Învinovățirea victimelor! 12 judecători români au considerat că dacă fetele minore violate nu au spus părinților, tăcerea reprezintă dovada că și-au dat consimțământul pentru sex

Ceea ce se cunoaște în toată lumea civilizată, că victimele abuzurilor sexuale tac de rușine sau de teamă, în România e interpretat pe dos!

vineri, 18 ianuarie 2019, 3:00

 

De Adriana Oprea, Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

O fată de 10 ani și 8 luni dintr-un mic sat de lângă Deva este violată, în mod repetat, de mai mulți bărbați adulți.

Din cele trei curți de judecată românești, printre care și cea mai înaltă din caz, Curtea de Apel Alba, care dă sentința definitivă, două instanțe susțin că fata de 10 ani putea refuza actul sexual!

În opinia judecătorilor, consemnată negru pe alb, faptul că fata n-a reclamat familiei e un semn că ea a consimțit să facă sex.

„Victima nu le-a spus părinților ei despre presupusul abuz”

Iată citatul exact, care probează cum au judecat cazul magistrații din Alba Iulia.

„Pe baza acestor mărturii și a faptului că victima nu le-a spus părinților ei despre presupusul abuz, instanța a ajuns la concluzia că actele sexuale au fost întotdeauna inițiate de reclamantă și a respins teoria conform căreia victima ar fi fost în imposibilitatea de a-și exprima voința”.

În realitate, conform probelor de la dosar, fata suferea de stres posttraumatic.

Asistăm la învinovățirea victimelor.

Asta în timp ce constatările expertizei medico-legale psihiatrice „nu au fost menționate sau dezbătute în nici una dintre cele trei instanțe”, remarcă CEDO.

Medicii au concluzionat că fata fusese amenințată de mai mulți violatori, „unul dintre ei m-a violat în hambar și mi-a spus că mă taie cu cuțitul dacă spun cuiva”.

„Minora vorbește rușinată despre cele întâmplate. Aceasta are amintiri vii legate de evenimente. (…) Declară că nu a spus nimănui mai repede despre incidente deoarece se temea pentru siguranța ei și a membrilor familiei ei” Expertiza medico-legală psihiatrică – Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara

Violurile au loc în 2008-2009. Sentința definitivă de la Alba Iulia vine în 2011.

Dar victima nu cedează.

În 2016 statul român este învins la CEDO de către fata din micul sat hunedorean.

Pornind de la acest caz, cererea nr. 61495/11, prin Hotărârea din 15 martie 2016, CEDO amintește României că are obligația de a-și apăra copiii.

Ce răspunde statul?

România știe că, în cazurile de abuz sexual, victimele se tem să-și reclame făptașii

Curtea europeană atrage atenția statului român că, pe baza practicii psihologice și juridice, nu poți trage concluzia că, dacă victimele nu au vorbit, abuzul nu a avut loc.

În cazul abuzurilor sexuale împotriva minorilor, tăcerea nu este o probă defavorabilă victimelor, ci un simptom constant întâlnit la cei molestați!

„Este recunoscut faptul că, de obicei, copiii au mari dificultăți în a spune cuiva că au fost abuzați sexual, deoarece de foarte multe ori aceștia sunt agresați de o persoană din cercul lor social sau apropiată de familie sau pentru că sunt amenințați”, scrie în Convenția Consiliului Europei pentru protecția copiilor, semnată de România la Lanzarote pe 25 octombrie 2007.

Ceea ce, în toată lumea civilizată, poate fi semn că victimele ascund ceva, de spaimă sau de oroare, la noi este interpretat drept dovadă că fetele minore au consimțit să facă sex cu agresorii!

Se numește învinovățirea victimelor.

12 sentințe judecate identic!

În apărarea sa, România prezintă la CEDO:

„Douăsprezece hotărâri judecătorești interne, pronunțate între 2009 și 2013, urmează abordarea conform căreia capacitatea de a-și exprima consimțământul valabil din partea unei victime a agresiunii sexuale care este minoră se determină în conformitate cu circumstanțele particulare ale fiecărei cauze în parte”, arată reprezentantul României, în fața Curții.

Cu alte cuvinte, la noi nu se prezumă că o fată de până la 14 ani e insuficient de matură ca să-și ofere acordul pentru un act sexual, ci se interpretează de la caz la caz.

Iar în situația în care nu au spus nimic părinților, au fost păcălite să meargă în locuri izolate sau nu au vânătăi, procurorii și judecătorii interpretează circumstanțele împotriva victimelor și în favoarea agresorilor!

