”Doamna K” e datoare cu o explicație. Publică!

În înregistrările difuzate de Antena 3 în această noapte se aude clar cum doi procurori DNA și un ofițer judiciar șantajează un inculpat ca să măsluiască probe

luni, 12 februarie 2018, 12:52

Multă minte aveau procurorul Onea, șeful DNA Ploiești, și procurorul Negulescu, colegul său, atunci când se refereau, pe Whats App, la ”Doamna K”.

Codificare, nu glumă!

Ăstia doi sunt precum cei care își pun pe un automobil BMW numărul PH 99 BMW.

Înregistrările difuzate în această noapte de Antena 3 sunt clare și dezvăluie un mecanism odios.

Deputatul Cosma i-a înregistrat pe procurorii dandana, Onea și Negulescu, când îi cereau să falsifice și să planteze probe!

Iar aici nu e vorba despre faptul că Antena 3 face propagandă și că familia Cosma a împărățit județul Prahova.

Asta e opinia mea față de A3 și față de clanul Cosma.

Dar emisarii adevărului sunt una, iar faptele prezentate sunt limpezi, se susțin singure.

În cazul concret, (1) Cosma junior este victimă, (2) Antena 3 e televiziunea care a prezentat un caz grav, iar (3) procurorii DNA sunt abuzatorii legii.

Sigur ca înregistrările trebuie verificate, însă ele par autentice.

Întrebarea fundamentală este: mințeau sau spuneau adevărul când Onea și Negulescu plus un ofițer judiciar îi clamau lui Cosma că Laura Kovesi știa de toate aceste lucruri?

Cale de mijloc nu prea există.

Ei îi povesteau șefei DNA când mergeau la București cum înaintează un caz, ceea ce ar fi normal, și o înșelau și pe ea, sau o informau în legătură cu felul ilegal în care produceau probe?!

Ori una, ori alta.

Șefa DNA e datoare să răspundă. Public.

Nu se mai poate ascunde în spatele cotei de încredere.

Nu mai contează că DNA e simpatizat sau că are realizări incontestabile. Toate acestea rămân în picioare doar în condițiile adevărului.

Miza e prea mare.

Și nu o va ajuta deloc pe șefa DNA nici măcar dacă o mie de voci sincere vor sări să o apere cu argumente ideologice.

Nu ne ajută cu nimic împărțirea între ”ai noștri” și ”ai lor”.

Bela Bartok, omul care a înfruntat nazismul și s-a proclamat ”evreu voluntar”, este citat în cartea lui Kjell Espmark, când ne explică tuturor faptul că ”Ideologia este un mesaj abstract vârât cu forța în realitate, nu o cunoaștere senzorială. Or, asta e o definiție a minciunii”.

Idelogic, românii sunt împărțiți. Unii sunt împotriva PSD, alții împotriva Laurei Kovesi.

Dar asta nu ne poate orbi cunoașterea. Nu putem pune ”ce simpatizăm” în fața a ceea ce ”vedem”. Am auzit cu toții aceste înregistrări în care doi procurori DNA fabrică probe împotriva lui Sebastian Ghiță!

Nu mi-e deloc simpatic Sebastian Ghiță, dar, iarăși, suntem obligați să rămânem pe fapte. Când se comit ilegalități împotriva lui Ghiță, ele trebuie arătate cu degetul.

Pentru că puterea ”nu stă în funcție, ci în butoane”, cum se laudă , repetent la democrație, procurorul Negulescu. Puterea stă, în cazul procurorilor, în lege.

Legea le oferă procurorilor putere aproape deplină pe parcursul cercetării penale, cu excepția restrângerii drepturilor, când ei apelează la arbitrajul judecătorilor, dar le dă această putere la pachet cu o mare responsabilitate.

Tocmai pentru că sunt singuri pe terenul de joc cu cel cercetat, ei nu au voie să abuzeze.

E un moment grav.

Și tocmai ca să nu bage DNA într-o ”daună totală”, altă expresie golănească a procurorului Negulescu, Laura Kovesi e datoare tuturor cetățenilor, și celor care au învestit-o cu simpatie, și celor care au suspiciuni, cu o dublă explicație.

Ce a știut?

Și, dacă n-a știut, cum își asumă, ca șef de instituție, astfel de fapte ale subordonaților, care nu mai au caracterul unei erori, ci ale unei infracțiuni!

Avem nevoie de adevăr de la Laura Kovesi.

Pentru că, oricum, Negulescu, Onea și ofițerul Iordache vor fi într-o asemenea înghesuială încât cu mare probabilitate vor spune tot ce știu.

Nu par genul de oameni care să se sacrifice pentru alții și asta e foarte bine în aceste zile.

Comentarii (119)Adaugă comentariu

Camelian Propinatiu  •  12 februarie 2018, 13:59

Contraofensiva dupa ce demonstratiile au încetat. Balzac. Literar, exista o limita teoretica sub care nu poate coborî frica de justitie: protectia averilor recente.

ed ward  •  12 februarie 2018, 19:32

RO e stat bolnav. Si prost. de ce nu sunt inca arestati *** & sleahta lui?!?!?! pan-acu porcurorii arestau pe baza unei compuneri...... iar daca nici aici nu mai e atac la statu de drept.... de-aia scot astia in strada #*** , se stiu cu musca pe caciula (cu fff mult *** ***) si trebuie sa-si acopere abuzurile prin diversiuni. Si mai e bolnav pt ca risipeste bani de la buget pe asistati cronici, de la someri pana la it-sti, via oengisti si studenti.... Si mai e bolnav pt ca nu-si colecteaza redeventele, alea mici-mici de tot!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Leo  •  12 februarie 2018, 23:06

Tolo, ori ai cazut in plasa infractorilor psd-isti ori ai facut vreun targ cu ei! Cum poti sa crezi niste ineptii aruncate pe piata de niste oameni care au fost condamnati la 8 ani(pe fondul cauzei) de inchisoare cu executare, respectiv 5 ani in prima faza si care urmeaza sa apara la Inalta Curte de Casatie si Justitie, din nou, peste vreo 7 zile.Niste franturi de conversatii care au fost editate cam stangaci. Vlad Cosma este la fel de nevinovat ca si prietenul sau, Ghita.Din acest motiv, se pare ca si-a luat talpasita peste granita vrand sa-si viziteze amicul. Tolo, aveam alte asteptari de la tine!

Calin  •  13 februarie 2018, 0:26

Catalin...fara suparare, mai bine ramaneai la anchetele tale. Batalia e intre puterea politica si DNA. PSD doreste distrugerea DNA. De fapt tu stii cel putin la fel de bine ca noi ce se doreste. Si stii si adevarul, nu trebuie sa il auzi de la LKC. Ai intrat in hora celor de la putere, cu tot ceea ce reprezinta si isi doresc ei. Articolul tau e menit sa aduca indoieli, dar asta doar pe cei ce inca credem si ne dorim un viitor curat. Vorba lui Leo ''aveam alte asteptari de la tine''...cel putin din punct de vedere al orientarii si corectitudinii politice.

Anghel Merchel  •  13 februarie 2018, 1:17

@Camelian Propinatiu Domne Cameliane, mare grija monser, sa nu dea in clocot creierii sub caciuloiu ala progressist. Ar fi pacat sa piarda madam doctor DNA asa un infocat admirator si PMP asa un distins basist postromanist.

Catalin  •  13 februarie 2018, 9:45

D-le Tolontan, E in regula, D-na Kovesi trebuie sa raspunda public sa clarifice aceste aspecte. Pentru impartialitatea dvs totusi, chiar daca nu puteti sa atingeti toate subiectele sociale, ati putea sa scrieti un nou articol, exact in aceeasi nota, cu alte personaje? Sa spunem, D-na Dancila seful condamnatului la 8 ani cu executare Darius Valcov si D-l Dragnea protectorul politic si moral al aceluiasi caracter? Dansii nu ar trebui sa explice public pozitia lor? Si nu in nota eu nu imi abandonez subalternii in necaz ca nu cred ca v-ar satisface ca D-na Kovesi sa iasa si sa spuna ca in lumina acestor lucruri doreste sa-l reangajeze pe D-l Negulescu, pentru ca nu doreste sa-l lase la greu. Haideti ca nu e greu, practic articolul se scrie de la sine. Pentru ca altfel, din punctul meu de vedere, judecati dupa un dublu standard ingrozitor, care nu prea se impaca cu postura de cavaler moral al societatii pe care o afisati. PS: ***, fiti macar onest si recunoasteti asta deschis. Pentru mine ar fi un punct in favoarea dvs ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul  •  14 februarie 2018, 20:53

Tolo, cred ca te-au afectat puternic radiatile de la Antipa. Sau o fi doar banii lui Voiculescu?!?

Mai Draga  •  14 februarie 2018, 20:54

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mai Draga  •  14 februarie 2018, 20:57

Sunteti de un partipri in apararea penalilor de-a dreptul gretos.

