Procesul „Colectiv” – După ce s-au folosit de imaginea lui la tragedie, Arafat spune, prin avocat, adevărul: ISU cere în instanță expertiză ”pentru că infecțiile nosocomiale din spitale au contribuit la decesul răniților”!

În zilele tragediei, doctorul i-a ținut în spate pe Oprea și Bănicioiu dar acum Arafat și oamenii săi de la ISU se delimitează de spitale de teama despăgubirilor uriașe care pot urma!

marți, 23 octombrie 2018, 10:34

Lovitură de teatru la termenul de ieri al procesului ”Colectiv”.

Jurnaliștii Adriana Oprea și Răzvan Luțac au relatat pentru Libertatea din sala de judecată că ISU București-Ilfov (ISUBIF) a solicitat judecătorului Mihai Bălănescu să admită noi expertize și probe care arată că tinerii arși la ”Colectiv” și internați au suferit și au murit din cauza infecțiilor nosocomiale!

Este prima delimitare netă pe care Raed Arafat, fondatorul și șeful suprem al ISU, o are față de spitale, în lămurirea cazului ”Colectiv”.

De azi într-o săptămână se împlinesc trei ani de la tragedie.

În noaptea de 30 octombrie 2015 statul a vorbit prin patru persoane importante:

Nu se poate uita.

Sub lumina crudă a reflectoarelor, o țară din ce în ce mai tulburată le soarbe fiecare cuvânt. Cel mai mult vorbește Raed Arafat, pentru medicul că are o credibilitate incontestabilă, meritat câștigată. 

În spatele lui se ascund politicieni, guvernanți și manageri de spitale.

Imagini la câteva zeci de minute după tragedie. Gabriel Oprea și Raed Arafat dau primele declarații ale statului român

În zilele care urmează, ministrul Bănicioiu spune că ”avem condiții ca în Germania, nu e nevoie de nimic” și Raed Arafat, prin tăcere, îl aprobă. El coordonează și sistemul de transport internațional.

Tot Arafat e garanția că pompierii săi spun adevărul când afirmă că ”n-am știut de clubul Colectiv”.

Dar presa dovedește că ISU minte! Pe 25 noiembrie 2015, Gazeta Sporturilor publică documente care arată că ISU a știut de felul riscant în care funcționează Colectiv. Că fuseseră acolo în control!

Arafat demite trei șefi ai ISU, iar procurorii trimit în judecată pe cei doi angajați care fuseseră la Colectiv într-un control pe care nu-l trecuseră în catastife!

Opinia publică se trezește.

Românii află de Unitatea de Mari Arși de la ”Floreasca”, inaugurată de două ori și nefuncțională, și află de zecile de răniți cuprinși de infecțiile nosocomiale. Apoi, apare uriașa corupție din sistemul de sănătate, care mănâncă resursele dedicate bolnavilor.

Încet, încet, adevărul iese la iveală și, când începe procesul ”Colectiv”, oamenii speră, o speranță care se lungește însă ca o mână de var ce nu poate acoperi tot gardul, pentru că justiția are propriul ritm.

Dar aceeași justiție obligă la poziționări clare! Și, la termenul de luni, 22 octombrie 2018, avocatul ISU cere judecătorilor să constate exact ceea ce Raed Arafat, șeful ISU și al sistemului naționat de urgență, nu a spus niciodată: infecțiile nosocomiale au îmbolnăvit și au omorât oameni!

În procesul ”Colectiv”, ISU București Ilfov a fost chemată în instanță de către DNA, ca parte civilmente responsabilă, și riscă despăgubiri dacă se dovedește că oamenii săi nu și-au făcut treaba când au controlat clubul!

Ca să se apere, reprezentanta ISUBIF a solicitat instanţei să depună ca probă un act medical emis pe numele lui Rob Iulian,  rănit în incendiul din Colectiv, act în care se vorbeşte despre infecţiile nosocomiale.

„Vrem să dovedim acest aspect: că şi infecţiile nosocomiale au contribuit la decesul sau la agravarea stării pacienţilor”, a justificat reprezentanta ISUBIF.

„Dacă suntem traşi la răspundere pentru nişte sume de bani, ar fi bine să se descopere şi că vina nu e doar a noastră”, a adăugat ea, solicitând ca INML să efectueze o expertiză „care să stabiliească dacă la suferinţele celor răniţi în incendiul din Colectiv au concurat şi infecţiile nosocomiale contactate de ei”.

Se împlinesc trei ani și justiția, lentă, exapserantă, dar persistentă și implacabilă, obține în sala de judecată recunoașterea.

 

 

Comentarii (41)Adaugă comentariu

nausea  •  23 octombrie 2018, 11:05

Arafat este cel mai cinstit dintre toti romanii care au existat si vor exista 1000 de ani de acum incolo. ***. Propun ca 30 octombrie sa fie ziua sfantului Arafat. Doamne-ajuta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin  •  23 octombrie 2018, 11:26

Domnule Tolontan, as vrea sa va felicit pentru descoperirile pe care le faceti si cu acceptul dumneavoastra va propun un subiect de abordat: Institutii publice cu atributii paralele (ex: SAJ cu SMURD, cand ar putea fi o singura institutie puternica, politie locala cu politia nationala, Jandarmeria cu Ordinea publica de la Politia Nationala, Structuri de control de la nivelul primariilor cu alte institutii publice cu personalitate juridica etc). Pentru noi, cei care lucram in sectorul privat ne-a cam ajuns cutitul la os de cate controale avem parte de nu putem sa ne desfasuram activitatea. Singurul lor scop este de a da cel putin o amenda. La majoritatea institutiilor nu exista actiunea de preventie. Consider ca aceste controale reptete de la institutii cu atributii paralele sunt foarte nocive mediului de afaceri. Cu stima

lili  •  23 octombrie 2018, 11:55

Raed Arafat, un oportunist ca oricare dintre cei aflati in fruntea diferitelor Institutii ale Statului roman... RUSINE, un mincinos, acum ca Acuzatiile ajung spre ISU, Raed Arafat arunca RESPONSABILITATEA si pe Microbii care colcaie n Spitalele Romaniei, cu bunavointa lui Arafat si a tuturor!!

Cătălin Tolontan  •  23 octombrie 2018, 11:56

@lili: Raed Arafat a conceput unul dintre putinele sisteme clar functionale din aceasta tara, intr-o chestiune de importanta critica: SMURD si sistemul national de urgenta. Acestea sunt realitati de necontestat. Daca nu recunoastem asta, atunci orice repros, si fiecaruia dintre noi i se pot face reprosuri, nu porneste de la baza factuala a discutiei.

Mircea Voda  •  23 octombrie 2018, 12:00

@Sorin. Nu e chiar asa. Mie mi-au venit pompierii sa verifice sistemul antiincendiu. Nu aveam asa ceva, nu mi-au dat amenda, mi-au dat 30 de zile sa-l pun la punct. In momentul ala i-am intrebat daca ma ajuta sa-l fac astfel incit sa fie conform normelor lor. Mi-au spus cine trebuie sa-mi faca proiectul, a fost facut sub supravegherea lor, apoi la punerea in practica a proiectului, zi de zi venea cineva de la ei sa vada daca totul se face conform proiectului. Dupa ce sistemul a fost functional si s-au facut toate actele pentru a intra in legalitate, seful lor mi-a spus: Sinteti singurul din zona noastra care ne-a cerut ajutorul. PS In afara taxelor legale n-am platit nimic altceva.

Mircea Voda  •  23 octombrie 2018, 12:04

Da, s-a murit si inca se mai moare in spitale din cauza infectiilor nosocomiale. Spitalele nu sint in subordinea SMURD prin urmare nu vad unde e delimitarea, mai degraba e o precijare catre instanta. Tolo, eu as fi mai interesat in aceasta ancheta de raportul celor din Valea Jiului, e foarte interesant ce scrie acolo.

st.il.  •  23 octombrie 2018, 12:06

Tare de tot povestea/articolul ăsta !. Reacția ISU (după atâta timp de la cumplita tragedie) pare un fel de..." ba pe-a mătii " !... Suntem o țară bolnavă sau...îmbolnăvită ?...Dumnezeu știe (și o mână de....) !...

Johnneil  •  23 octombrie 2018, 12:13

Bla-bla-bla! Un lucru este cert: Au trecut trei ani si NIMIC. Absolut NIMIC in afara celor 64 de mortii.

Sorin  •  23 octombrie 2018, 12:34

@Mircea Voda eu nu vorbeam de ISU. Eu vorbeam la modul general de aceste structuri multiple care se calca in atributii unii pe ceilalti. Felicitari domnilor de la ISU care v-au sprijinit. Asa vad si eu rostul taxelor platite de catre angajator/angajat. Aceste institutii ale statului ar trebui sa sprijine fiecare operator economic pe timpul controalelor si ulterior sa vina cu o masura coercitiva

Sorin  •  23 octombrie 2018, 12:38

@ Mircea Voda, nu vorbeam de ISU. Acolo gasesti si oameni care te pot sprijini. Eu vorbeam de cu totul altceva. Vorbeam de aceste institutii care se calca pe bataturi in atributii. In momentul in care vezi ca vin reprezentantii statului si te coordoneaza, te ajuta si nu vin direct pe masuri coercitive, atunci chiar se justifica taxele catre stat.

Jony  •  23 octombrie 2018, 13:03

Domnule Tolontan, In noaptea de 30.10.2015, cel care trebuia sa coordoneze actiunea ISU a fost absent nemotivat. Despre acest aspect nu se vorbeste nicaieri, desi in interiorul isu povestea e cunoscuta, tot asa cum arafat o stie la fel de bine. Personajul, cel mai inalt in conducerea isu la acel moment, era plecat din garnizoana (in interes personal) la concubina lui din constanta. Va rog sa verificati informatia si sa aflati cum a fost posibil ca timp de 5 ore, cel care trebuia sa conduca operatiunile de salvare a lipsit nemotivat, sau ca sa ne exprimam in termeni militari A DEZERTAT.

Baggio  •  23 octombrie 2018, 13:23

Tolo în afară de datul că părerea despre unul și altul, ce meserie ai practicat? Ai scris în articol că în momentul în care Dr Arafat a aflat de cei trei "purceluși" că au mințit i a demis. Lucrez în urgenta de 11 ani, am participat și la exerciții în afara tarii, Dr Arafat e somitate în situațiile de urgență în lume și crede-mă știu ce vb, omul e apolitic total, tocmai asta a fost tema unei dezbateri la conferința de urgență de medicina mondială la Viena :implicarea politicului în sistemul de urgența . Crezi că s ar mânji cu niște oameni de cea mai joasă speță? E o victimă a celui care refuză să facă jocurile cuiva. De ce nu ai făcut o dezbatere, articol pe tema parcului național al ambulanțelor și a licitației care i a fost contestată de trei ori dr Arafat sau a câtor și mai câtor bariere care i se pun în procesul de dezvoltare a urgenței?

Cătălin Tolontan  •  23 octombrie 2018, 13:24

@Baggio: discursul acesta, conform caruia ziaristii trebuie sa taca, pentru ca sa nu le impiedice pe somitati sa voreasca, a fost cel care a intretinut minciuna oficiala imediat dupa Colectiv. Sa ne facem fiecare meseria. A noastra e sa aflam lucruri, sa le verificam si sa vi le impartasim. Daca va enerveaza ce aflati, nu impuscati mesagerul!

Ion Ion  •  23 octombrie 2018, 13:30

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasile cocris  •  23 octombrie 2018, 14:12

Ce treaba are asta cu sportul? ***.. Sa te bazesi pe reporteri de la Liberatea tb sa fi minim *** Mizerie de redactie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ilie ana  •  23 octombrie 2018, 14:30

@tolo: Ati citit comentariul lui Baggio in intregime? Sau v-a deranjat prima propozitie si nu v -ati putut abtine sa raspundeti pe un ton moralist usor superior?

ilie ana  •  23 octombrie 2018, 14:31

ca sa fie mai precis? unde in mesaj vedeti ca ar spune ca jurnalistii ar trebui sa taca?

Planetfun  •  23 octombrie 2018, 14:34

Nu cumva incerci sa duci atentia de la ce conteaza cu adevarat ? Principalul "beneficiar" a fost noul guvern Ciolos. Poate faci si o ancheta despre incendiu, ca nu prea se leaga lucrurile pe acolo.

Geampalia Cristian  •  23 octombrie 2018, 14:58

Dle Tolontan, daca nu stiti cum functioneaza sistemul smurd abtineti va de la anumite comentarii si nu mai duceti lumea in eroare!!! Faceti o ancheta si pe aceasta problema dj santeti asa pro!!!

Ghita Bizonu’  •  23 octombrie 2018, 14:59

Sa va zi9c o chestie neplacuta.. Ca sa scapi de infectii nosocomiale (infectii spitliceti cu bacterii rezistente la medicamente) ... trebuie sa demolezi spitalul, sa ii duci molozu in afara orasului si sa contruiesti un spital nou!

Yvonne MacDougall  •  23 octombrie 2018, 16:17

Este foarte bine ca si acest adevar dureros, respectiv contributia infectiilor nosocomiale, se doreste scos la iveala; dar totusi adevarul a ce s-a intamplat acolo il vom afla vreodata sau vom ramane doar la stadiul banuielilor?

Sextus  •  23 octombrie 2018, 17:32

@Cătălin Tolontan meritele nu le contestam... dar ele nu pot fi citate la infinit in toate cazurile unde ei gresesc... exista cazuri in care, indiferent de merite, anumiti domni trebuie sa plece... Colectiv este fara discutie unul dintre ele... nu te poti ascunde in spatele meritelor trecute toata viata... nici vechea poveste criptocomunista "nu sunt altii mai buni" sau "toti fura" sau "toti sunt la fel de corupti" nu tine...

ionut sasu  •  23 octombrie 2018, 18:01

Cataline, te apreciez, dar azi trebuia sa scrii in Gazeta Sporturilor doar despre ILIE BALACI. Articolul este foarte bun pentru LIBERTATEA.

Mihai  •  23 octombrie 2018, 18:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65  •  23 octombrie 2018, 18:51

Ghita Bizonu’ are dreptate,cu mentiunea ca spitalul nou nu poate fi ridicat pe acelasi amplasament.de ce bate campii Tolontan despre infectiile nosocomiale? este simplu:noile teste demonstreaza ca incendiul nu putea avea loc fara o mana criminala.mai ramane de analizat cine a avut de castigat in urma acelei tragedii.

Mamutul Mahmur  •  23 octombrie 2018, 19:24

Încă un articol ca nuca în perete despre Arafat. Deci avocatul care reprezintă ISU acționează în apărarea intereselor propriului client. (Care, apropo, e ISUBIF, nu Arafat). Poate ne spuneți cum ar trebui să acționaze fiecare. De exemplu Arafat să spună în seara aia că spitalele *** Ca a zis că este e așteptat să crească numărul deceselor nu ați reținut, nu? Sau cum ar trebui să procedeze avocatul ISU? Să nu scrieți cumva de cazul de la Sanador să nu supărați mediul privat. Altfel înjuratul de politicieni și funcționari la stat e gratis.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  23 octombrie 2018, 20:11

Tolo, infectiile nosocomiale sunt prezente si active in oricare spital din lume si vulnerabilitatea maxima o au pacientii cu rani deschise pe arie mare: cei cu amputari de membre superioare sau inferioare si, in special, cei arsi pe o mare suprafata din pielea corpului. In astfel de cazuri, medicii se lupta preponderent cu infectiile intraspitalicesti, nu cu tratamentele medicale specifice fiecarei interventii chirurgicale sau clinice in parte. Din pacate, in cazurile grave de arsi se moare in mai toate spitalele din lume, din Franta si pana in Germania, din Canada si pana in Statele Unite, exact din aceeasi cauza fatala: infectiile nosocomiale; si aia nu utilizeaza produse dezinfectante contrafacute de la Hexi-Pharma!:))) Este cunoscut public faptul ca majoritatea persoanelor arse in tragedia de la Colectiv ce au fost imediat transferate in spitale din Franta, Austria, Germania, etc, au decedat la fel ca si cei internati in spitalele din Romania! Si exact din aceeasi cauza: infectiile intraspitalicesti!!! Cu alte cuvinte, sarcina lui Raed Arafat, in calitatea lui de sef al ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta) este cu totul alta: sa previna tragediile si catastrofele; sa intervina prompt in asemenea cazuri. NU este treaba lui Raed Arafat sa judece infectiile nosocomiale din spitale si nici sa-si justifice incompetentele prin astfel de motivatii. ISU trebuie sa actioneze cu promptitudine in cazuri de accidente, fie ele rutiere sau de alta natura; in cazuri de catastrofe naturale de felul cutremurelor, inundatiilor, alunecarilor de teren, incendiilor, accidentelor rutiere, navale, aeriene, etc. Adica, exact ce n-a fost in stare sa faca individul in cazul Colectiv!!! Infectiile din spitale nu sunt in sarcina si treaba lui Arafat; arsii aia de la Colectiv n-au avut niciun ajutor de urgenta prompt si profesionist in momentele acelea critice ale tragediei; despre asta e vorba aici! Arafat visa la altceva in momentele alea si-si numara, probabil, banii din salariul lui imens platit de statul Roman ca sa se joace el de-a smurdul!:) In afara de unele cazuri de accidente auto, ISU si SMURD-ul taie frunza la caini: nimic nu previne, nimic nu asigura, desi cheltuie sute si milioane de euro anual. Asa se face ca a existat Colectiv, ca au murit cu zile oameni in tragedii aviatice; ISU asta a asteptat vreo 20 de zile pana cand niste tarani au descoperit locul in care se prabusise un elicopter... :) Mai mult, ISU asta a tocat alte zeci de milioane de euro pentru simulari de alarme de urgenta... la 2-3 luni suna o sirena prin tot Bucurestiul, ca la bombardament si... nu se intampla nimic! Lumea ignora goarna aia si isi vede de treaba ei... nimeni nu reactioneaza pentru ca tot circul asta nu are drept scop un exercitiu sau o simulare a unei situatii critice, ci doar sa cheltuie banii de la buget! Pe bune acum, daca maine va suna sirena aia pentru un motiv real, oamenii se vor plimba pe strazi si prin piete fara niciun stres!!! Pentru ca niciodata simularile astea ale lui Arafat n-au avut drept scop sa pregateasca populatia pentru situatii de calamitate sau de urgenta, sa-i invete pe cetateni sa se refugieze in adaposturi, sa-si camumfleze ferestrele, sa se ascunda prin pivnite, sa stinga luminile si sa opreasca gazele... Ascultam zilele trecute urletul ala al sirenei lui Arafat si socoteam in gand cate sute de mii de euro cheltuie asta degeaba din banii publici pentru fiecare zbieret lugubru al megafoanelor ce nu impresionau pe nimeni: oamenii isi vedeau linistiti de treburi, elevii se jucau fara stres prin curtea scolii... Asa cevaaa...! Fereasca Dumnezeu tara asta de o catastrofa reala, ca in nadejdea lui Arafat ne facem cu totii praf si pulbere! Evident, individul ne va explica ca nu e vina lui, ci a infectiilor nosocomiale din spitale! :)))

lulu  •  23 octombrie 2018, 20:46

tolontane, ia vezi că și ăi de la luju investigară colectivul și le cam dă cu plus. citiși sau nu servești de la concurență?

albert  •  23 octombrie 2018, 22:41

Buna . As vrea sa imi spun si eu off-ul. Imi cer iertare anticipat ca va deranjez dar nu stiu unde sa imi exprim durerea acum. Azi dimineata am internat la spitalul judetean Brasov, o ruda apropiata. Sectia ortopedie. Cu toata drama petrecuta ni s-a cerut 2000 Ron. Intr-un final am ajuns la jumatate. Atat vreau sa spun. Sa stie toata lumea ca in continuare se cere "o mica atentie". Fara nici o jena. Cresterea salarilor pentru medici nu a fost tocmai inspirata. O seara placuta in continuare.

Ciprian  •  24 octombrie 2018, 8:18

Se împlinesc îndată 3 ani de la evenimentul ce a îndoliat o țară întreagă, dar care nu a rușit să o facă mai responsabilă, mai incisivă, mai dornică de schimbare în bine și mai hotărâtă de areseta valorile, principiile și criterile clasei politice. Clasa politică fiind, fără absolut nicio îndoială, „criminalul” acestor oameni, care și-au găsit sfârșitul în cel mai groaznic mod cu putință. Acești indivizi, perindați pe la „butoanele” țării au girat și dezvoltat un stil corupt de a face politică și de a pune la gunoi interesul public, siguranța și securitatea fiecărui cetățean, în schimbul promovării propriilor interese. Cine a răspuns după tragedia Colectiv?! Ce s-a învățat de pe urma acesteia?! Ce s-a schimbat în bine?! Ce s-a înnoit după o mostră evidentă a fenomenului corupției existent în țara noastră?! Din păcate, absolut nimic, dar nimic... Aceleași fețe de neprivit la TV, în mass-media și, mai grav, la conducerea administrativă a acestei țări. Legi făcute pe sub masă, legi făcute pentru ei, dezincriminarea faptelor de corupție, tocmai pentru a le putea face în voie, întreprinderea de activități ce nu au nicio treabă cu interesul public, ignorarea vocii societății, călcarea în picioare a oricărei norme morale, etice și de bun simț. Asta am avut anterior tragicului eveniment, asta avem și acuma!!! Familiile afectate, își duc suferința și drama mai departe, iar ei își împart ciolanul, funcțiile și urinează pe țară, nu-i așa?! Mai dăunăzi, arhicunoscutul sforar Tăriceanu, menționa că problema corupției nu este atât de importantă... da, așa este, pentru ei nu este deloc importantă, doar sunt beneficiarii ei, pentru noi e importantă, suntem victimele acestui fenomen, iar cea mai bună mărturie este tragedia de la Colectiv... Cei găsiți vinovați, pentru amploarea tragediei și pentru numărul victimelor rezultate, ar trebui să facă pușcărie pentru tot restul vieții. Evenimentul de la Colectiv, trebuia să fie un moment de resetare a societății și de trezire la realitate și de punere a umărului la poziționarea țării noastre pe un făgaș normal, pe o cale corectă, astfel încât anormalul să fie eliminat, iar normalul să devină literă de lege... Domnule Tolontan, consider că schimbarea acestei țări, stă în puterea fiecăruia dintre noi, fiecare să facem cât putem și să acționăm în aria noastră de responsabilitate, iar astfel vom reuși să redăm societatea cetățenilor și valorilor democratice și sănătoase și nu o vom mai ține-o captivă în mâinile unor politicieni iresponsabili, incompetenți,imorali și profund corupți! Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți în cumplita tragedie, să le dea putere celor rămași în viață de-a avea o viață normală, iar părinților celor dispăruți, alinare și tăria de-a trece mai ușor peste cele întâmplate, lucru extrem de dificil!

ValiP  •  24 octombrie 2018, 9:32

Articolul pare tras de par, ca sa iasa Arafat bine, fiind o contradictie flagranta intre titlu si continut. Arafat declara ca ISU nu stia de club, apoi se constata ca ISU fusese pe acolo, dar sunt concediati subalternii. "ministrul Bănicioiu spune că ”avem condiții ca în Germania, nu e nevoie de nimic” și Raed Arafat, prin tăcere, îl aprobă". E mai mult de atat, Arafat ii lua si apararea acum un an, explicand ce a vrut sa spuna Banicioiu; era vorba de 1-2 zile, nu se gandea nimeni ca putem sa-i tinem pe toti pe termen lung. Nu a activat mecanismul de urgenta european , iar transferul pacientilor s-a facut extrem de tarziu, cand pacientii erau deja infectati. Primul transfer s-a facut la 5 zile de la incendiu, in Israel, la cererea familiei. Cu toate astea, doar 6 pacienti au murit in strainatate, din cei 35 transferati. Arafat a fost complice cu Banicioiu si are o vina morala si profesionala imensa. Faptul ca e creatorul SMURD nu are nicio relevanta aici, reputatia nu aduce nevinovatia. Si se poarta acum de parca n-ar fi stiut ca in Romania nu exista nici macar o singura camera sterila pentru arsi!

zorrozabal  •  24 octombrie 2018, 10:12

"Apoi apare uriasa coruptie din sistemul de sanatate,care mananca resursele dedicate bolnavilor"!Si cu preturile la medicamente mai mari decat in Germania!Unde veniturile locuitorilor sunt evident mai mari,imi permit sa adaug eu!Dar cum s-o fi ajuns la aceasta "uriasa coruptie"din sistemul de sanatate?La B1TV -in seara cand "a cazut"referendumul-in cadrul unei dezbateri cu invitati din ambele "curente",fostul primar al sectorului 5-balaoachesul Vanghelie-a fluierat in biserica, permitandu-si sa afirme unele lucruri!Si-a permis probabil bazandu-se pe faptul ca tatal lui este din...Israel!Ce zicea Vanghelie?Zicea despre medicamente si despre fostul ambasador al Statelor Unite in Romania, "a carui masina putea fi vazuta aproape zilnic, in fata Ministerului Sanatatii"!Si ca ministrii de la acest minister erau schimbati cel mai des,domnul Ambasador fiind nemultumit de ei!Si mai zicea Vanghelie, ca sotia fostului ambasador avea o firma de comert cu medicamente!O fi adevarat,n-o fi adevarat,cert este ca mai marii acestei lumi dau sentinte ca in Romania este coruptie!O fi,dar ei nu au nici o contributie?

rexrapidistul  •  24 octombrie 2018, 11:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dean  •  24 octombrie 2018, 11:32

mama ce fata are dl de langa Arafat!

Sextus  •  24 octombrie 2018, 15:43

@ticbis pacientii au fost transferati tarziu in afara, dupa 5-6 zile... erau toti deja infectati... chiar si asa, afara au murit 9 fata de cati au fost transferati... total victime 64, morti afara 9 toti fiind deja infectati... nu mai dezinforma... si spitalele si arafat sunt varza... trebuiau rasi impreuna cu tot guvernul si sparlamentul de penali...

Tewdr  •  25 octombrie 2018, 7:02

Domnule Tolontan: http://www.romaniacurata.ro/procesul-sar-sri-privind-desecretizarea-notelor-hexi-pharma-va-fi-judecat-de-curtea-de-apel-bucuresti-tolontan-cred-in-curajul-judecatorilor/ http://www.romaniacurata.ro/informarile-sri-despre-hexi-pharma-disponibile-doar-cu-certificat-orniss/

pacientuedevina  •  25 octombrie 2018, 10:17

Dr. Arafat este singurul om din toate organele statului care se lupta concret cu mafia medicala si statul paralel medical. Este cel care a cerut si fireasca si necesara incompatibilitate public/privat a medicilor. Cinste lui ca nu mai inghite musamalizarea infectiilor nosocomiale care in Ro sunt in grup organizat (de competenta DIICOT): medic curant, medic sef serviciu SCIN, director medical, manager spital, director DSP, MS. Arafat raspunde de EXECUTAREA transferului in strainatate al bolnavilor, la decizia medicului curant cu aprobarea MS! Deci nu mai manipulati si nu mai ascundeti neglijentele crase ale medicilor curanti

Pacientuedevină  •  25 octombrie 2018, 12:12

Știți ce a descoperit un specialist străin care a studiat problema infecțiilor nosocomiale din Ro? Că AUTORII MORALI ai uciderilor din culpă a bolnavilor prin infectarea lor nosocomială sunt casele județene de sănătate, deoarece încheie contractele de finanțare a spitalelor (din banii noștri ai contribuabililor), fără să își îndeplinească obligația legală de a verifica calitatea reală a serviciilor pe care le poate presta efectiv respectivul spital, calitate ce include conform legii și garanțiile verificabile și ferme de eliminare a infectărilor pacienților. Case de asigurări de sănătate (instituții publice, care ar trebui să își îndeplinească și obligația legală de a apăra drepturile asiguraților - dreptul la sănătate și la viață) care NU reziliază contractele de finanțare a secțiilor spitalelor care își bat joc de regulile de protecție a pacienților (deja sunt de notorietate imaginile, de exemplu, cu medici ATI și personal ATI care se plimbă cu saboții albi prin curtea spitalelor, la cantină etc. și apoi intră în saloane cu acești saboți etc.), nici chiar când zeci de pacienți sunt infectați succesiv în secție și NICI CHIAR ATUNCI CÂND SE DOVEDEȘTE CĂ SPITALUL A ASCUNS INFECTĂRILE NOSOCOMIALE! Deci totul se datorează unei CORUPȚII fantastice la nivelul caselor județene de asigurări de sănătate, care încheie/nu reziliază finanțarea mecanismelor criminale la adresa pacienților pe care ar trebui să îi apere, deoarece mușamalizează neregularitățile grave (inclusiv nerespectarea protocoalelor medicale, încălcarea drepturilor legale ale pacienților etc.) din spitalele prestatoare de sericii medicale (din motive politice/avantaje personale etc.). Anchetați jurnalistic aceste case de asigurări și fraudele acestora! E singura posibilitate de a pune capăt morților evitabile din spitale, si atunci vă puteți lăuda că ați schimbat realmente ceva esențial

pacientuedevina  •  25 octombrie 2018, 13:50

Si mai există un COMPLICE monstruos: ministrul sănătăţii. Acesta pur si simplu tergiversează (batjocorind zi de zi pacientii) să emită odată cele două ORDINE de ministru care să pună capăt practicii frauduloase a managerilor de spitale (deh, ministra, fostă şi viitoare manager de spital...): O R D I N U L privind obligaţiile microbiologilor din spitale de raportare imediată ON-LINE („Microbiologii din spitale trebuie să aibă obligaţia raportării centralizate imediate, directe, online, a buletinelor de analiză în cazul identificării de bacterii care pot produce infecţii nosocomiale, către toate instituțiile implicate, nu numai în interiorul spitalului. Este singura modalitate prin care poate fi prevenită orice tentație de ascundere a infecțiilor”); obligaţia spitalelor de a PUBLICA pe site-ul lor lunar situaţia infectărilor („Spitalelor trebuie să li se impună transparenţa totală. Transparenţă totală a dus la o reducere semnificativă a infecţiilor intraspitaliceşti acolo unde ea s-a aplicat - în special în SUA); introducerea reprezentantului ASOCIAŢIILOR de pacienţi în SCIN-ul spitalului („Rolul asociaţiilor de pacienţi în supravegherea raportării corecte a infecţiilor nosocomiale poate fi crescut, implicarea acestora”); „prevederii de stimulente pentru persoanele care semnalează infecţiile intraspitaliceşti ASCUNSE, precum medici de laborator, medicii curanţi, medici rezidenţi, asistente sau chiar pacienţi. Nu este vorba de un îndemn la delaţiune ci o evitare a complicităţii la ucidere din culpă sau în cunoştinţă de cauză”; O R D I N U L privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de ANATOMIE PATOLOGICĂ a spitalelor (din categoria ordinelor care se emit pentru secţii, de exemplu, pentru ATI este OMS nr. 1500/2009 – tot datorită implicării dr.Arafat…), care să prevadă RESPONSABILIZAREA acestora prin independenţa lor faţă de managerul spitalului şi obligaţia acestora, ca la efectuarea autopsiilor, să verifice şi să raporteze existenţa infecţiilor nosocomiale ale pacientului decedat în spital! Totul este foarte simplu şi poate fi rezolvat chiar mâine, deci TOTUL STĂ ÎN PIXUL UNEI MINISTRESE (!) care se preface că nu ştie, nu poate, bla bla, ce imagine bună are ea, cu zeci de interviuri pe secundă, cel mai bun comunicator al guvernului – „forme fără fond”, încercarea de a prosti poporul, doar ca să apere iresponsabilitatea dumnezeilor medicali (ce se bălăcăresc în politică şi fonduri publice)…

Pacientuedevina  •  25 octombrie 2018, 15:42

Toţi pacienţii infectaţi sau rudele celor decedaţi în urma/cu contribuţia infecţiilor nosocomiale au OBLIGAŢIA cetăţenească şi morală de a DA ÎN JUDECATĂ spitalul şi Ministerul Sănătăţii pentru daune civile (art. 655-656 Legea nr. 95/2006) şi de a face PLÂNGERE PENALĂ. Abia asteaptă sute de case de avocatură să îi ajute. LAŞITATEA trebuie să înceteze. Statul trebuie forţat, prin declanşarea peocedurilor judiciare, să abandoneze protecţia mafiei medicale şi să desfiinţeze "statul în stat" medical public. Când ministresa este chemată în justiţie să răspundă juridic pentru omisiunile ilicite de a emite ordinele, va trece de la preocupările de public relations la salvarea vieţii pacienţilor, adică exact pentru scopul legal pentru care a fost numită şi plătită din banii nostri

Pacientuedevină  •  25 octombrie 2018, 19:30

Respect pentru victimele de la Colectiv si rudele lor care se luptă in justitie cu sistemul medical corupt din Rou. Ei se luptă, de fapt, pentru vietile si sănătatea noastră a tuturor! Inclusiv a celor lasi, care nu au făcut nimic nici când rudele lor au murit cu zile în spitale, lăsând ca tragedia să se repete astfel si în familiile altora. Dacă aveti date si informatii în acest domeniu si nu vreti să vă „expuneti” personal, măcar transmiteti-le domnului Tolontan, cu păstrarea confidentialitătii sursei, pentru anchetă jurnalistică. Nu mai lăsati să se întâmple si altora

Comentează