Mbappe – vine Generația Zen!

Pasiunea, dar și calmul unor puști care n-au nimic de pierdut au dus Franța în ”sferturile” de finală

sâmbătă, 30 iunie 2018, 7:03

Frumos se schimbă generațiile în fotbal!

La 19 ani, Mbappe i-a deșelat pur și simplu pe argentinieni, care n-au rezistat sub povara siguranței de sine a puștiului din echipa Franței.

Și nu numai Mbappe.

Căci, la 2-1 pentru sud-americani, Pavard, fundașul dreapta de 22 de ani, își răscumpără eroarea de cu câteva minute înainte. El nu a făcut pasul la ofsaid, în ciuda ”liniei” evidente a colegilor săi, și Argentina a preluat conducerea.

Franța suferă și un fotbalist dintr-o altă generație s-ar fi clătinat.

Dar Pavard trage din prima, de departe de poartă, fără niciun complex că poate găuri peluza. Mingea prinde o mișcare de spin și se duce aproape de vinclu! Asistăm la unul dintre cele mai neverosimile goluri ale acestui Mondial.

Sunt minute magice ale Franței.

Puștii lui Didier Deschamps sunt așa de porniți încât, la 4-2 pentru ei, este nevoie de gesturile de dirijor prudent ale lui Griezmann ca să-și regrupeze mânjii.

Frumoase generații vin pe scena lumii! Și nu doar în fotbal.

Par că sunt lipsiți de emoții, însă entuziasmul lor e transformator.

Ei sunt ”Generația Zen”, cum amintește, pe transmisia TVR, Adrian Soare. Dacă a venit vorba despre comentarii.

Televiziunea publică are cel puțin trei oameni inspirați la microfonul acestui turneu final:

Sigur, la fiecare comentator real există un milion, ca noi, în fața televizorului, care ne-am pricepe mai bine.

După cum și pe Mbappe l-am marca mai bine dacă am fi acolo, în teren.

Că nu e chiar așa sculă!

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Marius  •  30 iunie 2018, 19:13

Chiar e "sculă" băiatul...

luciann  •  30 iunie 2018, 19:16

Poate s-a uitat si Low la meci! El care l-a lasat pe Sane acasa! I-a fost frica sa schimbe generatiile si a plecat acasa...

luciann  •  30 iunie 2018, 19:17

Apropo, poate s-a uitat si Florinel la meci! Si a priceput ca tehnica fara forta si alergare nu inseamna nimic in fotbalul de azi...

EkO  •  30 iunie 2018, 19:18

Am scapat de cea mai urata echipa de la mondial, Argentina. Atata frustrare si un joc asa haotic, ca in cazul Argentinei, rar am vazut la acest nivel.

Cristi  •  30 iunie 2018, 19:23

Ar fi bine sa nu mai fie asa de importante meciurile barcelona-girona cand se iau in calcul jucatorii candidati la balonul de aur..

Toni  •  30 iunie 2018, 19:27

Ce fac scolile de fotbal din Franta! Restul e vorba goala, ca sunt sau nu francezi. Oare cati pot sa inteleaga realismul unei munci necontenite ale formatorilor si educatorilor de fotbal din Hexagon si nu numai si ce invatam noi din ce reusesc altii acolo unde noi esuam lamentabil de o buna bucata de vreme cu exceptia a ceia ce reuseste Hagi in Romania? Respect Franta si acestor tineri sportivi de exceptie!

Dan Ilea  •  30 iunie 2018, 19:30

Am văzut meci atipic.Franta schimbata in bine,fata de jocul din grupe,Argentina,din pacate neschimbata.Franta a lansat un nou Zidane,Argentina l-a ,,îngropat" pe Maradona.Franta pragmatica si eficace,Argentina haotica si fara niciun fel de idei(nici tactice,nici native).Sa recunoastem ca cele doua goluri ale Argentinei au fost norocoase. Concluzie:Messi este jucatorul care in afara de echipa care l-a crescut si l-a lansat,adica Barcelona,nu poate sa joace.El nu v-a straluci nici la alta echipa de club,nici la nationala.

Cristian  •  30 iunie 2018, 19:30

Cu oamenii inspirați de la TVR nu prea ai nimerit-o. Unii nu știu nici măcar cum se pronunță numele jucătorilor. Și nici nu par interesați să afle. La următorul meci vor continua că și până acum. Și de ar fi numai asta cu numele nu ar fi mare lucru. In rest mă bucur că pot citi ceva legat de sport în sfârșit. Baftă!!!

Cătălin Tolontan  •  30 iunie 2018, 19:31

@Cristian: stiti cum se spune, opinia e libera, faptele sunt sacre. Doar rezultatul e incontestabil intr-un meci de fotbal. In rest, de la comentatori la calificativele date jucatorilor, fiecare vede altceva. Dar asta face parte din frumusetea sportului.

#no hipsters  •  30 iunie 2018, 19:32

Generatia Zen ?! mai degraba generatia fulg de nea...

Adi  •  30 iunie 2018, 19:36

Messi? Noul Cocis

jay  •  30 iunie 2018, 20:02

Felicitari pt fair playul de a felicita colegii comentatotri de la tvr, pina acum toata lumea ii ataca inclusiv cativa colegi ai dvs. Si fara temei, mi se par de bun simt iar de gresit este normal.

Toader  •  30 iunie 2018, 20:03

Meci slab. Argentina-i varză. Echipa numită abuziv Franța n-a construit nimic. Zero. Prin arbitraj FIFA e pe cale să omoare fotbalul. Amintiți-vă de meciul Spania-Portugalia înainte de-a'ncepe cu laude nemeritate.

Bese  •  30 iunie 2018, 20:18

Icardi dybala Așa a mizat și Argentina pe acei batrani

Adu  •  30 iunie 2018, 20:53

Franta a fost clar mai buna azi. Oare va fi la fel si in sferturi?! Doar meciul acela va demonstra ce prezic unii inca de azi! Evident, daca prezicatorii vor fi dovediti ca au gresit, se vor preface ca nu au prezis ceva vreodata! :D

stefan  •  30 iunie 2018, 20:59

am remarcat prestația excelentă a arbitrului iranian

Che Guevara  •  30 iunie 2018, 21:01

Draga Catalin Tolontan, iti amintesti ca la Euro am jucat de la egla la egal cu Franta? Ne-au batut atunci datorita geniului lui Payet care nu e prezent la World Cup. Cat a progresat Franta de atunci si unde suntem noi acum? Cine e de vina pentru acest decalaj enorm???

di livio  •  30 iunie 2018, 21:10

Mbappe ii scula ca o cistigat Fr...da golu lu DiMaria ii cit alea doua a lu scula...si iar ii meme in prim plan, de data asta cu concluzii...da cine-i *** asta sa vorbeasca el de Argentina?...ii idolu vostru al gesepistilor...*** face ironii cu Messi, cu Halep, cu CTP...continuati sa promovati un mardeias si dupa aia tot voi va indignati de ura de pe tastatura

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  30 iunie 2018, 21:30

As inclina sa te consider sincer, daca nu ai parea malitios la adresa colegilor comentatori...dar, revenind la fotbal, ,,o Argentină" amortita în blazarea lui Messi nu a avut nicio sansa in fata unei echipe care voia sa joace fotbal....si a jucat...articolul mi-a placut, dar este realizat din bucatarie, la cald... nu are nimic gazetaresc in el

Marian Boeangiu  •  30 iunie 2018, 21:56

Messi e superjucator dar din pacate tributar unui singur sistem si numai cu anumiti colegi. Nici el nu se adapteaza altor coechipieri, altor sisteme si nici antrenorii nu stiu sa creeze o astfel de situatie favorabila lui. Incontestabil este un mare, mare jucator dar ,din pacate, cu acest minus fata de Ronaldo cade este mai versatil, mai adaptabil. Tin sa-l felicit pe Toni pentru observatia pertinenta cu privire la scolile de fotbal din Franta dar... consider ca nu are argumente cand considera ca Hagi performeaza in domeniul asta. Are o buna organizare, are o perseverenta si implicare personala absolut laudabile ,numai rezultatele lipsesc. Si vorbesc de rezultate la nivelul mediu european nu de cele pe plan local unde suntem cu totii rechini de acvariu.

Vasile  •  30 iunie 2018, 22:04

Nu mai este mult si incep cupele europene. Iarasi Viitorul face praf coeficientul tarii al 3-lea an consecutiv. Peste 3 ani poate o sa avem doar 2 echipe in Europa League. Asa salveaza Hagi fotbalul romanesc.

marian  •  30 iunie 2018, 22:17

Prima declaratie acordata de Mbappe la incheierea meciului cu Argentina: Sunt fericit. Vreau sa-i multumesc domnului Becali pentru incredrea pe care a avut-o in mine. De astazi mi-am castigat, cred, dreptul de a fi comparat cu Florinel Coman !

comabi  •  30 iunie 2018, 22:30

Am tot auzit opinii nefavorabile comentatorilor. Personal, desi au facut erori si se ma incurca in nume, realismul, obiectivismul si, corect spus, plasticitatea (nederanjata; cel putin din propriul pdv) comentariilor, m-au facut sa fiu chiar atent la comentarii. De mult nu m-am mai amuzat la fel de mult :)).

Adrian  •  1 iulie 2018, 0:24

Cand vb de Messi, Ronaldo se uita punctul esential:fotbalul e un joc de echipa. Pt cine isi aminteste de faptul ca atat Pele' cat si Maradona aveau in jurul lor o ECHIPA de superclasa...

Maistor Kokir  •  1 iulie 2018, 0:47

Holly ***, hossu longhin e un dezastru, nu suport sa-l ascult.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fferfed  •  1 iulie 2018, 1:07

Comentatorii sunt sub-mediocri. Nimic nu imi place la ei. Nici macar platitudinile oferite la fiecare 10 secunde

Pele Maradona Balint Jr. II  •  1 iulie 2018, 1:16

Mai incet cu mbappeul la pian, si cu noua grozava generatie de muzicanti la tobe de ***, ajunsi sa concerteze la Paris din cauza "corectitudinii politice"! Ieri, si selectionata de ambalat peste a lui Daum ar fi batut Argentina. Selectionata Imperiului Colonial Francofon a fost si ea jenanta, dar cu o astfel de Argentina scoasa din palaria afonului de circ Sampaoli nu s-a mai remarcat acest lucru. Cateva minute de diferenta au facut ca sa se desprinda in castigatoare. In rest, ce-a facut? NIMIC! *** praf! A reusit sa primeasca 3 goluri de la o echipa de indolenti si prostovani cum n-am mai vazut, care stateau pur si simplu pe teren, ca manechinele, sau se plimbau in dorul lelii ca sa nu-i loveasca mingea ca sarea din ei ca din gard. Si a remarcat probabil toata lumea ca, exceptandu-i pe uruguayeni si pe brazilieni (probabil majoritatea sunt in campionatele din Europa, asta o fi cauza!), latino-americanii joaca un fotbal desprins din anii '30 ai secolului trecut, le trebuie minimum doua secunde in plus fata de europeni ca sa faca ceva cu mingea, de fiecare data cand o primesc. In felul asta, nu vor bate nici Japonia, nici Coreea de Sud. Si in consecinta a ajuns pana si MeMe sa faca analize pertinente in fotbal pe astfel de adunatura ca Argentina, de tipi cu muschi si tatuaje care se cred "fotbalisti" si primesc salarii imense, NEMUNCITE. Si, in definitiv, ce-s aia "fotbalisti", fie ei mbappeul sau ceilalti membri ai tribului lui generational (apropo, nici multlaudatul Griezmann N-A FACUT NIMIC IN ACEST MECI!)? Sunt niste alergatori dupa un obiect pe iarba, ca Nicolita din Faurei! Unii mai iuti si mai tehnici decat el, altii mai lenti si tot mai tehnici decat el. Ca de-aia a jucat Nicolita in "Hexagon". Dar tot acelasi lucru. Adica NIMIC. "Decat" material pentru colegii tai "sportivi", ca sa nu ramana someri, si pentru Mafia Pariurilor, mai nou. Comentariile la TVR sunt exact asa "cum trebuie", "corecte politic", ca stiu ei cum bate vantul *** ca nenea Soros si ONG-urile lui de colectat informatii si de influentat strada nu sunt niciodata in vacanta. Papagalul de azi lauda fara limite pe fostii colegi ai lui Nicolita (la un moment dat a spus despre argentinieni ca "s-au vazut prea repede cu sacii in caruta", uitand ca exact acelasi lucru ar fi trebuit sa-l spuna despre colonizatii francofoni cu 20 de minute mai devreme!). Mi-e scarba sa aud mai mult de jumatate din continutul comentariilor de pe TVR, de-aia in majoritatea timpului privesc meciurile pe PC, pe hahabar, la comentarii in engleza sau spaniola.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Filbert  •  1 iulie 2018, 5:48

Februarie 2001, Grenoble. Eram acolo in delegatie pentru niste saptamini si, seara de seara, cind ma intorceam la hotel, de multe ori dupa ora 22:00, vedeam de pe autostrada un complex de terenuri de fotbal, vreo 6, dimensiune regulamentara, toate cu nocturna si pline de jucatori tineri.

Nicolae  •  1 iulie 2018, 7:22

Dintre comentatori ai uitat sa-l amintesti pe Total Aiurea!

Cristian G.  •  1 iulie 2018, 8:50

Bun articol ca de obicei. Bravo Tolo......daca aveam si echipa cum avem ziaristi si comentatori era departe.

acelas  •  1 iulie 2018, 9:13

http://www.romaniatv.net/mobi/europarlamentarul-ioan-mircea-pascu-ipoteza-socanta-pentru-furtunile-din-romania-rusia-ar-fi-implicata-in-producerea-lor_427673.html#ixzz5JoJhyYEn .

Emilian  •  1 iulie 2018, 9:43

Imi doream ca Argentina lui Messi sa ajunga departe, dar e clar ca la acest mondial nu a jucat nimic si nu merita sa mearga mai departe. Chiar daca la un moment dat Argentina a condus, meciul a fost unul dezechilibrat, Franta fiind o echipa mult mai organizata si mai incisiva in momentele cand isi propunea sa atace. Franta are sanse la titlu.

liviu  •  1 iulie 2018, 9:59

Pentru *** care comenteaza la adresa lui Messi sau Ronaldo legat de valoare , nu uitati ca unul a fost finalist de mondial si unul campion european.Ca sa nu mai vorbim ca de peste zece ani sunt in varf.Pentru unii de aici care sunt varfuri mondiale in domeniul lor de activitate e putin acest lucru

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vali  •  1 iulie 2018, 10:05

Sa-i vedem pe (E)Mbappe, Pavard, (E)Ngolo si pe ceilalti jucatori francezi in meciul cu echipa bine asezata in teren a Uruguayului ! (E)-ul era "pus" in pronuntarea numelor celor doi jucatori francezi de catre Adrian Soare !? Sunt mai greu de rostit numele celor doi, dar, daca Bogdan Tomulica (alt comentator de la TVR) le pronunta corect ...

ovidiu_3003  •  1 iulie 2018, 10:58

...prostul de Hagi a spus de fi su ca o sa castige un Balon de Aur ...ca si el are tot 19 ani ...

Epigonul  •  1 iulie 2018, 11:11

Tolo, or fi Mbappe generația zen, dar un coleg de-ai tăi de la gsp vrea să-l facă Superman. Altfel, cum explici articolul ăla de pe site, cum că Mbappe ar fi fost mai rapid decât Bolt, cu o viteză medie de 38 km/h pe cei 60 de metri de la sprintul care a provocat penalty-ul? Uite aici datele oficiale, https://resources.fifa.com/image/upload/eng-50-0630-fra-arg-fra-playerstatistics-pdf-2979029.pdf?cloudid=cbvmcpf10gaskf8gibjn Cum poate cineva să aibă o viteză medie de 38, dacă el atinge un maxim de 32,40?! Cum era aia cu fake news? Niște scuze, ceva?

Fane  •  1 iulie 2018, 14:15

O multime de inteligenti care se raporteaza la altii care au alte indeletniciri.

Gino  •  1 iulie 2018, 14:36

Nu e chiar asa...Argentina are aparare ca niciodată foarte slabă....iar antrenorul a făcut echipa cum a dorit Mersi....daca Franta a ajuns să creadă că va cîștigă titlu cu puști aia te înșeli amarnic Stolo....Sa vad comentariul după meciul cu Uruguay... echipa cu aparare si mijloc beton si cu 2 vulpi in atac care sunt letale....fiecare meci ă înscris atunci cind au dorit asta.....Franta are o singură șansă să nu joace Cavani si sa aiba Uruguay eliminare in prima repriză la Godon...iar la golul 3 un portar adevarat nu l lua....

Gino  •  1 iulie 2018, 14:39

Atît comentez....va imbatati cu apa rece...Uruģuay elimina Franta...au aparare au atac....au determinare...pusti fac un meci bun cu o Argentina varza in defensivă....

Gino  •  1 iulie 2018, 14:42

Încă ceva golul 3 este de portar....sut slab nici macar plasat.

Sorin  •  1 iulie 2018, 14:46

Dupa voce, am crezut initial ca Adrian Soare e Tolontan. In rest sunt de acord cu articolul.

Grecu  •  1 iulie 2018, 23:57

Foarte bun prietenii tai de azi. L-au transferat pe Rakitic la Real Madrid. Cand iti mai da Hossu o bere?

vlllad  •  4 iulie 2018, 13:41

@ Pele Maradona Balint Jr. II Si cum exact ar trebui sa sune comentariul ca sa nu fie corect politic. Ceva de genul asta? "Asa-zisa Franta ataca. Nu mai vad terenul *** nu conteaza care, toti arata si se comporta la fel; *** il propulseaza pe langa fundas; trece ca-n jungla si de ultimul fundas si arbitrul dicteaza penalty deoarece are 'white guilt'. *** fugea de parca urmarit de ghepard. Acum toti *** *** *** pe idealurile Revolutiei Franceze; care erau alea, apropo? *** Penaltiul e transformat de unul care arata totusi a om. Congo - Argentina 1-0 " Asta ti-ar placea sa auzi la TV, nu? Cred ca ai un 'stiffie' in clipa asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează