Ministrul Dunca a demisionat. „Nu e vorba de integritate, plec pentru că am treabă la partid”. El a spus că ”Sportul nu are bani”, neștiind că în Programul de Guvernare al PSD e prevăzut 1% din PIB, defalcat pe următorii cinci ani!

Dunca spune că ”Dragnea m-a rugat două luni să nu plec, dar i-am zis că mă dau la o parte”

vineri, 26 ianuarie 2018, 10:09

”Da, cei din federații au făcut liste pentru mine, dar le-am zis că eu nu le duc la partid, că niciodată nu am vânat funcții”

 

”Atât Liviu Dragnea, cât și toți șefii de federații m-au rugat să rămân, dar eu am decis să fac un pas în lateral, că e treabă multă la partid, la organizația din Brașov. Decizia mea e luată de două luni” Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului

Ministrul Marius Dunca și-a anunțat plecarea din Guvern într-o conferință de presă încheiată acum câteva minute.

”Îmi cer scuze canotoarelor că nu le-am dat banii, am crezut că dacă le dădusem patru premieri, a cincea putea fi amânată în ianuarie”, a început el.

”Toată campania de presă împotriva mea nu e adevărată”, a continuat. El a ironizat presa că apartamentul în care stă costă nu 130.000 de euro, ci 80.000.

”Și de ce nu ați făcut dumneavoastră publică valoarea locuinței în care stați?”, a sunat întrebarea.

”Pentru că e a prietenei mele, e o persoană privată”, a răspuns ministrul.

-Cei 65.000 de lei împrumutați de la un prieten și dați în campania PSD din 2016, când ați fost ales senator, i-ați restituit?
-Au fost 65.000 de lei. Nu, nu i-am restituit încă prietenului. Că am avut alte chetuieli. Dar să știți că acei bani i-am decontat la stat, pentru campanie.

-Da, știm, banii de campania electorală sunt plătiți de cetățeni, prin buget, că alegerile sunt importante într-o democrație
-Și mi i-au dat înapoi.

-Dar dumneavoastră nu i-ați dat prietenului?
-Nu încă. Nu pe toți.

-Scuzați-ne, ca să înțelegem: ați primit banii de campanie de la stat și nu v-ați plătit împrumutul prietenului. Banii aceia erau dați fix pentru campanie.
-Păi e treaba mea ce fac cu ei.

-Dar cetățenii v-au dat acei bani, prin buget, special ca să nu fiți dependenți, ca politicieni, de alți finanțatori.
-Așa vedeți dumneavoastră problema.

Întrebat cum a prioritizat premiile, de s-a ajuns ca președintele federației de fotbal-tenis să ia 35.000 de euro pentru o singură competiție, mai mult decât Ponor, Drăgulescu și Iordache, Marius Dunca a  explicat: ”Eu gândesc echilibrat, am zis că anul ăsta dăm unor federații, anul următor altora. Toți sunt sportivii noștri”.

-Și cum prioritizați federațiile, vă rugăm?
-Olimpice și neolimpice.

-MTS finanțează aproximativ 65 de federații sportive. Cam 15 sunt olimpice. Restul de 50 le prioritizați la fel?
-Da.

-Dar în programul de guvernare al PSD scrie altceva. Că le împărțiți în 10-15 de interes național  și în alte 10-15 de ”Sporturi de perspectivă”. În total, să vă concentrați nu pe 65, ci pe cel mult 30.
-Sunt probleme cu banii. De aceea, de pildă, și dorim să dăm hotelul de la Cluj federației de judo ca să investească ei. Sportul românesc n-o să aibă niciodată bani de investiții. (Se oprește). Să nu zic niciodată. N-are bani acum.

-În programul de guvernare al PSD scrie clar că veți aloca o sumă mare pe următorii cinci pentru sportul de masă și cel de performanță. Ne puteți spune cât?
-Gradual.

-Cât anume?
-Creștem cu 0,25% pe an. 0,25% din bugetul sportului.

-Nu vă supărați, în program scrie 1% din PIB, defalcat pe cinci ani!
-Nu.

-Asta scrie în program! Iar diferența dintre PIB și bugetul sportului e enormă.
-Eu rămân alături de sport, să știți.

Dacă sportul românesc ar primi 1% din PIB, înseamnă că ar avea aproximativ 2 miliarde de euro în cinci ani, în medie 400 de milioane pe an!

Acum, bugetul MTS este de aproximativ 100 de milioane de euro, cu tot cu tineret.

Așa arată programul de guvernare al PSD, de pe siteul Guvernului.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

florin  •  26 ianuarie 2018, 10:21

Ce faci, domnule, ai inceput sa schimbi ministrii? Ia-i pe toti la rand, ca sunt la fel de "saraci"!

Cătălin Tolontan  •  26 ianuarie 2018, 10:22

@florin: nu, nu presa schimba ministrii. Ii schimba partidul care i-a numit, si care, teoretic, e sensibil la cetatenii care le monitorizeaza activitatea.

Alex Popescu  •  26 ianuarie 2018, 10:24

Mulțumesc pentru tot ce faceți!

tei  •  26 ianuarie 2018, 10:29

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  26 ianuarie 2018, 10:43

Stiti ce asteptam? Sa faceti campanie si impotriva TelDrum si a patronului dvs care, condamnat si cu puscarie executata, NU a restituit NIMIC statului. Sau nu aveti curaj domnule Tolo.ro?

bg  •  26 ianuarie 2018, 10:46

A plecat ministrul PARALEL cu sportul ...sau ministrul cu specialitatea paralele. Palaria guvernamentala era prea mare pentru dansul. Bine ca in cele din urma a avut o revelatie salvatoare: ca este indispensabil la partid. La noi, politica se joaca ca la hora: 1 pas inainte si 3 inapoi.

Comanaru  •  26 ianuarie 2018, 10:48

Buna ziua, dupa capul meu ar trebui sa fie niste criterii clare prin care se numesc miniștri, la sport un fost sportiv sau antrenor care sa inteleaga problemele sportului, dar din pacate miniștri se numesc in baza la prietenii, loialitate si afaceri nu performanta sau experienta. Nu doar la sport cam la toate ministerele e la fel. Asa se intampla cand nu se merge la vot si merg sa voteze doar cei fideli!!!!

Andrei F  •  26 ianuarie 2018, 10:49

Nu stiu daca acest comentariu o sa apara! In ultimul timp comentariile care nu erau in acord cu afirmatiile din articole nu au mai aparut...Acum strict pe acest articol...Este pentru prima data pentru mine cand vad ca un ministru este criticat pentru Programul de Guvernare!!!!Apoi se continua cu aceasi poveste cu fotbal -tenisul unde presedintele a luat mai mult decat un gimnast medaliat.Nici acum nu se mentioneaza ca acel presedinte a fost premiat pentru 13 medalii dintre care 12 de aur!!Se incercuieste o fraza din programul de guvernare dar nu se mentioneaza ca majoritatea sporturilor au avut in 2017 bugete mai mari desi anul 2017 fata de anul 2016 nu a fost an olimpic!Tot din programul de guvernare se incercuieste o fraza care darama toata constructia articolelor trecute!Se scrie negru pe alb ca se va aloca 1% CUMULAT PE URMATORII 5 ANI(!!!!) si acum urmeaza bomba-PENTRU SPORTUL DE PERFORMANTA SI PENTRU SPORTUL DE MASA!!!!Deci platile pot fi facute nu numai pentru sportivii olimpici si din alocarea primului an de guvernare banii sunt mai multi pentru majoritatea sporturilor!!!

stelian  •  26 ianuarie 2018, 10:49

ma uitam pe posibila componenta a viitorului guvern si ce vezi...toti corupti de ieri sunt reciclati azi....toti securistii rai de ieri sunt oameni care apara doar interesele tarii azi...pitipoancele de ieri sunt distinse personalitati cu varste fragede azi....si toti muncesc spre bunastarea cetateanului turmentat....care se intreaba inciudat...eu cu cine votez?

basencu  •  26 ianuarie 2018, 10:53

Buna asta. Si a dat demisia dintr-un guvern demisionar. Sa vina cineva sa i dea buget tehnocratei chestor doctor inginer de recunoaste internationala Halipa / Haplica ?? Ii plang finii si afinii de foame ?

Ciprian  •  26 ianuarie 2018, 10:54

Corect Catalin! Dar totusi, de ce nu ii iei pe toti la rand? Ne-ai face o mare bucurie...

gigelos  •  26 ianuarie 2018, 10:55

Ce tragedie o fi la Federatia de tenis cu piciorul ...

My people need me  •  26 ianuarie 2018, 10:55

Nu plec pentru ca sunt incompetent, plec pentru ca sunt competent si oamenii au nevoie de mine in alta parte :)))))))))))))) Si asa isi lua zborul Superman...

Răzvan  •  26 ianuarie 2018, 11:02

Bună ziua Domnule Cătălin Tolontan, Sunt dintre cei despre care vorbeați la un moment dat, ăia,partea tăcută. Voiam doar să vă felicit și să vă mulțumesc pentru munca dumneavoastră și a echipei. Apreciez mult. Numai bine la toată lumea.

Cătălin Tolontan  •  26 ianuarie 2018, 11:03

@Răzvan: sunteti mult mai multi decat credeti, cei tacuti. Si mai puternici. Sa nu renuntam sa speram. Lucrurile se pot schimba. Nu repede, nu geometric, zigzagat, cu avansuri si reveniri, dar se schimba. Important e sa speram si sa nu cedam niciodata.

Gareth Edwards  •  26 ianuarie 2018, 11:06

***...sa nu mai auzim de acest individ soios si mincinos.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian Vulpe  •  26 ianuarie 2018, 11:10

@Cătălin Tolontan teoretic ?! Eu zic ca practic 100% :))))

Radu  •  26 ianuarie 2018, 11:17

Catalin Tolontan, un fel de detergent al democratiei..o spun cu fericire, nu cu ironie

Radu  •  26 ianuarie 2018, 11:20

A, am uitat. N o mai tot trageti cu "presa"...ca nu pot sa nu ma gandesc la A3, Rtv, Rom tv...etc. Si ei tot presa se pretind...si fetele de pe centura tot fete sunt...

Juvete  •  26 ianuarie 2018, 11:28

Felicitari! Tineti-o tot asa!

Traian  •  26 ianuarie 2018, 11:30

Sa-i uram succes noului ministru! Cu federatiile invrajbite si fara bani, ghiciti cine pierde intotdauna. Exact, copiii nostri pierd!

Ady O.  •  26 ianuarie 2018, 11:34

@ Andrei F: Aveti dreptate, dar nu cred ca pe Catalin Tolontan il intereseaza...

gigelos  •  26 ianuarie 2018, 11:49

Dolofanul asta a renuntat . Spera sa puneti batista pe tambal .Eu sper ca voi sa nu renuntati .Pare un subiect interesant . Dl chelios manelist , cum spunea Vadim , are niste teren de dat statului prin Bd Timisoara de milioane de euro . Cel putin asa se vorbea acum niste ani .Pentru ca poate ! Poate ? Probabil ca da .

costel_c  •  26 ianuarie 2018, 11:55

Breaking news: investigatia GSP ***. Dnul ministru Dunca si-a dat demisia imediat din cauza proastei comunicari si a dracului care si-a bagat coada in activitatea lui.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  26 ianuarie 2018, 11:58

După cum se vede, băiatul se întoarce la partid ca are mult de munca.....!!!!!..... Deci partidul îi reprimeste, ii obladuieste pe cei care au avut asemenea prestatie...!!!!!... Ce oameni sunt în politica românească, oameni de la care noi speram sa devenim o tara normala și civilizata. Este o victorie demisia lui dar nu totală... Asemenea personaje trebuie sa dispară din politica românească și nu o sa dispară decât, iarăși o spun, cu legi dure de zeci de ani de pușcărie când furi banii cetățenilor...

Christopher Johnson  •  26 ianuarie 2018, 12:05

Mi-ar placea sa vad o carte ilustrata cu toate pozele pe care si le-a facut min. Dunca cu sportivii si personalitatile pe care le-a intalnit. E *** cu suflet de copil si minte de crocodil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie Nastac  •  26 ianuarie 2018, 12:07

Eu nu prea inteleg ce treaba are prietena lui de este bagata in treaba asta. Suna si aiurea. Nu inteleg ce treaba avem noi cu intelegerea dintre el si prietenul lui care i-a imprumutat niste bani. E treaba lor. Nu inteleg de ce trebuie sa vina el sa-si dovedeasca nevinovatia ca parca era invers. In toate articolele de pana acum nu este acuzat de nimic ilegal ci doar, eventual, de ceva imoral prin postarea tendentioasa a unor stiri. Adica de fapt i se pateaza doar imaginea, dupa care, dupa o perioada, DNA o sa zica ca e nevinovat, iar el va ramane cu imaginea patata asa cum s-a mai intamplat cu multi altii. Iar in timpul asta multi il injura si poate e degeaba. Nu mi se pare prea corect.

Razvan Spiridonescu  •  26 ianuarie 2018, 12:10

Un mincinos. Federatia Romana de Bridge nu l-a sprijinit. Si nici nu a facut campanie sa fie mentinut. E drept ca e o federatie minuscula. Dar tot mincinos ramane.

Florin  •  26 ianuarie 2018, 12:20

3-4 ani de ancheta DNA, 5 ani de proces, maxim 3 cu executare (in cel mai prost caz, dar inclin spre 3 cu suspendare) , sta la sectiunea VIP la Codlea 2 ani, banii raman la el...si o luam de la capat... Ieri doctorul de la clinica mi-a pus reteta in mana sa iau medicamente pt tata de la farmacie..."ca spitalul nu are" (?!)...m-am dus, ca doar nu fac experimente cu parchetul pe tata...

Cătălin Tolontan  •  26 ianuarie 2018, 12:21

@Florin: nu am scris ca e ceva ilegal, asta e treaba altora daca vor crede ca e ceva de cercetat. Treaba noastra e sa va oferim stiri verificate. Si faptul ca e o diferenta uriasa intre declaratia de avere, aproape goala, si viata lui, de om cu bani multi, e o stire care s-a verificat.

Mircea  •  26 ianuarie 2018, 12:33

A venit , nu a facut nimic , si-a trecut in CV ca a fost ministru si acum pleaca cu o scuza puerila , probabil dorind sa aiba mai mult timp pt un ....tenis cu piciorul !!!!! Asta e nivelul la PSD , chiar sa doreasca sa numeasca oameni competenti si CINSTITI nu au de unde , aia au emigrat demult dorind sa traiasca civilizat intr-o societate bazata pe competenta si munca nu pe nepotisme !!!!

dice  •  26 ianuarie 2018, 12:50

Oamenii astia n-au pic de respect fata de banii cetatenilor. Niste intrebari pertinente, corecte, argumentate, ii pun in situatii comice. E ingrijorator ca nu vad un singur politician care sa para macar sincer preocupat sa faca ceva bine pentru toti. Doar partidul si interesele personale conteaza pentru ei. Ca altfel nu pot intelege mizeriile din cazul de la judo, cel cu Gusa.

Madalin  •  26 ianuarie 2018, 13:01

Felicitari! Daca nu publicati dimineata treaba cu declaratia cred ca domnul nu isi dadea demisia!

politrucideromania  •  26 ianuarie 2018, 13:32

spagari, hoti si mincinosi, daca pui lampa pe ei si ii scuturi putin o dau din colt in colt ca liliecii si nu mai stiu pe unde sa se fofileze ca sobolanii, ca de justificat averile nu au cum sa le justifice.

Mircea  •  26 ianuarie 2018, 13:34

Domnule Tolontan ați uitat sal întrebați pe domnul Duncă ce pregătire profesionala are, va răspund eu Inginer ce cauta în Ministerul Tineretului și Sportului?

Cătălin Tolontan  •  26 ianuarie 2018, 13:35

@dice: nu generalizati, va rugam. Pentru ca generalizand stopam posibilitatea ca oameni buni sa intre in politica. Ganditi-va: ati intra in politica de vreme ce aprioric ii consideram pe toti la fel. Nu, nu sunt toti la fel si diferenta se face om cu om, fapta cu fapta. De aceea e important sa urmarim, ca societate, faptele pana la capat.

Urod  •  26 ianuarie 2018, 13:41

@llie Năstac .... Are treaba înțelegerea cu prietenul pt ca de acolo începe corupția... Înțelegi?!!!!.... Te miri de parca ai picat din cer și mai ai un pic de dai ochii peste cap...!!!!!.... Adică, eu ma cred valoros și capabil sa ocup asemenea funcție dar totuși trebuie sa mai vin și cu o donație în bani ca să prind funcția respectivă.... Ce chestie...!!!!.... Și mai vin și cu niște bani împrumutați de la un prieten, ca să fie tacâmul complet, că doar prietenul îl împrumută tot din dragoste de țară, fără nici un interes...!!!!!.... Toți cei care declara asemenea împrumuturi trebuiesc sa fie cercetați sa se vadă dacă aceste împrumuturi sunt reale și rămân și dezinteresate, ca dacă nu sunt dezinteresate, începe corupția.... Dar ce grijuliu esti cu imaginea lui Dunca, care nu premiază sporturi olimpice, dar premiază tenisul cu piciorul...!!!!!!.... Ai dreptate, valoros ministru...!!!!!!....

Ionnis  •  26 ianuarie 2018, 13:55

Bun, a demisionat. La puscarie cand il vedem ?

Urod  •  26 ianuarie 2018, 13:56

@Mircea...ai dreptate, oamenii cinstiți au plecat demult din țară, ca au văzut ca nu au șanse în fata hoției...bine au făcut ca doar o viata au, nu au mai multe .....Iar PSD - ul nu numește oameni cinstiți în funcții când șeful este tatăl hoților......

Cătălin Tolontan  •  26 ianuarie 2018, 13:57

@Urod: sunt milioane de oameni onesti in Romania, care respecta legile si regulile si, incet, incet, se implica pentru ca statul lucreze pentru ei.

Ionnis  •  26 ianuarie 2018, 13:58

”Pentru că e prietenei mele, e o persoană privată”, a răspuns ministrul. Se grabea cine a scris?

elmer fudd  •  26 ianuarie 2018, 14:15

Iti doresc, Tolo, o viata biblica si investigatii incheiate cu rezultate de tip 'dosarul transf'. La sfarsitul fiecarei ore de curs, un prof. anume ne ura "f multa sanatate'. Asemenea si tie!

Cris  •  26 ianuarie 2018, 14:16

Bravo, Simona Halep! Un parcurs exceptional! Ne reprezinti cu cinste tara...esti emblema pozitiva a acestei tari. Mult succes in finala (suntem, fara exceptie, mandri pana la cer de tine)!

elle  •  26 ianuarie 2018, 14:28

Je vous adore ! Merci , merci , merci Echipa!

Ilie Nastac  •  26 ianuarie 2018, 15:01

@Urod: eu nu apar pe nimeni, eu doar nu am regasit ceva penal acolo. E vb de principii. Maine se poate scrie orice despre mine, despre tine, etc., dupa care lumea incepe sa te-njure ca e ceva specific noua, iti pierzi locul de munca, usile ti se inchid peste tot, si dupa 3 ani cand esti declarat nevinovat, este deja prea tarziu. Eu as prefera sa fie mai intai dovedite ilegalitatile in instanta si abia apoi sa fiu pus la zid.

Andrei F  •  26 ianuarie 2018, 15:05

@Urod • 26 ianuarie 2018, 13:41 Vai domnule,dar cati anisori aveti?Adica spuneti ca se incepe coruptia de la bani imprumutati de la prieteni?Va deranjeaza acea suma?Dar cand Vantu a dat miliane de euro pentru ca un nene desigur nevinovat sa ocupe o functie este bine?Acolo nu puneti problema de interes? Si vad ca blogul imi retine mie comntariile dar aici sunt zeci de comentari care afirma ca x sau y sunt corupti sau tatal coruptilor dar nu li se cer probe...Domnule Urod si dumneata trebuie sa demonstrezi ca cine iomprumuta bani in politica este corupt...

Chis Alexandru  •  26 ianuarie 2018, 15:06

Dle Tolontan, trecand in revista postarile participantilor la traficul pe net, am citit si pe cel semnat @ MIHAI, care va intreba ceva legat de o posibila ancheta la TelDrum. Sper ca la dvs nu este o "prioritizare" cam cum este la DNA, nutrind speranta ca ancheta TelDrum nu a fost publicata inca pentru ca ea este "in lucru". Observ ca sunteti un fel de "port drapel" al luptei impotriva coruptiei, fapt pentru care va felicit si va urez anchete solide, bazate pe documente veridice, care sa vina in sprijinul celor care activeaza in institutiile statului si parca au "ochelari de cal" desi functiile ar trebui sa-i oblige sa aiba... patru ochi!

Stefan  •  26 ianuarie 2018, 15:19

Fiti siguri ca nu pleaca din cauza problemelor de integritate, nu l-ati auzit pe chelios cum a raspuns cand l-au intrebat cum de vor sa repuna in functii ministrii cu probleme penale. A raspuns franc gagiul, ii repun pentru ca pot. Nu dau ei doi bani pe integritate, justitie, sau pe turma. Carne de tun, and mark my words, nu o sa se schimbe nimic major nici in 5, nici in 10 nici in 30 de ani. Si dupa mine potopul. Cu exemplul Ungariei si al Poloniei care au facut ce au vrut ele cu justitia acum au precedente si stiu ca pot sa faca de sus pe UE, pe comisia de la Geneva si pe supararea unora.

Stefan  •  26 ianuarie 2018, 15:21

Se intampla exact ca in toate situatiile cheie din lumea asta. In cazul de fata UE, in rest diverse guverne si aliante, reactioneaza mult prea tarziu. Fie ca e vorba de razboaie mondiale, razboaie zonale, ISIS, foamete, coruptie. Pentru ca e important sa fim politically correct.

Andrei F  •  26 ianuarie 2018, 16:05

@Stefan • 26 ianuarie 2018, 15:19 Poate explici dumneata cazul Andronescu .A fost cercetata ani buni si zilele acestea i s-a spus ca este nevinovata.Poate nu vrei sa te bagi la pesedisti.Poftim cu un exemplu de penelist:Dan Radu Rusanu declarat nevinovat dupa ce a fost retinut 7 luni de zile si acum cere niste despagubiri record.Pate cauti pe net directiva europeana care spune ca nimeni nu este vinovat pana o instanta nu certifica asta...Altfel ...nu exista ,,probleme penale ,,ci doar decizii de vinovat sau nu.Dar poate dumneata ai alta Europa...Si ieri Romaniei i s-a acordat locul 1 in Europa.De catre CEDO.Si pentru,,probleme penale,, .

Comentează