Cezar George Cioclea, indicat de una dintre victimele din „Shanghai”

-Bună ziua, domnule Cioclea! Numele dumneavoastră apare în dosarul Shanghai. Și în interceptările telefonice, și recunoscut de fetele de la bordel.
-Știu că numele meu apare în acest dosar. Am aflat în 2007, la doi ani după perchezițiile de acolo. Mama mi-a spus că numele meu a apărut în presă într-un articol despre acest caz și l-am auzit și la o emisiune TV.

-⁠Ați fost audiat sau chemat de procurori?
-Niciodată. După apariția acelui articol m-am dus din proprie inițiativă la șeful meu, lucram la Garda Financiară Ilfov, și i-am spus că nu am nicio problemă dacă dorește să ia vreo măsură disciplinară împotriva mea. S-a făcut o verificare la procurorul de caz care a spus că nu am nicio calitate în acel dosar. Cred că în cazul meu a fost o confuzie.

-Și totuși, cum vă explicați că procurorul de caz a făcut o recunoaștere foto a dumneavoastră, că numărul dumneavoastră de telefon, care este valabil și astăzi, se afla în agenda traficanților chinezi și că există și convorbiri telefonice interceptate între dumneavoastră și chinezi?
-Eu locuiesc la 100 de metri de restaurantul Shanghai și mergeam să mănânc uneori acolo.

-Din înregistrări rezultă că vă cunoșteați cu chinezul zis și Mihai? Mai mult, îi ofereați ajutorul!
-Probabil mă aflam în control!

-Dar lucrați la Garda Financiară Ilfov și restaurantul se afla în buricul Bucureștiului! Îi spuneați lui Mihai că o să vorbiți cu un anumit Marius pentru a-l ajuta. Cine este Marius, care în agenda chinezului apare înregistrat ca fiind marius.GFI cu numărul 0788…?
– Probabil e un coleg de-al meu de la Ilfov. Nu mai știu… E număr de Zapp și noi am avut numere de serviciu de la Zapp. Poate fi identificat ușor de către Gardă. Nu mai știu…

-⁠Revin cu întrebarea. Cât de bine îl cunoșteați pe chinezul Mihai?
-Îmi amintesc că venea la noi la Ilfov în calitate de translator pentru oameni de afacere chinezi care depuneau documente.