Iarna Elenei Udrea și toamna Patriarhului Băsescu: prima instanță s-a pronunțat deja pe faptele din documentul prezentat de președinte ca atuul decisiv al lui Udrea!

Actul ”spectaculos” cu care Traian Băsescu vrea să întoarcă soarta ”Galei Bute” face referire la lucruri judecate când Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare

miercuri, 30 mai 2018, 6:58

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

În San Jose, la 100 de kilometri până la Pacific și 120 până la Atlantic, iarna îi cruță pe oameni.

Iarna se arată zilnic sub forma unei ploi scurte, la noi i s-ar spune ”de vară”, care apare undeva în jurul prânzului.

În rest, corespondența echipei Gazetei descrie cele 26-28 de grade și cerul albastru, limpezit de vânturile care vin dinspre Marea Caraibilor.

E iarnă în Caraibe și Elena Udrea nu-și ascunde părerile despre viață.

Ziariștii Costin Ștucan și Raed Krishan au scos de la politician nu doar cuvinte, ci mai mult decât atât, convingeri.

”Unul dintre argumentele pentru care am ales să vin în Costa Rica este și că aici sunt lideri politici care au fost abuzați în țările lor și apoi s-au întors și au condus țara”.

Ea e supărată nu doar pentru că ”iubitul meu e haștaj rezist”, ci, mai ales, pentru că românii nu apreciază că ”am făcut mai mult decât 99% dintre politicieni”.

”Dar românii au ceea ce merită”, spune Udrea, cu năduf, și românii merită răul pe care-l trăiesc ”pentru că unii dintre ei nu pricep nimic, sunt manipulabili”. 

Povestea dictatorului absolut

Udrea se prezintă pe sine ca un lider exilat, care va reveni la putere.

Ștucan tresare și își aduce aminte de ”Toamna Patriarhului”, romanul lui Gabriel Garcia Marquez închinat singurătății despoților, cu acțiunea undeva în Caraibe.

Îi atrage atenția Elenei Udrea că unii lideri nu s-au mai întors acasă.

-Sunt mulți cei care au avut soarta dictatorului din Toamna Patriarhului. Știți cartea?
-Aseară vorbeam cu cineva despre o carte a lui Marin Preda pe care am citit-o de la cap la coadă. Și nu-mi aduceam aminte de numele cărții. Așa și cu Toamna Patriarhului, am citit-o, dar nu mai rețin despre ce e vorba.

-Este povestea dictatorului absolut, singur în exil în Caraibe până la finalul vieții.
-Deci era dictator, da. Deci România nu poate fi condusă sau cu greu poate fi condusă cu democrație. Cu greu. E o țară grea.

Udrea: ”Românii merită ceea ce au, pentru că unii nu înțeleg nimic”

Politicianul nu se ascunde.

Elena Udrea nu-și dă seama că, atunci când își mărturisește neîncrederea că românii pot trăi în democrație, spune, de fapt, că românii sunt, aprioric, neînzestrați.

Prin urmare, oamenii obișnuiți nu pot fi egali cu elita. 

Consecința e că elitele, cei supracalificați pentru democrație, precum Traian Băsescu, ”la cât de puternic și de pregătit este…”, îi vor domina pe supuși, le vor explica și vor face alegeri de viață în numele celor care nu sunt în stare să se autoguverneze.

De aici și necazul Elenei Udrea care revine, cu năduf, că ”românii merită ceea ce au pentru că unii nu înțeleg nimic, sunt manipulabili!”.

Nu vă supărați pe Elena Udrea!

Patriarhul de la tribuna Parlamentului

Genul acesta de convingere, că nu suntem egali și, prin urmare, cei mai prejos de noi nici nu sunt liberi, provine din autoritarismul adânc înrădăcinat în România.

Când Traian Băsescu a venit deunăzi la tribuna Parlamentului, fluturând un document ”senzațional”, cu aerul că explică publicului și Înaltei Curți adevărul despre ”Gala Bute”, președintele a mizat exact pe această autoritate a Patriarhului.

Numai că documentul său este vechi, iar faptele sunt deja judecate.

Povestea documentului lui Băsescu

Cei cinci judecători așteptați să dea marți, 5 iunie, sentința definitivă în ”Gala Bute” sunt Mirela Sorina Popescu, Constantin Epure, Simona Daniela Encean, Ionuț Matei și Simona Elena Cîrnaru.

Înaintea lor, alți trei judecători au condamnat-o pe Elena Udrea la 6 ani de închisoare. Ei sunt Angela Dragne, Leontina Șerban și Florentina Dragomir.

Documentul prezentat de Traian Băsescu este o informare de la SRI către DNA.

Președintele spune că nu neagă dreptul SRI de a informa Parchetul.

Mai ales că el știe că nota se referă la înregistrări telefonice.

”Toți cei prinși făcând trafic de influență și încasând sume necuvenite au devenit în dosare denunțători, au primit pedepse cu suspendare și despre cel denunțat nu se pomenește numele lui în această notă” e ceea ce-l deranjează pe Traian Băsescu.

Cel denunțat și apărat de președinte este Elena Udrea.

Faptele din document au fost reclamate de Udrea în fața primei instanțe

Nota SRI face referire la relațiile dintre Adrian Gărdean și doi dintre angajații din ministerul Elenei Udrea: Gheorghe Nastasia și Ștefan Lungu.

De unde știm?

Pentru că speța a apărut în timpul procesului public.

Faptele aduse în Parlament de Traian Băsescu nu sunt noi, s-au discutat la Înalta Curte.

Pașii au fost următorii:

  1. Ca să-și întărească apărarea, Udrea a cerut instanței să fie aduse drept probe informările SRI ca să se vadă că relațiile dintre Gărdean, Nastasia și Lungu erau anterioare numirii ei în poziția de ministru. Și în plus, exista un dosar al DNA Alba unde ar fi fost cercetați Gărdean și Lungu.
  2. Instanța a cerut un punct de vedere al DNA.
  3. În fața celor trei judecători, DNA n-a negat, ci dimpotrivă, a identificat la serviciul teritorial DNA dosarul 189 din 2011, în care au fost cercetați Cornel Resmeriță, primarul de Lupeni, Ștefan Lungu pentru trafic de influență și Adrian Gărdean pentru cumpărare de influență. Procurorii au suspectat o fraudă în cazul domeniului schiabil de la Straja.

De altfel, stenograme realizate de SRI ale convorbirilor dintre afaceristul Gărdean și consilierul Elenei Udrea, Ștefan Lungu, au fost depuse de procurori în dosarul ”Gala Bute”.

La aceste relații și fapte face referire documentul adus în arenă de fostul președinte, pe post de atuu salvator.

Dar s-a discutat și adjudecat asta în instanță!

Lucian Bute (cu spatele) și Elena Udrea după meciul cu Mendy din 2011

Decizia instanței

Stenogramele povestesc, așadar, ceea ce rezumă și informarea procurată de Traian Băsescu.

În convorbirile telefonice e vizibilă amiciția dintre Lungu și Gărdean.

Totidată. e vizibil faptul că afaceristul din Petroșani o invoca pe ”Doamna”, pe Elena Udrea, ca instanță supremă de la care Lungu urma să ia ”verde” pentru plățile către firma sa.

După ce a cumpănit, instanța a mers mai departe, socotind că cercetarea judecătorească, în cazul relației dintre Gărdean, Lungu și Nastasia, este suficientă.

Judecătorii au pus depozițiile și documentele la loc, în dosar, alături de celelalte probe.

Iar când a dat sentința, completul de trei magistrați și-a asumat tot ce e în dosar.

Într-un proces, sentința include și sutele de mici decizii luate în zecile de termene, când sunt admiși sau respinși martori, când se cercetează documente și informații.

De aceea, procesul are și natură de cercetare judecătorească, ceea ce înseamnă căinstanța își face propriile corelări de fapte, iar pe cele din documentul lui Traian Băsescu le-a audiat deja.

Rezumat: Instanța nu a avut informarea lui Băsescu, rămasă la procurorul de caz, dar a avut stenogramele și descrierea faptelor la care se referă această informare a SRI.

Un politician revoltat: Claudiu Manda

Cel mai radical a fost însă șeful comisiei SRI, deputatul Claudiu Manda.

Parlamentarul PSD a spus că ”ne-a ajuns la comisie un document din partea senatorului Băsescu” și a explicat că vor deschide cercetări, motivând că e mirat că numele Elenei Udrea nu apare în informare!

Din ce zice Manda se înțelege că el e suspicios de ce, dacă numele Elenei Udrea nu apare în sesizarea SRI, fostul ministru e inculpat totuși în proces!

Fără să cunoască dosarul Gala Bute, politicianul s-a lansat în anatomia unui dosar penal.

Speța din informarea SRI era o afacere din 2009-2010 de la Petroșani, a firmei Termogaz a lui Gărdean, de aceea în document nu apare numele Elenei Udrea.

O compensație amicală, la îndemnul Elenei Udrea, dar plătită din bani publici.

Faptele sunt încăpățânate

După declarațiile lui Manda, Înalta Curte a protestat imediat în fața imixtiunii politicului în justiție, printr-un comunicat.

Chiar dacă nu nominalizează dosarul, e limpede că ÎCCJ se referă la presiunile de pe completul din ”Gala Bute”, așa cum remarcă G4Media.

Dincolo de postura constituțională de graniță a demersului, deputatul Claudiu Manda nu a urmărit relatările presei și faptele acestui caz care se întinde pe mii de pagini, acte, transferuri bancare, stenograme și mărturii în cei 6 ani de când DNA a deschis dosarul.

Iar logica întrebării ”Dacă numele unui inculpat nu apare într-un act din miile de acte ale unui dosar, atunci de ce a fost inculpat?!” e unică și de necomentat.

Mai sunt câteva zile.

Elena Udrea spune că va reveni din iarna Mării Caraibelor direct în vara românească, cu ajutorul Patriarhului.

Justiția va vorbi.

 

 

 

Partea I a interviului cu Elena Udrea în Costa Rica // Partea a II-a

Citește AICI toate episoadele investigației Gala Bute!

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Obiectiv  •  30 mai 2018, 7:24

Dupa cate vad, va place Marquez! In al doilea rand, trimiteti 2 ziaristi pana in Costa Rica pentru o problema de justitie (in care v-ati specializat), insa va laudati ca acoperiti "planeta sport"! M-am cam saturat sa va scriu in van, atat in privinta subiectelor pe care le tratati, cat mai ales in ceea ce priveste cenzurarea fara motiv a mesajelor mele de pe celelalte bloguri! Perfect, nu ma vor mai sustrage materialele citite de la obligatiile pe care le am! Sa auzim de mai bine! O.

Cristi  •  30 mai 2018, 7:45

Mai pe ce că-i ***, mai e si tupeista! Ce sa pricepem, ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Baubau  •  30 mai 2018, 7:53

Singura soluție : un ”vigilante” de elită :)

Niculae Moromete  •  30 mai 2018, 7:57

Oamenii nu sunt egali, printre altele și din simplul motiv că nu există numere, ci doar convenții de măsură exprimate numeric. Astfel, dacă oamenii ar fi egali și judecători, toți ar ști că justiția făcută în baza unor legi care încalcă principii morale ar fi nedreptate. Nefiind egali, judecătorii împart măsuri de dreptate diferite, definite de restricțiile si/sau limitele propriului univers. Nefiind egali, parlamentarii nu au aceleși percepții morale și reușesc să pericliteze societatea prin reglementări legislative care augumentează tocmai lipsa de egalitate a indivizilor. Revoluția franceză s-a terminat în 1990, egalitarismul ideologic va dispărea definitiv prin negare tehnologică, iar Patriarhul va deveni incontestabil și necesar, chiar dacă nevăzut și intangibil( pare ceva cunoscut, nu-i așa?). Unele țări ( Germania, Danemarca, Olanda,) tratează realitatea lipsei de egalitate între indivizi prin introducerea orelor de "Fericire" în ciclul gimnazial. Culmea este că la ei nici acum votul nu se poate cumpăra cu un litru de ulei și-o găleată de plastic. Fericirea trebuie explicată ? Acele țări spun că da! Cred că trebuie să renunțăm la confuzie, fiecare trebuie să fie egal cu cea mai bună versiune a sa! Băsescu nu este egal cu Udrea, doar se aseamănă! Nu cred că Udrea îl consideră pe Băsescu cea mai bună versiune a sa!

io  •  30 mai 2018, 8:07

Ca dvs. faceti presa tabloida de cea mai joasa calitate mie asta mi-e clar. Ca scrieti doar cu dedicatie, asta iar mi-e clar. Vad ca Udrea a postat discutiile avute cu voi, ati reusit o uriasa performanta in a va face din nou de spanac. Atitudinea individului Stucan sau cum il cheama, care era disperat sa accepte Udrea sa se intalneasca cu el, e absolut gretoasa. Vad ca sunteti toti o apa si un pamant. Va rog eu, nu mai scrieti de Udrea si Basescu (ala de zicea ca l-ati lins voluntar). Imi sunt extrem de antipatici si consider ca au facut mai mult rau Romaniei decat oricine. Dar cand scrieti voi de ei, in halul asta, incep sa imi para putin mai simpatici. Chiar nu imi doresc asta.... https://www.cotidianul.ro/de-ce-mai-e-in-stare-udrea/

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2018, 8:08

@io: Costin Stucan s-a prezentat ca sa stie politicianul cu cine va vorbi, a facut-o insistent, dar politicios, a obtinut interviul cu Elena Udrea si i-a inregistrat si acordul, pentru ca, se vede treaba, este genul de personaj politic care oricind poate sa incerce sa rasuceasca adevarul. Si-a facut meseria de ziarist. Poate sa nu va placa meseria, dar informatiile obtinute sigur va ajuta.

zorrozabal  •  30 mai 2018, 8:14

Numai ca in perioada cand completul de 3 judecatori s-a pronuntat-asa cum s-a pronuntat-era in vigoare acel "protocol"!Si se creeaza suspiciunea ca solutia lor a fost determinata de acel protocol!Iar faptul ca dvs.ii "scoateti la tabla"pe judecatorii din completul de 5-inainte de a se pronunta-seamana a presiune!

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2018, 8:15

@zorrozabal: nu va suparati, nu e nici o presiune sa publici numele celor care deservesc interesul public, asigurind aplicarea legii. Ca sa se convinga ca nimeni nu e deasupra legii, cetatenii au dreptul sa monitorizeze justitia. Numele magistratilor se stie peste tot in lume. De fapt, in tarile avansate, si fisele lor profesionale sunt transparente, pentru ca oamenii sa stie cite cazuri au judecat, de ce fel, de cite ori sentintele lor au ramas in picioare si de cite ori au fost infirmate de o instanta superioara. Nu e nimic infamant, e curativ pentru profesia de magistrat sa ai constiinta ca esti platit ca sa servesti oamenii si societatea, prin lege.

Flaviu  •  30 mai 2018, 8:32

Ziceam comentand articolul de ieri : doamna asta e un exemplu sinistru a ceea ce inseamna clasa politica romaneasca , astazi. Doar o intrebare mai era de pus , dupa parerea mea : ce inseamna sa fii pregatit ? Cum adica , Traian Basescu este cel mai pregatit si cel mai puternic lider roman din ultima suta de ani? Este incredibil cat tupeu si ignoranta poate avea Udrea

dan65  •  30 mai 2018, 8:43

@zorrozabal:presiune este cand se folosesc de apropiati sa santajeze,cand calca copiii cu masina (si filmarile de la camerele de luat vederi dispar ca prin minune),CAND SE FAC DOSARE PENALE DE FAVORIZARE A INFRACTORILOR PENTRU SOLUTII DATE DE JUDECATORI(ceea ce mi se pare de domeniul fantasticului). Faptul ca stim cine judeca o anumita speta este departe de a fi presiune,ci mai degraba normalitate.

sundance kid  •  30 mai 2018, 8:50

io E democratie . Trebuie . De fapt interviul a fost cu scopul sa sutraga atentia de la tratativele cu americanii care incepind cu anul viitor vor construi o centrala nucleara in inima Romaniei . Scopul este scaderea pretului energiei a.i romanii sa nu mai plateasca kw atit de scump iarna la minus 30 de grade !

io  •  30 mai 2018, 8:53

Da, sigur. Ce numiti dvs. politete mie mi se pare caciuleala si atitudine duplicitara. Are dreptate Udrea cand spune ca presa din Romania a ajuns sa aiba mai putina onoare (parca asa a zis) decat clasa politica romaneasca. Si iar da sigur, informatia despre Netflix, pozele alea facute de fotograful ascuns prin boscheti, locatia aprtamentului unde sta Udrea si restul "informatiilor" rezultate dupa demersul asta jurnalistic ma ajuta enorm. Chiar nu stiu cum de am supravietuit fara informatiile respective pana acum. Repet, faceti presa tabloida, e foarte simplu. Macar ati putea sa va asumati asta.

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2018, 8:54

@io: nu e nimic dezonorant in a ruga pe cineva sa acorde un interviu. Ca-l acorda publicului, nu tie, ca ziarist. Dvs cum credeti ca merge meseria asta? Ne prezentam si gata, vorbeste toata lumea cu noi? :-) Nu e asa. Uneori ne rugam cu cerul si cu pamintul, ne dau afara pe usa si intram pe geam, pentru ca avem mandatul de a va aduce informatiile sau opiniile intervievatilor, daca izbutim. Dvs vi se pare tabloidal interviul, multi oameni au alta opinie, important e ca-l aveti.

Robert20006  •  30 mai 2018, 9:20

Se poate sa fie achitata de catee cel de al doilea complet de judecata?Adica exista si varianta aceasta in conditiile clare din rechizitoriu?

fotbal  •  30 mai 2018, 9:44

Spune-i lui stiucan ca-mi scot microfonul de la interfon si i-l daruiesc, e mult mai bun si 2. era buna o poza cu stadionul acu de finalul finalului. Si 1. hai completul de cinci, trage de tine, hai ca se poate! pe fapte, nu bla bla...atmosfera

Obiectiv  •  30 mai 2018, 9:50

Domnule Tolontan, chiar ma sidereaza lipsa dvs. de reactie, pe care, oricum ati judeca lucrurile, n-o merit! Puteati sa-mi raspundeti macar prin prisma faptului ca sunt mai in varsta si mai politicos decat dvs.! O.

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2018, 9:51

@Obiectiv: Gala Bute nu e doar un caz despre justitie, ci despre cum, asa zice prima instanta, s-au furat 2,4 milioane de euro din buget folosindu-se de meciul de box profesionist Bute-Mendy.

Florian  •  30 mai 2018, 10:40

Imi place finalul : 1. cum indrazneste Manda sa se amestece in speta asta ? putea sa-l intrebe pe Tolontan si-l " lumina " maestrul. 2. ce daca in discutie au aparut protocoalele SRI si Inalta Curte ? Ca doar au fost folosite in toate spetele judecate anterior. Tolontane ai o logica de fier beton reciclat la Moscow. Ma intreb daca printr-o ironie a sortie E. U. este achitata , ce faci ? ***. Just in case.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial  •  30 mai 2018, 10:44

gala bute contine in nuce toate tarele politicii romanesti: furt din banul public, furt din fonduri UE, politica mainii bagate adanc in buzunarul cetateanului, plus dispret. nu am pic de toleranta ptr genul asta de hotii. hotul trebuie sa plateasca. deci, la brutarie, madam udrea. tin minte cand tara facea foamea, tarata acolo de marinarul cel betiv si taierile lui salariale, iar putoarea asta umbla cu genti de mii de euro si ne facea prosti pe aia care il injuram pe basescu in strada. *** la puscarie cu ei

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea  •  30 mai 2018, 10:56

E util ce ne spuneți.

Klara Madalina  •  30 mai 2018, 11:04

Domnule Tolontan, ca cititor de sport inclusiv al acestui site observ ceva care nu are de a face cu deontologia profesională. Citind ce a răspuns Udrea și proband totodata arată ca: a fost înregistrată pe ascuns după ce din mila a venit la cafea; ați pus poze făcute tot pe ascuns deși reiese clar ca nu a fost de acord . In acest context ați procedat ca “noaptea ca hotii” și asta nu este presa, ci *** dâmbovițene. Este rușinos ce ați făcut. Nu este un succes. Udrea arată in postarea sa ca din mila l-a băgat in seama pe bietul jurnalist și voi ce ați făcut? O manipulare ca la manual. Ma tot întreb de ce sunteți obsedat de blonda? Ca și *** de gala Bute e o ***, doar niște înguști la minte pot crede așa ceva. Și v-o spune un pesedist sadea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  30 mai 2018, 11:05

Vai vorbiti de logica?Pai la capitolul asta eu,unul care nu a suferit basismul trebuie din pacate sa-i dau dreptate lui Udrea!Argumente?Pai cine a suflat in panzele lui Basescu si Udrea?Cumva tot jumatatea aceea de populatie pe care la toate alegerile o catalogati ***,pensionara,rurala...?Udrea are dreptate!Merita sa fie presedintele acestei elite a societatii care a tinut atatia ani aproape ...Daca nu se poate in Romania poate merge in Costa Rica...____Vi se pare dubios ca Manda isi apleaca urechea si la doleantele venite de la Udrea sau Basescu.Asta ma mira!Pai Parlamentul este al tarii si nu al unei secte de stanga sau de dreapta!Comisia trebuie sa asculte pe oricine crede ca are informatii din domeniul serviciilor...Nu era mai bine sa va intrebati de ce acesti bani ajunsi la PDL ,recunoscuti in zeci de declaratii,probati prin zeci de probe nu sunt subiect de ancheta?Nu ni se vorbea de bani indisponibilizati,de sume astronomice recuperate?Banii acestia ce au?Nu este asta o proba care sa ma faca sa cred ca unii in tara asta sunt deasupra legii?Udrea vorbeste de fruntasi PDL care la fel ca ea a luat bani pentru partid!A,desigur,Udrea este inculpata nu poate fi crezuta !Oare?Pai si Orban este inculpat!La el de ce descoperim alta fata a monedei?---Daca presedintele tarii a recurs la toate epapele procesuale de care avea dreptul ,Udrea de ce nu ar avea acest drept?Democratia este buna numai pentru unii?Udrea a recunoscut multe si nu poate scapa usor dar se vede nu numai din Costa Rica ca ea are parte de un regim special.-----Vorbiti ca si cum Mandea a ramas in ofsaid pentru ca asculta doleantele lui Udrea...Spuneti ca nu trebuia ca mandatul sa fie fix pe numele ei...Asa este ,sau asa o fi?Pai jurnalistul din trustul dumneavoastra care a primit acasa ca a fost ascultat 6 ani si nu i s-a retinut nici o culpa -oare ce ne spune asta?Cumva ca cineva trebuia sa stie ce se discuta in anumite cercuri,in anumite redactii si mai ales cine a fost ,,subiectul,,anchetelor in timpul basismului?Daca aveam democratie nu va intrebati cum de a fost posibil ca un mandat de ascultare sa fie prelungit 6 ani fara ca asta sa produca o proba?------Oare in tara asta nimeni nu se simte jenat de ce recunosc acum Udrea si Basescu?A, desigur ,voi aveti mereu dreptate...Vedeti in panzele cui mai suflati ca sa nu mai acuzati pe altii ca sunt ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  30 mai 2018, 11:15

Domnule Tolontan, in numele acelorasi principii jurnalistice pe care le invocati aici - de altfel, corecte - va rog sa faceti publice si numele judecatorilor care au pronuntat solutia in dosarul "Shanghai", precum si pe cel al procurorului care a clasat dosarul disjuns din acesta, in care erau suspectati de fapte de coruptie politisti, comisari de garda, magistrati, procurori, ofiteri ai serviciilor secrete, etc. Pe articolele respective v-am solicitat de cateva ori aceste informatii, insa ati ezitat sa le faceti publice desi, acele dosare sunt vechi de 12 ani, inchise (unele clasate si deja prescrise). Daca se poate pentru un dosar aflat pe rol si cu termen peste 5 zile, nu vad ce problema ati avea sa dezvaluiti acele nume pentru dosare vechi de 12 ani! :)) In alta ordine de idei, voi cita concluzia articolului colegului Stucan, cel ce a realizat "interviul" cu Elena Udrea: "La prima instanță, unde Udrea a primit 6 ani de închisoare, Înalta Curte a reținut că banii furați de la Ministerul Dezvoltării plăteau, printre, altele: • 10.000 de euro pe lună la negru, postacii care o apărau pe net pe Elena Udrea și îi atacau pe jurnaliștii care scriau despre "Gala Bute" și despre alte subiecte. • 3.000 de euro pe lună bani la negru salariul lui Cristi Călugăru, șeful postacilor și cel care semna textele "Echipei de Comunicare" în 2014, după reținerea Elenei Udrea de către DNA. Călugăru mai primea 5.000 de lei lunar de la PD-L București. • 2.000 de euro bani la negru salariul lunar al lui Tudor Breazu, secretarul Elenei Udrea și cel care elimina știrile negative la adresa ministrului de la organizațiile media care acceptau acest lucru. • 50.000 de euro către Felix Tătaru, la pungă, pentru campania electorală a PD-L București. • 8.400 de euro concediul de trei zile al Elenei Udrea din Halkidiki, Grecia. • 20.000 de euro materiale promoționale pentru Congresul PD-L București și servicii de monitorizare a presei." Din bilantul acesta, un singur lucru nu apare: banii cheltuiti de la bugetul public de Elena Udrea pentru sponsorizarea Galei Bute! Ori, din cate cunosc eu, obiectul dosarului "Gala Bute" exact asta ar fi trebuit sa fie, nu cum a folosit Elena Udrea banii publici pentru ea sau pentru partidul ei!!! Repet, strict in acest dosar Elena Udrea n-avea ce cauta; putea fi inculpata intr-un cu totul altul, cu alte capete de acuzare. Daca justitia din Romania mai inca libera si nu la cheremul presiunilor politice si sub comanda serviciilor, peste 5 zile acei 5 judecatori pe care i-ati nominalizat aici nu pot da o alta solutie decat intoarcerea acestuia spre rejudecare pe fond, cu atat mai mult cu cat, intre timp, organisme juridice interne si internationale au criticat ferm ca fiind inadmisibile si toxice protocoalele neconstitutionale incheiate intre ICCJ, DNA si SRI, protocoale care au functionat din plin si in acest dosar. Va atrag atentia ca, deja, UE a demarat procedura de infringement pe justitie impotriva Romaniei....

Bugain Vilea  •  30 mai 2018, 11:17

Tolontane, poti sa te straduiesti cat vrei, pe-aici: pe Stucan nu-l mai spala toata apa Dimbovitei dupa actiunea asta! Au dreptate cei de mai sus, cand vorbesc despre DUPLICITATEA atitudinii lui. Nu faci publice amanunte cu adresa, tabieturile si imbracamintea "Doamnei" (indiferent de gradul de vinovatie), dupa ce te-ai gudurat ca un caine ca sa accepte sa stea de vorba cu tine, si ai stat fata-n fata cu ea fiindca te-a acceptat la masa! Ca Stucan si cu spionul ascuns in boscheti trebuiau sa justifice la ziar cheltuirea banilor redactiei la 11000 de km distanta, asta e o alta problema. De Secretariat de Redactie... Dar ce te faci daca "Doamna" pateste "ceva", dupa "intalnirea" asta? Trotsky (ca tot sunt ei aproape de Mexic) e un exemplu concludent. Nu crezi ca ati avea-o pe constiinta?! Voi! Chiar VOI! Bre, dar cu Stucan m-am lamurit si in alte situatii, similare, anterioare, cum e cu pielea de talpa ghetei. Secretarul de redactie haplea n-are caracter nici cat angajatii din ministere, de care vorbeste Udrea. Ca din tot interviul cu "iarna" (nu mai insistati cu asta, e VARA si acolo, "iarna" acum e in Brazilia) patriarhiei ortodoxe balcanice caraibiene, cel mai important aspect relevat in "reportaj-interviu" este asta: "într-un minister unde sunt 1.000 de oameni credeţi că ăia muncesc?"!

Andrei F  •  30 mai 2018, 11:22

Curios,ati cenzurat cuvinte folosite in mod obisnuit contra stangii...Am sa va amintesc cand o sa le regasesc pe blog...

Izvor  •  30 mai 2018, 11:46

Politrucii cred că oamenii sunt proști? SRI trebuie restructurat din temelii și făcuți a-și vedea de treabă = apărarea statului de drept, a țării. Știm majoritatea că Statul paralel = SRI + anumiți slujitor ai bisericii (de altfel ca și înainte - preoți = duhovnici) + etc. = ciripitori din toate păturile sociale. Meteahnă veche care se va schimba foarte greu, fiindcă-i în sânge, peste tot în lume. Cât mai cred aceștia că ne vor prosti? Domnilor, cercetările penale privitoare la : Udrea, Tăriceanu, Dragnea, Ponta, Năstase, Niculae etc. au fost de ochii lumii. Au dreptate când se plâng că au fost instrumentate, fiindcă dacă erau cercetate faptele grave de furt/hoție pe care le-au făcut, stăteau ani grei la închisoare, așa că uite o bulină neagră și stai în banca ta cuminte până îți spunem noi, dacă îți vom spune vreodată. Mă întreb următoarele lucruri și poate îmi răspunde cineva la ele, dacă are sânge undeva : Nu ne vindem țara, dar au vândut-o, și mai au tupeu ... Câte averi ilicite au fost confiscate? Unde sunt oamenii vrednici ai acestei țări și când se vor trezi? Unde sunt tinerii potenți ai țării? (nu pușlamalele) Avem mai multe vieți sau numai una, de care ne batem joc!? Interesele, știm a cui, din exterior sunt mari? (SUA, Germania, Rusia etc.) De ce vor să facă proștii/PSD-ști miting?! (a mai făcut cineva miting o dată) Vor răzmeriță în țară, pentru a se crea premizele unei lovituri de stat sau a altceva? - Reflectați și concluzionați.

cristian  •  30 mai 2018, 12:26

CE este de comentat ? asta este societatea romaneasca plina de idioti si interlopi in care cine poate oase roade iar cine nu poate sa moara caci nu,, un om in minus o paine in plus'' Distrugerea poporului roman este o realitate programata cu mult timp in urma de catre forte oculte interioare si exterioare,noi generatia actuala si inca cateva nu avem scapare de furia fortelor oculte asa ca..........A!!!!! INCA CEVA nu mai vorbiti de Europa caci noi ne situam departe de ea undeva in AMERICA CENTRALA sau LATINA caci acolo ne este locul nu in lumea civilizata ci in lumea libertinajului hotiei crimelor de tot felul lipsei de speranta si nu in ultimului rand al lipsei de respect de sine , deci acum ii inteleg pe cei din Europa care ne trateaza ca pe o paria a omenirii caci marea masa a populatiei Romanesti asta suntem si o spun cu mare mare mare suferinta eu urmasul lui BRANCUSI ,EMINESCU, ENESCU ,HENRY COANDA, PETRE TUTEA etc, etc, etc ,ma opresc aici ca imi vine sa mor.............

pro  •  30 mai 2018, 13:05

Udrea nu e vinovata cu nimic,n-a dus la ea acasa niciun leu.A facut gala Bute pt romani,nu pt ea.Toata mascarada asta e doar o alta incercare a Lulutei de a se lauda ca a prins un alt peste mare.Avem o justitie aservita si asta e grav.Asa a patit si Monica Ridzi,a facut miting pt EBA.Ea a fost incatusata iar Eba a ajuns europarlamentar.E nevoie urgenta de Legea raspunderii magistratilor,sa plateasca si ei pt orice greseala,ca oricare cetatean .

Oscar  •  30 mai 2018, 13:06

Asa ne dam seama, a mia oara, ca aceasta inculpata fugara este atat de naiva, ca sa nu zic altfel. Atat de naiva!!! Asa a fost si cand i s-au dat garantii ca nu va pati nimic si a ajuns la beci. Basescu si altii s-au jucat efectiv cu mintea ei, este clar. Asta nu o absolva de vina. Nu! Faptul ca esti prost nu te absolva de vina. Se agata ca inecatul de o frunza. O "anonima" scoasa de Basescu dupa ce cercetarea judecatoreasca s-a terminat. O petarda, o fumigena. Daca era ceva de luat in seama, ar fi venit cu aceasta "informare" la ultimele termene. Spune ca o are de cateva luni, pai procesul s-a terminat , Nea Traiane. Singurul loc unde poate reveni inculpata Udrea din Costa Bica, este penitenciarul de femei Targsor! Ramane sa vedem pentru cat timp ;-)

florin  •  30 mai 2018, 13:22

Tolontane, esti jalnic! Ura pe care o ai vs. Udrea nu te lasa sa vezi si alte furturi mai mari, ***. De ce nu ne impartasesti si noua, ***, cum a avut bani unul ca dragnea, angajat la stat toata viata lui, sa detina un asemenea domeniu in Alexandria? Cua a reusit vladescu sa plateasca parte din cautiune cu lingouri de aur (alt angajat al statului roman)?! Si mai sunt destui... Iar tu bati toba de ani de zile cu gala Bute fiindca ai tu o problema cu Udrea. Bun! A furat sa se duca la puscarie si sa se recupereze prejudiciul, dar pe dl. negoita de la 3 care cumpara copaci cu 460 RON in loc de 60 RON, nu-l vezi nu-i asa? Ca e de-al nostru! Pe *** firea care a prejudiciat bugetul Bucuresti-ului cu 100 milioane de EUR pentru 400 de autobuze diesel nu vezi! Esti penibil! ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rotaru  •  30 mai 2018, 13:44

Deci, ca sa inteleg, de ce a fost nevoie de deplasarea in Costa Rica, si insistente nemarginite pt un interviu cu Udrea (cand mai sunt atatia penali fugiti)? La ce ajuta? Care sunt noutatile? A, ca se misca greu! Pe bune? Cred ca singurul motiv ar fi acela ca sa faceti 45% din pagina, stiri doar cu Elena Udrea! Eu cred ca sunt probleme mult mai grave pt care ati putea face "pasiune". De ex, pe mine ma arde pilonul II pe care vrea Olga sa-l nationalizeze!

xyz  •  30 mai 2018, 14:48

as merge si eu vara asta un costa rica. am auzit ca la *** au o *** blonda, unica in lume

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

John  •  30 mai 2018, 14:52

Nu se merita "interviul" cu inculpata Udrea. Nu ar mai trebui bagata deloc in seama. Trecand peste asta, trebuie mentionat ca inculpata Udrea a fost condamnata pentru 3 fapte de luare de mita, una de abuz in serviciu si una de b tentativa de deturnare de fonduri europene. A fost condamnata pentru parandaratul cu Obreja via Transgaz, pentru comisionul de 10% care conditiona finantarile pentru investitii si asa mai departe. Nu are nici o relevanta ca unii dintre inculpati se cunosteau cu un denuntator sau altul dinainte. Udrea trebuie sa raspunde pentru ce a comis ea, nu sa bata campii, dar cand nu ai argumente te legi de copaci.

acelas  •  30 mai 2018, 14:53

off http://evz.ro/iancu-borcea-meciuri.html .

Max  •  30 mai 2018, 14:57

Festivalul inculpatilor! Actuala putere instalata se răzbună indirect pe societatea care i a votat

Chalex  •  30 mai 2018, 14:58

Oare stratagema acestui ex-presedinte nu s-a dorit tot o manipulare, in primul rand a "opiniei publice" pentru ase face o presiune psiho-sociala asupra completului de judecata, dar si a insusi judecatorilor din acel complet, data fiind deruta care s-a instlat dupa scandalul - gandit, programat si declansat "la timpul potrivit"! - a acelor Protocoale incheiate intre SRI-DNA-Institutii ale Statului. Cred ca o parte semnificativa a exacerbarii importantei capitale a acestor Protocoale in cauzele penale instrumentate de DNA (DNA fiind "tinta" avuta in vedere si nicidecum SRI!) a avut-o chiar mass media. Consider ca s-a dat o amploare "fulminanta" tocmai pentru ca acest scop a fost urmarit, si anume inflamarea cator mai multe segmente din populatia tarii, pe fondul presupusului atac la viata intima a cetateanului. Cu timpul, se va constata ca aceste Protocoale au avut - si vor mai avea! - un rol esential in buna colaborare dintre Institutiile de Forta si celelalte Institutii ale Statului, dupa ce se va constata ca "dracul nu este atat de negru" si ca prevederile din Protocoale nu facea altceva decat sa se focalizeze mai bine asupra obligatiile fiecarei parti in respectarea legilor. Poate ca unele paragrafe au lasat loc la interpretari, dar absolutizarea ideii de "nociv" este o exagerare in care, asa cum ne place sa spunem, "s-a cam pus botul"! Chiar nu a inteles nimeni mecanismul acesta care a fost pus la cale si anume ca prin denuntarea acestor Protocoale se urmareste discreditarea DNA? Nu neg ca si in activitatea DNA au fost multe neregului si ca s-a mers mult prea mult pe ideea denunturilor care, se dovedeste ca acum au devenit "arma cu doua taisuri" ce s-a intors impotriva DNA pentru ca "moda" este de a retracta in fata judecatorului ceea ce a declarat denuntatorul in fata procurorului (cazul familie Cozma). Actualul "tais" - unul de-a dreptul devastator pentru ideea de lupta impotriva coruptiei - este utilizat, febril, chiar de catre Instantele de Judecata care, in ideea de a fugi de raspundere, apeleaza la ceea ce stiu sa faca mai bine si anume: sa nu se lege la cap, sa tergiverseze, sa returneze dosare, sa nu-si bata singura "cuie in talpa" si nu in ultimul rand sa aplice stramb un procedeu legat de "mai bine un vinovat in libertate, decat un nevinovat dupa gratii", procedand la o hemoragie de achitari (care vor continua, pentru ca aceasta-i "muzica" ce place majoritatii indivizilor din spectrul politic si administrativ. Crede mass media ca in actuala situatie DNA mai este capabila sa-si revina, precum un boxer, din "pumnii" achitarilor pe banda rulanta? Oare nu acesta a fost scopul central al celor pe care ii numim generic "penali" atunci cand au "gandit" toate facilitatile facute peste noapte magistratilor? In scurt timp vom avea un corp de magistrati imberbi, iesiti de cativa ani de pe bancile unor Facultati de Drept care sunt prin tara resarite precum ciupercile dupa ploaie! Cat despre stipendiile pecuniare, nici nu ami trebie amintit. Chiar nu a sesizat nimeni in aceasta tara ca singurul "cal de bataie" este DNA (si, evident cei care "inca" il mai sustin!)? Chiar nu vede nimeni ca se doreste instalarea unui haos - "hranit" cu bani "imprumutati de la nepotii si stranepotii nostri" care vor deconta, prin noi, "pomenile pecuniare" oferite cu larghete de catre actuala guvernare, chiar daca tara va fi din ce in ce ami saracita si mai indatorata - prin care sa se acrediteze ideea ca daca lucrurile merg prost in acesta tara este pentru ca DNA a bagat la inchisoare oameni "neprihaniti" cand este vorba de buget, ca "Vezi-Doamne", nimeni din administratie nu mai are curajul sa semneze vreun act de frica DNA? Oare nu mai sunt oameni cu scaun la cap care sa stea si sa faca o analiza pro si contra DNA? Este foarte adevarat ca acum DNA plateste tribut ca urmare a "activitatii selective" de executare la comanda a unor dosare inca de pe vremea PNA-ului si exacerbata in "Era Basescu", era acestui amorez tomnatic care sta la baza tuturor nenorocirilor prin care traverseaza credibilitatea DNA si insasi ideea de lupta impotriva coruptiei.

John  •  30 mai 2018, 15:01

Tanti Udrea spagagista spune ca ea nu stia despre spagi. Adica ea era "ministresa" dar nu stia nimic, nu semna nimic, delega atributii etc. Pai atunci pe ce post era acolo, de sperietoare de ***?! Cine poate crede asa o gogoasa? Si chiar daca ar fi asa, asta ar insemna ca era proasta. Cand zici ca nu stii ce se intampla in ministerul pe care chiupurile il conduci sunt doua variante: ori minti, ori esti incompetent(prost). Dar nici una dintre variante nu te absolva de vina. Au povestit fostii ei tovarasi de nasoale, inculpatii Topoliceanu, Nastasia si Lungu cam cum stateau lucrurile si cine era tanti Udrea inculpata. Si martorii! Si stiti ceva? Sunt de crezut!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stelian  •  30 mai 2018, 15:03

ce nu inteleg eu din ce spune doamna udrea reprezinta securitatea nationala, sau mai precis lipsa ei....pentru ca altfel nu-mi explic cum doamna bica si-a asezat ploile din timp si are o afacere....cum doamna udrea a urmat-o pe buna prietena pe care mai in serios a si dojenit-o ca alta tara n-a gasit....cum domnul radu mazare s-a infipt si el bine in noile teritorii.... si inca ceva....eu muncesc si n-am din ce trai....ea sta si cheltuieste fara economii....de unde bani?

??????  •  30 mai 2018, 15:15

Domnul Tolontan zice că doamna Elena Udrea a cam îmbătrânit ,iar că la Traian Băsescu urmează, "să sosească iarna" ? Cât de poetic, totuși, pare a fi titlul articolului (!), ? L-ați "perceput" pe domnul Manda amestecându-se ,ca politician, în funcționarea justiției, așa cum par a insista ,tăricenii, băseștii, iordacii, nicolicii, pippizi, nistoreștii, macoveii, savaliucii, pielenii, etc., care par a insista să li se ofere și lor "o felie de justiție" ? Ați putea zice că după "înfăpuirea justiției" "se râgâie și se bese" ?

cristi  •  30 mai 2018, 15:18

pentru tolontan eu nu inteleg un lucru 2,4 milioane a costat organizarea meciului sau mai mult ,nu tin cu udrea da chiar nu a platit nimic din cei 2,4adica amenajarea ringului ,boxeri ,lumina, frunza aia din ring ,fetele cu cartoanele intre reprize sau au fost gratis daca nu sa dea banii inapoi si Bute ,fetele toti sa recuperam prejudiciul si banii din bilete si aia sant in astia 2,4 sau astia nu se pun ,dar sant tot bani publici. deci pe scurt cat a costat si cat sa furat trebuie sa dea cu virgula la cate chitante sant la decontare deci cat sa furat efectiv?

Man on the Silver Mountain  •  30 mai 2018, 15:22

Domnule Tolontan sunt bune toate anchetele dumneavoastra, dar nu credeti ca rolul presei este sa si educe publicul pt ca acesta sa fie in stare sa inteleaga mai apoi sensul articolelor ? Faptul ca sunt multi romani care gasesc in personaje asemanatoare Elenei Udrea modele de reusita este mai grav decat milioanele furate. Ca o parere personala, se vor gasi destui cititori care in urma articolului vor incepe sa viseze numai la cerul albastru din Caraibe, limpezit de vanturile care vin dinspre mare sau la nisipul alb al plajelor de acolo...

??????  •  30 mai 2018, 15:40

Deci, domnule Tolontan considerați că ăia de fuseră menționați anterior ,de vă vorbesc de atâția ani despre eliberarea și independența justiției, din funcții publice ce au implicat decizii și răspunderi răspundri politice și care susțin că instituțiile pe care le-au organizat și le-au condus de atâția ani, ca "aleși ai poporului", ar fi comis abuzuri, ar mai fi cei mai nimeriți să mai discute despre funcționarea justiției ?

Andrei F  •  30 mai 2018, 16:00

@cristi • 30 mai 2018, 15:18 Domnule este foarte simplu...Udrea a vrut pentru ,,Gala Bute,, sa foloseasca bani europeni...Treaba este ca europenii nu finanteaza asa ceva si in conditiile acelea si deci Udrea a folosit pana la urma bani de la buget...Plus banii pe care procurorii spun ca le-a dat alta intrebuintare...Orice proiect facut pe bani europeni care este gasit cu probleme se pierde finantarea...Asa se intampla si la un dosar al lui Dragnea...Procurorii spun ca o parte din banii folositi au mers in alta parte si europenii ne-au obligat sa dam banii inapoi...De asta Dragnea are toate conturile,proprietatile si o mare parte din salariu in poprire...Deci si evenimentul ,,Gala Bute,,si drumul din Teleorman s-a realizat ...treaba este ca s-a pierdut banii europeni...

Obiectiv  •  30 mai 2018, 16:07

Domnule Tolontan, poate-mi multumiti pentru atentionare, in urma careia ati adaugat informatiile necesare! O.

Vara Tupeului  •  30 mai 2018, 16:33

Buna ziua! Ati citit Toamna Patriarhului de Garcia Marquez? – Da, la fel cum am citit o carte de Marin Preda cap-coada, dar nu mai stiu cum se cheama .......... Asadar am citit-o, dar nu mai stiu despre ce era vorba in ea .............................................................................................................................................................................. Buna ziua! Sunteti Elena Udrea? – Nu, nu sunt, dar sunt o admiratoare de a dansei .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Florian  •  30 mai 2018, 16:58

"Aseară vorbeam cu cineva despre o carte a lui Marin Preda pe care am citit-o de la cap la coadă. Și nu-mi aduceam aminte de numele cărții. Așa și cu Toamna Patriarhului, am citit-o, dar nu mai rețin despre ce e vorba." Am ales acest raspuns, care este elocvent pentru ceea ce reprezinta sau ar putea sa reprezinte aceasta doamna! E ceva intre Becalli -Cohello si alti corifei in viata (in viata noastra bagati cu forta). Nu stiu ce fructe prefera dansa acolo dar chestiile astea cu ONU, Netflix, "destinul" de a conduce Romania...arata ca ceva nu prea merge in logica domniei sale! I-ati facut un serviciu! O scoateti din anonimatul distantei de tara in care era cineva si tara in care este o doamna scapatata, spre trecuta, in blugi si bluzaca, care bea cate o cafea la Starbuks...anonimat care ar fi pentru dansa mai mult greu de suportat, decat o condamnare (oricum in contumacie...ca e paaa!) Pacat de numarul de telefon al domnului Stucan care a devenit viral!!!

Luca  •  30 mai 2018, 17:01

Felicitari echipa GSP ! Citind interviul , banuiesc ca acesti oameni politici de rang inalt , traiesc intr-o alta lume , intr-o alta realitate . Ma gandesc ca , de exmplu , atunci cand vine cineva si iti pune ... hai sa zic 2 mil pe masa ... realitatea se transforma brusc .

Adrian  •  30 mai 2018, 17:17

Tolo,problema este cum va recupera statul milioanele furate, nu soarta Elenei Udrea.Intrebarea este, are statul de unde recupera paguba produsă de Udrea&Co?Intreb ptr ca acum cateva minute am citit un articol despre un "exit de lovele"al inculpatei.Banii de pe niste acțiuni vandute de la o firma de transport unde era asociată. PS.Cat despre "Patriarh",problema este cum va fi afectat in cazul unei condamnări definitive a Elenei Udrea.Prea se agita sa o salveze pe madam.Asta înseamnă că ori il are cu ceva la mana , ori dragostea este prea mare :).

marcel popa  •  30 mai 2018, 23:09

ziarul asta se numeste gazeta sporturilor dar el promoveaza ***,pacat ca ati coborat asa de jos.sant atatia oameni in puscarii si sant poate inchisi pe nedrept dar sant nimeni si nu aduc cititori,dar madam udrea care abereaza inca odata este promovata sa salveze tara de hoti cu alti hoti.pe deasupra mai si cenzurati opinia oamenilor.tolontane te dai ziarist si inca mare dar te micesti pe zi ce trece.un ziarist bun nu scrie despre madam udrea .avem justitie sa isi faca datoria ca de aia o avem si o platim gras inca.voi ca ziar de sport ar trebui sa scrieti doar despre sport ca santeti ziaristi sportivi ,nu udristi.este o pata mare pe acest ziar cu aceste articole ***.cum scrii tu gsp ca are oferta de la netflix fara sa suni la americani si sa intrebi?va place sa purtati minciunile lui madam udrea.femeia asta minte si cand tace ,tu stiucane ca ziarist bun ce te tii trebuie sa spui ;doamna batii campii, nu ai dovezi pe ce spui .pe gigi becali il faci praf pe ea nu .oare de ce?a mai fost unul care ia promovat biletelul invizibil de la tariceanu ,robert turcescu, din pacate nu santeti departe de el. aceasta femeie a praduit tara cu cocosul ei si voi ai luati interviu si o faceti victima.macar schimbati numele la ziar in gazeta *** aparati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  30 mai 2018, 23:10

@marcel popa: ne acuzati ca suntem aliatii Elenei Udrea dupa ce, vreme de 7 ani, acest ziar a investigat constant si temeinic Gala Bute? :-)

Comentează