„Umbra” lui Iliescu la Revoluție, Mihai Ispas de la COSR, acuzat că a luat bani negri de la afaceristul care vrea să pună cortul de nunți lângă Stadionul ”Iolanda Balaș”

Asociatul antreprenorului din baza sportivă ”Tineretului” îl acuză pe Ispas de la COSR că a făcut lobby la Federația de Atletism contra ”a 1.000 de euro, bani negri pe lună”

vineri, 13 iulie 2018, 6:51

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Imaginea cu Ion Iliescu la prima sa intervenție la TVR. Ispas, indicat de săgeată, este chiar în spatele lui

Altă ipostază, aceleași personaje: între Ion Iliescu (stânga, vorbind la telefon) și Petre Roman se află același Ispas

Ispas (indicat de săgeată) nu lipsește din nicio poză, în toate fiind în spatele viitorului președinte Iliescu

Privești istoria. Sunt imagini care au intrat în mitologie, cu Ion Iliescu vorbind în studioul TVR. E înconjurat de oameni.

Uneori, lângă Iliescu stă Petre Roman. Altădată, generalul ”Cico” Dumitrescu. În preajma noului șef al statului se perindă nomenclaturiști, revoluționari, gură-cască sau colegi bine înfipți în planul acelor zile confuze și sângeroase.

Dar, aproape fără excepție, telespectatorii văd, în spatele lui Ion Iliescu, un tânăr creț, cu alură sportivă.

Numele său este Mihai Ispas.

Șofer de taxi până la Revoluție și nedezlipit ca un bodyguard de Ion Iliescu, Mihai Ispas a devenit una dintre cele mai cunoscute-figuri-necunoscute ale acelor ani.

Azi, Mihai Ispas reapare în afacerea corturilor care stau să se instaleze în baza sportivă ”Tineretului”, lângă stadionul ”Iolanda Balaș”.

E neschimbat ca aer, angajat de 20 de ani la COSR, fără ca niciunul dintre cei din mișcarea olimpică să poată spune ”Ce anume face?”.

Gheorge Penea, asociatul omului care vrea să pună corturile, Adrian Milea, declară că Ispas i-a asigurat protecție și influență lui Milea, ca să-și înșurubeze afacerile pe domeniul sportului.

Și că totul e făcut la negru, pe lobby plătit.

Partenerul care spune că e înșelat: ”Înțelegerea cu Federația Română de Atletism este pe sub mână!”

Gheorghe Penea, asociatul lui Milea, e cunoscut ca primul român căruia i-a reușit transplantul de ficat

-Bună ziua, domnul Penea! Sunteți unul dintre partenerii de afaceri ai domnului Adrian Milea în firma Sport Management. Sunteți și dumneavoastră implicat în lucrările de ridicare a unui cort de evenimente la stadionul ”Iolanda Balaș”?
-Sunt asociat cu domnul Milea și cu Radu Ionescu la restaurantul de la Clubul Diplomatic și singurul care a investit bani, dar nu am nicio legătură cu ballroom-ul de la Federația Română de Atletism. Sunt însă dispus să vă fac publice toate informațiile pentru că pregătesc un proces împotriva asociaților mei deoarece au delapidat bani din firmă, au decontat multe cheltuieli personale. Mai mult, afacerea pe care a demarat-o la stadionul de atletism intră în contradicție cu firma Sport Management, fiind o activitate concurențială dezvoltată împreună cu Ocean Indian, partenerul nostru de la Clubul Diplomatic. Înțelegerea cu Federația Română de Atletism este pe sub mână.

-Adică?
-Adrian Milea a închiriat terenuri de tenis aflate în curtea federației folosindu-se de o fundație, Clubul Champion. Eu am informații primite la prima mână, adică de la Adrian Milea și Radu Ionescu, dar și din partea unui angajat al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, este vorba de Mihai Ispas. Milea a obținut acest contract în urma lobby-ului făcut de Ispas, care este nașul lui, și care s-a folosit de relațiile pe care le are în lumea sportului. Iar Ispas primește o mie de euro bani negri pe lună. Asta a fost înțelegerea lor. O știu și din gura lui Ispas, și din gura lui Milea și a lui Ionescu.

50 de eurocenți/mp spun sursele că ar plăti Adrian Milea pentru cele 5 terenuri de tenis închiriate de la FRA 

-E grav ce spuneți.
-Da. Și o susțin.

-Afacerea de la Clubul Diplomatic merge pe plus?
-La început. nu. M-am asociat cu Milea și Ionescu pentru că au zis că ei au relații, dar banii investiți, 800.000 de euro, eu i-am adus. De un an, doi am început să avem profit, iar asociații mei au început să delapideze firma. Sunt în lumea afacerilor de 25 de ani și am ajuns la vârsta de 65 de ani să fiu păcălit de niște escroci.

-Când ați aflat de cortul de nunți de la stadionul ”Iolanda Balaș”?
-Am prins ceva zvonuri, care mi s-au confirmat cu o zi înainte de a publica Gazeta articolul, când am văzut că partenerul nostru pregătește ceva asemănător și lângă terenul de rugby. Tot ce a apărut în Gazetă este adevărat!

Ispas de la COSR: „Am ieșit din asociere când Milea a vrut să se extindă în afara sportului”

Ispas, în perioada în care era consilier al președintelui COSR, Octavian Morariu. FOTO Mediafax

Mihai Ispas, angajat COSR și fost asociat al lui Adrian Milea, spune că s-a retras din preajma acestuia când a încercat „să facă la Iolanda Balaș ce face și la Clubul Diplomatic”.

-Domnule Ispas, bună ziua! Ce relație aveți cu domnul Adrian Milea în afacerile de la complexul „Iolanda Balaș”?
-Am fost asociat în firma Top Sport Management SRL cu acesta până anul trecut.

-Cât timp?
-Hmmm… Chiar nu mai știu. Nu știu exact, să fie zece ani… Poate chiar mai mult. Parcă era Ilie Floroiu președintele Federației Române de Atletism.

-De ce v-ați retras?
-Pentru că Adrian Milea a vrut să se extindă.

-În ce sens a vrut să se extindă?
-O extindere de activitate în afară de sport.

-Adică?
-În domeniul pe care l-a urmat și la Clubul Diplomatic.

„Primeam sume derizorii”

-Adică restaurante, ballroom-uri…
-Similar. Ceva similar, da. Eu nu voiam. Nu mai voiam să mă mai cert cu cei de la Federația de Atletism, avusesem un diferend și pe vremea președintelui Sandu. Și uite, atunci se rezolvase, după…

-Așa că ați ieșit.
-Da. În momentul ăsta sunt doi asociați. E domnul Milea și e domnul Radu Nicolae Ionescu. Ei doi hotărăsc.

-Dumneavoastră erați remunerat?
-Nu.
-Noi știm că primeați o sumă lunară de 1.000 de euro. Cash.
-Nu este adevărat. Suma pe care o vehiculați e uriașă. Iar eu nu primeam bani lunar.

-Dar când?
-Când aveam nevoie. Și niște sume derizorii. Pentru că eu nu voiam să fac bani din această afacere. Am vrut să facem ceva pentru sport. Și chiar s-a făcut acolo. Erau de plătit antrenori, îngrijirea terenurilor. Au fost lucruri pozitive. Nu pot să vă spun mai multe acum, sunt și în spital. O zi bună!

Milea: „Ce să fac? Mai bine mut pământul înapoi, văd că e mai bine!”

Înainte ca redacția să-l sune din nou pe Milea, a sunat el. 

-Vă rugăm, domnule Milea.
-Aș putea numi articolul dumneavoastră tendențios. Sunt multe inexactități. Eu n-am avut niciodată intenția pe care ați scris-o. V-am spus, am nivelat acel teren care era într-o stare deplorabilă.

-Am scris asta.
-Da, dar nu am intenționat să pun acolo muzică, manele, vă dați seama de câte autorizații aș avea nevoie? Am vrut să fac un bine, am mutat niște pământ de colo-colo. Ce să fac? Mai bine pun pământul înapoi, văd că e mai bine! Mai mult, vreau să specificați că eu sunt coproprietar al firmei care operează la Clubul Diplomatic, nu la Clubul Diplomatic. Să fiți mai preciși.

-Domnule Milea, se înțelege, Clubul Diplomatic este o entitate a MAE, a statului. Totuși, multe surse vorbesc de intenția de a ridica acel salon.
-A fost o singură discuție în acest sens, dar nu de ballroom, nu am folosit acel cuvânt. Am vrut să acoperim niște terenuri, iar cei de la Federația de Atletism ne-au rugat, dacă le vom face, să își țină și ei acolo evenimentele speciale, cum ar fi Adunări Generale sau premieri. Atât! Nimic mai mult.

Adrian Milea. FOTO: Facebook

„FR Atletism a vrut să facă o sală peste terenurile noastre”

-Am înțeles că fostul dumneavoastră asociat, domnul Ispas, a plecat fiindcă doreați să extindeți afacerea în complex și pe celălalt domeniu.
-Nu e adevărat. Nu. A plecat după divergențe cu fosta conducere a federației, neînțelegeri de acum un an și jumătate.

-Ce divergențe?
-Au vrut să ridice o sală acolo unde sunt terenurile noastre… În fine, nu contează, s-a rezolvat.

-Era remunerat? Primea bani?
-Domnul Ispas? Nu. Nu.

-Fostul dumneavoastră asociat spune că da. Și chiar cash.
-Nu, nu, nici vorbă.

-Mai mult, același om susține că ați fi implicat și într-o afacere asemănătoare dincolo, la terenurile de rugby.
-Greșit. Nimic adevărat aici. Repet. Nu am avut niciodată intenția să fac un ballroom, cum l-ați numit. Nici măcar o apă nu vindem acolo și nu facem vreo activitate care n-are legătură cu sportul. Și asta de 12 ani.

 

Citește aici primul episod » Cort de nunți în baza sportivă a Stadionului de atletism Iolanda Balaș! Fiul campioanei: „Cer ministerului ca numele mamei mele să fie retras din denumirea stadionului!”

Comentarii (56)Adaugă comentariu

Adrian  •  13 iulie 2018, 8:27

Ce om de afaceri muta pământul de colo-colo fara niciun rost pe banii lui? Cat despre domn Ispas , a fost omul potrivit la timpul potrivit.Dan Iosif(Iosca),Gelu Voican sau Codrin Ștefănescu care urla ca el a facut Revoluția, nu sunt oare din aceeași categorie ca domn Ispas? Tolo , fi sigur ca domn Ispas a văzut si stie fff.multe despre anumite lucruri care s-au întâmplat în acele zile din Decembrie 89, așa că Nea Nelu , a trebuit sa-l infieze si pe el , și sa-i dea un loc călduț bine remunerat .Dacă știa o limbă străină il trimitea ambasador printr-o tara africană, precum Gelu Voican. Așa că Tolo, norocul lor, si ghinionul nostru ca popor. PS.Durerea este ca pana acum nimeni din COSR, în 28 de ani nu l-a luat la întrebări pe acest domn Ispas.Ce cauta un neica nimeni , care n-are trezba cu sportul sau cu managementul sportiv la COSR.Nici Lia Manoliu si nici Țiriac, n-au avut curajul, de ce oare? Curios ,nu?

Vasile  •  13 iulie 2018, 8:32

Ar trebui sa luati pozele si filmele de la revolutie , sa identificati persoanele si sa verificati cu ce se ocupa acum si ce averi au adunat .De exemplu ,domnul care sta jos in prima si a treia fotografie , cu barba , ochelari si bineinteles pulover - cu ce se ocupa acum ?

Mihai  •  13 iulie 2018, 8:52

Buna ziua, Va rog sa mergeti la FRA, unde este pista de atletism, sa vedeti ca nu exista un dus functional si exista o mizerie de nedescris la toalete. Vai de noi.

Cătălin Tolontan  •  13 iulie 2018, 8:53

@Mihai: da, aveti dreptate, Federatia de Atletism e datoare cu niste raspunsuri.

grasu  •  13 iulie 2018, 8:54

Pariu ca a facut sport, ceva judo sau lupte, ***, poate ca din exterior, pariu ca sarcina lui la lovitura de stat, de la cei care au organizat-o, a fost de bodyguard (neoficial) al lui Iliescu. Acum nu mai au ce sa faca cu el si i-au dat o sinecura, sa traiasca si sa-si tina gura. COSR este plin ochi ***, ar trebui sa faca cineva curatenie si pe acolo, se risipesc aiurea banii romanilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Irina  •  13 iulie 2018, 9:13

In primul rand, adaug un aspect: De ce incercati sa aruncati cu noroi in oameni care au muncit pentru cariera? De unde stiti voi ca acest domn Ispas este un neica nimeni?De ce nu luati interviu presedintilor COSR sau actualului vis-a-vis de pozitia Dlui Ispas si implicarea in activitatea sportiva?Acest domn este unul din putinii care s-au implicat in sport. Nu a facut afaceri si nu a primit bani negri din aceasta zona. Este normal ca reactionati ca frustrati si complexati. Insa o ancheta de buna credinta si obiectiva nu presupune astfel de jigniri si implicari. Cine este acest Jean Penea? ce afaceri a avut acesta in trecut?Oare nu este de luat in seama?Cumva a facut afaceri murdare cu Petrom? Nu ar fi o pista buna de investigat?Toate cele bune!

Nicu  •  13 iulie 2018, 9:16

Despre achitarea Monicăi Pop nimic ..nimic?

Codin  •  13 iulie 2018, 9:28

Din ce in ce mai penibil...

Dan  •  13 iulie 2018, 10:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ISPESCU VALENTIN  •  13 iulie 2018, 10:27

Va spun eu cine este Gheorghe Penea. Am lucrat la el cativa ani, cand era in afacere cu Horatiu de la Roca by the Jar(cu care s-a certat intre timp) tot pt bani. Detine magazine de aur in Campina si Ploiesti, pe care le gestioneaza sotia Elena Penea, are in chirie spatii si 2 apartamente in Filipine. Destul de multe pt un simplu om care a facut primul transplant de ficat din Romania? Este bagat adanc in ***, afaceri cu Petrom si multe alte companii. Nu cred ca poate reprezenta imaginea afaceristului corect nici pe departe. Dle Penea, va sunt cunoscute contractele de imagine la benzinariile Petrom?Va purtati f urat cu angajatii, n-ar fi rau un control pe la companiile dvs.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gheorghe Penea  •  13 iulie 2018, 10:55

@ irina De unde-l cunosti asa bine, Irina, pe dl Ispas?:)) Sunteti "apropiati"?:)) Ma indoiesc ca ai putea cunoaste mai bine ca mine "dedesubturile"...In 15 ani de "prietenie" cu dumnealui si cu dl Dobrescu Ioan, fostul secretar general al COSR, am trecut prin multe impreuna...Poate o sa vina timpul pentru noi dezvaluiri... Cat priveste afacerile mele cu Petrom, guess what? Sunt cinstit pana in maduva oaselor. E vina ADN-ului pe care-l port!

Gigi  •  13 iulie 2018, 10:59

Fara suparare, dar incet, incet, gazeta va ajunge o fituica de cancan, fara nicio legatura cu sportul. Propun ca domnul Tolontan sa se transfere la un cotidian de scandal, nu ar fi mai bine!?

Andrei F  •  13 iulie 2018, 11:19

Anarhia salveaza Romania!!!Cand eu va spun ca ,,fauna,,PSD trebuie apreciata ...Pai indivizii astia in loc sa fi luat baza cu totul ei se bucura la mize mici,auzi sa inchirieze si apoi sa instaleze un cort pe un teren acoperit de moloz!?La Bucuresti nu merge asa...Scapi si de autoritati si de presa daca-ti tragi o casa si platesti mai putin decat o garsoniera in Ferentari!Sau e mai bine daca iei baza sportiva cu totul dupa precedentul Baza Sportiva din Herastrau!Si mai bine este daca nu te asociezi cu nimeni de la PSD!!!Pai nu spune Firea ca in medie da doua informari pe saptamana la DNA?PS.Monica Pop va trimite bezele dupa ce a scapat de dosarul unde fapta nu exista si dumneavoastra si domnului ministru pentru alta era Vlad Voiculescu!!!!

Irina  •  13 iulie 2018, 12:07

Dle Gheorghe Penea, v-ati sesizat? Poate este modul dvs coleric de a reactiona. Nu-l cunosc personal pe Dl Ispas iar aluziile dvs legate de apropierea noastra sunt copilaresti. Poate Dna Penea cunoaste mai multe despre viata dvs extraconjugala:))) si profesionala...Va sunt cunoscute aceste aspecte? Nu sunteti deloc un om cu un trecut demn, stiti f bine.

vladimir Ionescu  •  13 iulie 2018, 13:06

Dle Penea, cu ce v-ati ocupat?Tipareati carnete de revolutionari pentru prietenii dvs? Asta e afacea dvs de inceput?Va mandriti cu acest trecut glorios? http://www.portalulrevolutiei.ro/arhiva/2000_1126.html

Gheorghe Penea  •  13 iulie 2018, 13:07

Am sa rog moderatorul sa publice dreptul meu la replica. @ Ispescu Valentin: 1. Nu am fost niciodata in afacere cu Horatiu Rusu, daca la el te referi; 2. Detin magazine de aur. Nu am stiut sa fie contrar legii; 3. Detin 1 apartament in Filipine, nu doua. Imi place caldura si marea; 4. Detin spatii comerciale pe care le inchiriez. Vezi pct.2; 5. Asta cu Petrom-ul e prostie pura. Dar iti dau un pont: s-a infiintat DNA; 6. Am concediat *** ca tine care nu isi vedeau de treaba si furau pe rupte. Capisci?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gheorghe Penea  •  13 iulie 2018, 13:44

@ Irina: Da, Irina, ai dreptate...esti deja pe rabojul meu? ***...sunt onorat!:)) Dna Penea stie ca imi place ***. Dar un feed-back din partea ta ar fi grozav!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabriel Costea  •  13 iulie 2018, 15:03

intai felicitari pentru activitate domnule Tolontan. se intampla ca drumul vietii sa ma aduca in preajma acestui personaj PENEA. Nici nu imi aminteam precis numele lui, dar chipul nu o sa il uit niciodata. Cum ati ajuns sa publicati vorbele acestui individ Gh Penea fara sa verificati ce fel de om este? Imediat dupa revolutie, am luat ca si alti romani drumul strainatatii in cautare de un trai mai bun. am ajuns in Anglia. Nu stiu prin ce minune acest Individ lucra la ghiseul de munca pentru zilieri, imigranti. Nu exista om caruia sa ii fie repartizata o munca de o zi fara ca acest Penea sa ceara "comision" 10 %. Asa a facut bani acest Penea, mare om de afaceri, pe seama compatriotilor lui amarati in cautare de un trai mai bun

Elena  •  13 iulie 2018, 15:21

Horatiu Rusu a avut o companie de publicitate cu Dl Jean" si s au certat din cauza banilor..tipic dlui Penea😁Are un mod aparte de a face afaceri se pare.calca pe cadavre pt bani.A fost atarnatorul cercurilor suspuse doar sa i pice un contract.Succes pe viitor,Dle Jean!Si la cat mai multe spagi date.

ilie  •  13 iulie 2018, 16:16

titlu tabloid jenant! sigur ca este o porcarie, foarte bine ca o aratati, dar va pierdeti intre multe mici scandaluri in timp ce e plin de erori factuale pe libertatea si siteurile pe care cica le supervizati editorial :(

jos_cenzura  •  13 iulie 2018, 18:40

Iar apare exact aceeași problemă pe care o semnalizez de fiecare dată la aceste investigații: problema de fond este afacerea cu statul. Dacă statul s-ar ocupa de rolul său principal (apărarea granițelor și a ordinii publice) în loc sa facă stadioane, cluburi diplomatice, spitale și să se bage în tot felul de industrii unde nu are ce căuta, corupția ar fi mult mai scăzută, și acești oameni inventivi și cu inițiativă și-ar dedică talentele unor afaceri mai productive și infinit mai cinstite. Știu însă că domnul Tolontan este idealist, nu este libertarian, și speră că dacă tot schimbăm oamenii de la putere, într-o zi vor apărea miraculos oameni mai altruiști, care își vor schimba năravurile din respectul față de cetățean și din rușinea de a nu ajunge pe blogul său. Dânsul nu consideră că sistemul actual atrage numai un tip de oameni la putere, și de oricâte ori îi schimbi, la același rezultat ajungem.

gigelos  •  13 iulie 2018, 18:58

Penea . Un om ce a avut sansa sa se nasca a doua oara , Penea , are dispretul si glumele astea ieftine ... se pare ca nu a invatat nimic .

Zoldi Tibor  •  13 iulie 2018, 21:13

D-nule Tolo ai rezolvato si pe doctorita Pop *** .nu Tolo!!Ai vreun comentariu.sau te uiti im oglinda si ti-e jena de tine!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mrnb  •  13 iulie 2018, 22:31

Da, este interesant să vedem acum si cât este de adevarat! Apropo dle Tolo aveti un punct de vedere referitor la doctorița Pop? Ati aflat desigur ca fapta nu există!

radu  •  13 iulie 2018, 22:34

De Monica ..., Monica Pop, ati auzit ? Nu aveti niciun comentariu ?

Octav  •  13 iulie 2018, 23:06

Si tie tolo, nu ti au dat chiar nimic, incat sa te superi in asa hal ????

Octavian  •  13 iulie 2018, 23:08

Hastag, rezisti, sereistule....!

federatianuntibotezuri  •  14 iulie 2018, 0:25

Federatia e prea ocupata cu nuntile si botezurile ca sa se ocupe de atleti si atletism...

Deva  •  14 iulie 2018, 8:51

Nu inteleg cum de Ion Iliescu, Petre Roman , Gelu Voican Voiculescu si ceilalti din gasca lui Ilievici Iliescu nu sunt inca in puscarie!?

Deva  •  14 iulie 2018, 9:25

E o bataie de joc , o lovitura data sportului, atletismului, acestui stadion , numelui faimoasei Iolanda Balas Soter. Sa se faca o sala de forta, o sala de pregatire , o sala de recuperare, dar nu ballroom. Nu! E impotriva sportului! Imi place hotararea domnului Doru Soter. Cei doi asociati daca s-au gandit sa ridice ballroom , inseamna ca nu gandesc , nu sunt oameni de sport. Nu poti face circ si sport la un loc, adica aia din ballroom sa se imbete , si apoi sa iasa la alergare pe pista, sa rada, sa o distruga, sa vina tovarasele pe tocuri si cu sampania pe pista, e inacceptabil!

Noname  •  14 iulie 2018, 9:25

Felicitari,Dle Penea!Am profitat cativa ani de resursele dvs financiare, prin intermediul soției dvs Elena.Tineti o tot asa!!!La mai mare cu afacerile prin Bucuresti, ca la noi in Ploiesti e liniste.

Deva  •  14 iulie 2018, 9:41

Ce functie are tovarasul Mihai Ispas?cum e posibil ca participant la lovitura de stat din decembrie 1980 , nicidecum , revolutie, lui, Mihai Ispas , sa ii se dea functii, dupa 29 ani de la lovitura de stat?au fost crime impotriva umanitatii, au daramat poporul roman, l-au omorat pe Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu , desi aveau dreptul de puscarie, si procesul trebuia judecat in 6 luni, nu in 2 ore?!au murit atatea tineri si romani nevinivati, a fost o inselatorie pe fata , un circ la TVR. Si noi ce facem, acum cand lui Iliescu, Roman, Voiculescu, si compania au deschise dosare de crime impotriva umanitatii in dosarele Revolutiei si A Mineriadelor!?ce facem cu Mihai Ispas?ii dam functii de pe vreme tovarasului Iliescu?doar pt ca a fost garda lui de corp?

Deva  •  14 iulie 2018, 9:51

Observati ca numele lui Ispas Mihai figureaza pe pozitia nr.10. Cine ii recunoaste pe acesti tovarasi?in ce situatie e tara dupa 29 ani?!ce rol au avut acesti tovarasi in lovitura de stat din dex.1989?!un Rol mare!!! http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=240.40;wap2 ANEXE LA SCRISOARE Legea 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 precum și componența actuală a Colegiului Național (extras): Art.4.- În cadrul Institutului se constituie: a) Colegiul Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, denumit în continuare Colegiu național, ca organ deliberativ de conducere a Institutului, cu mandat permanent, format dintr-un număr de 25 de personalități reprezentative și recunoscute ale Revoluției române din decembrie 1989. Membrii Colegiului național sunt desemnați de către Președintele României, cu consultarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor din Decembrie 1989 și a Comisiei parlamentare a revoluționarilor din decembrie 1989. Componența Colegiului Național IRRD: Presedinte : ION ILIESCU Membri : 01. BALINT Petrica - Lugoj 02. CHIRIACESCU Sergiu – Brasov † 03. CUTEAN Vasile Emilian – Bucuresti 04. DAN Iosif – Bucuresti † 05. DUMITRESCU Emil – Bucuresti 06. FORTUNA Lorin – Timisoara † 07. IONESCU Cazimir – Bucuresti 08. IORDACHE Claudiu – Timişoara 09. IORGA Eugenia – Bucuresti 10. ISPAS Mihail – Bucuresti 11. MAZILU Dumitru – Bucuresti 12. MIRONOV Alexandru – Bucuresti 13. NICOLAESCU Sergiu – Bucuresti † 14. PASTOR Gheorghe – Cluj 15. RAICU Romeo – Bucuresti 16. ROMAN Petre – Bucuresti 17. SANDA Adrian – Timisoara 18. SAVU Ioan – Timisoara 19. THEODORESCU Razvan – Bucuresti 20. TOADER Dan – Sibiu 21. TIGAU Doru – Iasi † 22. VISAN Dorel – Cluj 23. VLADESAN Emil – Timisoara 24. VOICULESCU Gelu Voican – Bucuresti 25. VOICILA Valentin – Arad * Copie după Propunerea înaintată Colegiului Național privind parteneriatul Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 cu Asociația “Revoluția 30” (încă inexistentă), ce s-ar materializa prin preluarea de către Asociația “Revoluția 30” a prerogativelor, programelor și bugetului Institutului

Deva  •  14 iulie 2018, 10:00

Vedeti din ce grup a facut parte Mihai Ispas la lovitura de stat din Dec. 1989! Grupul care a decis execuţia Ceauşeştilor -Ion Iliescu -Silviu Brucan -Dumitru Mazilu -Petre Roman -Mihai Montanu -Sergiu Nicolaescu -Mihai Ispas -Dan Marţian -Gelu Voican Voiculescu -Gen. Nicolae Militaru -Gen. Victor Atanasie Stănculescu

Deva  •  14 iulie 2018, 10:34

Constituindu-ne în acest front, suntem ferm hotărâţi sa facem tot ce depinde de noi pentru a reinstaura societatea civilă în România, garantând triumful democraţiei, libertăţii si demnităţii tuturor locuitorilor ţării. În mod provizoriu, în componenţa consiliului intră următorii: Doina Cornea, Ana Blandiana, Mircea Dinescu, László Tőkés, Dumitru Mazilu, Dan Deșliu, general Ștefan Gușă, general Victor Atanasie Stănculescu, Aurel Dragoș Munteanu, Corneliu Mănescu, Alexandru Bârlădeanu, (...), Petre Roman, Ion Caramitru, Sergiu Nicolaescu, Mihai Montanu, Mihai Ispas, Gelu Voican Voiculescu, Dan Marțian, Mihail Lupoi, Gheorghe Voinea (general), căpitan de rangul I. Emil Dumitrescu, Vasile Neacșa, Cristina Ciontu, Marian Baciu, Bogdan Teodoriu, Eugenia Iorga, Paul Negrițiu, Gheorghe Manole, Vladimir Ionescu, Neculae Radu, Adrian Sârbu, Constantin Cîrjan, Géza Domokos, Magdalena Ionescu, Marian Mierlă, Constantin Ivanovici, Ovidiu Vlad, Valeriu Bucurescu, Ion Iliescu”. NUMELE LUI Mihai Ispas apare din nou in dosarul Revolutiei Romane, in care sunt urmariti penal Iliescu, Roman, Voiculescu si gasca de tovarasi.....

Zaharia  •  14 iulie 2018, 16:53

Sunt tatal unui copil care joaca fotbal la Clubul Champion. Am citit si eu ce declara acest domn Penea si dupa comentariile oamenilor care il cunosc , mi-am dat seama ce-i poate pielea. As vrea sa fac niste precizari pentru cei care isi dau cu parerea fara sa stie despre ce e vorba. 1. Clubul Champion nu este o fundatie ci un club sportiv cu sute de copii legitimati. Daca nu gresesc este cea mai mare scoala de fotbal din Bucuresti. (despre asta nu a scris nimeni nimic) 2.Este singurul club unde copii talentati sunt sprijiniti. Veniti sa intrebati la club va rog, nu trebuie sa ma credeti pe mine. Sunt peste 30-40 de copii care nu platesc absolut nimic!!(fiul meu se numara printre ei) 3.Ca un ziar de sport ce sunteti, va contrariaza ca o baza sportiva este in administrarea unui club sportiv unde fac sport sute de copii?????? Cred si eu ca nu are profit firma cand zeci de copii nu platesc nimic!!! Nu trebuie sa ma credeti. Veniti sa intrebati parintii 4. Rusine celor care isi dau cu parerea. Prezenta acesei firme este cel mai bun lucru pentru sport care s-a intamplat stadionului aluia. PS. are dreptate domnul Milea. Nici macar apa nu vand. Trebuie sa traversezi strada sa iei o apa. Numai antrenamente cu copiii, zi-lumina. Intr-o zi normala, la Champion vin mai multi copii decat la Campionatul National de Atletism. Hai Champion!!!!

cornel2017  •  14 iulie 2018, 18:53

...dar de ce nu ne spuneti ca la 2 ani despre minciunile pe care le-ati spus despre dr Monica Pop, celebra dna a inchis dosarul deoarece fapta nu exista?

simplu  •  14 iulie 2018, 19:37

@cornel2017. Sa raspunda la aceasta intrebare ar insemna sa recunoasca ceea ce se confirma prin instante si anume ca abuzul in serviciu este dezincriminat de 2(doi) ani. Numai ca tot de doi ani luluta si propaganda zic ca NU si o tin pe aia cu " sa nu se modifice nimic". Intre timp au fost cam 400 de achitari pe motiv ca fapta nu mai este pedepsita de legea penala. Bineinteles ca actiunea o fi fost pentru clientela casei plus pentru cei ce dadura medalii, dar uite ce noroc au avut si altii ! Se roaga coruptii din dosare la joshannis(asa a spus ambasadoarea Frantei azi!) ca la Dumnezeu sa mai intarzie codul penal sa scape si ei. Pun pariu ca si ala din Teleorman. Ps. Aia de la Coruptia ucide plus cei ce sincer manifesta in pv realizeaza ce au sprijinit?

George  •  14 iulie 2018, 20:21

De ION ILIESCU *** #1, *** pe Ceausesti nu zice nimeni nimic...COMUNISTUL asta odios o sa moara de la 100 de ani si nimeni nu va avea curaj sa-l traga la raspundere pentru *** pe care le-a facut in 1989-1990....ca asa e la romanika...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52  •  14 iulie 2018, 21:10

Pai dacă recunoști că emulatul a avut umbre la revoluție, înseamnă că avea și înainte. Dacă avea umbre, ca Mircea la Cozia, înseamnă că nu era un nimeni, era ceva asemănător domnului român, să-l botezăm ”Ion Cel Mare”. Partea proastă că nu o să știm de când până când, el tot zicea în discursuri, ”istorici să consemneze”. Adică să se spună cândva, probabil când participanții la ”șucăr”, vorba lui Dobrin, o să fie oale și ulcele. Până atunci, cel puțin cât suflă, are grijă să răsufle consemnările convenabile și să dirijeze desăvârșirea operei ce l-a făcut celebru. Amărâtul ce l-ai săgetat, e un biet cățeluș, fundația lui Ion era vastă și se baza pe copoii de seamă ai țării. Unde au fost, unde sunt, poate consemnările mileniului IV le vor face cunoscute. Asta e, Istoria e frumoasă ... când se scrie, restul e literatură(mult teatru), film și pe alocuri divertisment.

Gigelos  •  14 iulie 2018, 21:48

Tot vad ca o dati cu Pop in sus ,Pop in jos .Ce treaba are Tolo cu asta ? Ca a contrat-o de cateva ori ? Foarte bine , asta inseamna presa , relatia cu institutile statului .A facut-o si o face sa ne apere pe noi , pe voi , de ce va opariti asa .Cateodata se poate gresi Acum nu .Doar ca s-au schimbat legile ( in defavoarea cetateanului ) , nu vedeti ca sunt achitari pe banda rulanta .Prosti suntem , prosti sunteti...

simplu  •  14 iulie 2018, 23:08

@Gigelos, scuze ca intervin dar legile care s-au schimbat NU au intrat inca in vigoare, sant pe la CCR. Sant in vigoare si se judeca pe alea vechi de inainte de 2017, din care lipseste 297, abuzul adica iar achitarile se dau pe lipsa lui nu pe ce scrie in dosar. De aci intrebarea DE CE ? Taica Lazar o da pe langa cires, cica e normale si achitari ca d' aia e justitie libera, doar no spune ca a zis de doi ani ca nu a fost dezincriminare la abuz ca vede lumea nenorocirea: toti cu abuz- achitati. Cine o fi de vina ?

Gigelos  •  14 iulie 2018, 23:15

Am spus la modul general ca s-au schimbat legile .

Adrian  •  15 iulie 2018, 5:12

@Gigelos, Tolo , trebuie să vină cu o replică la toate acuzațiile lansate în spațiul public.Daca a gresit, asta e ,isi recunoaște greșeala, isi cere scuze iar data care vine verifica informația de la 10 surse in loc de 3 ,înainte să publice articolul.Ideea este ca trebuie sa ne recunoaștem greșelile si sa învățăm din ele, ca sa nu le mai repetăm.Nu blamam, ci recunoaștem greșelile si invatam. Dacă Tolo, tace și nu spune nimic,atunci ceva nu este in regula,plus ca va pierde din credibilitate, ceea ce este foarte grav ptr un jurnalist. PS.Ai citit ce iesire violenta si ce acuzații grave a lansat Mirel Curea in EVZ,la adresa lui Tolo. Aceste acuzații lansate de catre acest "Mircea Badea" al lui Andronic , nu trebuie lăsate așa, în coadă de peste, fără niciun răspuns.

Venom  •  15 iulie 2018, 7:28

OFF Topic @gigelos Inițial am crezut că simplu este dezinformat și am încercat să îl lămuresc unde face erori (dar poezele cu "dezincriminarea abuzului" se tot repetă... ") . De fapt văd că e are câteva mesaje pe care le tot aruncă în discuții, așadar atenție, simplu este un POSTAC PSD. Abuzul nu a fost dezincrimimat, adică scos din CP ci s-a restrâns de pe legislația secundară. De aici unele achitări normale. Acum ar urma să mai bage și textele cu tehnocrații.

gigelos  •  15 iulie 2018, 9:35

Tolo a spus ( parca ) ca Monica Pop , director al spitalului , a cedat un spatiu in spital unei firme a carei angajata este de 4 ani . Fara licitatie fara nimic .I-a dat ea elegant ca e spitalul mostenire de la familia ei .Daca voi gasiti asta normal , asta e , ne meritam soarta .Apoi a venit instanta , cu ceva legi proaspat manufacturate , si a spus ca nu e nici o ilegalitate . Pentru ei nu , pentru mine in sufletul meu , in creierul meu , in constiinta mea ESTE O NEMERNICIE . La anul soferul nu stiu carui senator o sa ia o spaga de 1.000.000 de euro si nimeni nu o sa pateasca nimic , instanta o sa spuna ca totul e LEGAL . O sa inghitim toate astea ? Asta e . Ne meritam soarta . Peste 5 ani o sa-ti ia nevasta de pe strada , o sa te puna sa mergi in maini , asta e , e legal , asa au facut ei legile ... oameni buni, deschideti ochii

nelu  •  15 iulie 2018, 11:05

E bine că sunt demascate *** de revoluţionari. Pentru a putea judeca corect lovitura de stat din dec 89, sunt necesare şi astfel de articole, să ne cunoaştem "revoluţionarii" !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venom  •  15 iulie 2018, 11:18

@Adrian Unuia ca Mirel Curea care își începe un text, pe care îl mai vrea și editorial, cu "În dimineața zilei de luni" (sub nivelul din comunicatele de la polițiști) e cam dificil să-i răspunzi. 1. Orice îi spui, el oricum a scris teleghidat de interesul propriu. 2. Dacă îi dai atenție (dacă te cobori la nivelul lui) e o ocazie perfectă să își facă reclamă gratuit și să repete. Poate îl sună și România TV, ca pe orice om important, că doar l-a acuzat pe Tolontan, domnule! Și Tolontan a spus că. Și Curea a mai zis că... Curea e din specia Ignore

george  •  15 iulie 2018, 12:51

Poate folosesti ziarul Libertatea de aici incolo..lasa-ne sportul aici

simplu  •  15 iulie 2018, 13:26

@ Venom, nu stiu ce poti crede initial, toti trecem prin asta dar daca te stradui nitel ai putea sa te lamuresti. Nu ca as fi postac, ce simplista explicatie, judecatorii dau achitari asa vro patru sute intr-un an juma' pe motiv ca abuzul " nu e prevazut de legea penala"( ce o mai insemna si asta ?). Nu am nici-un motiv sa conving pe cineva de un lucru evident. Apropo, ce zici daca si mita ar fi in aceeasi situatie, e tot din cauza de " postac"? Nu ar fi mai simplu sa ne informam de la sursa ? INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE! Chestia cu legislatia secundara e gogoasa ! Aia de o inghitira fazanii! Explicatia ccr nu tine loc de LEGE! Aia ce trebuia sa spuna ce tot repeti. Si care nu a dat-o nimeni, si de aceea NU MAI E ABUZ! Ia o tema de aici: un exemplu de condamnare definitiva pentru mita in ultimul an ca eu nu am gasit. De abuz ar fi banal. Ps. Pai daca as fi" postac psd" de ce sa afirm ca ei sant achitati pentru dezincriminare si ca cele din dosare sant reale? Incearca sa gasesti ce a prezentat in ultimul bilant luly,unde a prezentat numarul de achitari pe dezincriminare, acolo nu putea evita adevarul.

Comentează