În așteptarea verdictului în ”Gala Bute”, președintele Traian Băsescu propune închiderea Înaltei Curți!

Este același model după care s-au închis firmele alimentate cu bani publici și care au întors șpaga către ministerul Elenei Udrea, ele dispărând ca și cum n-ar fi existat niciodată!

marți, 22 mai 2018, 1:03

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Sâmbătă, cu o jumătate de oră înainte de miezul nopții, o știre pulsează pe Mediafax.

”Băsescu, propunere extremă: Tarcea ar trebui să înceteze orice activitate a ÎCCJ până la desecretizarea protocolului cu SRI”.

2,4 milioane de euro bani publici au fost cheltuiți în Gala Bute. Inițial s-a spus că de la bugetul UE, dar, de fapt, s-au plătit de la bugetul național

Conform legii, în România funcționează o singură instanță supremă, denumită Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul președinte al țării cere să se pună lacătul pe ea.

Mâine, miercuri 23 mai 2018, la Înalta Curte se așteaptă sentința în ”Gala Bute”.

***

Pînă să închidă Înalta Curte, Gala Bute a reușit să facă mai multe victime.

1. Federația Română de Box

Federația a primit 450.000 de euro de la companii de stat, ca sponsorizare pentru Gala Bute.

DNA dovedește că banii intră în federație, dar ies imediat din FRB și ajung în firma privată a lui Rudel Obreja.

Ani de zile după meciul profesionist Bute-Mendy, FRB agonizează, e captivă în datorii, iar sportivii români sunt interziși la competiții.

În 2015, pe fondul datoriilor, când Obreja nu mai e președinte, MTS taie finanțarea, pe care a reluat-o abia în mai 2018.

2. Termogaz Company SA

Firma din Petroșani a fraților Gărdean adună afaceri cu statul de peste 100 de milioane de euro.

Numai în 2011, anul Galei Bute, Termogaz are o cifră de afaceri de 12,5 milioane de euro și 180 de angajați.

Ambii frați Gărdean recunosc că au participat, cu Termogaz, la o mită de 10% către șefii Ministerului Dezvoltării și Turismului și către organizatorul Galei Bute.  

Azi, în 2018, Termogaz e în insolvență.

3. Consmin SA

Firma lui Dragoș Botoroagă, condamnat și el de Înalta Curte în Gala Bute după ce confirmă că a fost parte a procesului de ”parandărăt” de 10% din contracte.

Consmin e în insolvență și, în câteva săptămâni, se pregătește de faliment.

4. SC Last Time Studio

Compania lui Ștefan Lungu, consilierul Elenei Udrea, condamnat cu suspendare după ce recunoaște în fața Înaltei Curți că a primit șpagă și a dat-o mai departe pentru alegerea Elenei Udrea, softurile folosite de Elena Udrea, vacanțe și alte avantaje.

În 2018, firma nu mai are angajați.

Cifra de afaceri e zero.

5. Biovros SRL, Egeo Pro Market

SRL-uri-fantomă, deținute de cetățeni moldoveni.

Banii publici au ajuns aici pe filiera Ministerul Dezvoltării – Termogaz – firma lui Obreja – Biovros.

DNA arată cum, deși în acte au facturat servicii de publicitate, cetățenii moldoveni aveau o stână!

Astăzi, în 2018, firmele sunt inactive fiscal.

6. Ekaton Consulting SRL

Compania lui Tudor Breazu, secretarul Elenei Udrea și administratorul moșiei Nana, unde Traian Băsescu face afaceri agricole cu Elena Udrea.

În fața insistențelor Înaltei Curți, Tudor Breazu nu poate dovedi niciun venit legal!

Astăzi, Ekaton are zero angajați.

Tudor Breazu, ”omul fără nici un impozit pe venit”, în curtea ÎCCJ

***

Toate aceste companii au trăit cu bani din Ministerul Dezvoltării și Turismului, condus de Elena Udrea.

7 ani au trecut de la primul articol al Gazetei despre neregulile din Gala Bute

Ei și-au s-a fondat, exclusiv pe impozitele contribuabililor, un stilul de viață strălucitor, de la elicoptere la mașini Porche Cayenne declarate la valoare de 5.000 de euro.

Când banii publici n-au mai venit, pe firme s-a pus lacătul, la propriu.

E ca și cum un întreg decor de carton, companii, afaceri și șpagă, s-a strâns și a dispărut.

Dar numai după ce:

Începând cu ziariștii, pentru compromiterea cărora s-au folosit inclusiv postaci plătiți tot din bani publici, fiecare dintre aceste nume și instituții care s-au ocupat de Gala Bute a fost amenințat de Elena Udrea și de președintele Traian Băsescu.

Și cum fiecare om și instituție și-au văzut mai departe de treabă, ultima soluție a salvării Elenei Udrea a rămas să închidă, la propriu, Înalta Curte.

Mâine, când vin judecătorii la lucru, să găsească un lacăt pe poartă și lumina stinsă.

***

Nu e ușor să alegi.

În 1939, Guvernatorul Canadei este scoțianul John Buchan.

O jumătate de Europă e deja cucerită și cealaltă jumătate se pregătește de capitulare.

În cealaltă parte a globului, Japonia oferă lumii, prin torturi în masă, proba ”alternativei la colonialismul britanic”.

Pentru John Buchan, un pacifist convins, e clar de la începutul anului 1940 că Marea Britanie va rămâne singură în fața nazismului.

Nu cu mult timp înainte de propria dispariție, John Buchan scrie câteva cuvinte simple.

”Dacă va fi ca lumea să mai aibă vreodată pace și prosperitate, trebuie să existe un fel de federație – nu voi spune a democrațiilor, ci a statelor care acceptă domnia dreptului”.

După 80 de ani, acceptăm domnia dreptului?

Facem mai bună Înalta Curte sau o închidem până pică frunza în Costa Rica?

Când propui ”încetarea oricărei activități” a tribunalului suprem, după modelul în care au dispărut chiar companiile infracțiunilor judecate de Înalta Curte, fie joci la cacealma, fie te bazezi pe faptul că ai câțiva oameni la mână, iar ceilalți, poporul, vor uita.

În ambele variante, alegerea nu e ușoară, însă e categorică.

 

Citește și: Toate părțile investigației Gala Bute – Elena Udrea

 

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Andrei F  •  22 mai 2018, 13:26

Vai ,nu-mi vine sa cred!Ceva negativ la adresa lui Basescu!Totusi...sa vorbesti despre drepturile omului in acelasi articol cu cererea de desecretizare a unui protocol secret care priveste Justitia...suna tare rau!!!!Parca Justitia trebuie sa fie transparenta!!!!Si hotarati-va!Ori scrieti impotriva lui Basescu(cand este cazul) ori o scaldati in continuare!Pot spune asta pentru ca de aceasta data ati uitat sa mentionati ca dosarul ,,Gala Bute,,in prima faza se hotarase sa ramana fara principalii acuzati... A intervenit hotarator DLAF si s-a reluat...Parca tot dumneavoastra ne vorbeati si ca ati fost supus de Basescu la multe presiuni din cauza acestui dosar...Ati uitat...?

Cătălin Tolontan  •  22 mai 2018, 13:27

@Andrei F: articolele nu sunt carti, nu pot contine totul :-) Si nu DLAF a intervenit, ci conducerea DNA, care a infirmat in decembrie 2013 rechizitoriul intocmit de procurorul Alina Stoica, in care, aveti dreptate, doar Rudel Obreja era trimis in judecata.

Florian  •  22 mai 2018, 13:42

Tolontane manipulezi si dezinformezi. Sau invers. Propunerea Presedintelui este pana la desecretizarea protocolului. Iti e frica de ce s-ar putea gasi acolo ? Patetic ca intodeauna.

vasglo  •  22 mai 2018, 13:50

Draga Tolo, "inchiderea ICCJ si Tarcea ar trebui să înceteze orice activitate a ÎCCJ până la desecretizarea protocolului cu SRI” sunt, dupa parerea mea, exprimari cu caracter metaforic. Chiar nu esti curios sa vezi ce scrie intr-un Protocol Secret semnat intre SRI si ICCJ ca ne dam seama cat de "independenta" este justitia noastra?!.Ciudat mod de a vedea lucrurile din partea unui "justitiar" precum Tolo!...

Cătălin Tolontan  •  22 mai 2018, 13:51

@vasglo: sigur ca sunt curios si am scris ce anume este anormal, in opinia mea, in protocoalele de pina acum. https://www.tolo.ro/2018/03/30/prin-protocol-sefii-sri-aflau-ce-angajati-ai-lor-sunt-atentia-parchetului-de-ce-nu-semneaza-procurorii-o-intelegere-cu-cfr-tarom-si-cu-spitalele-prin-care-acestea-sa-si-afle-din-timp-oamenii-cu/ Dar sa desecretizezi un prtocol e una si sa stopezi activitatea Inaltei Curti e cu totul altceva. Cit despre metafore, nu a fost nimic metaforic, ci concret si metodic inca de acum 7 ani in dorinta lor de a stopa presa si dosarul. De la declaratia Elenei Udrea, ”nu am ce cauta la DNA in Gala Bute”, ca nici n-a fost acolo ani de zile, si pina la retorica postacilor, ”cazul e inventat”, totul a fost calculat crezind ca statul si societatea vor ceda. Uite ca n-au cedat.

ovidiuc  •  22 mai 2018, 14:09

Si cand te gandesti cum pozeaza in victime ale securitatii !Fac *** si cer dreptate pt ca se considera fraieri.Au capusat toti ,platesc doar unii.De aia sunt atat de patetici!Le-ar trebui o Inalta Curte sa faca dreptate dupa legile nescrise ale Mafiei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

POpeScu TAChe  •  22 mai 2018, 14:10

Presimt miliarde de comentarii ale unor oameni bine intentionati si critici, evident ai autorului, care stim cu totii ca scrie tare rau ce scrie, dar noi cu toate acestea il citim cu sfintenie :)))))))))

Andrei F  •  22 mai 2018, 14:10

@Cătălin Tolontan • 22 mai 2018, 13:27 Conducerea DNA ,de fapt Mariana Alexandru...Poate-mi amintesc gresit ...stiam ca s-a reluat pentru ca au fost si bani europeni...Treaba este ca oricat sunt impotriva lui Basescu si ai lui tot as vrea ca judecata lor sa fie foarte transparenta...Daca o sa fie verdict de vinovatie sa-l accepte si oamenii lor,daca o sa fie verdict de achitare sa-l accepte si oamenii rai ca mine...Si pentru ca sunt Toma necredinciosul ,pentru ca Basescu a fost seful sefilor sper ca judecata sa nu-l spele...S-a intamplat...In cazul Anastase: pana opozitia sa depuna plangere iesea comunicatul de la un parchet ca nu s-a intamplat nimic ilegal...Si o tara intreaga au numarat la televizor...Apoi cazul telefonul,tot cu televiziunile de fata...Altii pentru mult mai putin...

mircea  •  22 mai 2018, 14:12

basescu si udrea sunt din acelasi ,,aluat" din care sunt facuti ghita, dragnea, voiculescu etc....un mare circar *** si o informatoare de mahala...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fotbal  •  22 mai 2018, 14:13

6 ani, dragule, pt udrea. repeta dupa mine-saaasee

Matei  •  22 mai 2018, 15:02

Parca a fost ieri cand primul articol a aparut in ziar.

Ted  •  22 mai 2018, 15:05

Vrabi credea, in acelasi timp, ca omul ei, salariat toata viata la Stat, e si nevinovat si cu foarte multi bani pusi deoparte in Costa Rica. Constat cu tristete ca sunt multi romani care considera ca asa ceva este posibil si in cazul altor salariati la Stat. Ne place sau nu, Statul nu poate functiona fara protocoale secrete ale serviciilor. Altfel toti raufacatorii si toti spionii ar cunoaste exact cat si ce au voie sa faca serviciile secrete si le-ar putea usor evita. Ne roade pe noi curiozitatea sa le vedem publice, desi nici 0,001% din cei care cer asta nu le-au citit pe cele desecretizate si nici nu se vor obosi sa le citeasca vreodata.

Obiectiv  •  22 mai 2018, 15:15

Totusi, cand imi vor aparea postarile pe diferite bloguri, altele decat al tau? Cum ti-am mai spus, "derapajele" mele verbale maxime au fost "ranjet impertinent" si "soarece de bliblioteca".; ti se par formulari necivilizate? Ca sa nu cred ca, de fapt, ar fi vorba de altceva, ar trebui sa elimini acest tip de cenzura totala, abuziva! O.

Ioana Pripici  •  22 mai 2018, 15:36

Adevărul trebuie să apară iar aici Nu este un singur om vinovat @

Flaviu  •  22 mai 2018, 15:38

Romania nu are o legislatie care sa permita recuperarea prejudiciilor si in plus pedepse aspre pt astfel de infractiuni, pt grupuri infractionale organizate . Sunt n exemple cand infractori dovediti au scapat ieftin , iar prejudiciul nu s-a recuperat

diana_napoca  •  22 mai 2018, 15:49

Draga (S)Tolo... Din fericire-nu stiu ce v-a apucat ati inceput sa scrieti despre *** Felicitari,credeam ca aveti o obsesie in a-i porcai si a-i improsca cu *** si laturi pe Presedintele Iohannis si pe Doamna LCK.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  22 mai 2018, 15:51

Foarte interesanta si mai ales actuala distinctia pe care o facea dl. Buchan in 1939 intre "democratie" si "domnia dreptului" (rule of law). In principiu, cele doua concepte ar trebui sa coexiste intr-un soi de simbioza, dar in Romania le vedem in opozitie directa. Mai exact, vedem un razboi deschis intre partea intunecata a democratiei (reprezentata de o coalitie politica suficient de reprezentativa pentru vointa populara dar care totusi guverneaza in folosul propriu) si partea intunecata a domniei dreptului (o cooperativa oculta care pare sa includa reprezentanti ai puterii judecatoresti, ai parchetelor, ai serviciilor secrete, ai mass-media si ai unor puteri straine, care administreaza opac si selectiv justitia). Cum ne asiguram ca nici democratia, nici domnia dreptului nu se transforma in tiranie?

vasglo  •  22 mai 2018, 16:00

@Cătălin Tolontan: totusi, nu pot fi atat de naiv incat sa cred ca activitatea ICCJ poate fi "stopata" ca asa vrea Basescu, cat o fi el de...fost presedinte. Nici macar el n-o crede!. Este o "tactica" exersata o viata intreaga, aceea de a pune presiune si a crea indoiala asupra justetei unei eventuale decizii de condamnare pronuntata de ICCJ impotriva protejatei lui. Trebuie sa recunosc ca, in lipsa cunoasterii continutului Protocolului in cauza (oare ce treaba "speciala si secreta" poata sa aiba SRI-ul cu judecatorii independenti si inamovibili??...) tactica lui Basescu are justificare, fie ca ne place, fie ca nu ne place!..

Mihai  •  22 mai 2018, 16:01

Unde a ajuns Canada...o Tara relativ noua dar cu principii sanatoase.... Si un mare "presedinte de nava" care a fentat justitia bolnava. Multumesc CT

Costy  •  22 mai 2018, 16:49

Cum ramane insa cu documentul prezentat de Traian Basescu, in care sunt prezentati actualii denuntatori ai lui Udrea drept faptuitori? Dl Tolo n-are nimic de zis, ocoleste faptul.

Nscandal  •  22 mai 2018, 16:52

Sa-ti fie rusine tov. tolontan pentru acest articol de joasa speta, cu acuzatii nedovedite, jumatati de adevar si mesaje subliminale, demn de infierarea proletara din anii '50, articol de ***. Nu esti jurnalist si nu ai deontologie profesionala, ***. Mai abil ca altii, nu zic, dar tot jalnic ramii. Te faci niznai, te faci ca nu vezi derapajele iccj din ultima vreme, nu vezi pericolul reprezentat de protocoale si de procedurile nedemocratice statuate de ele. Mosia Nana iti sta in git? Nu ti-e rusine obrazului....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

florin  •  22 mai 2018, 17:07

Caz școală de investigație jurnalistică. Mi-aduc aminte că, încă de la primul articol pe care l-am citit din Dosarul ”Gala Bute”, totul a fost clar ca lumina zilei. Și, în stilul caracteristic, adică de un tupeu fantastic, decidenții politici, în frunte cu Udrea și Băsescu, negau vehement toate măgăriile astea. Și, după aproape șapte ani de justiție ”independentă”, se termină în sfârșit procesul. Dar Udrea nu prea vrea să se întoarcă din Costa Rica și Băsescu e senator. Unde e dreptatea, bre? :))) Oamenii aveau tupeu pentru că știau că au spate. Pun pariu că dacă era un ziarist mai mititel, la un ziar de tiraj micuț sau vizibilitate redusă, nu erau deranjați deloc, deloc. Ghinionul lor ... sau nu

Chalex  •  22 mai 2018, 17:36

Lui Basescu i se potrivesc "manusa" versurile din "Numai una... "Pe umeri pletele-i curg rauri Mladie-i ca un spic de grau Cu slupul rosu prins la brau O pierd din ochi de draga Eu cand o vad ingalbenesc Si cand n-o vad ma imbolnavesc Iar cand vin altii si o petesc Vin popi de ma dezleaga x2 Sa-mi zica lumea cate o vrea Mi-e draga mie si e a mea Decat sa ma despart de ea Mai bine aprind tot satul"

„NA!-NA!-NA!-NA! Bataitza!”  •  22 mai 2018, 17:45

Basescu ARE DREPTATE! Inalta Ograda s-a facut de ***, semnand protocolul ASERVIRII in fata SRI. Ce incredere mai prezinta? Ce diferenta e intre "justitia" lui Ceausescu (care a simtit-o si el pe propria-i piele, dar numai in 25-26 decembrie 1989) subordonata Securitatii si Dictaturii Proletariatului, si "justitia" lui Basescu (care acum si el se dezice de a lui!) "independenta" subordonata Noii Securitati prin PROTOCOALE induse din CSAT? Diferenta e doar de denumiri oficiale ale institutiilor, esenta e aceeasi! Statul Paralel a facut praf totul, peste tot, si in SUA, si in ANEXA lor Canada, si in COLONIA lor Romania! "După 80 de ani, acceptăm domnia dreptului?" Nici in Canada după 80 de ani nu este "domnia dreptului" http://www.cbc.ca/news/canada/when-is-it-hate-speech-7-significant-canadian-cases-1.1036731 , nici in SUA după 80 de ani nu este "domnia dreptului" https://www.nytimes.com/2018/05/21/opinion/trump-investigation-russia-surveillance.html , nici in Romania după 30 de ani nu este "domnia dreptului" 1) http://adevarul.ro/news/eveniment/lucian-onea-seful-dna-ploiesti-urmarit-penal-procurorii-parchetul-general-alaturi-mircea-negulescu-1_5b02f5d9df52022f75405a30/index.html 2) - ... - 2018)+ ........... ! Sa nu uiti, "Darie"! :))))) : "In 1948, the United Nations adopted the Universal Declaration of Human Rights, which says: "Everyone has the right to opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.""

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gilos  •  22 mai 2018, 18:34

Felicitari pentru munca voastra si pentru perseverenta de care dati dovada ! Puterea politica ( pesedista ) si-a dat mana cu asa-zisa opozitie in incercarea lor de a se substitui justitiei. Jaful banului public este numitorul comun al partidelor perindate pe la guvernare. Va amintiti cat de hulita era Elena Udrea la A3 si RTV-ul lui Ghita ? Va mai amintiti cata incredere oarba avea Basescu in Justitie ? Uite ca s-a intors roata ... Sa speram ca maine se vor judeca faptele iar vinovatii isi vor primi pedepsele.

Marco  •  22 mai 2018, 19:22

Tolo , intr-un articol viitor , cand ne vei propune ceva beletristica , sa nu uiti ''Ca un gratar de mici"- Mircea Daneliuc . ("Cine dorește să caute asemănări cu personalități politice din realitatea imediată, n-o să fie dezamăgit- o să-i descopere pe Băsescu, Boc, Udrea și alții în trăsăturile personajelor, toate cu nume diminutivate, ca o încercare de îmblânzire și obișnuire cu răul...")

cip  •  22 mai 2018, 19:38

...salutari tuturor...mda.. cati scriu pe aici atatea pareri personale...e normal santem toti atat de diferiti in Romania!!!Vad ca lumea nu accepta as zisele protocoale SRI-DNA ...ei bine sa fim realisti...fara ajutorul SRI nici 1/10 din cei prinsi si judecati nu erau prinsi si adusi in fata justitiei...problema i ca e mult prea usori sa furi in Romania dupa ce ajungi in posturi cheie,si trebuie sa fim constienti ca s au dat tunuri de miliarde de euro...si ca doar o parte din aceste furturi au iesit la iveala.Una peste alta acestea nu sant furturi simple ci ar trebui sa intre la inalta tradare si subminarea puterii statului...inculpatii avand toti rol cheie in statul roman.Deci aceste protocoale erau absolut necesare...pentru ca s a constatat un risc prea mare la nivelul sigurantei nationale.Bugetele gestionate de acesti tradatori de tara sant de ordinul zecilor de miliarde de euro deci se impunea o supraveghere sporita a celor implicati in servicul public,care manevrau acesti bani ca si cum ar fi fost bani personali.Ce trebuie insa vazut este faptul daca aceast colaborare SRI DNA nu a fost cumva deturnata de la scopul ei initial si s a folosit in scopul de a face politie sau executii politice ,aici sant necesare raspunsurile si nu la necesitatea unor protocoale care tin de siguranta nationala a poporului roman,care dupa parerea mea este primordiala.Din pacate Romania a pierdut bani multi din cauza acestori tradatori care s au perindat pe la putere in ultimii 29 de ani,e trist dar adevarat..mult succes tuturor si sa speram ca oameni onesti se vor implica in politica pentru binele comun atat de necesar romanilor..

Adu  •  22 mai 2018, 20:04

M-as fi mirat daca Traian Basescu ar fi propus un moment de reculegere in memoria faptelor eroice prin care Elena Udrea si alti basisti au ajutat la averea actuala a lui Traian Basescu... Faptul ca vrea sa fie ingropat totul nu e de mirare, din moment ce nu vrea sa fie dezgropate si propriile sale implicatii...

Elena  •  22 mai 2018, 21:38

Bine le mai zici d-le Tolontan! Eu vazusem ca toti cei care au fost in preajma lui Basescu au fost facuti praf (inclusiv familia) Noroc ca exista jurnalisti fara pata care sa-mi dschida ochii!!!! Cand aveti timp poate oferiti niste lamuriri si despre cazul Rarinca (mie mi s-a parut ca a fost cel mai mizerabil "act de justitie" dar poate ca nu am vazut eu cum trebuie...)

Renata C  •  22 mai 2018, 22:05

***...numai asa vom scapa de acesti hoti

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ciclop  •  22 mai 2018, 22:16

basescu, cel mai ticalos politician,

Eu  •  23 mai 2018, 0:36

Prea putini la cat s a furat in Romania platesc cu libertatea. Oricum felicitări Tolontan si echipa gsp. Tineti o tot asa.

jos_cenzura  •  23 mai 2018, 2:17

Toată corupția pornește de la faptul că guvernul se ocupă de tot felul de lucruri care țin de sfera privată. Guvernul nu are niciun rol în a face gale și a finanța stadioane, echipe de fotbal, etc. Sincer, nici spitale sau școli (dacă observăm ce fiasco iese când se ocupă de ele). Dacă ar fi lăsată societatea în pace, cu toată activitatea privatizată (mai puțin armata și poliția, să spunem), politicienii n-ar mai prea avea de unde să fure de la popor, iar România ar fi prosperă.

Cătălin Tolontan  •  23 mai 2018, 2:18

@jos_cenzura: oricit de mult am crede in virtutea pietei libere, de la Milton Friedman si pina acum complexitatea problemelor lumii a crescut. Si realitatea din atite tari arata ca statul nu se poate retrage, ca responsabilitate, din domenii vitale precum sanatatea sau infrastructura. Teoria ca "Singurul lucru competent pe care-l poate face statul e sa se dea la o parte" s-a dovedit o butada tentanta si falimentara pentru clase intregi de oameni ramasi prada populismului. Statul e direct responsabil pentru increderea cetatenilor in el si in democratie. Tocmai de aceea, o justitie in care nimeni nu e deasupra legii e vitala pentru coeziunea sociala.

Andy  •  23 mai 2018, 7:25

Basescu mai garanteaza pentru Elena Udrea sau se dezice de ea?

ducu  •  23 mai 2018, 8:37

E de mirare cati postaci au ramas fideli "lunetistului" si insamantatei Nuti...Asta arata ca mai are balta peste...

vasco  •  23 mai 2018, 8:38

Jalnica si pierduta definitiv este societatea in care unul ca basescu a fost ales doua mandate de presedinte si inca face jocurile!!!Restu,udrea,coruptie nemarginita ,toate sunt doar consecinte..Raul e deja facut!

Viorica Alexandru  •  23 mai 2018, 8:39

...ati ramas cu o idee fixa.... probabil v-a suparat Basescu si pe dvs cu ceva.... cel putin Basescu are curajul sa spuna ce gandeste...

Georgescu  •  23 mai 2018, 9:11

Nenorocitul de Basescu, care nu este prost, ***, a facut enorm rau acestei tari, si acum daca nu a fost condamnat, considera ca are solutii . *** trebuie pedepsita ! Basescu. *** Udrea , la puscarie si banii, averea confiscate ! Concentrati-va atentia pe Basescu , si vom scapa de multe ghinioane. Succese..!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

addriann  •  23 mai 2018, 9:52

Firmele de mai sus nu pot fi considerate victime, ele au generat profituri consistente ani la rand, iar cand ,, afacerile " nu au mai mers, au fost bagate in insolventa... Mai greu este cu F.R. Box ( vad ca au inceput sa fie iar finantati ), nemaivorbind de Primaria Lupeni , care are investitii uriase in ,, cel mai mare domeniu schiabil din Romania "- statiunea Straja...

Bârgaoanu Dragoş  •  23 mai 2018, 10:59

"Justițiar" ca întotdeauna, Tolontan!Aştept în continuare un articol cât de mic despre golăniile domnului Profesor Dan Voiculescu...Ştiu că nu va veni din partea "justițiarului" dom'Tolontan, dar şi aşteptarea asta are hazul ei!Cam cât de patetic şi necredibil eşti când devii din tăiş de sabie, coadă de topor?!

Andrei F  •  23 mai 2018, 11:49

@ Cătălin Tolontan Da, statul trebuie sa se ocupe domenii vitale, de siguranta nationala. Observ o tendinta la alesii locali. Majoritatea s-au specializat sa sparga banii din taxe pe evenimente. Una-doua-evenimente! Sarbatori, concerte, comemorari, luminite, beculete, panselute, artificii, mici, dansatoare, cantareti de joasa speta, targuri si tot asa. Urmaresc de dimineata socat inregistrarea cu soferul descreierat care asculta manele si se filma cu telefonul la volan in timp ce facea depasire. Deznodamantul il stim cu totii. Cam asa sunt si primariile de orase si sate care asculta manele, fac selfie, se distreaza.... asta in timp ce se afla pe contrasens. Cand o sa trecem de la primarul-manelist la primarul profesionist o sa avem o sansa. Atat timp cat institutiile statului roman vor fi pasionate de manele si nu vor exista autoritati si legi care sa dea cu ei de pamant pentru risipa si delapidare - vor mai urma zeci si zeci de astfel de procese. Ce este atat de greu sa dai o lege si sa spui: spectacolele si manelele le fac manelistii - primariile fac strazi, conducte, curatenie, siguranta, parcari, scoli etc Si nu e ca am ceva cu manelele, poate sa fie si muzica simfonica. Divertismentul e una, gospodarirea tarii e alta. Ca Udrea a fost si este demonizata pentru acea perioada este si vina ei, dar este si exagerare. Udrea poate sa faca sau nu puscarie. Eu banii cheltuiti nu ii mai voi revedea niciodata sub forma de autostrazi, spitale, scoli. Problema de fond mi se pare ca aceleasi comportamente se repeta in prezent, ca nu s-a invatat nimic si ca legea ofera cadrul pentru desfasurarea acestor adevarate orgii de aruncat banii pe fereastra. Asta e problema numarul 1.

vasco  •  23 mai 2018, 11:49

@Bargaoanu Dragos,despre golaniile cuiva gandeste doar unul de speta ta,adica un basist.Despre actele penale ale lui Voiculescu s-a pronuntat justitia,cam aspru,dar deh,era justitia aceea la comanda mentorului tau,care acum se da victima si nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase.Dar cred ca e inutil sa explice cineva asa ceva unui basist...Scuze pentru ca mi-am permis sa-i raspund eu ceva,d-le Tolontan,unuia care asteapta inca lucruri rele despre Voiculescu,in loc sa se intrebe de ce basescu nu e nici macar cercetat...Dar pentru asta trebuie ceva in cap,neuroni mai multi...si mai multa moralitate.Lucruri care lipsesc basistilor.

John  •  23 mai 2018, 11:51

Traian Basescu este un ras penibil. Priviti cine a fost presedinte 10 ani, acest ipochimen ipocrit care apara cu dintii in continuare si se umple de ridicol, o puscariasa inculpata fugara care va merge la puscarie. Zbaterea lui *** este ridicola, sa vii cu o "anonima" pe ultimii metri si sa ceri niste aberatii, este de Kafka. Singurul verdict este: Elena Udrea la puscarie! Obreja va merge si el desi este cantitate neglijabila. Felicitari GSP!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  23 mai 2018, 12:28

@Andrei F • 23 mai 2018, 11:49 Trebuie sa merg la OSIM?:-)

lord belial  •  23 mai 2018, 13:06

@tolontan ''presedintele basescu'' ce inseamna asta, ma rog? presedintele klaus iohannis vrei sa zici. tu vorbesti aici de un batranel sef peste un partid obscur.

Chalex  •  23 mai 2018, 20:08

Ne mai reintalnim pe... 5 iunie! Pana atunci Basescu are castig de cauza pentru ca ICCJ ramane "inchisa" - in cazul "Gala Bute" - inca doua saptamani. Sa nu cumva sa se mai amane ca, Doamne Fereste!, se implineste termenul de prescriere si Don Basilio va avea, in sfarsit, ganduri frumoase si pasionale.

Horace  •  23 mai 2018, 23:14

http://m.ziare.com/ion-tiriac/ion-tiriac-dezvaluie-ce-pariuri-a-pierdut-in-fata-simonei-halep-ce-a-castigat-sportiva-noastra-1508729 Merita investigata cumva aceasta “pasiune” cam nesportiva... Prea usor a pierdut finala de la Roma... si finala us open...

Andreea  •  24 mai 2018, 3:29

protocoalele încheiate între SRI și ÎCCJ trebuie desecretizate. dacă documentul strict secret prezentat de fostul Președinte Băsescu în Parlament este autentic atunci mă aștept ca judecătorii ÎCCJ să respecte decizia CCR - anularea probelor dacă a existat un plan de acțiune între SRI și procurorul de caz. decizia CCR se aplică și cazul doamnei Udrea.

Onu  •  24 mai 2018, 9:01

Azi 24 mai, ce știm despre verdictul dat de inalta curte ieri 23 mai ?

Comentează