„În majoritatea acestor cauze, s-a considerat că victimele – cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani – au consimțit la acte sexuale cu bărbați mai în vârstă – inclusiv sex anal și oral – în baza unor elemente precum faptul că nu le-au spus nimic părinților, nu au țipat după ajutor ori au fost de acord să însoțească făptuitorii în diversele locuri în care au avut loc actele” Argumente din cele 12 dosare aduse de apărarea României la CEDO

CEDO: Judecătorii au dat greutate mai mare cuvântului inculpaților decât spuselor victimei

Când analizează cazul fetei abuzate sexual la 10 ani și 8 luni, CEDO observă cum judecă justiția noastră agresiunile împotriva fetelor minore.

„Fără să explice de ce, instanțele interne au ales să acorde o pondere mai mare declarațiilor date de inculpați și de cele două martore din familia lor, concluzionând astfel că reclamanta a fost cea care l-a provocat pe J.V. să facă sex cu ea” CEDO

Că nu acordăm credit victimelor, este ceva ce noi, ca români, vedem că se întâmplă peste tot, nu doar în fața curților de judecată.

Gândiți-vă. De ce ar mărturisi victimele, dacă sunt crezuți agresorii?!

„În plus, instanțele interne nu au demonstrat o abordare adaptată la copil în cadrul examinării faptelor cauzei și i-au atribuit reclamantei fapte care, în realitate, corespundeau posibilei reacții a unui copil la un eveniment stresant, ca de exemplu neinformarea părinților”, atrag atenția judecătorii Curții Europene.

În unanimitate, CEDO a acordat fetei o despăgubire de 9.000 de euro, considerând că statul român și-a încălcat obligațiile față de victimă, atunci când a judecat infracțiunile împotriva sa.

„O populație expusă persecuției, crimei și morții”

Peste 500 de pedofili, găsiți vinovați prin sentințe definitive, își execută pedepsele în libertate în România. Alte mii și le-au ispășit deja, tot fără vreo zi de închisoare.

La 80% dintre ei, instanțele nu au considerat agresiunea drept viol, ci drept „act sexual cu un minor”.

Ca să dovedească faptul că fetele de 10-14 ani au consimțit, s-au folosit argumente de genul: nu au țipat, nu au spus părinților, au fost îmbrăcate provocator sau i-au însoțit pe bărbați fără să realizeze ce va urma.

Nu e doar o justiție clasificată pe gen, o justiție bazată pe dominația masculină, ci e mai mult de atât.

E felul în care se exercită puterea, politică, executivă sau judecătorească în România și, tot mai des, în multe locuri din lume.

„Dacă considerăm că politica înseamnă ființe umane guvernate de alte ființe umane, și existența individului în comunități pe care nu și le poate alege, atunci politica este distincția dintre o populație a cărei existență este susținută, încurajată și protejată și o populație expusă persecuției, crimei și morții”, observă scriitorul francez Edouard Louis.

Un singur caz de abuz sexual asupra unui copil dintr-un cătun hunedorean a scos la iveală o politică de stat, ilustrată în 12 dosare asemănătoare.

12 situații în care autoritățile au abdicat de la obligația protecției copilelor de 11-14 ani și le-au expus, pe ele și pe toate celelalte fete, durerii fizice și umilinței psihice.

 

Comentarii (45)Adaugă comentariu

cristi  •  18 ianuarie 2019, 15:27

si judecatorii astia nu pot fi pedepsiti deloc? suspendare, penalizare salariu, nimic, nimic? Adica vine CEDO sa ti spuna ca iti faci treaba cu rea credinta si prostie de incapacitat mintal si lipsa de emaptie elementara animal de judecator care esti si tu n-ai nicio treaba... Iti dai seama cit au suferit oamenii din saracia aia de judet HD daca nu s-au lasat pina au ajuns la CEDO... Jena de judecatori ce sinteti! Poate asa faceti si voi, va imbatati ca porcii si asteptati minorele sa consimta!

Andrei F  •  18 ianuarie 2019, 16:04

Desigur...astia sunt judecatori rai, pesedisti...Buni sunt doar procurorii si judecatorii care ancheteaza pesedistii...Logica de gaga...@cristi Nu ati inteles ca CEDO este nimeni in drum fata de CSM?Daca nu vrea CSM ...ramane cum vor ei.E ca la un flanel...Tragi de un fir si se poate sa desiri toata lucratura.Cine sa vrea sa scape haturile?Daca se ajunge si la ei?

