Gnohere și Nistor, seara luptătorilor la un FCSB – Dinamo de neuitat!

Chiar dacă Coman a înscris două goluri, derbyul a oferit spectacol pentru că cei doi lideri ai ambiției din teren, Gnohere și Nistor, n-au încetat să bage cărbuni

duminică, 29 iulie 2018, 11:08

În scenografia de la începutul meciului, galeria lui Dică l-a invocat pe Gandalf, vrăjitorul cel bun din Stăpânul Inelelor.

Apoi, fanii au coborât folia uriașă, translucidă, care-l reprezenta pe bărbatul sur, de o eleganță rustică, iar pe teren a pătruns Gnohere.

După nume, înfățișare și călcătură, Gnohere e muncitorul din adâncuri, unul din camarazii încăpățânați ai lui Thorin.

Nici măcar la Mondiale fotbalul nu e pe vrăji, e pe muncă. Degeaba invoci toiagul fermecat, căci ceea ce te scoate e barda piticului bărbos! Golul lui Gnohere o pune pe FCSB în avantaj devreme, în minutul 10.

Gnohere e primul străin care marchează în marele Derby pentru ambele echipe. Înaintea lui, doar patru români au reușit acest event rarisim.

Ei sunt:

Probabil, Gnohere cântărește, la propriu, cât toți la un loc, dar atitudinea lui extraordinară, în același timp îndârjită și fair-play, îl așază în mod meritat în compania unor jucători mult mai tehnici.

După gol, FCSB devine însă ”dezinteresată de poarta adversă”, așa cum observă imediat la microfon Emil Grădinescu. Și comentatorul are dreptate. Căci Tănase și Man, cei doi vrăjitori albi, care dau senzația că fac totul cu ușurință pe teren, joacă mai degrabă pentru impresia artistică.

În schimb, Dinamo muncește, muncește și, până la urmă, profită. Face 1-1 prin Axente.

Dar Coman reface diferența pentru FCSB! 2-1 direct din corner! Mingea bătută de Coman trece, pur și simplu, prin Penedo, care gafează aiuritor, după ce tocmai scosese lovitura de gol a lui Bălașa. Nici pentru panamez nu e întâlnirea magilor, un singur lucru contează în noaptea îmbibată de apă: efortul și rezistența.

”Câinii” nu renunță și 2-2 vine după ce Hanca îi pasează înapoi, ideal, lui Nistor, iar căpitanul lui Dinamo înscrie! E o recompensă pentru Nistor, căruia nu-i ieșise mare lucru, dar care n-a încetat să lupte pentru fiecare balon. De multă vreme n-a avut Dinamo un lider atât de dedicat grupului.

Dar meciul nu se predă. Munca face suspansul. FCSB înscrie de 3-2, iar golul e, din nou, opera lui Coman, pus în valoare de jocul de pase al echipei și de soluția imaginată de Tănase, care-l lasă singur cu portarul.

Se luptă aprins până la final. Și Dinamo reface egalitatea pentru a treia oară, 3-3!!!, prin Mihai Popescu, altul care a jucat fiecare secundă la puls 120. E meritat, pentru că FCSB n-a știut să trateze finalul de meci, iar Dică are contribuția sa letală.

Cât despre Dinamo, dacă muncește așa, va fi sus în campionat, totul depinde de ea. Fotbalul nu e jocul vrăjitorilor, fie ei și buni.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

FCSB  •  29 iulie 2018, 23:21

Daca joci cu Ov Popescu in teren,inseamna ca esti masochist.Nu are nicio legatura cu acest sport...usor,usor se indeparteaza si Balasa..Cu un asemenea pressing(inexistent) mereu apropos de 16 m,cu asemenea fundasi laterali si fara un mijlocas central cu clarviziune,fotbalul se indeparteaza usor ,usor de ce a fost odata spiritul ros-albastru..rusine purtatorilor de tricou,ca fotbalisti mai putin

Lup  •  29 iulie 2018, 23:21

Să fii egalat de trei ori de o echipă care se va bate pentru locul 6...

v  •  29 iulie 2018, 23:30

Probabil, Gnohere cântărește, la propriu, cât toți la un loc,

Cezar  •  29 iulie 2018, 23:34

Buturuga mica răstoarnă carul mare! Felicitări Dinamo!

Vioreata  •  29 iulie 2018, 23:35

Emil Gradinescu a spus ca Dinamo a egalat fosta Steaua cu sansa!!! Dupa trei sanse cate au avut dinamovistii si dansul ar trebui sa fie numit "fostul comentator"

ion  •  29 iulie 2018, 23:40

Gnohere cântărește, la propriu, cât toți la un loc, Vai mama noastra ca rau am ajuns daca asta e cap de afis.

NebulaEXE  •  29 iulie 2018, 23:42

1. 'Apoi, fanii au coborât folia uriașă, translucidă, care-l reprezenta pe bărbatul sur, de o eleganță rustică, iar pe teren a pătruns Gnohere.' - nu e folie. 2. de cate ori va trebui in viata asta sa mai inchid fereastra aia cu acceptul pentru a va folosi de mine ca sa faceti bani pe mizeriile voastre? cred ca ati pacalit si plictisit suficienti deja. 3. 'După nume, înfățișare și călcătură, Gnohere e muncitorul din adâncuri' - urata trimitere la culoarea pielii. 4. 'Probabil, Gnohere cântărește, la propriu, cât toți la un loc' - fraza de libertatea sau de texte cu mamuti si radiatii. zero simt al ridicolului. 5. 'După gol, FCSB devine însă ”dezinteresată de poarta adversă” așa cum observă imediat la microfon Emil Grădinescu' - Emil Gradinescu nu a zis nici macar o data FCSB. A zis de 37 de ori fosta Steaua, de cateva ori ex-Steaua si de inca vreo 10 ori ros-albastrii. In rare cazuri, cand epuzia variantele in aceeasi fraza, spunea 'gazdele'. Puteai sa te legi de asta, tu aparator al justitiei, cu deciziile ei cu tot.

Sebastian  •  29 iulie 2018, 23:50

Daca ajungi sa joci cu trei inchizatori si tot sa iei gol de la o echipa de locul 7.......Gigi da-ti demisia. Iar sa nu faci nimic legat de rasismul tribunei......nu esti arbitru....

NebulaEXE  •  29 iulie 2018, 23:58

de ce nu mi-a fost aprobat comentariul? nu am jignit pe nimeni, a fost o analiza pe text. scurta si la obiect.

vio  •  30 iulie 2018, 0:00

Parca Rudar nu daduse 3 goluri fcsb-ului!Ce zici jiji,atotstiutorule?Ca nu mai e loc de tine prin fotbal!*** D-zeu nu doarme,stie el de ce faci tu si biserici,si case si cate si mai cate fapte bune! Astea-s pentru prosti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel  •  30 iulie 2018, 0:31

Cataline, cred ca te referi la Gimli, cand spui piticul barbos, daca tot tii sa continui aceasta alaturare *** gandita de galeria gazdelor. Dar la cum arata bizonul, mai bine il asemanai cu unul din troli. Baruk Khazâd! Khazâd ai-mênu! 😁

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Rustan  •  30 iulie 2018, 0:50

Dupa un asemenea meci singura concluzie este ca fotbalul nostru este in cadere libera. Orice echipa poate sa castige cu oricare alta , vezi Calarasi , care cu niste ilustrii necunoscuti , dar cu un antrenor bun Dan Alexa , nu pierde cu Viitorul si CFR , ultimele 2 campioane.

Gabytsuma  •  30 iulie 2018, 1:50

Sa se bucure fcsb ca au avut din nou noroc cât carul și au înscris pe greșeli de apărare din faze fixe! Dacă Dinamo avea șansa lor din ultimul meci când au egalat in ultima faza și Acu Dan Nistor reușea sutul in min 93” plângeau tot sezonul😂😂FORZZA DINAMO

JFM  •  30 iulie 2018, 6:09

Golurile lui Gnohere, Nistor si Popescu au adus aminte de derbiurile din vremurile bune. Ale lui Coman si Axente au fost pe mari neatentii in aparare, goluri din zilele noastre. Rezultat echitabil

mark  •  30 iulie 2018, 6:53

@ Cezar, la ora asta Dinamo e mult mai mult decat o buturuga mica si FCSB mult mai putin de un car mare.

Kendo  •  30 iulie 2018, 8:02

Eu cred ca daca intram in teren, puteam juca usor in aparare la oricare dintre echipele astea doua. Absolut penibili... Faptul ca s-au dat 6 goluri nu inseamna neaparat spectacol.

Alex One  •  30 iulie 2018, 8:10

In sfarsit, vorbim de fotbal !

CCC  •  30 iulie 2018, 8:55

To;ontane, incerci sa-l lauzi pe "Bizon" pentru prestatie, sa ne spui ca e muncitor si ambitios, dar "reusesti" sa-l jignesti, facand aluzii la infatisare si greutate. In nici un caz Harlem nu "cantareste cat cei trei la un loc"!! Da, este masiv, poate are ceva kilograme in plus, dar asta ar trebui sa conteze prea putin si nu sa devina tinta ironiilor ieftine. Ar trebui sa ne limita la a aprecia jocul lui si sa constatam ca, din pacate, este printre putinii fotbalisti din campionatul ligii intai. Restul de vreo 95% sunt practicanti amatori ai jocului de fotbal. Prin articolul asta ai reusit sa te "raliezi" galeriei dinamoviste. Ca ai facut-o voit sau nu, e traba ta.

