Guvernul și Primăria Capitalei dau 200.000 de euro pentru Conferința publicității mondiale de la București, unde ”Star Speaker” este Aleksei Sorokin, șeful World Cup 2018, omul lui Putin și propagandist al legilor discriminării minorităților sexuale din Rusia!

Din 25 de speakeri, unul singur e numit ”Star speaker”: Sorokin, promotorul discriminării!

luni, 1 octombrie 2018, 8:59

 

Fondată în 1938, International Advertising Association (IAA) reprezintă crema publicității mondiale.

Marți, 2 octombrie, și miercuri, 3 octombrie, IAA Global și filiala sa din România organizează, la Teatrul Național București, IAA Global Conference 2018.

76 de țări sunt reprezentate în IAA Global

Ziarul Libertatea a aflat că o parte a finanțării vine de la Primăria Capitalei și de la Guvernul României și că mari companii precum Coca-Cola, Procter, Telekom, Ursus sau Kaufland finanțează aceeași Conferință, unde Star Speaker  este Alexei Sorokin, unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști ai legilor împotriva minorităților sexuale, legi discriminatorii susținute de președintele Vladimir Putin! 

200.000 de euro de la buget pentru Conferința Globală a Publicității

Împreună, Gabriela Firea și Viorica Dăncilă dau peste 200.000 de euro de la buget pentru acest eveniment, conform mărturiilor aflate în posesia ziarului de la surse din municipalitate.

”Da, primăria a finanțat și anul trecut conferința, iar anul acesta s-a adăugat și Guvernul, prin Secretariatul General al Guvernului. E vorba de o sumă de ordinul a sute de mii de euro”, confirmă informațiile Victor Dobre, General Manager IAA România.

El adaugă: ”Dar banii publici reprezintă numai aproximativ 20% din evenimentul care costă, în total, cam 1 milion de euro”.

Tocmai pentru că sunt sume de la contribuabili, inițial, Victor Dobre a spus că va trimite redacției Libertatea suma exactă de la Primărie și de la Guvern, dar apoi a revenit cu mesajele: ”Nu am acces la documente duminică” și ”Trebuie să contactez boardul”.

Surpriza nu se oprește aici.

Robin Wright din ”House of Cards” vorbește la eveniment

Când deschizi siteul conferinței, http://www.creativity4better.com/, apare Robin Wright, dar nu apare, în prima pagină, tocmai numele celui care este Star Speaker
Când deschizi siteul conferinței, http://www.creativity4better.com/, apare Robin Wright, dar nu apare, în prima pagină, tocmai numele celui care este Star Speaker

Pe home page-ul Conferinței Globale IAA figurează la ”Key Speakers” actrița Robin Wright și alți 8 invitați, din totalul de 25.

Evenimentul este intitulat, generos, ”Creativity 4 better”. Industria publicității și-a făcut din promovarea toleranței și a valorilor democratice un stindard al reputației sale.

De aceea, Robin Wright, care va închide conferința, este nu doar actrița remarcabilă din ”House of Cards”, în rolul primei doamne a SUA, ci și o bine cunoscută activistă pentru drepturilor omului.

Robin Wright va încununa, așadar, conferința cu un discurs pe care-l va ține marți la ora 16.

25 de invitați vor vorbi în cele două zile, dar numai Sorokin este ”Star speaker”!

Numai că în aceeași zi, marți, ora 9 dimineața, conferința va fi deschisă de un nume pe care organizatorii nu l-au scos în față, deși îl numesc ”Star Speaker”!

De altfel, numele acestui invitat nu apare decât dacă treci de prima pagină a siteului și apeși butonul ”Discover more speakers”.

Abia acum misterul se dezvăluie: Star Speaker-ul se numește Aleksei Sorokin!

Sorokin apare pe site abia după ce cauți toți speakerii

Înainte de activista Robin Wright, vorbește Aleksei Sorokin, susținătorul legilor penale anti-gay din Rusia!

Bărbatul se numește Aleksei Sorokin, este fostul șef al Comitetului local de organizare a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, un apropiat al lui Vladimir Putin și unul dintre cei mai vocali avocați ai legilor rusești care condamnă manifestările minorităților sexuale!

IAA Global și IAA România au reușit o performanță!

Cine este Sorokin și cine l-a adus în România pe bani publici?

Aleksei Sorokin, 46 de ani, este fost diplomat.

S-a ocupat de organizarea de evenimente sportive în Primăria Moscovei aflată pe atunci sub Yuri Luzhkov, una dintre cele mai corupte administrații, chiar și după standardul Rusiei.

Sorokin vorbește impecabil engleză și franceză, e inteligent și are un amestec de charismă și de stil neo-aparatcik, după modelul de funcționar seducător promovat de Vladimir Putin, pentru a repara imaginea regimului său pe plan global.

Întrebat cine a avut ideea aducerii lui Sorokin în România, lui urmând să i se plătească biletele de avion și cazarea din bani publici, Victor Dobre, șeful IAA România, a răspuns: ”Ideea a venit de la unul dintre colegii de board IAA, un microbist, chiar în timpul Campionatului Mondial. Și sugestia a fost agreată”.

Din informațiile Libertatea, omul din boardul IAA România care l-a propus pe Sorokin este reprezentantul unei importante multinaționale cu producție și distribuție în România.

Sorokin compară ”propaganda gay” cu cea a naziștilor!

De la stânga la dreapta: Gianni Infantino, Vladimir Putin și Aleksei Sorokin, în Piața Roșie, pe timpul World Cup 2018. Foto: Gazeta.ru
De la stânga la dreapta: Gianni Infantino, Vladimir Putin și Aleksei Sorokin, în Piața Roșie, pe timpul World Cup 2018. Foto: Gazeta.ru

Numit ca șef al Comitetului de Organizare a World Cup 2018, o competiție fără dubii excelent organizată, Aleksei Sorokin s-a confruntat cu mai multe scandaluri, expuse  pe larg de presa internațională:

1. L-a apărat pe Sepp Blatter, președintele exclus al FIFA și investigat pentru abuz în serviciu și corupție în mai multe cazuri, inclusiv în votul în favoarea Rusiei ca țară organizatoare a World Cup 2018. Sorokin l-a numit pe Blatter ”o victimă”. Mai apoi a vorbit de înscenări. Sorokin a devenit el însuși membru al Comitetului Executiv al FIFA, în septembrie 2017.

2. Aleksei Sorokin a negat, deși însăși FIFA a confirmat, exploatarea în Rusia a peste o sută de muncitori nord-coreeni, tratați drept sclavi și folosiți la construirea unora dintre stadioanele World Cup, când Sorokin era șeful organizării.

3. Legile penale anti-gay elaborate de regimul Putin, care amenințau și sportivii cu închisoarea, au stârnit reacții internaționale de indignare, inclusiv dinspre Comitetul Internațional Olimpic. Aleksei Sorokin a avut mai multe apariții publice în care a apărat sistematic poziția șefului său, Vladimir Putin, atrăgându-și critica activiștilor pentru drepturile omului.

Într-un interviu citat de ESPN, Sorokin spune că ”nu sunt legi anti-gay”, ci ”legi împotriva propagandei gay” și că scopul e apărarea copiilor.

Legile Kremlinului incriminează penal și interzic chiar și folosirea steagului în culorile curcubeului, unul dintre simbolurile minorităților sexuale!

Aleksei Sorokin a spus că el nu vrea ”să fie Cupa Mondială platforma propagandei de orice fel, cea nazistă, de pildă”, stârnind stupoarea reporterului, în fața analogiei dintre mișcările gay și cele naziste.

IAA Global își încalcă propriile valori democratice!

Printre sponsorii evenimentului de la București unde va vorbi Aleksei Sorokin se numără BBC, Google, P&G, Banca Transilvania, Kaufland sau Coca-Cola, companii care au în codul lor de responsabilitate socială descurajarea oricăror forme de discriminare!

În plus, însăși International Advertising Association (IAA) are în codul său de valori de pe site: ”Advocacy to protect and advance the freedom of commercial speech and defend the responsible communications industry against unwarranted bans and restrictions”.

Traducerea nu e necesară, e un angajament ferm al IAA  împotriva oricărei discriminări și banări nejustificate.

Sau poate că IAA Global consideră că banarea exprimării minorităților, pe care Aleksei Sorokin o susține, este justificată!

Dobre, General Manager IAA România: ”Nu am știut de pozițiile publice ale domnului Sorokin în chestiunea gay”

-Domnule Victor Dobre, e adevărat că la Conferința Globală a publicități primiți bani de la Primărie și de la Guvern?
-Da, e vorba, într-adevăr, de sume de ordinul a sute mii de euro. Dar e normal pentru că rolul secundar al unui astfel de eveniment este promovarea Bucureștiului, a orașului și a țării. La fel se întâmpla la marile festivaluri ale publicității, de la Cannes și până în Portugalia sau Germania. Ele sunt realizate în parteneriat cu autoritățile locale.

Concret, de unde vă vin banii?
În 2017, primăria ni i-a dat prin Arcub, iar anul acesta prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic. Iar de la Guvern s-a implicat Secretariatul General al Guvernului.

-Ei sunt alocați specific?
-Desigur, pentru anumite linii de cost.

-Pentru plata invitaților?
-Nu, cu excepția lui Robin Wright, care este plătită, toți ceilalți participă pro bono. Dar li se achită biletele de avion și cazarea, normal.

-Îl aveți ”Star Speaker” pe Aleksei Sorokin, fostul șef al World Cup 2018 din Rusia.
-Da, l-a propus un coleg microbist care se uita la meciuri. Vine să vorbească despre marketingul sportiv, despre cum se formează brandurile de oraș, de țară prin aceste evenimente sportive.

-Aleksei Sorokin e unul dintre avocații fervenți ai legilor care incriminează libera exprimare a minorităților sexuale din Rusia.
-(Un moment de tăcere) Nu știam asta. (pauză) Nu am știut acest lucru, nu ni l-a promptat nimeni, sincer mă surprinde informația!

-Industria publicității se exprimă mereu în favoarea nediscriminării. Nu vi se pare o contradicție ca la cel mai important eveniment al publicității mondiale să-l aveți drept ”Star Speaker” pe unul dintre cei care promovează criminalizarea unei conduite sexuale diferite?!
-Dacă e vorba că a apărat niște legi, acelea erau legile.

-De acord, nu e vorba să nu le respecte, dar el le-a promovat, le-a justificat!
-La Conferința Globală IAA, Aleksei Sorokin va vorbi despre marketingul sportiv, despre brandingul de țară. Chestiunea cu legile este colaterală, dar vă rog să adresați întrebări în scris pentru că trebuie să consult și eu boardul IAA.

Libertatea a întrebat IAA România care sunt exact sumele de bani publice și dacă conducerea IAA Global știe cine sunt invitații, de vreme ce ea este principal organizator al conferinței.

IAA a promis un răspuns în cursul zilei de azi.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

scorilo  •  1 octombrie 2018, 9:16

Respect, Sorokin!

Andrei F  •  1 octombrie 2018, 9:34

Oooo,desigur! Noi nu acceptam propaganda impotriva minoritatilor sexuale,noi promovam propaganda asupra majoritatii politice din tara!!! Atata demagogie...Unde este articolul necesar si obligatoriu in cazul,,intelegeri secrete cu evrei,,?Erati ocupat cu altele?Si dumneavoastra in ce parte priviti? Spre vestul Europei sau peste ocean? Nu a spus recent Tramp ca Germania greseste in relatia cu Rusia( conducte,independenta energetica...)?Cand diabolizati Rusia deja cautionati in Europa un dezechilibru economic...Altii mai mari ,mai tari nu au nasul asa de fin si castiga sute de miliarde...Chiar incalcand embargoul comercial instituit tot de ei...

dbdb  •  1 octombrie 2018, 9:35

Paff! Intreaba vreun ziarist si companiile alea care sponsorizeaza evenimentul, daca stiu care-i treaba cu "star speaker"-ul evenimentului?

Cătălin Tolontan  •  1 octombrie 2018, 9:36

@dbdb: da, le vom intreba si pe Coca-Cola si pe P&G si pe celelalte pentru ca exista o responsabilitate cand finantezi o Conferinta internationala unde Star Speaker este un propagandist al discriminarii.

Dani  •  1 octombrie 2018, 9:44

***, nu-i asa? Sau va fi si comentariul meu cenzurat, pe motiv ca acuzatiile sunt nefondate si nu pot fi probate?! :D Scrii degeaba! DA - la rederendum!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX  •  1 octombrie 2018, 9:58

Daca am înteles bine, Aleksei Sorokin, vine la aceasta conferinta pe un cu totul alt subiect decât "propagandist al legilor discriminării minorităților sexuale din Rusia!" Unde este atunci problema? Singura platita este militanta drepturilor omului...In alta ordine de idei, nu vad de ce-l demonizati în permanenta pe Putin. Este foarte simplu sa urmariti câteva videouri, nu mai departe de You-tube, cu interviuri ale lui Vladimir Putin unde se poate remarca viziunea sa despre lume si societatea actuala. Sincer, fara limbajul de lemn specific politicienilor. Este si un interviu destul de lung dat lui Oliver Stone. Sunt si interviuri unde-si exprima parerea despre acest subiect al discriminarii minoritatilor sexuale.

Mihalcea  •  1 octombrie 2018, 10:03

Domnule propagandist „Tolo”, vă prezentați la referendum?

Dani  •  1 octombrie 2018, 10:06

you’re “journalisms“ *** E mai bine asa? Te-am convins?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabriel  •  1 octombrie 2018, 10:13

...cu libertatea de exprimare cum ramane?... sa inteleg ca daca nu esti de acord cu casatoriile homosexualilor esti un diavol, cel putin de nivelul lui Putin, Stalin, etc?

andrei  •  1 octombrie 2018, 10:14

si care e problema? observ din partea ta( si nu numai) o promovare a comunitatii lgbt pe motiv ca asa fac companiile mari, adica tu ne spui sa renuntam la convingerile noastre pentru ca asa vor altii? adica sa nu fie invitat cineva doar pentru ca nu este de acord cu gayii, desi e super profesionist( campionatul mondial din rusia fiind cel mai bine organizat din ultimii multi ani) ? daca nu e invitat pentru ca nu are o parere conforma cu cei din vest nu ar insemna ca nu se mai garanteaza dreptul la libera exprimare? daca o sa imi cenzurezi comentariul desi nu am jignit nu este exact cenzura, exact ceea ce faceau regimurile totalitare?

Paul Cristian Stefanescu  •  1 octombrie 2018, 10:15

Citat din Tolontan: potriva propagandei gay” și că scopul e apărarea copiilor. Ce frumos, nu-i asa? Pai tu, daca scrii balivernele astea disperate, si-l numesti pe rusnac propagandist, atunci tu ce esti? Logica imi spune ca esti un propagandist pro-homosexuali. Dar disperat rau! Si, inca o treaba: e degradant felul in care bagi batul prin gard la P&G, BT si CocaCola. Foarte urat! Mi se pare ca esti plin de ura si agresiv ca o oala sub presiune. Sa nu uit sa mergi la referendum!

Paul Cristian Stefanescu  •  1 octombrie 2018, 10:17

Mai sus nu s-a copiat bine citatul: Într-un interviu citat de ESPN, Sorokin spune că ”nu sunt legi anti-gay”, ci ”legi împotriva propagandei gay” și că scopul e apărarea copiilor.

mitrut  •  1 octombrie 2018, 10:24

Pentru copiii romani geniali sau pentru cei bolnavi de cancer, ori leucemie, nu dau un leu. ***? Si inca mai sunt *** care sa-i voteze!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut  •  1 octombrie 2018, 10:27

Vicepresedinte IAA e Felix Tataru, fan CPF

la un clik distanta  •  1 octombrie 2018, 10:31

Pai si care este legatura? Tema conferintei este una, si ce scrieti in articol este alta. Si, scuzati ma, dar nu cred ca cei care sunt "sponsori" nu stiau ca vine. Ideea care doriti sa o promovati este ca, "guvernul Dancila si Firea, prin PMB" dau bani pentru ...????

Romulus65  •  1 octombrie 2018, 10:32

Sorokin nu vine la Bucuresti ca sa vorbeasca despre convingerile sale anti-gay ci despre marketingul sportiv si nu primeste bani pentru asta. Robin Wright, marea luptatoare pentru drepturile oamenilor si pe care voi o laudati, de ce primeste bani? Corect ar fi ca guvernul si primariile sa nu mai dea niciun ban la nimeni, nici ONG-urilor asa zis de ,, utilitate publica", nici revistelor gen 22 si nici cohortelor de ,,cantaciosi" care se perinda pe la tot felul de evenimente platite din bani publici. Acestia oricum se declara de dreapta si le pute PSD-ul dar nu refuza banii pe care-i primesc de la aceasta guvernare.

Probleme?  •  1 octombrie 2018, 10:40

Pai de ce-ai luat foc, Tolo, asa tare? Care-i problema cu Sorokin? Dar Robin Wright ce cauta? Ce realizari a avut de umbla pe aici cu propaganda?

ITRobert  •  1 octombrie 2018, 10:43

Ce sa inteleg din titlu si articol, ca Romania se pregateste in secret sa devina o colonie homosexuala? E interesant cum "dreapta" romaneasca fraternizeaza cu comunistii americani pe aceasta tema...

Mihai  •  1 octombrie 2018, 10:49

"Coca-Cola, Procter&Gamble, Banca Transilvania și alte companii mari, care prin standardele lor interne refuză discriminarea, sunt și ele sponsori ai conferinței, fără să știe pe cine finanțează!" Intrebare domnule Tolontan , daca lucrez pentru una din companiile acestea si sunt deacord cu legiile anti-gay din rusia o sa ma dea afara ? Cu alte cuvinte trebui sa gandim toti la fel, daca nu, ni se taie macaroana pe Facebook, Youtube sau Twitter sau mai rau suntem dati afara de la locul de munca pe motivul penibil ca ofensezi niste minoritati "discriminate"

C. I. P. rian  •  1 octombrie 2018, 11:02

Dacă am înțeles corect articolul, Doamna Wright vine să vorbească despre drepturile omului (plătită fiind pe de-a-ntregul) și domnul Sorokin vine să vorbească despre managementul sportiv (fiindu-i decontate doar transportul și cazarea). Dar cumva, el nu beneficiază de drepturile omului mult invocate, pentru că are alte opinii. Nu vi se pare că e dublu-standard, domnule Tolontan? Mie da.

Cătălin Tolontan  •  1 octombrie 2018, 11:03

@C. I. P. rian: da, ati inteles corect. Robin Wright e platita, iar Aleksei Sorokin, nu. Insa nu e vorba de opiniile lui Aleksei Sorokin aici, ci de faptul ca el apara legi care baga oamenii in inchisoare pentru ca apartin unei minoritati sexuale si flutura steagul curcubeu. Despre asta vorbim. Alfel spus, convingerea lui Sorokin e aceea ca oamenii care au opinii diferite in materie de preferinte sexuale e normal sa mearga la inchisoare.

Ciprian  •  1 octombrie 2018, 11:04

Păi, pentru un așa eveniment, așa resurse, nu-i firesc! Bani aruncași pe fereastră, atât sumele de bani alocate măsurilor de informare sau, după cum arată, mai degrabă de propagandă, cât și resursele alocate organizării efective a referendumului. Există atâtea alte probleme, cu adevărat arzătoare, unde acești bani ar fi fost mai mult decât necesari. Mi se pare halucinant, să creezi o problemă acolo unde ea nu există, numai pentru a capitaliza niște imagine!... Jenant! Ca să poți conștientiza penibilul momentului, este suficient să-i asculți pe unii precum: codrin ștefănescu, dracnea, șerban Nicolae, nicolicea, lista poate continua, cum îți vorbesc de Dumnezeu și de valorile creștine, ei, care n-au absolut nimic în comun cu cele sfinte, hai să fim serioși. Ce mă deranjează este că, se face circ deșănțat pe baza unor valori sacre și de neatins, precum valorile creștine. Se încearcă asmuțirea unora împotriva altora, creându-se clivaje și mai profunde în societate. Se pare că ăsta-i scopul acestor indivizi, de scindare și mai accentuată a societății, nu-i suficient cât este deja. Problemele reale, așa după cum ele arată, ușor identificabile, sunt puse la „naftalină”, iar altele, fără importanță, sunt create, ce rușine! Nu cumva în spatele acestui referendum se ascund alte măgării pe care cei de la putere se pregătesc să le pună în scenă?! Eu tare cred că da?! Oameni buni nu vă lăsați prostiți și folosiți de un grup de interese care urmăresc cu totul altceva decât ceea ce vi se prezintă! Oare cum arată familia tradițională în viziunea unora? să te căsătorești de zeci de ori? în timp ce ești căsătorit, să ai și amante? să te căsătorești cu una cu zeci de ani mai tânără ca tine? etc. Asta nu-i familie tradițională, cu siguranță!

ManX  •  1 octombrie 2018, 11:07

@Catalin, nu vreau sa par pretentios, dar nu înteleg de ce au fost publicate mesaje scrise cu 45 de minute dupa cel scris de mine iar al meu nu este înca publicat. La mine pe pagina este înca în asteptare. Probabil nu o sa mai aiba aceeasi "valoare" publicat ma târziu. O sa fie scos din context si nu o sa mai fie luat în seama.

Maxentiu  •  1 octombrie 2018, 11:13

Ceea ce numiți în postarea fb culmea „absurdului” e în fapt normalitatea, pe care din păcate, orbiți de ură și de propagandă, nu o mai percepeți. Să începi ziua cu Sorokin și s-o închei cu Robin Wright e tocmai rețeta potrivită pentru ca un grup de oameni inteligenți să aibă o perspectivă cît mai completă a lumii în care trăim. Nu-mi dau seama cum a ajuns omul echilibrat și apărător înfocat al libertății de expresie să se isterizeze ca un activist fanatic dintr-un campus universitar american speriat că vine „omul lui Putin” și... chiar așa: și ce? Ce-o să facă? O să le picure otrava propagandei putiniste în ureche unor oameni care tocmai cu propaganda se ocupa? O să le toarne invitaților poloniu în ceai la cocktailul de după? Omul ăsta n-a fost invitat ca să le inoculeze publicitarilor virusul „anti-gay” (*** concept, altul n-ai găsit?) printr-un speech de 10 minute, ci ca să le împărășească din experiența lui de organizator al celui mai de succes eveniment public de anul ăsta. Și dacă vine din altă bulă, cu atît mai relevantă e experiența respectivă. Hai să-i interzicem lui Sorokin să vorbească, să eliminăm orice opinie neconformă, să mai azvîrlim o copită și înspre Firea și Dăncilă, să transformăm întîlnirea IAA într-un circle jerk al corectitudinii politice și apoi să ne mirăm de ce nu mai înțelegem ce se întîmplă în lumea din jurul nostru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luigi  •  1 octombrie 2018, 11:14

Dacă mai era de demonstrat, Tolo " al meu"o ține *** în presa aşa zis sportivă *** ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

scorilo  •  1 octombrie 2018, 11:35

Poate problema constă în faptul că Sorokin nu are problemele cu sciatica pe care le are Juncker!:))))

Andrei F  •  1 octombrie 2018, 12:18

@Ciprian • 1 octombrie 2018, 11:04 Domnule,cand peste trei milioane de cetateni doresc ceva sa stiti ca nimeni dupa legislatia romaneasca nu se poate opune...De asta Presedintele ,CCR,Parchetele,ONU,galaxia ... tac.Poate nu credeti dar Dragnea ,Nicolicea nu fac ei cat vointa exprimata a 3 milioane de oameni ...

bogmir  •  1 octombrie 2018, 12:28

Sunt curios daca Robin Wright si restul invitatilor sunt constienti ca impart podiumul cu cineva care reprezinta niste valori incompatibile cu drepturile omului. Ati putea sa sondati mai tare cine e prietenul microbist care l-a propus pe Sorokin, daca e asa cum spune managerul general al IAA. Desi m-ar mira sa nu fi stiut dinainte.

Gogu  •  1 octombrie 2018, 13:12

Se dovedeste inca o data ca FSB(KGB) isi face treaba foarte bine.Nu si SRI care ar fi trebuit sa comunice guvernului si GVF cine este vorbitorul de la evenimentul pe care il sustin cu banii romanilor

Matei  •  1 octombrie 2018, 14:20

"el apara legi care baga oamenii in inchisoare pentru ca apartin unei minoritati sexuale" Minciuna sfruntata. Legile sunt impotriva ***. Nu exista nici o lege care pedepseste apartenenta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matei  •  1 octombrie 2018, 14:56

imi cer iertare pentru limbaj: *legile Rusesti sunt impotriva manifestarilor publice precum defilarea paradelor gay cu participanti in colanti roz, cu sutiene si cercei.

ManX  •  1 octombrie 2018, 16:06

Cătălin Tolontan • 1 octombrie 2018, 11:03 Atunci ce spui despre Donald Trump care întretine o relatie tensionata cu Iranul si doreste întelegere cu Coreea de Nord. Din cauza conflictului cu Iranul, ar trebui sa fie exclus de la negocierile de pace cu Coreea de Nord?

Alex  •  1 octombrie 2018, 18:32

Președintele IAA Global este Felix Tătaru (vezi aici: https://iaaglobal.org/about/our-leadership-team); soția sa este membru în boardul CpF. Just sayin.

Maria Petrescu, Bucuresti  •  2 octombrie 2018, 20:02

Buna ziua, d-le Tolontan. Vorbiti despre 200.000 de euro, care inseamna vreo 940.000 lei (la 4,7 lei pt. un euro). Puteti sa dati mai multe detalii despre ce institutie publica a contribuit financiar, respectiv cu cat? Inteleg ca este vorba despre Primaria Bucurestiului si Guvern (Secretariatul Guvernului), dar cu cat anume fiecare? Si pentru ce au fost folositi banii fiecarei institutii, adica pentru hotel, masa, remuneratii, bilete de avion etc.?

Maria Petrescu, Bucuresti  •  2 octombrie 2018, 22:07

Am gasit o parte din informatii, la o cautare pe pagina Secretariatului Guvernului: la acest link, http://sgg.gov.ro/new/interes-public/info-si-anunturi/anunturi-licitatii-2/, este prezentata o licitatie pentru Servicii de masa (pranz) pentru un numar de 900 de participanti la Conferinta Globala IAA „Creativity for Better”, Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, 2-3 octombrie 2018. Din anuntul de participare reiese ca valoare estimata pentru serviciile de catering a fost de 153.000 lei inclusiv TVA. Nu apare nici o informatie despre pretul final platit. 153.000 lei inseamna cca 32.500 euro, la un curs de 4,7 lei pt. un euro. Deci, Guvernul a contribuit cu 32.500 euro pentru masa/cateringul evenimentului. Restul pana la 200.000 euro au venit, probabil, de la Primaria Bucuresti.

Theodor  •  3 octombrie 2018, 9:43

Catalin Tolontan: el apara legi care baga oamenii in inchisoare pentru ca apartin unei minoritati sexuale si flutura steagul curcubeu. Catalin Tolontan, există legi în Rusia care bagă oamenii în închisoare pentru că sunt gay? 🤣

Comentează