Guvernul Boc a înmuiat pedepsele pentru pedofili, Guvernul Cioloș le-a lăsat la fel, iar Guvernul Dăncilă nu e interesat!

Treaba presei este să fie incomodă cu orice Putere, indiferent de partide și orientare. Timp de 10 ani, nici un Guvern și nici un Parlament nu a a tratat cu asprime fenomenul abuzurilor sexuale împotriva copiilor!

luni, 28 ianuarie 2019, 10:34

de Adriana Oprea și Cătălin Tolontan

În România, conform statisticii oficiale furinzate către Libertatea de Ministerul Justiției condus de Tudorel Toader, peste 500 de pedofili sunt în libertate, executând condamnări fără executare. Asta pentru că legislația nu doar că permite, ci chiar încurajează aceste pedepse cu suspendare!

Pe rând, un întreg deceniu, indiferent de culoarea lor politică, Guvernul și Parlamentul au eșuat în a proteja victimele.

În acest timp, România a pierdut la CEDO mai multe cazuri în care abuzurile sexuale asupra copiilor nu au fost cercetate corect și exigent de către justiție.

Situația relatată recent de Libertatea, cea în care o fată de 10 ani și 8 luni a devenit vinovată, în ochii procurorilor și judecătorilor români, pentru că “s-a îmbrăcat sumar”, și în care violatorii au scăpat fără închisoare, este doar unul dintre dosare.

Pentru agresorii sexuali din acel caz, ca și din alte 12 invocate de statul român la CEDO, violul a fost transformat în “act sexual cu minori”.

Încadrarea ca “act sexual cu minori” este mai blândă.

Dar cât de blândă?

UE cere pedepse uniforme și aspre, care să ducă la reducerea actelor de pedofilie

Pe 13 decembrie 2011, Parlamentul și Consiliul European trimit țărilor membre Directiva C1 2011/93/UE.

Ea se referă la combaterea:

În motivare, organismele UE explică de ce consideră că pedepsele ar trebui să fie clare și descurajante

“La adoptarea legislației în domeniul dreptului penal material, Uniunea ar trebui să asigure coerența acestei legislații, în special în ceea ce privește nivelul pedepselor”

“Formele grave de abuz sexual asupra copiilor și de exploatare sexuală a copiilor ar trebui să constituie obiectul unor pedepse eficace, proporționale și disuasive”.

Termenul legal “disuasiv” este folosit în general pentru măsurile și sentințele suficient de aspre ca să determine o schimbare în comportamentul potențialilor infractori.

Urmează recomandările.

Pentru “act sexual cu minori”, recomandarea e ca maximumul condamnării să fie de cel puțin 5 ani

Directiva nu impune pedepse fixe statelor membre, însă le ghidează spre măsuri eficiente și le sugerează anumite pedepse pentru diverse agresiuni sexuale împotriva minorilor.

“Ca instrument de armonizare a dispozițiilor de drept penal, prezenta directivă prevede niveluri de pedepse care ar trebui aplicate fără a se aduce atingere politicilor specifice în materie penală ale statelor membre privind infractorii minori”.

  1. Pentru “determinarea unui copil să asiste la activități sexuale, chiar și fără a fi obligat să participe”, maximumul pedepsei recomandate este de cel puțin un an.
  2. Să determini cu copil să asiste la un abuz sexual poate fi pedepsit cu un maxim de cel puțin doi ani.
  3. În cazul “actului sexual cu un minor”, așa cum e definit în Noul Cod Penal din România, “închisoarea cu maximul de cel puțin cinci ani”.

Recomandările nu sunt exagerate, maximumul sugerat de UE lasă țările să fie și mai dure, dacă doresc.

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene recomandă ca pedeapsa maximă să fie de cel puțin 5 ani, însă lasă libere statele membre să acționeze în funcție de situația lor concretă.

Ce face România?

Guvernul Boc și Guvernul Cioloș au fixat maximumul pedepsei la cinci ani

Vechiul Cod Penal, cel adoptat în 1968, prevedea că “actul sexual, de orice natură, cu o persoană care nu a împlinit 15 ani se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani”.

Noul Cod Penal, adoptat în 2009 de Guvernul Emil Boc, ministru al justiției era Cătălin Predoiu, coboară maximumul pedepsei de la 10 la 5 ani.

Actul sexual cu minor devine Articolul 220, în vechiul cod penal era Articolul 198.

În 2011 vine Recomandarea UE. Apoi, este declanșată procedura de infringement împotriva României în cursul anului 2014.

În 2016, Guvernul Dacian Cioloș, ministru al justiției era Raluca Prună, modifică Codul Penal, ca să îl pună în acord cu Directiva UE.

Dar lasă pedeapsa maximă pentru “Actul sexual cu minor” exact cum era, la 5 ani, ceea ce înseamnă minimumul cerut prin recomandarea UE!

Însă maximumul recomandat de 10 ani nu l-am respectat, am rămas la 7 ani!

În Directivă, se spune că dacă “se recurge la constrângere, forță sau amenințări este pasibilă de aplicarea unei pedepse cu închisoarea cu maximul de cel puțin zece ani, dacă copilul nu a ajuns la vârsta consimțământului sexual, și de cel puțin cinci ani, dacă a copilul a depășit vârsta respectivă”.

În acest caz, România nu ține cont de recomandare!

În Codul nostru Penal, și cel din 2009, și cel modificat în 2016, ca să crească pedeapsa de la 2 la 7 ani sau de la 2 la 10 ani, trebuie:

  1. Fie ca minorul să nu aibă 13 ani.
  2. Fie ca fapta să “fi pus în pericol viața acestuia”.

O amenințare poate pune sau poate să nu pună în pericol viața celui abuzat.

În cazul concret, relatat de Libertatea, fata violată în hambar a mărturisit că “J.V m-a constrâns să fac sex și m-a amenințat cu bătaia”.

“Ceilalți băieți au amenințat-o, de asemenea, cu bătaia, iar A.B. a amenințat-o o dată cu un cuțit”.

Este o amenințare, dar amenințarea nu s-a materializat.

Conform Directivei UE, pedeapsa maximă ar fi trebuit să fie de cel puțin 10 ani.

În Codul nostru Penal, chiar și după “aplicarea” Directivei, pedeapsa a rămas de maxim 7 ani.

Un singur agresor al fetei, J.V., a primit 3 ani de închisoare pentru “act sexual cu un minor”, iar ceilalți au fost absolviți.

În 2016, CEDO a dat dreptate victimei. Dar statul român pare că e ocupat cu altceva. În toată zbaterea din ultimul an, Ministerul Justiției condus de Tudorel Toader merge, în privința copiilor abuzați sexual, pe aceeași linie precum justiția condusă de Cătălin Predoiu sau Raluca Prună.

 

Comparație coduri penale:

Comentarii (26)Adaugă comentariu

doilaunu  •  28 ianuarie 2019, 10:44

nu ati mai facut nicio investigatie despre vreun demnitar care se cearta cu nevasta, sau ai caror copii nu invata prea bine la scoala, sau poate nici curat nu fac prea bine prin casa? Investigatii din astea interesante, vreau sa zic, ca doar asa ne-ati obisnuit.

Cătălin Tolontan  •  28 ianuarie 2019, 10:45

@doilaunu: ironiile nu ne impiedica sa mergem inainte. Vi se pare probabil amuzant ca nici un Guvern si nici un Parlament nu a sesizat fenomenul pedofililor care sunt condamnati cu suspendare. Peste 500! E foarte curios ca, pe buna dreptate, Tudorel Toader este acuzat ca se preocupa de infractori, nu de victime, dar mesajul dvs vorbeste tot despre cum ii incomodam noi pe politicieni. Nu sunt mai importante victimele?

dan65  •  28 ianuarie 2019, 11:22

cand aveti de gand sa scoateti articolul cu dezvaluirile senzationale despre VioricaDancila,cu privire la faptul ca si-a cumparat acum 10 ani chiloti tanga roz dar cu buline verzi?sau cu nepotul unui var de-al doilea al lui Dragea care se sparge in figuri si-si cumpara lapte doar cu 3.5% grasime cu bani mai mult ca sigur *** din *** de *** ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigi_becali_4  •  28 ianuarie 2019, 11:22

Dle Tolontan, v-am apreciat multe articole. Pe asta vi-l critic. Boc si Ciolos au fost prim-ministri, nu Parlament. Ambii au guvernat sub majoritate Parlament PSD. Si sub Boc si sub Ciolos ( ca si acum de altfel, in 2019 ) era majoritate PSD 65-70%. Nu poti pune masurile legislative in seama Guvernului. Cel care se ocupa de legislatura este Parlamentul ! Daca Parlamentul considera ca Boc sau Ciolos sau Dancila au gresit, puteau IMEDIAT sa rectifice Codul Penal in Parlament. Plus ca si Guvernul Boc si Guvernul Ciolos au fost votate si validate si instalate de Parlamentul Majoritar PSD. Punct.

Cătălin Tolontan  •  28 ianuarie 2019, 11:23

@gigi_becali_4 : daca guvernele Boc si Ciolos doreau sa faca altceva de ce si-au pus semnaturile pe Codurile Penale asa cum au fost ele aprobate? Puteau sa anunte public: noi vrem sa inasprim pedepsele pentru pedofili, dar Parlamentul vrea altfel. Acum serios, ne intereseaza soarta victimelor, asa cum declaram ori de cite ori avem ocazia, sau ne preocupa sa-i interpretam dur pe unii si la alibi pe altii, doar pentru ca sunt de dreapta?

Adi  •  28 ianuarie 2019, 11:59

Bine ca intri la puscarie ani buni pt un "cui" si pt consum de ierburi!ar trebui sa se ***,ca ai mai multe sanse sa scapi!Scoateti violatorii din puscarii si bagati fumatorii in locul lor,sa ramana tara asta una minunata!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Prionul  •  28 ianuarie 2019, 12:12

Catalin Predoiu, un N. M. Rnic incompetent cu aere de einstein. Pruna? O pruna obraznica ratacita prin plosca unui domeniu oarecare, s-a nimerit a fi Justitia. Putea fi la fel de bine Agronomia incompetentului Ciolos laudat a priori de presa Securitatii. "Agronomia A Priori"... :))))))))

Jean  •  28 ianuarie 2019, 13:18

Cioloș le-a lăsat la fel. Adică nu i-a pasat. Nu e cam același lucru? Sau ce vrei sa evidențiezi?

Chris  •  28 ianuarie 2019, 13:42

Legi oribile de sorginte stalinista. Copiii trebuie protejati, prin lege, de abuzurile adultilor. Indiferent de circumstante adultul este abuzator. Pedeapsa trebuie sa fie drastica. In plus, abuzatorul ar trebui inclus intr-un registru al pedofililor si infractorilor sexuali. Registru care trebuie sa fie public. Ce a-ti descoperit dvs, este o mizerie reprezentativa pentru sistem judiciar putred pana la radacina.

Andrei F  •  28 ianuarie 2019, 13:56

Alt articol cu schepsis!1. Unde sunt articolele din vremea lui Boc sau Ciolos?Sau atunci nu existau pedofili?Citesc ceva scris in comentarii...Cica guvernal nu legifereaza?!Si domnul jurnalist a lasat-o asa!Pai Ordonanta prin care Pruna a schimbat Codurile Penale ce sunt?Adica Pruna poate schimba codurile cum a vrut procurorii_exista declaratia si daca ma cenzurati o sa o redau-si nimeni nu a spus nimic dar la o problema reala stai ca Pruna nu poate!!!3.Se spune ca Tudorel nu face nimic in aceasta problema...Pai Tudorel nu are ce sa faca fix pe problema pentru ca se spunea ca politicul interfereaza in Justitie...!Problema in mare nu este lipsa legilor ci aplicarea lor!Bine,s-a coborat maximul sau minimul de pedeapsa dar Tudorel este vinovat ca sute de pedofili nu au facut macar o zi de puscarie?Tudorel a dat sentintele?4.Se spune si aici e schepsisul ca Tudorel se ocupa de alte probleme...Pai daca Tudorel -sa ma ierte ministrul...-a ajutat la raspunderea magistratilor si jurnalistul spune ca a intervenit CEDO inseamna ca ministrul a procedat foarte bine!!!!Magistrati care au dat sentintele in care pedofili prinsi nu au facut o zi de puscarie pot raspunde...Asta nu inseamna ca Ministrul Toader rezolva si aceasta problema?La fel in cazul Ana -fata accidentata...Nu exista legi sau unii magistrati nu-si faceau treaba?Daca exista raspunderea magistratilor se rezolva multe probleme din justitie si cel putin cazurile ajunse la CEDO pot fi rezolvate corect nu raspunzand ,,Statul,,...

Adrian  •  28 ianuarie 2019, 14:26

Cu toata simpatia sincera pe care o am pentru primarul Clujului daca a redus pedepsele pentru pedofili, atunci sa ii fie rusine. Rusine cu toate literele mari. Dar asta nu poate fi niciun fel de scuza pentru Ponta, Ciolos si intreg PSD-ul iubitor de nemernici de a nu fi rglat situatia.

bg  •  28 ianuarie 2019, 14:29

Umbrele trecutului nostru totalitar si reflexe invechite de gandire si atitudine s-au mentinut si ne urmaresc pana in prezent. Un exemplu: inainte de 1989, am fost repartizat ca profesor stagiar intr-o comuna de langa Bucuresti , unde era o familie cu 9 copii. Tatal, un betiv notoriu si violent, isi abuza sotia de fata cu copiii si le abuza si pe fete, pe rand. Acest lucru era cunoscut de primarie, de partid, politie, de scoala si nimeni nu lua nicio masura. Toti se amuzau si susoteau pe la colturi. Ce s-a schimbat de atunci in atitudinea oamenilor vis-a-vis de viol (cazul de la Vaslui cu cei 7 infractori), de abuz asupra minorilor? A, ca avem Protectia copilului cu angajate care lucreaza la partid sau fac anchete din birouri fara sa mearga pe teren? A, ca avem legislatie europeana...si ce daca? Problema abuzului asupra copiilor nu este luata in serios. De ce nu se discuta preventiv si nu se iau masuri (pana sa se ajunga la viol si abuz sexual intins pe ani buni) in comunitate de catre primar, cu politistul, cu invatatorul, cu doctorul, cu preotul? Sa vad si eu o reactie, un exemplu! Nu, toti isi ascund capul in nisip ca strutul si motiveaza ca nu se amesteca in familie sau ca nu au stiut. IMPOSIBIL sa nu existe vreo suspiciune! Oamenii politici (cu amante si care-si agreseaza sotiile), magistratii (de la agresor mai poti obtine ceva, de la victima... ba) persista intr-o atitudine indulgenta si concilianta fata de abuzatorii de minori. O problema nerecunoscuta, care va sa zica nu exista... si apoi, nu a fost si nu este in programul de guvernare...

Blackcoffee  •  28 ianuarie 2019, 14:46

Citesc, ma opresc, caci nu mai pot citi de furie, si apoi revin, si tot asa , ma tineti legata cu fire de furie oarba si neputita de aceasta investigatie demers. Pentru toti comentatorii: da, cred ca pentru orice forma de act sexual, obligat sau nu, sub varsta de 13-14 ani - adultul ar trebui sa faca macar 15 ani de puscarie, plus castrare chimica. NU exista "acord" la varsta asta, exista doar convingere, asupra unui minor fara discernamant, nu exista imbracaminte provocatoare, accept de a face orice, provocare din partea unui minor sub 14 ani. Totusi, domnule Tolontan, stiti ca investigatia dumneavoastra ascunde si cateva "mici" falsuri? Nu sunt 500 de violatori si abuzatori in libertate, ci sunt milioane. Am 40 ani, si 80% din toate femeile cu care am vorbit vreodata: colege de liceu, facultate, camin, munca - zeci si zeci de femei, toate au trecut cel putin printr-un abuz sexual grav in copilarie. Nu neaparat act sexual, nu neaparat viol, dar abuz, care si-a lasat amprenta pe viata. Cunosc inclusiv 5 cazuri de viol, clasic definit daca pot spune asa. Ghiciti ce? Nici unul din cazurile de care va spun nu a ajuns macar sa fie incriminate, la politie, sau altfel. De ce? Pentru ca o armata de mame bolnave ale generatiei noastre ne spuneau doar: "Taci, ca sigur ai facut tu ceva, vrei sa ma faci de rusine", sau " ***, nu se mai uita nimeni la tine, daca afla ca te-a atins ala". Traiti intr-o bula de sticla, insa in jur oamenii de langa mine, continua zi de zi sa gandeasca asa. Ma uit la tatal, tanar, corporatist, luminat, care nu-I da fetei aceasi libertate ca baiatului, de frica sa nu o creada lumea "usoara". PS: Tot din curiozitate, am investigat si comportamentul fetelor in momentul abuzului, si am aflat un singur lucru: toate, dar absolut toate prietenele mele abuzate, erau imbracate decent in trening, pijamale, blugi, adidasi, nemachiate, etc, in momentul acela. Culmea, cele 20% din colege care spun ca nu au trecut prin asa ceva, recunosc si ca poarta doar tocuri si fuste scurte, sau blugi mulati, sau machiaj de la 12 ani. Ca si cum, "masculii feroce" au atacat voit doar fete cuminti, ca apoi sa ne scoata ochii cu "imbracamintea provoatoare" desi aceasta clar ii inhiba, e semn de putere, e semn ca fata aceea ar putea sa se duca la politie dupa.............. Dragi parinti, invatati-va copiii sa fie puternici, si nu mai acceptati si ascundeti suferintele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  28 ianuarie 2019, 14:57

Ar fi fost bine daca boc ar fi facut doar mizeria asta in timpul guvernarii sale, putini isi mai aduc aminte cum boc peste noapte a marit tva de la 19% la 24%, in.perioada aia bocul ajunsese etalonul prostiei.

Tudor P.  •  28 ianuarie 2019, 15:05

Corect! Daca voiau sa inaspreasca pedepsele, se puteau lupta pentru asta. Dar pe unii ii deranjeaza ca v-ati luat de Ciolos si Boc, nu ii deranjeaza ca nu au facut nimic in acest caz. Asa si cu cei care voteaza psd. Au impresia ca tot ce zice si ce face Dragnea e corect. Trebuie sa vedem realitatea, nu sa fim fanatici de dreapta sau de stanga.

catalin  •  28 ianuarie 2019, 15:38

Pentru gigi_becali_4. Codurile penale de pe vremea lui Boc au fost asumate de guvern.....

gigi_becali_4  •  28 ianuarie 2019, 15:54

@ Tolontan : fara sa vreti ati grait adevarul ! ( fara nici o referire la proverb ! ) Demersul dvs de sensibilizare a opiniei publice vis a vis de problema cuantumului pedepselor pedofililor si violatorilor este super ok ! DAR : trebuie sa nu dati o tenta politica atribuind lipsa de fermitate guvernelor de dreapta Boc si Ciolos, pentru ca nu sunt doar ele in culpa, ci si Parlamentul Majoritar PSD din timpul lor. Articolul dvs ar fi fost perfect asa cum este, daca in titlu mentionati si pe Boc, si pe Ciolos, si Parlamentul Majoritar PSD din PSD. In rest, este perfect articolul :)

Andrei F  •  28 ianuarie 2019, 16:12

@gigi_becali_4 • 28 ianuarie 2019, 15:54 De curiozitate...dumneavoastra ce credeti ,puteti fi parlamentar?---Guvernul Boc a cazut doar atunci cand o parte din parlamentarii PDL au votat o motiune de cenzura.Ce va spune asta?Cumva ca DPL avea puterea in Parlament in acea perioada?Si mai la obiect...La acele alegeri parlamentare PSD a obtinut mai multe voturi dar PDL a obtinut mai multe mandate....Daca nu ma credeti cautati pe internet...Realitatea poate fi dura dar nu poate fi asa de usor falsificata...

Florea  •  28 ianuarie 2019, 16:30

Ati uitat guvernele grindeanu si tudose, hai sa le zicem la toate trei pe numele adevarat - guvernul dragnea. Guvernul dragnea le-a dat drumul mai repede din puscarii sa-si reinceapa activitatile care i-au consacrat, si daca mai sta mult la putere, o sa le plateasca si despagubiri din banii celor violati

Prionul  •  28 ianuarie 2019, 19:01

@ Blackcoffee, 14:46 Linisteste-te, situatia ce o stii, e, in realitate, putin diferita: alea 20% "puternice", pe tocuri, cu fuste scurte sau blugi mulati, machiaj de la 12 ani, O FACEAU DE BUNA-VOIE deja de la 12 ani. De-aia nu au fost violate, si pedofilii stiau bine ca in spatele fiecareia dintre ele e "cineva", PUTERNIC (ca doar nu se culcau ele cu tocilarii clasei, burtosi si nevolnici, cu ochelari cu 5 dioptrii...) cu care pedofilii n-ar fi vrut sa aiba de-a face (te asigur ca pedofilii isi cantaresc bine sansele, inainte de a abuza copii!)! Se legau de cele fara protectie, inofensive. Ca militianul din lift. De-aia e zicala: "cand vrei sa dai intr-un caine, prima data vezi cine-i e stapinul!". De aici provine reactia lui Tolo din articolul asta si din altele: SOCIETATEA e cea care trebuie sa-si protejeze copiii, nu golanii cartierelor sa-si protejeze iubitele! LEGEA, nu frica de bataie pe strada, in intuneric! Dar daca vrei sa sfatuiesti mamele sa creasca niste c....stine care la 15 ani, DE BUNA-VOIE SI NESILITE DE NIMENI, nu mai sunt virgine in nici un orificiu, n-ai decit. Oricum, asa vei fi in ton cu populatia de azi a statului dunarean. Cine nu crede, sa asculte ce striga azi fetele pe strada, in gura mare... Se pare ca multe mame (mai ales alea de prin periferiile de migratori dunareni) au anticipat demult si pus in aplicare ceea ce le sfatuiesti acum... Turcia, Italia, UK, Spania, Germania, Belgia, Olanda, iti pot confirma! Din 1990. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8481355.stm

ticbis  •  28 ianuarie 2019, 19:12

Din articol rezulta ca recomandarile Directivelor Europene suna asa, citez: "1. Pentru “determinarea unui copil sa asiste la activitati sexuale, chiar si fara a fi obligat sa participe”, maximumul pedepsei recomandate este de cel putin un an. 2. Sa determini un copil sa asiste la un abuz sexual poate fi pedepsit cu un maxim de cel putin doi ani. 3. In cazul “actului sexual cu un minor”, asa cum e definit în Noul Cod Penal din România, “inchisoarea cu maximul de cel putin cinci ani”." Citez in continuare: "Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene recomanda ca pedeapsa maxima sa fie de cel putin 5 ani, insa lasa libere statele membre sa actioneze in functie de situatia lor concreta." Mai departe, se scrie in articol, NEGRU pe ALB, ca in 2009, Noul Cod Penal adoptat de catre Guvernul Emil Boc modifica legea din O MIE NOUA SUTE SAIZECI SI NOUA (sic!) si stabileste maximul pedepsei la 5 (CINCI) ani, prevedere mentinuta si in Codul Penal modificat, inca o data, in 2016 de catre Guvernul Ciolos. Prin urmare, daca ne pretindem stat de drept, e limpede de constatat ca atat Guvernul Boc in 2009 cat si Guvernul Ciolos in 2016 AU RESPECTAT INTOCMAI RECOMANDARILE UNIUNII EUROPENE pe acest subiect de legislatie, chiar daca e regretabil ca, citez: "au adoptat ca pedepse pentru astfel de infractiuni minimul cerut prin recomandarea UE". Asadar, faptul ca exista la ora actuala peste 500 de pedofili lasati in libertate, nu este consecinta Codurilor Penale de pe vremea lui Boc sau Ciolos, si nici macar a guvernului Dancila de astazi; pentru ca, legislatiile lor prevad, de bine de rau, macar pedepse de 5 ani de puscarie pentru asemenea fapte, ceea ce, la limita, se incadreaza totusi pe deplin in marja admisa de recomandarile UE. Problema esentiala in Romania o reprezinta JUSTITIA, procurorii si judecatorii, de la CSM si pana la CCR, de la ICCJ si pana la Inspectia Judiciara! In Romania NU exista justitie; totul e la bunul plac al puterii, al politicului, al intereselor si al banului; legile si Codul Penal, asa proaste cum sunt, oricum or fi ele de strambe, nu conteaza nici macar cat o ceapa degerata la bara, in instanta, acolo unde se judeca "dreptatea" cetateanului! NIMIC NU-I impiedicau pe judecatori sa-i bage la puscarie, macar pentru cei CINCI ani prevazuti in lege (aia a lui Boc, aia a lui Ciolos, aia a lui Dancila), pe toti cei 500 de pedofili pe care i-au lasat in libertate prin sentintele pronuntate in dosarele respective! Tolo, Romania este un stat nefunctional si absolut defect pentru ca sistemul juridic este corupt pana la maduva. Conteaza prea putin cum suna legile si Codul Penal, atata timp cat in salile tribunalelor judecatorii si procurorii fac orice altceva, numai dreptate si justite, NU! Sunt zeci de mii de dosare facute praf si pulbere in judecatorii de catre astfel de canalii, gropari (pe bani multi si salarii uriase) ai statului de drept. Aici e buba! Cum suna Codul Penal n-are prea multa importanta atata timp cat magistratii isi cunosc indatoririle si-si respecta meseria; de asta pe vremea comunismului lui Ceausescu (pe langa cunoscutele abuzuri ideologice si partinice de sistem), NU exista violator, pedofil, borfas sau hot de buzunare facut scapat de catre justitie. Dau doar cateva exemple notorii: tatal actualului premier al Romaniei, Viorica Dancila, condamnat la 3 ani de inchisoare de justitia comunista in 1985 pentru fals in acte contabile; Sorin Ovidiu Vantu, condamnat de justitia comunista in 1982 la 5 ani si 10 luni cu executare in penitenciarul Bacau, pentru delapidare din gestiune; Stefanescu "Bachus", condamnat la moarte si executat in 1981 pentru furt la nivel de economie nationala. Imi cer scuze, dar din moment ce oficiali ai statului roman, politisti, procurori, judecatori, ofiteri de garda financiara, parlamentari, oficiali ai primariilor, ofiteri in serviciile secrete, au fost facuti scapati de catre sistemul judiciar romanesc in cazul "Shanghai" intr-o speta ce atingea infractiuni de pedofilie, prostitutie cu minore, trafic transfrontalier de persoane si atentat la siguranta statului, e evident de ce tribunalele au lasat in libertate peste 500 de pedofili!:) Tolo, nu legile si nici Codul Penal nu sunt de vina aici, ci aia imbracati in roba neagra din tribunale! Cata vreme Wang ala umbla liber prin Romania, NU la premierii si la guvernele tarii (oricat de jalnici ar fi acestia) trebuie sa-ti indrepti ochii, ci prin salile tribunalelor! De acolo ni se trage intreaga suferinta, atat ca popor cat si ca victime ale sistemului; de acolo incep dramele tuturor copilelor violate si abuzate sexual de catre toti cei 500 de pedofili lasati in libertate! In Statele Unite, cu 200 de ani in urma, un amendament la constitutie a inclinat definitiv balanta in favoarea democratiei: justitia a fost proclamata una si aceeasi pentru toti si se aplica, conform legilor, fara mila si egal, pentru toata lumea. Pe vremea aia, negrii inca n-aveau drepturi si nici femeile nu aveau drept de vot, insa, intr-un caz de pedofilie dovedit in tribunal, faptasul era judecat dupa o singura lege si condamnat la aceeasi pedeapsa, indifererent ca era alb, negru, indian, mexican sau portorican: spanzuratoarea! Ne facem ca nu intelegem, dar democratia in Statele Unite s-a consolidat si a ajuns asa cum o vedem acum pe baza actului de justitie... mai apoi pe legi, pe drepturi, pe drept, pe democratie, pe social si politic. Romania actuala n-a ajuns inca la nivelul asta; imi permit sa afirm ca este chiar sub nivelul de justitie dinainte de '89; exemplele de mai sus sunt concludente. Mai mult, personal, consider ca cea mai cumplita tragedie actuala a societatii romanesti o reprezinta mafia din sistemul de justitie; nu legile sau Codul Penal, nici Parlamentul si nici Guvernul (de orice culoare ar fi acestea), nici sistemul de sanatate si nici cel de invatamant, nici primariile si nici institutiile de stat. Pentru ca, asa cum sunt ele de proaste legile acum, daca magistratii si-ar face treaba strict pe meseria lor, NIMENI in Romania n-ar mai indrazni sa-si bata joc de societate: nici parlamentul, nici guvernul, nici primariile, nici armata, nici politia, nici jandarmeria, nici serviciile secrete, nici fiscul, nici sanatatea, nici invatamantul, nici jurnalistii si... nici macar pedofilii... aia 500!

de pe ‘ici ‘sa  •  28 ianuarie 2019, 19:25

n-ati pomenit de guvernul condus de M. Kogalnicenu...de fapt ce-i opreste pe actualii guvernanti sa mareasca pedepsele pt. pedofili ? ar putea da oricand o OUG, dar nu, pe ei ii intereseaza sa se scape doar pe ei.

gogu  •  28 ianuarie 2019, 19:33

normal pt o buna si corecta informare a cititorilor domnule tolo trebuia spus guvernul ciolos SUSTINUT DE MAJORITATEA PSD pt ca tot audla tv guvernul ciolos e vinovat de eliberarea hotilor a pedofililor a criminalilor corect dar CORECT E SA SPUNEM CINE AVEA MAJORITATEA IN PARLAMENT si ma intreb cati ani trebuie sa treaca sa fara sa ne referim la boc basescu udrea uite psd prin tudorel a decis ca TOT CE AI SPUS DESPRE madam udrea NU E VALABIL madam e libera si chiar asa de ce marele ghita nu poate fi judecat CUM E POSIBIL CA UN OM AL SERVICIILOR NOASTRE SA CEARA SI SA PRIMEASCA AZILUL VECINILOR adica ghita fuge cu secrete al sri si nimeni nu zice nimic SRI TACE tudorel tace CE INSEAMNA ACEASTA TACERE

Ion  •  29 ianuarie 2019, 8:15

@ gogu Sa afirmați despre Guvernul Cocoloș că a fost susținut de o majoritate PSD când de fapt a fost Guvernul ,,Meu,,?A fost Cocoloș propunerea PSD? PSD incita manifestațiile de după Colectiv?Atunci putea sa fie și Guvernul Gogu! Poate eram mai câștigați!

Crimson Veritas  •  29 ianuarie 2019, 15:40

Mi-e dor de articolele cu 'Firea' ... mai ales in perioada de Iarna Bucuresteana ...:)) Nu a avut de lucru ... sa se ia in gura cu ... Dragnea ... si practic a disparut ... din menul ... #rezist ... ca si cum nu ar fi existat ...:)) Ciudat ... ca a disparut si Maria Andries care are ultimul material semnat pe 16 iulie 2018 ...:)) Daca ne referim si la disparitia intersului tolontanian vizavi de subiect ... vedem ca avem de aface cu un nou Triunghi al Bermudelor ...:)) Dupa Coldea - Kovesi - Basescu ... originalul ...:))

Tepes  •  30 ianuarie 2019, 15:08

Pentru cei care nu par deranjati RUSINE! E drept ca Boc, Ciolos, Tudorel sau Dancila sau prietenii lor nu vor avea vreodata carisma, forta, inteligenta strategica, verticalitatea si dragostea de neam si tara pe care a avut-o Tepes! Sunt niste oportunisti si mi se pare grav ca ma gandesc la "spaga" pe care au primit-o pentru a interveni prompt in ...protejarea monstrilor produsi de haosul politic din Romania! Sa speram ca unul din cei 500 de prieteni ai lor pedofili le va da in curand motive sa gandeasca precum un apropiat - al -unei-victime! Personal ii las in plata Domnului si sunt sigura ca ii las in "maini" sigure! Cum ajutati ASA va va ajuta Dumnezeu!

Comentează