gogu  •  30 iulie 2018, 9:10

un joc salb de divizai b dinamo a parut speriata de paraca juca cu real sau barca n a facut presing iar faza defensiva e de diviazia c nimeni nu marca pe nimeni fundasii paraca jucau prima data in viata lor pe acest post cum e posibil sa l faci mare pe coman lasandu l liber cam 4 m bratu parca devine noul andone dam 3 si primim 4 andone ataca frumos iar faza defensiva o faceau numai cei patru fundasi restul echipei se uita cum se apara fundasii cand bratu o sa invete sa lucreze si faza defensiva poate o sa devina antrenor va dati seama cum e fcsb daca dinamo a jucat slab

Sile  •  30 iulie 2018, 9:37

Tolontane, o recomandare : lasa fotbalul ca e greu pt tine, baga o "anchetă jurnalistică" *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal  •  30 iulie 2018, 10:28

Gnohere nu merita laudele!Reusita lui a fost "lucrata"la antrenament!Cu cinism!Mizand pe complicitatea tusierilor,a comentatorilor si pe timiditatea lui Hategan cel atat de intimidat de presa fcsb-ista!Pentru ca,la acel corner Planici nu a avut nici o treaba cu mingea,napustinduse asupra a doi fundasi adversi-pe care i-a "strans la piept", creind culoarul pentru "bizon"!Dar,vorba "impartialului"Craciunescu,asta se intampla frecvent la fazele fixe!Oare tot asa ar fi zis daca era in careul fcsb-ului?De ce nu mai merita Gnohere laude?Pentru ca este un pericol pentru...propria sa echipa,de a fi eliminat si de a o lasa in inferioritate numerica!O "cauta cu lumanarea"!Coate,brutalitati fara minge,incat Dica a fost nevoit sa il schimbe!In rest,meciul nu a fost cine stie ce,frumusetea facand-o ca de obicei prezenta numeroasa in tribune si galeria "cainilor rosii"!

stelian  •  30 iulie 2018, 11:03

mie mi sa parut un duel al antrenorilor din care castigator detasat a iesit Bratu, probabil cel mai bun antrenor din noul val. despre Dica....baiat bun.

pop ion  •  30 iulie 2018, 11:14

un articol scris de un propagandist al miticilor, indiferent ca ei sunt de la steaua sau de la dinamo. In realitate, a fost un meci slab, cu greseli impardonabile facute de jucatorii ambelor echipe. Un gol din corner (!), un alt gol dupa ce mingea a sarit din pieptul unui fundas ca din gard etc. In plus, scandalagii si-au facuit din nou numarul. Concluzia: gsp-ul ramane aceeasi fituica plina de neadevaruri.

Cris  •  30 iulie 2018, 11:25

Primul gol al lui Coman nu a fost gol direct din corner, ci a fost o centrare deviata in gol de catre Penedo. Prin urmare, a fost, practic, mai degraba un autogol, decat un gol al lui Coman (cu atat mai putin direct din corner, caci daca mingea nu era atinsa de catre Penedo nu intra in poarta).

caratase walter  •  30 iulie 2018, 11:53

Dinamo promite.....sa vedem pana cand poate. Fcsb, in nota mistocareasca al lui Jijii si MM. Au obtinut un egal cu mult noroc, desi a condus. Atit deocamdata.

corneliu  •  30 iulie 2018, 11:57

Un meci între amărâți dintr-o republica moldova de la marginea imperiului. Se cunoaște că n-ai mai scris de mult timp despre fotbal și nu ai har să o faci. Aduceți-l pe Cornel Dinu să vă învețe cum se vorbește despre fotbal. Domnule Tolontan ieși la pensie(la voi se iese mai devreme), du-te și te distrează, lasă-i pe alții să scrie despre sport.

viorelu  •  30 iulie 2018, 14:35

a fost un derby doar pe hartie. fotbal nu mai exista in romania. cele mai slabe aparari. greseli in lant. dinamo are o scuza dar steaua este sub orice critica. oricine ii poate da gol din orice pozitie.

hauhau  •  30 iulie 2018, 15:47

2 echipe slabe,dezorganizate.articol la fel de slab, ca si ele.mai incearca...

Dan  •  31 iulie 2018, 5:53

Neata...FELICITARI....a-ti revenit in sport...in fotbal!!!!

sundance kid  •  31 iulie 2018, 7:14

gogu Asa e . Craiova tot ii bate de 20 de ani , an de an .

vasim  •  31 iulie 2018, 11:47

Dinamo se va bate la locul 3-4. Craiova a slabit mult dupa ce si-a vandut jucatorii. Craiova se va bate pentru locurile 5-6. Viitorul e si ea mai slaba, dar Viitorul va creste la fiecare meci pentru ca jucatorii tineri sunt flamanzi de rezultate. Hermannstadt se va bate si ea la locurile 5-6. Tot CFR si FCSB se vor bate la titlu.

Poli 21  •  31 iulie 2018, 17:16

Domnule Tolontan, va rog sa puneti un afis in redactie pe care sa scrieti ca fcsb nu este steaua, poate asa vor pricepe si *** & co. acest adevar elementar.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează