Cornel Dinu la 70 de ani – omul care a romanțat fotbalul cu furie

Mâine, Gazeta Sporturilor publică o ediție specială, dedicată lui Cornel Dinu

miercuri, 1 august 2018, 11:52

Dinu împlinește 70 de ani.

Ziarul continuă tradiția sa, de a își oferi spațiul, în semn de reverență, destinului oamenilor care au marcat sportul românesc.

La fel am procedat cu mari antrenori precum Emeric Ienei la 80 de ani sau Mircea Lucescu, atunci când a împlinit 70 de ani.

Au fost elogiați Nadia Comăneci la 50, Ivan Patzaichin la 65 și Ilie Năstase la 70 de ani.

GSP a omagiat ziariști și scriitori apropiați de sport, precum Radu Cosașu, la 85 de ani.

Ediții speciale au primit fotbaliști precum Hagi, Gică Popescu, Belodedici, Lăcătuș, Dan Petrescu sau Dorinel Munteanu, toți când au împlinit 50 de ani.

Sunt mai mulți, am amintit câțiva.

Este ambiția noastră. Să cinstim oameni în viață, în activitate și în putere, într-un climat în care am început să ne apreciem compatrioții mai ales la dispariția lor.

Mâine, așadar, Gazeta Sporturilor e despre Cornel Dinu.

Dinamovistului i se potrivește expresia folosită de unul din salvatorii care au luptat pentru viața oamenilor, în incendiul biblic care a șters de pe pământ, acum o săptămână, localități întregi din Grecia.

Întrebat de jurnaliști câți semeni crede că a salvat, grecul a răspuns: ”Noi nu numărăm, noi continuăm”.

Cornel Dinu continuă să combată, să șocheze, să emoționeze și să irite.

Pe cât de disciplinat și de clar a fost în joc, alegând mereu soluția optimă, pe atât de nechibzuit și de radical e astăzi Dinu în opiniile sale despre fotbalul românesc.

Colegii mei au realizat interviul pe care ziarul îl publică mâine chiar în camera unde Dinu le-a arătat ”tabloul în spatele căruia băieții montaseră un microfon”.

Puțini sportivi au reușit să romanțeze disciplina lor până la a o aduce în inima oamenilor.

Cornel Dinu se adresează inimii fotbalului nostru, chiar și atunci când o crispează cu afirmațiile sale furioase.

Poveștile din interviul său de la 70 de ani sunt, și nu e nicio urmă de promovare în afirmație, cu adevărat antologice.

Nici nu poți să-i faci reclamă lui Dinu, că te trezești înjurat!

La Mulți Ani, Mister!

 

 

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Maxentiu  •  1 august 2018, 12:39

Dincolo de performantele sale incontestabile ca fotbalist si ca antrenor, Dinu e unul dintre acei oameni de fotbal care stiu sa vorbeasca. Daca ar sti si cind sa taca, ar fi minunat.

andrei  •  1 august 2018, 12:51

bland articol ..fata de un om care in ultimii ani cel putin a jignit si ofensat cu o mare generozitate fotbalisti , investitori si antrenori fara nici o remuscare . El , avand in spate un trecut de "mare" fotbalist si antrenor , isi permite aproape orice dar ceea ce este foarte ciudat este ca arareori i se da o replica pe masura ! Pacat de calitile sale de intelectual erudit al unui fenomen fotbalistic devenit degradat , mercantilizat dar si manelizat ..atat timp cat toate metaforele si figurile lui de stil sunt pline de venin si rautate , aroganta si dispretz .

Stanescu Adrian  •  1 august 2018, 13:04

*** Dinamo! Am avut baiatulbla juniori la Dinamo! Dinu dadea biletele la toti antrenorii de la toate grupele cu protejatii lui care trebuiau neaparat sa joace! Toti jucatorii care se aduceau erau slabi numai aia pe care ii intermedia el erau buni! Pana nu pleaca asta de la Dinamo nu o sa castige campionatul!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

emilou  •  1 august 2018, 13:05

Echipele antrenate de Cornel Dinu jucau mereu spectaculos, fie ca bateau pe Tara Galilor cu 5-1 sau pe Rapidul lui Lucescu cu 4-1, fie ca pierdeau de la Foresta cu 4-5. Are marele merit de a-l fi readus pe Belodedici la nationala in 1992. Tot el l-a promovat la nationala pe Didi Prodan.

Flaviu  •  1 august 2018, 13:13

Dinu a fost tânărul venit de la Târgoviște care termina antrenamentul la Dinamo cu jambierele sfâșiate , de la contacte și contre. A fost fotbalistul care a luptat sa se impună , nefiind înzestrat cu geniu. Geniul sau a fost modul in care a înțeles jocul dpdv tactic. Geniul sau a fost fizicul de excepție cu care a fost înzestrat nativ dar pe care l-a și lucrat dând mereu totul la antr. Geniul sau a fost carisma de lider al vestiarului și pe teren și in afara lui. Priviți evoluția lui in cele 3 meciuri de la Guadalajara . Sunt și greșeli dar este unul din puținii romani care joaca fără complexe, un stoper care a împins mereu jocul cu ieșirile sale din apărare. Viața l-a dus apoi pe diverse drumuri , in diverse direcții , dar ceea ce rămâne cu adevărat este răutatea in joc ( peste ceea ce avut Dinamo in toate timpurile) , respectul pt fotbal și verbul necruțător care ( deși de multe ori nu pare) vine cu adevărat din iarba ( din elita ierbii, dacă se poate spune așa) . La mulți ani Mister ! P.S.: Ierarhiile nu sunt prea elocvente pt ca se referă la perioade de timp diferite , dar eu l-as așeza pe Dinu ( alături de Belo , Chivu și Contra ) in linia de fund a României din ultimii 50 de ani... Rezervele ar fii Petrescu, Popescu, Sames și Klein. E o părere personală , dar valoarea de fotbalist a lui Cornel Dinu rămâne peste timp

Cris  •  1 august 2018, 13:17

Cam subtirel articolul, avand in vedere consistenta subiectului/substanta personajului Cornel Dinu (privit în lumea „oamenilor de fotbal”).

Vasi  •  1 august 2018, 14:15

La multi ani Mister!

gogu  •  1 august 2018, 14:19

despre dinu nu stiu ce sa spun e profesor de istorie e filozof sau om de fotbal nu stiu daca le face pe toate cum trebuie dar stiu ca la dinamo el e un fel de erdogan toti antrenorii care au venit la dinamo daca n au venit sa i sarute mana au fost criticati de nea cornel omul cu origini sarbesti din targoviste ,pt ca are o varsta ar trebui sa vorbim frumos de nea cornel filozoful totusi omul e expert international la strambe ,cotite ,fata unui fost coleg de la dinamo spunea ca a fost turnator la o facbrica de caractere ,cred ca petele de pe fata lui sant si in suflet si asta se vede mereu si cum vadim a stat mereu in umbra lui paunescu asa nea corenel filozoful a stat mereu in umbra lui lucescu si a dorit sa fie ca el dar a fost si este doar o umbra

Gabi  •  1 august 2018, 14:36

Trebuie să fim mândri că suntem contemporani cu un asemenea om! Un mare sportiv și o voce în sportul românesc! La Mulți Ani domnule Cornel Dinu! Mulțumim Gazeta Sporturilor pentru aceste articole pline de respect! La cât mai multe, să ne apreciem valorile sportului românesc cât sunt în viață, după regretele sunt tardive și elogiile nu le mai folosesc la nimic...

Cris  •  1 august 2018, 15:03

gogu, tu in ce limba scrii?

Johnneil  •  1 august 2018, 15:14

De ce nu avem noi inca zece de alde CORNEL DINU? Doar atat! Am fi fost mult mai sus.

Flaviu  •  1 august 2018, 15:22

As mai Adaugă ceva... Poate ca rezultatele antrenorului Dinu și continuitatea sa in meserie poate nu sunt la nivelul carierei de jucător , dar ceea ce exprima el de fiecare data in fiecare intervenție publica are un aspect fotbalistic pur , indiferent de forma in care exprima el. Adică un fotbalist cu adevărat valoros trebuie sa demonstreze ( pe lângă valoare internațională , realizări individuale , performante și trofee) deci sa demonstreze.echipei naționale , clubului , fanilor din țara sa și din toată lumea atitudinea aceea adevarata de a nu ceda niciodată , de a respecta jocul și adversarul, de a încerca mereu sa câștige indiferent de scor ,de adversar ,de situație . Cam asta zice Dinu când analizează pe unul sau pe altul. Adică , in sensul asta, Neymar sau Coutinho nu se pot compara niciodată cu Rivaldo sau Rivelino sau Ozil nu va fii niciodată la nivelul lui Schweinsteiger sau Littbarski . Indiferent de cota de moment. Sau ca Tudorel sau Lăcătuș vor însemna mereu pt fanii Stelei enorm chiar dacă tricoul acela l-au îmbrăcat și alți fotbalisti valoroși . Asta exprima de multe ori Dinu și pare ca ironizează , dar eu nu cred ca neaparat e așa .

Cornel  •  1 august 2018, 15:30

La multi ani domnule Cornel Dinu din Timisoara din partea unui alt Cornel de profesie inginer mecanic si mare iubitor a tuturor sporturilor.

Flaviu  •  1 august 2018, 15:40

Sau ca forța de joc uneori parca ireala a Craiovei Maxima stătea (și) in atitudinea ( și valoarea) lui Ilie Balaci .... Asta n-au înțeles mulți așa ziși conducători din ultima perioada ... Ca echipele adevărate se construiesc cu antrenori adevărați ( nu marionete) , in jurul unor fotbaliști adevărați adică a unor lideri de atitudine și valoare.. Indiferent de poziția din teren dar sa fie personalități ( ce ziceți de Giggs? Sau de Cafu? ) Asta spune cred eu Dinu de multe ori .. Iar exprimarea lui denota cultura , dar vine clar de jos din iarba...

Seba  •  1 august 2018, 15:44

Initiativa este foarte frumoasa si benefica pentru toata lumea. Marii sportivi merita sa fie omagiati in acest fel, iar cititorii sunt dornici sa citeasca despre ei. Pacat ca acum vreo doi ani l-ati omis pe Cristian Gatu, cel putin eu asa tin minte. Fotbalul e mai frumos cu Mister. La multi ani, Cornel Dinu!

Cătălin Tolontan  •  1 august 2018, 15:45

@Seba: atunci va invitam sa cumparati miine editia tiparita a Gazetei, dedicata lui Cornel Dinu.

Dobrescu  •  1 august 2018, 16:49

Cornel Dinu, iti multumim ca ai adus in fotbal oameni ca Borcea si Giovanni! Iti multumim ca ai vrut sa desfiintezi Dinamo, ***, ***. La multi ani Mister!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM  •  1 august 2018, 17:00

Oare ce a vrut sa spuna nea Cornel cu ”tabloul in spatele caruia baietii montasera un microfon”? Ca a fost urmarit de Securitatea ceausista? Ca a fost disident? Ca n-a avut nicio legatura cu regimul comunist? Sa fim seriosi! Cand Adrian Paunescu (alt ”anticomunist” notoriu!) i-a interzis sa mai scrie la Flacara pentru ca il ataca mereu (din invidie) pe Mircea Lucescu, Dinu s-a aparat spunand ca nu are de ce sa fie invidios pe cineva, deoareca el are realizarile lui de care e mandru. Prima dintre aceste realizari enumerate era: ”Sunt ofiter in cadrul celui mai important departament al Securitatii statului”! Nu intamplator el facea legea la lotul national, Angelo Niculescu nu iesea din cuvantul lui! La CM din Mexic 1970, Dobrin (cel mai talentat fotbalist roman din toate timpurile) nu a jucat niciun minut pentru ca nu a vrut Dinu, sa fie clar, indiferent de toate elucubratiile care s-au tot scris prin ziare dupa Revolutie! Ca fotbalist, Dinu a fost un jucator bun, mai ales prin darzenie (brutalitate!) si daruire. De valoarea lui, fotbalul romanesc a avut sute. Dobrin, insa,a fost unic! Ca antrenor ”mister” a fost slabut, ca sa nu zic altfel! In 1989, anul revolutiei, nea Cornel a reusit ”performanta” de a antrena trei echipe din divizia A, iar la sfarsitul sezonului au retrogradat toate trei! (una din Cluj, cred ca ”U”, una din Galati si Viitorul Scornicesti). Oricum, la multi ani, nea Cornele!

vasco  •  1 august 2018, 17:05

Un om de caracter si cu bun simt nu comenteaza niciodata si nimic despre ***!Pur si simplu le ignora!Deci....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

LEFTER POPESCU  •  1 august 2018, 17:13

La multi ani Cornel Dinu ! Cu toate pacatele sale - unele de neiertat- precum acelea in care dupa infrangerea din "groapa" - 0-1, gol Pancu - in fata Rapidului lui Mircea Lucescu pierzand campionatul (dupa un 4-1 in tur pe "giulesti"), a spus ca Haldan, Contra si Petre au trantit acel meci ( laudarosul Ionut Chirila fiind unul dintre secunzii Rapidului), sau facandu-i - dupa un conflict in care nu mai avea argumente - pe Nicolae Badea *** sau pe Cohn ***- el ramane o emblema a clubului Dinamo . Daca suporterii acestei echipe doreau cu adevarat o "peluza" cu nume , atunci aceasta trebuia sa se numeasca Cornel Dinu si nu Catalin Haldan care nu a facut mare branza pentru acest club . Nu a facut nici macar cat Florentin Petre. Revin si spun ca Dinu Cornel a fost unul dintre cei mai mari jucatori ai clubului Dinamo dar si din Romania. Merita toate laudele pentru asta . L-as mai lauda si pentru faptul , ca dupa revolutia din 89 - ca secretar de stat - a cerut desfintarea cluburilor bolsevice Steaua si Dinamo. UN LUCRU CE TREBUIE PUS IN RAMA si reamintit tinerilor . Daca a cerut-o sincer meritia toata admiratia si respctul tuturor romanilor , insa daca a cerut-o doar pentru a se razbuna pe cei ce conduceau MAI din regimul Ceausescu, pentru ca l-au mazilit , alungandu-l din curtea clubului , atunci raman multe semne de intrebare legat de caracterul sau . Chiar si asa ii urez un sincer La multi ani !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  1 august 2018, 18:42

Tolo , vezi sa nu-l uiti pe Borcica "Butelie ",fostul copil de prăvălie al celebrului Mister. Sunt prea tanar sa-l acuz pe "Mister" de celebrul meci cu Iugoslavia, dar destul de matur ca sa-l acuz ca a pus umărul la distrugerea fotbalului autohton dupa '90. Borcea Butelie sau celebra "cooperativa " sunt două din operele acestui "intelectual " al Ligii lui Mitică.Ce rezultate pe plan internațional a avut acest "Mister" ca fotbalist?Dar ca antrenor?Nici macar finala Cupei Intertoto n-a jucat.De " groparul de la Kosice "( Cehoslovacia-Romania 5-2 ) iti mai amintesti? Tolo, de ce nu le povestești cu a ajuns Borcea din simplu șofer pe o masina de butelii peste noapte patron la Dinamo?Cine l-a ajutat si i-a făcut intrarea la Dinamo?Nu oare acest "guler alb "al fotbalului mioritic, cu porecla " Mister"? PS.1.Tolo, vezi ca toate articolele apărute în presă legate de celebra cooperativa sau de ascensiunea lui Borcea, le găsești pe net . 2.Iti mai amintești de aranjamentele dintre Dinamo și FCOnesti , adică între Mister si Nea Puiu( ala cu câinii)?Caz de coruptie Tolo.Stiu , fapta s-a prescris.

custov  •  1 august 2018, 18:48

DINU CORNEL ,LA MULTI ANI , Tu ii iriti pe toti prostii .Si bine faci . Multa sanatate ,DINU

custov  •  1 august 2018, 18:50

TOLO,nu-l poti compara pe DINU cu cacscheta puiu!!!!!!!!!NICIODATA

Dobrescu  •  1 august 2018, 19:45

Domnule Tolontan, de ce ati cenzurat comentariul meu in care am spus niste adevaruri despre Corne Dinu si despre albirea dosarului sau?

lulu  •  1 august 2018, 20:16

bun ca jucător, slab ca antrenor, și mai slab ca om... pentru cine are dubii, dl. cu pricina mușca deunăzi din bratu, că nu știe să se apere, el, maestrul partidelor cu câte cinci goluri la activ. sunt tare curios dacă l-o felicita și robert niță.

constantin  •  1 august 2018, 21:42

Luasem decizia să nu mai comentez pentru că m-aţi cenzurat fără un motiv justificat, din punctul meu de vedere, dar poate că deranjez. Aveţi acest drept, nu contest. Nu mă interesează dacă publicaţi postarea mea. Şi nu tema Cornel Dinu m-a făcut să revin asupra deciziei, deşi o să spun câteva cuvinte despre domnia sa, ci o problemă cu adevărat gravă. 1) Referitor la Cornel Dinu: Este un cîine adevărat. Nu a plecat niciodată de la măcelărie... Ba i-a schimbat şi numele în Unirea Tricolor, după Revoluţia din 1989. Dacă ar fi fost un justiţiar onest, i-ar fi spus Maccabi-Unirea Tricolor, dar a fost doar un procuror vanitos. Putea să caute nişte "străini" cu bani şi să facă din Dinamo o forţă fotbalistică în această parte a Europei. Astăzi, la intrarea în stadion, Dinamo ar fi avut două statui. A preferat să-l aducă pe "patriotul" Borcea... Am văzut ce a ieşit. Asta despre dinamovistul Dinu. Cu omul Dinu nu am nimic. La mulţi ani! 2) V-am scris pentru a sesiza ceva care are legătură cu calitatea dumneavoastră de investigator: pesta porcină africană. Poate că m-am grăbit să-l laud pe domnul Daea... Nu-mi place deloc ceea ce se întâmplă. Pesta porcină africană a pătruns în România din Ucraina, prin Delta Dunării, adusă de mistreţi. A ajuns la Brăila şi se extinde, dar nimeni nu vorbeşte despre măsuri împotriva mistreţilor, ci doar despre uciderea şi incinerarea *** din gospodăriile cetăţenilor sau crescătorii. Care-i misterul?! Uciderea *** din gospodării şi crescătorii este frecţie la un picior de lemn, dacă rămân mistreţii. Într-o situaţie similară, Olanda a ucis şi incinerat 7 milioane de porci....Pesta porcină africană are un singur leac: uciderea şi arderea efectivelor de porcine afectate. Această pestă ajunge în efectivele de porci prin intermediul căpuşelor care, anterior, s-au hrănit cu animale bolnave, dar şi prin contaminarea hainelor sau a furajelor. Se duce taică-miu în grădina în care a intrat mistreţul şi poate duce pesta mai departe prin contaminarea hainelor sau a ierbii pe care o dă porcului din gospodărie. Fără uciderea mistreţilor nu există leac. Domnul Daea nu ne spune nimic despre mistreţi de teama demonstarţiilor iubitorilor de animale? Mă îndoiesc... Eu cred că nu face mare lucru. La mine la ţară, în jud Buzău, lângă Brăila... mistreţii au ajuns în curţile oamenilor. Pe lanţul Carpaţilor, mistreţul va duce pesta porcină africană din Deltă pînă în Maramureş şi nordul Moldovei. Ce face Ministerul Agriculturii? Bulgarii au început să construiască garduri la graniţa cu România pentru ca mistreţii din ţara noastră să nu ajungă la ei. Noi ce facem? Ucidem porcii din gospodăriile oamenilor şi din crescătorii? Cum spuneam: frecţie la un picior de lemn. Nu am nicio îndoială că de Crăciun vom tăia porcul de la bulgari, dar tot asta o vom păţi şi la anul, dacă nu luăm măsuri împotriva mistreţilor. Şi, din câte se pare, nu luăm măsuri. De ce? De ce tace Daea? O întrebare nu ar strica. Până acum au fost ucişi şi incineraţi 40 000 de porci domestici. Este începutul... Cum spuneam mai sus, olandezii au ucis 7 milioane de porci pentru a scăpa de pesta porcină africană. Suntem în pragul unui dezastru şi noi cântăm la vioară...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

element_dusmanos  •  2 august 2018, 1:59

@constantin, domnule Daea este el insusi un *** mai mustacios. Asadar cugeta si dumneata. Off topic, la multi ani Procurorului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB  •  2 august 2018, 6:14

Cornel Dinu ?.... Un mare cotonogar , un obraznic , un fitzos cu un vocabular ceva mai dezvoltat ca a lu' Becali ! Todeauna a vorbit de sus fara sa fie niciodata un Marcelo .... un ingimfat dezagreabil si antipatic . Este un MISTER ca anumiti jurnalisti ii dau atita atentie .....

Ciprian  •  2 august 2018, 8:24

Deși sunt stelist, scot oricând pălăria în fața acestui mare domn și om. O persoană cu adevărat aparte, cu multă personalitate, orgoliu și mult, mult creier. Un om rațional, o persoană tranșantă, după cum ați precizat și dumneavoastră, un om cu coloană vertebrală și un om pentru care compromisul nu există. Trebuie să avem tăria și mai ales capacitatea de a aprecia și de a acorda atenția cuvenită oamenilor de valoare din această țară, prea uitați, prea ignorați și prea trecuți în rezervă. LA MULȚI ANI DOMNULE CORNEL DINU!!!

Adrian  •  2 august 2018, 8:47

Tolo , iti mai amintesti de blatul Brasov- Dinamo 4-3 ?Cine erau antrenorii ? Halagian si Dinu, sarbatoritul Gazetei.Pana si Florin Calinescu a facut misto la o emisiune de cei doi blatisti.( cauta in arhiva) Tolo , chiar nu te înteleg, tu care lupti impotriva ***iei , ii inalti osanale unui personaj *** care a pus umarul la distrugerea fotbalului romanesc. Poate ne spui si noua cu ce a contribuit Cornel Dinu la cresterea si promovarea fotbalului?A fost in anii 90 prin MTS , a facut ceva ptr sportul romanesc?Nu.A fost antrenor si director sportiv la Dinamo.Ce a realizat Dinamo pe plan international cat timp a fost C.Dinu acolo?Nimic.Zero rezultate. Mister cand a calcat in strachini mereu a gasit un Acar Paun, vezi cazul Contra, cand l-a acuzat de blat si pierderea titlului in ultimul meci 0-1 cu Rapid.Mereu a fugit de responsabilitate. Tolo, o fi Mister al tau toba de carte cum a spus Stoichita despre el, dar caracter ZERO. PS.Culmea este ca si Gazeta prin anii trecuti ne informa despre blaturi, coopetative etc , si cine se afla in spatele lor.Cumva a ars arhiva GSP?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pro  •  2 august 2018, 9:57

l-am cunoscut pe Dinu,am studiat la acelasi liceu("Ienachita Vacarescu"din Targoviste)eu eram mai mic cu 4 ani dar fratele meu a fost coleg de clasa cu el.Dinu a fost un fotbalist de exceptie,isi dadea viata pe teren.A avut doar 2 prieteni,fotbalul si alcoolul.Nimeni nu-i rezista,bea vin cu galeata dar a doua zi era pe teren.Mult timp l-am crezut targovistean,in 1969 la meciul cu Portugalia (pe "23 August")am afisat acel baner "Dinule,targovistenii sunt alaturi de tine".Dar el nu e targovistean,tatal lui e originar din Barlad iar mama lui e sarboaica.Poate din cauza asta,n-a ajutat niciodata cu nimic fotbalul de linga Turnul Chindiei,chiar daca a primit titlul de cetatean de onoare al orasului(nici macar n a venit sa-l primeasca).A fost fotbalist mare dar ca om,e rautacios si razbunator.El a fost descoperit si trimis in fotbal de antrenorul Eugen Popescu.Din cauza ca a avut un conflict cu el,nu aminteste niciodata de acest antrenor.Dar trebuie stiut ca Dinu a fost descoperit de Eugen Popescu,chiar daca el nu pomeneste niciodata numele acestuia.***.Daca Boc a facut puscarie se datoreaza lui Dinu.Daca Dobrin n-a jucat in Mexic se datoreaza lui Dinu,Luceascu si Nunweiller.I-am citit cartea "Zambind din iarba" in care 70% sunt numai minciuni.Dinu a fost fotbalist mare dar nu l-a dat cartea afara din casa.In liceu ramanea corigent la 2 materii,venea vara si dadea corigentele.Trecea clasa pt ca era cunoscut ca fotbalist.Facultatea a facut o la FF,el e procuror cum sunt eu cosmonaut.Totusi,in cartea lui spune si adevaruri.Nu e pagina in care sa nu scrie despre alcool.Bautura si fotbalul au fost bibliile vietii lui.Acum,la 70 de ani,ar trebui sa regrete ca Targovistea i-a dat totul,iar el n-a dat niciodata nimic Targovistei.Am fost in casa la Dinu in 81,el fusese cu echipa in Egipt,acolo il intilnise pe fratele meu (care lucra la ambasada din Cairo)cu care fusese coleg de clasa in liceu.L-a rugat pe Dinu sa imi aduca si mie un pachetel,asa am ajuns in casa la Dinu,era intr un halat visiniu.M-a primit 2 minute,mi-a dat pachetul si m-a intrebat daca tin cu Dinamo(eu sunt stelist).L-as respecta si mai mult pe Dinu daca ar iubi mai mult Targovistea,daca ar recunoaste ca Eugen Popescu l-a facut fotbalist si daca n-ar mai minti asa de mult.LA MULTI ANI !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fie vreme buna fie vreme rea  •  2 august 2018, 10:15

Da, asa este, cei care spun adevarul deranjeaza - in special burleni si ciurucuri care au adus in mocirla fotbalul romanesc. Dinu este din alta galaxie comparativ cu ce se intampla in prezent in fotbalul romanesc. Evident ca este incompatibil cu incompetenta, impostura, minciuna si bataia de joc. Evident ca declaratiile sale sunt "nechibzuite" - declaratiile "chibzuite" sunt cele care eludeaza adevarul si convin tuturor partilor. Noi tocmai pentru asta il iubim! LA MULTI ANI CORNEL DINU!!!

independentu  •  2 august 2018, 11:45

intr un interviu din prosport de pe vremuri, cand duminica pe ultima pagina erau interviuri cu mari oameni de cultura, marele pianist Dan Grigore l-a caracterizat pe Dinu intr-o fraza memorabila : "nu conteaza cat de mult citesti, conteaza cat pricepi"

pro  •  2 august 2018, 11:58

Dinu ,a ajuns sa-l jigneasca pe Ienei.Un cotonogar *** acuza un lord.Invidia e de vina.Ienei a ridicat Cupa Campionilor deasupra capului si a condus nationala la 2 turnee finale,in timp ce lui dinu i se striga dupa Kosice:"Dinu,huiduhu,i-ati valiza si te du". Daca Dobrin n-a jucat niciun minut in Mexic e din cauza lui Dinu si Lucescu.Daca Boc a facut inchisoare i se datoreaza lui Dinu.Jenei a fost nu doar un mare antrenor dar si un mare patriot.Cand era antrenorul Romaniei,dupa un meci la Budapesta,la conferinta de presa a refuzat sa vorbeasca ungureste.A spus ca el este antrenorul Romaniei,va vorbi romaneste .Respect unui mare om,Ienei care acum e jignit *** care a fost un mare fotbalist dar niciodata un mare antrenor.Acum,la 70 de ani,ar fi timpul ca Dinu sa ne spuna de ce pe vremea lui Ceausescu,toti fotbalistii lui Dinamo aveau garsoniere in Balta Alba ,in timp ce el avea vila in Dorobanti.!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan  •  2 august 2018, 12:49

oooo da, asa e! GSP cinsteste oamenii in viata. Ai uitat sa ii mentionezi pe Gigi, Mitica, Giovani, Victor, Nasu, Luce (marele cooperativist) ***, *** "creatorului de generatii de ziaristi"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jean valjean din salajean  •  2 august 2018, 13:20

E un personaj si putini ii stau in picioare intr-o confruntare directa. Daca incepe sa vorbeasca despre tine de rau, nu mai iesi din casa. Dar fara sa injure sau sa scuipe sau altele, ci numai din metafore. Tin minte numai cateva: despre Piturca ca trebuie sa-i dai bretonul din frunte cu grebla ca sa vezi daca are creier; despre un jucator sau antrenor (dar nu mai stiu care) ca ala pune o carte sub perna cand se culca si dimineata zice ca a citit-o; despre Prodanca "agentul-palmier"; despre Banel, toti spun ca e muncitor dar noi nu suntem pe santier n-avem nevoie de muncitori. You gotta love him! :D La multi ani!

dinunebunu  •  2 august 2018, 14:45

s-a cam ramolit, mai ales daca te iei dupa ce prostii a declarat despre Ienei.

Scufitza Rosie  •  2 august 2018, 20:13

”Băietul” aista, *** Iar, in acest interviu e usor impertinent fata chiar si de trecut! Are un exces de NARCISISM! DUMNEZEU SA-L IERTE, nu de alta, dar din surse demne de incredere multe generatii de fotbalisti, de la Dinamo si nu numai il considera, citez: ”UN CADAVRU VIU”! Apropos, ca tot vorbim de cadavre, ar mai fi ceva de adaugat... ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Scufitza Rosie  •  2 august 2018, 21:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

OCHIUL TIMPANULui  •  2 august 2018, 22:04

Iertati-ma, ”sir”Tolo, dar ”la naiba” ce v-a apukat sa scrieti la genul OSANALE despre un personaj, despre care numai unul ca Boanchiș ar putea sa-l pupe. chiar și pe gură!Stiu, in parte sunt constient ca o sa ma moderati...dar amcitit comenturile la acest ”așa zis” interviu! Dar recunoasteti ca, macar in sinea dvs, ca nu poti vorbi cu atata ”nonsalanta” de Mops, de marele actor Furdui, sau de sotia lui Lucescu!Sau dvs ati admite ca ziarist, ca sot, sau ca simplu autor de text sa va minta atat de cras... un batran, care are..sa ma iertati atat de multe cadavre, in dulapul amintirilor, dar ce sa ezi de astea nu prea si-a adus aminte: cazul impresarului acela numit parca albanezul, gasit mort ... intr-un accident in care cine scapa? Unul CORNELUS DINU?!Si, daca dvs nu va aduceti aminte, pe langa faptul ca-l jignreste pe nea Imi, desi nu stau asa lucrurile, ghiciti dc a plecat Lucescu la Corvinul? Daca nu stiti, sau poate ati uitat intrebati-l pe DUDU GEORGESCU!Inca traieste... Va rog, daca tineti la noi cei care va citim, atunci urmati acest sfat: NU NE MAI MODERATI PE NOI.BUBA E IN ALTA PARTE!

COSTACHIEL.  •  2 august 2018, 22:46

Domnule Tolontan, sincer va scriu, dar va si spun...sau mai exact intreb: A CUI A FOST IDEEA CU ACEST INTERVIU? A DVS, SAU A SEFILOR? NU VREAU SA FIU LUAT CA UN RAUTACIOS, DAR OARE TOATE EXEMPLELE BUNE DIN FOTBALUL ASTA S-AU TERMINAT? SI A RAMAS ACESTA? Intr-o zi, cand nu veti avea ce face, in semn de respect pt cei aratati cu ”dejtul” de acest ”tătukă” al cenusiului nostru fotbal, v-as ruga ca tot dvs, ca si autor al acestui SINISTRU interviu sa va duceti... la cei incriminati... sa va cereti scuze... si sa le luati si lor parerea! Cand eram mai tanar, viata a facut sa fiu coleg de banca, cu BOGDAN BUCUR!Nu cred ca mai trebuie sa va spun unde a jucat acesta? Sa va spun oare ca Bogdan avea unul dintre parinti doctor chirurg?! Si ca, desi ca fotbalist poate nu v-a facut o parere colosala, a jucat in formatia STEAUA, nu FCSB, in care jucau tineri si super talentati fotbalisti, imediat dupa Revolutie! Iar acesta m-a dus sa-l cunosc pe nea Imi... iar eu unul nu am vazut nimic din ceea ce spune MINCINOSUL acesta, de intervievat! Ci doar un LORD... in adevaratul sens al cuvantului... Daca tineti la DEONTOLOGIE faceti ce v-am rugat! MERITA SA INCERCATI, ALTFEL ADEVARATUL FOTBAL MOARE... CREDETI-MA!

Comentează