Caius Cosades  •  14 februarie 2018, 21:15

Justitiarul Tolontan este angajatul unei societati detinuta nu de un infractor, ci de doi. ***? Ar putea. Nu este sigur acest fapt insa Justitiarul Tolontan ar putea sa-si puna intrebari in privinta moralitatii proprii. Daca esti angajatul unuia sau mai multor infractori, si aceasta "calitate" a lor nu-ti este necunoscuta, unde te situezi fata de morala? In afara ei? esti, in acest caz, imoral sau amoral? Probabil ca da. Prin urmare, stimate d-le. Justitiar Tolontan, platit de unul sau mai muti infractori, las-o mai moale. ***! Ca sa nu mai puti, s-a inventat, metaforic vorbind, apa calda. Adica, mai exista si grupuri de presa detinute de persoane, pana la proba contrara, oneste si corecte. Du-te Justitiarule Tolontan platit de infractori si lucreaza pentru unul din ei. Sau, daca ai ***, fa-te freelancer.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

litovoi  •  14 februarie 2018, 22:56

Ce-ai facut Cataline, ***? AI fost *** la conferinta lui Kovessy , m***. E treaba fiecarui jurnalist cum isi consuma credibilitatea, totusi am o nelamurire: nu te-am vazut la conferintele de presa ale lui Iordache, nici la Dragnea ori Tariceanu . Ce parere aveai daca iti raspundea si LCK cu "alta intrebare"? Se vede ca a iesit Varanul din parnaie, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Simona  •  15 februarie 2018, 10:52

Cum vine treaba cu "Sigur ca înregistrările trebuie verificate, însă ele par autentice"? Demersul jurnalistic despre in acest caz este construit pe o ipoteza, si parca nu asa se face jurnalism, pe lucruri care "par". Admirabila prestatia TV, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  15 februarie 2018, 15:35

Catalin , te-ai facut de ras . fara doar si poate . Puteai sa trimiti pe altcineva , te-a mancat undeva *** *** . Ok , a dezvaluit o convorbire ( de nu mare importanta pentru cazul respectiv ) , poate incorect , dar beneficiile sunt mult mai mari decat deranjul legislativ provocat . Mare dezvaluire . Si fara discutii nu exista prejudicii cauzate unei persoane . NU avea ce face , trebuia sa apere institutia . Tu urmaresti virgule .Noi suntem la virgule azi ? Noi n-am depasit perioada Vestului salbatic , cu linsaj , acolo suntem . Apoi discutam de virgule . La Toader te duci ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  15 februarie 2018, 15:39

Vezi ca azi la 18.00 are conferinta de presa Toader , ala de la justitie . Te duci ?

Alexandru  •  15 februarie 2018, 19:47

Îmi pare rău să te aud spunând asemenea lucruri despre singurul om care a luptat cu acești corupți josnici. Te-am ascultat în fiecare marți dimineață, la Europa FM și am crezut ca ești un om cu coloana vertebrala, dar, s-ar părea că nu ești cu nimic mai presus, decât badea, gâdea (nu merita sa le scriu numele cu litere mari) și ceilalți din "trust". Mi-aș dori să mă înşel!!!

Mihai  •  16 februarie 2018, 11:32

Articol bine scris. Argumente clare care arata ca are si DNA borfasii ei. Insa as dori Cataline sa vad un articol la fel de bine scris si documentat despre dezinformaile Antena 3, dosarele de coruptie Voiculescu, Ghita, Cosma etc. Antena 3 a primit amenda penala pentru SANTAJ. Ai cerut atunci asanarea postului la fel de vehement cum ceri “asanarea” DNA? Nu prea.. Unde-ti erau civismul si penita cand au deversat OUG 13? Dar cand voiau sa bage pragu’ de 200 000 de euro? Tacerea ta a fost “cunoastere oarba” ? Esti dator sa rapunzi la intrebarile astea la fel ca si LCK Ce faci tu e ca si cum ai intra in ring in repriza a 11a si incepi sa dai in cel care e jos. Ai sa spui probabil ca iti faci meseria de jurnalist si scoti in evidenta faptele. Ok dar hai sa evidentiezi TOATE FAPTELE. De abia atunci ai da dovada de impartialitate. Pana atunci aparentele cum ca ai intrat in ring de partea penalilor raman si sunt la fel de solide precum inregistrarile date de Antena 3. Last but not least. Ce alegi intre un DNA (abuziv in unele situatii cu o LCK care a luat lupta impotriva borfasilor mai mult decat personal) si o sleahta de penali? Atentie, nu poti sa spui ca nu alegi nimic pt ca stii ca nu se poate. Sunt ori unii ori altii ca in box. Sa nu mi spui ca Antena 3&Co lupta pt apararea democratiei si a statului de drept…Dc alegi sa lovesti doar in DNA si sa ocolesti “cu nume si prenume penalii si dosarele lor” atunci ma bucur ca am avut inspiratia divina de a pleca din tara si a reveni doar la proteste.

anonim  •  16 februarie 2018, 21:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius  •  19 februarie 2018, 13:33

Cataline revino la realitate. Chiar tu sa fi de partea infractorilor?nu ma asteptam la asta....

Alex  •  22 februarie 2018, 19:03

Tolo este bine ca te confrunti cu talibanii kovesisti ca sa-ti dai seama cat sunt de deformati si orbi sunt. Ei sunt martori acuzatori, procurori, judecatori si calai in acelasi timp. In realitate ei nefiind nimic. Decat niste frustrati plini de ura.

Comentează