Lecția Simonei Halep – ”Bine ați venit acasă!”

Primul ministru de interne care îi va învăța pe cei de la frontieră să spună cetățenilor români ”Bine ați venit acasă!” va intra în istoria bunului-simț

luni, 11 iunie 2018, 5:07

Imaginile cu avionul Tarom care a adus-o pe Simona Halep în țară umplu ecranele.

Toate televiziunile sunt încremenite în zoom pe ușa aeronavei.

Din păcate, ca și în 1994, când ”tricolorii” s-au întors de la World Cup, Primăria n-a făcut ce fac toate orașele lumii: să se deschidă în fața performanței. Să lase oamenii pe străzi, în piețe și să-i plimbe pe eroi printre femeile, copiii și bărbații care să-i îmbrățișeze cu privirea.

După Mondialul din SUA, Hagi și compania au intrat în București prin spate, ocolind pe la vechiul  sediu al FRF, de la Hotel Flora.

Acum, Simona merge pe Stadionul Național, deși era atât de la îndemână ca Primăria să pună la dispoziție unul dintre acele autobuze dedicate turului orașului. Care acum circulă prin Capitală, purtând turiștii străini.

De pe platforma mașinii, Simona ar fi văzut oamenii, oamenii ar fi văzut-o pe ea și toată lumea ar fi descoperit Bucureștiul, un neașteptat și meritat elogiu pentru acest oraș care suferă din prea puțină iubire.

Și mai e ceva.

Esențial.

”Bine ai venit acasă!”, i-a spus Simonei toată lumea, începând cu ofițerul de la Pașapoarte.

”Acasă e mereu bine”, a răspuns ea, emoționată, de la microfon.

Dacă tot suntem mîndri de ea și reîmprospătați în sentimentul că putem să ne schimbăm, să privim acest moment.

În multe țări ale lumii, când cetățenii trec granița li se spune: ”Bine ați venit acasă!”. Nu contează că vin din vacanță sau sosesc doar pentru Sărbători, ca s-o ia din nou de la capăt, la muncă, în străinătate. Nu contează că sunt bătrâni sau copii, că sunt ”căpșunari” sau oameni de afaceri, contează că țara lor le spune ”Bine ați venit acasă!”.

Poliția de Frontieră aparține de Ministerul de Interne.

Primul ministru de interne care îi va învăța pe cei în uniformă să-ți returneze pașaportul sau buletinul și în acel moment să-ți spună, zâmbind, ”Bine ați venit acasă!”, acela o să intre în istoria normalității.

Fiecare dintre cetățenii acestei țări, fiecare purtător al unui pașaport românesc merită să audă ceea ce Simona Halep a auzit azi: ”Bine ați venit acasă!”. 

E un gest care nu costă nimic, dar care ar conta enorm.

Acum câteva minute, în Piața Romană, un bus turistic
Acum câteva minute, în Piața Romană, un bus turistic

 

Comentarii (42)Adaugă comentariu

haideusicfr  •  11 iunie 2018, 17:22

Mie mi s-a intamplat si n-am uitat.

smdb  •  11 iunie 2018, 17:23

Deja te intreci, Tolo :)) Eu m-as multumi si cu un raspuns la salutul meu de inainte sa le prezint pasaportul, sau la cel de plecare dupa ce-l primesc inapoi. Nu-i problema, eu o sa continui sa le spun "Buna ziua" si "La revedere. O zi buna". Poate intr-o zi, cine stie, o sa primesc si raspuns inapoi :)

cbn  •  11 iunie 2018, 17:25

Pfff, ce simplu dar ce tare! Mi-as dori acelasi lucru, d-le Tolontan! Prea multe suspiciuni de fiecare data cand intru in tara si dau CI la control... "”Bine ai venit acasă!”, i-a spus Simonei toată lumea, începând cu ofițerul de la Pașapoarte. ”Acasă e mereu bine”, a răspuns ea, emoționată, de la microfon."

Mircea  •  11 iunie 2018, 17:25

super, super, super ! Tolo, ai pus degetul pe rana.

Adina  •  11 iunie 2018, 17:26

Acasa? Ce cuvant frumos. Insa dupa adunarea fortata si mai ales dupa “calitatea” umana vazuta in piata si la acea tribuna tribuna....acasa devine un cuvant din ce in ce mai greu de folosit! E casa lor din nefericire....a mea din ce in ce mai putin. Sunt doar tolerat in casa lor pt ca muncesc si platesc impozite pt ca ei sa-si ia ajutoarele sociale sau sa aibe de unde sa isi dea singuri fonduri,sa poata insela in liniste si dupa un nou cod penal facut de ei! E normal....e tara lor si e acasa al lor! Asta e! Insa ACASA ramane un cuvant sublim.

axel  •  11 iunie 2018, 17:28

Mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa mi se ureze "bine ati venit acasa", a fost emotionant, mai ales ca era o perioada in care nu veneam atat de des acasa.

Adina bis  •  11 iunie 2018, 17:30

Cat priveste poza cu autocarul si ideea ca primaria Capitalei ar fi trebuit sa faca nu stiu ce. Deja Capitala nu are primarie. Primaria Capitalei e in judetul (agricol) Ilfov,rece Voluntari. Apoi primarita e ocupata sa isi respecte promisiunile electorale cu privire la trafic,parcari si curatenie. Le rezolva in 6 luni. Inca astept acele 6 luni sa vedem cum va fi.

Daniel  •  11 iunie 2018, 17:32

Politistii de frontiera de la aeroport au cele mai acre fete pe care le vezi atunci cand te intorci in Romania. Niciodata in ultimii 3 ani de cand sunt plecat peste hotare, nu am fost intampinat cu un zambet la controlul pasaportului in aeroport. Mereu te intampina fetele acre si sictirite ale acelor persoane; care parca vor sa te trimita inapoi de unde ai venit, nu sa te intampine ACASA! Trist dar adevarat!

Eugen  •  11 iunie 2018, 17:33

Buna ziua.In primul rand nu e direcția de pașapoarte.Este Poliția de Frontieră cea care controlează documentele la intrarea si la ieșirea din țară. De cele mai multe ori oamenii sunt salutati la intrarea in tara datorita faptului ca este o regulă de bun simț(cei șapte ani de acasă).Directia de pașapoarte sunt cei care eliberează pașapoartele efectiv si se afla in subordinea instituției Prefectului,desigur aparținând tot de MAI.O zi bună.

Mircea  •  11 iunie 2018, 17:34

Indivizii ce reprezinta organele de stat nu inteleg ca asta este sarbatoarea Simonei si a fanilor, a oamenilor si nu a persoanelor ce reprezinta organele de stat sau autoritatile !

Adina bis  •  11 iunie 2018, 17:35

Erratum. Recte Voluntari.

Karlhamilton  •  11 iunie 2018, 17:35

De 17 ani sunt plecat in Islanda!ca sa vin acasă trebuie sa fac escala!la Amsterdam de ex la control Pașapoarte mi s-a zâmbit larg și mi-au urat zbor plăcut “mergeți acasă de sarbatori”? Am ajuns pe otp și se uitau încruntați,nici vb de bun venit!le-am spus eu ,bine v-am găsit!

fancraiova  •  11 iunie 2018, 17:35

tolo propune tata sa i se faca si statuie la machedoanca ca merita vai de capul vostru

Alin  •  11 iunie 2018, 17:39

Bravo Tolo! Cand calatoresc in afara tarii, la controale, strain fiind, sunt salutat si primesc zambete. In afara de Romania. La noi am ajuns sa fiu fericit daca nu s-a uitat in scarba la mine... ce sa mai zic de 'buna ziua' sau 'bine-ai revenit'.

Cristian  •  11 iunie 2018, 17:40

Domnule Tolontan,noi,oamenii de rând ,noi suntem "fraierii",cei de la ghișeele din aeroport îmbrăcând acea uniforma se cred atotputernici,noi suntem la mâna lor.Unde ați văzut ca un român" superior" să spună buna ziua unui alt român,muncitor?asta este pur romanesc

pop ion  •  11 iunie 2018, 17:41

Tolo nu se dezminte, ramane acelasi carcotas: ori de cate ori are ocazia incearca sa mai discrediteze odata pe cei aflati la guvernare.

Lucian  •  11 iunie 2018, 17:43

Tu bati câmpii! După mitingul de sâmbătă, alte probleme avem: educarea maselor de la sate! Acei oameni de sâmbătă au votat acest psd! Acest psd care distruge moralitatea în România! Ministrul ala de interne nu va mai avea cui ura bun venit, dacă *** ca asta care amenință justiția va mai sta acolo sus! Asta e problema zilei! Halep! Toti o felicităm!Respectăm munca ei! Ea aduce singura pe stadion cât nu aduce singur un hot ca ala de care nu ne scris nimic! Asa ca revin : bati câmpii, Tolontane!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  11 iunie 2018, 17:45

Cam rautacios articolul...si nedocumentat. Mie mi se intampla fff des ca personalul de la pasapoarte sa-mi ureze: bine ati venit! Ca sa nu mai vorbim de comparatia nepotrivita. Adica suntem egali in fata legii (chiar si aceia dintre noi care merg prin strainatati ca sa aiba de unde se intoarce, atunci cand nu merg la praduire), dar, totusi, nu poti sa compari emotia si sentimentul de bucurie uriase pe care le traieste orice roman, inclusiv functionarul in timpul serviciului, atunci cand este in fata compatriotului campion al lumii, caruia trebuie sa i se adreseze, cu obligatia de a saluta respectuos, ca o sarcina de serviciu, toti cetatenii compatrioti pe care ii deserveste. Dincolo de egalitatea juridica, este, totusi, vorba despre emotii diferite pe care le traim si care ne indreptatesc sa ne manifestam subiectiv.

Cristian  •  11 iunie 2018, 17:53

Ok, Cătăline. De mult bun simț și pertinență propunerea ta. Să le-o includă, dacă altfel nu se poate, în fișa postului ca atribuțiune de serviciu. Că normalitatea, uneori, trebuie un pic forțată. Dar vin și eu cu o propunere. Ar putea fi posibil ca voi, cei din presa online, să vă puneți de comun acord și să luați decizia de a modera comentariile tâmpite făcute de unii *** la adresa Simonei ? Tot ca gest de normalitate, mă gândesc. Sportivul Simona Halep nu merită aceste mizerii. Omul Simona Halep, mereu decentă, mereu cu bun simț, nici atât. Fiindcă dacă voi acceptați "dreptul" unora de a arunca gratuit și absolut nemeritat, cu lăturile frustrării, ar trebui să acceptați și că, în rândul poliției de frontieră există mitocani care nu dau nici "Bună ziua".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Niculae Moromete  •  11 iunie 2018, 17:58

De mai multe ori, la sosirea in țară, terestru ( Nădlac ) sau cu avionul ( Otopeni ) lucrătorii poliției de frontieră mi-au zâmbit și mi-au spus "bine ați venit acasă " Asta ține de sinea omului și, poate, de cei 7 ani de-acasă! Eu așa cred!

Adina  •  11 iunie 2018, 17:59

Cristian, “frontieristii” sunt angajati,platiti din bani publici. Politetea ar trebui sa fie o obligatie de serviciu daca nu de onoare! Postacii insa sunt de peste tot si de oriunde. Asta ne e populatia. Cu astia defilam. Redactia cred ca modereaza multe mesaje insa mizeria de ne caracterizeaza o parte a populatiei eu cred ca trebuie aratata. Sa stim cum stam.

Andrei F  •  11 iunie 2018, 18:01

Pe undeva mi se pare gresit...Daca dumneavoastra erati lucrator la Serviciul Pasapoarte trebuia sa va spuna Ministrul ce sa spuneti?Sau cumva lucratorii de la Serviciul Pasapoarte nu sunt tot romani...?Si mai este ceva...Credeti ca mai multa lume ar vedea sportiva daca ar fi intr-o masina sau pe cel mai mare stadion al tarii?Si ca o paranteza,de Banciu si cei ca el ati auzit?Cine raspunde de siguranta sportivei?

Calin  •  11 iunie 2018, 18:05

Asta e Romania. Nu stim sa ne pretuim valorile

Luca  •  11 iunie 2018, 18:17

... plus , cand o sa poarte politistii centura de siguranta , cand o sa dispara cataloagele (concepute in 1900 ) din scoli , cand o autostrada incepe si se termina in 5 ani , cand o sa dispara bacteriile din spitale , cand nu o sa mai vedem masini parcate pe trotuare , atunci putem spune ca ne indreptam spre normalitate .

Clord  •  11 iunie 2018, 18:22

Al naibii ne mai place sa comparam ce nu facem noi cu ce fac altii ! Asta cu autocarul... pfff! Suuuuper! In primul rand, domnule Tolontan, Simona Halep nu e echipa de fotbal! Incredibil, nu? In al doilea rand, tenisul, nu e sport de echipa! Ne place sau nu, nu stiu cati suporteri s-ar fi aflat pe traseul autobuzului! Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca cei ce vin din nordul capitalei ar fi ajuns maine acasa din cauza haosului rutier creat! In al treilea rand, un om echidistant ar fi facut doar apel la “umpleti arena nationala!” Pentru ca domnu’ Tolontan, in autobuzul ala ce s-ar fi plimbat cu Simona prin Bucuresti ar fi fost penibil sa fie doar ea si daca ar fi urcat si altii nici nu vreau sa aud cam cate discutii pe marginea asta ar fi existat! Dar, asa e in tenis, razboaiele se castiga in secolul asta, prin manipulare! Si da! Bucuresteni, sa umplem Arena Nationala! Fata asta a facut istorie! Sa facem si noi!

ciprian  •  11 iunie 2018, 18:22

Cu tot respectul, mie si familiei ni s-a spus mereu acest lucru la Control pasapoarte, si am iesit numai anul trecut de 3 ori din tara. Iar fete acre, cum spunea cineva mai sus, n-am vazut vreodata la aceleasi ghisee :), chiar daca a fost si 4 dimineata, odata, din cauza dragilor de controlori francezi care erau in greva, iar zborul nostru a avut 2+ ore intarziere :)

a dica  •  11 iunie 2018, 18:37

Speculezi, draga Tolo! Tocmai m-am intors in tara dupa un tur prin mai multe tari din vest. Nicaieri nu am vazut un politist de frontiera care sa adreseze cuvinte de bun venit strainilor sau concetatenilor, din contra, majoritatea se uita incruntati, banuitori sau pur si simplu indiferenti. La Otopeni, aseara pe la orele 19, politistii de frontiera pareau mai umani: zambeau, pe langa "buna seara, de unde veniti?" mai adresau cate un cuvant (nu neaparat de bun venit) mai ales celor cu copii. E ceva...

wer  •  11 iunie 2018, 18:40

Vai de mine cat de penibil ai ajuns tolontane.Mi-e rusine de rusinea ta, sincer.Bineinteles ca ai simtit tu in adancul sufletului tau de gazetar sportiv sa aduci vorba de un ministru sau un primar care nu isi face treaba, ca doar sunt de la PSD.Ai *** daca fac bolsevicii astia ceva bun pentru oameni.Eu propun ca le zica ”Bine ați venit acasă!”si soferilor care isi fac live pe facebook ,daca mai au sansa sa ajunga acasa.Cu nici un pic de respect #marh

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  11 iunie 2018, 18:54

Lipsa de inspirație de.Tolo ?

Adina bis  •  11 iunie 2018, 18:56

Haos in trafic??? Nuuuu se poate! In nordul Capitalei???? Spre Sectorul Agricol Ilfov??? Nu se poate!!!! In Ilfov cel mai de vaza primar e stimabilul om de bine Pandele zis Mister KO cand vine vb de oameni ce isi oermit sa ceara socoteala consoartei! Deci implicit trafic fluid imediat ce s-a intrat in Voluntari (spre exemplu)! Iar in Capitala,este un trafic de vis,regularizat sau regulat....de catre stimabila si competenta doamna Firea Pandele cunoscuta fiind si ca ziarista de enorm succes la o televiziune sau tembeliziune (nu stiu cum se scrie...scuze) Antena 3. Deci autocarul putea fi utilizat. In Capitala Romaniei traficul este fluid fluid. Garantat Firea-in 6 luni! Multumim pe aceasta cale partidului!

Mircea Cioban  •  11 iunie 2018, 19:12

Bună Cătălin Ai atins aici una dintre tarele poporului român, infatuarea ! E vorba de educație, de creștere preșcolară ? O fi anturajul sau importanța funcției, o fi trendul sau "meandrele concretului" ? Probabil moștenire genetică sau modernism prost înțeles , această imagine a poporului nostru te bulverseaza încă de la intrarea în țară. Toti avem experiențele noastre mai mult sau mai puțin fericite cu uniforma celor de la Poliția de Frontieră însă presupun ca au nevoie un alt simț pentru a putea rostii uman "Bine ati venit acasa" !

enduroyz  •  11 iunie 2018, 19:16

Ar fi suficient sa zica buna ziua cu ajutorul celor sapte ani de acasa , nu-ti trebuie norma trasata de un minister anume .

