Recorder.ro ne oferă imaginile cu ochii și cu fețele care au lipsit

Recorder.ro completează performanța televiziunilor și a presei din România la despărțirea de Regele Mihai

duminică, 17 decembrie 2017, 7:29

Au fost peste tot.

Au stat ore în șir la coadă, au așteptat în fața Palatului Regal, în gări umile de provincie, pe străzi, lipiți de zidurile clădirilor sau cu câte un felinar în brațe.

Au defilat la catafalc, nestânjeniți în durerea lor, uneori cu câte o pungă în mână, în fața cremei monarhiilor europene.

Oamenii au fost adevăratele apariții de neuitat ale acestor zile.

Ochii și fețele lor mi-au lipsit.

Nu e niciun reproș. Presa din România, în primul rând televiziunile, de data aceasta ele merită toată admirația noastră, a făcut un efort uriaș pentru a furniza publicului prezența la evenimentul înmormântării Regelui Mihai.

Căci asta au încercat televiziunile.

Să ne transporte, să ne facă prezenți.

Și au reușit.

A fost cea mai complicată producție din istoria televiziunii din România și totul a ieșit aproape la minut pe întinderea a aproape o săptămână.

Singurul lucru pe care nu l-au izbutit pe deplin a fost o mai bună plasare a figurilor oamenilor simpli în derularea evenimentului.

Recorder.ro completează reușita jurnalistică a presei din România.

Vă recomand imaginile lor.

E o reverență a ziariștilor adresată compatrioților care plâng și speră.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Horia Ionut  •  17 decembrie 2017, 19:45

Trăiască Regele În pace și onor De țară iubitor Și-apărător de țară. Fie Domn glorios Fie peste noi, Fie-n veci norocos În război, război. O! Doamne Sfinte, Ceresc părinte, Susține cu a Ta mână Coroana Română! Trăiască Patria Cât soarele ceresc, Rai vesel pământesc Cu mare, falnic nume. Fie-n veci el ferit De nevoi, Fie-n veci locuit De eroi, eroi. O! Doamne Sfinte, Ceresc Părinte, Întinde a Ta mână Pe Țara Română!

Vladone  •  17 decembrie 2017, 20:42

75% dintre cei prezenti probabil nu cunosc nimic despre Rege...dar nah, trebuie sa avem un super-erou, asa cum in Batman populatia din Gotham City l-a avut pe Harvey Dent. Regele si moartea lui m-au convins, avem o ***...L-am jelit, acum revenim la carnati si piftie...popor ingrat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan  •  17 decembrie 2017, 21:01

Hai ca ajunge, terminati odata cu toata piesa asta; sinteti deja patetici.

Costel Tudor  •  17 decembrie 2017, 21:10

Tolontane , nu mi-am imaginat ca poti fi asa PENIBIL !!! Le-ai intrebat pe cele doua fetite din fotografie , ce este monarhia si care au fost regii Romaniei si in ce perioada ? Saracutele cred ca nici nu stiau pt. ce sunt acolo ! Vai de tine !

Cătălin Tolontan  •  17 decembrie 2017, 21:11

@Costel Tudor: aveti probabil dreptate. Dar chiar daca cele doua fete nu stiau multe despre monarhie, nu inseamna ca nu poti sa respecti ceva ce te inspira, admiri si de emotioneaza. Cand oamenii au mers pe Luna cei care s-au uitat la televizor nu stiau cum functioneaza rachetele, dar au privit un moment istoric.

ilie  •  17 decembrie 2017, 21:12

Respectul nu se arata cu exagerari si hiperbole ieftine! Asa presa am avut zilele astea ca mai mereu oricat va autolaudati. Jurnalustii daca mai vor sa aiba o sansa sa le supravietuiasca profesia ar trebui sa inceteze sa vorbeasca in numele oamenilor si sa faca generalizari de la citeva vorbe si imagini. Nu sunteti 23 de milioane si nici toti cei plecati nu suntem un exil al lipsei de speranta sau ce vorbe goale umflate ati folosit ieri! Deveniti penibil cu cifrele si cu generalizarile. Riscati sa va pierdeti credibilitatea de jurnalist ca sa va exprimati ca un membru de fan club fie el si regal. Dumneavoastra alegeti ce va doriti mai mult sa fiti: supus al majestatii sale in regatul imaginar sau jurnalist profesionist. Ambele nu se poate. Hurezeanu, desi si el partizan, nu si-a pierdut totusi firea complet ca dumneavoastra si cei cu transmisiunea jenanta de la TVR. Iar Regele a vorbit de libertate si democratie nu de supunere si tatuc asa ca nici macar nu faceti cinste memoriei sale.

Tudor  •  17 decembrie 2017, 21:17

Povești! Oamenii gândesc și discută numai subiectele media! De ani de zile, cel puțin pe toate canalele publice, adică din taxele/birurile noastre, se duce, o campanie pro-monarhie. Din „casa regală”, alteța sa regală”, „regele Mihai de România” nu ne-au scos. Curios, Mihai a murit numai după „reglementarea juridică a casei regale” de luna trecută.Monarhie nu va mai fi, dar ce subiect de abatere a atenției!

Roadghost  •  17 decembrie 2017, 21:21

Mda, deja e circoteca, avea dreptate un cititor ieri, spunea ca suntem un neam de bocitori si colivari...sportul national acum e inmormantarea live:)))....evident, momentele de profunda sensibilitate sufleteasca sunt redate de GSP, Gazeta de Scancete si Plansete

Urod  •  17 decembrie 2017, 21:22

Impresionant... Poate nu este totul pierdut.... Foarte frumos..... . imaginea celor doi batrani cu par și barba albe, îmbrăcați în costume populare mi s-a părut cea mai pitoreasca... De fapt, toate imaginile au fost extraordinare, muzica... Etc... Mai puțin imaginea cu politicienii noștri... Și timpul parca a ținut cu el, a avut parte de o vreme frumoasa... Am văzut tineri foarte mulți care dau speranța că se mai poate îndrepta ceva din nedreptatea făcută în '47...Si tu Cătălin, ai făcut o treaba excelenta, îți spun sincer ca acum a fost una din puținele dati când m-am simțit mândru ca sunt român... Felicitări!

Dobre  •  17 decembrie 2017, 21:27

Catalin, nu te-am cunoscut niciodata personal. Insa, m-au impresionat profesionalismul si politetea tale cand ti-am scris pe mail, acum 15 ani, si m-ai ajutat sa imi fac lucrarea de licenta, ca pentru un coleg de breasla nevazut. Acum, dupa 15 ani, ma desprind de idee si de gros-plan-ul cu ochii adolescenei si cu reclama de sub ei :(

Dobre  •  17 decembrie 2017, 21:41

*politetea ta...

Cătălin Tolontan  •  17 decembrie 2017, 21:42

@Dobre: nici o problema, e sanatos sa ne emotioneze lucruri diferite. Nu inseamna ca vreunul dintre noi face ceva gresit.

Cristain Butaru Keller  •  17 decembrie 2017, 22:21

Aceasta este Natiunea Romana Adevarata !!!! Am fost acolo ...pana la Patrihie l-am petrecut pe Regele Romanei fara oboseala, pe o vreme minunata ...Calea Victorie a devenit Calea Regala ...ca odinioara, o amintire ...pe care o voi lua cu mine in Eternitate !!! Am fost MANDRU si SATISFACUT de Romania mea !!! Domnisoarelor, Doamnelor, Domnilor ...am venti de la Satu Mare cu o zi inainte de inmormantare si pe tren un grup de eleve din clasa a XII a din Oradea cu diriginta lor ...veneau la Rege sa il salute si s aplece acasa, plecasera de la scoala direct ...numai fete si o femeie. Excelent. Traiasca Regele !! Traiasca Regatul Romaniei !!! Jos Comunismul !!! Jos Securitatea !!! Nihil SIne Deo !!!

Gio  •  17 decembrie 2017, 22:31

*** ***!!au stat ca la moaste..poate fac si pelegrinaj la mormantul rejilui.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bulz-al-arab (8 stele-4 pe fiecare epolet)  •  17 decembrie 2017, 22:37

Va multumesc, domnule Tolontan. Ce dor mi-era de Rodica Becleanu.

emil  •  17 decembrie 2017, 22:48

Stimati antescriitori,una peste alta,ca stiau,ca nu stiau cine au fost regii României conteaza mai putin!Li s-a spus doar ca acest OM a fost conducatorul țării in timpuri de restriste si ca s-a achitat cu bine de sarcinile lui!De asemenea,ca era onest,cinstit si ca nu a furat !Va dati seama ca pentru niste foarte tineri asa ceva merita vazut,nu?Dumnezeu sa-L ierte!Oricum,nici un conducator al acestei tari in acest secol nu va avea asemenea cinste!!!Remember!

bugsy  •  17 decembrie 2017, 22:51

cat se poate de simplu: show time!

Roadghost  •  17 decembrie 2017, 23:44

Multi dintre aia de acolo cred ca sunt bocitori in serie, se credeau inca la inmormantarea Stelei Popescu si s-au trezit aplaudand si la a regelui...eveniment comparabil cu primul pas al omului pe Luna, in viziunea lui Tolontan...maine vedem si noi vreun articol autentic de sport, de preferinta unul obiectiv, sau citim despre cum a ridicat regele mihai piramidele din Egypt??

Ion  •  18 decembrie 2017, 0:00

Ca au fost multi, ca au fost putini, nu asta conteaza. Ci ca au fost in acelasi duh! Mantuitorul ne spune, nu te teme, turma mica! Spiritul acesta de unitate la nivelul tarii si nu numai, doar un monarh il poate asigura, si e si normal, este de la Dumnezeu. Daca pentru unii toate aceste slujbe inaltatoare, de petrecere a sufletului celui plecat catre vamile vazduhului sunt doar show time, pentru altii sunt o amintire a ca totul este fum si desertaciune si vom da socoteala. Sfantul Antonie cel mare profetea inca din secolul III vremurile pe care la traim: "va veni vremea ca oamenii sa inebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu inebuneste, se vor scula asupra lui, zicandu-i ca el este nebun, pentru ca nu este asemenea lor"

Coman Cecilia  •  18 decembrie 2017, 0:18

O reverenta adanca in fata Regelui Mihai. Multumesc parintilor mei care mi-au vorbit despre regii Romaniei, despre regalitate in ambele sensuri. Multumim Domnule Tolontan.

Van_Basten85  •  18 decembrie 2017, 0:43

Societatea creata de Iliescu a dus la senzatia ca cei care dau sapa trebuie sa fie egali sau chiar superiori celor care s-au chinuit pe bancile scolii si au pariat cu ani si nopti de nesomn pe educatie.Lumea l-a aplaudat si respectat pe Rege cu toate sicanele puse de neo-comunisti in primul rand pentru ca poate face o comparatie cu ce vede in Parlament si in conducerea Statului.Asta nu intelege electoratul PSD.

Urod  •  18 decembrie 2017, 1:07

@costel Tudor... Este foarte posibil ca acele doua fete sa nu cunoască foarte îndeaproape istoria Casei Regale, dar sigur au niște părinți care le-au vorbit, povestit... Etc... tot atât de sigur, este ca vor creste cu aceste imagini, vor citi despre Regele Mihai și vor conștientiza mai bine evenimentul la care au luat parte... Spre deosebire de tine, care chiar dacă nu te-a mișcat într-un fel, măcar trebuia sa știi să-l respecți... Chestie de educație.... Asta este diferența dintre cele doua fete și tine... Pe ele a avut cine sa le educe...

zoli  •  18 decembrie 2017, 1:09

E dreptul dvs sa traiti invelit de penibilul nevoii de un superman si al unei Romanii etnice superbe cu interbelicul idealizat chiar daca probabil stramosii dvs nu au fost dintre cei care au iesit din saracie inainte de comunism! si stiti foarte bine ca efectele unsului lui Dzeu sunt o minciuna si ca Romania nu ar fi fost diferita daca era monarhie:( L-ati citit sigur pe Sorin Ionuta. Si cum a zis cineva mai sus doar doar niste iluzii desarte! poate va veti reveni, insa sigur ati pierdut credibilitate cu cei care cauta gandirea analitica nu mistica. Si raspunsurile dvs va ingroapa in penibil si mai mult cand nici Margareta nu isi spune regina insa dvs o faceti chiar daca e factual incorect. Asa jurnalism de ce ar supravietui? ca emotii simple ne dau si cei care nu pretind ca sint profesionisti...

Urod  •  18 decembrie 2017, 1:13

Încă ceva... Am spus mai devreme ca mia displăcut imaginea politicienilor romani prezenți la eveniment... Nu în totalitate.. A lui Johannes nu m-a deranjat deloc... Probabil este singurul care are ceva din prestanta Regelui Mihai... și nu este cred, intamplator... amândoi au aceeași străbuni...

Eduard  •  18 decembrie 2017, 1:36

Apologia celui mai slab rege al Romaniei o faceti aici domnul Tolontan , omul care a coabitat cu un guvern comunist , care l-a executat pe Antonescu , care i-a lasat de izbeliste pe romanii dusi in lagarele Siberiei, care a ajutat Rusia sa ajunga mai repede la Berlin , si sa ne prade tara A fugit in elvetia !!! Trebuia sa moara acum 70 de ani si era un erou , ca exilul in cea mai dezvoltata tara europeana nu se compara cu suferintele induse de bolsevici romanilor Ferdinand si carol 1 au fost regi , Mihai doar un personaj depasit de situatie Ca nu prea a combatut comunismul in epoca dictaturii!!

Urod  •  18 decembrie 2017, 1:59

@cristain butaru keller... Eu nu am putut sa fiu prezent la înmormântate, dar de aici de departe, ca și tine, am fost mandru ca sunt român... Și eu sper ca vreodată se va striga... Trăiască Regele sau Trăiască Regina....

Dani  •  18 decembrie 2017, 3:25

Da. Moartea ca spectacol. "The show must go on!", altfel cum si-ar mai cistiga cozonacul fomistii de ziaristi cu zece clase la seral? Presa de scandal (exista si altfel de presa?) nu are pic de decenta!

cucu  •  18 decembrie 2017, 4:33

normal ca nu au vrut sa arate. cum sa promoveze durerea si demnitatea unui popor de republicani la inmorminatarea unui om pe care l-au cunoscut cum? chiar ma intrebam unde sint romanii frumosi, sanatosi pe care ii stiu eu. m-am saturat sa vad fete de bolsevici, ***, betivi...vreau fete normale, o romanie normala...au iesit sa-l omagieze pe rege.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romică  •  18 decembrie 2017, 6:58

Oare nu suntem ipocriți? Nu s-a vorbit în ultimii 28 de ani despre regalitate cât s-a vorbit în ultima săptămână!

Alina M.  •  18 decembrie 2017, 8:50

Ciolos Rege! Sus progressismul cu stampila de Molenbeek!

Giorgi  •  18 decembrie 2017, 12:23

Referitor la inmormantarea Regelui....ati vazut poza virala de pe net cu Tariceanu care statea pe scaun in momentul intrarii Familie Regale in Holul Principal de la Palatul Regal? Toti stateau in picioare inclusiv Dragnea....iar Tariceanu dormea pe scaun?

Ion  •  18 decembrie 2017, 12:38

Mai zoli, sau zoltan cum era unul pe celalalt articol, voi aveti o problema cu Romania si cu Dumnezeu, nu cu monarhia! La prima n-am cu ce sa te ajut, iar la a doua ti-a raspuns deja Tutea: "Eu cand discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Intre un credincios si un necredincios, nu exista nici o legatura, ala e mort, sufleteste mort, iar celalalt e viu si intre un viu si un mort nu exista nici o legatura. Credinciosul crestin e viu. " Mai are una mai dura, dar nu vreau sa te simti jignit...

ufooo  •  18 decembrie 2017, 13:30

Multumim dle. Tolontan pentru articol si filmuletul pus la dispozitie. Asa s-au petrecut evenimentele care au devin parte din existenta si apoi istoria noastra, fie ca ne place sau nu. O minima decenta in comentarii o poate impune doar bunul simt.

stefan bozgan  •  18 decembrie 2017, 13:37

ciuma rosie este nelipsita cu dezinformarile si rautatile ce stu si la ce se pricep cel mai bine pakaliciul de ilici a facut mult bine dar astia sant comunistii ordinari tupeiti si tot ce este mai rau pe aceasta lume intruchiparea satanei . .

Ileana Marinescu  •  20 decembrie 2017, 11:03

Dumnezeu sa ne mai inteleaga! Devenim cam ciudati, asa..ca popor...Si da, Regele a murit, ramanem cu comunistii nostri vechi.

Daniela Bulborea  •  29 decembrie 2017, 20:26

Domnule roman @Costel Tudor, inainte de a afirma cateva pareri pur si simplu nefondate despre persoane cu care nu ai avut in viata ta absolut nicio tangenta incearca sa te informezi. Cele 2 fete, spre deosebire de dumneata au un nivel de cultura mult diferit fata de al tau, fapt observabil cu usurinta prin respectul adus Regelui Mihai I. Spre deosebire de tine, aceste fete nu condamna opiniile proprii ale nimanui si cu siguranta traiesc cu speranta la o societate mai buna in care capitalismul si marionetele sa fie cat se poate de diminuate. Este jignitor ca in acest secol "adultii mult prea intelectuali ca sa fie intelesi de intreaga societate" inca au impresia ca tinerii din ziua de azi nu stiu pe ce lume se afla. Incercati sa realizati totusi ca lumea a evoluat, copiii s-au maturizat poate mult prea repede, iar daca dumneavoastra la varsta lor stateati pe marginea drumului jucand fotbal, aflati ca tinerii nostri nu mai au cum sa piarda vremea astfel daca au pretentii sa-si construiasca un viitor mai bun bazat pe cultura, respect, pe EDUCATIE( ca sa folosim tipul de exprimare al dvs.) Ca sa inchei intr-o nota cat se poate de pozitiva pentru aceasta situatie, o seara buna!

Comentează