreptate Tramp .Sunteti rezistenti la schimbare pentru ca nu vreti ca ai vostrii sa raspunda...Kovesi nu poate veni in Parlament,Macovei nu poate veni in Parlament,Basescu scapa de dosare la foc automat ,multi dintre ziaristi-Andronic,Turcescu,Cartianu,Liviu Mihaiu...-sunt de neatins desi au multe de explicat...si voi nu vedeti nimic?

nausea  •  14 decembrie 2017, 16:45

Si noi , cetatenii romani, inca in patrie, ce sa facem domnule Tolontan? Sa asteptam cuminti urmatoarele alegeri ca sa alegem iar raul mai mic? Sa emigram? Sa fim buni crestini si sa intoarcem si obrazul celalalt in speranta ca vom gasi dreptate pe lumea cealalata ? Am asa o stare de greata de-mi vine sa fac ce sigur o sa-mi taiati din comentariu ...

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2017, 16:50

@nausea: noi, cetatenii, sa ne implicam. Eu sunt jurnalist si trebuie sa relatez. Dar dvs puteti adera la ONG-uri, puteti sa va sunati la Parlament alesul, puteti dona pentru organizatiile care va plac, puteti manifesta.

Kendo  •  14 decembrie 2017, 16:50

Stati ca apar imediat aparatorii comunistilor (ma intreb daca sunt comunisti sau doar niste pungasi fara vreo filozofie in afara de cea a a buzunarului gros cu orice pret) sa va explice ei cum ca PSD-ul (imi pare rau de oamenii cu obraz din partidul asta, cati or mai fi) vrea de fapt binele tuturor romanilor, iar cei care protesteaza impotriva lor sunt niste scursuri ale societatii care nu respecta votul majoritatii...

cornel  •  14 decembrie 2017, 16:52

se vede ca faceti parte din "corul bocitoarelor".... ca la comanda toti ati iesit....de ce nu scrieti ce s-ar fi intimplat daca demersurile lui portocala ar fi reusit?... pentru ca nu aveti voie sa criticati "sistemul"...

Silviu  •  14 decembrie 2017, 17:00

mulțumim celor care "#auindraznitsacreadainromania*

dan65  •  14 decembrie 2017, 17:09

mi s-a parut de la puncul 1 ca pozitia dumneavoastra este incorecta si primul impuls a fost sa renunt la articol.am depasit momentul si-am incercat sa fiu obiectiv,dar tot ce am citit nu a facut decat sa-mi intareasca convingerea ca preferati infaptirea actului de justitie,indiferent de modul in care este facut(si cum drumul spre iad e pavat cu cele mai bune intenti...)spre exemplificare,articol 139, alineatul 3 unde va referiti la un functionar cablat,punctul meu de vedere este ca articolul doar forteaza delimitarea dintre asazisii martori si acoperitii din servicii.Va laudati ca ati scris despre Coldea si Kovesi,dar se pare ca ati tras cu munitie de manevra,ca-s bine mersi amandoi.

Cătălin Tolontan  •  14 decembrie 2017, 17:10

@dan65: nu e vorba despre acoperiti in lege, ceea ce detest la fel de mult ca dvs. Ci de martori care asista la ceva si nu mai pot fi folositi daca nu sunt participanti activi.

Bunicu  •  14 decembrie 2017, 17:11

Hoți se tem de hoți așa și aici se tem de drobul de sare că va cădea de pe sobă.Pentru cine a făcut Ritzi pușcărie?Ea nu a luat nici un leu,beneficiar EBA care a ajuns parlamentar european si Ritzi la pușcărie,bravo cum analizati problemele,vă temeți că va scăpa Dragnea dar Dragnea nu a fost singur în acea campanie benefeciar Băsescu că a ramas presedinte cu toate că si cînd a fost ales acolo fraude nu la Dragnea. Așa a scris unii ziariști în presă.Asta e presa tine cu cine o plătește./Dl Tolontan jurnalist care se implică în politică.

nausea  •  14 decembrie 2017, 17:12

Domnule Tolontan, ce ma ingrijoreaza si mai tare e ca numarul postacilor este imens de mare. Sper ca aveti si ip-ul de unde posteaza, si intelegeti ca vin din acelasi loc. Daca tineti minte filmul La Piovra, din anii 90, asa am ajuns sa ma simt in tara asta. Din pacate noi nu avem niciun comisar Cattanni

stelu  •  14 decembrie 2017, 17:14

Mai usor cu pianul pe scari domnule Tolontan, nu mai incercati sa-i prostiti pe cei saraci cu duhul, vezi doamne Dna-ului i se ia din atributiuni!! total fals aceasta mica divesrsiune a dvs. Vezi doamne procurorii nu mai au voie sa faca inregistrari audio pt. descoperirea de noi infractiuni. Hai domnule nu ne lua chiar asa de prosti.Vezi doamne procurorii nu mai pot efectua perchezitii informatice in cazul depistarii unei infractiuni!! De unde ati mai scos-o si pe aceasta stimbabile domn? Cu mandat de la judecator, procurorul poate face orice perchezitie doreste dansul stimabile, fie informatica, fie domiciliara.Dna-ul si parchetul in general au toate parghiile din lume sa-si desfasoare activitatea in cele mai bune conditiuni. Cu o singura conditie. Sa fie profesionisti si inteligenti. Atat si nimic mai mult. Cum va explicati stimabile domn Tolontan ca activitatea Dna este in proportie de 80% pe infractiuni de abuz in serviciu si delatiuni. Asta spune ceva stimate domn.Slaba pregatire profesionala si raspunderea la comenzi politice. P.S. Daca in locul lui Ritzi se afla un PSD-ist sa fi vazut dvs. ce frumos lucra Dna-ul. Nu mai era nevoie de nici o ancheta de presa stimabile.Acolo Drga noastra Zeita si acolitii, au dorit sa musamalizeze dosarul penal cu pricina, nu sa cerceteze.

bg  •  14 decembrie 2017, 17:21

Cui ii este frica de PROCURORI in tara asta? Acela modifica legile justitiei in sensul ingradirii puterii acestora. Daca esti corect, cinstit, bine intentionat, respecti legislatia in vigoare, asa cum pretinzi ca esti, de ce te temi? Ai ceva de ascuns in PC, in telefon, in

Luca  •  14 decembrie 2017, 17:24

Criminala de la metrou ar scapa , dupa noile legi ?! Pentru ca probele video nu se pot folosii in instanta ?! Felicitari pentru articole !

cutia pandorei  •  14 decembrie 2017, 17:24

mai mult bune decat proaste, legile justitiei sunt doar unul din efectele perverse ale cutiei pandorei care s-a deschis odata cu asasinarea democratiei. astfel: 1. oricine poate folosi o multime pentru orice si multimea permite asta prin lipsa ei de cunoastere. si asta e foarte grav 2. ditamai partenerul strategic SUA a demonstrat ca are mai intai interese pe care stie sa le ascunda dupa principii 3. tot ceea ce a insemnat ascendentul moral al ditamai democratiilor luminate s a facut pulbere si nu numai din motive de justitie, si nu numai in romania. 4. americanii nu mai pot avea incredere in clasa politica din romania. si asta pt ca nu mai poti avea incredere in cineva care a randul lui nu mai are incredere in tine din motive absolut intemeiate. 5. din est de la fostii comunisti si nu numai, ma indoiesc ca mai pune cineva botul la gargara cu democratia, coruptia si anticoruptia. 6. ce minge la fileu le au ridicat rusilor, de nu se poate! e de departe cea mai tare propaganda pro rusa.woooowwww ca le place sau nu americanilor, sri ului si cui mai vreti, ceva in societatea romaneasca s a schimbat. nu o poti spune, dar cu siguranta o simti si tu. si nu e neaparat in bine. seamana cu: ne am pierdut incredere in vest. si ce cec in alb de incredere au avut! si mai stii cum e cu increderea...... p.s. ce face antena 3 sunt ca niste lovituri de baros in bula numita drumul romaniei spre culmile democratiei ueiste. daca ar fi inchis o atunci cand l au luat pe voiculescu.....

sile  •  14 decembrie 2017, 17:29

mai lasati *** inregistrarile si mai treceti si la flagrant, ca asta e baza unei anchete, nu inregistrari mantocarite de serviciile bine platite si supergonflate!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Toto  •  14 decembrie 2017, 17:29

Ca sa susții aceste legi mizerabile, trebuie sa fii postac sau ignorant(sa folosesc un eufemism).

dan65  •  14 decembrie 2017, 17:34

asta cu ip-ul este cu adevarat comedie in stare pura(https://www.top10vpn.com/hide-ip/?v=2&bsid=c50se1kw043&gclid=EAIaIQobChMInpeZweiJ2AIVRZ8bCh1x2AhmEAAYASAAEgJdR_D_BwE) pe *** si nelipsit de la serbarile organizate sub semnul lui diez rezist

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65  •  14 decembrie 2017, 17:41

de ce sa se schimbe legile justitiei si nu le lasam mai bine asa?dau un copy paste la o povestioara a preotului Dorel Gălan din Cluj:S-au adunat toţi dracii în iad ca să găsească idei să stăpânească lumea. Dracii au fost îndemnaţi să dea grai ideilor lor, fie bune, fie proaste. Unul dintre ei a zis: «Ştiu ce să facem! Ideea mea e cea mai bună. Le vom corupe conducătorii, iar ei vor fi pierduţi!»Şi aşa au făcut. Dar nu a fost destul. Un altul a spus: «Ideea mea e mult mai bună! Vom învrăjbi soţiile contra soţilor, taţii şi mamele împotriva copiilor, le vom destrăma familiile». Aşa au făcut, dar oamenii au descoperit consilierii psihologici, iar unele familii s-au reunit. Al treilea drac a zis: «Ideea mea e cea mai bună! Le voi şopti la ureche, la fiecare: nu te grăbi! Începe de mâine!

STELU  •  14 decembrie 2017, 17:50

@@LUCA@ Ba tu te auzi ce prostii debitezi draga Gaguta?? Ce legatura are mai aerianule criminala de la metrou , cu punerea in acord cu constitutia Romaniei, a zecilor de articole din C.P si C.P.P. declarate ca neconstitutionale de catre C.C.R . si implementarea unor directive europene privind prezumtia de nevinovatie a unui cercetat penal in Romania.Pana la condamnarea acestuia de catre un judecator in urma probelor existente la dosar. Voi nici cand cititi nu stiti ce cititi bai aerienilor??Daca aceasta mare zeita si luptatoare impotriva coruptiei Luluta Keovesy suspectata vartos de plagiat, va aruncat pe piata o mica diversiune sekuritika voi gugustiucilor gata ati pus gurita la asa ceva.Pt. cultura ta generala aerianule, probabil parlamentul Romaniei, va adopta ceva modificari, intrucat pana la aceasta ora nu sa modificat absolut nimic din ce zice zeita!! va interzice probele video-audio pentru parchete inclusiv Dna obtinute ilegal , deoarece dansii pot obtine aceste probe video-audio absolut legal, adicatelea cu respectarea legilor. Ai inteles mai draga Gaguta cum sta treaba. Cu toata dragostea, te-ai trezit vorbind cam ca proasta in targ

betina  •  14 decembrie 2017, 18:08

Indiferet ce zic uni isi altii :...ca -i kovesi cum o fi ...ca ancheteaza doar pe cei din PSd ....Dar cum e posibil ca un condamnat si unul trimsi in judecata ...sa stea in fruntea parlamentului? ..Cum e posibil ca un Ciodache , Nicolicea , Nicolae sa faca legi ....cand ei au studii juridice facute numai ei stiu cum si unde .Asta-i tara , asta-i guvern???Toader e doar paravan acolo ...o sa zica ca si atunci cand le-a dat drumul infractorilor ...ca el nu a stiut ca-s asa de multi (cei care trebuiau sa iasa .Acum o sa zica ...ca parlamentul a votat legea asa si el nu a stiu ce proasta e .

io  •  14 decembrie 2017, 18:26

tolontan care citeaza stirifierbinti, in particular pe eminentul tapalaga. si mai face si analiza la ce-a priceput cealalta eminenta cenusie. turcescu a zis si el ceva? mi-e lene sa caut articolele alea si modificarile. dar daca urla tapalaga si tolontan ca e rau, rau, cam stiu ca sunt sanse mari sa fie invers. digi ce-a zis? ca sa fiu sigur. si va rog eu (chiar va sfatuiesc de bine), nu mai repetati de 1000000 de ori ca sunteti jurnalist, echidistant etc. etc.. ca e ca si cu bunul simt si modestia. daca trebuie sa te lauzi cu ele, nu le ai. rezumati-va la a informa (ma bufneste rasul cand scriu asta), vede lumea si singura ce jurnalism faceti.

ovialex23  •  14 decembrie 2017, 18:29

Pentru toti *** din Romania: ati vrut PSD la conducere, asa am ajuns, o tara in care furtul si ticalosia au ajuns legiferate. Rusine sa va fie ***!!! ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  14 decembrie 2017, 18:37

Drepturile fundamentale ale omului trebuiesc protejate ... prin LEGE ... nu incalcate! Activitatea parchetelor trebuie sa se infaptuiasca ... in cadrul respectarii acestor drepturi, nu in pofida lor. Daca respectarea drepturilor fundamentale ale omului, fac munca procurorilor mai grea ... este o chestiune care trebuie sa ne-o asumam ... decat daca ne dorim un stat politienesc. Va place sa va laudati ... ca sunteti un ziarist echilibrat ... atunci de ce nu puneti intrebarea ... cate abuzuri ar fi fost prevenite daca Basescu nu ar fi fost votat de d-voastra ... daca acest fost procuror comunist de la Sectorul 1, Macovei ... nu ar fi pervertit Legile Justitiei ... asa incat aceste sa fie atat de permisive ... cu cei care comit abuzuri impotriva cetatenilor? Romania este pe locul 3 in lume la procese pierdute la CEDO ... dupa Turcia si Rusia ... nu aveti nimic de comentat despre asta? Vi se pare normal ca DNA (indiferent de cine o conduce) sa poata ancheta magistrati ... care judeca cauzele in care DNA este parte? Sa puna presiune pe judecatori ... pentru a obtine verdicte favorabile? Vi se pare nomal ca sa existe o gasca intre procurori si judecatori ... impotriva avocatilor si clientilor acestora ... o gasca ... care se formeaza de la INM pana in CSM? Vi se pare normal ca nu se tina cont de ... prezumptia de nevinovatie ... care opereaza pe toata durata pricesului penal ... pana la decizia definitva (in varianta condamnarii) ... prezumptie ... care opereaza in toate sistemele de drept ... de pe vremea Dreptului Roman? Vi se pare normal ca DNA ... sa folosesca 'arestul preventiv' ... ca arma de marketing si politie politica ... fata de o persoana care nu reprezinta pericol social (pericolul social ... este specific definit ... nu il definiti d-voastra si Kovesi ... ca pericolul generat de comiterea unei fapte cu violenta)? Vi se pare normal ca procurorii sa faca dosare numai pe baza de denunturi? Sa falsifice stenograme, sa faca dosare ... respinse pentru ... 'neexistenta faptei' ... si sa ceara mandate de arestare in aceste doasre ... si nimeni sa nu platesca? Vi se pare normal ca procurorii sa fie facuti judecatori prin semnatura presedintele Romaniei? Vi se pare normal ca Presedintele sa numesca sefii de parchete sau perededintele ICCJ ... care la randul sau sa le face 'dosare penale' la toti adversarii lui politici? Este Presedintele Romaniei ... seful Puterii Judecatoresti? Atunci ... despre ce independetnta mai vorbim? Cat de Manipulator sa fii sa zici ... ca sustii Justitia ... si Modificarile Macovei in acelasi timp? Eu inteleg ca sunteti paraleli pe Drept ... si aveti si o boala pe democratie ... in principiu ... pentru ca nu va ies voua jocurile politice ... peste tot ... dar faptul ca nu intelegeti voi principile care guverneaza Justitia ... si sistemul de drept ... va decredibilizeaza ... voi sunteti lipsiti de credibilitate! Ce aveti de spus ... despre mandatele de ascultare ... si cele pe securitate nationala ... de 4 ori mai multe decat in US? Despre colaborarea OCULTA intre servicii secrete si parchete? Vinovatia persoanelor trebuie dovedita prin mijloace legale ... si cu respectarea drepturilor persoanelor respective ... incalcarea unor legi de catre aceste persoane ... nu justifica ... abolirea principlor de drept si legilor in vigoare ... doar pentru a dovedi ceva .. . ce nu puteti dovedi legal ... si intr-o stare de santaj / amenintare / coerctie ... fata de persoana unui judecator decident ... o astfel de gandire ... va transforma in niste infractori mult mai periculosi ... decat cei pe care spuneti ca vreti sa-i conadamnati ... valorile pe care le incalcati sunt mult mai grave ... iar faptul ca mecanismele care atrag raspunderea magistratilor nu exista sau sunt ineficiente ... nu schimba cu nimic faptul ... ca incalcati valori fundamentale mult mai importante, si mult mai des ... decat Ridzi, Udrea, Secureanu, etc ... Pur si simplu nu intelegeti dreptul ... comiteti fapte grave (mai grav decat Ridzi, Udrea, etc...) ... dar nu aveti constiinta si discernamantul necesar ca sa realizati acest lucru. Nu mai #Rezistati ... impotriva incercarilor (firave) de a reforma Justitia din Romania ... si a duce si legislatia acestei tari ... in randul tarilor civilizate cu care ne masuram si cu care suntem in competitie! Nu lasati furia oarba si auto-indusa ... impotriva unor politicieni efemeri ... sa va guverneze actiunile si opinile ... legea nu functioneaza pe baza de Credibilitate, Suspiciune, Speculatie ... ci pe baza unor nevoi ale societatii ... vorbim de reguli clare, pe catre aveti obligatia sa le cititi, sa le intelegeti si sa le respectati ... si care privesc pe toti cetatenii ... nu doar pe 1 sau 2. Justitia trebuie si ea Democratizata ... nu scapa nimeni ... de nimic ... cine a comis fapte penale ... parchetele au dreptul si obligatia ... sa le constate, cercetateze, ancheteze si dovedeasca ... etc ... Sunt convins ca nu stiti ... dar in orice tara civilizata ... Parchetele sunt obligate sa administreze probe atat in favoarea vinovatiei, cat si in favoarea nevinovatiei intr-o persoane ... Parchetele nu sunt institutii de Hitmen ... asa cum fara doar si poate ... credeti d-voastra ca este menirea parchetelor ... Va rog frumos, si repetat ... civilizati-va ... dilemele d-voastra ... despre democratie, justitie ... au fost depasite de alte natiuni ... inainte de nasterea D-lui Mihai al Romaniei ... aveti o gandire si o ideologie specifica incepului anilor 1900!

Andrei F  •  14 decembrie 2017, 18:45

@ovialex23 • 14 decembrie 2017, 18:29 Ce sa-i faci nu poate sta o tara dupa iubitul tau Basescu...Desigur,monument de cinste si el si cei care l-au vazut demn...Decat basist mai bine ***...Si Sandy Matei tot basist a fost si unul nu a avut curajul sa-l infatiseze la adevarata valoare...Voi sunteti buni si cu lipsuri...Sant curios daca o sa-mi cenzureze ce tu ai putut afirma in dreptul altora...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  14 decembrie 2017, 18:49

GSP si Tolontan tocmai ati dat dovada de impartialitate!!!!Adica domnul face pe toti pesedistii intr-un fel si lasati sa treaca cuvantul necenzurat si gasiti normal sa ma cenzurati pe mine pentru ca-mi atribuiesc MIE acel cuvant?

Ciprian  •  14 decembrie 2017, 19:04

Nu inteleg de ce ii aparati atat pe judecatori si procurori. Nu e posibil ca doi judecatori pe aceiasi speta sa dea doua verdicte diferite. O sa spuneti independenta. Ma scutiti? Fiecare la locul de munca este supus presiunii. Ai gresit platesti si punct. Si eu daca as gresi as plati cu jobul.

max  •  14 decembrie 2017, 19:29

Toate astea din cauza celor 2 sefi de partide. Daca existau mecanisme interne ca cei 2 sa nu mai ajunga in parlament nu mai aveam aceasta anomalie. Cei 2 acuzati de infractiuni. Abuzurile au fost un pretext , oamenii onesti nu sunt supusi abuzurilor, fiindca nu au traseul infractorilor. Cei care au avut puterea si parghiile sa tipe ca sunt abuzati , sunt cei care au praduit Romania. NU au dat cu subsemnatul, decat cei care aveau puterea. nu au fost condamnati fiindca au gresit , au fost condamnati fiindca au imbatranit in infractiuni. Si mai grav este ca nu au ispasit toata pedeapsa, unii au stat 1/3 din ea. Iar cei care au praduit Romania au incetinit dezvoltarea ei, au vandut saraciei viitorul oamenilor.Oameni care manipulati, au votat in functie de interesul imediat.

io  •  14 decembrie 2017, 19:41

@betina - vezi bre ca tehnocrata pruna facuse facultatea de drept la universitatea ecologica si avea un cv de mi-au lacrimile de ras citindu-l. si chiar d-na kovesi, de o amintesti... zisera niste baieti din nu stiu ce comisie ca lucrarea de doctorat a dansei (plagiata doar 5%) este extrem, extrem de slaba, aproape inutila. nu te pacalesc. asta ca te vad asa agitat pe partea cu studiile.

Luca  •  14 decembrie 2017, 19:59

@stelu , a fost doar o intrebare :-) . Te-ai repezit prea tare . Ca si PSD Sibiu cand a acuzat #vavedemdinsibiu ca sunt agresivi :-) .

csongi  •  14 decembrie 2017, 20:19

Am și eu o mare nelămurire: dacă răul cel mare sunt ”serviciile”, care, din toate aceste modificări aduse legilor justiției și a discursului politic adiacent, m-i se par a fi, ca și securitatea lui nea Nicu, tot poliție politică, de ce nu își folosește coaliția puterea legislativă în primul rând pentru reformarea serviciilor în așa fel încât să devină compatibile cu statul de drept??? Aceste servicii funcționează tot pe bază de lege, iar aceste legi, ale serviciilor, pot fi modificate în același fel, ca și cele ale justiției. În tot anul scurs de la alegeri, n-am pomenit de vreun proiect de reformă al serviciilor. Pe de altă parte, domnule Tolontan, hai să fim serioși: dacă dvs., eu sau oricare dintre cei care comentează pe aici ar fi căștigat alegerile, ar fi președintele partidului de guvernare, s-ar fi lăsat condamnat și închis? Toți acești oameni de bine nu s-au apucat de politică de fraieri ce sunt... Noi să fim sănătoși, că de ei n-avem la ce spera. Cum zice în reclamă: pentru restul există mastercard.

Crimson Veritas  •  14 decembrie 2017, 20:31

@max ... Inclusiv seful PNL ... are acuzatii de luare de mita ... chiar daca a fost achitat in prima instanta ... DNA-ul a facut apel ... care se judeca ... Gigi Becali, Dan Diaconescu, Oprea, Voiculescu, Ponta, Nastase, Dragnea, Tariceanu (toti sefi de partide ... mai putin Basescu The Lawman) ... chiar ne facem ca nu ne prindem? DNA-ul ... decapeaza toate partidele politice ... pentru a slabi ... increderea cetatenilor in clasa politica ... a slabi puterea Parlamentului Romaniei ... si a intari dictatura Prezidentiala din Romania ... inceputa de Nastase, consolidata de Basescu ... si de care se bucura ... in exercitiu ... Iohannis! Ca DNA-ul face Politie Politica cred ca este evident ... si nu trebuie sa mai explic ... unei persoane care ar un minim de inteligenta si realism ... mai ales ca a explicat / recunoscut insusi Kovesi ... cand la fiecare bilant ... se lauda cu numarul de 'demnitari' acuzati de dna (nu condamnati) ... Problema este ca un parchet trebuie sa ancheteza Fapta (Penala) ... nu Persoana ... in functie de calitatea acesteia, statutul in partid, s.a.m.d. ... Imi e greu sa explic unor persoane ... care functioneaza pe baza de credibilitate ... niste chestii care invata la scoala de Drept ... macar din curiozitate si la fara frecventa ... va recomand sa urmati niste cursuri de drept ... si daca o sa mai aveti aceeasi parare dupa ... eu personal ... iau aceste 'Legi ale Justitiei' si le manac ... chiar ii dau like lui Kovesi pe ... fb ...:)) Sunt constient ca multi dintre voi ... chiar nu intelegeti ... dar asta nu va absolva de respnsabilitatea si continutul toxic si dezinformativ al comentarilor voastre! In al 2-lea rand ... abuzurile ne privesc pe noi toti ... direct sau indirect ... chiar si cand este abuzat un politician pe care noi l-am ales ... ne pierdem dreptul de a fi Reprezentanti in Organismul Legislativ ... ceea ce se urmareste de la bun inceput. Se blocheaza legi, acte adminstrative ... se blocheaza reforma tarii. DNA-ul este o institutie Stat in Stat ... ale caror interese le reprezintata ... ramane de discutat ... dar daca faceti afirmatia ca DNA-ul reprezinta interesul romanilor ... pe ce anume va bazati? Care sunt parghile de control pe care le au cetatenii Romaniei .... fata de aceasta institutie (si altele cateva)? Inteleg ca nu vreti ca Parlamentul, sau Guvernul prin MJ ... sa exercite oversight ... cine o face? In fata cui raspunde DNA-ul ... si daca nu raspunde in fata voastra ... cum sa spui ca reprezinta interesele voastre? Aveti o fractura grava de logica! Si la final ... inteleg ca aici ... in online in general ... nu se respecta prezumptia de nevinovatie ... dar faptul ca DNA sau alt parchet ... acuza ... o persoana ... nu modifica in nici un fel vinovatia acelei persoane ... credibilitatea sa este intacta ... pentru ca nu dna-ul sau alt parchet infaptuieste actul de justitie ... ci un magistrat judecator sau un complet. Deasemnea Legile nu se fac de 2 persoane ... ci de un grup de persoane ... care au acest drept ... printr-o majoritate decizionala. PS ... D-l Tariceanu ... nu are nici o condamnare ... nici nu stiu ca DNA Ploiesti sa-l fi trimis in judecata ... este acuzat de 'marturie mincinoasa' si 'protejarea infractorului' ... pentru ca a declara despre un suspect ca nu este prieten cu el ... ci doar cunostiinta ... daca asta e marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului (pe o infractiune care nici nu au dovedit-o) ... inseamna ca sunteti total de pe alta planeta ... si chiar vorbim de pomana ... dl. Tariceanu nu va fi condamnat niciodata de nici o instanta ... pentru marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ... o relatie de prietenie ... este pur si simplu o chestie subiectiva si personala. Dar asta nu va impiedica pe voi ... sa aruncati cu noroi in D-l Tariceanu ... facand cel mai puternic caz ... de ce aceste legi trebuiesc schimbate. Parchetele nu pot fi niste institutii care au ca prim scop ... distrugerea vietii, profesiei, imaginii si demnitatii indivizilor! Quod Erat Demonstradum!

Alina M.  •  14 decembrie 2017, 20:42

Aha, deci daca pe vremea stralucitorului Regim Udrea-Basescu-Kovesi-Coldea ar fi fost in vigoare legile pesedist-comuniste, Udrea si Basescu nu ar mai fi putut sa fie investigati. Noroc ca pe vremea aia erau in vigoare stralucitoarele legi inspirate de UE & USA si numai astfel Udrea si Basescu au putut fi investigati de Kovesi. Ceea ce nu s-a intamplat. Domnule Tolontan, esti vreun nepot al lui Urmuz?

Billy Gates  •  14 decembrie 2017, 20:47

Domnule Tolontan, nu vreti sa va sfatuiti cu doamna doctor Kovesi si sa-mi explicati cum este posibil ca doar Elena Udrea sa fie corupta si Basescu nu?

John  •  14 decembrie 2017, 21:13

Domnule Tolontan, aveam la Centrala un Director General la care nu mergeau "fitilele" directe; daca vroiai sa spui ceva negativ despre cineva, ca sa fi credibil trebuia sa-ncepi cu... "e baiat bun, dar..." Cam asa este si cazul dumneavoastra... Nu v-am banuit niciodata de rea intentie, dar atata timp cat Coldea e bine merci si are o pensie "faraonica" din banii nostrii, atata timp cat Kovesi este inca-n functie, desi EVIDENT ca serveste interesele unei anumite clase politice (ca sa nu spun SI a americanilor), atata timp cat basescu, dupa mine cel mai mare potlogar al Romaniei, este inca in libertate si are imunitate pe viata, nefiind condamnat in nici unul dintre cele 69 de dosare (sic!), a vorbi despre modificarile legii justitiei este inadecvat! Pe principiul ca Pestele de la cap se-mpute, parerea mea este ca trebuie inceput cu Kovesi, Coldea, Basescu (toti trei arestati) si Klemm ("rugat" sa ne lase). Numai dupa aceea putem vorbi de modificarile din Legile Justitiei. Spre deosebire de ceilalti (care ies in strada dupa ureche) dumneavoastra STITI si ati punctat foarte bine diferentele, cu precizarea ca cel putin la primul punct gresiti; desi nu ne convine, nici in America nu constituie probe, cele luate pentru cazul Ritzi! Orice avocat al apararii ar solicita (si-ar castiga) scoaterea acelor probe, luate ilegal! Nu cunosc in detaliu cazul Udrea, dar din cate spune ea, nu exista dovezi (doar declaratii al ceror care vor sa scape), concrete c-ar fi luat ea cei 900.000 de euro. Ceea ce se stie si NIMENI NU S-A SESIZAT (DE CE?) este faptul ca in toate ministere se percepe 10% pentru... "sponsorizari" (ADICA BANII NEGRII), deci cu alte cuvinte toti ministrii trebuiesc arestati si nu numai doamna Udrea! In concluzie, nu stiu daca articolul dumneavoastra demonstreaza c-ati fost "cumparat" de tabara Kovesi, dar va spun un lucru: atat timp cat Basescu nu intra la puscarie, atata timp cat toate actiunile D.N.A. sunt indreptate NUMAI impotriva PSD-ALDE, atat timp cat societatea civila este indemnata sa iasa in strada ca s-o apere pe Kovesi si gasca ei, atata timp cat NUMAI PSD-istii sunt infractorii, inseamna ca HOTII NU SUNT EGALI IN ROMANIA! Eu militez (si sper ca si dumneavoastra) pentru egalitatea hotilor si nu pentru invingerea mafiei lui Dragnea, de catre mafia lui Kovesi! Vad ca treceti cu vederea foarte usor faptul ca Kovesi nu s-a prezentat la Comisia Parlamentara (de genul... "urat din partea ei"), dar pentru mine asta e o abatere grava, pentru care trebuia destituita, interogata si arestata... asta binenteles intr-un stat normal si nu intr-unul paralel! Un alt exemplu este cel dintre Dragnea si Basescu: Primul a fost condamnat pentru ca a indemnat oamenii la vot, dar al doilea n-a fost condamnat, pentru ca a indemnat oamenii sa nu iasa la vot! In concluzie, observ ca tabara Kovesi este disperata si trece la actiuni de "guerila" (vezi actiunile Malin Bot, manifestantul care-a lovit un batran, manifestantii "loviti" de masina unui parlamentar PSD, "actiunea Cosette" , etc), dar pentru mine situatia este simpla: NIMIC nu mai este credibil, decat dupa ce dispare Kovesi si apoi (pe principiul dominoului) toti cei care au instaurat teroarea NUMAI pentru o parte din hoti! Nu vi se pare ciudat ca toate investigatiile sunt incepute, dar nici una terminata? Ce mai stiti de cazul Nana? Dar de Sorin Oprescu? Mai stiti ceva de Ponta? De cand exista prag de Fraudare de 5% la doctorat? (la facultate te-a prins cu fituica si chiar daca n-ai apucat sa copiezi, te-a exmatriculat, asa-i?) De ce nu trebuie prag valoric la abuz in serviciu, cand si canada are $10,000? Cerem prea mult, daca dorim egalitate pentru toti hotii? Nu ma-ndoiesc ca asta doriti si dumneavoastra, de aceea va sugerez sa abordati si temele mentionate mai sus,... pana va disparea Kovesi! Daca ea nu va disparea, inseamna ca Romania este deja colonie, stat politzienizat si ca mafia a acaparat totul. Pacat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

toto  •  14 decembrie 2017, 21:23

@Alina M si Billy lasati manipularea ordinara si referiti-va la prezent, acel odios Basescu este aparat acum de camarila lui Dragnea si Tericeanu prin legile pe care le promoveaza.Comisia Iordache !!! Poftiti cine este Iordache : "In octombrie 2015, Iordache, pe atunci vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a fost audiat in calitate de martor in dosarul in care fostul presedinte al Camerei de Cormert, Mihail Vlasov, este acuzat ca i-a cerut unui deputat sa-i sustina interesele. Sotia lui Florin Iordache este Magdalena Iordache, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. A facut parte din completul care l-a achitat pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara. Iordache este considerat drept unul dintre apropiatii fostului premier"

Ioa  •  14 decembrie 2017, 22:07

Foarte multi procurori corupti. Nu actioneaza cu aceiasi masura in toate dosarele.Actioneaza la comanda.Nu am incredere deloc in ei

Stefan  •  15 decembrie 2017, 1:11

Klaus, tu cui ne lași? Nu e timp de referendum? Anticipate nu?

toto  •  15 decembrie 2017, 8:10

"Eu sunt jurnalist si trebuie sa relatez" Inainte de toate sunteti cetatean.La mitinguri au fost si doctori, politisti.Apreciez ca aveti curaj sa spuneti lucririlor pe nume, avand in vedere trustul de presa in care lucrati, unde colegii dumneavoastra de la antena3 au devenit dezagreabili, demn de dispret. Asta va spune un fost telespectator in perioada "regretatului" joker Basescu.

Comentează