Hierro și-a terminat meseria înainte să înceapă

Antrenorul fără nicio experiență al Spaniei și-a lăsat jucătorii de capul lor și echipa în voia sorții

duminică, 1 iulie 2018, 8:21

Ne place fotbalul pentru că e un joc pe care-l poți înțelege chiar și atunci când nu e nimic de înțeles.

”Cum poți să câștigi un meci fără să tragi un singur șut la poartă?”.

Dar chiar și în miezul celor mai absurde întrebări, fotbalul rămâne clar și decis în lecțiile sale.

Imediat după acest Spania – Rusia, în care gazdele Mondialului au câștigat la penaltyurile de departajare, Marius Mitran a spus ceva esențial în studioul TVR.

”Cred că primul care ar trebui să răspundă este președintele federației spaniole, Luis Rubiales. Nu cunosc un alt caz în care un antrenor să fie schimbat în preziua unui Campionat Mondial!”, exclamă Mitran.

Fostul ziarist, acum om de comunicare la LPF, este onest, nu mimează că a intuit dezastrul Spaniei. ”Nici acum nu-mi vine să cred”, recunoaște el.

Pe toți ne-a luat ca din oală această eliminare.

1029 – 202 scorul de la pase reușite, în favoarea Spaniei 

A fost un meci modest.

Putem spune și așa: Spania a meritat să piardă, iar Rusia n-a meritat să câștige.

Iar Hierro, care n-a făcut nimic ca să schimbe ritmul alor săi, și-a ratat cariera de antrenor înainte de a o începe.

Când a acceptat ca, fără nicio experiență semnificativă, să-i ia locul lui Julen Lopetegui, Hierro a dat curs amatorismului, iar asta se termină, de regulă, prost.

Sub lumina intensă și neiertătoare care răzbătea de sus, amestecată cu ploaia de pe Lujniki, ideile fixe ale lui Cercesov  au câștigat în fața iluziilor lui Hierro că echipa joacă singură!

Sigur că Pique a jucat oribil, chiar și în afara hențului, secondat în gafe de Ramos, sigur că Koke, care a vămuit toate mingile Spaniei, a fost și el într-o zi oarbă, dar antrenorul poate remedia aceste lucruri.

De fapt, e datoria lui.

Fernando Hierro n-a făcut-o și Spania merge acasă.

Dintre marile puteri fotbalistice ale Europei, au rămas pe gazon doar Anglia și Franța.

Se împlinesc 20 de ani de când una dintre ele, mai exact Franța, acasă la ea, a câștigat trofeul.

Dar asta vom vedea.

Deocamdată, Rusia merge mai departe pentru că, oricât de valoroasă, o echipă fără antrenor nu poate respira în munții înalți ai fazelor ”care pe care”.

 

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Dan  •  1 iulie 2018, 20:32

Cu tot respectul, Anglia nu e o mare putere a Europei, intodeauna a fost supraestimata.

Maistor Kokir  •  1 iulie 2018, 20:35

Anglia nu e o putere ca echipa nationala, are campionatul intern f valoros. Dar intr-adevar, sunt toate sansele sa avem o finalista surpriza, pt ca Brazilia si Franta se pot intalni doar in semifinale.

Cătălin Tolontan  •  1 iulie 2018, 20:36

Dan, Maistor Kokir: da inteleg ce spuneti, Anglia este cistigatoare a CM, dar acum 52 de ani. Echipa de la acest turneu e, insa, interesanta, are sanse, vom vedea.

dan murdaru  •  1 iulie 2018, 20:41

nu cred ca spania a jucat slab. indiferent cat de bun ar fi un colectiv, este extrem de greu sa dai gol unei echipe inghesuita in careul de 16. asta joaca echipele slabe, aparare continua fara nicio idee de joc. abia astia sunt aia care nu merita sa se califice. orice echipa poate sa se apere orice antrenor poate sa fie la carma unei echipe unde singurul tel este sa stai in propria jumatate si, evident, in propriul careu. asa va juca rusia si in sferturi, ca nu stie altceva. si iar va fi vinovata echipa adversa daca nu va reusi sa le dea gol? e mizerabil stilul asta de joc. la meciuri de genul asta apar antrenori ca Cherchesov si isi lauda stilul tactic ce a dat roade. un mincinos al fotbalului. mai degraba vad 1000 de pase ale spaniei decat o aparare continua si o bubuiala a mingei din partea rusiei. lumea vrea goluri, spectacol si tocmai d-aia au strambat din nas mai toti cand grecia a castigat euro - ca a jucat mereu la 0-0. pacat ca nu ai cum sa-i sanctionezi de joc pasiv ca-n alte sporturi.

Toma  •  1 iulie 2018, 20:45

Haha, in "meseria ta", ar trebui sa stii ca meseria si cariera sunt notiuni diferite. Succes in cariera !

Florin  •  1 iulie 2018, 20:46

Da, este și vina antrenorilor. Și în cazul Spaniei și Argentinei și Germaniei. Insa daca privim cu atenție toate aceste echipe au ceva in comun. Jucători de la marile cluburi, cei mai buni dintre cei mai buni. Deși erau supermotivati, efectiv erau extenuati. FIFA sau UEFA trebuie să facă ceva pt vom avea campionate mondiale sau europene nu a celor mai bune formații ci a celor mai odihnite și mai atletice

Aurel  •  1 iulie 2018, 20:47

Cătălinei, Anglia a fugit de echipe tari. A câștigat cu echipe foarte slabe. Poate peste 4 ani vor avea o echipă competitivă, dar acum sunt slabi. Păcat că Franța se poate întâlni cu Brazilia prea devreme. PS: să ne uităm la Croatia

Dida  •  1 iulie 2018, 20:50

Meci asemănător cu Germania-Coreea de S... De Gea a fost lamentabil la turneul asta... Cred ca Casillias e și acum peste De Gea

Septimiu  •  1 iulie 2018, 20:50

Este șansa echipelor de rang secund la alte ediții, Croația și Uruguay

Petru  •  1 iulie 2018, 20:54

Tolo, toată lumea vede acum Croația în finala.. Au e mentalitatea necesara sa ajungă asa departe? Ca valoare au.. Îs balcanici, totuși...

Poison  •  1 iulie 2018, 20:58

Belgia vs Uruguay si Croatia vs Anglia vor fi semifinalele. Maine va pleca acasa și Brazilia. Inspirati de momentul Londra 2012, mexicanii vor castiga! PS: Spania nu a jucat nimic în grupe, în schimb ce Rusia s.a autodepasit fiind surpriza plăcută a competitiei.

Jean-Paul  •  1 iulie 2018, 21:03

Meciul a fost un blat prost regizat. Putin le-a promis spaniolilor ca in schimbul calificarii echipei lui mai departe, le retrocedeaza una tona de aur din tezaurul Spaniei, trimis la inceputul razboiului civil din Spania, de catre guvernul republican, de frica sa nu cada in mana lui Franco si care, dupa modelul caderii din lac in putz, a a ajuns in ghearele lui Stalin. Si a ramas acolo de peste 80 de ani, fiindca rusii si-au decontat placajele lor zburatoare trimise cica sa se lupte cu Messerschmidt-urile lui Goering... Sa nu-l folosesti deloc pe Tiago, dar sa abuzezi de Koke si Asensio, mi s-a parut o traznaie demna de becali.... Iar atacul cu un De Costa in zi foarte slaba n-avea cum sa dea goluri, dovada ca singurul gol a fost de fapt un autogol si, doar nesimtitul de Ramos a avut pretentia ca el este autorul... Putin e prea orgolios ca echipa sa sa paraseasca prea repede competitia si, nu-i exclus, sa-i cumpere si pe croati. Daca ajunge in semifinale cu echipa lui ***, Putin asigura si spectatori la meciuri, acum ca marea majoritate din sustinatorii Germaniei, Argentinei, spaniolilor si poate si altii vor parasi Rusia inainte de data planificata initial...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmin T.  •  1 iulie 2018, 21:05

De acord cu Septimiu.. Poate si Belgia

gelu  •  1 iulie 2018, 21:07

Totul despre fotbal? Bravo! Ma mir cum e posibil, avand in vedere locul nedemocratic si fara infrastructura unde se desfasoara acest Mondial. Sub acest context, Bravo! Mai ales ca domnul Ioanitoaia nici acum nu se poate detasa de sindromul Daum. Dupa mintea mea inceata, sindromul Piturca era mult mai periculos, pentru ca a fost extins pe 3 mandate si echipa juca la fel de prost. Doar cand mentionati Anglia ca o super-putere, imi dau seama (Dvs inca nu, si probabil nicodata) ca aici e momentul in care politicul va influenteaza. La fiecare Mondial ei sunt favoriti, si din 66 incoace ei nu fac nimic in fazele superioare. Desi cumpara la nivel de club tot, isi vand cluburile la toti seicii, banu' sa traiasca. De fapt, ati spus-o(comis-o) si Dvs. Care e return on investment cand te gandesti la altii??? PS: Asistam la pocirea in direct a limbii romane in presa: Ce insemana d-le ziarist "al treilea cel mai mare oras"??? Of, si ce profesori am avut noi pe vremuri, nu cred ca le-ar place deloc ce aud. Ce s-a intamplat cu "Al treilea oras ca marime"? Nu suna cul, nu-i asa? Mai bine sa-mi pocesc propria limba luand sintagme dubioase din limbi "democratice" etc. Ca doar totul a fost (in special) si e prost la noi, iar la ei e bine. Presa poate face viata "cetateanului" mai buna. Dati-mi voie sa spun ca asa ceva e imposibil cu ziaristi care gandesc partial ca Dvs. Si care nu pot sa aprecieze lucrurile bune de care au beneficiat pe gratis de cele rele si sa traga linie.

Markk  •  1 iulie 2018, 21:10

Nu sunt specialist, dar Croația a etalat cel mai frumos joc, iar Franța a jucat bine și sarcastic-ironic cu Argentina, deci corect la moment ar fi aceste finale, parerea mea e că Anglia e mult sub Croația, dar mai este Belgia, mai vedem, Brazilia fără supărare pentru fanii ei, nu arată bine.

Nicco  •  1 iulie 2018, 21:15

Iată că există antrenori mai proști (nu mai slabi!) decât mult hulitul Daun. Ar fi de râsul fotbalului ca Rusia să ajungă finalistă "jucând" în stilul acesta.

Mircea  •  1 iulie 2018, 21:21

În apărarea lui Hierro: a antrenat o echipă pe care au făcut-o altii!!! Glumind de vină e Florentino Perez!!! Cel putin 5 jucători n-aveau CE căuta!!! Iniesta e unul dintre ei!!!

Mateo  •  1 iulie 2018, 21:32

Se vede treaba ca nu prea mai merge lumea la teatru... Altfel ar intelege ca e un CM-circ. Painea si-o cumpara fiecare.

Alex  •  1 iulie 2018, 21:47

Gelu: ce ipocrizie sa ii tragi pe altii la raspundere. Orice om poate gresi in exprimare, spre exemplu si tu. Daca iti placea scoala atat de mult pe cum pretinzi, stiai ca se spune in felul urmator: ce profesori am avut noi pe vremuri, nu cred ca le-ar PLACEA... Numai bine!

Gabi1967  •  1 iulie 2018, 21:51

Cataline felicitari...ai prins exact miza. Dar te intreb pe tine si pe toti cititorii cati ar fi spus nu ofertei de a prelua nationala daca erau in pielea lui Hierro? Eu zic ca putini. Cat priveste marele conducator al federatiei spaniole de fotbal , orice comentariu este de prisos. Un ageamiu... Si daca ar fii de acceptat gestul lui de a demite antrenorul cu 4 zile inaintea inceperii CM, macar gaseai un antrenor cu experienta. Si Slava Domnului ca avea de unde sa aleaga. In schimb ar merita sa deschizi un editorial despre Sampaoli...ce zici???

Meserie  •  1 iulie 2018, 22:00

A disparut *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Raoul  •  1 iulie 2018, 22:05

Ai uitat Belgia. Este echipa neluata in seama de nimeni dar care are puterea sa ia titlul

montgomerry  •  1 iulie 2018, 22:18

Spania nu a jucat prost, ajucat foarte prost. Tiki-Taka? A fost odata. Azi cum spuneai, Spania a meritat sa piarda,Rusia nu a meritat sa castige.

Mihai  •  1 iulie 2018, 22:41

Toate echipele cu supervedete au aratat complet plictisite de fotbal. Asa e cand esti plin de bani si abia astepti sa pleci in vacanta. Ronaldo, Messi, echipa Germaniei si vedetele spaniole au dat impresia ca e suficient sa intre pe teren ca sa castige meciul. Se asemana cu atitudinea tricolorilor nostri. Cu aceeasi infatuare joaca Budescu sau Alibec la nationala precum vedetele de la mondial. Fotbalul se mai castiga si cu inima cu daruire 90 de minute, mai ales cand e de jucat un singur meci. felicitari tuturor echipelor "mai mici" care s-au mobilizat si au luptat cu vedetele de milioane umflate de presa.

Fane  •  1 iulie 2018, 22:56

Dacă și ăsta e fotbal, să gâdili bășica lateral și înapoi de 1029 de ori,de către jucătorii plătiți cu multe milioane pe an,înseamnă că lumea a luat - o razna rău.

o portocala  •  1 iulie 2018, 23:01

Belgia - pentru ca sunt o echipa, they have each other' s back. Si pentru ca nu se hazardeaza, chiar si cu 2 Hazardzi )

di livio  •  1 iulie 2018, 23:03

iar te-ai inflamat fara rost...acuma pe Hierro...a facut egal cu Rusia acasa la Putin...ai fi vrut sa bata cu 5-0?...Hierro a fost eliminat la penalty-uri si nu el a ratat...au ratat jucatorii lu Lopetegui...si 11m la Pique nu l-ar fi dat nime daca meciu se juca oriunde altundeva

Criticul  •  1 iulie 2018, 23:09

Pentru rusofobii tembeli care tot o dau cu blaturi sau meciuri cumparate.Meciul total aiurea.Nu a fost fotbal a fost pragmatism.Dus la extrem.Mai rau decat italienii.Ceva normal daca luam in considerare diferenta de valoare intre cele doua echipe si faptul ca rusii au anuntat ca vor juca "betonul".Pentru dan murdaru o simpla replica..Sa inteleg ca Interul lui Helenio Herrera era o echipa ***Da sarman amator un antrenor franco-argentinian este autorul tacticii lui Chercesov(cauta Catenaccio sau macar antrenorul)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio  •  1 iulie 2018, 23:26

A fost un meci decis la penaltyuri, pierdut nemeritat de Spania, care a dominat si a avut cam toate ocaziile meciului in fata unui adversar care s-a aparat la handbal tot meciul, doar Panama cu belgia pana la primirea golului am mai vazut ceva similar. Poate si cu putina sansa spaniolilor le intra un gol, poate arbitrul nu era gazdar si nu judeca toate fazele importante in favoarea gazdelor si dadea penalty in min 115 la acea dubla tinere, poate poate.. si atunci Spania era mai departe, Hierro era ok, jocul fricos al rusilor era taxat ca penibil, incompatibil pt optimi de CM.

daniels  •  1 iulie 2018, 23:35

Spania și-a semnat condamnarea când a schimbat antrenorul înainte de începerea campionatului mondial! Hiero e un birocrat care freacă birouri pe la federație și nicidecum un antrenor .....Spania la fel ca Argentina și îndrăznesc sa zic și Germania s-au prezentat cu bucătari în loc de antrenori sperând sa câștige titluri doar cu simpla prezenta!!! Aceste ciorbe reîncălzite prezentate de Hiero Sampulica si Low nu au trecut testul și au clacat cei mai mari jucători ai planetei cu ajutorul lor! Fotbalul se joaca în 11 jucători conduși de un antrenor pe banca( nu bucătari sau patiseri)!

Sangeorzan  •  2 iulie 2018, 0:25

Infumuratii astia de spanioli meritau trimisi acasa, cu toata tiki-*** lor, fara sa traga un sut din afara careului. Vrei sa intri cu mingea in poarta? Altadata, nu azi. Rusii, foarte tari, merita felicitari, daca Napoleon si Hitler n-au reusit sa-i rapuna, vine Hierro asta cu pretentii, bine ma, mars acasa! Mi-e scarba si de ramasele Franta, Brazilia, Anglia, sper ca Uruguay sa castige, macar din prisma faptului ca acolo am vazut fotbal jucat din placere, nu din constrangere sau pt. bani! Mai e si Belgia frumoasa dar prea fitoasa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Traian  •  2 iulie 2018, 2:45

Rusia e cea mai buna echipa de data asta. Are drum liber pana in finala. Acolo -nu se stie.

Ali  •  2 iulie 2018, 2:55

Moralitatea la ziaristi - o gluma buna sau despre nedreapta decizie de care a avut parte antrenorul Julien Lopetegui. La momentul respectiv, foarte multi justitiari de la noi s-au bucurat de respectiva decizie, acuzandu-l in fel si chip pe un om despre care nu stiau nimic, influentati fiind de articolele rauvoitoare din presa romaneasca. Ioanitoaia si Geambasu sunt doi jurnalisti dintre cei mai cunoscuti din tara, si sunt cei care au ridicat primii piatra, criticandu-l pe Lopetegui de lipsa de moralitate. Moralitate? Cata ipocrizie! Doi oameni grei ai unui ziar in care cu greu gasesti un articol bun de citit, acuza lipsa de moralitate, dar permit ca fituica GSP sa fie plina de materiale sexuale, barfe, scandaluri, minciuni si articole de nimic. Fara sa se informeze despre toate detaliile contractului semnat cu Real Madrid si minciunile propagate de presedintele federatiei, au avut nesimtirea sa manjeasca imaginea unui om foarte serios, responsabil si bun profesionist. La momentul respectiv am spus aceste lucruri. Tu ai tacut.

popescu  •  2 iulie 2018, 4:41

Eu as fi comparat Hierro / Spania cu Dica si steaua ; situatii foarte asemanatoare , dar ... Hierro a fost sprijinit si deloc hartuit , pe cind Dica a fost incurcat de patron si hartuit permanent de voi si de restul presei !!! Rezultatul compartiei e net in favoarea stelistului care a tinut un campionat in suspans, cu toate ca oponenta a fost ajutata fatis de federatie/arbitrii ... dar si de presa. Mai mult, vad ca din nou avem ce avem cu echipa care se apara :: e Rusia , e Putin si atunci e musai desgustator -- nu merita sa cistige !!! Da' cfr, pardon kvsc 1907, cum a cistigat titlul ? jucind cumva ca Spania ?! Cherchesov nu stie altceva, dar pe Dan Petrescu l-ati umplut de osanale, chiar voi !!! jucind constant cum a jucat Rusia cu Spania. Echipele slabe doar atita stiu, la fel antrenorii fara experienta, ... pai campioana Romaniei pe 2018 a fost ridicata in slavi pentru ca a fost " slaba " ??? Iar antrenorul ei , numai lipsit de experienta nu poate fi numit . Vad ca sunt isteti care pun la indoiala penalty-ul acordat Rusiei ..... pai dragilor daca nici cind mingea se opreste in mina fundasului nu e penalty atunci ce sa mai zic . In schimb autogolul a fost cu cintec !!! Un fault evident -- si nesanctionat -- al lui Ramos , facut exact la fel ca in finala Ch. League, la nefericitul Salah. Pentru naivii, sau...cei ce se dadeau naivi, e limpede acum ca acest odios fundas exerseaza procedeul ori de cite ori poate .

stefan  •  2 iulie 2018, 5:50

lucrul trist și în același timp amuzant cu anglia este că și-a făcut calcule cu două-trei mutări înainte, alegând „culoare favorabile”, adversari așa-zis facili în sferturi, semifinală și finală, fără a privi spre meciul imediat următor; pentru meciul jenant - ca filosofie de joc - cu belgia, un sincer „hai columbia!”

qctavian  •  2 iulie 2018, 6:56

mondialul din Rusia a scos in evidenta rolul antrenorului. Antrenorul trebuie bine ales, dar lasat sa munceasca.Patronii sunt sadici, in conditiile in care s-au imbogatit extrem de dubios.

Filbert  •  2 iulie 2018, 7:05

Au disparut din competitie Ramos si 'fratele' lui mai mic, Otamendi, asta e motiv de sarbatoare.

Obiectiv  •  2 iulie 2018, 7:37

@ gelu Rusia n-are infrastructura?! Daca vorbim despre cea sportiva, atunci poate fi calificata drept exceptionala! In privinta transporturilor rutiere, nu stiu exact, dar oamenii s-au pregatit! In Argentina anului 1978 domina democratia, nu? Adevarul este ca Spania a jucat plictisitor, precum Barcelona in unele momente, pana spargea "lacatul" unor adversari modesti din campionatul intern! O.

gabriel  •  2 iulie 2018, 8:22

Spania a aratat cat e de obosita in egalul cu iranul...si inca o echipa cu adevarat mare, pleaca acasa...daca adaugam la Italia, Olanda si Chile (nu e echipa mare, dar e una puternica - dubla campioana sudamericana, nu?), Nemtia neispiratului Low (un mare modist, imbracat excelent si bun de trimis la d-soare, ca arata inca a barbat bine!!!), Portugalia, Argentina (imi pare rau de Papa Francisco de la Vatican, in primul rand). putem adauga aici si Polonia, care are destui jucatori, care ari fi putut duce echipa, pana in sferturi, poate chiar mai mult...imi pare rau si de peruani, fiindca joaca fotbal, meritau optimile...ehei, inca vor mai fi surprize, spatiul rusesc e plin de neprevazut....

addriann  •  2 iulie 2018, 9:33

Nu trebuie sa aruncam toata vina pe Hierro, cu siguranta nici un antrenor mare nu ar fi acceptat sa preia nationala Spaniei cu 2 zile inainte de primul meci... Iar in ultimele 2 amicale din luna iunie, cu Lopetegui antrenor, Spania a facut 2 meciuri slabe, remizand cu Elvetia si trecand la limita de Tunisia, in acest ultim meci reusind doar 2 suturi pe poarta... Cu siguranta ca daca Lopetegui nu ar fi fost schimbat, jocul Spaniei ar fi fost la fel de anost iar sansele ca Spania sa realizeze vreo performanta la acest mondial ar fi fost minime...

Florin  •  2 iulie 2018, 10:36

De data asta nu i-a mai ajutat varul cu televizorul...cu Portugalia au dat gol dupa fault nesemnalat, cu Iran i-a salvat de penalty, la alte turnee il suspendau pe Müller inainte de meciul cu ei, Ramos nesuspendat la finala si dupa ce i-a macelarit pe englezi...ajunge cu spaniolii...basta bastardes!!!!!

Alin  •  2 iulie 2018, 10:46

Si principalul dupa parerea mea, portarul care efectiv a fost invizibil in poarta Spaniei. Cand nu ai portar, automat apararea devine nesigura si de acolo totul este un cerc vicios. Din faza grupelor, cei ce aveau sa inteleaga au inteles, Spania nu va ajunge prea departe din cauza lui de Gea. Cu un singur sut pe poarta aparat tot turneul intra in statistici ca cel mai slab portar. Si evident, tot vina antrenorului este ... cea mai mare dupa parerea mea.

SOS Racisme  •  2 iulie 2018, 10:55

Ne place fotbalul pentru că e un joc ce-l poți înțelege chiar și atunci când nu e nimic de înțeles? Adica E NECESAR IQ=0 (CA IN MAI TOATE SPORTURILE), UN JOC PENTRU PROSTI. Pentru ca E "DECAT" UN JOC! Iar asta e foarte clar, de foarte multa vreme! Imi amintesc ca in anii '80 colegii care faceau sau au facut anterior intensiv sport aveau in Politehnica mari probleme de intelect. Spre deosebire de noi, ceilalti, majoritatea dintre ei erau shtudintzi la ceea ce atunci se numea "sectia de subingineri". Ceea ce spune multe despre activitatea fizica prea intensa... Bine-nteles ca, astazi, toti aceia au devenit SI EI "ingineri", pentru ca sportul te invata "scoala vietzii", adica SA DAI SPAGA ACOLO UNDE E CAZUL, si sa-ti obtii in cei 29 de "ani de tranzactzie" stabiliti de Statul Paralel titlul necesar, chiar daca moral e o porcarie, chiar daca nu-l merita, si chiar daca legislatzia a fost grav abuzata in acesti "ani de tranzactzie", cum zicea papagalul SUBINGINER de Galatzi pe care eu l-am pus director in 1990. Ca la parlamentarii care acum sunt "doctori" in diverse domenii de activitate, fara sa fi trecut prin scoala si fara macar a sti sa se yessprime... Referitor la meciurile astea de la CM, e simptomatic cum "comentatorii" de la TVR stiu exact cu cine sa tina si in favoarea carei echipe sa comenteze, pentru prostimea ascultatoare, in concordanta DIRECTA cu arbitrajele ce favorizeaza LA ORDIN selectionatele multirassi si (mai ales!) multikulti, care TREBUIE sa castige, ca asa vor globalistii amestecatori de la Washington. Eu cred ca si angajarea "comentatorilor" pe la ES, ESPN, etc. se face in functie de devotamentul declarat initzial al catindatzilor la posturile respective administrate de Soros, de UEFA si de FIFA, viitoarele slugi trimise pe posturile TV. Statul Paralel stie bine sa se orienteze... Sau PRIMESTE ORDINE PRECISE... Ca la "Forumul Crans Montana"... In rest, "comentatorii" ne trateaza o ora si jumatate cu statistici de ..cat, ca sa ne demonstreze ei cat sunt da dastepti, da "cititzi" si de multi"kulti", desi nimeni nu asculta ineptziile ce le spun ei. Dar e koool astazi sa se arate ei atat de "okcidentalizati" si de americanizati, cu statistici ***, ce ne spun noua ca spaniolii au dat 1000 si o suta de pase fara rost, jucand dupa strategia de handbal la 40 de metri de poarta, ca sa piarda meciul cu rusii care au dat 250 de pase gresite si au trecut mai departe in "sferturi". Cam asta e "intelectul" in fotbal, chiar si acum, la 170 de ani de la inventarea acestui sport... Dar or fi in lume multe fitzuici de ambalat pestele, pe baza lui. Cu SOS *** importate in noua lor Yoropa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg  •  2 iulie 2018, 12:26

.. a fost ca-n barajul nostru cu Slovenia, cu un Hagi care, fără să fi antrenat în prealabil, a comis erori tactice impardonabile.. Şi ce echipă aveam..

Durden  •  3 iulie 2018, 8:55

Pai aici e cauza si efect. Ce, s-a mai intamplat vreodata ca selectionerul sa semneze un alt contract cu 2 zile inainte de inceperea CM?!

Comentează