Dacă nu vă convine revocarea lui Kovesi, implicați-vă!

Procurorul șef al DNA nu ia azi întrebări de la presă, dar există posibilitatea ca în perioada următoare să revină cu explicații pe larg despre ce se întâmplă

luni, 9 iulie 2018, 11:21

”Noi toți ne supunem Constituției, dar Constituția e ceea ce judecătorii spun că e”, scria Charles Evans Hughes, șeful Curții Supreme a SUA din 1930 până în 1941.

Când poporul nu e mulțumit cu deciziile Curții, nu distruge regula, ci schimbă Constituția.

Dacă se implică, cetățeanul își exercită puterea ultimativă și reface Constituția, o amendează în punctele care nu mai corespund timpurilor sau intereselor sale generale.

Anunțul președintelui Klaus Iohannis de revocare a Laurei Codruța Kovesi vine în această logică democratică.

El nu a promis niciodată că va fi un președinte care va respecta normele doar când îi convin.

Când, pe 20 noiembrie 2014, Curtea Constituțională i-a validat mandatul de președinte ales lui Klaus Iohannis, noul șef al statului a promis că ”vreau să reconectez președintele României cu Constituția”.

”Vă spun cu toată fermitatea că voi fi președintele care respectă Constituția în litera și spiritul ei”, a rostit Klaus Iohannis, în primul său discurs public în calitate de președinte, chiar acolo în fața Curții.

Încordarea zilei de azi este imensă!

Ambele tabere, și cea pro și cea anti Kovesi, sunt epuizate în disprețul reciproc și convinse că ”celălalt” este dușmanul ireductibil.

Arătăm ca o țară ultracofeinizată, unde totul e imaginabil, de la desființarea Curții Constituționale și până la suspendarea președintelui așa, ca majoritatea să-și arate mușchii.

În scurt timp, procurorul șef al DNA va face și el un anunț.

Din surse DNA, azi Laura Kovesi a preferat fără întrebări, dar nu este exclusă o conferință de presă în perioada următoare, în care să explice pe îndelete mandatul și viitorul.

Ca om al legii, nici ea nu are altă cale decât de a respecta decizia Curții și revocarea președintelui.

O singură funcție în stat poate preveni ceea ce se petrece azi. Funcția cea mai înaltă dintr-o democrație: cea de cetățean.

Dar cetățeanul nu poate da peste cap decizia Curții, căci asta ar arunca în aer baza noastră comună de existență.

Și atunci cum?

Dacă nu vă convine, implicați-vă!

Nu doar o dată la patru ani, când mergeți la vot.

Laura Kovesi pleacă, dar rămân milioanele pentru care a lucrat.

Comentarii (157)Adaugă comentariu

max  •  10 iulie 2018, 22:25

Vreun citat din Valter Dorneanu nu aveti ?

Virgil  •  11 iulie 2018, 14:30

@Catalin Tolontan ....cateva alternative la punctele tale din articol: •ONG-urile ar trebui desființate. Multe sunt finanțate dubios și au in spate oameni care nu vor binele nostru, al romanilor... •sa nu uitam ca ziarele, revistele, posturile tv și radio sunt afaceri ale unor oameni privați care își vor urmări întotdeauna interesele. O alternativa ar fi sa înființăm trust de presa finanțat de romani care sa scrie in interesul romanilor. Avem TVR și Radiodifuziunea dar nu acționează in interesul nostru, al romanilor. •noi, cetățenii romani trebuie sa înființăm un partid in care sa intram toți cei care vrem binele României. Odată intrați in parlament cu o majoritate covârșitoare, schimbam constituția total, desființăm parlamentul, desființăm președinția, desființăm partidele (inclusiv cel cu care am câștiga majoritatea in parlament). Desființăm total sistemul actual de guvernământ. Trebuie sa avem presedinte angajat (citește purtător de cuvânt al cetatenilor romani). Trebuie sa avem miniștrii (citește manageri) angajați direct de către romani. Trebuie sa avem câte o echipa de 3-5 reprezentanți pentru fiecare județ, toți angajați de către locuitorii fiecărui judet. Nu mai trebuie NIMENI votat in nicio funcție. Toți acești angajați trebuiesc fie plătiți foarte bine, iar cine nu-și face treaba, va fi concediat. Satele, orașele etc vor decide singure ce fac cu banii de la buget. Romanii vor decide singuri ce vor sa facă cu învățământul, sistemul de sănătate, agricultura, resursele naturale, armata, șamd.. •punctul 3 n-ar mai fi valabil pentru ca toate partidele ar fi desființate •punctul 4 n-ar mai fi valabil pentru ca parlamentarii n-ar mai exista •petițiile nu sunt luate in seama. Pe timpul lui Ceasusescu ne era frica sa vorbim pentru ca eram ascultați, acum vorbim degeaba pentru ca nu ne-asculta nimeni. Deciziile ar fi luate de cetățeni și n-ar mai fi voie de petiții. •Mitingurile n-ar mai exista pentru ca nu am avea împotriva cui sa protestam sau nu am avea pe cine sa susținem. •Ultimul punct.... Cătălin Tolontan, ți-am ascultat opiniile, nu-mi convin și as vrea sa te lamuresc ca exista soluții mai bune... Ce-am scris mai sus, sunt niște idei la care fiecare poate adauga sau scoate ceva. Sunt atâția romani deștepți și onești încât cred cu tărie ca se pot crea sisteme pentru ca aceste idei sa devină aplicabile și funcționale. Eu am pus o prima “caramida” la “construcția” de mai sus. Fiecare roman poate adauga o idee (“cărămida”) la aceasta “construcție” și cred ca am putea construi ceva extraordinar. Ce zici Tolo? Te bagi?

Venom  •  11 iulie 2018, 15:02

Dacă tot simțiți o dorință nemăsurată de a lupta împotriva lui Soros și statului paralel, schimbați postul TV o dată la două săptămâni. *Nu Antena 3 cu România TV.

FVasile  •  13 iulie 2018, 10:19

&Virgil. Interesante idei. Te rog sa ne spui ceva si despre mecanismul de selectie a candidatilor pentru functiile pomenite de tine. In parlamentul ideal propus de tine sigur nu vor intra hoti destepti, incompetenti, panglicari si fripturisti? Cine ar avea competente de control si decizie privind semnarea contractului de angajare, evaluarea periodica a rezultatelor. demiterea (de ex. pentru functia de presedinte al Romaniei), astfel incat deciziile sa fie unanim recunoscute? Te rog sa nu spui "poporul" ca nu se poate. Mai adauga ce se intampla daca TOTUSI ies in strada cateva zeci, sute sau chiar mii de oameni cu gura mare care vor neaparat niste demisii si sustin ca ei sunt "Poporul" desi reprezinta mai putin de 0.1% din el?

Ion  •  15 iulie 2018, 20:18

Nici ONG-urile ,nici strada nu decid intr-o democratie , ci doar PARLAMENTUL! Parlamentul poate tine cont de anumite manisfestatii sau contestatii , propuneri ale opozitiei , daca el PARLAMENTUL considera necesara aceasta , daca nu , nu !

Marian  •  28 iulie 2018, 13:15

Dupa lupte seculare care au durat cca 1 an barbatii adevarati au reusit sa dea jos dintro functie importanta o femeie ,care a incercat sa vina impotriva barbatilor corecti si nepatati de varsat.Sa fie o invatatura de minte pentru orice femeie care mai incearca sa se puna cu barbatii cu carnete de.........conducere, de note, de partid etc....Bravo tovarasi nu va lasati.

Marian  •  28 iulie 2018, 13:22

Dupa lupte seculare care au durat cca 1 an barbati adevarati au reusit sa dea jos o femeie dintro functie importanta a statului.Bravo tovarasi, continuati.

Comentează