corneliu  •  11 iunie 2018, 19:40

TOLO, ți s-a urcat Hexipharma la cap! Ai spus ca victoria Simonei nu este doar victoria ei..., acum vrei ca orice român să fie primit ca Simona... De ce vrei să diluezi tu meritele Simonei? Pentru că ești un justițiar fals, teleghidat de interese ce vor ieși odată la iveală? Te citesc de mult, Tolo și am pretenții de la tine. De pildă, fă o anchetă din care să afle românii câti bani pierde ȚARA din alungarea medicilor și ce economie fac țarile UE prin NESCOLARIZAREA lor? Oare câți medici și asistente au plecat din România, la presiunea situației dezastruoase din sănătate și câți au fost alungați de articolele tale demolatoare? Sunt de acord că sistemul medical este căpușat , la fel cum sunt căpusate cam toate domeniile din care pot fi storși bani. Spune, TOLO, cât ești tu de cinstit și neafectat de corupția mioritică? TOLO, juri pe ce ai tu mai sfânt că nu execuți nici-un ordin care privește politica editorială? Ești sigur că ai ceva sfânt pe care să juri? Doar Dumnezeu știe... *** Mi se pare că suntem chiar acum în plin război, în care nu reușim să ne găsim drumul. Nu îți poate nimeni cere să fi pozitiv din convingere, după cum nimeni nu te poate opri să contribui la sporirea anarhiei instituționale și morale. Poate nu vrei să pară că ești parte a sistemului, dar cam așa reiese... Dacă nu te-am supărat prea tare, îți dau un subiect beton: te previn că poți intra în coliziune cu băieții din servicii... Aștept.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu  •  11 iunie 2018, 19:51

Fantastic, Cătăline ! Chiar nu realizezi cât ești de ridicol uneori ! Prin felul tău cârcotaș, devii ridicol uneori ! Nu știi ce să mai scrii, ca să te bagi în seamă ! Ai criticat-o de multe ori pe Simona(ai fost unul dintre haterii ei !) iar acum te legi de oameni. Află, fără nici un fel de ipocrizie sau altceva, că locuiesc departe de țară, în Montreal și de fiecare dată când am ajuns acasă, cei care m-au întâmpinat, de la poliția de frontieră sau de oriunde, mi-au spus...bine ați revenit acasă ! Doamne ajută !

lord belial  •  11 iunie 2018, 20:43

bravo, simona. *** psd

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  11 iunie 2018, 21:03

Firea a primit ce-a meritat...a fost huiduita in direct la Antena 3...era mai fain daca veneau si Livache cu Tari

Andrei F  •  11 iunie 2018, 21:04

Urata zi! GSP s- a caznit de doua zile sa lase in obsaid primaria Bucuresti! Sportul parca trebuia sa uneasca natiuni in razboi...Iata ca la noi sportul se vrea impartit politic...Peste cateva luni cand Europa o sa ia lumina de la Sibiu cealalta parte o sa- si ,,ureze,,propriul presedinte? GSP esti mandra dupa ziua de astazi?

Andrei F  •  11 iunie 2018, 21:17

Scuze...ofsaid...

acelas  •  11 iunie 2018, 21:18

superb Catalin, deosebita initiativa eu cred ca se va face!

Dan  •  12 iunie 2018, 8:03

Eu intotdeauna am fost intampinat pe Otopeni de politistii de frontiera cu formula " Bine ati venit". Indiferent ca au fost la putere cei de stanga sau cei de dreapta. Nu cred eu ca doamna ministru îi invata pe oamenii nostri buna cuviinta. Si cu adevarat ai un sentiment special cand vi acasa. Si niciodata nu mi-am putut reprima expresia "Bine v-am gasit, Doamne-ajuta!" spusa cu un zambet larg si fericit pe chip.

Radu  •  12 iunie 2018, 8:13

Eu ultima data cand am venit acasa, m-au intrebat 2 malaci de la politia de frontiera : "ai tigari in punga aia?" (aveam niste curmale intr-o punga cu Dubai Duty Free) :))))))))))) De aici pana la "bine ati venit acasa" e un drum lung

Instafit Daddy  •  13 iunie 2018, 16:12

Si uite asa, a scris si Tolontan ceva despre sarbatoarea Simonei Halep. Nu-i rau, dar nici bine. Mediocru mai degraba.

Comentează