Răspunsul Parchetului către victima de 20 de ani și către toate femeile agresate sexual: ”Fapta masturbatorului nu e infracțiune, dar fata poate face plângere în termen de 20 de zile”!

Numai că s-au scurs demult cele 20 de zile, pentru că procurorii i-au trimis clasarea pe o adresă unde Emilie nu mai stătea de un an!

marți, 17 iulie 2018, 6:52

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Emilie, o studentă de origine română stabilită în Franța, vine în ianuarie 2017 în București.

”A aplicat cu programul Erasmus la Universitatea din București”, spune mătușa ei, Ecaterina.

Un schimb studențesc de un semestru, pe care Emilie a vrut cu tot dinadinsul să-l facă în țara sa natală, România, de care se simte legată.

Își ia locuință într-o zonă centrală, aproape de Universitatea București

Tânăra închiriază o garsonieră în zona Unirii, ”e doar o stație de metrou de Universitate”, mai exact în blocul C din Bulevardul Națiunilor Unite, nr 3-5.

Pe 11 iunie 2017, ora 18:20, Emilie intră în scara blocului.

Un bărbat necunoscut pătrunde cu ea în lift, își dă pantalonii jos și se masturbează. Fata se șochează, fuge din lift și din bloc.

Vorbește cu mătușa și, în ciuda sfaturilor tuturor celor din jur, nu se lasă!

Chiar înainte să revină la familia sa stabilită în Franța, studenta de 20 de ani reclamă cazul la Secția 14 Poliție.

”Caz tipic de mușamalizare”

Procurorul Galcea, care câștiga în 2017 peste 8.000 de lei pe lună, între timp veniturile au crescut, s-a bazat exclusiv pe observațiile și recomandările polițistului de grad 4, Radu Chiper.

Agentul Chiper are mai puțin de doi ani vechime în poliție și sub 2.000 de lei pe lună salariul în declarația de avere.

Procurorul Galcea a motivat că ”fapta nu a fost săvârșită în public”.

Și masturbarea nu a fost săvârșită în public, argumentează magistratul:

  1. ”Întrucât liftul din scara blocului respectiv nu este totdeauna accesibil publicului, deoarece blocul era prevăzut cu interfon”.
  2. ”Nici nu au fost de față două sau mai multe persoane la săvârșirea faptei sesizate”

Blocul (stânga) și liftul în care o persoană neidentificată s-a masturbat în fața studentei

”E un caz tipic de mușamalizare, de procuror care ca să nu rămână cu AN-uri, cu dosare cu Autor Necunoscut, găsește un subterfugiu ca să claseze dosarul”Polițist cu 25 de ani de experiență în investigații

Răspunsul Parchetului: ”Infracțiunea nu există”

Echipa de investigații a adresat Secției 14 și Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 întrebări despre caz.

Cristea Gheorghe, comandantul Secției 14, spune că a trimis întrebările către Poliția Capitalei și de acolo vor veni răspunsurile.

Spre seară, a venit și răspunsul de la Poliția Capitalei.

Ei narează întâmplarea din lift, apoi precizează că ”procurorul veghează ca actele de urmărire penală să fie legală” și că ”procurorul îl supraveghează strict pe polițist”.

Aruncă pe Parchet.

Ce spun procurorii?

Eugen Păun, prim procuror al Parchetului Sector 4 București, confirmă clasarea.

”Prin Ordonanța nr. 4150/P/2017 din data de 6.06.2018, s-a dispus clasarea cauzei penale privind săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, prev. de art. 375 C.p., întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală, fiind incidente disp. art. 16, lit. b C.p.p.”

În cazul masturbatorului, art. 16, litera b) invocate de magistrați spun că ”fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Ceea ce înseamnă că fapta săvârșită , nefiind prevazută de legea penală, nu este infracțiune și nu atrage răspunderea penală.

Răspunsul oferit ziarului de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 București

Au trimis răspunsul la o adresă unde victima nu mai stă de un an!

Parchetul adaugă faptul că Emilie poate face plângere în 20 de zile.

”Precizăm că soluția nu este definitivă deoarece, potrivit disp. art. 339, al. 4 C.p.p., împotriva soluțiilor de clasare se poate formula plângere în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluția”.

Dar, comunicată în iunie într-o cutie poștală a garsonierei unde nu mai stătea de un an, căci studenta e în Franța, clasarea a devenit, de fapt, definitivă!

Câte cazuri de masturbatori au fost clasate la fel?!

Libertatea a întrebat și câte cazuri de masturbare raportate și transformate în dosare penale au fost clasate.

În România, masturbarea la adresa femeilor e o faptă frecventă. Pe stradă, în parcuri, în scările blocurilor, în lifturi.

Ni s-a răspuns că ”această activitate necesită o amplă documentare, răspunsul urmând să fie comunicat în 30 de zile, potrivit disp. art. 7, al. 1 din Legea nr. 544/2001 modif”.

Aseară, Secția 14 poliție a spus că mai are înregistrate două dosare de masturbare, tot pe ”ultraj la bunele moravuri”, care se află în lucru.

Răspunsurile oficiale sunt, integral, la finalul textului.

O altă întrebare, întemeiată, apare în acest caz: ce s-ar fi întâmplat dacă Emilie ar fi ripostat, nereușind să fugă? Dacă, în stare de traumă, neputând să fugă, l-ar fi împins sau l-ar fi lovit pe agresorul său?! Cu mare probabilitate, acesta ar fi folosit liftul și solitudinea lui pentru scena unei agresiuni cu violență!

Administratorul blocului: ”Poliția nu m-a întrebat de niciun masturbator!”

Maria Raret este administratorul blocului în care tânăra a locuit pentru 6 luni.

”De când?”. ”Dintotdeauna”, răspunde, glacială, Maria.

Pe ea o citează polițistul Radu Chiper în referatul cu propunerea de clasare. Administratora i-ar fi spus că ”imobilul este prevăzut cu interfon”.

Ea neagă însă nu doar că a fost întrebată de poliție.

-Bună ziua, doamnă administrator. Am vrea să vorbim despre un incident petrecut chiar aici, în blocul dumneavoastră.
-Aoleu! Ce incident? Spuneți, vă ascult!

-Anul trecut, în vară, o fată a urcat în lift cu o persoană care s-a masturbat în fața ei. Ea reușit să fugă, dar…
-Dumnezeule! Nu îmi vine să cred! Chiar aici, în bloc? Vedeți, sunt mai multe scări…

-Mi s-a spus că e blocul anvelopat. Și coincide atât numărul, cât și scara. O cunoașteți pe Emilie?
-Vai, vai, fata din Franța?! Cum să nu! Chiar venea des pe la mine, povesteam, era o fată foarte cuminte, de treabă, civilizată. Dar nu mi-a zis niciodată de așa ceva!

-S-a întâmplat cu 2 zile înainte să părăsească România…
-Doamne, cât de rău îmi pare! Dar mie nu mi-a zis nimeni nimic!

-Sunteți sigură că vă amintiți corect?! Poliția susține că a venit aici, s-a interesat de cazul masturbatorului din lift.
-Domnule, vă zic clar: aici a venit poliția pentru o singură agresiune. O doamnă în vârstă, peste 90 de ani, care a fost agresată, sau jefuită, nu mai țin minte exact, în timp ce se întorcea de la Festivalul George Enescu. Asta tot așa, anul trecut sau acum doi ani, nu mai știu exact. Dar nu, de fată nu știam nimic!

-Adică poliția nu v-a spus nimic despre masturbator?
-Vă mai zic o dată, clar: nu, poliția nu m-a întrebat de niciun masturbator!

„Florile sunt ca niște copii”

Administratorul nici nu întreabă cum am intrat în bloc.

E simplu.

Apeși la interfon numărul cabinetului stomatologic și ești înăuntru, în scară.

La ieșire, o pictură murală acoperă un dreptunghi din fațada blocului.

E desenată clădirea, năpădită de flori, fluturi și copii. E un amestec de new age și pictură naivă și inocentă, de vecini buni: „Florile sunt ca niște copii, trebuie să ai grijă de ele de mici”.

Bine că florile nu se urcă în lift.

 

Citește și:  DOCUMENTE OFICIALE: Un prădător sexual care a agresat o tânără de 20 de ani n-a fost urmărit de procurori pentru că “liftul blocului cu interfon nu e un loc public”!

Comentarii (102)Adaugă comentariu

Nae  •  17 iulie 2018, 16:01

Ce ma scirbeste este multitudinea de aberatii/infractiuni care s-au multiplicat nepedepsite dupa revolutie la adapostul mentalitatii comunistoide de a ascunde neregulile si infractiunile pentru a avea o imagine ''decenta'' a societatii in care traieste masa de adulatori si profitori comunistoizi. Practic, s-a creat o societate aberanta, in descompunere accelerata, cu probleme imense de moralitate si atitudine. Aproape ca nu mai stii ce sa pedepsesti si sa tratezi mai intii ... iar oamenii, pleaca, pleaca iar, cit de curind, in locul lor vor veni emigrantii care vor contribui la desavirsirea dezintegrarii ... Mare Pacat !

PENE LOPA  •  17 iulie 2018, 16:02

Tolontane, banuiesc ca esti pamantean si in epoca adolescentei tale ai experientat autosatisfacerea...bineinteles ai practicat-o cu suport (mentalizand asupra unui subiect uman concret de sex opus sau asemanator cu al tau) Faptul ca te gandeai la respectiva/ul, dar ea/el nu stia (pentru ca nu te vedea) crezi ca te exonereaza de raspunderea penala ?! Hai ca te credeam baiat serios dar vad ca o dai in ...sper ca ai citit definitia violului...care se refera la depasirea granitelor corporale fara consimtamant...daca *** ala a facut-o in proximitatea ei...tot ce i-a depasit a fost cel mult corpul astral Tolontane! Desigur e imoral...se poate pedepsi inclusiv cu o amendutza...DAR NU E INFRACTIUNE LA NAIBA! CE VREI ACUM SA BAGAM DUPA GRATII 98% DIN BAIETI SI 90% DINTRE FETE ? SI CAND NE INTALNIM CU TOTII ADOLESCENTI IN PARNAIE SI RECIDIVAM INCLUSIV ACOLO...UNDE SA NE DUCA? LA CREMATORIU DE VII ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  17 iulie 2018, 16:03

@PENE LOPA: Va rog sa le intrebati pe femeile din viata dvs daca li se pare la fel de nevinovat gestul. Daca fiica sau sora dvs ar fi folosita intr-un lift, impotriva vointei ei si fara sa se poata apara, pe post de fetis sexual de catre un masturbator cum ati gandi?

Florin  •  17 iulie 2018, 16:09

"De ce Baraganul nu e Arizona" - aproape un titlu de film. https://www.dnainfo.com/chicago/20150910/west-ridge/neighbors-call-police-on-sex-offender-masturbating-on-balcony-police-say/

gigel  •  17 iulie 2018, 16:15

în numele legii, conform art xx din Codul Penal condamnă pe inculpatul yy la o amendă penală de ***. Dar dacă fapta nu există, cum poți condamna ? Nu mai zic că nu există martori (fapt plauzibil) și atunci ai cuvântul victimei contra celui al făptuitorului, care poate minți, sau invers invenția unei fete împotriva unui inamic. Și hai să zicem că la o vârstă o tânăra trebuie să ignore diferite fapte, că doar nu o obligă nimeni să se uite, dacă nu-i place. Și dacă eliberăm din pușcării atâtea fapte ușoare, ce putem da în cazul în acre acest fapt este dovedit ? Complicat de dovedit, dar și de pedepsit în cazul în care suntem stresați de 18 luni de o OUG în care cei care au aruncat banii într-o campanie de minciuni electorale să nu foe responsabili în fața legii. Adică ce este mai rău să cheltui aiurea 1 milion *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nae  •  17 iulie 2018, 16:29

PENE LOPA • 17 iulie 2018, 16:02 ... era imposibil sa nu apara si mentalitatea de comunistoid bolnav care ''explica'' de ce este nevoie sa intelegi condescent toate aberatiile si sa intorci capul ca apartinind ''pamintenilor'' ... comunistoizilor le-a fost indusa impresia bolnava ca toti oamenii sint la fel ... toti se masturbeaza la greu, toti agreseaza femeile in mod ''decent'', toti fura daca li se da ocazia, toti mint de put, toti fac accidente mortale cu masina, toti ... pe baza impresiei mentionate se fac legi care protejeaza infractorii si sint incurajate infractiunile iar victimele sint discriminate pentru ca ei sint ''pamintenii'' cuplati la realitatile romanesti !!! Sint foarte cuplati pentru ca ei procedeaza la fel si au nevoie de ''intelegere'', ca intre alti ''paminteni'' ... romani !

