Cum cheltuiesc pilele lui Codrin Ștefănescu banii oamenilor cu dizabilități: două imprimante care funcționau deja ”au fost instalate cu 8.000 de lei”!

Facturi care atestă cheltuieli inventate în instituțiile unde e cea mai mare nevoie de resurse

vineri, 16 martie 2018, 6:46

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

Pentru oamenii, pe bună dreptate, nelămuriți.

”De ce vă ocupați de lucruri mici?”, suntem întrebați.

Pentru că meseria noastră, ca ziariști, nu e să impresionăm.

O informație mică e, uneori, mai valoroasă decât multitudinea de opinii și păreri care vin de pretutindeni.

Căutăm faptele, oricât de mici, detaliul plictisitor uneori, și vi le oferim ca să înțelegeți cadrul general.

De multe ori, felul în care e făcută o achiziție din bani publici, minoră, dar aberantă, oglindește o metodă și un mod de lucru.

De pildă, să achiziționezi pe SEAP instalarea softului unor imprimante care erau deja folosite.

Și să faci instalarea unei imprimante la un preț nu de 200-400 de lei, cât se plătește pe piață, ci la 4.000 de lei, adică aproape jumătate din prețul imprimantei!

”Sunt omul de încredere al lui Codrin Ștefănescu”

Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități e o instituție cu multe cuvinte și cu puțini bani.

Plină de pile.

Conform propriilor mărturii, mulți dintre angajații de aici sunt prieteni sau „om de încredere” al cunoscutului politician PSD Codrin Ștefănescu.

”Om de încredere” și-a spus chiar Valentin Păduroiu, consilier al președintelui Consiliului.

”Codrin și-a trimis aici, în decembrie 2017, o nouă conducere. Care ce a făcut, printre primele cheltuieli? A dat unei firme aproape 2.000 de euro ca să instaleze două imprimante care funcționau, una chiar de șase luni”, spune unul dintre oamenii din Consiliu.

Factura îl confirmă.

Factura de configurare – instalare a multifuncționalelor deja configurate, instalate și funcționale

8.000 de lei instalarea a două imprimante!

Pe 27 decembrie 2017, Consiliul de Monitorizare, condus de perechea Florentin Butnaru – Valentin Păduroiu cumpără ”Servicii de Servicii configurare instalare multifuncţionale” de la firma UCAZ TIP SRL.

Două probleme.

  1. Imprimantele, două la număr, erau instalate și folosite, conform mărturiilor celor din Consiliu!

Ele sunt marca Ricoh MP C2011SP cu „CILINDRU, TONERE SI DEVELOPER INCLUSE” și sunt cumpărate de la SC Arca Global Consult.

Una a fost achiziționată pe 11 mai 2017, a doua din 2 octombrie 2017.

În imaginile primite de ziar, ca să-și confirme mărturiile, se vede o una dintre imprimantele folosite.

Una dintre imprimantele Ricoh din sediul Consiliului de Monitorizare, în partea stângă a imaginii realizate chiar înainte ca Butnaru să fie uns președintele instituției

  1. Prețul serviciului de instalare a softului este uriaș: 8.000 de lei, TVA inclus!

Adică 4.000 de lei de imprimantă, al cărui preț unitar este de  9.240 lei.

E o perfomanță să plătești nu pentru cumpărarea, ci pentru instalarea unor softuri aproape jumătate din prețul imprimantei!

În mod normal, costul instalării unei imprimante multifuncționale este, după estimări generoase, de 300-400 de lei bucata.

Patronul Dan Aurel Ioniță, prietenul președintelui Butnaru

A cui e firma UCAZ TIP SRL?

A lui Dan Aurel Ioniţă, fost coleg cu şeful Consiliului, Florinel Butnaru, în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu.

Ioniţă a fost senator între 2012-2016, fiind ales la braț cu Butnaru. Butnaru a trecut, în timpul mandatului, la PSD.

Iar Soția lui Aurel Ioniță, Silvia, apare pe factura cu cântec!

Dan Aurel Ioniță (foto PH Online)

Președintele Butnaru: „Nu e adevărat ce apare în SEAP!”

Președintele Consiliului de Monitorizare, Florinel Butnaru confirmă că imprimantele erau deja cumpărate și instalate și dă vina pe ”un băiat de la achiziții, care oricum a plecat și probabil el inventează toate poveștile astea”

– Domnule Butnaru, bună ziua. Vreau să vă întreb ceva de o achiziție făcută de Consiliul de Monitorizare pe 27 decembrie.
– 27 decembrie… Așa…

-E singura achiziție care apare în SEAP după numirea dumneavoastră. E vorba de configurarea și instalarea unor imprimante Ricoh.
-Atenție! Imprimantele pe care le avem au fost cumpărate și instalate de vechea conducere. Noi le-am găsit deja aici, funcționale.

Florinel Butnaru, președintele Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități

-Da. Însă ultima achiziție e datată 27 decembrie, când erați deja la conducere de 20 de zile. Și implică o nouă instalare. Care a costat 8.000 de lei!
-Domnule, de astea se ocupa un băiat de la achiziții. Nu m-am ocupat eu. Și pentru o achiziție precum asta, probabil, și pentru altele, acel băiat nu mai e acolo, a fost îndepărtat. Probabil el inventează toate poveștile astea.

-Totuși, instalarea e făcută de firma Ucaz Tip SRL, a unui domn care a fost, la fel ca dumneavoastră, ales senator PP-DD în 2012, Aurel Ioniță!
-Nu e adevărat, domnule! De la acel fost parlamentar Consiliul nu a făcut nicio achiziție!

-Ne scuzați, avem și factura, iar totul apare în SEAP.
E fals, domnule, cine știe ce o fi făcut acel băiat de la achiziții. Nu a existat așa ceva, n-am avut vreo afacere cu acel domn.

Captura din Sistemul Electronic de Achiziți Publice pe care Butnaru o neagă: firma Ucaz Tip primește 6.655 lei fără TVA, 8.000 cu TVA, din partea Consiliului de Monitorizare pe contractul atribuit pe 27.12.2017

-Pe domnul Ioniță îl știți?
-Eu știu?! O exista, o trăi. N-am avut nicio cumpărare de la dânsul.

Vechea conducere, formată din președintele Marta Bencze și directorul de cabinet Matei Ghigiu, nu a dorit să comenteze cazul.


CITEȘTE ȘI PRIMA PARTE:

 

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Doina  •  16 martie 2018, 7:03

Multumim CCR! Ei au decis ca astfel de achizitii sint legals, procurorii nu trebuie sa timoreze inaltele oficialitati.

Costin  •  16 martie 2018, 7:27

La nivelul politic aceste cumparaturi sunt aproape nimicuri. La nivelul mai de jos, exemplu o scoala unicat, conducatorul scolii organizeaza meditatii cu candidatii la admitere. O afacere de familie .

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2018, 7:28

@Andrei: corecta observatia dvs. De aceea nici nu trebuie politizata povestea, pentru ca de fiecare data cand in loc de reguli si standarde asezam preferinte si privilegii, inclusiv partizanatele politice ale publicului, intelegem ca numai unii fura, ca numai unii sunt iresponsabili. Nici vorba! De fapt, discutam despre patternuri.

Andrei  •  16 martie 2018, 7:36

@Doina CCR nu a decis deloc așa ceva. Tocmai astfel de comportamente care se bazează exclusiv pe simpatii și antipatii și deloc pe reguli fac posibile astfel de acțiuni. Pentru că e tare simplu să justifici orice spunând că dușmanii, băiatul de la achiziții, CCR etc. sunt vinovați.

Catalin  •  16 martie 2018, 7:40

Ce n-am inteles eu din articol si poza de coperta este legatura cu Codrin Stefanescu. In afara de dorinta evidenta si manipulatorie de a asocia povestea cu cineva de sus din PSD. In articol apare doar unul care se refera la sine ca fiind om de incredere al lui Stefanescu, cam cum si eu pot sa spun despre mine ca sunt om de incredere al lui Catalin Tolontan si ca atare stiu ce potlogarii face. Articolul asta - si nu e doar asta - imi aduce aminte de o carte, ca tot stiu ca esti amator de carti: Numarul 0 al lui Umberto Eco. Stirea asta e in asa fel scrisa incat sa para o mare descoperire despre unul din sefii PSD, cand de fapt vorbeste despre ceva care nu-l implica pe Stefanescu cu absolut nimic. Adica e o manipulare grosolana si de doi bani ***. Aveam mai multe pretentii. Sunt curios daca ti-as trimite documente scurse din Raiffeisen Bank, care demonstreaza ca banca a stiut ce volatil e francul elvetian si ***, daca le-ai publica cu poza lu Groningen langa ele, sau te-ai face ca ploua, pentru ca stim ce implicat e CEO-ul bancii asteia in campania anti-PSD la care trageti toti...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2018, 7:41

@Catalin: legatura e declarata chiar de catre acesti functionari publici. Ei au ajuns sefi acolo pentru ca sunt prieteni si oameni de incredere ai lui Codrin Stefanescu. Care-i foloseste, de fapt, la partid. Aveti aici detaliile. https://www.tolo.ro/2018/03/14/bombonica-lui-codrin-stefanescu-oameni-platiti-de-stat-care-lucreaza-la-partid/

Marin Talcov  •  16 martie 2018, 7:45

Mai este o intrebare de pus: ce este acest dezmat cu imprimante si la ce le trebuie. O imprimanta multi functionala de retea si/sau wifi pt 500/1000 pagini pe luna costa 100€ la Amazon. Dar Amazon nu da spaga la pretul asta. *** de "functionari" corupti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  16 martie 2018, 7:51

Tragic ... inmultiti cu 10000 si "poate" avem o imagine reala a achizitiilor facute de bugetari marunti cu lefuri imense .

rexrapidistul  •  16 martie 2018, 8:06

Securistii nu suporta ca ceilalti sa conduca tara altfel decat *** ***,precum hidosenia-basescu, *** ***, *** kovesi si alti *** Romania!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doriansky  •  16 martie 2018, 8:07

Felicitari maxime pentru ceea ce faceti. Totul clar, sustinut cu probe (inscrisuri) si certificat (in cazul in care mai era nevoie) chiar de raspunsurile lu' dom' presedinte Florinel. Omu stie una si buna: nu s-a ocupat el, da stie sigur ca firma UCAZ e a unui fost parlamentar si ca de la parlamentaru cu pricina nu s-a cumparat nimic ... in schimb baiatu' de la achizitii si probabil portaru combinat cu femeia de servici sunt nenorociti si vor sa-l faca pilaf! Tristetea maxima nu e ca au ciordit moshnegii astia pentru ei si pt. lideru' Codrin ci ca asa e peste tot! In acest fel merg lucrurile in absolut orice institutie a statului roman. Sumele sifonate sunt desigur proportionale cu marimea si bugetul institutiei respective .... Inca odata va multumesc!!

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2018, 8:10

@Doriansky: apreciem, dar, sincer, nu trebuie sa ne multumiti, ca asta e treaba noastra. Uneori reusim sa procuram documente, alteori, nu, uneori, gresim, insa nu renuntam niciodata.

Holostencu Florin  •  16 martie 2018, 8:13

Aşa îşi securizează PSD voturile , prin crearea a cât mai multe locuri de muncă plătite de stat...în genul ăsta de consilii , organizaţii şi cum le-o mai zice stă secretul numărului mare de voturi pe care le adună la fiecare alegeri...

Marian  •  16 martie 2018, 8:21

Ma intreb si eu, oare vom ajunge vreodată să spunem nu celor care fac manevre si ne prostesc pe fata?, iar noi nu facem absolut nimic, pentru că descoperiri de genul vad ca tot descoperim, deși știm cu toții că în proporție de minim 90% din cei care ne conduc sunt numai după escrocherii, noi ce facem?, mai spunem de unul de altul, doar atât, în stilul asta peste 25 de ani suntem la fel ca acum.

ina oprea  •  16 martie 2018, 8:22

aud mereu: avem legi, dar nu sunt aplicate. din articol inteleg ca totul parca se intampla undeva in eter, toti vad, dar nimeni nu face nimic. sunt oameni care chiar au nevoie de ajutor, iar niste derbedei fara alt merit decat acela ca fac parte din majoritatea aflata la putere, fura din banii alocati acestora. sunt dovezi, facturi, marturii. care este pasul urmator pentru pedepsirea acestor borfasi? daca ati descoperit "buba" aratati cu subiect si predicat cine trebuie sa o "trateze"? fiindca m-am tot saturat sa citesc, sa ma infurii, ca mai apoi sa ma resemnez ca "asta e". daca v-ati apucat de un lucru, aratati-ne si solutia, spuneti-ne ce sa facem noi cei de pe margine care vrem sa traim intr-o tara normala, sa nu ne mai simtim atat de neajutorati. oamenii cu dizabilitati sunt si mai afectai decat noi, pe langa problemele pe care le au se mai confrunta si cu derbedeii astai care ii praduie (la modul concret) fara rusine. cum putem inlatura acest cancer din societate?

altul  •  16 martie 2018, 8:41

Pai si ce treaba are Consiliul in toata afacerea asta? Factura cu suma pentru instalare este emisa de firma UCAZ. Eventual ei pot fi intrebati de unde au rezultat aceasta suma Cata vreme factura este legala cei din Consiliu nu au nicio problema

Florea  •  16 martie 2018, 8:42

Toate aceste articole despre cum se cheltuie banul public, valoroase si care produc o indignare puternica luate individual, au un efect contrar cand se succed cu repeziciune si vin din foarte multe parti. Efectul este ca ne imunizam la asemenea informatii, devenim obisnuiti cu infractiunile, incep sa ni se para normalitate. Ce ultragiat ma simteam cand citeam de cazul Secureanu, discutam cu prieteni si mi de parea ca merita 100 de ani de puscarie pt ce a facut. Acum citesc articole de astea si nu mai am tresariri. Dati-ne otrava in portii mici si ne obisnuim cu ea

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2018, 8:43

@Florea: aveti dreptate, dar daca situatia pare rea, poate ca e rea, nu? Si mai bine stim. Plus ca, pentru cei care fac aceste lucruri si risipesc banul public, nu e totuna daca le publicam numele si faptele sau nu le publicam. Credeti-ne.

Florin  •  16 martie 2018, 8:45

Fe factura este numele si datele CI ale celui care a emis factura in contextul GDPR nu e cam periculor pentru Consiliul de Monitorizare? :)

Edi  •  16 martie 2018, 9:03

Salut Catalin, nu am gasit nimic despre Tibi Useriu, niciodata. Pe cand ?

Anghel Merchel  •  16 martie 2018, 9:05

Doua imprimante, 8000 lei??????????? Doamne Dumnezeul meu Anticorupt, unde se va ajunge cu aceasta coruptiune comunista? Rog la moment Comitzie de Investigare DNAMICROSOFT. Jos coruptiunea comunista! Sus coruptiunea sanatoasa, capitalistă cu viza de Bruxelles-Molenbeek.

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2018, 9:06

@Anghel Merchel: e vorba de 8.000 de lei instalarea imprimantelor, nu pretul imprimantelor. Ele costa 9.000 bucata. In goana dvs permanenta de a spune ca raul vine din Vest si lumina din Est, ca asta comentati indiferent de articol, neglijati sa cititi inainte de a arunca mesajul :-)

Sile  •  16 martie 2018, 9:14

Mana lungă a lui dragnes se vede din plin...

miketheone  •  16 martie 2018, 9:21

Postarea lui Catalin a fost cenzurata ("moderata") "deoarece contine acuzatii grave care nu sunt probate / dovedite" . Acum intrebarea este daca voi cand scrieti un articol aveti intotdeauna probe sau dovezi ? Uneori sustineti ca aveti informatii "pe surse", pe care surse nu le puteti numi din motive de confidentialitate. Atunci trebuie sau nu "moderate" acele anchete de presa ? In aceiasi ordine de idei este ok sa moderati atunci cand se foloseste un limbaj neadecvat dar nu cred ca trebuie sa cenzurati parerile care dupa parerea voastra nu sunt dovedite. Pana la urma probele / dovezile sunt tot afirmati care devin adevarate sau false doar daca hotareste o instanta de judecata.

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2018, 9:22

@miketheone: va explicam. Daca spuneti ca Tolontan e un prost, nu-i nici o problema. Daca spuneti ca directorul X a facut o licitatie in interes propriu atunci e o problema. Dar de ce afirmatia dvs o moderam si nu "moderam" investigatiile, asta e de fapt intrebarea dvs? Pentru ca jurnalistii isi asuma afirmatiile. Le semnam. Omul stie unde ne gaseste, cum ne poate da in judecata, daca se considera calomniat. Pe cand un comentariu anonim poate calomnia fara nici o consecinta pentru cel care o face. Multumim!

altul  •  16 martie 2018, 9:51

Domnu Tolontan, iar aruncati niste fumigene de prostit pe piata ca la Hexy Pharma ! Cum ati stabilit ca 8000 lei pentru softul la 2 imprimante nu e bun ? Aveti o factura cu alt caz de instalare a acelorasi imprimante diferit ? Iar o imprimanta de asemenea marime este de o complexitate enorma, nu inseamna ca daca era in priza si apasai pe Copy scotea o hartie era instalata. Pentru atata lucru si-ar fi luat o imprimata cu ace pe care s-o bage in priza si sa-i dea On/Off

johny  •  16 martie 2018, 9:51

Cel mai bine ar fi sa nu ne dam cu parerea despre lucruri la care nu ne pricepem! Stie cineva cit costa o deplasare cu masina in Bucuresti? Stie cineva cit timp ia sa configirezi o imprimanta multifunctionala in retea? Numai de bine!

Vasile  •  16 martie 2018, 10:18

Când primești informații despre subiecte de anvergură mult mai mare, dar alegi să le ignori, dar scrii despre niște pantofi care s-au deformat sau despre tricouri care s-au descusut, întrebarea e legitimă: de ce te ocupi de lucruri mici? Nu vreau să cred că îți alegi ca țintă persoane. Nu că a dat interviu Ghiță și tu tot ce ai înțeles e că ai o problemă cu un manager de spital care vrei cu tot dinadinsul să îl ”paradești”. Desigur legătura între Ghiță și directorul de spital era logică, doar ne-a scăpat nouă. Nici procurorii din câmpul tactic nu fac așa. :) Desigur poți începe cu paranoia cu postacii și agenturile. Și mai întreb o dată: programul de cenzură numit ”moderarea comentariilor” e finanțat de Soroș?

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2018, 10:19

@Vasile: nu, nici vorba, ce Soros? :-) Dupa cum am facut public inca de acum mai bine de doi ani, cercetarea a fost finantata din fonduri norvegiene. http://lesshate.openpolitics.ro/ Iar sistemul de moderare este platit integral de ziar. Numiti-l cu vreti, dar daca intrati si comentati aici il acceptati ca acestea sunt regulile. Multumim!

Alex  •  16 martie 2018, 11:05

@altul "Iar o imprimanta de asemenea marime este de o complexitate enorma, nu inseamna ca daca era in priza si apasai pe Copy scotea o hartie era instalata. Pentru atata lucru si-ar fi luat o imprimata cu ace pe care s-o bage in priza si sa-i dea On/Off" Cum judeci complexitatea "enorma"? Dupa intaltime? Cum sunt imprimantele la Videle, complexe sau enorme? - o configurare la Konica Minolta costa 200 EUR maxim si aici vorbim de defectiuni mai complexe la echipamentul de scanare si poate si umblat putin pe la rolele de hartie - o configurare de retea o poate face oricine, mai putin prim ministrul Romaniei Va rog sa vizualizati mai cu atentie programele Antenei 3 inainte de a face astfel de afirmatii!

cristian  •  16 martie 2018, 11:31

Este ori delapidare ori frauda si este pedepsibila. Doina inca nu a inteles ce este abuzul in serviciu, dar se poate consola ca multe sute de mii de licentiati sunt in situatia ei. Abuz in serviciu ar fi facut directorul ce ar fi refuzat neintemeiat un referat de achizitie cu toate avizele. Da, omul de la achizitii e principalul vinovat si fiecare raspunde pentru ce face el. Inclusiv directorul (si ceilalti oameni ai lui Codrin, Dragnea, Johannis sau Macovei) raspunde singur pentru faptele sale cu exceptia situatiei in care cel care l-a numit si-l tine in functie ii cere sa faca ilegalitati. Oare cum ar fi stiut directorul dinainte ca la licitatie se va prezenta o singura companie care va cere un purcoi de bani? Mi se pare mai credibil ca cel care avea experienta licitatiilor in SEAP sa fi trucat asta. Interesant ar fi de vazut cum s-a redactat anuntul in SEAP astfel incat sa se prezinte cine trebuie si sa se ia masuri.

Andrei F  •  16 martie 2018, 12:52

Rospuns la anumite comentarii...Oare nimeni nu se intreaba de ce in anumite cazuri sumele nu mai sunt exprimate in euro? Tarisoara asta de exemplu de baietii destepti a uitat?Sau baietii destepti erau si buni sau si din tabara care trebuie?Sau sumele erau greu de scris?Si cum poti sa modifici adevarul spunind ca anumite comentarii sunt cenzurate pentru ca sunt lucruri nedovedite desi alte sute de comentarii trec desi e clar ca incalca pana si regulile stabilite de blog???Poti spune orice negativ de Dragnea,PSD..Nu ti se cer probe!Mai mult eu sunt cenzurat cand ma refer la sursele mentionate pe blog!!!!Nu pot aminti ca sursa ale articolelor chiar cuvintele din articolele de pe tolo,ro!!!!!@miketheone In cazul Hexi in articolele de aici s-a vorbit si de firme straine care participau la trucarea licitatiilor si la achizitia de dezifectanti neconformi.Daca Hexi a fost baza unui intreg serial ca la Elodia nici un articol nu se gaseste pe acest blog si la adresa firmelor straine care se comportau la fel ca Hexi!!! Proba este in articolele de aici !O fi o intamplare ca astazi pe GSP sunt mai multe articole care ,,inteapa,,intr-o singura directie?Poftim,probele,moderati!Episodul 90 din ciclul HEXI:,,OMUL CARE A SPUS TOTUL CĂTRE SRI Pe dovezile publice din dosar se confirmă fix ceea ce au explicat încă de la început publicului biochimiști responsabili, oripilați pur și simplu de ceea ce au aflat în momentul publicării rețetelor de fabricație. Și ceea chiar un informator al SRI a raportat serviciului în 2014, însă fără nici un efect. El a oferit un raport detaliat către Serviciul Român de Informații.,,……………………………………………………..Episodul 92:,,CE TRIMISESE INFORMATORUL CĂTRE OFIȚERUL DE LEGĂTURĂ ÎN OCTOMBRIE 2014 În acea zi, pe 9 mai, Gazeta a publicat un raport al unui colaborator al SRI, un biochimist dintr-un mare oraș de provincie.Abia atunci, pus în fața întrebărilor ziarului, serviciul a fost silit să dea prima declarație. În octombrie 2014, informatorul SRI trimisese ofițerului său de legătură un document în care arăta că: Spitalele împreună cu Hexi Pharma aranjează caietele de sarcini de la licitații.O fac pentru că, de fapt, dezinfectanții Hexi Pharma nu erau eficienți, la standardele pretinse de lege. Adică biocidele nu omoară toți germenii, ceea ce înseamnă un risc major pentru pacienți în spitale. Mai multe alte firme truchează, de asemenea, licitațiile.,,

gabriel valeriu  •  16 martie 2018, 13:26

Daca instalarea a costat atat de mult, o reparatie la una din imprimantele astea ar depasi lejer costul cu achizitia. Sunt sigur ca cineva asteapta cu infrigurare expirarea garantiei ca sa devina cu adevarat profitabile imprimantele astea instalate la pret demn de niste nababi bugetari.

Catalin  •  16 martie 2018, 14:59

deci Catalin, fa-ma sa inteleg. Eu formulez o ipoteza, bazata pe probe pe care el am - cum ca o banca si-ar fi inselat clientii si comentariul meu e moderat (citeste cenzurat) pentru ca am facut afirmatii "nedovedite", dar tu publici si pastrezi un titlu care nu e probat in niciun fel: a) cineva si-a zis om de incredere al altcuiva. pui ghilimele, ca si cum ar fi citat, dar sursa sau file-ul audio/video nu e nicaieri indicat in articol. b) daca eu imi spun, chiar si public, om de incredere al lui Kovesi spre exemplu, ma crezi pe cuvant, sau cum? Practic, tu cenzurezi cititorii, ceea ce e dreptul tau, pentru chestiunii in care nu aplici auto-cenzura. Iar asta se cheama dublu standard (ca sa nu zic ipocrizie).

basencu  •  16 martie 2018, 15:22

Nu te inteleg. Cum sa nu politizezi discutia. Ce faci tu cu Codrin e sa-l echivalezi cu Dragnea care ar fi angajat 2 fete de la partid la Protectia copilului. Boc avea 2 ,,consilieri”, adusi de la Cluuuuujjjjjj, unul fusese parca soferul lui, Buzea Marius şi Pintilie Darius Cristian, care mergand pe strada in Bucuresti au intrat in Romatsa si au fost angajati pe loc. *** Cati bani ? Te doare capul. Vinovat un sefulet. Crezi ca le-a deschis cineva drumul si ce rang avea ? Daca avem doua masuri, una pentru PSD alta pentru ai nostri, facem politica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

basencu  •  16 martie 2018, 16:03

Apropo. In gsp nu am vazut ceva despre Useriu. O fundatie i-a intins o mana. La implicat in proiecte. E drept era si o ruda la mijloc. Astazi este reabilitat si este un invingator. Presedintele Romaniei il felicita, ca a reusit sa-si canalizeze forta mintii si a trupului pentru a invinge. Presedintele tuturor romanilor, cu o vitalitate, in aparenta, invers proportionala ca cea a lui Useriu, politicianist, intr-o lupta cu 1-2 oameni politici, indeasa in creierul unei natii termenul de ,,niste penali”, facand pase ca cei condamnatii trebuie aruncati la cosul de gunoi, cand ar putea sa solicite ONG - urile sa ajute la integrarea acestori oameni, mai ales acum cand numeric suntem de la an la an mai putini. Cu privire la Dragnea tot noi pesedistii ii aratam calea. Stim ca a fost condamnat pentru ce fac toti politicienii, iar sefa completului a uitat sa motiveze sentinta ca noi parlitii sa stim de la un bugetar, care cumuleaza sute de milioane pe luna, pensia si salariu, ce nu trebuie sa facem. Dar daca va candida la prezidentiale, pas. E nedrept, il inteleg, dar nu e numai treaba lui, e a noastra. Alti au sfarsit mai rau, cand comisarii erau din est.

Anghel Merchel  •  17 martie 2018, 11:56

@Catalin Tolontan (blogger sportif anticomunist si anticorupt) Deci 8 miare a fost doar instalarea! Mvai, deci imi cer miliarde si chiar zeci de scuze ptr minimalizarea involuntara a *** comunist moscovito-pechinezo-fenian. Dar aceasta confirmeaza cu inca si mai multa asupra de masura nezesitakea unei Comitzii urgentissime DNAMICROSOFT care sa aresteze la moment toti presupusii matale vinovati fara ghilimele, cf dublului standard pomenit mai sus de un alt cetitor. Cat despre acuzatia matale la adresa me pacum ca eu as gandi ca raul vine din Vest si lumina din Est, esti in mare eroare monser. Alti bloggeri dna fac aceeasi eroare in cazul mieu si nu pricep in ruptul capului de ce. Petreanu m-a interzis, Mos Califar asemenea. Gandesc ca e un caz de confusiune si voiu ptr ca sa ne lamurim, voiu sa fiu clar si onest si transparent precum anchetele matale si ale DNA. Raul vine esclusif din Est (pe ulita Phenian-Pekin-Moskva). Lumina vine esclusif din Vest (pe autostrada taica Georgie-Berlin-Molenbeek). *** de Teleorman si de imprimanta superevaluata este de miliarde de ori mai inalta decat coruptiunea Vest, cari de altfel nici nu esicsta, cf cu ultima clasare DNA. Prin urmare, rog ptr ca sa intelegi o data ptr totdeauna ca amchetele matale sportife m-au convins deplin si sunt gata orisicand sa pun mana pe laser si sa ies in Piata alaturi de junii frumosi si liberi de logica si in frunte cu d. bancher Groningen si d. Guvernator USA, Escelenta Sa Hansel K. Si insist ca d. Basescu sa fie numit Presedinte de Onoare Ptr Alte Coordonate Istorice DNA. Sunt absolutissim sigur ca dupa ultima clasare de caz, aceasta numire ar consolida inca si mai zdravan credibilibilitatea Doamnei Doctor si a bloggerilor sai uniform rasfirati. Hai succesuri si spor la moderare politic corecta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin  •  19 martie 2018, 8:01

Ca sa camufleze manevra au scris in seap servicii de dezvoltare de software de parca ei au facut softul de la zero , corect era service Software

Comentează