Așa arată pantofii poliției locale București după o purtare de doar două săptămâni! DNA a cerut documentele achiziției

Cei 300 de agenți de teren ai Poliției Locale PMB au primit ca să patruleze pe teren pantofi cu cioc, ”de nunți și botez”, care se strică imediat

luni, 12 martie 2018, 11:04

UPDATE: Într-un comunicat de presă, Primăria Capitalei nu neagă că aceștia sunt pantofii polițiștilor locali, ci spune doar că nu aparțin ultimei achiziții. Comunicatul integral la finalul textului.

Cei 300 de agenți de operativi ai Poliției Locale București au primit pantofi noi.

”Sunt niște pantofi de nuntă și botez, cu vârf ascuțit și incomozi, nu pentru umblat mult, pentru patrulat sau pentru alergat, dacă e cazul”, susține unul dintre agenți.

”Și se strică aproape imediat”, adaugă el.

Imaginile sunt elocvente.

Cu un personal toal de 430 de oameni, dintre care aproximativ 300 de polițiști operativi, Poliția locală din București a devenit, ca și multe alte instituții din subordinea Primăriei, un loc unde se adăpostesc pile și relații într-o combinație interesantă.

În general, șefii ocupă posturile fără concurs.

”De pildă, director de Personal este Mihaela  Vizireanu, o doamnă venită de la Primăria Voluntari, fostă subordonată a primarului Pandele, angajată la poliția locală prin transfer de la o firmă privată, modul de eludare al consursurilor”, susține un om din interiorul PMB.

”Tot din primăria Voluntari a venit recent și Anda Lixandru, noua coordonatoare de la contabilitate”, adaugă sursa.

Însuși directorul general al Poliției Locale București, Ștefan Văsâi, este venit tot din Poliția Locală Voluntari, ”omul lui Pandele”.

Șeful serviciului Circulație din Poliția Locală este Cristian Alin Mândroc, fiul lui Marian Mândroc, unul dintre polițiștii implicați în cazul Shanghai.

Mândroc senior a ajuns acum la Chișinău, consilier pe probleme de poliție pentru guvernul Republicii Moldova.

Iar Mândroc junior, ”cu experiență de ospătar”, a fost angajat ca șef de serviciu Circulație la PMB. ”Semnătura lui Cristian Alin Mândroc este pe hârtia prin care Poliția Locală a achiziționat o mașină de topit gheața, fără licitație”, spune cineva din PMB.

Consilierul general al Municipiului București Ciprian Ciucu a postat astăzi informația potrivit căreia DNA cercetează achizițiile de la Poliția Locală București.

Printre contractele cerute sunt cele legate de automobile, pantofii și mașina de topit gheața.

Reacția Primăriei București într-un comunicat de presă:

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Mozzie  •  12 martie 2018, 11:22

Parca-s gasiti la *** de gunoi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioreata  •  12 martie 2018, 12:04

Si cam la ce pret au fost achizitionati "balerinii" astia?

Asa pantofi. Asa oameni.  •  12 martie 2018, 12:16

Pacat ca nu aveau si un treiling ca lumea la pantofii astia "bengosi".

ciombe  •  12 martie 2018, 12:17

PRETUL CEL MAI MIC, sa traisca! Treziti-va si anulati porcaria asta, faceti regulamente pentru licitatii astfel incat sa nu mai depinda numai de pretul cel mai mic si poate mai avem vreo sansa. Altfel...

Andy  •  12 martie 2018, 12:21

Domnul Tolonta 4000 de lei pe luna vi se pare o suma mare,mica sau doar DECENTA?

marc  •  12 martie 2018, 12:24

Da de o pereche de chiloți nu poți face rost? M-ar interesa cam cum arată după două spălări. Ce articol penibil.

Alex  •  12 martie 2018, 12:26

Dl Tolontan, 1. calitatea de politist o are persoana ce provine din rândul absolvenților instituțiilor de învățământ ale Ministerului de Interne. Titulatura de "politist local" este complet gresita . acesti domni sunt agenti/paznici locali, neavand pregatire si scoala de politist . Si 2. Cred ca stim cu totii cum se fac aceste achizitii publice, indiferent de domeniu de activitate. problema este alta, cum oare aceste nereguli le vedem toti din avion, chiar fara o pregatire juridica in prealabil in schimb justitia inchide ochii...

Sânge ros -albastru  •  12 martie 2018, 12:31

Stii ce este culmea....ca de fapt pretul nu este cel mai mic...de fapt e cel mai mare...calitatea este cea mai" proasta" Bătaie de joc!!!ROMANIA ...TREZESTE-TE

pugliesi  •  12 martie 2018, 12:31

ciombe • 12 martie 2018, 12:17 PRETUL CEL MAI MIC, sa traisca! Treziti-va si anulati porcaria asta, faceti regulamente pentru licitatii astfel incat sa nu mai depinda numai de pretul cel mai mic si poate mai avem vreo sansa. Altfel… Mda, fix asta e problema. Nu banii sifonati.

radu razvan  •  12 martie 2018, 12:35

pantofi achizitionati de la pompe funebre la pret de MIHAI ALBU.

fierea la targsor  •  12 martie 2018, 12:40

pantofi cocalaresti, cum a avut pandele la nunta!

Caz din ziarul Monitorul Expres de azi  •  12 martie 2018, 12:41

Ziarul Monitorul Expres. Autor: Oltiţa Stiuj, 12.03.2018 • „Am fost dezbrăcat, iar un poliţist şi-a pus mănuşa, m-a prins de penis şi spunea: «aduceţi un cuţit să i-l tai»“, descrie un tînăr unul dintre abuzurile la care a fost supus în sediul Secţiei 2 de Poliţie Braşov, împreună cu fratele lui, ca să recunoască un furt comis în Braşov pe 28 decembrie, la ora 18.05, deşi ei au dovezi că erau la ora aceea la Săcele ,,I-au lovit cu bocancii în ficat şi-n burtă şi i-au călcat pe degete, i-au lovit peste cap şi cu bastoanele sau o coadă de lopată le-au dat peste degetele de la picioare, peste genunchi şi coate, au sărit pe ei cu picioarele, ca pe saltea, i-au băgat cu capul în WC, i-au dezbrăcat şi i-au batjocorit, i-au lovit peste organele genitale şi la talpă. Cînd vedeau că nu mai rezistă, aruncau cu găleata apă peste ei. I-au ameninţat că-i omoară, dacă nu spun că ei au furat geanta aia. «Mamă, îmi spuneau, erau vreo patru sau cinci poliţişti şi am crezut că ne omoară». I-au bătut întîi de i-au snopit la Secţia 2 de Poliţie, iar pe urmă tot poliţiştii ăia i-au dus în sediul IPJ, în două camere de la etaj, şi acolo iar i-au bătut. Copiii mei abia se ţineau pe picioare, aveau ochii roşii, tot numai vase de sînge sparte, aşa i-au adus la Parchet, acolo i-am văzut şi noi cînd i-au adus la dubă, dar procurorul le-a zis că n-au nimic“, povesteşte şi plînge Elena Borzos, mama lui Samuel şi a lui Pavel, doi tineri de 18 şi 20 de ani ridicaţi de pe stradă în seara de 28 decembrie 2017, încătuşaţi şi duşi la sediul Secţiei 2 de Poliţie, pe motiv că i-ar fi furat poşeta unei doamne în Parcul Tractorul. Sînt şi astăzi în arest preventiv, din 23 ianuarie, la Penitenciarul Codlea, după ce orice încercare de a spune la ce abuzuri au fost supuşi şi orice probă prin care încercau să dovedească faptul că nu sînt vinovaţi le-au fost refuzate. Le-au fost ignorate un şir de drepturi, începînd cu dovada prin care demonstrau că, la ora 18.00, erau acasă, la Săcele, aşteptînd taxiul comandat telefonic, în timp ce furtul pentru care sînt acuzaţi s-a petrecut în Parcul Tractorul din Braşov la ora 18.05.

Sânge ros -albastru  •  12 martie 2018, 12:45

Domnule Tolontan...nu are rost...coruptia este la niste cote deosebit de alarmante....nu cred ca mai avem vreo sansa pentru a ne redresa ....imi cer scuze pentru acest pesimism...apreciez foarte mult munca dumneavoastră.. . incercati... dar cred ca nimic nu se mai poate face in tara asta...orice domeniu de activitate a-i analiza , observațiile ar fi aceleași... coruptie... incompetenta ... nesimtire... minciuna ....nepotisme etc. Încă o dată imi cer scuze pentru resemnarea de care dau dovada!

Cătălin Tolontan  •  12 martie 2018, 12:46

@Sânge ros -albastru: si noi apreciem ca ne cititi si asta inseamna ca nu sunteti deloc resemnat, de vreme ce va investiti timpul si energia in a intelege realitati care nu sunt simple si care va influenteaza viata. Fara sa va dati seama sunteti un optimist, in sensul in care credeti ca viitorul poate fi modelat de oamenii obisnuiti :-) Ceea ce e pe deplin adevarat.

Luca  •  12 martie 2018, 12:47

Sa vezi si sa nu crezi ! :-) Bine , probabil nici kg nu sunt pe masura pantofilor , dar in 2018 sa pui politistii sa patruleze pe strazi incaltati asa ... despre calitate/mita nu mai vorbim . De ce nu iau exemplu de la cehi , unguri , etc ,unde politistii sunt imbracati super bine !

Mihai  •  12 martie 2018, 12:59

Pai nu pot veni la cu pantofii de acasa, asa cum o face toata lumea ?

Gheorghe  •  12 martie 2018, 13:41

Da pai Tolo,ai tai crezi ca arata mai bine.Atat doar ca tu probabil ii schimbi zilnic.

Martin  •  12 martie 2018, 13:51

Dl Tolontan nu le mai purta tu de grija astora ....sunt o capusa pentru noi platiti din bani nostri nu fac alceva de cat sa amendeze si ei vreo batranica care vinde si ia saraca la colt de strada ceva sa traiasca ca nu are loc de mafia din piete...in sect6 cei de la politia locala asi cumpara tigari de contrabanda direct de la cei pe care ar trebui sai amendeze sau aresteze...asa ca lasa vrajeala.

arici  •  12 martie 2018, 14:02

Deci asupra noastra vegheaza 1 politist la 4 mii de locuitori, daca ii punem si pe cei aflati in tranzit se ajunge la cifra stupida de 1politist la 6000 de cetateni!! Si ca mascarada sa fie completa ii incaltam cu pantofi ciocati model "parizer" la 3 gauri, cam ce exista acum 40 de ani la pretul de 113 lei ( pantofi box cu talpa de duroflex) . Doar ca militienii de atunci nu purtau asa ceva. Existau fabrici de renume ( care au fost falimentate voit) care produceau incaltaminte speciala pentru armata si militie. E drept ca pentru subofiteri talpile erau din duroflex vara si un cauciuc spongios pentru iarna.Tot pentru iarna se fabricau ghete si bocanci functie de insemnele armei. Iar pentru superiori se faceau aceleasi fete doar ca aveau talpi din piele.Iar cadrele se lafaiau in incaltari din cea mai moale piele, talpile din cupron cusuti pe rama si pe talpa si captusiti in interior cu mesina din piele de capra. Am lungito atita deoarece am vrut sa vedeti diferentele de calitate dar si de conceptie. Tare as fi curios sa stiu care e numele fabricantului si nu m-ar mira ca in spatele afecerii sa fie o ruda sau un interpus a nu mai stiu eu care parlamentar. Caci se practica.

Dicu  •  12 martie 2018, 14:12

Cand ii incepe a aresta Kodruta pentru jafurile facute sar *** gadea,ciuvica,badea ,ursu si spun ca statul paralel e de vina iar firea si pandele sunt victime politice ...Dl. Tolontan va rog faceti o petitie ca in dex la "hot" sa mai apara un sinonim = pesedist

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion  •  12 martie 2018, 14:17

Politistii locali din Sectorul 4, sunt scolarizati al Institutul de Studii pentru Ordine Publica al Ministerului de Interne, Adresa: șoș. Oltenitei, nr. 158-160, sector 4, Bucuresti Telefon: 021/332.48.67 Fax: 021/332.38.55 E-mail: [email protected]

ion ion  •  12 martie 2018, 14:36

dl tolo, fara sa ii apar pe cei care au facut comanda & livrarea, pantofii din imagine par a fi alesi (sau repartizati) foarte prost; nu par a fi deloc potriviti pentru cel care ii poarta, nici dpdv "numar la picior"/geometria piciorului si nici al kilogramelor; arata de parca i-a incaltat un elefant, sunt deselati si se vede cu ochiul liber asta; asa ca poate faceti o ancheta/foto si cu piciorul omului, daca tot abordati investigatii din astea minutzioase :))

Gheorghe  •  12 martie 2018, 14:54

Alo, DNA-ul ? Cum s-a facut reorganizarea Politiei Sector 4, Bucuresti ? Pe 08.03.2018, -circa 50 de agenti au primit Decizii de incadrare pe post, iar - circa 300 de agenti au primit Preaviz de 30 de zile, dupa care le inceteaza contractul de munca. PE CE CRITERII UNII AU PRIMIT DECIZII, IAR ALTII PREAVIZE ? NU SE STIE ! TOTI SEFII SE FERESC SA RASPUNDA.

Ionnis  •  12 martie 2018, 15:06

Se deformeaza asa pentru ca sunt prea grasi cei care ii poarta :)) Sa isi cumpere singuri pantofii !

ITRobert  •  12 martie 2018, 16:03

Mai conteaza si ce tzranoi are picioarele care au purtat pantofii aia... Ne nashpa, sunt supernashpa...

Popa marin  •  12 martie 2018, 16:10

Ti-am spus sa fii de partea DNA nu a lui Voiculescu.*** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Amad  •  12 martie 2018, 16:28

"În general, șefii ocupă posturile fără concurs." GREȘIT !!!! Toți ocupă locurile fără concurs, vreau să spun concurs adevărat. Cunosc o persoană care, după ce a fost telefonistă 20 ani, devine brusc consilier achiziții publice în Bacău după restructurarea Telekom. Păi cam ce achiziții va face? Evident, cele primite pe tavă. Cineva care lucra la consiliul județean mi-a spus că nimeni nu lucrează acolo pentru salariu ci doar pentru a fi omul din interior al celor care fac afaceri cu statul. Erau vremuri când se traia bine numai din participarea FICTIVĂ la licitații. Dacă voi încă mai credeți că cineva este angajat în aparatul de stat pe bază de concurs înseamnă că viitoru-i sumbru.

Cătălin Tolontan  •  12 martie 2018, 16:30

@Amad: La stat sunt angajati aproximativ 1,35 milioane de oameni. Multi sunt in spitale, scoli, unitati de pompieri, politie, Fisc, administratie locala, primarii, locuri fara de care tara asta nu poate functiona. Si nu, nu aveti dreptate sand spuneti ca toti sunt pilosi. E neadevarat. Multi sunt cu adevarat in serviciul public.

de pe ‘ici ‘sa  •  12 martie 2018, 16:31

din imagini se vede ca sunt din piele naturala, s-au largit de la umezeala, dar o piele de foarte proasta calitate, posibil sa fi fost ,,fata corectata''.

Vasile  •  12 martie 2018, 17:49

Toata lumea omite cea mai importanta intrebare: in primul rand, DE CE TREBUIE SA PLATIM INCALTAMINTEA politistilor, jandarmilor, etc. ? Nu primesc salariu ? De ce trebuie sa le platim si hainele sau chiriile sau altele, pe langa salariu ? Daca nu vor sa-si faca treaba in pantofii personali, sa-si dea demisia. Vin altii care se vor plimba in pantofii cumparati din salariu si care, poate, vor face si treaba mai buna decat spagarii astia de acum. Cunoaste cineva un motiv real pt. care politistii, jandarmii si alti bugetari TREBUIE sa fie imbracati si cazati din banii publici ?

Ivan Liviu  •  12 martie 2018, 17:57

Buna ziua, Cat timp achizitiile publice au criteriul PRINCIPAL SI UNIC de atribuire PRETUL, nu vad cum putem imbunatati lucrurile in tara asta. Am avut recent o licitatie si am pierdut-o, sau AM RENUNTAT de fapt, pentru ca era imposibil sa lupti cu firme cu 0 angajati, dar cu pretul mai mic.

PCR  •  12 martie 2018, 18:49

@ Catalin Tolontan Procentajul celor angajati pe pile, spagi, relatii de rudenie sau de partid este invers proportional cu performantele aproape de 0 din sanatate, invatamant, administratie. Un sondaj spunea ca peste un sfert din romani s-au angajat pe pile. Si acel sfert sunt cei care au recunoscut... Daca vreti sa vedeti cum este cu meritocratia la stat intrati intr-o seara pe cateva site-uri de job-uri romanesti. Asa este, nu o sa gasiti niciun anunt de angajare la statul "care functioneaza". La stat intotdeauna ajungi sa lucrezi printr-o enigma, printr-o scamatorie, prin procedee misterioase. La cat de bine "functioneaza" eu as estima la un 3 sferturi. Sigur, dumneavoastra ati spus un adevar. Nu toti. Dar nici putini. Si nici la privat nu e mai roza situatia.

gelu  •  12 martie 2018, 19:21

parca au fost incaltati de porci asa arata pantofii.

pawn  •  12 martie 2018, 19:35

da...nu stiu carui raspund. unuia care se uita in guranul cu drept de vorbire (si care face de ras prenumele de moise). sa stiti ca imperii cu un rol semnificativ (otoman, britanic, austro-ungar, tarist, ca sa nu mergem pana la alexandru) s-au construit pe osatura unei administratii (de stat, fireste ) puternice. dar stiti care e treaba? ca extremismul unora dintre noi se intalneste nefericit cu extremismul unora dintre noi, astia de stanga. o asistenta de la spitalul unde am fost internat pleda foarte articulat pentru refuzul asistentei medicale pentru privati. voi, "cei care nu va platiti darile la stat", "cei care nu ati fost in stare sa urmati traiectoria unui functionar public, cu facultate de stat la cursuri de zi, si stati cu salarii declarate la jumatate", voi sunteti de vina. am prieteni si de-o parte si de alta a baricadei refacute pe vremea lui basexu (dupa ce credeam ca am scapat de aia a lui iliesccu) si niciodata n-o sa las o tampenie cum e politica sa ma desparta de ei.

Moembius  •  12 martie 2018, 21:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gigi  •  12 martie 2018, 21:37

Asteptam un punct de vedere si al firmei producatoare Adibas sau Ruibak :) Eu cred ca sunt luati din Dragon, si revanduti "la cel mai mic pret".

ticbis  •  12 martie 2018, 22:34

@Andy : Va citez: "Domnul Tolontan 4000 de lei pe luna vi se pare o suma mare,mica sau doar DECENTA?" Imi permit sa va raspund eu: este ENORM pentru o persoana angajata fara concurs real pe un post bugetar in care nu i se cer competente in domeniu, ca in cazul de fata. Tineti cont ca asta e doar salariul, la care se adauga sporurile (multe), indemnizatia de hrana, de imbracaminte, tichetele de masa, etc, ceea ce dubleaza lejer suma. Repet, este enorm pentru cineva care ocupa un post fara sa faca mai nimic. Comparativ, un tanar specialist ce reuseste sa treaca prin 10 filtre, teste si concursuri pentru angajare la o multinationala serioasa din domeniul IT sau finante primeste un salariu de cca 700 euro pe luna (cam 3000-3500 de lei) pentru care va munci pe branci 10-12 ore pe zi, inclusiv in weekend. @Cătălin Tolontan: Nu, nu toti cei 1,3 mil de angajati bugetari la stat sunt pilosi, ar fi absurd sa banuim asa ceva. Problema spinoasa este competenta acestora in functiile si posturile respective; asta ne doare si asta afecteaza intreaga societate, pe noi toti. Dar, cand o secretara de scoala generala de provincie ajunge ministru, cand o cititoare de prompter ajunge primar al capitalei, cand un agramat ajunge ministrul invatamantului... orice e posibil!!! Societatea e bolnava, nu din cauza de pile, ci de incompetenta la nivel de stat, in toate domeniile bugetare. Salariul poate fi oricat de mare, trebuie doar sa dovedesti ca-l meriti si ca muncesti ceva competent pentru el. Ceea ce nu e cazul in Romania actuala! Exemplele sunt la tot pasul in oricare domeniu public din Romania.

Lucian  •  12 martie 2018, 22:50

Lipseste un element important din context, PRETUL! Daca a costat 5 lei perechea, vorbim de un manager prost.

Lucian  •  12 martie 2018, 22:53

Am vazut tarziu, au costat 136 lei/perechea. Totusi, sa fim realisti, managementul prost a dus catre o alegere manelista. La 30 de euro, nu poti cumpara pantofi profesionali, ce urmeaza a fi purtati de zi cu zi.

tulai  •  12 martie 2018, 23:36

Cupa politiei locale, in bugetul targumuresean. 20.000 de lei! Cat pot sa bea de banii aia?

nicu s  •  13 martie 2018, 8:05

Politia locala in toata tara a devenit la fel ca alte institutii ,***i si intretinuti lipitori de afise si sustinatori partidelor mafiote ce conduc aceasta tara populata cu *** si adormiti.Hazul si comentarile desantate ne costa bani multi,daca nu ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu  •  13 martie 2018, 8:17

A vazut cineva masinile de topit zapada, atat de laudate de Fireapandele, topind zapada?

Anghel Merchel  •  13 martie 2018, 9:02

Ma bucur enormissim ca s-a autosesizat DNA, in mod evident acesti pantofi sunt niste jalnice imitatii. Propun DNA sa se adreseze unui partener de incredere, de pilda, MICROSOFT, care sa furnizeze niste licente veritabile (hartie) ptr niste espadrile corespunzatoare standardelor politic corecte, asa incat sa nu mai fie nevoiti bloggerii sportivi sa-si puna viata in pericol investigand crimele comuniste moscovit-pechinezo-feniane. Hai succesuri maxxxime, jos corutia scalciata comunista.

Manea Marian-Viorel  •  13 martie 2018, 11:22

Prima idee care mi-a trecut prin cap cand am citit titlul articolului si am vazut imaginea cu pantofii, este ca acesti oameni sant in cea mai mare parte iesiti din standardele de greutatate ale unui,,politist''.Uitandu-ma pe strada sant sigur ca nu gresesc.

Capsuna  •  15 martie 2018, 10:10

au venit la set complet?...cu acordeoane??

nicolas  •  31 martie 2018, 14:01

Domnule Tolontan, ma deranjeaza faptul ca ati relatat doar un aspect din aceasta structura ignoranta si de tip mafiot; Era bine daca ne-ati fi informat si despre pret si mai ales as fi vrut sa cunosc cine a fost furnizorul acestor pantofi si in anturajul carui baron PSD-ist este ipochimenul?

Comentează