Fred Mercur  •  17 iulie 2018, 17:09

Dar cand LGBTQ defileaza proud in ***/*** in spatiul public e ochei, nu Tolontan? Nu Ranjier?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nelu  •  17 iulie 2018, 18:06

@ PENE LOPA Ai mare noroc ca nu exista infractiunea de port ilegal de creier. Ea nu exista in Codul Penal, dar ar trebui sa existe pentru inteligenti ca tine care au fantezii cu ce faceau jurnalistii in adolescenta si confunda ce fac unii in intimitatea lor cu ce fac altii in lifturi. Ce face fiecare in intimitatea lui, daca nu creaza niciun discomfort sau prejudiciu semenilor sai este cam treaba sa. De asemenea, faptul ca te gandeai la Scarlett Johansson sau vecina nu este o infractiune. Poti sa te gandesti si la flacara de la aragaz, daca iti face placere. Totul este sa nu deranjezi pe ceilalti si sa nu inghesui oamenii sau alte vietuitoare in lifturi obligandu-i sa iti urmareasca activitatile. Problema apare in momentul in care ii deranjezi pe ceilalti. Mai era un paranormal pe aici care spunea ca toata lumea pe care o cunoaste el a fost martora la astfel de activitati... CE MAAAA?????... Nu stiu cu ce fel de oameni umbla unii oameni, dar eu nu cred ca toata lumea a fost martora la asa ceva. Intrebare: cei care incercati sa minimizati fapta - voua ce va place sa faceti in lift?

Razvan  •  17 iulie 2018, 18:59

Eu am o fetita, ce e drept e foarte mica acum, dar ma pregatesc de acuma ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabriel  •  17 iulie 2018, 19:02

Pene Lopa fanteziile tale provin probabil din orele nesfarsite de vizionat filme porno. ***.... Intr-o societate in care bugetarii fac legea, ca o paranteza sa nu uitam ca ne aflam in bugetarism si nu in democratie, un bugetar corect - model politistul de la Neamt ce a actionat singur intre 50 de ”suparati” - ni se pare ceva de domeniul SF-ului. Ma deranjeaza enorm ca acesti bugetari nu fac nici o examinare pentru a obtine un calificativ care sa le dea dreptul sa ramana salariat la stat ( a se citi Romania SA societatea pe actiuni a bugetarilor de unde fiecare ia cat poate in functie de gradul sau, iar eu trebuie sa platesc din in ce mai mult an de an ). SE IMPUNE UN TEST CU DETECTORUL DE MINCIUNI ANUAL PENTRU TOTI ANGAJATII BUGETARI. Cu intrebari de genul : ai luat bani necuveniti, ai pretins atentii, spaga... etc..., ai facut trafic de influenta, ai ajutat un verisor prin cunostiintele tale angajate la stat .... etc... Nepromovarea testului duce la desfacerea contractului de munca unnilateral si interdictia de a mai lucra la stat un nr. de ani considerati reabilitare. Eu unul, ca cetatean platitor de taxe , doresc ca bugetarul sa fie cinstit. Atat....Punct....Nu ma intereseaza prea mult performanta lui cat mai ales cinstea.... Dar probabil ca cer prea mult ....nu voi prinde in viata acest moment.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ellis  •  17 iulie 2018, 20:29

D-le Tolontan, ati vazut ca bine semana presedinta Croatiei cu Elena Udrea?

Gabriel Nițulescu  •  17 iulie 2018, 21:44

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

apropo de new age și pictura naivă  •  17 iulie 2018, 21:59

Militianul si cel care se crede "magistrat" probabil stiu de masturbatori publici doar din colectiile de arta. Sefii lor, la fel. ............ http://www.museoreinasofia.es/en/collection/artwork/visage-du-grand-masturbateur-face-great-masturbator ........... Procurorii TREBUIE scosi constitutional din categoria "magistrati"! Pentru militieni e mai complicat, pe ei n-ai cum sa-i mai scoti din categoria "Garcea".

Nae  •  17 iulie 2018, 22:34

apropo de new age și pictura naivă • 17 iulie 2018, 21:59 ... militienii si ''magistratii'' CUNOSC multi masturbatori publici si nu numai masturbatori ... daca bagi de seama MAJORITATEA INFRACTORILOR sint recidivisti si tot majoritatea au produs multe infractiuni cunoscute de militieni si ''magistrati'' ... infractorii sint prinsi si arestati numai dupa ce violeaza/tilharesc/omoara prea multi oameni si devin PUBLICI ... in rest ei sint cunoscuti, intelesi (ca intre ''paminteni'') si mulsi de bani de catre militieni si ''magistrati'' ... e un cerc vicios unde *** se maninca unii pe altii de cite ori au ocazia ... victimele sint doar subiectul inocent al viciilor si al matrapazlicurilor dintre ''paminteni'' !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  17 iulie 2018, 22:58

Dincolo de deznodamant, de reactii si de polemici, acest caz releva in mod evident valoarea justitiei romane, gradul ei de performanta democratica, Lasand deoparte faptul ca fata aceea si-a pierdut timpul si sperantele de pomana apeland la autoritatile indrituite de lege cu puterea de a face lumina si ordine in astfel de situatii si de a amenda comportamente ce incalca atat normele sociale cat ci pe cele de drept, ramanem cu un gust amar, cu sentimente de frustrare, neputinta si pesimism. Cateva intrebari si consideratii se impun, totusi: 1. Care au fost cercetarile efectuate (concret) de catre politist si procuror pe marginea acestui caz? Ca, din articol se intelege ca nici macar pe administratorul imobilului nu l-au contactat, nici macar pentru o simpla declaratie! 2. Daca fapta respectiva nu se incadra la "ultraj contra bunelor moravuri", de ce a fost nevoie de 1 (UN) an pana ca procurorul sa se pronunte si sa claseze dosarul? Ce a facut el timp de un an pentru cazul asta? Cum isi justifica el munca si salariul incasat un an de zile pe acest caz? 3. Trebuie sa remarcam ca dosarul s-a clasat exact la termenul potrivit; altfel risca sa se inregistreze in bilantul procuraturii cu eticheta "Autor Necunoscut". A naibii coincidenta!!! Sa fim seriosi, la cazul asta NIMENI n-a muncit nimic, nici politia si nici procuratura. N-au iesit din birouri!!! Iar solutia de clasare a fost motivata convenabil din pix, ca sa se spele pe maini de ceva ce nu i-a interesat absolut deloc, niciodata! Cazul asta mi-a adus aminte de intamplarea unui amic caruia i s-a furat un aparat foto de pe masa unei terase. A depus plangere la politie, a dat declaratii, descrieri ale obiectului, tot tacamul. Timp de un an nu l-a mai deranjat nimeni; isi luase gandul ca-si va mai recupera vreodata aparatul. Fix dupa un an, a fost chemat la politie pe motiv ca a fost prins hotul si i s-a gasit obiectul furat. Spre surprinderea lui, aparatul ala nu era al lui, era aceeasi marca dar cu totul alt model, in consecinta l-a refuzat. Ei bine, politistul ala l-a amenintat intr-un fel inimaginabil si l-a obligat sa-l recunoasca, sa-l accepte si sa semneze ca si-a recuperat bunul furat, doar ca sa-si inchida el dosarul! Din cate observ, cam asa s-a intamplat si in cazul cu masturbatorul asta! De altfel, este de notorietate faptul ca, potrivit marturisirilor multor judecatori, extrem de rar un judecator citeste cap-coada un dosar penal de mii de pagini; de aici si sentintele ce se dau la plesneala, ca oricum nimeni nu le poate contesta si nimeni nu-i va trage la raspundere. Este simplu de descoperit astfel de practici; e suficient sa citesti motivatiile sentintelor si, daca sunt copy-paste din rechizitoriul procurorului de caz, e clar ca judecatorul ala nici n-a citit dosarul! Sunt imens de multe astfel de cazuri, cine doreste poate face o statistica cu treaba asta, d-aia justitia romana nu face nici doua parale! Cu parere de rau, pe langa un set de legi ambigue, un cod penal prost facut, alambicat si interpretabil, profund ineficient, mai avem si magistrati fara har, fara chef de munca, fara simtul meseriei! Toate astea, cumulate, definesc evident o justitie defecta pana la maduva, cangrenata de interese dubioase, insitutii schioape si inepte... nicio legatura cu notiunea de stat de drept! In plus, daca mai citesti si comentariile postate de catre "cetateni" pe blog pe marginea acestui articol, ti se face lehamite si e clar ca mai avem mult pana departe! Deocamdata, nu avem motive sa fim optimisti!

Virgilius  •  18 iulie 2018, 1:39

Venom, prietene, tu singur ai formulat un enunț greșit dar încă nu știi asta. Fără a intra prea mult în detalii tehnice gen element material, latură obiectivă sau verbum regens, îți spun că agresiunea sexuală presupune un contact fizic între victimă și agresor, pe când ultrajul contra bunelor moravuri - chiar citind cu voce tare definiția - nu. Și tu și domnul Tolontan plecați de la premisa că legea e perfectă și că magistratul procuror a greșit interpretând-o și aplicând-o în acest caz. Nu, oricât de incredibil și de cinic ar părea, această situație de fapt rămâne în afara reglementării penale datorită condiției de existență a infracțiunii - aceea ca fapta să fie săvârșită în public - și a modului în care este definită noțiunea "în public" de Codul penal. Și situații din acestea - astfel după cum am spus într-un comentariu anterior - mai sunt: de exemplu, dacă eu vreau să beau o bere în seara asta la tine în mașină și să ascult muzică - fără să stric încuietoarea de la portieră (folosind scule speciale sau o cheie potrivită) și fără să plec de pe loc cu mașina, comit sau nu o infracțiune? Și dacă da, care? :) Și încă una - dar atât, ca să nu dăm idei cui nu trebuie - dacă sunt muci de beat la volanul mașinii mele și 4 prieteni de-ai mei mă împing - cu motorul oprit, evident - pe la Unirii la 8 dimineața, comit o infracțiune? Și dacă da, care? :) Cu privire la cazul în discuție, atât timp cât gioccatore del mano ăla nu a atins-o pe persoana vătămată - și eu asta am înțeles - aia e încadrarea. Profu' Tudorel Toader aka Zeul Penalului trebuie să dea niște explicații. Repede. Domnule Tolontan, vă conjur: cereți un punct de vedere argumentat în drept ministrului justiției, cu privire la acest caz.

Ted  •  18 iulie 2018, 2:08

"Cătălin Tolontan • 17 iulie 2018, 8:51 @Addy: Cand spun a majoritatea politistilor isi fac treaba ma bazez pe statistica infractionalitatii in Romania, care nu depaseste, dimpotriva, e mai mica, decat media europeana." Catalin: daca toate unitatile de politie din Romania ar arata civilizat, daca depunerea unei plangeri penale ar fi facila si lipsita de neplaceri pentru cel care o face si daca politistii ar inceta sa mai ofere informatii confidentiale partii reclamate si sa ajute efectiv partea reclamata sa duca un razboi de intimidare a reclamantului (nu se intampla asa des in marile orase, dar e practica frecventa in restul tarii), oare cum ar arata statistica? Hai sa vedem si cauzele: sunt prea putin politisti in operativ, politistii cu experienta sunt ademeniti sa se pensioneze rapid, posturile de conducere din politie sunt ocupate prin delegare in loc de concurs, DGA functioneaza slabut (rolul lor e sa curete padurea de uscaturi si nu performeaza nicicum); sunt prea putini procurori, procurorii cu experienta sunt ademeniti sa se pensioneze rapid, inspectia judiciara nu prea se vede sau aude; comparati cati ofiteri superiori are politia romana (raportat la numarul total de politisti) cu situatia celorlalte state europene; comparati numarul de politisti din sectoarele operative ale politiei romane (raportat tot la numarul total de politisti) cu situatia celorlalte state europene.

sundance kid  •  18 iulie 2018, 4:26

Comunismul era perfect din punctul asta de vedere . In plus mergeai la scoala linistit . Nu aveai nevoie de parinti sa te insoteasca si la scoala nu vedeai fete sa calce in picioare alte colege si drogurile nu treceau de granita .

IMGB  •  18 iulie 2018, 6:16

@@@ ticbis .... Acest ticbis , un baiat valabil de altfel, nu scrie rau acolo , la-nceput, dar p'orma o da intr-o mastubareala filologistica plicticosistica boshorogistica imposibilogistica de neinchipuit cind mult mai simplu era sa scrie ca masturbarea la propriu ori la figurat, in ROMANIA este LEGE !!

Venom  •  18 iulie 2018, 6:42

Procurorul Galcea a făcut treaba avocaților, scăpând agresorul! ESTE AGRESIUNE SEXUALĂ (art 219!) greșit încadrată de procurori la ofensă adusă "pudorii" publice (art 375)! Nu mai bateți câmpii! Nu mai susțineți că nu ar exista corespondent legal! Legea nu trebuie schimbată și bietele organe nu sunt inocente fiindcă nu au cu ce să lucreze, în cazul acesta! Din lene, ticăloșie sau ignoranță procurorul a cercetat penal alt articol! Era culmea să-i și reușească... Susținând la unison că fapta nu există în lege, de fapt le dați dreptate lui Garcea și șefilor RESPONSABILI să pretindă că soluția lor e legală și să se acopere unii pe alții! Nici nu contează dacă este sau nu ultraj contra bunelor moravuri (art 375), fapta se încadrează la art. 219 CP! Dacă ar fi reușit, prin constrângerea victimei să aibă raport sexual era viol (art 218), iar dacă actul sexual ar fi eșuat, era tentativă de viol (același art 218)! Agresorul a premeditat atacul, ajutând-se de lift să rămână singur cu femeia! Celebrul lift (spațiu public sau nu, nu contează!) a favorizat agresiunea, fata fiind constrânsă, a fost pusă în imposibilitatea de a se apăra! ART 219 CP: Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale - Agresiunea sexuală - (1) Actul de natură sexuală, ALTUL decât cele prevăzute în art. 218, cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când: a) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului; b) victima este rudă în linie directă, frate sau soră; c) victima este un minor; d) fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice; e) fapta a avut ca urmare vătămarea corporală; f) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună. (3) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (4) Dacă actele de agresiune sexuală au fost precedate sau urmate de săvârşirea actelor sexuale prevăzute în art. 218 alin. (1) şi alin. (2), fapta constituie viol. (5) Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. (1) se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. (6) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte."

bg  •  18 iulie 2018, 8:56

"Elementul material al infractiunii de AGRESIUNE SEXUALA (art. 219-Cod Penal) este reprezentat de ORICE ACT DE NATURA SEXUALA realizat prin constrangere, altul decat cele incriminate prin infractiunea de viol (art. 218- Cod Penal), spre exemplu: ACTELE DE MASTURBARE". (M. Udroiu, V. Constantinescu - Noul Cod Penal. Codul penal anterior: prezentare comparativa, observatii, ghid de aplicare, Ed. Hamangiu, 2014, pag. 300). "Pentru a retine incadrarea prevazuta de art. 219 Cod Penal, nu este necesar ca actul de natura sexuala sa fie comis cu sexul sau asupra sexului atata timp cat prin acesta s-a urmarit obtinerea unei satisfactii sexuala, fiind in acelasi timp lezata libertatea victimei, constransa la o conduita care poate fi calificata drept sexuala". (Curtea de Apel Cluj, Decizia penala nr. 443/2016).

lentz  •  18 iulie 2018, 9:15

Sunteti in eroare dl Tolontan. Conform legislatiei penale actuale, autorul nu ar fi fost condamnat de nicio instanta chiar daca fapta era super-probata. Prin urmare, solutia logica e clasarea. Ii terfeliti aiurea pe oamenii aceia. Un om cu inteligenta dvs si, sper, cu bune intentii, are puterea sa se intoarca atunci cand merge pe un drum gresit. Si inca ceva. Doar hotararile instantei sun definitive in penal si nu si solutiile parchetului. O clasare poate fi infirmata oricand

Delia  •  18 iulie 2018, 11:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  18 iulie 2018, 11:30

@IMGB: Imeghebeule, care e valoarea comentariului tau vis-a-vis de subiectul dezbatut in articol? Daca n-ai o parere personala despre subiectul in cauza, daca nu esti in stare sa-ti exprimi un punct de vedere, pro sau contra, pe marginea temei dezbatute, de ce te simti dator sa te bagi in discutie? Te plictisesti, n-ai ce face cu timpul, iti place sa bati campii pe net? La ce-ti foloseste? Get a life, baiete! Ca sa-ti ofer cateva clipe de meditatie asupra a ceea ce faci tu, iti citez doua strofe din poezia "Criticilor mei" de Mihai Eminescu, ce ti se potrivesc de minune: "E uşor a scrie versuri / Când nimic nu ai a spune, / Înşirând cuvinte goale / Ce din coadă au să sune. / Critici voi, cu flori deşerte, / Care roade n-aţi adus - / E uşor a scrie versuri / Când nimic nu ai de spus." Q.E.D. ! :)))

Berciqa  •  18 iulie 2018, 11:31

Sa ne amintim de avalansa de violuri care aparea intr un timp la tv cu 7 flacai si o amarata in general ori fara parinti ori f saraca toate prin cate un sat si de mirarea noastra cand vedeam cum populatia tine cu infractorii de parca era de fapt ceva organizat prin cine stie ce mizerii da astia ! Si apoi sa ne intrebam de ce tinerii normali care invata la scoala nu si gasesc locul meritat si multi emigreaza iar leprele astea *** de ambele sexe ne apar prin locurile importante cu ochelarii de impostori aferenti si toale de firma jucand teatrul grotescului cu rezultatele cunoscute ??? Pare o strategie totusi ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tu Dorel  •  18 iulie 2018, 12:34

Buna ziua! Domnule Tolontan, de ce nu faceti o cerere catre CSM, UNJR, AMR sau CCR in care sa expuneti cazul si sa solicitati un punct de vedere avizat? Este sau nu o infractiune sa blochezi un om in lift impotriva vointei sale si sa te *** in fata acelui om? Sa stim si noi daca este legal sau nu. Pana la urma este o informatie de interes public. Este constitutional? Respecta cumva demnitatea fiintei umane si libertatea individuala? Nu de alta, dar eu nu ma simt in siguranta intr-o tara in care oameni cu probleme grave de comportament sunt protejati chiar de cei care ar trebui sa ne pazeasca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  18 iulie 2018, 12:35

Voi, jurnalisti profesionisti, de ce ati simtit nevoia sa dati adresa cu strada, numar si bloc a victimei? A adus vreun plus pentru cititor? A facut victima sa fie mai usor de reperat? Mai lipseste sa dati si numele complet al ei, in schimb sa protejam identitatea 'masturbatorului'

ticbis  •  18 iulie 2018, 14:18

@Tu Dorel: Nu, dupa parerea mea NU este permis sa te *** nici pe strada, nici in scara blocului si nici in lift, cu atat mai mult daca de fata sunt persoane straine! Poti s-o faci la tine acasa, in dormitorul sau in baia ta, nimeni nu te opreste, mai ales ca sexologii recomanda acest mod de self-teraphy pentru ambele sexe, ca fiind benefic pentru inducerea unui echilibru normal asupra presiunilor hormonale specifice naturii umane. Daca insa faci chestia asta in lift sau in scara blocului, indiferent daca aceasta are interfon sau nu la usa de la intrare, in prezenta unor persoane straine, in toata lumea asta se incadreaza la "agresiune sexuala" si/sau "hartuire sexuala". Povestea cu "ultraj impotriva bunelor moravuri" este doar o speculare grosolana si la limita a literei legii de care organele de ancheta, politisti sau procurori, de care au profitat pentru a musamaliza cazul. Reamintesc ca in USA, jumatate dintre cele cateva zeci de femei care l-au acuzat pe celebrul Harvey Weinstein de agresiune sexuala nu au fost niciodata atinse, nici macar cu un deget, de acesta; l-au acuzat pentru "propuneri indecente cu caracter sexual, aluzii cu tenta sexuala explicita, abuz de natura sexuala explicita sau implicita, expunerea fortata si fara acordul victimei a propriei nuditati in diferite camere de hotel". Apropos, camera de hotel e spatiu public sau nu? Ce diferenta e intre o cabina de lift si o camera de hotel??? Astept raspunsul de la "garcea" ala! :))) Revenind, Harvey Weinstein a fost adus in fata justitiei americane sub mai multe capete de acuzare, incepand cu viol, tentativa de viol si sfarsind cu agresiune sexuala si hartuire sexuala; procesul inca se judeca, insa, mai mult ca sigur, va primi vreo 111 ani de parnaie! Dar, nici vorba de "ultraj impotriva bunelor moravuri"!!! Asa ceva, doar in Romania se intampla! Este un argument in plus ca institutiile noastre nu functioneaza si ca justitia romana e defecta! Pentru cine e interesat sa compare cum isi face treaba politia americana in cazuri absolut IDENTICE cu cel descris in articolul de fata, postez doar 3 link-uri din presa americana, insa pot da alte cateva zeci de exemple edificatoare: https://newyork.cbslocal.com/2015/07/21/bronx-elderly-sex-abuse/; https://nypost.com/2017/05/12/cops-hunting-for-creep-who-pleasured-himself-inside-elevator-in-front-of-girls/; https://www.dnainfo.com/new-york/20161121/mount-hope/man-masturbates-puts-woman-in-headlock/;

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Virgilius  •  18 iulie 2018, 16:44

Ultrajul contra bunelor moravuri Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Așa sunt catalogate la noi în legislație aceste acte, nu ca în "the land of the free and the home of the brave": exhibiționismul - arătarea organelor sexuale precum și celelalte acte sexuale explicite (masturbarea) sunt sancționate doar atunci când sunt comise "în public" (logic, nu? că altfel am fi toți o nație de infractori :) ). Cele 2 acțiuni descrise de norma de incriminare nu presupun niciun contact fizic între victimă sau victime și agresor; deși este evident că victima este constrânsă moral - adică împotriva voinței ei - să privească astfel de gesturi, nu poate fi vorba de o agresiune sexuală - aceea presupune o constrângere fizică câtuși de mică - un contact fizic între victimă și agresor. Voi chiar nu vreți să înțelegeți că toată această polemică națională este stârnită de formularea defectuoasă, incompletă a noțiunii de "ÎN PUBLIC" din Codul penal? Chiar nu vreți să pricepeți că nu magistratul face legea ci el doar o interpretează și aplică la o anumită situație de fapt? Nu vreți deloc să înțelegeți că nu avem o legislație completă, perfectă, pe aceste situații de fapt care lasă "goluri" care nu pot fi încadrate juridic? Întrebați deputatul, senatorul, partidul pe care l-ați votat DE CE există astfel de situații în viața de zi cu zi. Aaaa, știți că nu aveți cu cine să vorbiți sau că degeaba vorbiți - dat fiind profilul parlamentarului român - și de aceea vă este super-ușor, lejer, la îndemână să puneți la zid magistratul? Avem o scară de valori inversată aici în mod evident: magistratul este de vină (cel care aplică legea), politicianul (cel care face legea) este o fată mare, neprihănită. Deșteaptă-te române!

IMGB  •  18 iulie 2018, 18:36

@@@ ticbis .... Tu ai o mare calitate ba baiatule .... pricepi repede daca-ti explica omu' mult ! Daca n-ai priceput din postarea mea scurta super-comentariul meu la subiect iti pot trimite un desen ... Cit privesc versurile Eminescului .... da, te-ai auto descris perfect ...... si din pacate nu esti singurul .... ok , mai vorbim te las acum cu captivantul tau curs de *** ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

burghiu george  •  18 iulie 2018, 23:24

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB  •  19 iulie 2018, 6:10

Dom' Tolo , astazi vorbim despre masturbare .... de ce oare mi-ati confiscat cuvintul care a devenit o stiinta , ii invata si la scoala pe copii ... masturbatologia ... care ar fi neregula pentru site ? Va amintiti ? Pe noi la scoala ne invata istoria patriei...geografia...istoria universala .... chimia...fizica.... integrale .... credeti ca dementul ala din lift a auzit vreodata de toate astea ? Nu mai cenzurati doar de dragul cenzuratului.... i-am explicat amicului TICBIS doar o chestie la care el are anumite dificultati de intelegere ....

ticbis  •  19 iulie 2018, 8:14

@IMGB: Imeghebeule, iar ai scris un "super-comentariu" in care n-ai spus nimic! :))) Nu intamplator ti-am citat versurile alea...:) Ti-am mai explicat; o statistica oficiala atesta ca 80% dintre romanii care au terminat o scoala au dificultati de concentrare cand sunt nevoiti sa citeasca texte mai lungi de 3 randuri, ca de inteles ceea ce citesc nici nu se mai pune problema! Felul in care-ti scrii postarile si lipsa totala de idei asupra subiectului articolului, plus lamentarile jalnice privind lungimea comentariilor userilor pe care faci eforturi sa le citesti, iti definesc intelectul in mod evident. Cu atat mai mult, personal, sunt onorat ca te straduiesti sa-mi citesti comentariile cu multa atentie; chiar daca la inceput o sa ti se para greu sa ajungi pana la capatul textului, incet-incet te vei obisnui... apoi o sa constati ca vei incepe chiar sa si intelegi cate ceva din ce-ai citit... Asa se invata, pas-cu-pas! Spor!

pacientuedevina  •  19 iulie 2018, 8:20

Multumesc yoz7777 ca existi. Mai am speranta pentru tara asta, ca mai exista si gandire si atitudine, sper sa aplice tot mai multi ce spui tu, foarte corect

Alex One  •  19 iulie 2018, 8:31

Tolontan, nu era mai simplu sa deschizi Codul penal la partea generala si sa te lamuresti ce inseamna "fapta savarsita in loc public" sau daca era complicat ca deh e greu cu cetitul si mai ales intelesul de ce n-ai consultat un avocat ? De cand ai trecut la Libertatea abordezi numai teme grele, fundamentale, sala balon pentru nunti si onanismul ! PS. Ai verificat daca victima a comunicat o adresa valida la care sa i se trimita solutia ? Sau, hai asa o mica pocnitoare sa se vada mana lui Tolo la noul loc de munca ! Termenul de plangere impotriva solutiei nu s-a pierdut atata timp cat nu se face dovada primirii efective a comunicarii.

pacientuedevina  •  19 iulie 2018, 8:53

Faptul ca nu ar fi cel putin conflict de interese si concurenta neloiala ca directorul spitalului public deschide o clinica privata, unde basca mai primeste si foloase materiale, este dovada socanta ca mafia medicala si statul paralel medical sunt institutionalizate si de procurori. Ca legile sunt scrise gaunos, de medici pentru medici, nu pentru pacienti. Stiti ca exista Legea drepturilor pacientilor - cate procese au fost castigate pe aceasta lege tip lozinca de pacientii umiliti sau prejudiciati de medici si spitale? Zero. Si vin smechereste medicii si spun ca nu au fost cazuri de procese castigate pe legea asta, deci ei respecta pacientii...Asta e schema umilirii cetatenilor, forme fara fond. Iar Consiliul Legilativ este cel mai mare complice: nu a scris niciodata in avizele lui ca legea este pur teoretica deoarece cei care ar trebui sa fie protejati prin ea,nu au prevazuta niciun mecanism efectiv si eficient de aparare si restabilire a drepturilor lor, care sunt doar teoretice, enuntiative, lozinci

Max  •  19 iulie 2018, 8:59

Daca nu sunt dovezi vorbim doar vorbe. Masturbarea nu poate fi pedepsita cu privare de libertate , insa făptașul poate fi pus sub observație.

pacientuedevina  •  19 iulie 2018, 9:02

Si problema legilor gaunoase se confirma si la directorii de spitale si la masturbatori si la mortile evitabile din spitale si la toate musamalizarile abuzurilor contra cetatenilor. Bravo Tolo, esti singurul din peisajul jurnalistic care faci deosebirea dintre musamalizarea institutionalizata (de slujbasii statului) si cruntul si durerosul adevar al faptelor incontestabile de incalcare flagranta a drepturilor cetatenilor. Pentru Tolo, drepturile victimelor nu sunt un lux, cum spun slujbasii statului

hauhau  •  19 iulie 2018, 10:02

"Aruncă pe Parchet"...Tragi in tinte false,Tolontane.Pentru fapta in sine adreseaza-te legiuitorului (parerea mea este ca trebuie pedepsita), iar pentru intocmirea dosarului adreseaza-te doar parchetului.Procurorul dispune,indruma si verifica toate actele intocmite.

cristyian  •  19 iulie 2018, 10:07

Asistatii social cu suta de milioane pe luna si tupeul aferent . *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

simplu  •  19 iulie 2018, 10:37

Ar trebui pedepsit daca e prins cum se facea in evul mediu, scurtarea de cap. Cat priveste procurorul , sa stea la racoare pana e prins masturbatorul (?). Glumind amar , militianul care nu a facut o cercetare judiciara, amprente, probe biologice ca era loc si de agresiune si o tentativa de viol ca aia era, putea sa incadreze fapta pentru ca s-a incalcat regulamentul de functionare si folosire a liftului(legislatie secundara?) conform karateka,dj, karaokee in..aoleo! ...

Belphegor  •  19 iulie 2018, 11:02

Păi masturbarea chiar NU ESTE faptă penală. A pipăit-o ? A lovit-o? Ia adresat MĂCAR cuvinte jignitoare și injurioase? Nu???!!!??? Păi și atunci CAAAARE-I problema? BĂĂĂĂ!!! Ați înnebunit de tot voi Media asta *** care face valuri pe uscat. Va dat temă Occidentul , nu-i așa? Băi fraților , dacă ar fi so luăm așa pe filiera voastră de judecată , artunci cam 99% din populația Lumii ar trebui închisă pentru un lucru sau altul mai mult sau mai puțin grav pe care TOȚI l-am făcut la un moment dat măcar o dată în viață... bărbați ȘI femei!!! Sunt lucruri CU MUUUULT mai grave (care se întâmplă zi de zi și oră de oră) decât că sa *** *** în fața unei femei , dar vezi Doamne... în zilele noastre (ciudate) este la modă să scoatem în evidență cît de victime sunt femeile , că este cazul sau nu. Victime sunt peste tot și copii și bărbați și femei iar adevăratele victime NU sunt femeile în fața cărora se masturbează vreun dezaxat și nici cele care trecînd pe stradă l-i se face un compliment în legătură cu cum arată sau cum este îmbrăcată. Femimisnul (femi Nazismul de fapt) încearcă să ne spele creierele iar voi Media sunteți părtași la acest flagel Mondial cu Noua "voastră" Ordine Mondială și cu Corectitudinea "voastră" Politică (cea mai grețoasă formă de cenzură pe lângă care ceea ce făceau comuniștii era joacă de copii)... cu toate *** voastre inventate sau umflate , vreți neapărat să creați și să vedeți probleme acolo unde NU SUNT în timp ce pe Pămînt este atâta foamete și război... și diferențe de clasă uriașe și sărăcie și boli și copii abuzați , și bărbasți omorâți sau torturați.. iar voi îi dați înainte cu grețoasa vpastră propagandă globalisto-feministo-soroistă și vreți chiar să ne faceți să credem că tembelul ăla trebuia băgat la pârnaie de ce??? pentru că sa *** în fața ***??? Bă mai dă-vă'n fasole de'aici că sunteți penali rău.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Max  •  19 iulie 2018, 11:35

Mușamalizarea este atunci când făptuitorul influenteaza anchetatorul direct sau indirect.

ticbis  •  19 iulie 2018, 13:20

@Max: Te citez: "Mușamalizarea este atunci când făptuitorul influenteaza anchetatorul direct sau indirect." Gresit! Aia ce spui tu se numeste coruptie, peste tot in lume, chiar si in Romania! Musamalizarea este atunci cand anchetatorul pune batista pe tambal clasand dosarul in loc sa-l instrumenteze pana la capat, indiferent motivele! :)))

marian  •  19 iulie 2018, 14:13

Buna ziua, domnule Tolontan. Pun o intrebare: oare nu ar fi oportun sa faceti un material pe "cazul Dragulescu" ? Cred ca interventia dvs. ar fi de natura sa limpezeasca acesta nedorita situatie.

PIF  •  19 iulie 2018, 15:48

A arata *** oricui nu este fapta penala in Romania, domnilor! Nu e penala nici instigarea la razboi civil din iunie 90, nici executia sefului anti-tero in timpul evenimentelor din dec. 89, nici intoarcerea regelui de pe aeroport, ce alta relaxare sa mai aiba oamenii muncii pe frontul intaririi socialismului? Si *** poate fi si instrument de munca sau de arta, dupa caz...In acest sens as dori sa le arat *** meu cu respect domnilor Nelu cucuvelu, Erdodragnea, Felix, procuratura, servicii secrete, politie si deocamdata cam atat...lista e deschisa, pls. subscribe!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Toader  •  19 iulie 2018, 16:10

A fost o vreme cînd, fără a fi legiferat de cineva, se știa ce-i bine și ce nu. Se știau chiar pedepsele, *** să ne lămuriți de ce unul e ofensator/vulgar și altul nu) la oraș i s-ar fi dat o mamă de bătaie soră cu moartea sau dacă era într-un sat toată lume-l știa că-i nebun, pentru că numa un nebun face așa ceva, și se purtau cu el cu înțelegere, cumva. „Un stat cu cît are mai multe legi, cu atîta e mai corupt (Tacitus).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

max  •  19 iulie 2018, 22:47

@ticbis ..ce spui tu acolo e neglijenta in serviciu si cred ca asta e termenul corect la care face referire Tolontan ..musamalizarea este un argou cu sensuri multiple....coruptia e un termen general care vizeaza fapte penale diverse ... eu sunt de acord ca individul sa fie indentificat si pus sub observatie , probabil are si alte fapte la activ si poate sunt penale si nepedepsite , nu stim, dar daca e pus sub observatie poate se va retine de la astfel de acte (daca trecutul nu il incrimineaza)...probabil sa fie o persoana foarte educata si ii poti demola viata......tinerea sub observatie e un lucru necesar.... Nu sunt de acord cu pedepsirea aspra doar pentru o masturbare ,cu privare de libertate, sterilizare sau alte exagerari scrise de unii.

Ciprian  •  20 iulie 2018, 7:51

Totuși, încă nu este chiar atât de rău, să ne putem gândi că, în situația dată, putea fi anchetată chiar fata, ce căuta ea în lift! Bineînțeles că sunt ironic, deși, evident, situația nu impune acest lucru. Trist, foarte trist! Din păcate, trebuie să admitem, mai sunt și astfel de minți „luminate” care dezincriminează astfel de apucături, ascunzându-se în spatele unor scuze ridicole. După cum am spus, există și astfel de magistrați, care, așa înțeleg că trebuie să acționeze, uitând totodată că sunt plătiți din banii impozitelor și taxelor achitate de noi, pentru a munci pentru noi și nu împotriva noastră, pentru apărarea unor infractori. Până la urmă, toate aceste întâmplări și nu numai, conduc la structurarea unei imagini negative a țării noastre în exterior, apoi ne mirăm, de ce suntem considerați într-un fel sau altul, exact din pricina asta. Cei ce pierd, cum este și în cazul de față, sunt oamenii modești, cinstiți și corecți. Jenant pentru această domnișoară și pentru fiecare dintre noi în parte!

Ovialex23  •  20 iulie 2018, 8:45

Asta e politia lui Dragnea si a PSD-ului. Ancheteaza manifestantii anti-DRAGNEA si in schimb favorizeaza hotii, criminalii, perversii. Multumim din inima tovarasi din PSD.

Comentează