Dan  •  18 ianuarie 2019, 16:05

Inteleg ca doriti sa socati si sa miscati opinia publica. Vreau sa va intreb daca sinteti constienti de greseala pe care o comiteti atunci cind dati atitea amanunte in eter...Voi dati practic idei unui posibil viitor "pedofil", iar asta este vina voastra! In orice tara civilizata exista o cenzura de bun simt, numai la noi, nu. Sper sa constientizati greseala voastra.

marian  •  18 ianuarie 2019, 16:07

Apreciez continuitatea si consecventa ultimelor dvs editoriale. Pornind de la cel in care vina era la fel de amical impartita intre cei care dadeau cu pulane si cu gaze, tatucii lor, si nesimtitii care le-au incasat. Ma rog, intre cei care popularizeaza evenimentele de genu', dar asimilarea este usoara.

Andrei F  •  18 ianuarie 2019, 16:42

@Dan • 18 ianuarie 2019, 16:05 Gresit domnule!In ce tara civilizata CEDO poate spune asa ceva despre niste procese judecate?Si daca nu exista asa ceva ...pentru ce sa mai existe si ,,cenzura de bun simt,, a presei?Nu ar fi mai bine daca se face presiune in primul rand pentru o Justitie de bun simt nu de alta dar a contatat CEDO...?

ion  •  18 ianuarie 2019, 16:49

@Dan Atunci să ascundem tot Codul Penal că acolo scrie nu numai de viol și pedofilie ci de mult mai multe lucruri șocante. Dar nu putem pt că e public și îl poate citii oricine și așa e normal.

r adu  •  18 ianuarie 2019, 16:53

Cred că, de fapt, diluarea-lipsa reperelor de moralitate poate fi cauza multora dintre acțiunile ...... unora (?) dintre judecători. Ceea ce este Bine și ceea ce este Rău ....... sunt reperele de moralitate...... se învață în timpul celor ...... 7 ani de acasă ....... și apoi se exemplifică și exersează pe timpul efortului de școlarizare. Eforturile sunt fără efect dacă se depășește-elimină etapele inițiale de învățare și acumulare experimentală. Fără reperele de moralitate ...... NU exista judecată corectă. Totodată violatori sunt proști rău ........ că sunt numeroase femei normale care ar accepta activitate sexuală fără angajamente suplimentare. Violatorii sunt bolnavi și trebuiesc tratați (inhibați) hormonal pentru frustrările răbufnite în accese de violență terminate cu violuri. Problema este totuși la mentalitatea judecătorilor (că legea zice altceva decât aberațiile cazurilor prezentate) și la mentalitatea unui grupuscul ce aplaudă vijelios și aprobă asemenea comportament nelegal.

Pacientuedevina  •  18 ianuarie 2019, 16:53

Între sistemul judiciar (şi medical) din ţările civilizate şi democratice şi cel din Rou, există o diferenţă de la cer la pământ! Diferenţa este de fond, nu de formă. În Rou se mimează doar forme occidentale, care "sunt forme fără fond". Sistemele nu funcţionează efectiv şi real în slujba cetăţenilor, ci a tehnocraţilor (magistraţi, medici). De aici vin toate derapajele şi batjocoririle cetăţenilor de către slujbaşii statului. Legile justiţiei sunt făcute de magistraţi (proiectele de legi). Legile sănătăţii, de medici. Nu de către parlamentari, care să facă ei înşişi proiectele de legi în beneficiul cetăţenilor. Si totul este ascuns sub gogoriţa şi manipularea că ele trebuie făcute de "specialişti"...(în propriul interes mărunt...)

Pacientuedevina  •  18 ianuarie 2019, 16:55

republica.ro/am-plecat-in-anglia-ca-medic-si-m-am-intors-in-romania-ca-pacient-zspitalul-romanesc-o-tragicomedie ; republica.ro/zn-avem-voie-cu-ceas-inele-bratari-nu-purtam-halate-pentru-ca-putem-transmite-infectiile-de-la-un-pacient

Pacientuedevina  •  18 ianuarie 2019, 16:57

republica.ro/zn-avem-voie-cu-ceas-inele-bratari-nu-purtam-halate-pentru-ca-putem-transmite-infectiile-de-la-un-pacient

Fil  •  18 ianuarie 2019, 17:17

Este oripilant....dar...de ce tocmai acum dupa ce Tolontan este acuzat de catre DNA?Sa loveasca in Justitie si sa isi arate interesul catre sectia de anchetare a judecatorilor care este constituita la ordin politic???Cam tarziu acest material....din 2016 este ceva!

tindala  •  18 ianuarie 2019, 17:22

In codul penal adoptat in 1968, se pedepsea cu inchisoarea raportul sexual cu o minora care nu a implinit 14 ani- chiar daca ea si-a dat consimtamantul-iar avocatii faptuitorilor obiectau ca fata era dezvoltata, iar clientul lor nu puteau banui ca are sub 14 ani si doar nu era sa-i ceara buletinul inainte!Iar instanta ii lasa sa vorbeasca si aplica pedeapsaprevazuta in cod!Dura lex,sed lex!Iar acum,din acest articol deduc ca aceasta fapta nu mai este prevazuta si pedepsita de noul cod penal?!De ce?!Se stie ca noile coduri-civil si penal-au fost redactate de specialisti!Din Consiliul Superior al Magistraturii!De ce au dezincriminat raportul sexual cu o minora sub 14 ani?Repet,daca au dezincriminat!Pe ei sa-i intrebati domnule Tolontan! Tolontan!

Bibi  •  18 ianuarie 2019, 17:29

Judecatorii n-au dat greutate niciunei parti. Pur si simplu au luat bani. Dar pentru astfel de fapte ar trebui, totusi, sa se abtina. Este socant cat de jos poate cobori constiinta umana.

alt Andrei  •  18 ianuarie 2019, 17:38

@marian Unde ati citit dumneavoastra articolul sau articolele despre care vorbiti? Va rog sa puneti link sa ne aratati ca nu propagati un neadevar. Cred ca dvs. confundati incercarea de a face analize echilibrate, bazate pe fapte si argumente, cu un presupus partis pris cu "dusmanii" dvs.

MM  •  18 ianuarie 2019, 19:02

Oameni buni, la 11 ani esti un copil care aiba stii de tine. Cum sa-ti dai acordul pentru sex? Mai citesc si sex ***. Cred cu toti acei judecatori care au dat astfel de decizii, chiar daca iei spaga, trebuie sa fii si putin dus cu capul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  18 ianuarie 2019, 19:15

greșit domnule!...i-auzi cum le știe dom profesor...cum știe dînsu care și cum greșește...dă verdicte ca un judecător bun, pesedeu...da nu știi pe unde hălăduiește Liv jong unu?...cea mai faină vacanță e la țară, în Maldive...conform roșia today

Andrei F  •  19 ianuarie 2019, 10:13

O sa se nasca si in Romania un Drasius Kedys...

Marin  •  19 ianuarie 2019, 12:02

De asta SRI mai punea cate un judecător sa fie înregistrat și urmărit pt că se pare că destui iau mită .Acum că PSD le dă apa la moara și ies cu plangeri pe la tv simtindu-se persecutați.

bg  •  19 ianuarie 2019, 12:17

Este inacceptabil...amatorism, superficialitate, rea-vointa, musamalizare, etc. in astfel de cazuri. Cum adica, judecatorii de la noi au ajuns sa dea verdicte pe SEMNE? Presupun ca daca victima de 10 ani nu a spus parintilor, ea a consimtit la acte sexuale de toate felurile? Luati-va psiholog, domnilor judecatori, iar domnii politisti si procurori sa mai iasa din birourile caldute si sa adune probe, sa puna osul la treaba ca sunt platiti gras si dupa pensionare. Unde sunt dovezile (vorba Elenei Ceausescu), probele: inregistrari, emailuri, sms-uri, etc.. ale discutiilor intre cele 2 parti implicate ca sa vedem si noi consimtamantul? RUSINE celor care s-au pretat la astfel de lucruri si au mistificat adevarul prin semne si prin vorbe! Este abominabil! Ca sa iei ca exemplu un caz de achitare a unui agresor sexual (din justitia internationala) si sa-l extrapolezi la cazurile de la noi numai ca sa scapi un pradator sexual, este o infamie. Este o PATA urata pe obrazul justitiei. Ce face CSM-ul? Ce face Inspectia Judiciara? Afara din justitie cu magistatii incompetenti si corupti!

Elena  •  19 ianuarie 2019, 13:37

Ca de obicei, domnul Tolontan este preocupat de adevaratele probleme ale societatii romanesti. Felicitari si mult succes in continuare. De ce ne mai miram ca avem o reputatie proasta in toata lumea, cand tara e plina de proxeneti din ce in ce mai violenti si culmea sunt si admirati. Am citit de mai multe ori in presa articole despre cum te imbogatesti doar daca ai o femeie pe care o folosesti pentru prostitutie. Banuiesc ca mafia proxenetismului este foarte intinsa, in presa, televiziune, in justitie, politie, politica. Ce sa mai spunem despre cum sunt tratate femeile mature daca o copila este batjocorita si umilita in felul asta mizerabil chiar de cei care trebuie sa o apere. Atentie barbati! Sunteti responsabili pentru toate mizeriile de felul asta care se intampla in societate, pentru ca permiteti batjocorirea si umilirea femeilor, chiar va distreaza si va amuzati tare mult. Toate astea se vor intoarce impotriva voastra si va vor distruge asa cum voi distrugeti vietile femeilor din jurul vostru. Un barbat adevarat se respecta pe sine, nu suporta si nici nu permite atitudini batjocoritoare nici macar sub forma de glume sexuale pe seama femeilor mai ales a victimelor. Si eu am fost victima unor proxeneti italieni si prostituate romance. Pentru ca nu am acceptat sa fiu ca ei, m-au filmat in momentele intime, mi-au deschis conturi false pe Facebook, au postat in numele meu si au trimis filmele catre conturile cu foarte multe vizualizari ale manelistilor, cantaretilor, actorilor si proxenetilor si prostituatelor lor etc. Ei au castigat probabil o gramada de bani, ca doar pentru asta s-au straduit, iar eu, dupa ce am reusit cu greu sa fac fata socului si sa ma conving in nenumarate feluri ca merita sa mai traiesc, a trebuit sa traiesc iadul hartuirii sexuale la care au participat toti cei din jurul meu, fara nici o exceptie, chiar preoti, politisti si jandarmi, avocati, judecatori, politicieni etc. Doar ca sa se distreze au devenit complici activi, ai proxenetilor italieni care probabil se ineaca de ras gandindu-se cat de prosti pot fi romanii care-si bat singuri joc de femeile lor in felul asta mizerabil. Am depus, in urma cu trei ani, un memoriu la procuratura care a ajuns probabil la gunoi pentru ca nu s-au sinchisit sa-mi raspunda sau poate ca nu aveau fonduri ca sa se ocupe de cazul meu. Dar daca dreptatea oamenilor nu a fost posibila dreptatea divina nu s-a lasat foarte mult asteptata. Asa ca unul a paralizat, alte doua individe au murit arse, altii au murit de tineri sau au avut tot felul de boli urate, si fara nici o exceptie, toti traiesc ca in iad cu partenerul de viata. Asa ca intr-un fel sau altul stiu ca toti, mai devreme sau mai tarziu, indiferent cat sunt de multi, vor plati pentru raul pe care mi l-au facut si inca mi-l fac. Pentru asta ma rog in fiecare zi si ori de cate ori vad oameni in jurul meu. Chiar daca as fi avut bani ca sa-mi permit un avocat probabil ca nu s-ar fi putut face mare lucru devreme ce justitia romanesca este in halul in care este. Urate vremuri traim.

Pacientuedevină  •  19 ianuarie 2019, 16:05

Luati exemplu, magistrati românași, de la magstratii spanioli: frații Săndulache au luat 108 ani cu executare!

Pacientuedevină  •  19 ianuarie 2019, 16:56

Iar Justiția spaniolă i-a obligat și la plata de daune de sute de mii de euro pentru victimele lor, pe care le obligau la prostitutie! De ce este Justiția spaniolă atât de eficientă și echitabilă? Deoarece societatea civilă este puternic angrenată prin lege în monitorizarea și controlul magistraților, astfel că nu este tolerată comoditatea sau mușamalizările ori batjocorirea victimelor. Iar corolarul acestui sistem înțelept și eficient sunt curțile spaniole cu JURAȚI! Magistrații spanioli nu sunt niciodată infatuați și alunecoși, ci mereu serviabili cetățenilor. În Rou, magistrații, prin legile pe care și le-au făcut, se sustrag controlului societății civile, și-au confecționat un cuib călduț și comod. Nu vedeți că în Spania, Germania, Franța, Italia etc. funcționează JURAȚI și ASESORI din partea societății civile, care aduc echilibru, responsabilitate și acuratețe actului de justiție, oprind DERAPAJELE magistraților. Numai în Rou v-ați lăsat prostiți de magistrații românași că JURAȚII și ASESORII ar fi #chestii comuniste#, ca magistrații să își poată face de cap... Mă, ce eficientă e Justiția asta comunistă germană, franceză, spaniolă etc. TREZIȚI-VĂ!

Pacientuedevină  •  19 ianuarie 2019, 17:12

Deci MERGEȚI LA CAUZE și VENIȚI CU SOLUȚII. Degeaba vă tot văicăriți... Puneți prin Legea nr. 95/2006, reprezentanți a pacienților în comisiile de disciplină ale medicilor de la colegiile medicilor, ca în Occident! Nu veți mai avea mușamalizări. De ce, români, refuzați în mod complice și defetist să aplicați modul de organizare al sistemelor de justiție și de sănătate eficiente din Occident? Există soluții simple, dacă nu vă mai lasați manipulați de #specialiștii români# care au adus justiția si sănătatea din Rou în marasm și Fanar. Voi sunteți principalii vinovați și vă meritați soarta. Numai stați și chibițați, în loc să faceți proteste și să cereți public să fiți numiți jurați și asesori în justiție, membri în comisiile de disciplină și malpraxis ale colegiilor județene ale medicilor, ale spitalelor publice, ale DSP urilor județene! Prin pasivismul vostru ați creat monștri! Ați transformat Rou în Fanar, mințind că nu vedeți modelele de organizare germane, franceze, spaniole etc. ale serviciilor publice ale justiției și sănătății. Aici nu este vorba de bani, de finanțare! Ci de responsabilizarea sistemelor prin introducerea reprezentanților societății civile, TREZIREA!

tindala  •  19 ianuarie 2019, 19:41

@bg Nu are relevanta consimtamantul!Aia zice si Tolontan,ca o minora sub 14 ani are discernamant redus, iar in aceasta situatie consimtamantul iese din discutie!E la mintea cocosului!Minorii tocmai de aceea-in toata lumea,inclusiv in Romania- nu au drept de vot,semnatura lor de pe acte de transmitere a proprietatii nu are valabilitate, iar pentru faptele lor raspund parintii ,tocmai pentru ca sunt...minori!Pentru ca s-a stabilit prin Lege- prezumtie legala-ca minorii nu au discernamant si prin urmare achitarea inculpatilor-motivata pe presupusul consimtamant- ar trebui sa constituie un motiv pentru tragerea la raspundere penala a acelor judecatori-pentru infractiunea de favorizarea faptuitorului!

Lila  •  19 ianuarie 2019, 20:15

Si cand ma gandesc ca mai adineaori ne dadeai lectii pentru ca atacam justitia, o aparai pe bufnita ca fiind zeul dreptatii, etec., etc.! Fata hada a justitiei iese tot mai mult la iveala! Asa-zisa justitie a contribuit cu perseverenta si abnegatie la distrugerea Tarii, a natiei!Asta-i rezultatul legilor macovei &pruna iar printre aparatorii lor esti si mataluta d-le tololo! Cum de te-ai intors, ce vant te-a batut!

Petru  •  20 ianuarie 2019, 5:23

Deciziile CEDO sunt obligatorii pentru statul impotriva carora sunt pronuntate. Nu este necesara interventia CSM, pot dormi in continuare.

bg  •  20 ianuarie 2019, 8:35

@tindala. Eu stiu lucrurile asta, dar in contextul revolutiei tehnologice si a informatiei, a libertatii de exprimare, problema relatiilor sexuale cu minori capata alte abordari, mai laxe. Comentariul meu anterior se incadreaza in acest context. Exemplele pot si multiple. O sa ma refer doar la un caz. In 2016, un copil de 10 ani din Austria este violat intr-o piscina de un emigrant irakian de 20 ani. Prima instanta il condamna pentru viol. Curtea Suprema a decis sa mentina doar condamnarea pentru agresiuni sexuale grave, apreciind ca verdictul de viol nu este suficient dovedit. Potrivit Curtii, prima instanta ar fi trebuit sa stabileasca daca atacatorul a crezut ca victima este de acord cu actul sexual si daca avea intentia sa actioneze impotriva vointei baiatului. Irakianul a motivat gestul ca era vorba de o "urgenta sexuala", fiind de 4 luni departe de saotia sa. Exemplele pot continua.

Feli  •  20 ianuarie 2019, 17:03

Elena, ești puternică! Într-adevăr când oamenii sunt indiferenți, batjocoritori, bârfitori, în fața unor astfel de incidente, când nu plătește vinovatul ci chiar cel lovit ... Dumnezeu le aranjează! Nimeni și nimic nu te poate pregăti pentru atâta răutate de cât sunt oamenii în stare câteodată... Dar a-i trecut peste asta, ești o supraviețuitoare. Sigur că nu îți vor dispărea din minte și din suflet. Te-ai recreat cu durerea asta, dar ai devenit alt om, mai tare, mai puternic. Ai grijă de tine , îți doresc sănătate, liniște și iubire sinceră , simplă și adevărată. O familie și o viață pe măsura încercărilor pe care le-ai depășit! Știi, nu mor caii când vor câinii! Te pup, fata mea, fii sănătoasă veselă și trăiește-ți viața în ciuda bogătanilor care au bani pentru că nenorocesc oameni , ce au ei nu e viață, e moartea sufletului. Să trăiești, Elena!

Panaiota  •  20 ianuarie 2019, 20:48

Sunt curios daca fiica vreunui judecator din asta ar fi fost subiectul unui asemenea viol, oare ar mai fi pus problema tot la fel?

Aurel  •  20 ianuarie 2019, 23:38

Daca au facut asa inseamna ca sunt ***. *** la ***, buni de puscarie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

PACIENTUEDEVINA  •  21 ianuarie 2019, 10:43

Magistratii si medicii romanasi, pe banii nostri, sunt spilcuiti si imbracati dupa ultima moda de la Paris, dar in activitatea lor nu se conduc dupa principiile si regulile la zi ale dreptului si medicinii cultivate in instantele si spitalele pariziene, puse in slujba cetateanului beneficiar al serviciilor publice de justitie si sanatate. Ei sunt FORME FARA FOND

PACIENTUEDEVINA  •  21 ianuarie 2019, 10:58

Daca CSM ul romanas ar fi compus paritar 50% magistrati si 50% reprezentanti ai justitiabililor-societatea civila, si daca ar fi deschise si in Rou CURTI CU JURATI, asemenea derapaje nu ar mai exista. Pana atunci, Rou ramane tara in care victima e de vina, pacientul e de vina, ca asa e mai usor si comod pentru magistrati si medici. Serviciile publice ale justitiei si sanatatii au fost deturnate de asa zisi tehnocrati romanasi mincinosi si musamalizatori

Drasius  •  21 ianuarie 2019, 12:13

80% din judecatori sunt femei. Deci nu este o politica masculina de a fi interpretata legea stramb, ci este o politica de protejate a adultului in a impune actul sexual unui minor. Asta e pedofilie si este impusa si protejata de pedofilii ascunsi printre cei care decid in Romania. Ei nu vor ca in cazul in care ar fi descoperiti sa existe o politica de pedepsire dura a lor. De cand e lumea si pamantul adultul care a facut sex cu un minor (chiar si cu ”consimtamantul” acestuia) a fost trimis la puscarie. Singurele probe ce se administrau au fost dovedirea varstei minorului si a existentei actului sexual (99% expertiza medico-legala). Relativizarea neomarxista a valorilor morale isi face de cap in Justitia Romana.

carmen i  •  21 ianuarie 2019, 15:12

Magistratii care folosesc astfel de false argumente (de genul: victima minora de 10 ani ar fi consimtit la actul sexual etc. ) ar putea fi sanctionati disciplinar pentru fapta prevazuta de art. 99 lit s) din legea 303/2004 si anume " ... motivarea în mod vădit contrară raționamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiției sau demnitatea funcției de magistrat". Cei afectatati ar trebui sa depuna plangere la Inspectia Judiciar (in termen de 2 anI ), iar daca magistratul este sanctionat, se poate face revizuire. Din nefericire, Inspectia Judiciara nu prea isi face treaba si in foarte rare situatii aplica sanctiunea prevazuta de lit. s), permitandu-le judecatorilor sa interpreteze in mod aberant faptele si litera legii.

Mugur  •  21 ianuarie 2019, 15:33

@bg, cum sa cape problema abuzului sexual impotriva minorului abordari mai laxe? Un lucru gresit, dovedit clar ca produce traume psiho fizice, poate fi privit mai lax? Ce importanta are consimtamantul unui copil, cand acesta nu e capabil sa discearna ce i se intampla si care sunt implicatiile? E de bun simt elementar ca e o justificare fara nici o acoperire. Sigur, de asteptat din partea agresorului sexual, ar spune orice ca sa nu-si recunoasca vinovatia, dar inacceptabila din partea unui magistrat. Este o imensa ipocrizie. daca un copil vine si-ti cere masina , pretinzand ca stie sa conduca, te pui la mintea lui si i-o dai sau il trimiti la plimbare, ca nu stie ce vorbeste? Sau daca iti da sfaturi sa faci investitii? Sau daca iti cere droguri? Sau otrava?Sau sau sau? Bineinteles ca nici chiar un pedofil si nici prietenul lui magistrat nu si-ar da masina unui copil, ca doar copilul nu stie ce face. Brusc, atunci cand e vorba de sex, copilul stie, are consimtamant valabil. E absurd sa justifici un adult care profita de lipsa de minte a unui copil, cand exact pentru asta trebuie pedepsit in plus. Sau cum sa accepti ca argument ce a ar fi invocat irakaianul ala, o "urgenta sexuala"? Ce mai e si aia? De cand actul sexual a devenit o urgenta? Nu vrea sa -i aducem si o ambulanta sa-l duca mai repede la femei sau copii, sa-si rezolve urgenta? Ce magistrati sunt aia care pot lua in seama vaiacarelile unui ***? Niste *** cu studii superioare in arta prostiei si nesimtirii, nu magistrati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  21 ianuarie 2019, 21:21

Ce mizerie in libertatea, s-o ataci pe dancila ca-n 1990 a infiiat un copil abandonat intr-un spital.

Florin  •  21 ianuarie 2019, 23:34

Ai devenit din ce în ce mai penibil !Îmbătrânești urât!

ciprian  •  22 ianuarie 2019, 8:25

Cât se poate de trist! o lege nescrisă spune că, persoanele vulnerabile vor fi și mai vulnerabile, iar vocea acestora nu există, fiind mută. Din păcate, la noi, protejarea infractorilor tinde să devină politică de stat, iar sprijinirea victimelor, trece în plan secundar sau terțiar... În loc să ne însănătoșim, mergem din rău în mai rău, cu multă tristețe și cruntă dezamăgire spun că, nivelul infracționalității va crește și mai mult, infractorii vor zburda în voie, iar victimele vor fi tot mai ostracizate și luatte în derâdere. Asta merităm, asta avem! Atâta luptăm pentru dreptate și adevăr, ăstea-s rezultatele! consider că toate aceste consecințe sunt rodul nepăsării noastre și a dezordinii valorilor sau mai degrabă a nonvalorilor promovate în societatea noastră. Stimate domnule Tolontan ce este de făcut???!!! Întrebarea adresată nu are niciun dram de ironie, pe cuvânt...

bg  •  22 ianuarie 2019, 8:49

@Mugur. Prin comentariile mele si prin exemple, eu nu incerc sa conving pe nimeni si nici nu spun ca sunt de acord cu astfel de practici, de abordari mai laxe in pedepsirea actului sexual cu un minor (care mie mi se pare ceva monstruos, dezumanizant). Vreau sa aduc argumente in sprijinul faptului ca judecatorii nostri sunt influentati de trend-ul actual din practica internationala privind violul si agresiunea sexuala. Nu ni se spune de dim. pana seara ca asa-i legislatia penala in Europa, in tarile civilizate? Desi si acolo, opinia publica este revoltata si oripilata de cazurile grave care apar. Exemplu: in Irlanda, un barbat de 27 ani acuzat ca a violat o fata de 17 ani a fost achitat, considerand ca actul sexual a fost liber consimtit, iar victima purta lenjerie provocatoare. In sala de judecata, avocatul barbatului a prezentat ca proba lenjeria intima purtata de victima (o per. de bikini cu dantela in fata). Nu vi se pare cunoscut din motivarile unor curti de la noi? Pana sa modificam noi justitia, mai bine am gasi solutii cum sa ne protejam copiii de agresorii sexuali care in majoritate sunt langa noi (frati, veri, concubini, tati, vecinbi, etc...) Si cea mai buna protectie este informarea corecta, medicala, a copilului ( in functie de varsta lui) privind raporturile sexuale, viata sexuala...si ce reactii trebuie sa aiba in caz de...

??????  •  22 ianuarie 2019, 12:22

Ce opinie aveți totuși despre faptul că după dispariția lui Ioan Chirilă și retragerea lui Țopescu, calitatea presei sportive a scăzut, ziariști sportivi precu Ioanițoaia sau Tolontan nereușind să atingă astfel de "piscuri", ale presei sportive ?

??????  •  22 ianuarie 2019, 13:59

Prestațiile publice ale domnilor profesori universitari ,de la Ministerul Public și de la Ministerul Justiției, , unul din Alba Iulia iar celălat din Iași, vă determină să vă puneți întrebări despre rolul învățământului juridic în societatea contemporană și, dacă și judecătorii de la CCR ar trebui specializați într-un astfel de domeniu ?

??????  •  22 ianuarie 2019, 14:16

Ați zice și că trecerile lui Rednic pe la Dinamo sunt ca episoadele din Star Trek ?

Da …  •  22 ianuarie 2019, 14:24

Domnu' Tolontan, aveți vreo informație că pe la ONG-urile alea de recuperare pentru copii cu deficiente ar bântui ceva pedofili? Paradoxul e la adulți, niciodată nu cred când copiii lor arată că ceva e in neregula. De ce sunt atât de obtuzi? Mi-e sila de prostia adulților. Îmi vine să urlu.

Mugur  •  22 ianuarie 2019, 16:34

@bg s-ar putea sa ai dreptate. Or fi vreo directiva expresa sau presiuni explicite in acest sens. Desi ma gandesc ca s-ar fi auzit de ele la un moment dat. Sau pur si simplu un mimetism pentru tot ce e european. Sau pregatire juridica ieftina. Oricum ar fi, logica solutiilor e absurda si efectul e incurajarea agresorilor.

Sansnomsans  •  23 ianuarie 2019, 10:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează